2024-01-25 461 瀏覽
🥂happy hour搵間bar !就係尖沙咀N2出口路面一出就見到喇😃酒bar開陽以鸚鵡做主題,牆身吊掛馬賽克藝術裝飾,緩緩嘅氣氛享受🇪🇸西班牙小食飲番杯🍸🇪🇸Assorted Platter $108 |西班牙火腿拼盤|經典小食有西班牙白毛豬風乾火腿 、莎樂美腸、干肉腸、哈蜜瓜、甜醋沙律菜、紅菜頭、芝士及蜜糖,除咗當小食之外又可以多士食法真係好嘆,鍾意食Parma Ham嘅必試🇪🇸 chili sauce fried Clams$88 |蒜片辣椒檸檬炒蜆|原來大蜆起肉配多士食又係一個特別食法,脆脆多士鹹鹹嘅海水味,滿足了味蕾🍹The Papagayo$68呢杯係餐廳為客人特意發辦調出嚟嘅心情Cocktail,粉粉紅紅荔枝酒飲🍸Spanish Crown$68有柚子味,苦中帶甘、甘中帶甜 、顯點微苦二杯打卡🍸美酒美食微醺之晚一班人聚腳傾計十分唔錯嘅地方,仲可以睇埋波,服務很好!一次在來必食推介:🍸🍸🍸🍸🍸/5

🇪🇸Assorted Platter $108
|西班牙火腿拼盤|

🇪🇸 chili sauce fried Clams$88
|蒜片辣椒檸檬炒蜆|

🍹The Papagayo$68

🍸Spanish Crown$68
有柚子味,苦中帶甘、甘中帶甜 、
顯點微苦二杯打卡

必食推介:🍸🍸🍸🍸🍸/5
2024-01-23
下午茶
2024-04-16 0 瀏覽
TST Spanish Beer bar酥炸魷魚圈$88口感酥脆香嫩,外層酥脆,內部則是鮮嫩多汁,帶有魷魚獨特的海鮮風味,估唔到小食都咁有質素西班牙火腳拼盤$108西班牙白毛豬火腿、意大利風乾火腿、莎樂美腸、蜜糖火腿、哈蜜瓜、蜜瓜及沙律菜. *Spanish Crown $66Gin grapefruit juice passion fruit 覺得葡萄柚那種沉穩的酸味與微微苦韻真的很適合搭配琴酒,而且帶一點點的果肉會看起來更像櫻花花瓣灑落上頭Honey Dew$88 與聞香和期待有差距,蜂蜜味非常淡,就是金愛爾的感覺。整體來說算是不錯的蜂蜜啤酒,乾淨明亮,至少不會太膩

TST Spanish Beer bar

酥炸魷魚圈$88

西班牙火腳拼盤$108

Spanish Crown $66

Honey Dew$88
方便就腳嘅西班牙酒吧餐廳「Papagayo」為西班牙文,意思係「鸚鵡」,餐廳希望為客人帶嚟繽紛多彩、充滿活力嘅用餐體驗。最近推出咗全新Menu,以新鮮水果每日釀製出嚟嘅果酒,必試!餐廳環境充滿藝術元素,氛圍好正,完全感受到嗰種輕鬆休閒嘅舒適感,啱晒Happy Hour、聚會、仲可以睇埋波✨當晚仲送咗兩杯Welcome drinks🥰Tropical Sangria⭐️⭐️⭐️⭐️(Malibu, Blue Moscato, Pineapple Juice)超清新水果酒,好易入口而且有好多新鮮水果;只有微微酒味,唔鐘意酒味濃嘅朋友就啱晒喇~Rosé Sangria⭐️⭐️⭐️⭐️(Rosé Wine, Cranberry)以Rosé為酒底,加入新鮮蔓越莓製作嘅果酒,酒味相對Tropical Sangria較濃一啲,果香亦都好出~自選串燒⭐️⭐️⭐️魷魚鬚、雞腎、雞皮、雞腿肉雞皮燒得香脆之餘亦Keep到油脂口感;雞腎爽脆;雞腿肉嫩滑惹味;魷魚鬚就夠晒卜卜脆,整體都好高質,餸酒一流~西班牙火腿拼盤⭐️⭐️⭐️一份有齊哈🍈密瓜拼36個月黑毛豬火腿、西班牙16個月白毛豬火腿配蒙查高羊奶芝士脆多士🧀、莎樂美腸,絕對係Afte

