2020-06-17 3451 瀏覽
同事升識,請食午餐,至於邊間餐廳叫我決定便可,Yeah~我知佢喜歡飲茶,嘆一盎兩件,我即刻想起這間「中華匯館」,因為有個朋友介紹過,呢間嘅點心係自己師傅做。訂完枱我都好開心,有開心事,有好嘢食! 我哋3個人點咗:「蝦餃」一客三件,皮薄蝦爽,鮮甜好味。隨後的「素菜餃」也很好,嚼在口裹有陣陣菇菌及蔬菜清甜香味。「金磚豆腐」名字很好聽,炸到金黄色,外脆內嫩滑。最要讚的係「花雕醉乳鴿」,上碟的樣子已經好吸引,入口非常嫩滑,其花雕與淡滷水嘅香氣,一上枱已經撲鼻,皮香肉嫩,一試難忘,高水準。呢個「鸭汁鱆魚飯」係店員推介的,與其出色嘅點心及花雕醉乳鴿,相比之下不過不失。店內裝修清雅,空間感足,座位亦舒適,我哋三個食完餐飯都倍感開心。
同事升識,請食午餐,至於邊間餐廳叫我決定便可,Yeah~

我哋3個人點咗:

「蝦餃」一客三件,皮薄蝦爽,鮮甜好味。

隨後的「素菜餃」也很好,嚼在口裹有陣陣菇菌及蔬菜清甜香味。

「金磚豆腐」名字很好聽,炸到金黄色,外脆內嫩滑。

2020-05-29
  • 花雕醉乳鴿
2020-05-23 2970 瀏覽
中華滙館有兩件事我是很有興趣的, 其一是她幕後的老闆相傳是唐英年, 其二是行政主廚周師傅是李才後人的徒弟. 李才是誰? 他是江太史最後一個家廚, 其中一個徒弟是崩牙成, 就是開了全香港最貴最神秘的私房菜的那一位. 既然如此, 這家的粵菜應該值得我期待. 在午餐時間不吃點心, 而是小菜, 就是想更能品嚐他和他團隊的手藝. 八寶鴨肉質軟糯, 芡汁較薄, 而內裡的餡料處理得很不錯, 特別是蓮子的甜香, 而完全沒有苦澀味, 咸蛋黃的香濃不被福臨門的遜色. 叉燒用上鹿兒島的茶美豚, 説是由綠茶作飼料養大的豬, 外表看來偏瘦, 沒有脂肪 但口感相當嫩滑而且Juicy, 只是沒有脂肪口感對比就是差一點. 另一道椒麻雞是冷盤, 雞肉口感都是嫩滑, 連胸肉也是, 只是雞肉鮮味不夠, 而且花椒的麻辣蓋過了肉味, 就是差一點點. 令人驚喜是娃娃菜及香蕉豆沙餅, 前者娃娃菜的嫩綠和無纖維是我吃過最舒服的. 後者香蕉和豆沙甜味互相配合, 外面煎得脆而黏口, 比起主菜更值得比高價. 說到崩牙成的私房菜, 特別是最原祖的太史五蛇羹, 真的很想吃, 只是預訂要等一年, 再加上$25000一圍的價錢真的....唉!
2020-02-21 4669 瀏覽
今年的結婚週年紀念日,這期間因為實在太忙亂,放低兩位小兒給我爸媽托兒之後,就隨便在中環,揀了左間看來幾高級的餐廳<中華滙館>飲茶慶祝,居然有驚喜,亦終於明白為何之前既食評,話這兒不太多客人幫襯,因為都實在幾貴。不過整體上都物有所值,餐廳環境清靜寬敞,裝潢雅致,餐具也十分精緻,我們點的鐵觀音茶亦不錯,前菜則是少見的白木耳,酸酸的很爽脆可口。我們試了好幾樣菜式,包括點心和小菜,全都很有水準,'炸牛肉餃'香脆得來,夾着薑葱絲同吃十分美味,'香檳石榴粿'不單外型漂亮,餃皮綿軟煙靱,帶淡淡的香檳味好特別,'海鮮炒飯'都很出色,落足料有很多海蔘絲同鮑魚絲,飯粒亦炒得乾爽可口,'蟹籽柚皮'炆得淋軟入味,入口即溶,'蘋果叉燒酥'就普通了一點,吃不到什麼蘋果味道,跟普通叉燒酥差不多,'松露包'入口啖啖都是松露香氣,令人回味。兩個人埋單$889,試左共六款菜式,份量十足亦難得全無中伏,十分令人滿意的一餐。

