2022-01-13 230 瀏覽
Nuttea為台灣引入首間純素堅果奶茶品牌 因為我住九龍灣 又想飲手搖飲品 但係又怕肥 友人提到呢間茶飲店好健康 所以即刻買黎試吓!🌰結合五種堅果: 腰果、核桃、杏仁、榛果、夏威夷果仁低溫萃取而成🥤堅果奶會散發濃濃堅果香味 口感醇厚🍯天然植物蔗糖 手熬煮糖 沒有任何加工🥛沒有牛奶 沒有奶精 適合有乳糖不耐症人士飲用-伯爵朱古力堅果奶蓋茶- 💰47🌜我見menu比左三粒星 即刻買黎試吓!堅果奶蓋好厚一層 朱古力味好突出🍫 好濃郁 潔身 上面仲鋪左唔少既可可粉 伯爵茶好香好清新 我叫左半糖 整體來講都算甜 香港人應為接受到👍🏻-四季春堅果奶蓋茶- 💰35🌜招牌既一定要試吓 堅果奶蓋鹹中帶點微甜 充滿左堅果香 奶蓋入口好滑 上面有啲果仁粒 比一般奶蓋更香滑紮實🙈茶底都好香🍵

🥤堅果奶會散發濃濃堅果香味 口感醇厚
🍯天然植物蔗糖 手熬煮糖 沒有任何加工
🥛沒有牛奶 沒有奶精 適合有乳糖不耐症人士飲用

-伯爵朱古力堅果奶蓋茶- 💰47

-四季春堅果奶蓋茶- 💰35

2022-01-10
1K
2022-01-10 166 瀏覽
焙香堅果奶蓋烏龍茶堅果奶蓋仍然keep住水準!質感香滑得黎又濃厚,雖然奶蓋夠厚但入口絕對唔會好heavy!味道充滿一陣陣堅果nutty味,亦帶淡淡甜味.茶底烏龍茶清香,帶點焙香味亦剛好平衡返堅果奶蓋既厚重感.2種飲法:先用小匙直接享用堅果奶蓋或將堅果奶蓋同烏龍茶拌均再飲同樣好味,帶出2種不同層次感同風味.四季春水果茶四季春茶底色帶金黃而且透亮,入口帶點花香,味道醇香甘甜.配上新鮮水果泡浸係四季春茶內,令茶底增添香果令茶底自身清香更明顯.入口甜而不膩,相當清新.

焙香堅果奶蓋烏龍茶

四季春水果茶
2021-12-13 306 瀏覽
係附近既台式茶飲店有一直都好出名既Nuttea「主打5種堅果製成的純堅果奶,加以不同的茶底、水果配搭出不同口味的全素飲品,純素素食者一樣可以飲到。」簡約門面設計逢星期一&六 有第二杯8折優惠點可以唔幫襯下(優惠以店家為準)四季春水果茶唔會太甜水果搭配茶香 都唔錯🥰烏龍堅果茶清香撲鼻既茶香同堅果奶原來好夾架😇四季春堅果奶蓋茶香濃厚實既堅果奶蓋穩約有啲果仁碎底下係淡淡清香既四季春😋以上均微糖 少冰特別既係 除奶蓋系列都會以紙杯盛載減輕對地球既負荷而且店員都好貼心 友善值得支持😚
係附近既台式茶飲店
有一直都好出名既Nuttea

簡約門面設計
逢星期一&六 有第二杯8折優惠
點可以唔幫襯下
(優惠以店家為準)

四季春水果茶

減輕對地球既負荷

而且店員都好貼心 友善
值得支持😚

• 四季春堅果奶蓋
九龍灣其實都幾素食沙漠,想搵素食勁困難,好采都有一間堅果奶茶頂住。由台灣飲到香港,我已經飲左 Nuttea 好多年,品牌用腰果、核桃、杏仁、榛果和夏威夷果仁五大堅果,低溫萃取的堅果奶和堅果奶蓋都異常好味,絕對令人一飲上癮。完全沒有牛奶成分的堅果奶茶,除了適合純素飲食人士,亦是有乳醣不耐或者想皮膚變靚人士首選。伯爵朱古力堅果奶蓋茶 HK$47你有吃過金莎朱古力嗎?這杯 exctly 就是那個味道,榛子跟朱古力的配搭給你最療癒的感覺,工作忙碌的一天,喝一杯就能解決煩惱。茉莉綠鑽堅果奶蓋茶 HK$35我飲堅果奶蓋通常都揀一個台灣茶底,然後要無糖去冰,打算買俾我飲的話自己 mark 低 (喂?)。堅果奶蓋可以先直接挖來吃,吃夠再混著茶一起喝,可以享受不同層次的味道和口感。

