2023-11-09 1015 瀏覽
以前成日喺北角食big bite 。然後咁今次咁啱嚟到西邊揾嘢食,一入嚟就心諗乜間舖個vibe 咁似樣咁多 🫎同 🦫公仔嘅,原來而家搬咗嚟石塘咀呢邊!我哋 order 咗最 Classic 嘅 CBC (Crispy bacon cheese burger),好欣賞呢度嘅肉係經過明火烤過🔥肉質 juicy 而且有煙燻過嘅香味係好加分((即刻諗起食神入面講嘅:將神賜畀人類嘅火運用得出神入化,可以煮出堪稱火之藝術嘅超級菜式))另外仲有個the big fish burger, 估唔到連魚都好不錯,魚肉厚實唔會散收收,外皮脆身無油味。高質唯一個問題係個餐本身已經跟咗 fries🍔而食加拿大嘢係必定不能夠 miss 特色 poutine,就係加上最簡單嘅芝士同 gravy 呢個簡單組合,嘩啦啦 Boommm 將薯條嘅滋味再昇華!食咗勁多薯條食到好飽 lol 強烈要求個 menu 可以容許加錢轉咗 poutine!! 唔係真係食到變🇨🇦大黑熊size 🐻逢星期三仲有勁平嘅三蚊 wing night,好吸引嘅promotion,心郁郁下次要嚟狂隊雞翼!(記憶中個 buffalo wings 係好
以前成日喺北角食big bite 。

逢星期三仲有勁平嘅三蚊 wing night,好吸引嘅promotion,心郁郁下次要嚟狂隊雞翼!(記憶中個 buffalo wings 係好食的,然後 hot wings 係辣到飛起)
  • Poutine
  • The Big Fish
  • CBC
2024-02-16 18 瀏覽
今次行到西環石塘咀嘅巷頭,搵到間咁得意嘅餐廳真係夠晒意外。我哋一坐低就揀咗幾樣鎮店之寶嚟試下。首先嚟嘅係一籃炸雞翼,🍗 叫做Buffalo wings,又香又脆、有啲微微辣,外面掛住一層蜜糖蒜茸嘅鍚味,一啖啖咬落去嘅感覺真係正!旁邊嘅沙津醬帶點酸甜,正好中和晒辣味,食起上嚟實在太過癮喇。然後試咗個名叫The big fish嘅魚柳包,啲魚肉簡直嫩滑到爆炸,同佢啲包烘焗得岩岩好,啲外皮脆得嚟又保持住鬆軟。接著嘅Poutine with cheese and gravy就真係搶眼!🧀 啲薯條外脆內軟,搭配上濃郁嘅gravy醬同溶化芝士,嘩!每一啖都係心頭好,簡直係口中嘅完美風暴!最後嗌咗碗Caesar salad,係個大碗,酸酸嘅味道都OK,不過我更中意個鹹香嘅Parma ham,食到後來啲鹹味就喺口裏面揮之不去。成個餐飽肚之餘,最平民嘅感受就係:都幾正!來到石塘咀,呢間絕對值得一試。💯👍🙂

2023-11-23 56 瀏覽
🍴 The Big Bite Flame-Grill 📍 西環石塘咀加倫臺8-16號地舖🗺️ 港鐵香港大學站B2出口 步行約3分鐘📱+852 2857 1508💰 ~$230 per head 呢間位於西環嘅美式加拿大菜,位置都比較偏,要睇住個google map 行先無行錯🤣🤣 店面得兩位外藉職員,人流都唔算多。餐廳整個design 都好有加拿大feel 。每張台都會有一隻可愛嘅公仔係到。Buffalo wings 🐥🐥呢個buffalo wings 食落唔辣,蜜糖同蒜茸味重,點沙津醬食就食落酸酸甜甜,作為頭盤,都算幾開胃。The big fish 🐟The big fish 名乎其實係一個魚柳包,食落都好味,個包烘得幾脆。Poutine with cheese and gravy個人嚟講比較中意呢道菜,食落係淋身啲薯條,但係加埋gravy 醬意外地好食,gravy 醬嘅味道就有啲似平時KFC蘑菇飯果隻醬汁,不過呢隻再濃味啲。而且啲芝士量都好多,就算食到咁上下,都仲做到拉絲嘅效果。😍😍😍😍Caesar salad 🥬🥬第一次見成棵菜咁上嘅沙律,等自己按自己想食份量去切。有幾啖食落過咸,
🍴 The Big Bite Flame-Grill