'蟹籽柚皮'炆得淋軟入味,入口即溶,

'松露包'入口啖啖都是松露香氣,令人回味。

2019-11-23
紀念日
  • 炸牛肉餃
  • 香檳石榴粿
  • 海鮮炒飯
  • 蟹籽柚皮
  • 松露包
2019-10-13 4373 瀏覽
今日終於去試我想試好耐嘅中華匯館,我訂咗一點,去到竟然一個客人都冇😱不過呢度嘅設計係ok嘅,餐具擺設都ok,我哋點咗黑魚子流心蛋,鮮蝦腸粉,荀尖蝦餃,菇粒乾蒸燒賣,香檳石榴粿同埋黑魚子鮑魚芋盒。啲點心好好食,蝦餃皮同石榴粿嘅皮做得好,薄但係唔會穿,都冇太韌。石榴粿裡面有蟹肉,帶子同蝦,仲有好多汁🤤鮑魚芋盒除咗鮑魚做得好食之外,芋盒嘅餡都做得好,餡料都係粒粒分明唔係一壇碎濕濕嘅嘢加漿糊獻汁。希望呢度唔會因為最近嘅社會環境而捱唔住啦,我打算下次嚟到要試灌湯小籠包㗎🤤🤤
  • 黑魚子鮑魚芋盒
2019-09-19 3026 瀏覽
周六中午於中環區飲茶,去了中華匯館呢間高貴餐廳,無咩人,我哋幾乎是包了場一樣咁,盡享優質環境和熱情招呼。茶和食物都係高級,所以收費一點都唔平,埋單幾乎6百元,不過以呢個價去 “包場” 絕對超值。茶位每位 $30,點咗鐵觀音,茶確是靚嘢,一飲就知。小食 (黑醋白木耳) $60,雖然覺得貴,但係又幾好食。香草鵝肝脆雲吞 $54,一碟三件,比起出面茶樓的炸雲吞的而且確貴一倍有多,但係呢個雲吞有鵝肝喺裡面喎,算抵啦,而且味道真係好好味的。安蝦鹹水角 $54,鍾意佢食落全無油膩感,食落鹹鹹地,蝦肉又鮮味。黑魚子鮑魚芋盒每隻 $98,每人食一隻。用一整隻鮑魚來做點心,都係第一次見。佢上面係黑魚子,下面是芋角,原來咁嘅配搭又幾正喎。 南瓜鮮鮑魚泡飯 $120,一大鍋,每人都可以分到兩三碗。南瓜香,鮑魚鮮,好味!

茶位每位 $30,點咗鐵觀音,茶確是靚嘢,一飲就知。
小食 (黑醋白木耳) $60,雖然覺得貴,但係又幾好食。

2019-09-10 1888 瀏覽
如果你喜歡中國文化又是愛打卡的潮人一族這裡絕對適合你既有華麗環境又可享受精緻點心位於中環鬧市,轉進後士丹利街較幽靜最愛星期六、星期天去因為有「假日」專屬餐牌,最近更新了!同樣以小食和點心為主~新點心~牛肚有分草肚和爽肚我兩種都喜歡使用柱侯醬製作完全去除牛肚腥味爽口彈牙蘋果叉燒分布平均鋪面的芝麻加分虎皮尖椒不會太辣很香很惹味表裡如一的菇菇包,菇味十吹煎得外脆內軟腐皮卷完全不油膩皮薄,但餡料包裹妥善流心蛋甘香+魚子咸香完美配合十分滑嫩希望可繼續研發更多美味食物!
如果你喜歡中國文化又是愛打卡的潮人一族

這裡絕對適合你
既有華麗環境
又可享受精緻點心
位於中環鬧市,轉進後士丹利街較幽靜
最愛星期六、星期天去
因為有「假日」專屬餐牌,最近更新了!
同樣以小食和點心為主

