2022-06-27 162 瀏覽
嚟到呢間人氣西班牙菜酒吧餐廳🍴🍻🇪🇸最推介就係佢地嘅燒焗鵝肝牛肉漢堡包🍔漢堡包焗到外脆內鬆軟 牛肉漢堡扒肉質嫩滑又多汁🐮再配埋煎到外脆內creamy嘅鵝肝 口感真係一流💕
最鍾意就係去餐廳酒吧同朋友chill吓🥳呢一間喺尖東主打西班牙菜嘅bar restaurant真係想去好耐😍.📌北海道蟹肉水煮蛋吐司配三文魚子 $98面頭有滿滿嘅蟹肉 加埋半熟嘅雞蛋同埋鹹鹹地嘅三文魚子 無論係口感同埋味道都好豐富🦀🥚個吐司雖然係黑色 但食落似普通方包🍞個蟹肉好鮮甜 中間仲有啲黑醋沙律 成個配搭好清新✨個包都幾大舊 兩個人share就啱啱好👭🏻.📌餐湯&餐包 +$10個餐包好軟熟 而隔離嗰個牛油係有濃濃嘅蒜香味🧄🧈將個包搽左牛油之後真係好夾好好味😋好似食緊蒜蓉包咁 好驚喜🥳餐湯係粟米湯 粟米味都幾香 而且大大碗又暖笠笠 好正🌽但係就有少少鹹🤏🏻.📌法國鵝肝雞肉意大利飯 $178鵝肝雖然未去到入口即溶 不過煎到外脆內軟 而且充滿油香但唔會太油膩🦢雞肉成塊手掌咁大 食落去超嫩滑 好似雞扒咁🐔另外鵝肝嘅油仲會落左係雞肉到 令塊雞肉更加香🤤但個意大利飯就唔夠creamy 同埋冇乜咬口~不過佢有好多菇同芝士 撈埋一齊食好正🍄🧀.📌原隻虎蝦沙律 $98有三隻大虎蝦 好鮮甜同爽口🦐沙律菜好新鮮 另外仲有車厘茄同橄欖🫒不過沙律份量就唔算多 個汁食落有少少薑汁同醋味 感覺好清新同健康🥗.

📌北海道蟹肉水煮蛋吐司配三文魚子 $98

📌餐湯&餐包 +$10
餐包
粟米湯

📌法國鵝肝雞肉意大利飯 $178

📌原隻虎蝦沙律 $98
原隻虎蝦沙律

📌Regular sangria $52
佢係用左橙汁, lemonade同紅酒溝出黎🍷飲落去會先有淡淡嘅果味 之後個酒味先慢慢出黎 而檸檬味比橙味更加出🍊🍋
餐包
粟米湯
原隻虎蝦沙律
2022-06-26 122 瀏覽
呢間西班牙Restarant & Bar無論係放工後黎食dinner 或假日黎歎返個brunch 都十分之適🈴️今次又黎食brunch ,真係好抵食💕 西西里海鮮薄餅$98呢個pizza 有香濃嘅芝士,大蝦,魷魚,青口➕️帶子,非常之足料,個批底夠薄夠香,又唔會硬,好味😋加$10就有個餐湯同埋麵包,餐包係配香草牛油,個湯係蘑菇湯,蘑菇味好香濃,必試再加$15就有埋杯野飲,叫咗杯cappuccino ,咖啡味香濃得黎又唔會苦 北海道帶子扁意粉$188另一個主菜叫咗呢個意粉,帶子煎得好香滑,意粉煮得剛剛好,軟硬適中 牛油果蟹肉卷配三文魚子$88呢個金黃色嘅前菜好吸睛,外層嘅啫喱配上牛油果蟹肉同埋三文魚子,口感好豐富 Sky Tiny天藍色好靚,打卡必備,飲落甜甜地,酒味濃
今次又黎食brunch ,真係好抵食💕

西西里海鮮薄餅$98

北海道帶子扁意粉$188

牛油果蟹肉卷配三文魚子$88

Sky Tiny
天藍色好靚,打卡必備,飲落甜甜地,酒味濃

2022-06-25 86 瀏覽
最近工作並唔算好忙~收工一個人飲返杯,靜下幾開心😃呢晚想飲Sangria,唔使諗一定係去呢間😀Regular Sangria $68呢間啲Sangria係我暫時係香港飲過最鍾意嘅!無論係酒精嘅濃度、酒入面水果嘅配搭~今次一樣都冇令我失望❤️Black Truffle & Chicken Terrine Crispy Rolls$88好食😋有啲似中式嘅春卷,但成個都係凍冰冰架!入面係濃濃嘅松露香,雞蓉同蘑菇係絕配!鍾意嘅人係會好鍾意❤️Playa de Papagayo主打西班牙菜,食過幾次水準都Keep得到!想睇我最新最快食評請Follow
最近工作並唔算好忙~
收工一個人飲返杯,靜下幾開心😃
呢晚想飲Sangria,唔使諗一定係去呢間😀

