2021-02-18 908 瀏覽
Shake Shack 呢個係炸菇芝士漢堡🍔都係全部之中最鍾意的!樣貌平平,冇諗到驚喜到我😋 總的來說,香~酥~脆~ 炸菇嘅汁水都好飽滿連帶芝士拉絲一口一個滿足。Double Smoke Shack雙層漢堡扒加上芝士一口咬下去很是滿足,但我覺得漢堡扒做到有啲乾左小小顯得有啲柴,如果可以再濕嫩一啲個口感會更好!不過整體黎講係ok嘅,冇咩驚喜。Cheese Fries鍾意食芝士嘅我個人就覺得薯條都只係中規中矩,可能唔係即炸嘅所以唔夠脆稍微遜色了點,但食落入唔會有油膩感。🥤Cranberry Lemonade酸酸甜甜很是開胃😋不過我嘅朋友就覺得杯嘢飲有啲酸。店舖分為室內室外,可自選揀位。我就鍾意係室外,可以睇到個大海景吹下風都幾舒服。另外所有醬料都係半自助嘅,好方便。總的來說推薦指數⭐️⭐️⭐️⭐️

Shake Shack

Double Smoke Shack

Cheese Fries

🥤Cranberry Lemonade
酸酸甜甜很是開胃😋不過我嘅朋友就覺得杯嘢飲有啲酸。

2021-01-25
2021-01-31 1223 瀏覽
IFC 行街,搵個地方坐低食吓野。去到 4樓 嘅 Shake Shack,望住海景坐住食,好舒服。作為奶蛋素食者,第一時間睇吓有冇咩素食選擇先。menu 上有一款burger 叫 “Shroom Burger”,寫住 meat-free。就叫呢個啦!加埋 cheese fries 同一杯 fifty-fifty。Shroom Burger 材料有主角Portobello mushroom, 加上蕃茄、菜、同埋芝士。盛為$66。非常好味!個 Portobello mushroom 炸到好酥脆,咬落去又juicy。加埋溶化嘅芝士,超正!芝士薯條,個人覺得鹹咗少少,而且上碟已經淋淋地。芝士醬就幾香濃。普普通通啦。Fifty-fifty 其實就係 lemonade 加 organic tea。有個個咁好味嘅 shroom burger 同景色,值得再去嘅。
IFC 行街,搵個地方坐低食吓野。

2021-01-31
  • Shroom  burger
2021-01-22 904 瀏覽
好多人都用F*** G** 嘅漢堡包同呢間比較。 但係識食都應該會食呢間。 從蔬菜,漢堡扒,到個汁,佢地都係好新鮮,同埋個醬汁都係自家制。 我老公嘅至愛係:double smoke shack ! 佢可以一次過食兩個(如果我容許的話)🤣 以佢哋嘅薯條同milkshake 都唔錯,不過就未去到woah一聲。
  • SmokeShack
2021-01-19 723 瀏覽
突然我好想食漢堡包就入咗去shake shack。 其實我最鍾意佢嘅花生醬奶昔真係超級正。 如果鍾意peanut butter嘅朋友係一定要試囉。漢堡包嘅肉扒可以 選擇 幾成熟 我通常都係揀medium,我唔鍾意well done。 media唔會有血水。 漢堡扒非常有肉汁但係唔會流曬啲汁出嚟。嗰包係非常乾爽嘅, 唔會油淋淋 。我鍾意佢個包比較軟身。 然後配搭佢個芝士薯條真係超級正囉。Shake shack 係食咁多次都唔會 失水準。

Shake shack 係食咁多次都唔會 失水準。
Cheese fires
Cheese fires
  • Cheese Fries
2021-01-12 597 瀏覽
友人想食漢堡,又不想吃麥當當,所以試了來自紐約的Shake Shack。我們要的乃餐廳的招牌漢堡Shroom Burger,這是一個齋漢堡,因為中間夾著的並不是肉,而是一塊炸大啡菇。雖說不是肉,一咬之下有甚多的汁液在嘴裏澎湃而出,也是很滋味的。此外的生菜及蕃茄,都極鮮爽;還有不可或缺的芝士和千島醬,匹配之極。唯一較遜之處是包很細個,吃完一個都不飽。芝士薯條可能不太夠熱,膩滯了些。我們還以為紐約的份量應該是大的,詎料填不飽肚子呢。