蘋果叉燒分布平均
鋪面的芝麻加分

虎皮尖椒不會太辣
很香很惹味

表裡如一的菇菇包,菇味十吹
煎得外脆內軟

腐皮卷完全不油膩
皮薄,但餡料包裹妥善

流心蛋甘香+魚子咸香完美配合
十分滑嫩

希望可繼續研發更多美味食物!
2019-07-17 4267 瀏覽
常聞說中環有間┌中華滙館┐,是中環人宴客的好地方,一直都想去尋芳探究,適逢今次有朋友由外國回來,HOMESICK 想吃中菜,就帶佢來┌中華滙館┐,可一次過吃到中華各地的佳餚。 店內裝修骨子雅致,環境優雅。糖醋白木耳一般見到的是黑木耳,白木耳我真是第一次吃到,朋友在外地更加聽也未聽過,當然有被驚豔到。小小的酸小小的甜作為開胃菜是最好不過的選擇。白木耳此黑木耳更柔軟,亦更薄,如果黑木耳是男生,白木耳一定會是女生。 酥脆魷魚鬚不用點任何醤油也十分更味,我更欣賞它外脆而鬆軟,不會有厚重的口感。最驚喜是魷魚的肉也是新鮮的,所以整體十分香口。騰椒豬手 喜歡四州菜的朋友是必定要點的,豬手是被切成薄薄一片片的,吃起來非常方便,格外乾淨俐落。朋友最喜歡就是它的胡椒子口味,完全把豬手的肉香味提昇。豬手是冷盤,保存了豬皮上厚厚的膠原蛋白,正。香檳石榴稞(蟹肉) 名字是浪漫的香檳,可能是因為香檳色吧,其實是新鮮的蟹肉 stuffing, 我特意拍了蟹肉的真身,看到嗎,雖然一籠只有一隻,不過吃下去是啖啖肉,也算是一啖一享受。黑魚子鮑魚芋盒 常說不是大隻便有鮑魚味,這隻鮑魚仔就正是這樣。很有鮑魚肉香。芋蓉酥配答鮑

糖醋白木耳, 酥脆魷魚鬚
糖醋白木耳

酥脆魷魚鬚
黑魚子鮑魚芋盒
常說不是大隻便有鮑魚味,這隻鮑魚仔就正是這樣。很有鮑魚肉香。芋蓉酥配答鮑魚仔,一清香一濃香,妙配妙配。
香草鵝肝脆雲呑
與其說這是大中華菜式,更應該說是新派的中西合璧 fusion 菜式。炸鵝肝雲吞其實就像平常吃的鵝肝多士,炸了的鵝肝少了油感,而雲吞皮就像是多士,用來襯托鵝肝,只是炸了的雲吞比多士更香口。
灌湯小籠包
即使只是晶瑩剔透的外皮也夠觀賞了,我搖搖筷子,看到內裡的湯汁在乜在搖晃,有莫名的感動。好吃的東西配合吸引的賣相令人情緒大爆發。
叉燒焗餐包
今次的叉燒包賣相及味道一流,麵包超鬆軟,叉燒多汁,肥瘦適中。
筍尖鮮蝦餃, 蒸腸粉
筍尖鮮蝦餃, 蒸腸粉 皮薄大大隻鮮蝦好爽好鮮甜,正!

海鮮粥
粥底是綿綿的, 而且海鮮十分足料,有蜆、魚肉、蝦肉等等。。。
蛋撻仔
酥皮層次分明厚薄平均,蛋心不太甜有蛋香。
桃膠蛋白
桃膠蛋白 跟雙皮奶有點像的,白白滑滑,應該有很好的美容作用。
2019-06-01
糖醋白木耳, 酥脆魷魚鬚
筍尖鮮蝦餃, 蒸腸粉
桃膠蛋白
2019-07-02 1220 瀏覽
今晚為太太興祝生日,特地約她去了中環士丹利街(中華會館)食高級、高質的中菜, 餐廳設計 十分優雅,枱與枱之間有段距離,坐得好舒服! 前菜是白木耳,味道清甜爽口。椒鹽田雞腿,用炸粉將肉厚的田雞腿炸至脆口鬆化及蒜香味濃,肉質還能保持細嫩,好有口感。杏汁燉白豬肺湯,軟淋的豬肺再加上奶白色的湯。十分滋潤。皇室咖啡鴿,通常都係食炸乳鴿, 肉質鮮嫩,食起時淡淡的薰香味,帶出另一種味道。蝦子柚皮, 甘香味的柚皮再配合蝦籽鋪面,食出廚師烹飪的功夫, 一個字,正。金沙奶皇馬拉糕一件一口,好軟綿綿。芝麻卷,入口煙韌,不會太甜。陳皮紅豆沙,紅豆煲至起沙, 好香豆味。

