2021-03-13 40 瀏覽
觀塘工廠區午餐時間人流都多,唔想跟人迫,多數都會外賣。今日遲了開餐,見人少少又有卡位,就決定同同事坐低堂食…pizza都是熱騰騰即食比較好味!😋😋一般的pizza 🍕 都要百多元一個,這間只是陸拾幾至捌拾幾元,雖然不是大批,但女士一個人要吃完整個批都有難度!😂我們點了一個pizza 再加雞翼、蒜蓉包,兩杯咖啡一齊share!每人都只是幾拾元價錢好親民。雞翼嫩滑甜甜的,蒜蓉包亦香脆Cappuccino $20 (餐加配+$8)什菌松露蘆筍pizza $68這個是素食pizza ,餡料有金菇、冬菇、雞髀菇等什菌、迷你蘆筍,表面灑上香草,見到可以拉到絲,初時以為是芝士,原來是奶油白汁,都好香滑唔會滯,是健康之選!

雞翼嫩滑甜甜的,蒜蓉包亦香脆

Cappuccino $20 (餐加配+$8)

什菌松露蘆筍pizza $68
2021-03-11 40 瀏覽
午餐時間去到觀塘,四圍都超級多人🤣🤣去到巧明街同鴻圖道交界 見到有個小商場地下嗰度有好多唔同嘅餐廳雲集晒係一度自己未試過喺嗰頭食嘢,一於入去see see搵到依間西餐價錢都幾抵 一於試試佢😃我地點咗一個2人套餐有雞翼,蒜蓉包各二意粉我哋點左三文魚蘆筍螺絲粉,仲有一個pizza添都係每人八十幾蚊,相當抵食!喺餐牌見到有北京填鴨pizza 真係有嚇倒🤣 咁特別一定要試吓!佢哋用料十足!滿滿嘅芝🥰 鴨肉配上爽口嘅青瓜 令人口感更豐富亦唔會咁油膩味道真係好創新🤩 滿意螺絲粉嘅軟硬度適中,每一粒螺絲粉都有掛到白汁,蘆筍亦都好柔嫩,完全冇生渣💚餐飲方面甜度亦都適中,十分解渴☺️有機會一定會再嚟試其他味道嘅Pizza🥰
午餐時間去到觀塘,四圍都超級多人🤣🤣
去到巧明街同鴻圖道交界 見到有個小商場
地下嗰度有好多唔同嘅餐廳雲集晒係一度

自己未試過喺嗰頭食嘢,一於入去see see
搵到依間西餐價錢都幾抵 一於試試佢😃

我地點咗一個2人套餐
有雞翼,蒜蓉包各二

意粉我哋點左三文魚蘆筍螺絲粉,仲有一個pizza添
都係每人八十幾蚊,相當抵食!

味道真係好創新🤩 滿意

2021-03-10
  • 北京烤鴨Pizza
  • 2人套餐
2021-03-10 30 瀏覽
這間pizza店雖置身於food court,但環境比一般food court更佳,有不同設計主題,座位舒適。2人套餐包小食一客、任選薄餅一個、任選意粉一款、飲品,只需158元,非常超值!雞翼烤得恰到好處,肉質十分嫩滑,加上大量蜜糖,味道一流。意大利經典薄餅超有水準,比大型連鎖店的質素有過之而無不及!薄餅含意式香草茄汁、芝士、意大利辣香腸、菠菜,即叫即製,熱騰騰又香噴噴,餅底厚度剛剛好,不會好粉好滯。芝士份量驚人,每一口都有強勁拉絲效果,味道非常濃郁,美味得吃過一塊接一塊。三文魚露筍忌廉汁長通粉同樣出色,醬汁夠多又香濃,非常creamy,加上三文魚的鹹香和爽脆的露筍,十分滋味。粟米湯味道香濃,湯質夠稠,還有不少粟米粒。蒜蓉包烘得非常香脆,蒜蓉味十足,相當美味。荔枝茶和桃茶果味豐富,甜度適中,解渴又解膩。

雞翼烤得恰到好處,肉質十分嫩滑,加上大量蜜糖,味道一流。

意大利經典薄餅超有水準,比大型連鎖店的質素有過之而無不及!

