2024-04-09 40 瀏覽
早前外賣平台有優惠❗️❗️試了Nuttea的幾款口味😋😋奶蓋好出色,幾好吃茶底純正,飲得出原材料的味道,欣賞佢用足料!推薦⭐️草莓奶蓋草莓茶⭐️奶蓋好creamy, 份量足草莓茶清香由落單至取茶,10分鐘內可惜就係間鋪好早收成日放工想買返杯黎飲都無
早前外賣平台有優惠❗️❗️
試了Nuttea的幾款口味😋😋
奶蓋好出色,幾好吃
茶底純正,飲得出原材料的味道,欣賞佢用足料!

推薦⭐️草莓奶蓋草莓茶⭐️
奶蓋好creamy, 份量足
草莓茶清香

外賣自取
宇治抺茶堅果奶蓋茶
  • 士多啤梨茶草莓堅果奶蓋茶
2024-01-18 209 瀏覽
次次經過都忍唔住買首先環境舒服裝修間隔都好特別而且重點就係喺我公司樓下 真係好難拒絕唔買咁我當日嗌咗一杯伯爵朱古力堅果奶蓋茶首先伯爵好香朱古力夠濃味,而且個奶蓋偏鹹我覺得成個整體好夾好好味 又唔會太甜咁我同事嗌咗一杯香蕉燕麥堅果奶昔,佢話好足料燕麥同埋香蕉嘅味都好濃郁飲完仲想繼續飲 咁我另外一位同事仲嗌咗一杯四季春奶蓋茶佢話好飲過大陸嗰啲手搖飲品可能用了比好 價錢都正常,我自己就覺得性價比好高 次次經過都好想飲
次次經過都忍唔住買首先環境舒服裝修間隔都好特別
而且重點就係喺我公司樓下 真係好難拒絕唔買
咁我當日嗌咗一杯伯爵朱古力堅果奶蓋茶
2023-10-27 357 瀏覽
已經回購左好多次嘅Nut tea,每次飲完都覺得好好味😋就算食曬啲cream亦都唔會覺得好有罪惡感,最愛就係叫呢杯蘋果脆脆,飲落酸甜但又會飲到濃濃嘅茶底,食cream嘅時候仲有配埋脆脆,而啲脆脆就係蘋果乾,cream香滑厚重,兩者配合十分好飲🤤係一杯性價比極高的飲品👍🏻
已經回購左好多次嘅Nut tea,每次飲完都覺得好好味😋

係一杯性價比極高的飲品👍🏻

2023-09-21 329 瀏覽
伯爵茶朱古力奶蓋十分好飲,有得揀溫度,甜度,濃濃朱古力味。回購度甚高,值得推介。出茶快,不用等很長時間。今次通過open rice買,仲有8折優惠,抵🥰🥰🥰🥰🥰🥰

