2018-10-23 187 瀏覽
今晚約左好姊妹行尖咀,行完街手上滿滿戰利品,才發現原來還沒晚膳,好姊妹就把我帶來位於佐敦的餐廳。原來是一間印度西餐廳,餐廳環境很舒適,而侍應也很熱情招待我們Buffalo Chicken wings Lollipops 炸雞翼 $60這雞翼十分推介,外皮很脆,而且內裡很嫩,肉質嫩滑。燒豬仔骨$115 half叫了半份被想像中的大份,那醬汁配豬仔骨很入味,好味到我也不客氣用手食了。去骨牛油烤雞 $99最期待的牛油烤雞,很開胃的一道菜,肉質嫩滑,滿滿的一碗飯,我跟好友一人一半分享。二位女士捧著滿滿肚皮離開,十分滿足環境十分舒適,招呼就到,而且味道美味,會再到來的。
這雞翼十分推介,外皮很脆,而且內裡很嫩,肉質嫩滑。
燒豬仔骨$115 half
燒豬仔骨half
去骨牛油烤雞 $99
去骨牛油烤雞
二位女士捧著滿滿肚皮離開,十分滿足
環境十分舒適,招呼就到,而且味道美味,會再到來的。
燒豬仔骨half
去骨牛油烤雞
2018-10-21 110 瀏覽
是次是晚上六點多來吃晚餐。在西九站拍照完,走過來很近,地理方便。一入店,環境很放鬆,已經有幾多人在用餐。目前不太餓,所以只點了個M size pizza ,pizza size系十吋。沒點大的十四吋。意大利pizza (6號pizza) ,是即叫即做,大約等了廿十至半個鐘,算快。薄餅很薄,但沒有很脆。但是,十分足料,批邊也充斥著餡料。薄餅入口很香,很合味,不會太咸。感覺到蕃茄和芝士融入了薄餅!有些餐廳,饀和餅底很易分離,但這個薄餅,卻感覺餡在薄餅內而非上面。另外水也有點清新嘅味道,像是跟某種葉一起的。

一入店,環境很放鬆,已經有幾多人在用餐。

另外水也有點清新嘅味道,像是跟某種葉一起的。
今晚和同事來佐敦辦公事,在上海街行行下,突然發現呢間食多國菜的餐廳,適逢又到dinner time, 個肚仔有D餓,一於就揀呢間la!餐廳充滿異國風情,牆上的掛飾和畫也別具風格,情調不錯細看menu, 原來是多國菜餐廳花多眼亂,真是樣樣都想試下頭盤starters有墨西哥脆片,香辣炸角,鲜鱿魚圈,特製醬雞餃等特式食品沙律有亞洲雞沙律,泰式木瓜沙律,希臘沙律,卡不里沙律等pizza種類更豐富,分健康素食薄餅,意大利薄餅,印度薄餅,還可以自選配料製作自己心愛的pizza, 幾特别咖喱類有咖喱雞,羊扒,海鮮和蔬菜類以供選揀,再配以印度烤餅食用Caprese salad卡不里沙律~ 最主要由 fresh Mozzarella Cheese水牛芝士,蕃茄,羅勒配以Extra Virgin Olive oil 初榨橄欖油和鹽, 由於水牛芝士是新鮮芝士,所以食法越簡單越好,這樣才可吃出原汁原味, 水牛芝士外表雪白,有著淡淡幽雅的乳香味, 蕃茄切成薄片與香草醬 和橄欖油一起食用已是最清新可口的經典沙律由於水牛芝士含有豐富的蛋白質,維他命和鈣 ,容易消化,一口氣吃三四件也不覺腻滯,我和朋友均覺得這裹的水