粟米湯味道香濃,湯質夠稠,還有不少粟米粒。
蒜蓉包烘得非常香脆,蒜蓉味十足,相當美味。

荔枝茶和桃茶果味豐富,甜度適中,解渴又解膩。
2021-03-09 41 瀏覽
今日同同事係觀塘做完野,見到有個特色food court 咁既地方就入咗去睇下有咩食,最後就簡咗呢間pizza 店。餐廳環境都唔錯,有少少裝飾咁。最後叫咗個二人餐。 人均一百唔洗就有pizza, 意粉,小食同飲品~ Pizza :意大利經典佢二人餐既薄餅都幾大個,上面有大量芝士,芝士做到拉絲效果,加埋菠菜同香草茄汁味道豐富。意粉:三文魚蘆筍忌廉長通粉三文魚都有幾多,忌廉汁都幾有芝士味,長通粉可以掛到啲忌廉汁又唔會食到好狼狽。雞翼不過不失啦飲品除咗汽水外仲可加少少錢轉水果茶,值得一讚

Pizza :意大利經典

意粉:三文魚蘆筍忌廉長通粉

雞翼
不過不失啦

飲品除咗汽水外仲可加少少錢轉水果茶,值得一讚

2021-03-07 46 瀏覽
朋友話觀塘鴻圖中心地下而家有好多小店食肆,於是今晚就來朝聖一下。原來呢度好似一個小food court咁,有西式中式等等嘅食店,我哋一致決定今晚想食pizza,見Pizza Pan環境都唔錯,坐得舒適,於是就食呢間啦!Pizza Pan都幾抵食,我哋叫左個$158的二人套餐,有pizza、意粉、小食、飲品,非常夠食,食物味道都唔錯,性格比高。Pizza我們選了意大利經典,有意式辣肉腸、火箭菜、蕃茄、芝士等等材料,熱辣辣,餅皮又夠脆,厚薄適中,兩個人食每人share 3件,啱啱好。意粉則選了香辣蕃茄大蝦螺絲粉,螺絲粉嘅味道少少辣加埋番茄醬,味道10分夾。而且大蝦夠爽口,餐廳應該係煎過先放入螺絲粉一齊再焗,所以特別好味,仲起碼有成六七隻咁多添!小食我哋叫咗雞翼兩隻,雞翼應該係焗嘅,雖然未至於復到脆皮,但都夠入味。飲品我哋叫咗peach tea and lychee tea, 係支裝,疫情期間就比較衛生。兩隻茶都有好香濃水果味,非常好飲!

2021-03-03
鴻圖中心地下Food Court有間食意大利菜嘅餐廳🇮🇹,人流唔多,所以一定有位,同大家發掘下觀塘區有咩食先🤗🍴。.因為同兩老一齊去,一共叫咗2個二人餐🍱,一於分開兩次post🤟🏻。.📍2人套餐 ($158)-小食Snack🥨: 套餐內有2隻雞翼Chicken Wing 2 pcs + 2塊蒜蓉包Garlic Toast 2pcs作開胃小食😋,蒜蓉烘得乾脆,塗滿咗牛油🧈,非常香口惹味👅。.-意大利經典薄餅Classic Italian Pizza 🍕: 呢款Pizza以Mozzarella Cheese🧀、意大利辣肉腸、菠菜🥬做餡料,可以食得出落足料,口感鬆軟🤤,啖啖芝士而且食到好香番茄味🍅,好食👍🏻。.- 松露醬帕爾瑪火腿意粉 Spaghetti with Parma Ham in Truffle Sauce🍝: 第一啖已經食到滿口松露香🤩,喺幸福嘅感覺啊❤️!意粉口感剛好,醬汁相當Creamy😍。松露配上鹹香嘅Parma Ham🍖,質素可以媲美外面餐廳的水平🍴,呢個真心有驚喜,推薦❤️!.📍荔枝味&桃味健康水果茶 (套餐+$8) 甜度啱啱好,好清新。.MENU
📍2人套餐 ($158)
-小食Snack🥨:
2塊蒜蓉包Garlic Toast 2pcs
2隻雞翼Chicken Wing 2 pcs +