2023-09-21
10 分鐘 (外賣自取)
2023-02-07 1555 瀏覽
一天一杯手搖飲已經變成許多人不可或缺的日常,特別是「奶蓋」越來越受歡迎。公司附近開左間主打純素堅果奶茶和堅果奶蓋店【NUTTEA】。同事飲過話價錢較貴但味道唔錯。今日無食午餐,就去試下先。【NUTTEA】是台灣過江龍,全球首家台式純素手搖飲品品牌,在香港各區開設多間分店。九龍灣店簡單的裝潢,當然用上堅果做擺設。【NUTTEA】用上5款堅果萃取醇香的堅果奶,不加牛奶和奶精,連奶蓋都是堅果造,再配搭不同茶底和水果,真正的純素飲品,最啱追求健康或素食者。飲品分為四大系列:堅果奶蓋茶、堅果奶、堅果奶茶、水果茶及手冲精品咖啡。第一次試當然叫人氣排行榜 No.1。堅果奶蓋茶最多推介星星,就叫三粒星兼排行第一的【伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $48】。三個飲法:首先用匙羹品嚐堅果奶蓋、之後傾斜45度大口喝品嚐茶香、最後攪拌品嚐奶蓋茶。首先扣住杯蓋,但小編扣不到要自己攞貼紙貼住 …… 奶蓋是用茶打底,鋪一層以用奶油和奶油芝士一起打成約厚厚的奶泡,這個奶蓋換上堅果奶,竟然可以做到那麼厚身!質感稠滑,入口香濃。一杯奶蓋好不好喝,除了奶蓋以外,還有本身的茶,這個奶蓋茶用上伯爵茶,味道清香。最後攪拌品嚐奶蓋茶,味道及
九龍灣店簡單的裝潢,當然用上堅果做擺設。
第一次試當然叫人氣排行榜 No.1。
伯爵朱古力堅果奶蓋茶
一杯奶蓋好不好喝,除了奶蓋以外,還有本身的茶,這個奶蓋茶用上伯爵茶,味道清香。最後攪拌品嚐奶蓋茶,味道及賣相變成一杯奶昔。不過入口唔甜,但是朱古力堅果奶蓋味道蓋過伯爵茶味。
$48 一杯老實不便宜。
2023-02-02
外賣自取
2023-01-06 989 瀏覽
好耐之前喺葵廣去街都有見過一次,已經好想試,今次一齊班friend一齊試多啲唔同味!唔知好唔好飲呢~ε-(´∀`; )-粉紅莓好堅果奶蓋茶好香士多啤梨味喺堅果奶蓋嘅配合之下士多啤梨味唔會好奇怪兩者好夾!呢一杯會試多幾次(((o(*゚▽゚*)o)))推薦指數:✨✨✨✨✨-滿杯葡萄提子味有啲奇怪個感覺好似飲緊整溶咗嘅瑞士糖可以當佢係提子沙冰覺得可以唔使落咁多糖漿有啲奇怪叫咗微甜都係好甜推薦指數:✨✨✨✨✨-繽紛火龍果奶蓋茶火龍果同奶蓋,其實都係一個新奇嘅嘗試,覺得火龍果味唔係咁重,但係整體嚟講兩隻都好夾嘅呢一杯我覺得唔會話好甜推薦指數:✨✨✨✨✨-焙香堅果奶蓋烏龍茶烏龍堅果奶蓋茶Nuttea一定要叫堅果奶蓋,雖然佢好似係冬天限定,但係堅果奶蓋嗰陣味真係冇得頂焙香烏龍奶蓋俾就咁烏龍奶蓋多一陣燒嗰啲茶葉嘅味道兩者各有特別之處,我覺得可以兩隻都試!推薦指數:✨✨✨✨✨-原磨堅果奶平平無奇,但係都唔算話好差有時想飲熱嘢嘅時候,可以試吓!推薦指數:✨✨✨✨✨-相比起普通嘅珍珠奶茶嚟講,呢間可能會貴少少,但係比較健康-NUTTEA (鴻力工業中心) (九龍灣)九龍灣宏冠道6號鴻力工業中心B座地下B1B
粉紅莓好堅果奶蓋茶
好香士多啤梨味
喺堅果奶蓋嘅配合之下
士多啤梨味唔會好奇怪
兩者好夾!
呢一杯會試多幾次(((o(*゚▽゚*)o)))
滿杯葡萄
提子味有啲奇怪
個感覺好似飲緊整溶咗嘅瑞士糖
可以當佢係提子沙冰
覺得可以唔使落咁多糖漿
有啲奇怪叫咗微甜都係好甜

繽紛火龍果奶蓋茶
火龍果同奶蓋,其實都係一個新奇嘅嘗試,
覺得火龍果味唔係咁重,但係整體嚟講兩隻都好夾嘅
呢一杯我覺得唔會話好甜

焙香堅果奶蓋烏龍茶
烏龍堅果奶蓋茶
焙香烏龍奶蓋俾就咁烏龍奶蓋多一陣燒嗰啲茶葉嘅味道
兩者各有特別之處,我覺得可以兩隻都試!
原磨堅果奶
平平無奇,但係都唔算話好差
有時想飲熱嘢嘅時候,可以試吓!
推薦指數:✨✨✨✨✨
相比起普通嘅珍珠奶茶嚟講,呢間可能會貴少少,但係比較健康
NUTTEA (鴻力工業中心) (九龍灣)
九龍灣宏冠道6號鴻力工業中心B座地下B1B1號舖
2023-01-05 523 瀏覽
有時返工返到攰攰地弓,又3點3,就會同同事一齊提議叫外賣,尼間nuttea 絕對係頭果幾位我地會叫既心水之選,叫夠幾杯就可以送了,非常方便。講下佢d野飲,我最鍾意既就係叫佢果杯烏龍奶蓋茶家啦,佢d奶蓋係有陣果仁既香味,夾埋落d烏龍茶度,真係你想像唔到咁夾家,雖然好似好邪惡咁,不過飲左先算啦。我d同事就最鍾意叫佢既粉紅莓莓,成杯都係好靚既粉紅色,打卡厄like絕對一流呀!話時話,今日又想叫黎飲😂。試下其他茶底係咪都咁好飲先。
2022-01-04
25 分鐘 (外賣送餐)
  • 粉紅莓好堅果奶蓋茶
  • 奶蓋烏龍茶
2022-12-08 424 瀏覽
聽聞堅果奶健康又有營養,當我勁口痕,好想飲珍奶嘅時候,我決定要健康啲先得😌😌😌試下呢間小店先😍蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶同四季春堅果奶蓋茶都非常推薦!好好飲😍奶蓋又正!推薦👍🏻