Shroom Burger + Cheese Fries

我們還以為紐約的份量應該是大的,詎料填不飽肚子呢。
下午茶
Shroom Burger + Cheese Fries
  • ShroomBurger+CheeseFries
2020-12-27 417 瀏覽
Shake shack is essentially my favorite burger restaurant. This time I ordered double shack as usual and my friend ordered the one with mushroom. They are super tasty! The beef are cooked on point and so delicious! The beef are so tender, and delicious to eat with tomato and vegetable, more importantly, with cheese! Double shack is so full as it got two layers of beef~ You may want to order single layer if you are afraid that you can't finish all Also ordered a vanilla milkshake, which is the bes
Also ordered a vanilla milkshake, which is the best milkshake I've ever had, no wonder heard people saying they come here just for the signature milkshake! It tastes thick and creamy but not too sweet! moderate taste for any milkshake lovers! The fries are very delicious too, especially eating together with burger and milkshake. They are yummy evEn without dipping any ketchup. Definitely gonna come again!
2020-12-05 676 瀏覽
Kicking off this holiday season by trying Shake Shack‘s NEW limited edition *truffle* menu 🎁 🍔 Black Truffle Chick’n🍔 Black Truffle Burger 🍟 Truffle Fries🥤 HK edition Milk Tea Milkshake🍹 Cranberry Ginger LemonadeBoth burgers had a hint of truffle and were not too heavy! The chicken one stood out to me as it was especially crispy and I loved the addition of the ale-marinated shallots on the fries 🤩Other than the burgers, the highlight of this meal was deff the milk tea milkshake (only available i

🍔 Black Truffle Chick’n
🍔 Black Truffle Burger
🍟 Truffle Fries
🍹 Cranberry Ginger Lemonade

Other than the burgers, the highlight of this meal was deff the milk tea milkshake (only available in HK stores)! 🙊

Special shout-out to the staff for being so welcoming and introducing the new menu 💚
  • Shack  Burger
  • Chick'n Shack
  • Milk  Tea  Milkshake
2020-12-03 641 瀏覽
終於都又去左食shake shack 喇!!🍔🍔 Shack Burger 個Juicy既漢堡扒實在令人無法抗拒😍特製醬汁仲有少許BBQ風味,超正!❤️ 另外仲有shroom burger, 入面舊炸菇熱辣辣🔥,一咬入面啲芝士🧀🧀🧀就流哂出黎, 岩哂芝士控啦!!😋😋雖然罪惡感好重🤣🤣🤣但係真心正😂.另外個Cheese Fries既芝士醬好食同夠濃郁,粗身薯條加芝士,無得頂啦🍟🧀👍🏻👍🏻.但個人覺得Shake Shack一大敗筆係居然沒有套餐!!🤣🤣全部野都要單點🤔🤔希望快啲出😂
2020-11-18 611 瀏覽
開左好耐既shake shack, 一直都無機會黎食, 要食就一定要黎食ifc 呢間, 景觀開揚, 有得坐戶外, 望住高樓大廈同維多利亞港享用美食, 而家已經過左熱潮, 所以唔洗排隊喇. 唔怕曬既人一定要坐戶外。叫左Double Shack, single shake burger, Cheese Fries 同一杯 Milk Tea Shake 🍹Double Shack 🍔- 漢堡扒好JUICYMilk Tea Shake – 為香港人而設既味道, 奶茶味濃郁, 質素OKCheese Fries 🍟- 薯條好食,粗身型, 但芝士就可以唔加, 無特別, 芝士味唔夠, 食到忌廉味多D, 食多幾條會覺得膩, 份量都大。有自助洗手機俾你食前食後洗手, 好貼心, 因為食完隻手一定好dirty。