餐廳充滿異國風情,牆上的掛飾和畫也別具風格,情
調不錯

細看menu, 原來是多國菜餐廳
花多眼亂,真是樣樣都想試下

沙律有亞洲雞沙律,泰式木瓜沙律,希臘沙律,卡不里沙律等

由於水牛芝士含有豐富的蛋白質,維他命和鈣 ,容易消化,一口氣吃三四件也不覺腻滯,我和朋友均覺得這裹的水牛芝士是我們吃過最美味的

印度薄餅~在眾多薄餅中揀選了印度薄餅的原因是好奇和未試過, 餡料有印度烤雞,洋蔥,甜椒,蘑菇 ,水牛芝士配薄荷沙律醬,看似不太特別,但卻給你意外驚喜
印度烤雞微辣而嫩滑,脆薄的餅底上鋪滿所有餡料,重點是超多蕃茄醬,mix埋水牛芝士和薄荷沙律醬,甜甜酸酸辣辣 共冶一爐,十分juicy和惹味
唯一美中不足是我沒有加$40另外再加水牛芝士,因為之前知道這裏的水牛芝士是那麽美味,下次我一定要加啊!

mango smoothie~用新鮮杧果,ice -cream, milk和yogurt mixed 埋一齊,好fresh, 好好味

fruit punch~酸酸甜甜好開胃
2018-10-10
外賣自取
  • 印度pizza
  • caprese salad
2018-10-20 796 瀏覽
今次食左一間好特別嘅餐廳 有我好耐冇食既印度菜 仲有其他西餐等等餐廳環境好舒適 裝潢好精緻 燈光微暗 播住音樂 好有情調 可以好放鬆咁享受晚餐見到隔離枱食呢個墨西哥脆片 好大份又可以拉到芝士 好吸引 所以我哋梗係都試吓啦味道真係唔錯㗎 上面仲有啲酸忌廉醬 酸酸地 又係另一番風味 不過份量真係好大 我哋四個人都食唔曬見到有特色嘅印度Pizza就當然要試下啦。Pizza有兩個size我哋原本擔心唔夠食就叫咗large 14寸但係比想像中大份每人食兩大塊 好飽Pizza 上面有印度烤雞 洋蔥 蘑菇等等嘅配料 好豐富 而且都有少少芝士 都唔錯㗎朋友好想鋸扒就叫左 呢個頂級肉眼扒 我地點左medium rare 出到嚟係啱啱好唔會太熟肉眼扒好juicy 好煙韌 點上醬汁汁真係好夾而其他配菜例如薯仔同埋大啡菇都好好味 尤其是大啡菇配上上面嘅菠菜 真係好夾 好鮮味 好juicy最後當然要試吓印度嘅特色小菜Naan我哋就點左butter naan 另外點左咖喱雞肉butter naan 好香牛油味 熱辣辣 而且口感煙韌好正沾上香濃嘅咖喱汁同樣唔錯而雞肉都好入味

但係比想像中大份
每人食兩大塊 好飽

肉眼扒好juicy 好煙韌 點上醬汁汁真係好夾

最後當然要試吓印度嘅特色小菜Naan
我哋就點左butter naan 另外點左咖喱雞肉
沾上香濃嘅咖喱汁同樣唔錯
而雞肉都好入味

2018-10-20 122 瀏覽
去佐敦有事辦行到街尾食個午餐先呢度平時真係唔會行過,但原來都有啲特色食店喺度今次呢間係異國fusion菜意大利加印度同尼泊爾店內播住異國音樂,幾有特色!午餐餐牌乜都有連最signature嘅豬仔骨都有得揀!正!不過我地想要個輕盈嘅午餐,所以就揀左個咖哩雞配印度烤餅同羊肉kebab洋蔥湯,有誠意!咖喱雞是無骨的,啖啖肉而且雞肉不鞋,夠嫩滑!正!咖喱少辣,有濃濃的香料味,沾烤餅食,又正!而我最喜歡的是餐點的熱度每一樣食物都是熱到不行的!鄰座食客點的肉醬意粉,直頭出晒煙,佢地都讚有鑊氣😂羊肉kebab薯條熱辣辣Kebab 材料豐富,不會只是集中在正中我食到尾都一樣有羊肉蔬菜也夠多,調味夠很滿意!估唔到在內街會有咁出色的異國菜館確是大隱隱於市!
去佐敦有事辦
行到街尾食個午餐先
呢度平時真係唔會行過,但原來都有啲特色食店喺度

今次呢間係異國fusion菜
意大利加印度同尼泊爾

店內播住異國音樂,幾有特色!