2022-09-28 668 瀏覽
原來手搖飲品都可以好健康🤔 平時一杯奶茶已經用左我一日唔少嘅quota,但Nuttea嘅奶蓋由堅果萃取過濾水乳化,所以比起奶精/牛奶健康得多💪🏼 素食者同乳糖不耐症嘅人士都可以飲架😇 Many Taiwanese Drinks are fattening, but Nuttea has created their own line of drinks with nut milk, therefore turning them into a healthier option that is also suitable for people with dietary restrictions. 佢地主打堅果奶蓋茶,最受歡迎一定係每日限量一百杯嘅伯爵朱古力堅果奶蓋茶🍫 佢地每個月都會捐俾唔同嘅動物慈善機構,九龍灣店依家仲做緊買兩杯享有85折嘅優惠,仲唔快啲去支持下🏃🏻‍♀️They specialise in nut cream, with their top seller being Earl Grey Chocolate Nut Cream. They donate to a differ

They specialise in nut cream, with their top seller being Earl Grey Chocolate Nut Cream. They donate to a different charity every month, and the KLB store is now having a buy two get 15% off promotion, which are both really good reasons to pay them a visit.

蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶 $40
Apple Tea w/ Nut Cream & Crispy Apple Chips
呢杯係用左蘋果楓糖漿黎取代蘋果香精,所以味道較自然,而且甜度適中👍🏼 台灣日月潭紅茶同蘋果味嘅配合一流,加埋奶蓋變得甜而不膩😋 上面加左唔少嘅蘋果乾,俾你飲緊嗰陣同時食到粒粒果乾🍎
Instead of flavourings, they used apple maple syrup to create a more natural flavour. Taiwanese red tea matched it very well and and they topped it with dried apples to give it some chew.

宇治抹茶堅果奶蓋茶 $40
Matcha w/ Nut Cream
宇治抹茶完全無苦澀味,茶香特出,帶著淡淡嘅回甘🍵 將奶蓋融入茶底之後變左杯抹茶拿鐵嘅濃稠版,連埋花生碎一齊食嘅口感更豐富😙
The matcha flavour was outstanding and it wasn’t bitter at all. It became something like a matcha latte when you mix the nut cream in, and the peanut bits added some texture to this drink.

芒芒堅果奶蓋茶 $45
Mango Fruit Tea w/ Nut Cream
望著個店員手壓啲芒果就知道有幾新鮮啦🥭 就咁飲啲芒果茶感覺好清新,不愧係夏日限定口味🌞 用左堅果奶打成嘅奶蓋口感一樣咁綿密,而且因為落左鹽,所以撈埋一齊飲味道好似鹹鹹地嘅楊枝甘露🤪
You could see the drink being made with mashed fresh mangoes. It was very refreshing which was perfect to have in the heat. Mixing the cream with the mango tea became something like a salty mango sago.