Double Shack 🍔- 漢堡扒好JUICY

Cheese Fries 🍟- 薯條好食,

2020-10-11 1332 瀏覽
今日Day off 同左女友去左IFC行街,Lunch Time 就去左Shake Shack 遲遲都冇黎試,唔係多人就係多野做,唔想排長龍,所以等到現在先Try😛餐廳環境有室外 / 室內,都會有機會望住個維多利亞港食今次叫左個Shroom Burger 同 Double Shack 加多Cheese Fries 同一杯 Milk Tea Shake & Chocolate Shake *Shroom Burger - 有個大啡菇係中間,味道唔錯夾住漢堡扒一齊食,好Juice 又香口,不過真係冇咁大個口,要分開食*Double Shack - 漢堡扒Juice ,不過有d 膩, 我覺得可以唔駛要Double每個包都有生菜加蕃茄, 材料新鮮,層次感十分豐富*Milk Tea Shake - 奶茶味濃郁*Chocolate Shake - 朱古力味都好濃奶昔口感順滑,推薦*Cheese Fries - 我覺得薯條都係麻麻地,可以唔駛加Cheese 都得,Cheese 都冇乜特別總括而言,成餐食晒係超級飽肚Burger 好食既,Shake 亦係必飲之一唯一敗筆地方係個Fries, 普普通通,

餐廳環境有室外 / 室內,都會有機會望住個維多利亞港食

每個包都有生菜加蕃茄, 材料新鮮,層次感十分豐富

*Milk Tea Shake - 奶茶味濃郁

*Chocolate Shake - 朱古力味都好濃

奶昔口感順滑,推薦

總括而言,成餐食晒係超級飽肚
Burger 好食既,Shake 亦係必飲之一

唯一敗筆地方係個Fries, 普普通通,可以唔加都得
2020-09-25
  • milk tea shake
2020-09-03 1580 瀏覽
呢間Burger 岩岩開既時候都宜家 每日Lunch Time都超長人龍🚶🏻‍♂️🚶🏻‍♂️趁假日岩岩開門☀️霸到個靚位 望住維港景🌊享受個慵懶既假日🥰同樣係食Burger 對比係平時Ⓜ️記有另一番感覺⭐️ SmokeShack 🥓 ($62)Bacon 食落十分香脆 😍好似食緊薯片咁 加埋辣椒🌶️刺激味蕾 都唔會覺得油膩 酸酸辣辣 再加埋芝士🧀 配搭好過癮 Beef Patty 肉味好濃🥩 唔算好Juicy 但係唔會乾憎憎⭐️ Shroom Burger 🍄 ($66)唔好以為素食就會淡茂茂🥗 芝士藏左係大啡蘑菇裡面 一咬開就湧出黎😍 仲可以拉絲添🧀 菇味十分香濃👍🏻 配搭番茄🍅同蔬菜🥬中和返炸野既邪惡感😈⭐️ Fries 🍟 ($27)每一條薯條都炸到黃金顏色🌅 有啖啖薯仔口感同薯仔味🥔如果唔怕曬既話🔥Outdoor Seat 都可以Chill住曬太陽 🏖唔會好熱 如果好似我咁怕熱既話😅就早D黎霸個角落位嘆冷氣😛

⭐️ SmokeShack 🥓 ($62)

⭐️ Shroom Burger 🍄 ($66)

⭐️ Fries 🍟 ($27)
每一條薯條都炸到黃金顏色🌅 有啖啖薯仔口感同薯仔味🥔

2020-07-26
我上一次食 Shake Shack 是在美國拉斯維加斯,現在無得搭飛機只好在香港吃,漢堡包店跟美國一樣有提供一款素食漢堡,炸大啡菇入面仲有芝士,邪惡得來都幾有誠意。美國公司引入了好先進的量體溫和自助洗手機設備,我第一次見量手腕的溫度計,唔肯定是甚麼原理。洗手機全自動先出洗手液再出清水,最後仲會自動出抹手紙,好未來世界。素食漢堡只有一個選項,食素有時候係可以幫你根治選擇困難症。不過吃這種快餐店,就可以方便約吃肉的朋友,找不到其他素食餐廳也可以快速解決。素漢堡之外,都可以食薯條仲有邪惡美式快餐飲品。 'Shroom Burger HK$66  / Fifty Fifty HK$24/sShake Shack 的漢堡包唔會好大個,絕對能一手掌握,男仔可能要食兩個先飽。素漢堡入面有生菜、番茄和炸大啡菇,唔係用素扒,配搭亦比較簡約。 飲品我叫左Fifty Fifty,即係一半 Lemonade 一半檸檬茶,如果驚 Lemonade 太酸,加埋檸檬茶飲起來味道更有層次。炸大啡菇入面收埋左好多芝士,我記得上次在美國食的時候神燙到嘴,今次可能影相影左好耐,所以係半溶狀態仲可以牽絲,芝士份量亦比較多