午餐餐牌乜都有
連最signature嘅豬仔骨都有得揀!正!

洋蔥湯,有誠意!

咖喱雞是無骨的,啖啖肉
而且雞肉不鞋,夠嫩滑!正!
咖喱少辣,有濃濃的香料味,沾烤餅食,又正!

而我最喜歡的是餐點的熱度
每一樣食物都是熱到不行的!
鄰座食客點的肉醬意粉,直頭出晒煙,佢地都讚有鑊氣😂

羊肉kebab
薯條熱辣辣
Kebab 材料豐富,不會只是集中在正中
我食到尾都一樣有羊肉
蔬菜也夠多,調味夠
很滿意!

估唔到在內街會有咁出色的異國菜館
確是大隱隱於市!
2018-10-14
  • 羊肉卡巴
  • 咖喱雞印度烤餅
這間多國菜餐廳簡直臥虎藏龍,集意大利、印度、尼泊爾、土耳其菜等於一身,原以為會像一般的掛羊頭賣狗肉,誰知每道菜式都好正宗和地道,完全喜出望外,非常有水準,而且價錢好親民更不收加一服務費,驚喜十足!餐廳環境漂亮雅緻,好喜歡球狀的燈飾和多幅具藝術性的掛畫,滿滿的歐陸風情,非常有情調和浪費氣氛。還有個宏偉壯觀的酒吧,供應多款酒精飲品,愛酒人士有福了。地方整潔企理,桌子均蓋有暗花枱布,座位闊落舒適,環境寧靜自在,無論情侶約會或大伙人聚會都合適。除了不少本地人客,連外國遊客都專程拜訪。連店主店員們都清一色是外國人,果然十分地道。特製醬雞餃是著名尼泊爾家鄉小吃,可選蒸或烤的煮法。烤雞餃熱騰騰,餃皮非常香脆可口,厚度適中,不會好粉,餡料十分飽滿,雞肉入味多汁,好好吃!特製醬辣辣的,卻跟一般辣醬不一樣,辣度強勁但帶有層次和美味,好有特色。意大利牛肉千層麵非常出色!每一層闊麵都軟腍順滑,不乾硬不厚粉,重點是有大量香濃芝士,拉絲效果驚人,卻不會好漏好膩。麵與麵之間又夾雜超多肉醬和醬汁,美味無窮,不消一會已吃清光。招牌烤雞外皮香脆,油香豐富,肉質鮮美,肉味十足,好有風味。連配菜都十分美味,烤薯和法國青豆好腍

還有個宏偉壯觀的酒吧,供應多款酒精飲品,愛酒人士有福了。

招牌烤雞外皮香脆,油香豐富,肉質鮮美,肉味十足,好有風味。連配菜都十分美味,烤薯和法國青豆好腍身好入味,卷心菜沙律甜甜酸酸,清新爽口,一解油膩感。

羊肉卡巴大大卷的份量好多,還即叫即製熱騰騰,餅皮夠薄又煙韌,不硬不厚粉,餡料好澎湃,羊肉好厚切,肉質嫩口又有嚼勁,肉味濃厚不羶,加上大量椰菜絲、蘿蔔絲和沙律醬汁等,口感好豐富,滋味無比。
薯條份量極多,幼身但薯泥豐滿,香脆可口,不會好油,美味到一條不漏地吃光。

2018-10-19 83 瀏覽
今日趁有啲時間就同另一半遊下車河又圍遊下睇下有咩好食唔經唔覺就遊到黎上海街平時都食開日本野多今日就決定轉下口味!係門口已經見到佢介紹自己係「西餐/印度菜」所以都好期待可以食返餐有水準既印度菜裝修都富有個性而且不同格調無骨牛油雞蒜味既薄餅烤得非常可口顏色都好豐富呢汁亦非常充足味道辣辣地好開胃令人食唔停口好滋味!燒豬仔骨隨碟仲有啲沙律添!可以清清啲濃味估唔到咁易分開一條條骨而且啲肉係無痴住啲骨煮得好淋 好好味同平時食開既燒豬仔骨好唔同醬汁味道比較重呢個都算係食過咁多豬仔骨當中比較高質素!食到咁上下當然要叫啲野飲喇!選擇好多 花多眼亂原來桌上都有飲品選擇最後決定點左巧克力味道既奶昔好耐已經無飲過嚕細個既回憶返哂黎啊味道唔會話好甜,朱古力味都幾濃郁!😃
今日趁有啲時間
就同另一半遊下車河
又圍遊下睇下有咩好食