2022-09-25 321 瀏覽
🌃 店舖為台灣引入首間純素堅果奶蓋茶品牌, 簡直係素食者嘅福音,Nuttea結合五種堅果: 腰果、核桃、杏仁、榛果、夏威夷果仁低溫萃取而成,取代奶精/牛奶,堅果味濃,茶味清香,奶蓋夠厚夠濃,同時適合素食者,乳糖不耐症及健身人士。.🌃 每日限量一百杯:伯爵朱古力堅果奶蓋茶,抗疫優惠: 任何飲品每第二杯享有20%折扣(只限九龍灣店)』-.🍹芒芒堅果奶蓋茶💲 45👉 小編選了小糖, 味道依然十分濃郁, 堅果奶蓋非常之厚, 表面有芒果粒, 另外奶蓋食到唔少堅果碎, 味道很濃郁醇厚, 而芒果茶係用真正新鮮芒果打碎, 而取代 濃縮嘅果汁, 食到啖啖嘅芒果肉, 小編十分足。.🍹繽紛火龍果堅果奶蓋茶💲 40👉 小編都係選了小糖, 堅果奶蓋都係一樣咁厚, 表面有火龍果粒,同埋都食到堅果碎, 火龍果嘅鮮艷嘅紅色非常吸睛, 好適合打卡用, 估計餐廳選用了紅肉火龍果, 火龍果茶也是選用了新鮮水果製造, 味道相對於芒果清新, 冇芒果咁甜。.🤠 通粉 foodie 食評總結 : 👉 總括嚟講,呢間堅果奶蓋茶飲店賣點係健康, 同時 適合素食者飲用, 同埋選用真材實料製造取代奶精, 用真正水果製造嚟取代濃縮果汁,而

🍹芒芒堅果奶蓋茶
💲 45
🍹繽紛火龍果堅果奶蓋茶
💲 40

🤠 通粉 foodie 食評總結 :
👉 總括嚟講,呢間堅果奶蓋茶飲店賣點係健康, 同時 適合素食者飲用, 同埋選用真材實料製造取代奶精, 用真正水果製造嚟取代濃縮果汁,而小編都覺得幾好飲, 下次可以再試下其他唔同嘅口味。
📍nuttea @nuttea_hongkong
九龍灣宏冠道6號鴻力工業中心B座地下B1B1號舖
#nuttea #手搖 #手搖飲品 #堅果 #奶蓋 #奶茶 #健康 #素食者 #奶蓋茶 #水果茶 #特色飲品 #乳糖不耐症 #燃燒脂肪 #hkfoodie
*此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。
呢間人氣手搖飲嘅奶蓋係由堅果萃取過濾水乳化 取代奶精/牛奶 素食者同乳糖不耐症人士都可以嘆到✨‼️抗疫優惠 九龍灣店第二杯有八折‼️.📌菠蘿堅果奶 $42除咗招牌嘅堅果奶蓋 你都當然要試吓佢哋嘅堅果奶🥳用咗五款堅果整 味道好nutty果仁味好香 最突出就係合核味😝而且仲有好多堅果碎碎 超足料✨呢款係夏季限定☀️菠蘿味酸酸甜甜 夠晒清新🍍夏天飲幾暑👍🏻因為係用咗堅果奶 蛋白質同脂肪含量都幾高 所以都幾飽肚🤰🏻.📌伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $48每日限量100杯竟然比我買到🤩奶蓋真係世一 勁軟滑超厚身 榛子味好濃 同時又飲到朱古力嘅濃苦🌰🍫完全竟係飲得嘅繽紛樂😎原本以為個底係伯爵茶+朱古力 但佢只係純伯爵茶☕️茶味好清香 正好可以中和番奶蓋嘅膩感😝但係個奶蓋食落都真係冇少少漏🤏🏻

📌菠蘿堅果奶 $42

📌伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $48
伯爵朱古力堅果奶蓋茶
又飲nuttea,見到佢出咗新嘢又試吓先!🍴 芒芒堅果奶蓋茶 $45 (8/10)見到用咗好多新鮮芒果粒粒,好驚喜🤩整爛咗再加綠茶,飲落去淡淡芒果肉,比較偏酸少少,可能叫咗無糖,但食到果肉嘅真味同埋淡淡嘅綠茶味道都好唔錯!見到店員加多兩次奶蓋!奶蓋好厚好creamy,好香濃堅果味,好香好似食緊nuts咁,都係個奶蓋世一~推薦指數: 8/10新鮮果肉真係好加分一?
又飲nuttea,見到佢出咗新嘢又試吓先!