Regular Sangria $68

想睇我最新最快食評請Follow
2022-06-18
其他
  • Regular Sangria
  • Black Truffle & Chicken Terrine Crispy Rolls
約朋友係尖沙咀想搵間餐廳happy hour,就揀咗呢間西班牙 Restaurant & Bar,既可飲酒又可以食西班牙菜!前菜就叫咗Spicy Baby Pork Rib,極級推薦!Pork Rib燒香而上面放滿辣粉食落好香口,入面嘅肉質嫩滑,送酒一流!主菜要咗個黑松露野菌意大利扁麵,黑松露味算露濃郁,每條扁麵掛汁力強每條都掛滿黑松露汁,除黑松露廚師仲加咗牛油同蒜蓉,味道豐富, 意粉軟硬適中,而且份量都幾多,一碟2個女仔食都夠!嚟到西班牙酒吧當然唔可以錯過Sangria,朋友叫咁杯white Sangria, 呢杯以白酒為主,再配唔同水果,飲落酸酸甜甜,淡淡酒香!另一杯就rose sangria,第一啖有啲似藥水,但慢慢就幾鐘意佢嘅果香, 2 杯觀肉桂味都幾重!甜品就叫咗意大利藍莓雪糕脆餅,外層脆餅其實係威化餅,同雪糕都幾夾,中和咗雪糕嘅甜味,作呢餐嘅完結😝playa de papagayo🌟尖沙咀河內道5號普基商業中心

playa de papagayo🌟
尖沙咀河內道5號普基商業中心
2022-06-20 84 瀏覽
呢一間酒吧餐廳嘅西班牙菜都幾高質🇪🇸超鍾意食佢哋個原隻琵琶蝦龍蝦汁意大利飯🦞面頭個琵琶蝦真係超級大隻 勁多肉 肉質爽口又鮮甜🦐下面個龍蝦汁risotto 好creamy 好夠鮮味😎
2022-06-20 138 瀏覽
星期一無帶飯,約左老公一齊食lunch,黎到一間restarant and bar食西班牙菜。我地叫左兩個Lunch set,再散叫左啲野食。Lunch set包餐湯或沙律,我地就每人一個。餐湯係蘑菇忌廉湯,飲到蘑菇粒粒既口感,餐包好鬆軟。沙律新鮮,配以黑醋汁。淡咖哩鮮蝦餡餅夾住好多芝士,平時食開雞肉多,原來蝦仁都幾夾。黑松露雜菇意大利飯夠creamy,意大利飯軟硬適中。黑松露雞蓉磨菇脆卷呢個有驚喜,原來係凍架,香脆既春卷皮夾住黑松露雞蓉磨菇,好幼滑,兩端蘸上朱古力粉,好食。西班牙小油條配朱古力醬西班牙菜一定有既churros,炸得外脆內軟,蘸上朱古力醬更好味。藍莓意大利雪糕脆餅類似曲奇雪糕甘,雪糕偏硬身少少,脆餅好重牛油味。Beer Sangria啤酒中帶果味,飲落好清新。
我地叫左兩個Lunch set,再散叫左啲野食。
Lunch set包餐湯或沙律,我地就每人一個。

餐湯係蘑菇忌廉湯,飲到蘑菇粒粒既口感,餐包好鬆軟。
蘑菇忌廉湯

沙律新鮮,配以黑醋汁。
沙律

淡咖哩鮮蝦餡餅

夾住好多芝士,平時食開雞肉多,原來蝦仁都幾夾。
黑松露雜菇意大利飯
夠creamy,意大利飯軟硬適中。
黑松露雜菇意大利飯

西班牙小油條配朱古力醬
西班牙小油條配朱古力醬

藍莓意大利雪糕脆餅
類似曲奇雪糕甘,雪糕偏硬身少少,脆餅好重牛油味。
藍莓意大利雪糕脆餅

Beer Sangria
啤酒中帶果味,飲落好清新。
Beer Sangria

2022-06-20
2022-06-20 62 瀏覽
尖沙咀不嬲都好多酒吧🍻但呢一間西班牙菜酒吧餐廳🍴🇪🇸食物都幾出色!推介佢哋個西班牙烤乳豬配自家製酸椰菜薯蓉💕乳豬烤到外皮脆卜卜 肉質嫩滑多汁🐷再配埋個酸椰菜一齊食 超級開胃
2022-06-19 80 瀏覽
好久好久沒有晚上十點後還坐在餐廳🥹🥹🥹這裡也挺不錯的,淨飲野又得,食物又有唔少選擇。Regular sangria叫杯嘢飲等埋朋友先點菜~~Beef Chunk Linguini意粉質感好特別,似伊麵😂牛肉都幾好食。Baked Spanish Egg Cake入面係potato🥔第一次食既味道,唔錯好飽肚Ham with Manchego Cheese Toast好想食ham 驚唔飽揀左toast點知食完egg cake好飽食唔哂火腿都好好食😋
好久好久沒有晚上十點後還坐在餐廳🥹🥹🥹
這裡也挺不錯的,淨飲野又得,食物又有唔少選擇。