前菜是白木耳,味道清甜爽口。

杏汁燉白豬肺湯,軟淋的豬肺再加上奶白色的湯。十分滋潤。

金沙奶皇馬拉糕一件一口,好軟綿綿。
芝麻卷,入口煙韌,不會太甜。

陳皮紅豆沙,紅豆煲至起沙, 好香豆味。

2019-06-29 588 瀏覽
上次經過中華滙館,已被它門面高貴設計所吸引。 家姐收到公司升職信,知道我想來吃,就請我來豪吃過高層次點心午餐。就算中午點心,餐具也擺放得整齊。用古銅壼沖茶,水夠熱茶葉靚,令到靚茶更出味。先來一碟十分矜貴白木耳做前菜,味道請新爽口。鹵水鵝翼鹵得十分稔又入味焗餐包包質鬆軟。脆牛肉餃,先炸後燜令味道更有層次感。小籠包皮薄餡靚,薄薄皮包裹著美味餡料及鮮湯汁。炸鵝肝餃丶蘿白糕丶排骨陳村粉丶煎餃子丶蒸大蝦腸粉,看似簡單但材料非常新鮮,手工細繳鮑魚魚子芋頭,好矜貴又美味點心。陳皮鴨絲羹,配料十足芝麻卷帶有濃郁黑芝麻味道蛋散味道唔甜又鬆脆合桃酥餅超鬆化

就算中午點心,餐具也擺放得整齊。

用古銅壼沖茶,水夠熱茶葉靚,令到靚茶更出味。

先來一碟十分矜貴白木耳做前菜,味道請新爽口。

鹵水鵝翼鹵得十分稔又入味

焗餐包包質鬆軟。
脆牛肉餃,先炸後燜令味道更有層次感。

小籠包皮薄餡靚,薄薄皮包裹著美味餡料及鮮湯汁。

鮑魚魚子芋頭,好矜貴又美味點心。

陳皮鴨絲羹,配料十足

芝麻卷帶有濃郁黑芝麻味道
蛋散味道唔甜又鬆脆
合桃酥餅超鬆化
2019-06-28 5646 瀏覽
中華滙館位於中環士丹利街,喺全港中頭獎機率最高嘅馬會斜對面,食飯前可以去買返張飛,試一試手氣!店肉都是中式的藝術品,整個格局都充滿氣派!店員會不停為我們加茶,每食完一道菜都會自動自覺幫我哋換碟同埋清理枱面,服務一流,抵讚!椒鹽田雞脾雞鎚咁大隻嘅田雞腿,可以講係King Size!炸粉均勻脆口,蒜香突出,田雞腿肥大肉厚,正!炸乳鴿皮脆肉嫩多汁,不需要點淮鹽已經夠味了!十年老陳皮太爺雞(半隻)用十年老陳皮煙燻雞,雞肉肉質仍保持滑嫩,而且超Smoky,Smoky到好似直接食煙草咁,鍾意Smoky嘅朋友一定要點呢個!二十年東甲陳皮蛾眉伴遼參廿年的老陳皮再配上眉豆蓉做成上湯,只有陳皮的醇香,沒有半點甘苦,海參軟腍充滿膠質,極名貴和奢華的一道菜式,好味到連一滴汁都清埋!濃湯小唐菜苖迷你的小唐菜苖很幼嫩,沒半點渣,上湯濃郁鮮味,不錯啊!上湯蝦球燜伊麵蝦肉爽彈而且極鮮味,鮮味到連個清湯伊麵都帶有鮮甜味,勁!芝麻卷古法製作的中式甜點,香軟可口!合桃酥合桃味極香口,入口鬆脆,正到不得了!

店肉都是中式的藝術品,整個格局都充滿氣派!

炸乳鴿
皮脆肉嫩多汁,不需要點淮鹽已經夠味了!

十年老陳皮太爺雞

十年老陳皮太爺雞(半隻)

濃湯小唐菜苖
迷你的小唐菜苖很幼嫩,沒半點渣,上湯濃郁鮮味,不錯啊!

上湯蝦球燜伊麵
蝦肉爽彈而且極鮮味,鮮味到連個清湯伊麵都帶有鮮甜味,勁!

芝麻卷
古法製作的中式甜點,香軟可口!