唔經唔覺就遊到黎上海街
平時都食開日本野多
今日就決定轉下口味!

係門口已經見到佢介紹自己係
「西餐/印度菜」
所以都好期待可以食返餐有水準既印度菜

汁亦非常充足
味道辣辣地好開胃令人食唔停口

好滋味!

燒豬仔骨

隨碟仲有啲沙律添!
可以清清啲濃味

醬汁味道比較重

呢個都算係食過咁多豬仔骨當中
比較高質素!

食到咁上下
當然要叫啲野飲喇!

選擇好多 花多眼亂

原來桌上都有飲品選擇

最後決定點左巧克力味道既奶昔
好耐已經無飲過嚕
細個既回憶返哂黎啊

味道唔會話好甜,朱古力味都幾濃郁!
😃
今日朋友帶左我平時好少食既印度餐廳。平時少食既原因都係怕環境唔好,野食唔岩口味。但估唔到呢間餐廳令我對印度菜完全改觀了!✌餐廳令人舒服,播著一啲具有印度風味既純音樂。坐位係闊落,乾淨。有很多特別的裝飾擺設,燈光暗暗地,令人放鬆的感覺。野食都有好多唔同既選擇,都係岩我地既口味。原來印度菜可以咁好味。而且價錢好便宜不用加一!👳特製醬雞餃 🌶有蒸同炸 選擇。我揀左炸😄炸到個外皮好全黃香脆,不會好乾。餃子釀入了很多雞肉碎,係好味,肉汁很多。我就好鐘意佢個特製辣醬,做得辣得黎又香,令到餃子好惹味開胃!👳招牌烤雞 🍗 半份即叫即烤,所以雞皮烤到係好脆卜卜!!唔係翻熱住烤雞令到外皮腍左。隻雞個味道烤到好香,肥廋適中,唔會覺得好鹹同油膩。雞肉都很嫩,尤其雞脾既位置,真係好好味🙂👳意大利千層麵 🎖呢個推薦👍一層一層既麵之間都釀入了好多茄肉醬同好多既芝士牛肉碎,口感非常豐富!酸酸甜甜的味道,調教得好好味!麵質相當之滑,加上濃郁既芝士,食落好creamy好滋味!😋😋😋真係意想不到的好味呀!!😋👍
今日朋友帶左我平時好少食既印度餐廳。
平時少食既原因都係怕環境唔好,野食唔岩口味。
但估唔到呢間餐廳令我對印度菜完全改觀了!✌

餐廳令人舒服,播著一啲具有印度風味既純音樂。

👳特製醬雞餃 🌶

有蒸同炸 選擇。我揀左炸😄
炸到個外皮好全黃香脆,不會好乾。
餃子釀入了很多雞肉碎,係好味,肉汁很多。

👳招牌烤雞 🍗 半份

隻雞個味道烤到好香,肥廋適中,唔會覺得好鹹同油膩。
雞肉都很嫩,尤其雞脾既位置,真係好好味🙂

👳意大利千層麵 🎖呢個推薦👍

真係意想不到的好味呀!!😋👍
2018-10-16 79 瀏覽
印度餐唔經常出現係我想食既list到但係識食其實印度菜都好好味架位於地鋪既pizza max bistro除左印度菜外仲有西餐 意大利菜所以唔怕無野岩食喇~係餐牌上面已經打fusion 菜做主打!一於睇下有咩好食啦!裝修都好有格調特別喜歡牆上兩隻鱷魚好有個人特色呢!飲品方面就簡左Mango lassi 如果想飲特式飲品又唔知飲咩好推薦大家飲呢杯自從有一次食印度菜有店員介紹過後基本上去印度餐廳都係飲呢杯無伏主菜方面想特別啲於是決定試印度燒雞燒得正 而且淨醬料都已經有三種呀!青瓜中和熱氣 好細心雖於完整半隻上但係好易🔪架比啲耐性就無問題!鐘情稍燶既位置 貪佢有咬口味道都好開胃去印度餐廳又點少得Garlic bread 呢ButterChicken辣辣地超惹味
印度餐唔經常出現係我想食既list到
但係識食
其實印度菜都好好味架