Tropical Sangria⭐️⭐️⭐️⭐️

Rosé Sangria⭐️⭐️⭐️⭐️
(Rosé Wine, Cranberry)

自選串燒⭐️⭐️⭐️
魷魚鬚、雞腎、雞皮、雞腿肉

西班牙火腿拼盤⭐️⭐️⭐️
一份有齊哈🍈密瓜拼36個月黑毛豬火腿、西班牙16個月白毛豬火腿配蒙查高羊奶芝士脆多士🧀、莎樂美腸,絕對係After Work嘅極致享受😎!
2024-01-27
宵夜
  • Rose sangria
  • Sangria
2024-03-03 33 瀏覽
出開尖沙咀做嘢,諗住順便Happy Hour就入咗呢間,響尖沙咀近K11地鐵站出口附近環境好吸引,牆身貼滿色彩繽紛馬賽克圖畫bar枱酒櫃木系設計,好有北歐風格,坐呢度用餐令人心情愉快! Cocktail :Longisland (vodka ,Gin,Tequila,Triple Sec,Lemon Juice,Coke)多種酒混合而成,酒味較濃,適合酒量好,喜歡刺激的朋友!Mojito (White Rum, Fresh Mint,Lime,Soda)我鍾意薄荷葉配青檸梳打果種清新嘅味道調酒師調教嘅份量啱啱好,酒味唔會太濃,好適合女士飲用! 聽講餐廳嘅果酒係每日用真生果新鮮釀製,值得一試呀!小食:趣味薯條即叫即炸,上枱仲熱辣辣好新鮮,少少辣味,入口非常香脆,送酒佳品!西班牙火腿拼盤(哈密瓜橄欖拼火腿,辣肉腸,配蒙查高羊奶芝士脆多士) 火腿油花分布平均,甘香味鮮,夾新鮮哈密瓜一齊食減輕膩感。芝士軟滑,淡淡奶味,配上香脆多士搽埋蜜糖漿好正!

環境好吸引,牆身貼滿色彩繽紛馬賽克圖畫

Cocktail :

Longisland

多種酒混合而成,酒味較濃,適合酒量好,喜歡刺激的朋友!

我鍾意薄荷葉配青檸梳打果種清新嘅味道

調酒師調教嘅份量啱啱好,酒味唔會太濃,好適合女士飲用!

聽講餐廳嘅果酒係每日用真生果新鮮釀製,值得一試呀!

小食:

趣味薯條

西班牙火腿拼盤
(哈密瓜橄欖拼火腿,辣肉腸,配蒙查高羊奶芝士脆多士)

2024-01-31 42 瀏覽
成日嚟尖沙咀都會經過呢間餐吧,特別嘅裝飾令到我好有興趣,約到同朋友出嚟傾吓偈一於揀呢一間,夜晚都有小食提供。Spanish Crown用gin酒加上葡萄百香果,飲落去酸酸甜甜,又有香草同草本嘅清香。特別鍾意果味濃郁嘅酒。Playa De Azul- Frozen呢一杯相當豐富,有Vodka,Blue Curacao,Moscato Blue三種酒調配而成,再加少少檸檬汁,一個屬於多巴胺色彩嘅酒,實在太吸引人,而口感亦都係酸甜,雖然加咗咁多款酒,唔會太重酒味,各款酒嘅比例啱啱好。蛋白既荔枝果酒蛋白發泡之後散係上面,先飲到一陣蛋白,再飲到一陣果香濃郁既酒,果然係餐吧,調既就就係好飲。自選串燒(鹽味/醬汁)(魷魚鬚,雞腎,雞皮,難腿肉,雞翼尖)串燒喺餐吧嚟講算係好味,特別係雞皮脆脆入口,魷魚鬚更加係鎹酒一流。西班牙火腿拼盤西班牙火腿作為一個經典食材,梗係要喺夜晚輕食最佳選擇,入面除咗火腿片仲有新鮮嘅水果,連麵包片都足夠香脆。

Spanish Crown

Playa De Azul- Frozen

蛋白既荔枝果酒

自選串燒(鹽味/醬汁)
(魷魚鬚,雞腎,雞皮,難腿肉,雞翼尖)

西班牙火腿拼盤
Shewers (68hkd@4)簡咗魷魚鬚、雞腎、雞皮、雞腿肉,雞皮係滿滿油脂感嘅口感,雞腎爽脆但唔韌,雞肉嫩滑,魷魚🦑個鬚卜卜脆,燒得剛剛好~Buffalo Wings (78hkd)個醬汁好濃厚,酸同辣味都好出,雞翼有肉汁,肉飽滿😋👍🏻Spanish Crown (88hkd)味道偏酸,有有西柚嘅甘甜味,幾fresh嘅一款,配啲濃味嘅小食好適合Sweet Sunset (88hkd)唔單止顏色好靚,莓嘅味道好突出,士多啤梨同蔓越莓作為基底,味道偏甜同fruity,唔太飲得嘅女仔會幾鍾意❤️
Shewers (68hkd@4)

Buffalo Wings (78hkd)
個醬汁好濃厚,酸同辣味都好出,雞翼有肉汁,肉飽滿😋👍🏻

Spanish Crown (88hkd)

Sweet Sunset (88hkd)
2024-01-25
2024-01-22 34 瀏覽
K11呢邊都多酒吧發,我哋揀咗Playa de Papagayo坐低咗,貪佢哋坐得舒服啲音樂又啱聽,仲有好多唔同嘅cocktail飲添。🤭🤭原來佢哋啲小食都好出色咖,我哋叫咗西班牙火腿拼盤同自選串燒。西班牙火腿拼盤👍👍👍👍火腿香味濃郁,配whisky非常夾~芝士味則比較清淡,唔會搶咗酒嘅味道。自選串燒👍👍👍👍每款口味各有特色,特別係雞皮,非常香脆,係我嘅至愛😚魷魚須都好彈牙惹味,下次會重點揀呢2款串燒來食~🤭至於我杯cocktail係店員推介我飲嘅,佢問咗我想要咩口味,酸甜度、濃淡度等等…最後就揀咗呢杯Frozen🥰 果然好合我嘅心意,非常好飲~

經過尖沙咀,見到呢間西班牙酒吧餐廳,酒吧鄰近K11商場,位於尖沙咀地鐵站上蓋酒吧街,地點非常方便😍餐廳名字 ❛Papagayo❜ 係西班牙文鸚鵡嘅意思,入邊有唔少鸚鵡擺設,仲掛住盞好靚嘅鸚鵡燈添🦜呢到最近新推出咗多款串燒 ($68/4串)、炸物,至於飲品提供創新cocktail、mocktail、生啤同中國氣泡茶,飲唔飲酒happy hour嚟呢度都適合🍻另外餐廳會舉辦DIY馬賽克杯墊工作坊,可以同閨蜜一邊飲酒談心,一邊做下手作🎨總結:想同三五知己嚟尖沙咀飲野食野chill下,又多咗個新選擇啦🥰

2023-12-06 40 瀏覽
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯週末嘅時候同朋友行完街,又係時候飲番杯嘢。去到尖沙咀鄰近K11嘅酒吧街,見到最近開咗一間新嘅酒吧,入面有好多鸚鵡嘅裝飾。翻查之下先知原來餐廳名「Papagayo」係西班牙語鸚鵡嘅意思,多數形容多彩嘅羽毛又或者色彩繽紛嘅東西。除咗係酒吧之外,去到嘅當日仲舉辦緊DIY馬賽克杯墊嘅工作坊,估唔到可以一邊飲嘢一邊玩吓手作,氣氛好熱鬧。酒吧提供多款嘅小食:炸物和串燒都一應俱全。另外仲有多款生啤和特色Cocktail可以選擇。就算唔飲酒嘅朋友都可以試吓mocktail,打卡一樣咁靚㗎。另外下個月仲有中國有氣cocktail,定期都有新嘢keep住顧客嘅新鮮感。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️
位於尖沙咀地鐵站上方的酒吧街,環境舒適且鄰近K11商場,提供一個輕鬆的用餐環境。Papayago餐廳推出全新的餐牌,品嚐到更多令人驚喜和美味的菜餚🍽️。此外,餐廳提供各種類型的酒水Happy Hour🍻,以實惠的價格享受美味的飲品🍹。無論喜歡生啤還是創新的Cocktail🍸,這裡都有多樣化的選擇,而下個月更將推出中國特色有氣茶cocktail,絕對讓味蕾大開!餐廳的名字"Papagayo"在西班牙語中意味著「鸚鵡」🦜,也用來形容色彩繽紛的事物或景象。這正體現了餐廳希望為帶來繽紛多彩、充滿活力的用餐體驗。此外,餐廳還提供馬賽克(Mosaic)DIY小物,讓與閨蜜一起享受美酒的同時,一同製作獨特的馬賽克杯墊🎨。除了精緻正餐,餐廳還提供各種美味的小食,如薯條🍟、雞翼🍗、雞腎和日式串燒,滿足味蕾享受
2023-12-01 19 瀏覽
🇪🇸 有間西班牙餐廳,便在尖沙咀地鐵站上蓋酒吧街,鄰近k11商場,環境chill!現時有全新的餐牌,各類型酒水happy hour價格相宜多款生啤及創新Cocktail選擇,是放工吹水性價比高嘅選擇,下個月仲推出中國有氣茶cocktail🥂🍹上次來到仲設有馬賽克(Mosaic)DIY小物可與閨蜜飲酒🍻談心的途中一起製作馬賽克杯墊,讓用餐體驗增添獨特風味。📍 Playa de Papagayo 尖沙咀河內道5號普基商業中心地下N3號舖

現時有全新的餐牌,各類型酒水happy hour價格相宜

📍 Playa de Papagayo
尖沙咀河內道5號普基商業中心地下N3號舖
2023-11-27 28 瀏覽
上星期同老公去左 尖沙咀好有特色嘅西班牙餐廳 @papagayohk 又玩又食😆!Papagayo"是一個西班牙語詞語,意思是「鸚鵡」,這個詞語在一些文化中也被用來形容擁有多彩羽毛的事物或具有鮮豔色彩的景象。而papagayohk位於尖沙咀地鐵站上蓋酒吧街,鄰近k11商場,環境chill啊!我地最鍾意餐廳設有馬賽克(Mosaic)DIY小物,可與伴侶或閨蜜飲酒談心,一起製作馬賽克杯墊,與餐廳名字互相輝映。佢亦有各類型酒水,happy hour價格相宜。多款生啤及創新Cocktail選擇,放工吹水性價比高嘅選擇(下個月會推出中國有氣茶cocktail )!亦有多款串燒,魷⿂鬚, 雞腎, 雞⽪, 雞腿⾁, 雞翼尖。4串 $68, 6串 $102, 8串 $136又抵食又好玩,下次再黎先!

佢亦有各類型酒水,happy hour價格相宜。
多款生啤及創新Cocktail選擇,放工吹水性價比高嘅選擇
(下個月會推出中國有氣茶cocktail )!