合桃餅

合桃酥
合桃味極香口,入口鬆脆,正到不得了!
十年老陳皮太爺雞
合桃餅
首次在中華匯館午膳,感覺良好,環境非常舒適。熱騰騰的點心端上桌時,胃口頓時大開。蝦餃是我品嘗的第一道點心,蝦爽皮薄,是佳作。隨後一一品嘗了排骨蒸陳村粉,松露鮮菌冬菇包、薑葱牛肉角、客家茶粿、XO醬鮮腐竹、柚皮、香草鵝肝炸雲吞及黄金脆鮮菌。最後當然是不可以缺少的甜品——芝麻卷及馬拉糕。各款點心都值得讚!冬菇包皮薄,嚼在口裏有陣陣冬菇香味。炸雲吞鬆脆非常。牛肉角更是令人食指大動,每隻角都包着滑滑的牛肉而角邊是脆脆的。鹹香的脆鮮菌又酥又香,真是愈食愈滋味。腐竹處理得軟硬適中,雖然腐竹本身不是特别有味但配上XO醬後就滋味無窮。兩款甜品都是水準之作,不會太甜,適合講求健康人士。總括言之,這餐午膳回味無窮!
蝦餃

蝦餃是我品嘗的第一道點心,蝦爽皮薄,是佳作。

松露鮮菌冬菇包

冬菇包皮薄,嚼在口裏有陣陣冬菇香味。炸雲吞鬆脆非常。
薑葱牛肉角

黄金脆鮮菌

鹹香的脆鮮菌又酥又香,真是愈食愈滋味。
XO醬鮮腐竹

馬拉糕
芝麻卷

兩款甜品都是水準之作,不會太甜,適合講求健康人士。
香草鵝肝炸雲吞

排骨蒸陳村粉
客家茶粿

總括言之,這餐午膳回味無窮!
2019-06-23
  • 薑葱牛肉角
2019-06-24 3655 瀏覽
琴日陪屋企人去飲茶,去左呢間位於中環嘅中菜館。雖然鋪面不大,但座位都好闊落,所以坐得好舒服!我地主要食點心,分別叫左牛肉餃、炸黑松露餛飩、涼拌腐竹、蝦餃、冬菇包、排骨蒸陳村粉、黃金脆菌、煎茶果、柚皮、叉燒、腐皮浸時蔬、沙爹牛肉炒腸粉、芝麻卷同馬拉糕。牛肉餃:好有懷舊嘅感覺,雖然落左汁,但外皮都keep到系脆身嘅,餡料食落似牛肉球,加左蔥絲口感清爽,好食!炸黑松露餛飩:餛飩皮炸得非常香脆,餡料充滿黑松露香味,連埋沙律醬一齊食感覺不會太油膩。涼拌腐竹:系我最鍾意食嘅一道菜!腐皮軟硬適中,味道好清爽,辣辣地,好開胃。蝦餃:皮系煙韌嘅,蝦肉好爽口鮮甜!冬菇包:造型好可愛~底部煎得脆脆的,包好軟熟,餡料有好多菇,好好食!排骨蒸陳村粉:排骨肉質夠淋,陳村粉食落煙煙韌韌,味道不錯。黃金脆菌:鹹蛋黃味好香,野菌炸得好脆,好香口!煎茶果:外皮軟糯,餡料有香菇、肉粒等材料,幾惹味!柚皮:煮得好入味,柚皮鬆化,入口即溶。叉燒:肉質夠淋,醬汁香甜,外面燒得脆脆地,味道真的不錯不錯。腐皮浸時蔬:味道清淡,但又唔會覺得太寡~~配飯一齊食應該不錯!沙爹牛肉炒腸粉:我覺得呢個好特別!用熱鍋上,食落熱騰騰的,腸粉同沙爹

蝦餃:皮系煙韌嘅,蝦肉好爽口鮮甜!

排骨蒸陳村粉:排骨肉質夠淋,陳村粉食落煙煙韌韌,味道不錯。

黃金脆菌:鹹蛋黃味好香,野菌炸得好脆,好香口!

煎茶果:外皮軟糯,餡料有香菇、肉粒等材料,幾惹味!