2人套餐

📍荔枝味&桃味健康水果茶 (套餐+$8)
甜度啱啱好,好清新。
MENU
2021-03-01
2021-03-04 456 瀏覽
曾經喺呢個food court附近食過漢堡,感覺幾唔錯。今次再去發現原來仲有間pizza店,睇完相覺得二人餐係幾抵食,$158有齊小食,一款Pizza,一款意粉,仲有嘢飲添。小食可以揀4隻雞翼或者2隻雞翼加2片蒜蓉包🍞📍2人套餐 ($158)小食可以揀4隻雞翼或者2隻雞翼加2片蒜蓉包🍞我哋揀咗後者,小食都唔錯,蒜蓉包幾香口。.Pizza同意粉都可以喺餐牌上任選一款。🍕挪威煙三文魚薄餅Norwegian Smoked Salmon PizzaPizza一個分到有6件,批底焗得脆身。饀料有煙三文魚🐟、粟米🌽、甜椒、洋蔥🧅同芝士。煙三文魚作為整道菜式嘅靈魂夠晒突出😬,肥美又鹹香,再配上芝士同粟米🧀,餡料多到厚過批底,口感鬆軟,非常好食😋👍🏻。.🍝焗肉醬千層麵 Baked Lasagna千層麵麵條質感比較厚,食落就會知喺滿滿嘅港式味😂🇭🇰,雖然味道唔夠正宗,但係配埋蕃茄肉醬都算唔錯,加上芝士有厚厚一層份量好慷慨🧀,唯獨肉碎未夠軟滑。都係嗰句,當佢係港式意粉食唔會有大失望。.📍意大利泡沫咖啡(套餐+$8) & 美式咖啡 .📍鮮奶撻 ($8) 饀料唔夠多,欠奶香👉🏻👈🏻,不過不失。📍雞批 ($8)

小食可以揀4隻雞翼或者2隻雞翼加2片蒜蓉包🍞

📍2人套餐 ($158)

小食可以揀4隻雞翼或者2隻雞翼加2片蒜蓉包🍞
我哋揀咗後者,小食都唔錯,蒜蓉包幾香口。
Pizza同意粉都可以喺餐牌上任選一款。
🍕挪威煙三文魚薄餅
Norwegian Smoked Salmon Pizza

🍝焗肉醬千層麵 Baked Lasagna

📍意大利泡沫咖啡(套餐+$8) & 美式咖啡
📍鮮奶撻 ($8)
饀料唔夠多,欠奶香👉🏻👈🏻,不過不失。

📍雞批 ($8)
味道平庸,不吃也罷🥲。

以food court餐廳嚟講其實味道都係喺水準以上, Pizza一個$70-80價錢唔算貴但質素都幾高😍, 住附近嘅真係可以過嚟試一試🙌,價性比都幾高嫁。
2021-03-02 25 瀏覽
今日同朋友放工去左觀塘食飯,經過見到呢間食pizza意粉既餐廳,就入左去食飯。我地兩個都好肚餓,所以叫左好多野食,有一個千島醬菠蘿雞粒薄餅,一個北京烤鴨薄餅,仲有一個松露醬帕爾馬火腿意粉。等左冇耐個意粉就首先黎左。意粉既松露醬非常香,賣相亦都吸引。食落意粉既硬度控制得好好,軟硬適中。松露醬好好咁黐左係意粉既表面,再配埋帕爾馬火腿既咸香,齒頰留香,回味無窮!Pizza方面,北京烤鴨薄餅絕對係驚喜之作,完全冇諗過北京烤鴨居然可以同薄餅黎個crossover。海鮮醬,青瓜,鴨肉完全將北京烤鴨既風味展現左出黎,再配上邪惡既拉絲芝士,非常獨特,令人一試難忘!千島醬菠蘿雞粒薄餅亦都不錯。我一向都鐘意食千島醬base既薄餅,所以今次亦都試左呢個味道。雞粒同菠蘿粒既份量十足,再配上酸酸甜甜既千島醬,令人份外開胃,值得一試。總括而言,今餐最為令人感到驚喜的,絕對係北京烤鴨薄餅。Menu:

