2021-06-21 222 瀏覽
今日比老公放左飛機嬲嬲地又一個人係觀塘唔知食咩好又唔係好識路就去左鴻圖中心個小型food court食個簡單dinner因為老公之前帶過我黎食飯所以淨係識呢度(°▽°)入面係希臘外島既環境好懷念去旅行既感覺(´༎ຶོρ༎ຶོ`) 到最後見到間pizza pan見到佢pasta set都幾多種類選擇所以就決定揀左佢嗌左個B9三文魚蘆筍忌廉汁長通粉 $66轉埋蜜桃茶+$6 下下火由於嬲嬲地 要化悲憤為食量加埋雞翼+$10同蒜蓉包+$10! 第一啖就食個蒜蓉包 唔係話十分熱但出奇地脆同好香牛油味!好正! 我本身係雞翼愛好者佢個雞翼熱辣辣,又香又正,皮邊脆脆地!差d想叫多份嚟食(๑˃̵ᴗ˂̵) 到主菜pasta 香草味濃三文魚正常水準長通粉煮得岩岩好唔會太淋 幾有口感令我驚喜係配菜蘆筍 好好食 無渣架 好爽脆!食晒d野之後再飲返個蜜桃茶下下火佢係支裝 個人覺得都幾好幾衞生同埋都幾大支 飲完啲凍野涼浸浸即刻怒氣全消!(´∀`*)
今日比老公放左飛機
嬲嬲地又一個人係觀塘唔知食咩好
又唔係好識路
因為老公之前帶過我黎食飯
所以淨係識呢度(°▽°)

入面係希臘外島既環境
好懷念去旅行既感覺(´༎ຶོρ༎ຶོ`)

到最後見到間pizza pan
見到佢pasta set都幾多種類選擇
所以就決定揀左佢
嗌左個B9三文魚蘆筍忌廉汁長通粉 $66
轉埋蜜桃茶+$6 下下火
由於嬲嬲地 要化悲憤為食量
加埋雞翼+$10同蒜蓉包+$10!

第一啖就食個蒜蓉包 唔係話十分熱
但出奇地脆同好香牛油味!好正!

我本身係雞翼愛好者
佢個雞翼熱辣辣,又香又正,皮邊脆脆地!
差d想叫多份嚟食(๑˃̵ᴗ˂̵)

到主菜pasta 香草味濃
三文魚正常水準
長通粉煮得岩岩好唔會太淋 幾有口感
令我驚喜係配菜蘆筍 好好食 無渣架 好爽脆!

食晒d野之後
再飲返個蜜桃茶下下火
佢係支裝 個人覺得都幾好幾衞生
同埋都幾大支 飲完啲凍野涼浸浸即刻怒氣全消!(´∀`*)
蜜桃茶
蒜蓉包
蜜桃茶
蒜蓉包
  • 雞翼
2021-06-16 249 瀏覽
晚市二人套餐好抵食!166包好多野食,2隻雞翼加2塊蒜蓉包,1個pizza,1個意粉加2杯飲品,我地叫左個超級夏威夷pizza,配料係火腿同菠蘿,你地中意仲可以自選配料pizza添,自家制,配料同茄醬分量恰好,即叫即焗外邊香脆👍👍男朋友叫左香辣蕃茄大蝦螺絲粉,辣辣地幾惹味,而且茄醬酸酸甜甜佢最中意食,我就另外叫左卡邦尼意粉,味道creamy濃郁,有火腿洋蔥煙肉同蘑菇同香草,聞落去都好香,雞翼燒得好好味,但蒜蓉包先係我最愛哈哈,好香蒜蓉味而且夠脆👍👍飲品就推介蜜桃茶,我地去到都賣淨一支,想飲多支都無,下次早啲黎食先得😂
2021-06-12 222 瀏覽
街坊系列 – Pizza Pan💚觀塘最近幾年變化非常之大😣人情味小店一路被大集團侵蝕🥺市民生活成本被強制拉升😢幸好仲有部分良心小店仲堅持❤️為附近既市民同打工仔打打氣🎉------------------------------環境: 小編第一次踏足呢個埸🤪佢採用左Food Court既概念🤔多間餐廳共用埸地及清潔🤝唔同餐廳既牆身都有唔同既畫作🏞️非常適合帶女朋友去打返個卡📸------------------------------食物: 北京烤鴨Pizza ($72)🍕平民小店竟然會有北京烤鴨Pizza🤩出黎效果亦唔差🥳唔會輸大集團好多用煙鴨胸取代鴨肉🥩營造香烤風味加上傳統烤鴨既配料😋烤鴨醬同青瓜青瓜份量好多亦好新鮮🥒中和返Pizzza個滯感街坊價錢食到大集團既感覺😍松露醬帕爾瑪火腿長通粉 ($64)🍝繼續平民價格做出高質味道😍大大塊Parma Ham配左黑松露烹調🤭長通粉唔會一早煮定變淋哂👍🏼依然係爽口彈牙😁CP值頗高雞翼 ($10/ 2塊)🐥味道正常🔥火喉岩岩好保持到肉質濕潤有肉汁🥰蒜蓉包 ($10/ 2塊)🥖每塊都係厚切😱而且蒜蓉慷慨即叫即焗😙新鮮熱辣又脆口水果茶 (+$8)🧃
街坊系列 – Pizza Pan💚