位於地鋪既pizza max bistro
除左印度菜外
仲有西餐 意大利菜
所以唔怕無野岩食喇~

係餐牌上面已經打fusion 菜做主打!
一於睇下有咩好食啦!

裝修都好有格調
特別喜歡牆上兩隻鱷魚
好有個人特色呢!

飲品方面就簡左Mango lassi

基本上去印度餐廳都係飲呢杯
無伏

主菜方面想特別啲
於是決定試印度燒雞

燒得正 而且淨醬料都已經有三種呀!

青瓜中和熱氣 好細心

雖於完整半隻上
但係好易🔪架
比啲耐性就無問題!

鐘情稍燶既位置
貪佢有咬口
味道都好開胃

去印度餐廳又點少得Garlic bread 呢

ButterChicken

辣辣地超惹味

2018-10-16 64 瀏覽
今天來了Pizza Max Bistro吃晚飯,一入餐廳待應就好好服務幫我們倒水,服務都幾好.之後點餐的時候,我地見到餐牌有好多選擇,最後我們就選擇了夏威夷風情薄餅同埋一個carbonara. 餐廳周圍裝修都幾chill,燈光昏暗都幾浪漫~食物很快就送到. 先送來的是carbonara,個賣相都好吸引,我覺得碟意粉都幾有奶香,但係份量對男仔來說可能不太夠飽,對我就岩岩好~不過整體而言,碟意粉都幾好食!之後黎ge就係夏威夷風情薄餅,薄餅上面有波蘿,我最愛呀~.薄餅有得選擇厚批或者薄批,我選擇了厚批味道方面,芝士多到可以拉絲,係幾吸引眼球. 配料方面都幾平衡,唯一挑剔ge就係個番茄醬有少少酸, 我覺得可以甜少少~-呢一餐我地兩個人一共食左二百左右,以其環境,食物素質同埋時段黎講,性價比都幾ok.下次應該會再同朋友來食!

之後黎ge就係夏威夷風情薄餅,薄餅上面有波蘿,我最愛呀~

.薄餅有得選擇厚批或者薄批,我選擇了厚批
2018-10-15 432 瀏覽
Pizza Max Bistro 是有印度+意大利+西餐的餐廳,很有特色的組合!餐廳不設加一,值得一讚!Hoegaarden $69 非常大杯! Spicy  Potato  Wedges $45 薯角即叫即炸,熱辣辣,脆卜卜,而且份量有很多!Chicken  Kebab  with Salad $85 以錫紙包起,方便食用,十分細心!Pita Bread 包裹著嫩滑的雞肉,新鮮爽口的蔬菜和美味的醬汁,口感層次豐富,好滋味!Chicken Curry $85 雞肉嫩滑多汁, 咖哩醬汁好重香料味, 味道濃郁, 微辣中又甜甜地, 再配上少少奶油香, 好惹味! 用黎配薄餅食真係好正! 值得一試! Butter Naan $25 油酥香超濃,口感係軟稔中帶點煙韌,淨食好味,配咖喱汁食就更好!Chocolate  Brownies $69 賣相吸引,Brownies朱古力味濃郁,熱騰騰,香噴噴! 配合雪糕一同享用,一冷一熱,冰火交溶,正!

Hoegaarden $69
非常大杯!

Spicy  Potato  Wedges $45
薯角即叫即炸,熱辣辣,脆卜卜,而且份量有很多!

以錫紙包起,方便食用,十分細心!

Chicken Curry $85
用黎配薄餅食真係好正! 值得一試!