伯爵朱古力堅果奶蓋茶 HK$47

茉莉綠鑽堅果奶蓋茶 HK$35
2021-12-13
2021-12-09 230 瀏覽
芝士奶蓋就飲得多,堅果奶蓋都係第一次試😋今次黎到呢間主打堅果奶茶同堅果奶蓋既NUTTEA~佢地既堅果奶係用5款堅果🌰萃取而成,再配搭各款茶底同水果,製作出唔同口味既純素飲品🍹🌰四季春堅果奶蓋茶 $35✨堅果奶蓋好厚實,飲落有好濃既堅果香~味道鹹中帶甜,入口香滑!裡面仲有d堅果碎,口感豐富🤤四季春茶味好濃,兩者一齊飲又幾fresh!建議大家用奶蓋鏟試左奶蓋先,可以試真d個味道❤️🌰繽紛火龍果奶蓋茶 $39✨朋友就叫左呢杯繽紛火龍果奶蓋茶~成杯望落粉紅色,賣相好靚😍飲落有好香既火龍果味,味道鮮甜好解膩~面頭仲有d火龍果果肉,好足料呢👍🏻
芝士奶蓋就飲得多,堅果奶蓋都係第一次試😋
今次黎到呢間主打堅果奶茶同堅果奶蓋既NUTTEA~

🌰四季春堅果奶蓋茶 $35✨
堅果奶蓋好厚實,飲落有好濃既堅果香~
味道鹹中帶甜,入口香滑!裡面仲有d堅果碎,口感豐富🤤
四季春茶味好濃,兩者一齊飲又幾fresh!
建議大家用奶蓋鏟試左奶蓋先,可以試真d個味道❤️

🌰繽紛火龍果奶蓋茶 $39✨
朋友就叫左呢杯繽紛火龍果奶蓋茶~
成杯望落粉紅色,賣相好靚😍
飲落有好香既火龍果味,味道鮮甜好解膩~
面頭仲有d火龍果果肉,好足料呢👍🏻
2021-11-19 342 瀏覽
我一直都好想試呢一間嘢飲,因為之前成日都見到啲人喺社交平台都有介紹呢一間嘢飲舖😋!而我自己係好鍾意飲奶蓋,咁啱附近有,我就拉咗個朋友去飲!😙------------------------------呢間嘢飲舖嘅主打就係堅果奶蓋😋!我同我朋友分別嗌咗四季春堅果奶蓋同埋烏龍堅果奶蓋。------------------------------四季春堅果奶蓋:幾有茶味,個奶蓋好重榛子味,同平時喺出面飲嘅奶蓋好唔同。但因為我本身好鍾意食榛子,所以我好鍾意呢一個奶蓋😋------------------------------本身見到個奶蓋好似唔係好多咁樣,但係後尾發現飲極都仲有好多奶蓋,結果因為啲奶蓋所以搞到好飽🤣🤣真係好好飲!😙
2021-11-01 363 瀏覽
小店的飲品絕對會令人一試難忘‼️🤤 它的奶蓋由腰果、核桃、杏仁、榛果、夏威夷果仁低溫萃取而成‼️而且不加牛奶和奶精,有乳糖不耐症的朋友也可安心享用‼️👍🏻👍🏻▫️❥$𝟰𝟱 粉紅莓好堅果奶蓋茶🥤用新鮮的士多啤梨打磨,喝得出很天然很清新的味道‼️😻 奶蓋口感醇厚,濃郁的堅果咸中帶甜,充斥著整個口腔‼️👅 很好喝‼️🤤🤤▫️❥$𝟰𝟳 伯爵朱古力堅果奶蓋茶🥤 另一款招牌飲品‼️朱古力奶蓋撒了可可粉,口感香滑、紮實,很神奇地一點都不覺得膩‼️💋 清新的伯爵茶甜度適中,也很好喝‼️🤤🤤