🍴 芒芒堅果奶蓋茶 $45 (8/10)

推薦指數: 8/10
新鮮果肉真係好加分一?
2022-09-03 148 瀏覽
Nuttea開左好耐 好多間但因為平時唔經開佢分店附近所以本人第一次飲感覺好新鮮 層奶蓋無加牛奶 但都好厚好滑而且個奶蓋真係好重堅果同朱古力味然後下面配茶 感覺幾清新飲完好飽肚有機會想試下佢啲堅果奶 應該會好滿足
Nuttea開左好耐 好多間
但因為平時唔經開佢分店附近
所以本人第一次飲

感覺好新鮮 層奶蓋無加牛奶 但都好厚好滑

而且個奶蓋真係好重堅果同朱古力味
然後下面配茶 感覺幾清新
飲完好飽肚

有機會想試下佢啲堅果奶 應該會好滿足
平時飲開的奶蓋多數都係用鮮奶去打,所以好重奶味。今次經食素的朋友介紹,去左試用堅果奶去打既奶蓋。先知尼間堅果奶蓋係佢地既人氣之選,朋友推薦既伯爵朱古力堅果奶蓋茶,點知賣晒,原來每日限量一百杯。最後當然揀左奶蓋系列,同埋夏季限定啦! ⦁芒芒堅果奶蓋茶(夏季限定)⦁粉紅莓好堅果奶蓋茶 奶蓋夠晒濃稠又厚,榛子堅果味濃,十分creamy,配上淡淡的茶香。聽店員講奶蓋由堅果萃取,再過濾水乳化,取代平時出面用的奶精同牛奶。岩晒素食者、乳糖不耐症,以及健身人士飲‼️ 最值得一提,夏季限定的芒果大大粒仲要超甜,唔單止面頭果d,最底仲有好多,好似食左成個芒果咁,夏天必!叫!另外,粉紅莓即係士多啤梨,甜度適中一啲都唔覺得酸。士多啤梨果杯上面仲有花生碎碎,好有口感! ✨最近【九龍灣分店】做緊抗疫優惠,每第二杯享有20%折扣。

⦁芒芒堅果奶蓋茶(夏季限定)
⦁粉紅莓好堅果奶蓋茶

✨最近【九龍灣分店】做緊抗疫優惠,每第二杯享有20%折扣。

2022-08-25
【人氣健康堅果奶蓋💛 九龍灣店第2杯8折!🔥】推薦程度:●●●●●抵食程度:●●●●●———九龍灣工業區呢條繁忙街道, @nuttea_hongkong 成為咗一個喘息點💛 木系嘅裝潢好親和、好令人放鬆,店內亦設有bar位可以企喺到品嚐同打卡✨ 九龍灣分店仲有抗疫優惠 —— 每第二杯享有20%折扣🔥 可以約埋朋友仔一齊去!🥤 〈夏日限定〉菠蘿堅果奶蓋茶|$42本身怕菠蘿會酸所以叫咗微糖,飲落好香甜菠蘿味,但唔係藥水假甜,好清新✨ 面頭嘅堅果奶蓋豐滿、厚身同企身,冇咁細滑咁流質,所以附送一支小匙羹進食~ 用小羹食口感特別濃稠、特別滿足💛 加埋曬面嘅花生,nutty感十足,亦多種口感層次! 堅果奶蓋係由堅果萃取過濾水乳化,取代奶精/牛奶,所以冇奶羶味,而且適合素食者、乳糖不耐症同健身人士🫶🏻 感覺上冇平時嘅奶蓋咁膩,而且堅果嘅油脂亦比平時嘅奶脂健康,絕對會回頭✨🥤 手沖咖啡巧克力奶蓋|$45Americano作為基底,味道中性唔偏酸/苦,絕對冇喧賓奪主,反而令朱古力奶蓋味道好突出👍🏻 叫咗走糖;奶蓋加上朱古力粉飲落有濃郁嘅可可味,微微帶苦香,唔會太甜✨ 同樣附送一支小匙羹進食,或者選擇沿邊
【人氣健康堅果奶蓋💛 九龍灣店第2杯8折!🔥】

推薦程度:●●●●●
抵食程度:●●●●●

———

🥤 〈夏日限定〉菠蘿堅果奶蓋茶|$42

🥤 手沖咖啡巧克力奶蓋|$45
Americano作為基底,味道中性唔偏酸/苦,絕對冇喧賓奪主,反而令朱古力奶蓋味道好突出👍🏻 叫咗走糖;奶蓋加上朱古力粉飲落有濃郁嘅可可味,微微帶苦香,唔會太甜✨ 同樣附送一支小匙羹進食,或者選擇沿邊飲,令奶蓋同咖啡喺口控融和,好似飲緊rich mocha咁,係雙重體驗!🫶🏻