Regular sangria
叫杯嘢飲等埋朋友先點菜~~

Beef Chunk Linguini
意粉質感好特別,似伊麵😂
牛肉都幾好食。

Baked Spanish Egg Cake
入面係potato🥔第一次食既味道,唔錯
好飽肚

好想食ham 驚唔飽揀左toast
點知食完egg cake好飽食唔哂
火腿都好好食😋
2022-06-19 88 瀏覽
白天過來吃西班牙菜,簡直就是超級性價比的選擇,午餐人均100多,就可以有一個套餐,超級抵食。Brunch Lamb Chop 138 set soup 10 靠羊排配蘑菇湯,晚餐單點都要 238,簡直超級讚👍在超市買生的,都不止這個價錢。新西蘭羊排,鮮嫩多汁又有營養,比較肥美,配上特製的調味料,就不會那麼膩,很有營養。蘑菇湯也是好大一份,兩個人分享都可以。粒粒蘑菇,打碎,真材實料,好喝又開胃。還有一小塊餐包,已經很滿足了。Brunch Spanish All Day Breakfast 98全日早餐也是很有特色,和普通的不一樣,很有西班牙特色。炒蛋舖在竹炭的麵包上面,一口咬下去,慢慢的幸福感。Squid and Pomelo in Olive Salad 🥗 98自從開始吃橄欖之後,就發現它絕對是沙律的靈魂伴侶,酸酸甜甜配上新鮮蔬菜和柚子,口感清爽,很適合這個夏天。HH rose 🌹 Sangria 58竟然有happy hour,真是超級划算。鮮果配上小小玫瑰酒,口感簡直一流。Playa de Papagayo尖沙咀河內道5號普基商業中心地下N3號舖

還有一小塊餐包,已經很滿足了。

HH rose 🌹 Sangria 58

Playa de Papagayo
尖沙咀河內道5號普基商業中心地下N3號舖
2022-06-17 68 瀏覽
尖沙咀河內道一帶有不少酒吧 這間Restaurant Bar主打精緻的西班牙Tapas 頗推介這道西班牙乳豬 外皮烤得脆身 皮與肉之間沒有太多脂肪 配上自家製酸菜 能夠中和乳豬的油膩感🍖.另外也很喜愛黑松露雞蓉磨菇脆卷 雞肉 蘑菇和黑松露一起打成蓉 內餡幼滑香濃 脆卷的頭尾均蘸上黑松露碎 看起來造型像雪茄一樣 凍食的口感相當不錯😋.喜愛Pizza的話很推介四色芝士薄餅 當中用了Cheddar Parmesan Mozzarella Goat Cheese 製作 芝士比例剛剛好 餅底薄脆 芝士味道香濃撲鼻🍕.餐廳位於尖沙咀地鐵站旁 地理位置十分方便 餐廳是半開放式 以粉藍門框作點綴 營造舒服悠閒的外國風情 不失為與三五知己相聚聊天的好地方💆🏻‍♀️
  • 四式芝士薄餅
  • Regular Sangria
2022-06-08 110 瀏覽
早幾日同朋友慶祝生日🎂去咗尖沙咀嘅Playa de Papagayo西餐廳嘅地點就喺西鐵站N出口隔離一出西鐵站行1分鐘都唔使就到 超方便👍🏻而佢地既食物比我想像中高質🤤其中最好食我覺得係芝士pizza🍕同埋有個好似係炸墨魚卷😆配埋嗰醬超級好味‼️飲品方面我就同朋友飲白酒但係見到隔籬枱有好多水果系列嘅飲品都勁靚🙈好適合打卡📷價錢方面我覺得都尚算中等🤔因為食物質素同味道偏高💯所以我覺得可以接受❤️・*:..。o○☼*゚・*:..。o○☼*゚・*:..。o○☼*゚🍴味道:9/10📷環境:7/10🎖推薦:10/10💰抵食:9/10🍙總括:🤍🤍🤍🤍🤍・*:..。o○☼*゚・*:..。o○☼*゚・*:..。o○☼*゚🛖:Playa de Papagayo📍:尖沙咀河內道5號普基商業中心地下N3號舖☎️:27391808🔗:https://s.openrice.com/QrbS0myz1W0~uxvkJBA。oOo。.:♥:.。oOo。.:♥:.。oOo。.:♥:.。oOo。.:♥:.
早幾日同朋友慶祝生日🎂