總括而言,今餐最為令人感到驚喜的,絕對係北京烤鴨薄餅。

Menu:
2021-02-25 108 瀏覽
諗唔到食咩,就會黎鴻圖中心搵野食依間pizza pan 都係我地既首選我地叫左一個pizza set, 一個意粉set, 再加雞翼基本上次次都係依個組合,唔駛諗餐湯係粟米湯~味道夠,只係稀左少少意粉叫左三文魚蘆荀長通粉,忌廉汁都夠味三文魚份量都幾多~~依度既蒜蓉包真係好好食~~就算擺一陣都係好夠脆,而且好香蒜蓉味,基本上係我地必點!!雞翼都夠嫩,味道淡左d但十蚊兩隻 完全無投訴~~抵食pizza 必點北京填鴨pizza鴨肉份量好多,而個個烤醬好濃又多咬落pizza,真係又juicy 又足料,pizza 屬於薄身唔會食到好滯~~依間桃茶又係加$8 都值,唔算好甜但又夠桃味~~
諗唔到食咩,就會黎鴻圖中心搵野食

依間pizza pan 都係我地既首選

基本上次次都係依個組合,唔駛諗

三文魚忌廉汁露荀長通粉

餐湯係粟米湯~味道夠,只係稀左少少

意粉叫左三文魚蘆荀長通粉,忌廉汁都夠味
三文魚份量都幾多~~

依度既蒜蓉包真係好好食~~
就算擺一陣都係好夠脆,而且好香蒜蓉味,基本上係我地必點!!

雞翼都夠嫩,味道淡左d
但十蚊兩隻 完全無投訴~~抵食

北京烤鴨pizza

pizza 必點北京填鴨pizza

鴨肉份量好多,而個個烤醬好濃又多

唔會食到好滯~~

依間桃茶又係加$8 都值,唔算好甜但又夠桃味~~

2021-02-24
2021-02-24 53 瀏覽
約朋友食午餐,去咗佢樓下呢間pizza pan,呢度有少少似food court咁樣,兩間餐廳share一些座位來坐,仲有埋背景都幾靚㗎。食飯時間人頭湧湧,不過坐低食嘅就唔多人,大部份都叫外賣。佢嘅意粉套餐都好抵, 50零$60就有一客意粉,仲會附送汽水,加$8可以要健康水果茶,我試咗支蜜桃茶,其實都係樽裝飲料,冇咩特別。我哋叫咗一個卡邦尼意粉( $55 ),另外加$8就有埋餐湯同蒜蓉包,今日餐湯係番茄湯,質地和味道都OK,蒜蓉包好香脆,所以呢$8都好抵。主菜卡邦尼意粉都幾好食,麵質彈牙,啲芝士汁和芝士粉都夠,唔錯。另外我哋試咗一個超級夏威夷pizza ($82 ,都係菠蘿火腿蕃茄加上勁多芝士,yummy!我哋仲加咗錢要雞翼( $10 /兩隻),呢個係蔥花鹽水雞翼,好少食呢款雞翼,味道都唔錯啊。
食飯時間人頭湧湧,不過坐低食嘅就唔多人,大部份都叫外賣。

卡邦尼意粉

超級夏威夷pizza

卡邦尼意粉
超級夏威夷pizza
今日約左個係觀塘返工嘅朋友食lunch,佢帶左我黎呢個food court,我地兜咗個圈之後決定試呢間即叫即整手工pizza👍Pizza我地揀左好特別既北京烤鴨味(走芝士),另外加左個pasta set焗肉醬千層麵走芝士,小食兩隻雞翼加蒜蓉包,荔枝茶同熱柚子蜜~Pizza新鮮焗起熱辣辣,批底剛剛好唔會太厚或者太薄👍每件pizza都食到鴨胸肉,好足料,呢個咁創新既味道估唔到又幾好食😂 黃瓜仲可以解一解海鮮醬微微既甜膩感,好夾👏個人認為千層麵比起意粉螺絲粉果啲特別所以就揀左✌️食起上黎非常有口感同層次,搭配蕃茄磨菇肉醬酸酸甜甜無得輸😋蒜蓉包好香脆,雞翼相對起上黎味道就比較普通😅水果茶有淡淡既荔枝味唔會太甜👍我同朋友都飽到攬住個肚走人🙈
北京烤鴨pizza走芝士