Buffalo wings 🐥🐥

The big fish 🐟

Poutine with cheese and gravy

Caesar salad 🥬🥬
第一次見成棵菜咁上嘅沙律,等自己按自己想食份量去切。有幾啖食落過咸,似係落咗啲類似咸魚嘅做配料。

Garlic prawns with toast 🍤
呢個蒜茸蝦好重牛油味,食落小辣,啲蝦食落都幾彈牙,又大隻,夾埋toast食都ok。

好食指數 🌕🌕🌕🌘🌑
推薦指數🌕🌕🌕🌘🌑
抵食指數🌕🌕🌕🌗🌑
2023-11-01 46 瀏覽
今日到咗西環試下呢間主打美式burger嘅餐廳,餐廳位置都算方便,地鐵站行2分鐘就到~環境唔算大,但就好有美式感覺~🍽️Caesar Salad $78呢度同平時食嘅沙律好唔同,沙律菜唔會切碎,反而係原棵上,面頭再淋上沙律醬、煙肉碎、鹹香芝士碎同麵包糠,屬於濃味之選。🍽️BBQ Wings $68滿滿嘅BBQ醬好入味,雞翼size大大隻!另外仲有西芹配芝士沙律醬,送酒一流🍽️Garlic Prawn with toast $85呢款個人好推介!蒜香味好出,蝦肉爽彈,食落唔會感覺油淰淰,旁邊嘅蒜蓉包係軟熟,浸埋蒜油真係一絕~🍽️The Big Fish Burger $85餐廳嘅signature~厚厚嘅魚柳炸到脆卜卜,軟熟麵包配埋芝士、生菜等, 無得輸~🍽️Poutine with cheese and gravy $48香港唔係好多地方有呢款薯條食,一見到即刻回憶返晒嚟~ 味道偏向濃味,雖然薯條唔係脆卜卜個款,但肉汁配薯條嘅配搭係另一番滋味~而且價錢唔貴,值得一試!🍽️Draft Beer $65🍽️Strawberry Movenpick milkshake $68

環境唔算大,但就好有美式感覺~

🍽️Caesar Salad $78

🍽️BBQ Wings $68

🍽️Garlic Prawn with toast $85

🍽️The Big Fish Burger $85

🍽️Draft Beer $65
2023-11-01 647 瀏覽
The Big Bite Flame-Grill📍:西環石塘咀加倫臺8-16號地舖🚗:香港大學地鐵B2出口 步行3分鐘📞:+852 2857-2508💲:~HKD230/head for dinnerFood quality✔️:Poutine with cheese and gravy, Garlic Pawns with toast, Buffalo Wings, Devil’s Tea 👌🏼:The Big Fish, Caesar Salad總結:😋西環一間香港少見嘅加拿大美式餐廳 價錢合理 款式選項都多 適合曾喺加國嘅朋友偶爾嚟懷緬以往嘅生活😋Poutine係加拿大馳名嘅粗薯條🍟配上芝士同gravy醬 一拉全都係拉絲 食落淋身但又幾夾 肉汁本身味濃又食到啖啖芝士😋香辣蒜蓉蝦 蝦🦐大隻 $85有6大隻 牛油蒜香味濃 辣度反而唔太出 更辣可能更惹味 不過可能就偏向中式了😂 配埋toast 幾好食😋水牛城雞翼本身就中規中矩 表皮炸得幾香脆 重點係配上蜜糖蒜蓉醬 酸酸maymay 好開胃😋餐廳裝修行温馨可愛路線 每枱都有一隻公仔🧸 坐得算舒服 員工係外藉人士 友善嘅不過由於得兩位 可能
The Big Bite Flame-Grill
📍:西環石塘咀加倫臺8-16號地舖
🚗:香港大學地鐵B2出口 步行3分鐘
📞:+852 2857-2508
💲:~HKD230/head for dinner

Food quality
👌🏼:The Big Fish, Caesar Salad

總結:

😋餐廳裝修行温馨可愛路線 每枱都有一隻公仔🧸 坐得算舒服 員工係外藉人士 友善嘅不過由於得兩位 可能有時未必睇到你

🤔big Fish即係魚柳包 魚柳厚身同大塊 以烘烤製法 麵包🥯本身幾好食 正常水準

🤔Caesar salad🥗砌到一層一層然後上面放上脆煙肉碎 水瓜鈕(有幾塊有點太鹹)麵包糠及大量沙律醬 咁樣切嚟食嘅沙律都真係少見 份量超大份 抵食

😨位置有點隱密 容易行錯路

• Poutine
  • Garlic Prawns with Toast
  • Buffalo Wings
  • Devil’s Tea
1. The Big Fish, fish cutlet burger and Poutine $85Fish Burger比外面嘅厚身好多,麵亦都比出面嘅鬆軟,魚柳炸到好香脆熱辣辣,入面仲有生菜同埋芝士,仲有秘製醬汁,整體好好食。Poutine 脆卜卜嘅薯條加埋芝士蘑菇醬汁,芝士有微微既拉絲,調味啱啱好。🌟 評分: 8/102. Vietnamese Pho, 48hr beef broth, M9 wagyu beef $88湯底煲咗48個鐘,牛骨湯底濃郁又鮮甜,生牛肉份量有好多有大約6-7片,牛肉係M9,牛肉好香,而且有口感;越南粉食落好爽口。🌟 評分: 8/103. Buffalo Wings, 6pc $68雞翼每一種都好大隻,外皮炸到好焦脆,Honey Garlic口味鹹甜夾雜更添甘香;雞翼肉質都幾滑,而且有肉汁,食落都幾juicy 。🌟 評分: 8/104. Caesar Salad $78Caesar Salad有一整束爽脆沙律菜,面頭加上鹹香煙肉粒,香脆麵包粒,加上芝士粉同沙律醬。配料味道偏濃,配沙律菜食就啱啦。🌟 評分: 8/10🎖️整體評分🎖️❤️ 味道: 8/10🧡

3. Buffalo Wings, 6pc $68

4. Caesar Salad $78

🎖️整體評分🎖️
❤️ 味道: 8/10
🧡 環境: 8/10
💛 服務: 8/10
💙 性價比: 8/10

📍 The Big Bite Flame-Grill (西環)
西環石塘咀加倫臺8-16號地舖

#hkoverfood_香港大學
2023-10-29 33 瀏覽
係香港大學站出,行行下向住民居方向行,俾我地發現左一間收係角落既美式小店,好有feel,同朋友走左入去試下🤭🤭Buffalo Wings: 水牛城雞翼最邪惡既係,就係佢辣得嚟夠惹味,呢到既汁整到酸辣岩岩好,正!Caesar salad: 佢呢到既caesar salad整得好似生菜咁,排得好整齊,條條菜都好長身,上面加左bacon &沙律醬,食落咸香咸香!而菜食落好爽!US Prime steak: 個steak一黎就大約6成熟,食落幾重牛味,外味有少少脆身,而食落好夠肉汁,唔會難咬乾爭爭。另外,再配埋香脆既薯條👍越南牛河配越式春卷:呢件事好fusion,係一間美式餐廳到食到碗pho,但味道又整得幾正宗,牛肉係整到生牛肉咁,另外再配左2件炸既越式春卷點綴下😋

2023-10-29 409 瀏覽
A great place for drink and chill with friends! 逢星期三晚係Wings Night, 只要叫一杯飲品和酒精飲品就可以加$3要一隻美味雞翼, 真係抵到爛!雞翼即叫即製上枱時熱辣辣, 而且有唔同味道選擇☺️星期四晚就係Steak Night, 只要點一款酒精飲品就可以$100嘅價錢享用一下美味牛扒同任食炸薯條🍟, 想平平地食牛扒嘆紅酒一定唔可以錯過! 凱撒沙律生菜🥬成棵上好搞笑😂, 加埋香脆惹味號煙肉粒同埋炸麵包粒, 清新又開胃🤤 炸鱈魚柳漢堡✨魚柳外脆內軟肉質香軟, 配埋半溶嘅芝士同新鮮爽脆生菜同烘到十分鬆軟嘅漢堡包🍔, 美味又滿足!Poutine, with cheese and gravy🍟 粗身薯條上再淋上大量半溶化拉絲芝士同gravy醬汁, 香口又惹味食到停唔到口😊蒜蓉燒蝦🍤配香脆多士~去哂蝦殼嘅蝦岩哂懶得剝蝦殼嘅懶人🤣爽口彈牙嘅大蝦帶有香濃牛油味再擠少少檸檬🍋更能帶出蝦嘅鮮味! 主角香烤蜜糖🍯BBQ雞翼~雞翼皮脆肉嫩咬落啖啖肉汁, 蜜糖味甜甜地好開胃🤤又係一款令人愛不釋手嘅佐酒小食💖老闆推薦之下試左呢款澳洲入口嘅檸檬口味Vodka,

