2021-03-02 25 瀏覽
今日同朋友放工去左觀塘食飯,經過見到呢間食pizza意粉既餐廳,就入左去食飯。我地兩個都好肚餓,所以叫左好多野食,有一個千島醬菠蘿雞粒薄餅,一個北京烤鴨薄餅,仲有一個松露醬帕爾馬火腿意粉。等左冇耐個意粉就首先黎左。意粉既松露醬非常香,賣相亦都吸引。食落意粉既硬度控制得好好,軟硬適中。松露醬好好咁黐左係意粉既表面,再配埋帕爾馬火腿既咸香,齒頰留香,回味無窮!Pizza方面,北京烤鴨薄餅絕對係驚喜之作,完全冇諗過北京烤鴨居然可以同薄餅黎個crossover。海鮮醬,青瓜,鴨肉完全將北京烤鴨既風味展現左出黎,再配上邪惡既拉絲芝士,非常獨特,令人一試難忘!千島醬菠蘿雞粒薄餅亦都不錯。我一向都鐘意食千島醬base既薄餅,所以今次亦都試左呢個味道。雞粒同菠蘿粒既份量十足,再配上酸酸甜甜既千島醬,令人份外開胃,值得一試。總括而言,今餐最為令人感到驚喜的,絕對係北京烤鴨薄餅。Menu:

總括而言,今餐最為令人感到驚喜的,絕對係北京烤鴨薄餅。

Menu: