2018-10-10 60 瀏覽
之前聽朋友介紹過呢間,☝🏻☝🏻☝🏻☝🏻☝🏻話印度同意大利二合一既餐廳,,,,,,,,,一聽已經好想起,因本人超喜歡食西餐,,,,,,,入到去食肆環境好舒,😀😀暗暗地,唔係印度裝修,完全係歐洲見到嘅靚靚西餐廳,,,,,,,,入到去啲員工nice,,,,,,,,,,全部都係鬼妹,食物出品特色係招牌豬仔骨廚師推薦,⋯係特別菜式介紹 ,大大份,二個人食岩岩好,👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻如果大食一啲嘅可以一人一份,另外我地,兩個人叫咗個Pizza,係公司Pizza,佢啲材料好足,而且味道好好味,正宗嘅Pizza係特別好食,而且係我好鍾意食既bbq雞肉喺裏面,嘢飲方面好多野揀,仲有酒,我推介朱古力奶昔,👋👋👋好多人試過都話正,另外朋友就叫咗菠蘿飲,食後感評價 ,全程都好好食得好滿足好滿意😄😄😄😄😄😄
2018-10-09
  • PIZZA
2018-10-10 44 瀏覽
經過門口,見意大利🇮🇹+印度🇮🇳菜。好吸引,入到去環境好舒服,暗暗地,氣氛好好,一坐底,服務員已經好好笑容走過黎,成間店既人都係外國人,我感覺好似去左歐洲食野😄😄叫左一個公司pizza,即係咩材料都齊既pizza,有雞肉,辣腸,菇,等等⋯⋯⋯味道岩岩好,好足料,可以揀厚批定薄批,我地揀左個薄批,😄😄😄😄😄正呀,另外我叫左杯朱力奶昔,好似話呢度好出名,另外,朋友叫左杯pina calada,,,,,,,不錯喔,👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻最後當然要叫招牌豬仔骨,同我係比利時好出名果間味道一樣,超好食,愛上左,多汁,可以叫全份同半份,我要左全份,都好多,我地二人食加pizza,好飽,一定會再黎,值得推介😄😄😄😄😄😄
經過門口,見意大利🇮🇹+印度🇮🇳菜。
好吸引,入到去環境好舒服,暗暗地,氣氛好好,
一坐底,服務員已經好好笑容走過黎,
成間店既人都係外國人,
我感覺好似去左歐洲食野😄😄
叫左一個公司pizza,即係咩材料都齊既pizza,
有雞肉,辣腸,菇,等等⋯⋯⋯
味道岩岩好,好足料,
可以揀厚批定薄批,
我地揀左個薄批,😄😄😄😄😄
正呀,另外我叫左杯朱力奶昔,
好似話呢度好出名,
另外,朋友叫左杯pina calada,,,,,,,
不錯喔,👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
最後當然要叫招牌豬仔骨,
同我係比利時好出名果間味道一樣,
超好食,愛上左,多汁,可以叫全份同半份,
我要左全份,都好多,
我地二人食加pizza,好飽,
一定會再黎,值得推介😄😄😄😄😄😄
今日去咗一間別有一番風味嘅fusion餐廳 ,裏面有印度菜,墨西哥,同一啲西式嘅扒類。佢係一間家庭式嘅餐廳, 店內嘅裝飾都比較精緻, 同野食嘅水準都睇得出佢地係比較有心機嘅餐廳。❤ 真係值得一讚!價錢方面,係佐敦來講都算幾抵食 ,百幾蚊就有份燒豬肋骨,平均消費都係百零二百內左右一個人 最重要係佢冇+1服務費!低低低!🤑😻雖然鋪頭細細地,但係一啲侷促嘅感覺都冇。枱嘅擺位非常之巧妙, 完全唔會覺得好唔舒服。 可以同朋友好暢順咁傾計,過愉快嘅晚上。🤡😘 同其他鋪頭好唔一樣好似驚會俾人聽到自己嘅對話咁😒啲員工都好nice! 🍀🧚🏻‍♀ 會主動過嚟去介紹有啲咩好食, 同埋問吓你會想食啲乜嘢而介紹俾你 其他餐廳好少會咁樣問你 所以都比較親切 同感受到佢嘅服務熱誠❤ 個頭盤我哋叫咗煙三文魚沙律,🥗個醬汁撈得好好,甜甜地酸酸地禁,好開胃!同埋佢三文魚都好大塊 啲菜都好新鮮, 總有啲洋蔥圈喺度 有提鮮嘅作用 加埋三文魚一齊食, 真係好滋味。🐟 其實通常我唔係幾睇好一啲fusion 嘅餐廳,因為覺得佢地混合左其他嘢一齊 啲菜色 就會冇咁好食 冇樣做得精。但係呢間餐廳真係改變左我嘅諗法。 尤其是當我切落去厚

其實通常我唔係幾睇好一啲fusion 嘅餐廳,因為覺得佢地混合左其他嘢一齊 啲菜色 就會冇咁好食 冇樣做得精。但係呢間餐廳真係改變左我嘅諗法。 尤其是當我切落去厚厚嘅燒豬肋骨嘅時候, 一切落到底,就知呢舊豬排骨真係唔野少,超級超級軟林林。🍖 就連啲豬軟骨都勁容易切到,重點係佢仲保持到肉汁, 真係好想知佢點樣笑到佢咁好味。 仲好食過一啲大型嘅扒房 真係值得一讚!😋❤佢個半碟仲有啲大薯角 揸得超鬆脆, 側邊仲有一啲沙律菜 可以中和下 令到成個菜食而不膩, Balance得非常之好!🤙🏻

另外一提,佢地黎餐嘅速度,同埋先後次序都安排得非常之好! 因為佢會等你食完個頭盤先拎個主菜出嚟,😻唔會好似其他餐廳咁一次過將所有野放晒枱面度 。重點係個主菜拎出嚟嗰陣時仲要熱辣辣,有煙出。🍖🔥 所以時間方面,佢哋安排得非常之好!⏱ 可能唔係因為係細餐廳,所以會留意到你食嘢嘅細節 係一啲大型連鎖嘅餐廳比唔到你嘅服務,正正!👍🏻
2018-10-10 225 瀏覽
黎到佐敦搵野食 見到呢間食pizza 嘅 寫住no service charge 而入面嘅服務員全部都係東南亞裔 應該幾地道😂 餐廳裝修得幾似洒吧feel 有格調 待應都親切有笑容 成日為我地主動倒水👍見到隔離檯食緊墨西哥脆片 Mexican Nachos ($95)好似好吸引 我地都叫左個黎食😆 粟米片好香脆 面上鋪滿水牛芝士(做到少少拉絲嘅感覺😆)同埋酸忌廉 仲有綠色嘅 似係牛油果醬 仲有蕃茄辣椒粒 酸酸甜甜辣辣都有齊 可以自己揀黎點 味道開胃 😻但份量好多 好飽肚🙈印度薄餅 Tandoori Chicken Pizza L $169我地4個人 唸住Medium size (10 寸)唔夠食 原來Large (14寸)好大好足料 有成8大塊🙈 印度薄餅比平時嘅多配料 主角係印度烤雞 有點微辣 十分juicy 仲有洋蔥 蘑菇 甜椒配薄荷沙律醬 個醬酸酸地 幾開胃 材料份量都十足😆 我地冇加$40 做水牛芝士 但都有芝士拉到絲🤣 我地揀左厚身皮 但原來都唔係好厚 仲脆卜卜添😋 頂級肉眼扒 Prime Rib Eye Steak $215我地叫左Medium 熟 外面微焦 入面都仲係生生

我地叫左Medium 熟 外面微焦 入面都仲係生生地 咬落去好juicy 淋埋旁邊嘅汁係perfect match😋 旁邊嘅配菜 尤其係焗薯仔 好入味又軟硬適中 焗大啡菇都好juicy 波菜蓉都好正😆

Chicken Curry ($95)+ Butter Naan ($25)去骨咖喱雞肉+牛油烤餅

咖喱汁好香濃惹味而且唔辣 牛油烤餅新鮮整好 暖暖地 表面光亮 而且鬆軟酥脆👍

2018-10-08
2018-10-09 154 瀏覽
同同事行左落佐敦lunch,見到kaba好想食☺️ 見到價值又好似幾掋就入左去pizza max坐低!餐廳環境都唔錯喔! 裝修都有花小心思。Lunch set好多choice😍 salad, steak, pizza, kaba, curry咩都有。餐湯係南瓜湯,米睇佢望落好似好稀,飲落都幾濃南瓜味,仲無咁膩👌🏻Lamb Kaba with Fries🍟 (Lunch Set) $62羊肉卡巴😍😍😍好大條夠曬足料飽肚🈵外層薄餅唔太厚中間夾住好多生菜椰菜蘿蔔絲同羊肉羊肉厚薄岩岩好唔會好似食左陣風咁亦唔算羶,加埋秘製醬汁味道很不錯喔🉐仲跟左我的最愛薯條😍 薯條好幼身炸得岩岩好,唔算好脆但口感十分好👍🏻略嚴上枱時唔夠熱,但味道是很ok的👍🏻Curry Chickens with Naan (Lunch Set) $62薄餅熱辣辣好新鮮,口感煙韌唔錯咖哩調味好好,十分夠味同香濃,少少辣一般人可以接受,沾上薄餅食一流🉐雞好入味,肉質唔算特別嫩滑但還好👌🏻Fried Chicken Mo:Mo $65MoMo size很好,一啖可以擺曬落口🤣有蒸同烤選擇,諗住野味d揀左烤,但似炸多d😂 Momo外皮

餐廳環境都唔錯喔! 裝修都有花小心思。

羊肉卡巴😍😍😍
好大條夠曬足料飽肚🈵
外層薄餅唔太厚
中間夾住好多生菜椰菜蘿蔔絲同羊肉
羊肉厚薄岩岩好唔會好似食左陣風咁
亦唔算羶,加埋秘製醬汁味道很不錯喔🉐
略嚴上枱時唔夠熱,但味道是很ok的👍🏻
Lamb Kaba

薄餅熱辣辣好新鮮,口感煙韌唔錯
雞好入味,肉質唔算特別嫩滑但還好👌🏻
Curry Chickens with Naan

Fried Chicken Mo:Mo $65
MoMo size很好,一啖可以擺曬落口🤣
有蒸同烤選擇,諗住野味d揀左烤,但似炸多d😂
Momo外皮唔厚得黎烤得十分十分脆😳 咬落會有shock一聲
內裏餡既肉汁依然保存得好好,好Juicy👍🏻
係一粒好momo🉐🉐🉐
F ried Chicken Mo:Mo

唔同人想食唔同菜時最好就係黎呢d多國菜餐廳,西餐、意大利菜、印度菜,咩都有😍
呢到既lunch set性價比極高,$62有湯有野飲仲有個好食飽肚既main👍🏻
見到隔離枱嗌既ribeyes很不錯喔,下次去要試😎
店員們都係異國人,好有多國菜感覺🙃
2018-10-03
Lamb Kaba
Curry Chickens with Naan
F ried Chicken Mo:Mo
2018-10-08 61 瀏覽
We were talking about pizza for the whole day, and by luck we found a resto featuring pizza. It is not something italian, not because pineapple is found on pizza, but the whole shop is wrapped in a southeastern asia style. And we can’t wait to get some hot indian food!!! The menu looks similar to other indian resto, but i can find nachos in it!! Without a second thought, we ordered a mexican nachos. Just one word, cheese!!! It is heavily covered by cheese, and the sour cream is as usual not dis

Just one word, cheese!!! It is heavily covered by cheese, and the sour cream is as usual not disappointing.

this eye steak is a bit overcooked, but it has retained itself strong flavour if beef, well, still a good deal.

and now the main character comes. Pizza! It is kind of indian style, i like that the bread is not too thick, and the toppings are fresh, i am not a vegan but i have to say i love the greens on it. A bit sweet and sour with the indian herbs maybe, i just like the mixture it offers.
the curry chicken and butter naan male the best partner of each other. The naan smells like freshly baked cookies, nothing to complain.
2018-10-05 84 瀏覽
之前一直聽朋友講過佐敦有間印度+意大利菜嘅餐廳..心思思一直想試吓..今日出開佐敦做嘢一於去呢間試吓啦..鋪頭嘅佈置幾特別..感覺有啲似一間酒吧🍻同朋友每人各自點左個set lunch..之後再加多咗個凱撒沙律!份量其實一啲都唔細啊所以都食到好飽..Set lunch每人有一個湯..味道甜甜地幾好飲幾香應該係南瓜湯嚟嘅🤣凱撒沙律..比較鍾意佢嘅火腿唔似平時嗰啲烘到乾咗..呢個反而覺得幾好味..三文魚意粉..其實個底仲有好多汁㗎,連埋啲蒜頭味食落好香..唔知呢個究竟係意大利菜定還是印度菜呢?🤔😂另外呢個係燒豬仔骨..份量好多啊! 一啲都唔似 set lunch🤣最後每人各自點一杯凍飲..為呢餐意大利印度菜畫上完美句號。

最後每人各自點一杯凍飲..為呢餐意大利印度菜畫上完美句號。
2018-10-03
2018-09-30 84 瀏覽
早排同朋友去咗是佐敦一間pizza嘅餐廳 入到去呢人就唔係好多所以環境都幾舒適 天氣太熱決定嗌杯飲品先首先嗌咗杯venilla ice cream on cranberry juice 啲杯妹汁飲落去微酸 再配埋甜嘅雲呢拿雪糕 口感出奇 之後嗌咗個chicken kebab 肥雞真係超超超鍾意食首先去用一個月啦一個被包住沙律菜燒得好香嘅雞扒 雞肉非常之嫩滑咬落去每一口都充滿中東嘅情調 除此之外再嗌咗個椰汁咖哩蝦配蒜蓉薄餅 只可以講佢個蒜蓉烤餅個表面搽滿咗牛油落買香草蒜蓉食落去個口感好豐富自己去啲咖哩一啲都唔辣蝦都好大隻 再嗌多個燒豬仔骨拼薯條 佢啲豬仔骨一啲啲肉即刻骨肉分離證明呢個骨非常之熟好好味
2018-09-06
Great hospitality, friendly staff and lovely ambiance. Visited this restaurant for 6 days continuously to have Indian dinner during my stay in HK. They also serve Western & Italian cuisine too. We mostly had Steam Rice, dal, vegetable curry, chana masala, pizza, Pulao rice during our visits. The staff always went a step ahead to serve us and made our visits comfortable.  Thank you Pizza Max Bistro team for having us in your restaurant and serving us delicious food throughout.
2018-09-27
  • Indian cuisine
今日又好想食西餐,約左朋友係佐敦shopping,行經呢度見到環境幾浪漫,就諗都唔使諗入去嚕😬總覺得油尖旺嘅印度or意大利菜係正宗d🙈🙈座位闊敞舒適,環境又靜,岩哂傾偈👍海鮮意大利飯❤️飯粒好彈牙,有咬口,唔會太乾身。醬汁有海鮮嘅精華,青口同蝦都大大隻,熟度剛剛好。焗餃子❤️口感好似炸咁,脆卜卜,裡面係豬似同蔬菜,醬汁酸酸辣辣好開胃~ 牛肉烤卷❤️超飽肚,內有大量醬汁,牛肉鮮味分量多,好滿足~ 沙律解解膩👍👍士多啤梨smoothie ❤️🍓味重,唔會太甜,雖然好邪惡,但飲完好似食完甜品咁~ 滿足哂女人食完飯後嘅願望😂

座位闊敞舒適,環境又靜,岩哂傾偈👍

海鮮意大利飯❤️

焗餃子❤️

牛肉烤卷❤️

士多啤梨smoothie ❤️
2018-09-16
佐敦呢間印度餐廳裝潢唔似其他,睇menu覺得更似多國菜餐廳!而且感覺大家坐係到飲嘢食嘢都好relax好似係bar咁,感覺幾好啊!同朋友都坐得好舒服。🔹Long Island $68
歌都有得唱長島冰茶令我半晚安睡。今晚有呢支long island 我諗會訓得好好!特別happy friday大家必點無疑。🔹Chocolate Milk shake $42個朱古力果然聞如其名,好厚底!而且超級濃朱古力味,朱古力愛好者必點!🔹Garlic Bread $45蒜容包非常香口,而且烘得剛剛好。好脆,放耐咗依然脆身!而且好香蒜蓉味啊,再加埋牛油個味好出,一絕!🔹Chicken Mo Mo (8pcs) $60雞肉餃子都係第一次試!皮身剛剛好唔太厚唔太薄,再加埋個獨製醬汁,唔錯啊!但8隻都真係好飽🤣🔹Baby Back Ribs (Half) $115豬仔骨份量唔小!兩個人食夠哂飽啊~而且表皮好脆口,醬汁亦調配得非常夾!加埋薯角,內心覺得呢餐好滿足💓🔹Seafood Rissotto $120Rissotto以前感覺比我外觀好似成"pat"嘢,今次見到上面加咗洋蔥望落有想食衝動!再加上佢內配海鮮,

🔹Long Island $68
Long Island

🔹Chocolate Milk shake $42
Chocolate Milk shake

🔹Garlic Bread $45
Garlic Bread

🔹Chicken Mo Mo (8pcs) $60
Chicken Mo Mo (8pcs)

🔹Baby Back Ribs (Half) $115
Baby Back Ribs (Half)

🔹Seafood Rissotto $120
Rissotto以前感覺比我外觀好似成"pat"嘢,今次見到上面加咗洋蔥望落有想食衝動!再加上佢內配海鮮,食落好有𡁻口!味道不過不失。
Seafood Rissotto
Long Island
Chocolate Milk shake
Garlic Bread
Chicken Mo Mo (8pcs)
Baby Back Ribs (Half)
Seafood Rissotto
2018-09-21 87 瀏覽
《Pizza Max Bistro》#食在佐敦
📍佐敦上海街22號地舖
———————————————
有留意開嘅都會知我好鐘意食餃子 其實印度嘅餃子MOMO係好好味 但食印度野又單調d 今日一次過食印度同意大利菜啦🔹Garlic Bread $45蒜容包有5件 岩岩焗起熱辣辣脆卜卜🔹Chicken Mo Mo (8pcs) $60雞肉餃配埋佢地秘製醬汁 係好味嘅 忍唔住一舊接一舊🤤 🔹Baby Back Ribs (Half) $115豬仔骨份量都幾多 嗌左半份都有8舊骨 兩個人食都已經飽左 d肉煮得好淋 一切就切到 同個醬汁亦調配得好夾👍🏻 仲有外脆內軟嘅薯角 一個字 抵食🔹Seafood Rissotto $120係配蕃茄醬嘅意大利飯 海鮮都幾多 青口兩個 好多魷魚 d飯軟硬度都適中 不過我發覺香港好多人都唔鐘意蕃茄😂🍅🔹Long Island $68
咁岩第二日放假 呢到又有酒飲 一於嗌杯飲下店員好Nice 比我果時話可能會有d strong 叫我試試先 之後再有問返我o唔ok🍸🔹Chocolate Milk shake $42Milk Shake有4款可以揀 包括Vanill
《Pizza Max Bistro》#食在佐敦

🔹Seafood Rissotto $120

🔹Long Island $68
咁岩第二日放假 呢到又有酒飲 一於嗌杯飲下

🔹Chocolate Milk shake $42
Milk Shake有4款可以揀 包括Vanilla, Strawberry, Chocolate同埋Coffee
朱古力味唔會好甜 又有奶味 ok嘅

🍴8/10
2018-09-21 69 瀏覽
昨天去佐敦,好朋友話想試下這間印度餐廳,餐廳比較細,牆壁藝術品和畫都令整個餐廳都有風格,坐下來個感覺都舒服,我地點了約下晚餐:1. Chicken & Avocada Salad👍🏼 配的沙拉汁好夾,材料新鮮2. Max’s Special piazza👍🏼個餅底做得好好食,焗得剛剛好,材料夠足,醬汁適中,估唔都係印度餐廳食都好味pizza😋3. Lamb curry- 調了不濃小辣醬汁的香草,我就覺得一般4. Prawn butter Masala-配小辣醬調得都不錯5. Butter Naan 👍🏼6. Buffalo chicken Wing Lolli-炸得剛剛好7. Bottle water - 有厚度感整體食物都不錯,店內全是外籍人士,禮貌都幾好,我會下次再去試其他食品。😋
5. Butter Naan 👍🏼
7. Bottle water - 有厚度感

2018-09-20
  • PIZZA
  • 雞肉牛油果沙律
今日找佐敦工作嘅老友食lunch,佢知我鐘意食pizza,就介紹左我黎尼間印度西餐廳試下,餐廳位於上海街,近佐敦站,門口不太起眼,若不是老友帶路我都不會試到店內裝潢走高檔路線,擺設極具印度特色,bar枱位置放滿不同種類嘅酒,為餐廳增色不少,招呼我地嘅印度人哥哥,笑容滿面招呼周到,見我地行到成頭汗仲主動奉上冰水,抵讚餐具擺放整齊,亦有開水提供Pizza有十多款口味選擇(包括素pizza),餐牌亦有詳細標明所用到嘅材料及醬料,大家可按個人口味撰擇喜歡嘅pizza🍕我地最後選擇左兩份lunch set share 食,種類都唔少,而且價錢亦比較抵先來餐湯,係蘑菇湯,湯嘅質地不是杰身那種,蘑菇打得好碎,味道非常惹味,辣辣地,應該加左黑胡椒雞肉pizza,賣相吸引,分量亦不少,pizza底係薄身那種,不會烤到非常硬,類似食印度薄餅嘅口感,材料非常豐富,有雞肉,三色椒,洋蔥,蘑菇等....,醬汁係薄荷醬,味道幾香幾特別,酸酸地幾開胃海鮮意大利飯,大大隻青口放面,伴碟亦花過心思,賣相不錯,飯嘅軟硬度剛好,火喉調較得好好,醬汁略酸,材料有蝦同魚,非常新鮮最後跟午餐半價加21蚊轉左杯芒果奶昔,平時印度餐

餐具擺放整齊,亦有開水提供

餐湯

Mango  lassi/  coke

最後跟午餐半價加21蚊轉左杯芒果奶昔,平時印度餐廳飲唔平架!果然又香又滑又好味,大家有機會一定要試下呀
餐湯
Mango  lassi/  coke
2018-09-20 45 瀏覽
與朋友一同前往童軍總會購物,購物過後已到了晚飯時間, 朋友就發現對面有唔少小店, 今次我哋食一間多國菜。入到去裝修以木色為主調, 有兩位外籍人士主理,主要以英文對答。 店內冷氣十足,天氣咁熱,值得讚賞。卡邦尼意粉, 驚喜之選, 完全唔似香港食嘅卡邦尼意粉,芝味十足,配合埋店內卡邦尼汁, 味道更加突出, 最重要嘅係完全唔油膩,食落去淡淡嘅芝士香,包住一條條嘅意大利粉,更加係芝味無窮。雞肉卡巴, 另一重點, 好耐冇喺香港食過,咁出色既卡巴,完全係充滿土耳其風味,食落口,已經令我回味當年去旅行嘅經歷, 餡料十足,童叟無欺。另外原來卡巴仲可以配薯角或沙律,選擇薯角, 份量比想像嘅多, 重點都係夠脆口。下次都會再來, 不過一定要約多幾個人, 可以叫多啲唔同嘅食物。