平時飲開的奶蓋多數都係用鮮奶去打,所以好重奶味。今次經食素的朋友介紹,去左試用堅果奶去打既奶蓋。先知尼間堅果奶蓋係佢地既人氣之選,朋友推薦既伯爵朱古力堅果奶蓋茶,點知賣晒,原來每日限量一百杯。最後當然揀左奶蓋系列,同埋夏季限定啦! ⦁芒芒堅果奶蓋茶(夏季限定)⦁粉紅莓好堅果奶蓋茶 奶蓋夠晒濃稠又厚,榛子堅果味濃,十分creamy,配上淡淡的茶香。聽店員講奶蓋由堅果萃取,再過濾水乳化,取代平時出面用的奶精同牛奶。岩晒素食者、乳糖不耐症,以及健身人士飲‼️ 最值得一提,夏季限定的芒果大大粒仲要超甜,唔單止面頭果d,最底仲有好多,好似食左成個芒果咁,夏天必!叫!另外,粉紅莓即係士多啤梨,甜度適中一啲都唔覺得酸。士多啤梨果杯上面仲有花生碎碎,好有口感! ✨最近【九龍灣分店】做緊抗疫優惠,每第二杯享有20%折扣。

⦁芒芒堅果奶蓋茶(夏季限定)
⦁粉紅莓好堅果奶蓋茶

✨最近【九龍灣分店】做緊抗疫優惠,每第二杯享有20%折扣。

2022-08-25