Butter Naan $25

Chocolate  Brownies $69

2018-10-13 62 瀏覽
佐敦有很多不同國家小店,而Pizza Max Bistro 就係印度+意大利+西餐,非常獨特的組合!店內的氣氛,令人感覺在置身於Soho區,酒吧位,柔和的燈光,顧客除了有香港人外,也有西方人、日本人、南亞人等,氣氛很不錯!Hoegaarden $69咁大杯只係$69咋,呢度仲要不設加一,非常抵玩。Spicy  Potato  Wedges  $45Order半份已經咁大碟!薯角新鮮炸起,熱辣辣又香口,佐酒一流!Chicken  Kebab  with  Salad $85以錫紙包起,方便食用又唔會整污糟隻手。店員仲教我哋用剝香蕉方法打開錫紙,十分細心。Pita Bread 烤至香脆可口,內裡的雞肉混有大量香料,異國風情的感覺出晒黎。Chicken Curry $85超級香濃惹味!辣道適中,香料味突出,感覺很正宗。而雞肉仍保持滑嫩,正。Butter Naan $25牛油味超級香!淨食或點咖哩汁食都一樣咁正。沾滿咖哩汁的Naan超級好食,真係無得輸!Chocolate  Brownies $69賣相精美,Brownies朱古力味濃郁,雪糕軟滑可口,不錯的甜品!

Hoegaarden

Hoegaarden $69
咁大杯只係$69咋,呢度仲要不設加一,非常抵玩。

Spicy  Potato  Wedges

Spicy  Potato  Wedges  $45

Chicken  Curry

Chicken Curry $85

Butter  Naan

Butter Naan $25
牛油味超級香!淨食或點咖哩汁食都一樣咁正。

沾滿咖哩汁的Naan超級好食,真係無得輸!