亦有多款串燒,魷⿂鬚, 雞腎, 雞⽪, 雞腿⾁, 雞翼尖。
4串 $68, 6串 $102, 8串 $136

又抵食又好玩,下次再黎先!

好多人問我尖沙嘴去邊食好西好,其實真係好多選擇,特別係酒吧餐廳特別受歡迎,而今次我就選擇左呢間超特別的酒吧餐廳——Papayago 🇪🇸🍷🍺位於尖沙咀地鐵站上蓋酒吧街,鄰近k11商場,十分方便易搵,而且環境十分chill,行經餐廳都十分吸引🤩全新的餐牌有美食,亦有各類型酒水🍺🍷,happy hour價格更為相宜,岩曬鍾意飲野同食好西的朋友們。同朋友點左幾款推薦美食:1. 西班牙🇪🇸火腿拼盤 $228, 有好多款火腿,擺盤好看,還有我最喜歡的藍芝士🧀😍2. 西班牙🇪🇸辣肉腸炒新鮮青口扁意粉🍝 $148 青口大大隻厚肉新鮮,意粉味道口感剛剛好,值得一試。再點了啤酒🍻和紅酒🍷,慢慢品嚐慢慢吃美食。這裡還有多款生啤及創新Cocktail🍹🍸選擇,放工吹水性價比高嘅選擇,(下個月會推出中國有氣茶cocktail ) "Papagayo"是一個西班牙🇪🇸語詞語,意思是「鸚鵡」🦜,這個詞語在一些文化中也被用來形容擁有多彩羽毛的事物或具有鮮豔色彩的景象。另外酒吧餐廳🍴更設有馬賽克(Mosaic)DIY小物🥰😍🤩可與閨蜜飲酒談心❤️的途中一起製作馬賽克杯墊,餐廳名字互相輝映👍🏻🦜❤️
同朋友點左幾款推薦美食:
再點了啤酒🍻和紅酒🍷,慢慢品嚐慢慢吃美食。
2023-11-19
2023-11-26 21 瀏覽
𝘗𝘢𝘱𝘢𝘨𝘢𝘺𝘰 位於尖沙咀地鐵站上蓋酒吧街,鄰近𝘬11商場,係放工𝘩𝘢𝘱𝘱𝘺 𝘩𝘰𝘶𝘳 好地方!全新𝘮𝘦𝘯𝘶性價比幾高! 今次試左串燒𝘴𝘦𝘵(包括魷魚鬚、雞腎、雞腿肉)味道都幾唔錯!另外仲有西班牙火腿拼盤,蒜片辣椒檸檬炒蜆等等選擇!飲品方面有多款生啤同特別嘅𝘤𝘰𝘤𝘬𝘵𝘢𝘪𝘭(下個月仲會推出有氣茶𝘤𝘰𝘤𝘬𝘵𝘢𝘪𝘭)現場仲可以整馬賽克杯墊𝘸𝘰𝘳𝘬𝘴𝘩𝘰𝘱,同𝘧𝘳𝘪𝘦𝘯𝘥𝘴 去飲野時又可以一齊玩下,好有趣嘅體驗!

2023-11-26 14 瀏覽
📍Playa de Papagayo (尖沙咀)鄰近K11嘅Playa de Papagayo推出全新snacks menu。喺酒吧都食到串燒!魷魚鬚, 雞腎, 雞皮, 雞腿肉, 雞翼尖都有。我就最鍾意食魷魚鬚同雞皮。醬汁比起鹽味更加香。仲有多款生啤🍺、創新cocktail🍹,happy hour價錢更加抵。下個月會推出中國有氣茶cocktail!仲可以一路飲嘢一路整DIY馬賽克(Mosaic)杯墊。親測男仔都鐘意玩!
📍Playa de Papagayo (尖沙咀)