服務: 5.5 /10

地址: 觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下5G1-4號舖
人均消費: $ 80 - $ 120
2021-06-05 1353 瀏覽
鴻圖中心地下的Pizza Pan, 雖然位於中心較入的位置, 但强烈的色彩配搭,加上大大個發光招牌, 很有存在感。 用餐位置以悠閒的希臘小白屋為背景。 假期的日子, 人流不太多,可以打下咭,影下靚相。很有cafe 的感覺。 餐廳叫得pizza pan, 當然以pizza 為主, 有多款signature pizza ,價錢由68-82, 包飲品。 仲可以自己揀topping , 揀醬, 做一個完全自我口味的pizza 架食pizza又可以無意粉, 呢度仲有多款意粉套餐,價錢仲好經濟。 加多8蚊, 仲有湯同意粉添今日同阿女2個人, 就豪d, 叫一個2人餐啦, 雖然 都只係158蚊, 仲要無加一呀係收銀處俾左錢就坐返埋位等叫啦, 因為pizza 係即製的。2人餐包任揀一個 pizza, 任揀一個意粉可以要4雞翼或2雞翼,2蒜蓉包同2罐飲品Pizza 我點了較少有的北京烤鴨pizza 材料有烤鴨,黃瓜, 蔥同海鮮醬。 Pizza size 我無特別量過, 但份量都唔細, 一個人係食唔哂的。 佢屬於薄底,但都有少少厚度。 個底做得幾香脆Pizza 的芝士超厚呀, 可以拉出勁長的拉絲。 北京烤鴨

, 仲要無加一呀

2人餐包任揀一個 pizza, 任揀一個意粉
可以要4雞翼或2雞翼,2蒜蓉包同2罐飲品

Pizza 我點了較少有的北京烤鴨pizza

材料有烤鴨,黃瓜, 蔥同海鮮醬。

2人套餐

Pizza 的芝士超厚呀, 可以拉出勁長的拉絲。 北京烤鴨的味道比想像中有點兒偏差, 烤鴨似鴨胸的感覺, 不過食食下又覺得不錯。 衝擊出新的味覺。

北京烤鴨pizza

烤到有少少焦黃的芝士面, 實在令人食指大動。
入面是幾層麵和肉醬的交纏。 肉醬很天然的感覺, 唔會有快餐店個種入口的味精感。 千層麵是一個超難焗的菜式, 因為好厚, 焗不夠,中間會唔熟, 焗太過,面又會燶。 pizza pan 千層麵烤焗的時間拿捏得不錯, 有焦香又唔會過燶。 最鐘意有厚厚, 溶化的芝士呀