柚皮:煮得好入味,柚皮鬆化,入口即溶。

沙爹牛肉炒腸粉:我覺得呢個好特別!用熱鍋上,食落熱騰騰的,腸粉同沙爹牛肉嘅味道出乎意料地夾,腸粉食落口感煙煙韌韌~

芝麻卷:芝麻味非常濃郁,有咬口,唔會”淋之之”。

馬拉糕:甜度恰到好處,質地鬆軟,系懷舊嘅味道哦~

呢間中菜館嘅菜式種類多元化,食物味道亦相當不錯,所以不妨帶屋企人去個度飲下茶~

2019-06-23
  • 沙嗲牛肉炒腸粉
2019-06-23 503 瀏覽
從的門口看上去便知這裏別有氣派,這裏的裝修不是金碧輝煌,但帶有你估特別的貴氣,這個是以粤菜為主。我們隨意叫了不同的款式。這裏的開胃前菜是白木耳,酸酸的味道,口感帶爽,好快變KO了。之後就來鵝肝,這個是用滷水做的,軟軟的質感再加上滷水的味道,吃得齒頰留香再來就是獅子頭和鮮竹卷,這個獅子頭的感覺沒有平時食開的那麼重油感,應該是用較少肥豬肉,很喜歡這健康的感覺鮮竹卷就有羊肚菌在入面,炸香的鮮竹卷和喼汁一起吃,是美妙的配撘。重頭戲是東星斑,魚肉再加上帶有果皮的醬汁,吃下感覺很有新鮮感之後再來一些粉麵,別小看這個鹹酸菜米粉,加入了和牛一起做,和牛入囗即溶加鹹酸菜湯吃,美味盡在不言中。而蟹肉兩面黃是用生麵煎炸而成,醋,蟹肉和脆麵的口感令到整個菜式都令人難以忘記甜品的杏仁茶和燉奶亦做得十分不錯,為這個晚上畫上完美的句號。

加鹹酸菜湯吃,美味盡在不言中。

2019-06-20 501 瀏覽
平日路經士丹利街,總覺得這餐廳大門深鎖,充滿神秘感。今日終於有機會一窺究竟,試下佢既菜式😄入到去感覺自然舒適,可能時間尚早的關係,食客不是太多,侍應因此而照顧得非常周到。前菜是涼拌白木耳,第一次食,感覺比黑木耳更爽口。酸酸甜甜的醬汁十分開胃。隨後係鹿兒島叉燒和蔥油花甲, 叉燒肉香甜美,有油夠肥先好食。👍花甲好入味,硯肉又鮮嫩😋嗌左兩款湯,分別係陳皮鴨絲羹同杏汁豬肺湯。鴨絲湯採用了20年的陳皮一齊煮,啖啖湯都有陳皮絲既味道。杏汁豬肺湯值得一讚,口感好滑杏仁味好濃,飲得出係用心之作。呢個煙薰雞,未上台已經聞到味道,做法好特別,二個人半隻雞既分量,好飽😅辣炒豆腐,唔食得辣既要小心🌶🌶🌶真系好辣😂自問唔系食10少辣果d都覺得辣🥵陳皮荷葉蒸雞飯,雞肉好嫩滑,20年陳皮既味道食完依然在口中徘徊。甜品係的骰既糕點,合桃酥香脆,馬拉糕則夠鬆軟。最後還有桃膠燉奶,奶味好濃,好味既甜品作總結,非常滿足。

杏汁豬肺湯值得一讚,口感好滑杏仁味好濃,飲得出係用心之作。
甜品係的骰既糕點,合桃酥香脆,馬拉糕則夠鬆軟。

最後還有桃膠燉奶,奶味好濃,好味既甜品作總結,非常滿足。
  • 杏汁燉白肺
  • 鹿兒島茶美豚叉燒
2019-06-11 412 瀏覽
呢排返工比較多野要煩, 收工要食啲特色野慰勞吓自己, 所以黎到咗呢間食中餐的菜館,環境優美,裝修精緻,座位也比較寬敞。椒鹽田雞腿表面炸粉炸得非常非常之咁鬆化, 田雞腿肉質彈牙嫩滑, 沒有一點油膩感覺, 香口得來唔太熱氣,味道和賣相都唔錯!涼拌白木耳黑木耳食得多,白木耳就罕見啲,以陳醋涼拌,酸酸甜甜。記得食前撈勻先,底有好多醋叉燒焗餐包 餐包色泽不错甜甜地,咬完都唔會變形,口感好鬆軟,叉燒好夠味。菜式真係好豐富好正!味道:这里的菜式多样款式多,口感纯正喇。服務:服務態度好,店員臉上常有笑容。 環境ok,消費有比較親民。

涼拌白木耳

叉燒焗餐包

味道:这里的菜式多样款式多,口感纯正喇。
2019-06-08
用餐優惠