北京烤鴨pizza走芝士

Pizza新鮮焗起熱辣辣,批底剛剛好唔會太厚或者太薄👍
焗肉醬千層麵走芝士

焗肉醬千層麵走芝士

蒜蓉包好香脆,雞翼相對起上黎味道就比較普通😅

水果茶有淡淡既荔枝味唔會太甜👍
我同朋友都飽到攬住個肚走人🙈
2021-02-16
  • 蒜蓉包
  • 北京烤鴨Pizza
  • 焗意式傳統千層麵
2021-02-02 53 瀏覽
同事話上次食過呢間 pizza,想再食多次,所以呢日就走去食 lunch。我們到了餐廳,座位經已不多,便迅速的點了幾個菜式便坐下了。意大利經典薄餅最喜歡它的餅底,非常薄脆。而且芝士鋪滿成個餅面,加埋香草响面,芝味滿滿帶多重味道口感。白汁蜆肉意粉白汁的濃度適中,沾滿在意粉和蜆肉上又不會滴出來。蜆肉的量不算少,混合意粉一齊食,十分惹味。雞翼 +蒜蓉包蒜蓉包暖暖地,加埋我很喜歡的雞中翼,肉肉的很香口。同事點了荔枝味的健康水果茶,荔枝味突出,但不會蓋過茶味。而我就點了 熱朱古力,暖暖的少少甜帶香滑。
我們到了餐廳,座位經已不多,便迅速的點了幾個菜式便坐下了。

意大利經典薄餅
最喜歡它的餅底,非常薄脆。

白汁蜆肉意粉
白汁的濃度適中,沾滿在意粉和蜆肉上又不會滴出來。
蜆肉的量不算少,混合意粉一齊食,十分惹味。

雞翼 +蒜蓉包
蒜蓉包暖暖地,加埋我很喜歡的雞中翼,肉肉的很香口。

同事點了荔枝味的健康水果茶,荔枝味突出,但不會蓋過茶味。
而我就點了 熱朱古力,暖暖的少少甜帶香滑。
2021-01-07
2021-02-01 40 瀏覽
《Pizza Pan》佢地嘅pizza同意粉都係即叫即造,而且係手工薄餅,咁兩樣都一定要試吓啦🤤.🍕Margarita 平時成日食好多配料嘅pizza,今日嚟食個簡單嘅margarita,on top加咗份辣肉腸已經好豐富!呢個pizza真係不得了!熱辣辣好好食,一拎上手芝士就拉晒絲,同朋友路食一路讚👍🏼👍🏼.🍝Carbonara最common嘅carbonara食得出廚師嘅功力,望落好似好普通但食落絕對有驚喜!醬汁煮得creamy,食落充滿忌廉嘅香味,有水準!.🍽烤雞翼肥嘟嘟嘅雞翼食落好嫩滑,充滿肉汁,絕對唔會比連鎖店遜色!.整體嚟講呢度嘅嘢食都好高質,以後在觀塘想食pizza、意粉,首選pizza pan呀😍.#eatisfun#hkfoodie#pizzapan#margarita#carbonara🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺Pizza Pan觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下5G1-4號舖🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
《Pizza Pan》

🍕Margarita

🍝Carbonara

🍽烤雞翼
肥嘟嘟嘅雞翼食落好嫩滑,充滿肉汁,絕對唔會比連鎖店遜色!

#eatisfun
觀塘巧明街94-96號
鴻圖中心地下5G1-4號舖
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
2021-01-31 1060 瀏覽
中午來到觀塘工廠大廈那邊做點事,做完之後約了同事在附近食過午餐,同事說在鴻圖中心地下有個food court,有間食pizza 的小店叫「Pizza Pan」好像不錯,於是我們就直接過去。Pizza Pan 位於鴻圖中心地下,在food court 中亦設有自己的獨立位置,環境都相當寬敞。我們工作後都非常肚餓,所以想多吃一點,一人點一個套餐再加點小食吧。∇ 1. 雞翼(2隻)+ 蒜蓉包(2塊)小食我們就點了一款有雞翼和蒜蓉包的,剛好適合兩人共享,都只是$20,超值之選。雞翼和蒜蓉包都是相當惹味,雞翼鹹味十足,十分欣賞餐廳切上蔥花在雞翼旁,可以中和一下鹹香味,而蒜蓉包的蒜蓉味十足,咬落鬆脆。這份小食絕對超值。∇ 2. 鮮奶撻朋友另外再點多兩件鮮奶撻,因為這麼的鮮奶撻只是$8 一件,我們太胃食的關係就再食多一點。想不到Pizza Pan 的撻亦做得不錯,酥皮餅底一層層,食落非常爽脆,而且帶有濃香牛奶味,$8 一件亦是食得過。∇ 3. 三文魚露荀忌廉汁長通粉煮長通粉其中一個技巧就是要多醬汁,可以令到長通粉裡面的空心區都可以充分地蘊藏著sauce,而Pizza Pan 就能夠充分做到。忌廉汁的
∇ 1. 雞翼(2隻)+ 蒜蓉包(2塊)
∇ 2. 鮮奶撻
鮮奶撻
∇ 3. 三文魚露荀忌廉汁長通粉
煮長通粉其中一個技巧就是要多醬汁,可以令到長通粉裡面的空心區都可以充分地蘊藏著sauce,而Pizza Pan 就能夠充分做到。忌廉汁的份量非常多,因而可以滲透每一條長通粉,一咬裡面的忌廉汁就爆出來,非常滋味。三文魚和露荀的配搭都是恰到好處,在濃濃忌廉汁的氛圍下,三文魚的魚味加上露荀的淡香味,使得相配。
三文魚露荀忌廉汁長通粉
∇ 4. 意大利經典 (Pizza)
終於來到食Pizza的環節,餐廳叫得Pizza Pan  就知道這裡的Pizza一定不會差。試下最classic 的意大利經典,Pizza的醬汁為意式香草茄汁、材料用上超級豐富的Mozzarella 芝士、意大利辣肉腸等等。如果是芝士愛好者的就一定要點這份,原因是其Mozzarella 芝士實在是非常非常足料,一拎上手就做到拉絲效果,一放進口濃濃的芝士味就擁入口內,非常滿足。加上,薄餅餅底都相當鬆化,topping 再配上辣肉腸後,整份Pizza的味道確實吸引。
意大利經典 (Pizza)
∇ 5. 健康水果茶 (荔枝味 & 桃味)
見到配餐可以加$8就可以升級健康水果茶,剛好店員說有荔枝味和桃味,我和同事就各點一款。兩款水果茶的果香味都不淡,食完Pizza後再飲啖可以消除滯氣,繼而清清味蕾。還有一個好處,水果茶是用上膠樽盛載,飲唔晒的話還可以帶走。
健康水果茶
在觀塘工作的想食Pizza的話,來Pizza Pan 這類型的小店絕對比連鎖的不會輸蝕。
2021-01-26
鮮奶撻
健康水果茶
2021-01-27 39 瀏覽
一早就聽講過觀塘工業區有好多好野食!今日晏晝唔知食咩好,見到呢間幾多人食,所以就試下!🍝三文魚露荀忌廉汁長通粉 $66係有驚艷到我既一碟!忌廉汁濃度適宜,唔會好似我之前食嗰啲太稀或者太結,食落去有好足忌廉味!而熟煙三文魚同忌廉長通分好夾,冇乜腥味或煙燻味,啱晒我胃口!🍕義大利經典pizza $82村料上有意式香草茄汁丶芝士、義大利辣香腸、菠菜,雖然只係典型嘅pizza配料,但係任何配搭都難以取代!拎起每一塊pizza都有拉絲既效果,食落口好似成口芝士咁,好幸福呀🥰🥰!仲要大到可以兩個人食㖭!🍗雞翼 $20最鍾意食焗雞翼,蜜糖滲透雞翼入面,仲有少少蔥審係雞翼表面,食落去甜甜地,味道適宜!🍑健康水果茶 (荔枝/蜜桃)$8個人覺得蜜桃味偏甜,而荔枝茶偏清香!但兩者都解渴而且健康!

🍝三文魚露荀忌廉汁長通粉 $66

🍕義大利經典pizza $82

🍗雞翼 $20

🍑健康水果茶 (荔枝/蜜桃)$8
個人覺得蜜桃味偏甜,而荔枝茶偏清香!但兩者都解渴而且健康!