呢4隻雞翼的賣相其實不太討好, 色澤不夠均勻, 擺盤又求其
。 好彩佢既味道不錯, 搶番唔少分。 成隻雞翼都好入味, 肉仲好滑。
焗肉醬千層麵

雖然係2人餐, 但我同女2個人都食唔哂。
呢度既器皿大多以錫紙兜包裝, 如果食唔哂可以去攞膠盒蓋蓋住拎走呀
2021-05-15
  • 焗意式傳統千層麵
  • 2人套餐
2021-06-05 140 瀏覽
餐廳位於牛頭角觀塘之間 ,路程上面還算方便快捷,距離地鐵站只需要五分鐘左右 ,這家餐廳主打的也就是意大利菜, 沒想到香港也可以吃到如此地道的意大利菜, 而我這次點選的也就是他的 肉丸和 卡邦尼意粉,雖然看起來十分普通,沒什麼特別,但我可以說味道真的是意大利製作,童叟無欺, 卡邦尼意粉意粉軟硬度煮得剛剛好,不會太淋, 加上配搭 芝士,火腿,雜菇,令整個意粉味道更為昇華, 但這樣並不是最重要的,最重要是完全不油膩,也十分適合香港人口味, 反正我就是這樣被他吸引住了。
2021-06-03 127 瀏覽
放左工有D餓,又係公司行左落官塘做個孤獨的美食家🤣記得呢個food court都幾多選擇,見好耐無食意粉,就揀左呢間試下😁我點左個香辣蕃茄大蝦螺絲粉,兩隻雞翼同兩件蒜蓉包~落完單見到廚師即刻幫我煮個螺絲粉😁口感剛剛好唔會太淋👍個汁酸酸地帶啲微辣,仲有蕃茄粒好開胃,蝦分量好多仲幾大隻,爽口彈牙😋雞翼係焗既,味道適中唔會過鹹,好抵食👏蒜蓉包蒜味ok,但略嫌中間唔夠脆😅今次試左唔係招牌主打既意粉都咁出色,下次可以試埋自選配料既特色🍕 😁
放左工有D餓,又係公司行左落官塘做個孤獨的美食家🤣
我點左個香辣蕃茄大蝦螺絲粉,兩隻雞翼同兩件蒜蓉包~

辣汁蕃茄大蝦螺絲粉

落完單見到廚師即刻幫我煮個螺絲粉😁
口感剛剛好唔會太淋👍

雞翼係焗既,味道適中唔會過鹹,好抵食👏
蒜蓉包蒜味ok,但略嫌中間唔夠脆😅

2021-06-03
辣汁蕃茄大蝦螺絲粉
  • 香辣蕃茄大蝦螺絲粉
2021-06-02 96 瀏覽
「無飯」夫婦踫上下雨天,更加想出街食!諗住避雨,點知去到近牛頭角地鐵站的鴻圖中心,原來裡面有個food court,都幾多餐廳!呢排食薄餅食上癮,今次又係!識食一定食二人套餐!有雞翼四隻 ,煙三文魚pizza,蕃茄肉醬意粉,飲品兩杯。另加$8 餐湯和蒜蓉包!煙三文魚pizza餅底夠脆, 雖然煙三文魚係碎上,但勝在多,都味道夠!仲要好多cheese!不錯!蕃茄肉醬意粉意粉量多! 蕃茄肉醬料好夠,啖啖都有肉!Food court座位足夠,pizza pan有自己的坐位,自成一角!如果坐滿,又可以坐common areas! 有彈性!

煙三文魚pizza

蕃茄肉醬意粉意粉量多! 蕃茄肉醬料好夠,啖啖都有肉!

2021-06-02 74 瀏覽
下雨天未諗到食咩好,朋友提議去觀塘食pizza看到食評不錯又價錢親民,膽粗粗去試吓啦。果個位置都係好像food court 咁 但又有裝修可看下。我地選了有書閣背景位置坐,影相一流吖。我地點了二人套餐,食物豐富有選擇,我地要左雞翼 ,長通粉🍝pizza 再加錢要了羅宋湯及蒜蓉包。雞翼係烤既做法蜜味濃,好香口的。三文魚露筍長通粉,想說佢既醬汁好好食😋好想試下自己整呀。🍕 意大利經典此款有驚喜,餅底做得好岩我 ,我唔愛太脆再有埋芝士在上面,好juice好好咬口。我地最好都加左8蚊要水果茶有荔枝同桃味,兩者都好好入口又不太甜而有茶味,值得加錢飲
下雨天未諗到食咩好,朋友提議去觀塘食pizza
看到食評不錯又價錢親民,膽粗粗去試吓啦。