Chocolate  Brownies

Chocolate  Brownies $69
Hoegaarden
Spicy  Potato  Wedges
Chicken  Curry
Butter  Naan
Chocolate  Brownies
2018-10-10 60 瀏覽
之前聽朋友介紹過呢間,☝🏻☝🏻☝🏻☝🏻☝🏻話印度同意大利二合一既餐廳,,,,,,,,,一聽已經好想起,因本人超喜歡食西餐,,,,,,,入到去食肆環境好舒,😀😀暗暗地,唔係印度裝修,完全係歐洲見到嘅靚靚西餐廳,,,,,,,,入到去啲員工nice,,,,,,,,,,全部都係鬼妹,食物出品特色係招牌豬仔骨廚師推薦,⋯係特別菜式介紹 ,大大份,二個人食岩岩好,👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻如果大食一啲嘅可以一人一份,另外我地,兩個人叫咗個Pizza,係公司Pizza,佢啲材料好足,而且味道好好味,正宗嘅Pizza係特別好食,而且係我好鍾意食既bbq雞肉喺裏面,嘢飲方面好多野揀,仲有酒,我推介朱古力奶昔,👋👋👋好多人試過都話正,另外朋友就叫咗菠蘿飲,食後感評價 ,全程都好好食得好滿足好滿意😄😄😄😄😄😄
2018-10-09
  • PIZZA
2018-10-10 44 瀏覽
經過門口,見意大利🇮🇹+印度🇮🇳菜。好吸引,入到去環境好舒服,暗暗地,氣氛好好,一坐底,服務員已經好好笑容走過黎,成間店既人都係外國人,我感覺好似去左歐洲食野😄😄叫左一個公司pizza,即係咩材料都齊既pizza,有雞肉,辣腸,菇,等等⋯⋯⋯味道岩岩好,好足料,可以揀厚批定薄批,我地揀左個薄批,😄😄😄😄😄正呀,另外我叫左杯朱力奶昔,好似話呢度好出名,另外,朋友叫左杯pina calada,,,,,,,不錯喔,👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻最後當然要叫招牌豬仔骨,同我係比利時好出名果間味道一樣,超好食,愛上左,多汁,可以叫全份同半份,我要左全份,都好多,我地二人食加pizza,好飽,一定會再黎,值得推介😄😄😄😄😄😄
經過門口,見意大利🇮🇹+印度🇮🇳菜。
好吸引,入到去環境好舒服,暗暗地,氣氛好好,
一坐底,服務員已經好好笑容走過黎,
成間店既人都係外國人,
我感覺好似去左歐洲食野😄😄
叫左一個公司pizza,即係咩材料都齊既pizza,
有雞肉,辣腸,菇,等等⋯⋯⋯
味道岩岩好,好足料,
可以揀厚批定薄批,
我地揀左個薄批,😄😄😄😄😄
正呀,另外我叫左杯朱力奶昔,
好似話呢度好出名,
另外,朋友叫左杯pina calada,,,,,,,
不錯喔,👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
最後當然要叫招牌豬仔骨,
同我係比利時好出名果間味道一樣,
超好食,愛上左,多汁,可以叫全份同半份,
我要左全份,都好多,
我地二人食加pizza,好飽,
一定會再黎,值得推介😄😄😄😄😄😄
今日去咗一間別有一番風味嘅fusion餐廳 ,裏面有印度菜,墨西哥,同一啲西式嘅扒類。佢係一間家庭式嘅餐廳, 店內嘅裝飾都比較精緻, 同野食嘅水準都睇得出佢地係比較有心機嘅餐廳。❤ 真係值得一讚!價錢方面,係佐敦來講都算幾抵食 ,百幾蚊就有份燒豬肋骨,平均消費都係百零二百內左右一個人 最重要係佢冇+1服務費!低低低!🤑😻雖然鋪頭細細地,但係一啲侷促嘅感覺都冇。枱嘅擺位非常之巧妙, 完全唔會覺得好唔舒服。 可以同朋友好暢順咁傾計,過愉快嘅晚上。🤡😘 同其他鋪頭好唔一樣好似驚會俾人聽到自己嘅對話咁😒啲員工都好nice! 🍀🧚🏻‍♀ 會主動過嚟去介紹有啲咩好食, 同埋問吓你會想食啲乜嘢而介紹俾你 其他餐廳好少會咁樣問你 所以都比較親切 同感受到佢嘅服務熱誠❤ 個頭盤我哋叫咗煙三文魚沙律,🥗個醬汁撈得好好,甜甜地酸酸地禁,好開胃!同埋佢三文魚都好大塊 啲菜都好新鮮, 總有啲洋蔥圈喺度 有提鮮嘅作用 加埋三文魚一齊食, 真係好滋味。🐟 其實通常我唔係幾睇好一啲fusion 嘅餐廳,因為覺得佢地混合左其他嘢一齊 啲菜色 就會冇咁好食 冇樣做得精。但係呢間餐廳真係改變左我嘅諗法。 尤其是當我切落去厚

其實通常我唔係幾睇好一啲fusion 嘅餐廳,因為覺得佢地混合左其他嘢一齊 啲菜色 就會冇咁好食 冇樣做得精。但係呢間餐廳真係改變左我嘅諗法。 尤其是當我切落去厚厚嘅燒豬肋骨嘅時候, 一切落到底,就知呢舊豬排骨真係唔野少,超級超級軟林林。🍖 就連啲豬軟骨都勁容易切到,重點係佢仲保持到肉汁, 真係好想知佢點樣笑到佢咁好味。 仲好食過一啲大型嘅扒房 真係值得一讚!😋❤佢個半碟仲有啲大薯角 揸得超鬆脆, 側邊仲有一啲沙律菜 可以中和下 令到成個菜食而不膩, Balance得非常之好!🤙🏻

另外一提,佢地黎餐嘅速度,同埋先後次序都安排得非常之好! 因為佢會等你食完個頭盤先拎個主菜出嚟,😻唔會好似其他餐廳咁一次過將所有野放晒枱面度 。重點係個主菜拎出嚟嗰陣時仲要熱辣辣,有煙出。🍖🔥 所以時間方面,佢哋安排得非常之好!⏱ 可能唔係因為係細餐廳,所以會留意到你食嘢嘅細節 係一啲大型連鎖嘅餐廳比唔到你嘅服務,正正!👍🏻