老闆推薦之下試左呢款澳洲入口嘅檸檬口味Vodka, 味道好似港式檸檬茶咁好易入口, 岩哂想飲酒又怕酒味太濃嘅朋友👫!
2023-10-27
2023-10-28 40 瀏覽
西營盤大學站B2出口附近隱藏好多小店,菜式選擇多,而且可能近香港大學價格亦偏向親民.當中一間主打加國菜式,風格簡單卻溫馨.可能餐廳尚算消費不太高,午餐時段人流多而人手有限,大家繁忙時段去時要有準備耐心與輕鬆情緒🔸Caesar Salad ($78)上枱已見到羅馬生菜新鮮度,入口爽脆.以鯷魚,酸瓜粒及沙律醬帶出味道,帶鹹亦帶酸,清新開胃🔸The Big Fish($85)🔸Poutine($48)魚柳非常厚身,口感十足.炸到金黃再配合絕配他他醬,而且包身微暖外脆,有驚喜!薯條用肉汁同芝士焗制,有拉絲效果🔸 Garlic Prawns w/ Toast ($85)大蝦隻隻雪白飽滿.蒜油與辣椒碎等香味混合惹味,配上脆卜卜多士🔸 Buffalo wings ($68)有六隻,以辣椒為原料醬汁,微辣偏濕潤.旁邊有新鮮青芹清新平衡油膩感

🔸Caesar Salad ($78)

大蝦隻隻雪白飽滿.
蒜油與辣椒碎等香味混合惹味,配上脆卜卜多士

🔸 Buffalo wings ($68)

有六隻,以辣椒為原料醬汁,微辣偏濕潤.
旁邊有新鮮青芹清新平衡油膩感
窩夫與蝦子餅早前在石塘咀發現一間位置較隱蔽的餐廳,星期五午市幾乎滿座,建議先訂位。乘港鐵到香港大學站,經B2出口沿山道上斜路便會找到這間隱世餐廳。香港有很多加拿大人,但加拿大餐廳則比較少,餐廳用了不少公仔佈置,充滿童真。食物選擇不少,窩夫特別留意廚師推介的漢堡和特色薯條。連越南牛肉粉、越式春卷和泰式金邊粉也有。點了越南牛肉粉($88),賣相不錯。先喝一口熬製48小時的牛肉湯,肉味香濃,不太鹹,一點也不油膩,窩夫特別喜歡那陣陣的芫茜香味。牛肉用上M9和牛,水準不俗。越南牛肉粉已經有牛,所以不叫牛肉漢堡,試試炸魚漢堡The Big Fish($85)。麵包鬆軟,魚柳厚實,炸得香脆,有魚味無雪味,驚喜之作。吃加拿大菜不得不吃據說發源於魁北克的Poutine ($48),平日吃薯條多數蘸茄汁,薯條淋上芝士和肉汁又是另一種滋味,值得一試。

食物選擇不少,窩夫特別留意廚師推介的漢堡和特色薯條。

連越南牛肉粉、越式春卷和泰式金邊粉也有。
越南牛肉粉

點了越南牛肉粉($88),賣相不錯。

越南牛肉粉

牛肉用上M9和牛,水準不俗。
The Big Fish

Poutine

2023-10-20
The Big Fish
Poutine
📍Big Bite Flame-Grill 香港大學一路都唔知,原來香港大學附近有間加拿大菜😆 成件事都幾隱秘㗎,喺保德街對落嘅巷仔🤪 環境好有異國風情,都好適合一班朋友飲杯啤酒🍻 第一次食Poutine,薯條+肉汁+奶酪嘅組合,真係邪惡到無得輸呀😌 呢度必嗌🤩另外,呢度好得意 - 係有越式牛肉河粉叫嘅🐮亞洲胃嘅朋友仔都accommodate到㗎😉#加拿大菜初體驗 #bigbiteflamegrill #凱撒沙拉 #ceasarsalad #越式牛肉河粉 #vietnamnesepho #蓋澆薯條 #poutine #香港大學 #hku #香港大學美食 #ohhejfoodie
📍Big Bite Flame-Grill 香港大學
一路都唔知,原來香港大學附近有間加拿大菜😆
成件事都幾隱秘㗎,喺保德街對落嘅巷仔🤪
環境好有異國風情,都好適合一班朋友飲杯啤酒🍻