我地選了有書閣背景位置坐,影相一流吖。

雞翼係烤既做法蜜味濃,好香口的。

三文魚露筍長通粉,想說佢既醬汁好好食😋好想試下自己整呀。

🍕 意大利經典

我地最好都加左8蚊要水果茶

有荔枝同桃味,兩者都好好入口又不太甜而有茶味,值得加錢飲
2021-05-31 65 瀏覽
跟朋友逛著逛著就走到去牛頭角了,剛好到了晚餐時候,想到之前在這裡有個地方很多餐廳可以選的地方,就去找吃的了!這次就選了吃PIZZA的餐廳,之前吃過其他就轉一下口味!二人套餐(158元)這個套餐挺划算的,可以任選1款意粉和薄餅,還配有小吃和飲品!挪威煙三文魚薄餅這個想不到份量還真的挺大的,上面鋪滿了大量的芝士還有煙三文魚,拿起來會有拉絲的感覺,吃起來芝香十足,煙三文魚又嫩滑,煙燻味也挺濃,吃起來挺不錯的!焗肉醬千層麵想不到這裡竟然也有千層麵可以選,就馬上點了一份來試試!上面鋪上了大量的芝士,烤得焦香的,然後千層麵中間還夾了有芝士,所以吃起來滿滿芝士的香味!醬汁是蕃茄肉汁,酸酸甜甜的,非常開胃,又很好地中和了芝士的膩,配合得不錯,我挺喜歡!雞翼(套餐包括2隻)(額外10元2隻)這個是蜜糖雞翼,吃起來挺多汁的,蜜糖也很香!蒜蓉包(套餐包括2塊)(額外10元2塊)這個蒜蓉給的挺多的,吃起來特別香!

二人套餐(158元)

挪威煙三文魚薄餅
焗肉醬千層麵
雞翼(套餐包括2隻)(額外10元2隻)
這個是蜜糖雞翼,吃起來挺多汁的,蜜糖也很香!
蒜蓉包(套餐包括2塊)(額外10元2塊)
這個蒜蓉給的挺多的,吃起來特別香!
2021-05-21 70 瀏覽
今日喺觀塘做嘢,剛剛經過呢度行入去,原來呢度裏面有好多嘢食,各式各樣。跟住我就約九龍灣做嘢嘅朋友,過嚟呢度食飯。我好想食pizza,所以就揀咗呢一間。見到佢門口餐牌有二人套餐好抵食,有小食,pizza,兩罐飲品,都係$158。呢度環境都幾舒服,後面有希臘小屋壁畫,旁邊藍色樓梯襯托,感覺leisure。落完order之後,店員就畀咗一個提示器我哋。食物預備好,佢就會震動,咁我哋就可以出去攞,唔使企喺嗰度等。呢個餐真係好豐富,小食有兩隻雞翼同埋蒜蓉包。雞翼燒得幾好,唔會太過乾。蒜蓉包好香蒜蓉味,入口唔太硬,帶少少脆。呢度啲飲品可以揀罐裝或者加錢配健康茶,我哋就揀咗罐裝汽水。朋友想食沙律,所以就加錢揀咗個凱撒沙律。呢個沙律分量都幾多,沙律菜新鮮,裏面有啲乾嘅bacon同埋麵包糠,鹹鹹地,所以連旁邊嘅醬都可以唔駛落,夠曬味。意粉我哋就叫咗香辣蕃茄大蝦螺絲粉,呢個螺絲粉味道酸酸地,好有蕃茄味,唔覺得太辣。蝦都幾大隻,入口結實,爽口,呢個都幾好食。Pizza就叫咗個超級夏威夷,呢個pizza都好足料,入口每一啖都有菠蘿同火腿,薄餅邊皮又焗得脆脆,加埋拉絲芝士一齊食,整體味道都唔錯。

2021-05-20
2021-05-18 51 瀏覽
星期六下午約咗朋友係觀塘搵嘢食,朋友介紹鴻圖中心裡面嘅food court,佢食過依間Pizza Pan經濟又抵食,仲話要一定食佢嘅pizza。雖然係food court, 但環境相當唔錯,座位寬躺闊落,而且開放式廚房,可以見到食材乾淨衛生。見到餐牌又真係幾抵食,有套餐又可散叫,以pizza,為主,另外還有意粉和少量小食,仲有健康水果茶。🍕超級夏威夷($82)即叫即整,火腿,菠蘿同芝士鋪滿pizza面,材料份量十足,熱辣辣pizza餅底鬆軟,側邊脆脆地,加埋菠蘿,甜酸適中,香口又開胃。朋友真係冇介紹錯。🥗凱撒沙律($58)沙律菜新鮮,食落shot shot 聲,還有少許脆麵包粒。雞翼2隻+蒜蓉包2塊$20,我鍾意依個配搭,每樣一件,可以食齊兩樣野。蒜蓉包卜卜脆,加埋牛油都唔會油淋淋,香脆可口。飲品除咗汽水還有幾款水果茶,清清地,唔太甜。小店抵食又有質素,值得推介。
飲品除咗汽水還有幾款水果茶,清清地,唔太甜。
小店抵食又有質素,值得推介。
2021-05-12 71 瀏覽
午餐想食下意大利大餐, Pizza pan嘅午市套餐相當抵食,包埋飲品都只係$60左右,今次同同事叫三個餐大家都食到好飽呢!超級夏威夷pizza $82Pizza多料,餅底好味,好多香濃嘅芝士,令到口感柔軟又門口芝士香味。芝士控一定鍾意!卡邦尼意大利粉$55呢個意粉好香忌廉味,入口好滑,個汁好好食,其他配料有洋蔥火腿等,份量都好多味道又好食真係一流。香草醬雜菜意粉$50香草醬相當特別,雜菜有唔同款式,非常適合素食者,意粉炒得爽口又好味,係一個好清新嘅素食選擇。