2022-06-04
生日
  • 四式芝士薄餅
2022-06-04 127 瀏覽
尖沙咀有各式各樣嘅西班牙酒吧餐廳,今次去咗呢間Playa de Papagayi,見餐廳氣氛幾好,差唔多坐滿哂人幾熱鬧,Open area又幾chill😌阿拉貢炆牛肩肉意大利扁麵 $158粒狀牛肩肉牛味濃郁,7成熟口感好鮮嫩,醬汁唔會太重鹹,意粉彈滑,味道甜甜的不錯🥰 牛油果蟹肉卷配三文魚子 $88好精緻嘅小點,薄皮包住牛油果蟹肉溶,幾特別嘅食法😋燒焗豬手件配自家制酸椰菜 $78豬手件似風乾,比較硬,配芥末醬,配菜有酸椰菜,薯蓉幾樣野都好夾。White Sangria $52咁難得緊係叫杯西班牙果酒,白酒加青蘋果杜松子酒入口淡淡果味又幾香醇😍

阿拉貢炆牛肩肉意大利扁麵 $158

牛油果蟹肉卷配三文魚子 $88
好精緻嘅小點,薄皮包住牛油果蟹肉溶,幾特別嘅食法😋

燒焗豬手件配自家制酸椰菜 $78

White Sangria $52
2022-06-03 109 瀏覽
🇪🇸地道西班牙菜系列—▫️餐廳:playa de papagayo @papagayohk ▫️地點:尖沙咀河內道5號普基商業中心地下N3號舖(港鐵尖沙咀/尖東站 N1 出口, 步行約1分鐘)▫️營業時間⏰:星期一至日▫️價錢:~$150+—美味:🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸環境:🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸價錢:💰💰💰+0.8💰服務:🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳+0.7🧑🏻‍🍳—👧🏻超級少食西班牙🇪🇸菜🤩今次同👦🏻一試,覺得味道不錯🤩🤩—📍spicy field snail🐌 in Spanish style價錢:$88分數:🐌🐌🐌🐌第一次食snail 🐌比想像中好食,好軟身🤩仲好香💕個薯蓉超級超級好食,好滑好香仲好綿—📍risotto bay lobster 🦞 價錢:$198分數:🦞🦞🦞🦞+0.1🦞好抵食,超級大塊🦞🦞肉,好爽口💕加埋蕃茄汁risotto 好夾-📍124 papagayo sauteed spiced octopus 價錢:$88分數:🐙🐙🐙🐙八爪魚都幾爽口,有4大隻🐙唔會有沙🐙加埋啲啲茄醬🥫好開胃—📍scallop linguine價錢:$188分數:🍝🍝🍝+0.9🍝味道比賣相出色,睇落以為冇乜味
🇪🇸地道西班牙菜系列

▫️營業時間⏰:星期一至日
▫️價錢:~$150+

美味:🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸
環境:🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸
價錢:💰💰💰+0.8💰
服務:🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳+0.7🧑🏻‍🍳

👧🏻超級少食西班牙🇪🇸菜🤩今次同👦🏻一試,覺得味道不錯🤩🤩

價錢:$88

八爪魚都幾爽口,有4大隻🐙唔會有沙🐙加埋啲啲茄醬🥫好開胃

📍scallop linguine
價錢:$188
分數:🍝🍝🍝+0.9🍝
味道比賣相出色,睇落以為冇乜味同淡🤣食落都幾香濃,意粉都幾煙韌🤣不過帶子較少同細粒

#好西 #打卡 #西班牙 #tst #正餐 #夏天美食 #alcohol #playa #iphoneonly#instagood #amy_in_tst #spanish #japanese #bar #尖沙咀美食 #snail #foie #risotto #lobster #tsimshatsui #cheesecake #drink
2022-06-01 82 瀏覽
餐廳位於尖沙咀,旁邊正是地鐵站,地理上十分方便快捷,餐廳主打的就是西式美食,而我最喜歡這間餐廳的原因,這是一間結合了餐廳和酒吧於一身的,有美味的食物,也可以飲用適量的酒,特顯那天的心情。食物方面,我最喜愛的就是他的生牛肉他他,沒有丁點血腥嘅味道,充滿肉味,還帶有陣陣的洋蔥香味,配搭香脆可口的多士,更是一份佳作。另外,黑炭多士,配搭無花果也是一個新的口味。飲品方面,酒精類飲品絕對是我的首選,放鬆我的心情,慢活我的人生。