另外,呢度好得意 - 係有越式牛肉河粉叫嘅🐮
亞洲胃嘅朋友仔都accommodate到㗎😉

2023-10-21 286 瀏覽
Big bite Grill Flame 🇨🇦🍁今晚跟朋友到香港大學附近懷緬當年的大學生活, 再到這間主打「加拿大菜」 的小酒館試試。當年我在加拿大做交換生半年, 估不到在香港都能嚐到當年在蒙特利爾試過的「poutine」 實在開心😃當晚我們兩人點了Cesar Salad 凱撒沙律 $78Buffalo Wings 水牛城雞翼 $68Fish cutlet burger 魚柳漢堡$85 👍🏻👍🏻👍🏻Mushroom Poutine $58👍🏻👍🏻Vietnamese Pho越式半熟牛河$88 👍🏻👍🏻- 當晚MVP 是魚柳漢堡,魚柳燒到既香又熱辣辣,配鬆軟的漢堡包,友人都讚好。- Poutine 是薯條配上燒汁、芝士粒,是邪惡食物,難得沾上燒汁及芝士都不太膩,可以一條接一條吃。- 越式半熟牛河是另一佳作。牛肉湯用上48 小時炮製,十分清甜,配上半熟M9級澳洲和牛,能媲美越南餐廳了這間餐廳環境舒適,很適合與朋友或情人點美食及啤酒聊天一番!人均$200📍 Big Bite Frame Grill 西環石塘咀加倫臺8-16號地舖
Big bite Grill Flame 🇨🇦🍁

當晚我們兩人點了
Cesar Salad 凱撒沙律 $78
Buffalo Wings 水牛城雞翼 $68
Mushroom Poutine $58👍🏻👍🏻
Vietnamese Pho越式半熟牛河$88 👍🏻👍🏻

這間餐廳環境舒適,很適合與朋友或情人點美食及啤酒聊天一番!

人均$200

📍 Big Bite Frame Grill
西環石塘咀加倫臺8-16號地舖

2023-10-20
  • The Big Fish
2023-10-18 240 瀏覽
The Big Bite Flame-Grill地址: 西環石塘咀加倫臺8-16號地舖今日朋友帶我去西環揾嘢食😆,估唔到俾我哋發掘到一間CP值極高嘅加拿大式西餐廳~CBC Burger🍔$88開頭望落以為份量好少😝,但食落又覺得剛剛好,好滿足🥰。牛肉好厚幾juicy一咬入口就肉汁滿瀉,而且牛味濃郁口感好好,再配上生菜、厚厚芝士和自家醬,味道都幾正☺️,正。Poutine 🍟 $48薯條超有薯仔香味,而且仲係加拿大式粗薯條加芝士和gravy醬汁🤩,正!Garlic Prawns with toast🍤$85麵包炸到外脆內嫩滑,啖啖都好香口好有牛油味😛,再加上香辣蒜蓉蝦,正🤤👍🏻Buffalo Wings🐔$68大大隻雞翼,雞肉juicy岩岩好😝,加上超蜜糖醬好開胃,不錯🤣。Caesar Salad🥗$78大大份沙律裏面嘅配搭好豐富,有煙肉; 生菜等🥳,好fresh好開胃😍。Grapefruit Juice🍹淡淡Grapefruit味😝,好岩OL人士緩和身心疲憊感🥴。#nicefoodie西環—--------------------#food #foodporn #hkfoodblog #
The Big Bite Flame-Grill