超級夏威夷pizza $82

卡邦尼意大利粉$55

香草醬雜菜意粉$50

2021-05-11
  • 卡邦尼意粉
2021-05-11 78 瀏覽
在繁忙的觀塘商貿區居然隱藏著一個非常有地中海特色的美食廣場 - 愛琴坊。愛琴坊內最令人注目既系嗰兩幅極具地中海特色的壁畫, 壁畫隔離有間主打意大利菜既食店叫Pizza Pan,出名好味又抵食,之前都幫襯一次,今日放工後又同朋友黎食。意粉或Pizza套餐都系50至80蚊左右,包罐裝飲品,套餐飲品加8蚊可換健康果茶,強烈推薦必試果茶,分別有蜜桃味及荔枝味,味道濃郁又非常清新,今次想試多啲款式,所以兩人點咗三個套餐焗肉醬千層麵套餐 $60 (加8蚊換果茶)蕃茄醬味道濃郁,肉醬甜口,麵質煙韌,值得一試卡邦尼意大利意粉套餐 $55意粉軟硬適中味道唔錯,但咁既晚餐價錢,抵食北京烤鴨Pizza套餐 $72 (加8蚊換果茶)試下中式味道既Pizza,幾特別,最中意Pizza餅邊夠脆,中間芝士又夠厚,原本食得多Pizza怕會漏,但飲咗果茶後就好解膩,可以繼續戰鬥^^

焗肉醬千層麵套餐 $60 (加8蚊換果茶)
蕃茄醬味道濃郁,肉醬甜口,麵質煙韌,值得一試

卡邦尼意大利意粉套餐 $55
意粉軟硬適中味道唔錯,但咁既晚餐價錢,抵食

北京烤鴨Pizza套餐 $72 (加8蚊換果茶)
2021-05-10 55 瀏覽
2021.5.9 (日) $200緊急meeting,為左爭取時間,就在公司樓下Aegean Place食pizza,今日我話事。$102隻雞翼:入味、好味$50凱撒沙律:醬汁吸引、蔬菜類新鮮、仲有幾粒多士$58蕃茄菠蘿辣肉腸長通+咖啡:熱辣辣既長通、惹味醬汁配蕃茄菠蘿、我至愛既辣肉腸【咖啡為我今天增添多一點光彩】$82煙三文魚薄餅+罐裝汽水薄餅底有獨特既厚度,三文魚配pizza我覺得無其他更合適,醬汁及配菜均勻有序。同事選擇汽水,佢話汽水的泡泡更提升了薄餅既<仙>味【整體來說:這一餐是豐富了今天的腦震盪】
2021.5.9 (日) $200
2隻雞翼:入味、好味

凱撒沙律:醬汁吸引、蔬菜類新鮮、仲有幾粒多士

【咖啡為我今天增添多一點光彩】
煙三文魚薄餅+罐裝汽水

【整體來說:這一餐是豐富了今天的腦震盪】
2021-05-09
2021-04-30 50 瀏覽
今日心情好,就約左閨蜜去行街食晚餐,黎到觀塘血併一場,行到累累地就搵間餐廳坐下食下野。比我地發現左呢間餐廳,服務員熱情既招待好快就坐底左。首先我地叫左個2人套餐,有雞翼同蒜蓉包各兩隻,另外我地又叫多兩隻,雞翼非常之入味,好好味。蒜蓉包就比較乾身,非常香脆。好香既蒜蓉味,回味無窮。跟餐叫左個那威煙三文魚pizza,個pizza好好味,芝士又夠多,份量十足,熱食係最好味,個皮好脆,一定要試下。另外叫多個松露帕爾瑪火腿長通粉,火腿味好出,而且配咪松露cream sauce,真係好creamy,識食一定係選白汁松露。通粉好有口感。世界級值得一試。跟餐重有兩支野飲,我地叫左fresh peach tea同咪fresh lychee tea,我同閨蜜都好鐘意個fresh lychee tea,又唔會好甜,岩曬一班女士們。