素漢堡之外,都可以食薯條仲有邪惡美式快餐飲品。

炸大啡菇入面收埋左好多芝士,我記得上次在美國食的時候神燙到嘴,今次可能影相影左好耐,所以係半溶狀態仲可以牽絲,芝士份量亦比較多。

IFC 分店可以坐半露天位,吹住海風好 Chill 咁食漢堡。這天因為颱風快要來,我們看到強風把整把太陽傘吹起,嚇一嚇都係坐室內,窗邊都一樣可以望到海景架。
2020-08-17
2020-08-24 1209 瀏覽
哩間香港已經開左一段時間 而且分店愈開愈多初初開時聲名大噪 為左唔想花時間排長龍 依家先試餐廳係以自助形式 自己去櫃檯買野食 扲野食食完自己餐自己收食物選擇唔多係中環ifc空中花園 設有室內 室外用餐可以望住個海食野 心情份外舒暢要預左都幾大風 必試招牌款 shack burger漢堡扒 蕃茄 生菜 秘製醬漢堡扒好juicy有牛味 但有d鬆散 Chick’n Shack有雞胸肉 酸瓜 生菜 蛋黃醬 雞肉即炸起 熱辣辣 可惜肉質有d鞋 Fries薯條係食budger必點食物餐廳選用粗身波浪紋形薯條即點即炸 香脆可口總結: 無想像中咁好食 都可以一試
哩間香港已經開左一段時間 而且分店愈開愈多

2020-03-17
  • fries
  • Shack  Burger
2020-08-21 946 瀏覽
喺香港已經開咗幾間分店,記得呢間分店一開嗰陣排隊要排到去戶外嘅位置,咁受歡迎當然要寫下食評啦。舖頭都算幾大,户外戶內都有空間可以坐,有d位置仲可以望到維港添!➡️ SmokeShack ($62) + Chick 'n Shack ($56) + Fries ($27)賣相ok啦,麵包食落暖粒粒軟淋淋,但塊肉食落唔算太大驚喜,肉嘅邊望落直頭一岩一忽咁,但好在都有濃郁嘅肉味。Burger同埋薯條雖則食落熱辣辣,因為係即叫即製,但性價比低,60蚊左右一個burger得咁細舊,而且味道一般,賣得貴只係因為個品牌。好在餐廳景觀真係一流,同埋呢度應該係IFC最平嘅餐廳之一,休息下都無妨!Shake Shack地址📍: 中環港景街1號國際金融中心4樓4018號舖.............................. 味道😋: ⭐️⭐️⭐️環境👀: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務👨🏻‍🍳: ⭐️⭐️⭐️抵食💰: ⭐️⭐️💫

Shake Shack
地址📍: 中環港景街1號國際金融中心4樓4018號舖

味道😋: ⭐️⭐️⭐️
環境👀: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務👨🏻‍🍳: ⭐️⭐️⭐️
抵食💰: ⭐️⭐️💫
2020-08-13 761 瀏覽
話說幾年前係New York食過Shake Shack 果種驚為天人既美味令我久久不能忘記 尤其係佢個芝士薯條 仲係我最愛既深坑粗薯條呀 望穿秋水 香港終於開左喇 一直都未有時間過海試試 今次黎開IFC 終於都有機會喇!我地一行二人 每人叫左個ShackBurger 另外再加個芝士薯條share黎食 味道同我之前係New York食完全一樣 薯條依然係美味得邪惡 Burger依舊係咁Juicy 配上佢地自家製既ShackSauce 真係非常惹味 而價錢亦唔會話貴過係美國食好多 另外值得一提既係佢地既牛肉係100﹪全天然安格斯牛肉 絕無添加激素同埋抗生素 咁就食得開心又安心喇