Caesar Salad🥗$78

Grapefruit Juice🍹

#nicefoodie西環

—--------------------

#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #hk #香港 #香港美食 #美食 #西環美食 #打卡 #西環 #香港口味 #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食 #香港好去處 #西菜 #西餐
2023-10-17 32 瀏覽
💙Crisp Caesar Salad沙律幾特別,沙律菜唔係碎上,而係原棵切成四件上😆 有沙律醬、麵包糠、煙肉碎、醃鯡魚,咸香味十足😛😛.💙Steak Night逢星期四,$100就可以叫到一份牛扒加薯條,牛肉仲要好夠肉味,又唔會鞋口,好抵食!.💙6Pcs Buffalo Wings (HONEY GARLIC)炸焗蜜糖蒜蓉雞翼,皮脆又香口,整得好出色😍😍.💙Vietnamese Pho呢到既pho湯底比較清淡~ 值得一讚個春卷好好食,唔油膩,餡料調味調得好👍🏻👍🏻.💙Milk Shakes-Oreo crunch第一次飲有雪糕成份既milk shake,好有驚喜🤤 曲奇味好濃~ 唔會死甜🥰.💙Milk Shakes-Vanilla Vanilla就無Oreo咁驚艷~ 但Vanilla味都夠濃,飲到最尾覺得有少少甜🫢
💙Crisp Caesar Salad
💙Steak Night
炸焗蜜糖蒜蓉雞翼,皮脆又香口,整得好出色😍😍
💙Vietnamese Pho
💙Milk Shakes-Oreo crunch
💙Milk Shakes-Vanilla
比較偏遠近西環隱世加國菜 😍夜晚黎到好適合同朋友傾計飲返杯同時嘆返個Burger🍔餐枱裝飾每張都會有一盞燈同公仔🧸陪伴🎍而且播住輕快優雅既英文歌好舒服 😌🌟Poutine 💰$48粗薯條🍟配肉汁而且又有芝士🧀️可以有拉絲效果出現 😍不過肉汁令到薯條🍟變得好軟身 🌟Crisp Caesar Salad 💰$78比較出奇生菜🥬底係原條對半咁上 🤣不過個人都幾鐘意,好過係切碎哂咁上加上裡面除左燒過既脆煙肉碎🥓仲加入左鬼佬醃魚令味道會有鹹味出現 🥹好少有🌟Garlic Prawns w toast 💰$85全裡都蝦油,軟包香牛油味再點埋蝦油同炸過既蒜粒碎超香口 🤣🤣而蝦肉質爽口又好香 👍🏻🌟CBC 💰$88今晚既主角菜式 🍔🍔🍔煙肉🥓食落係經過油炸至脆身漢堡扒經過手打好有彈力感 ☺️ 牛味又超濃、肉汁一直滲出黎最底層仲有墨西哥辣椒🌶️又辣又鹹超多層次口感 👏🏻👏🏻👏🏻🌟Grape Fruit 💰$35/gls個人覺得應該有加些小檸檬🍋汁令到食完咁多鹹味食物後超解渴 🤣之後好開胃 推介指數:🐻🐻🐻🐻/4粒The Big Bite Flame-Grill (西環)📍地址:西環石塘咀加
比較偏遠近西環隱世加國菜 😍

可以有拉絲效果出現 😍
不過肉汁令到薯條🍟變得好軟身

🌟Crisp Caesar Salad 💰$78
比較出奇生菜🥬底係原條對半咁上 🤣
不過個人都幾鐘意,好過係切碎哂咁上
加上裡面除左燒過既脆煙肉碎🥓
仲加入左鬼佬醃魚令味道會有鹹味出現 🥹好少有

🌟Garlic Prawns w toast 💰$85
而蝦肉質爽口又好香 👍🏻

🌟CBC 💰$88
今晚既主角菜式 🍔🍔🍔
煙肉🥓食落係經過油炸至脆身
漢堡扒經過手打好有彈力感 ☺️
牛味又超濃、肉汁一直滲出黎
最底層仲有墨西哥辣椒🌶️
又辣又鹹超多層次口感 👏🏻👏🏻👏🏻

🌟Grape Fruit 💰$35/gls
個人覺得應該有加些小檸檬🍋汁
令到食完咁多鹹味食物後
超解渴 🤣之後好開胃

推介指數:🐻🐻🐻🐻/4粒

The Big Bite Flame-Grill (西環)

📍地址:西環石塘咀加倫臺8-16號地舖
☎️ 電話:28870428

#香港美食#港島美食 #西環美食 ##啤啤遊食團#假日好去處 #港人推介美食 #相機食先#香港美食打卡 #窮遊美食 #平民遊 #美國菜 #烤肉 #漢堡
#hkfoodblogger #foodie #hkfoodie #hkig #dinner #hkstyle #852 #burger #chips
#bearbeareat
#bearbeareat西環