▫️

▫️

2021-10-28 252 瀏覽
Nuttea在九龍灣也有分店,經過附近就決定買來試試看吧🤩。店舖位於宏冠道,附近一帶是商業大廈。店舖環境裝修簡約,有多款飲品選擇,堅果奶茶最受歡迎🙈。-💥宇冶抹茶堅果奶蓋茶 HKD$39,點了去冰微糖版本,面是層厚厚的奶蓋🤤,奶蓋味道濃厚帶微微咸味,加入堅果碎口感更豐富。抹茶味道濃郁幼滑,飲到抹茶的甘香味😆,但不會感到苦澀。-💥朱古力榛果堅果奶 HKD$39,點了少冰正常甜度版本,這個用了紙杯裝著,所以看不到飲品顏色🙈。朱古力味道不會太重,與堅果奶味道配合,口感幼滑香甜,整體味道不太甜。-

2021-10-27
10 分鐘 (外賣自取)
$39 (其他)
2021-09-20 317 瀏覽
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽香蕉燕麥堅果奶 $39宇治抹茶堅果奶蓋茶 $39🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🔼 香蕉燕麥堅果奶健康飽腹感重,趕時間嘅話買嚟做代餐都得🥰我叫咗無糖,入口可以感受到香蕉天然嘅清甜、帶一粒粒燕麥,有咬口🙆‍♀️🔼 奶蓋茶係鋪頭明星產品,朋友叫咗宇治抹茶堅果奶蓋茶,飲品用咗透明杯裝,可以見到靚靚嘅奶蓋同抺茶分層效果。 堅果奶蓋香滑紮實,鹹中帶甜。宇治抹茶係非常濃嘅抺茶味,後勁甘苦,配香濃夠滑嘅堅果奶一齊飲非常適合
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽
香蕉燕麥堅果奶 $39
宇治抹茶堅果奶蓋茶 $39
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽
外賣自取
2021-09-17 237 瀏覽
台灣人氣全素茶飲店NUTTEA堅果奶茶主打堅果奶飲品、堅果奶蓋,純素素食者都一樣飲得🤘無用牛奶、奶精,適合有乳糖不耐症人士飲用 👍 2018年底登陸香港,終於開到黎九龍灣啦😍😍 九龍灣店仲有一週年紀念活動:逢星期一及六,第二杯享有20%折扣🥤 (優惠只限九龍灣店)💖😋四季春堅果奶蓋茶 $35堅果奶蓋好幼滑,仲有濃郁既堅果香,表面仲灑左香脆可口既堅果粒,口感一流👍 奶蓋結合五種堅果:腰果、核桃、杏仁、榛果、夏威夷果仁,低溫萃取而成🤓 配合埋濃郁既四季春茶香,每一啖都係享受🥰 同埋…個剷真係好得意‼️ 🥄方便客人先食一部分奶蓋,再飲下面既茶👍繽紛火龍果奶蓋茶 $39同樣係有堅果奶蓋,不過依杯加上火龍果,原來依個組合都幾清新🤩 用上真正新鮮火龍果打磨,唔係濃縮果汁,天然既味道💪🏻 除左奶蓋上面既火龍果粒,茉莉茶部分都飲到火龍果粒😋 茶底都好濃厚,真心好飲👍整體黎講,NUTTEA既堅果奶蓋真係好堅🙀 鹹中帶點微甜,比一般奶蓋更香滑紮實👍其中一杯我拎到番屋企,雪左成個鐘先飲,堅果奶蓋竟然都仲未溶😆 仲好清晰見到堅果奶蓋、茶分開2層😂 飲過好多其他奶蓋茶,搖兩搖個奶蓋一早溶曬入茶度,溝淡曬😕 NUT

四季春堅果奶蓋茶 $35

繽紛火龍果奶蓋茶 $39

其中一杯我拎到番屋企,雪左成個鐘先飲,堅果奶蓋竟然都仲未溶😆 仲好清晰見到堅果奶蓋、茶分開2層😂 飲過好多其他奶蓋茶,搖兩搖個奶蓋一早溶曬入茶度,溝淡曬😕 NUTTEA既奶蓋完全無依個問題👍
2021-08-27 210 瀏覽
又叫咗我最愛嘅nuttea 堅果奶蓋茶外賣返公司慢慢嘆!今日試咗茉莉綠鑽堅果奶蓋茶,堅果奶蓋好好味,又香又滑,入口淡淡堅果香味,食到唔停得口茉莉茶淡淡清香唔會太濃,飲落去好舒服。
又叫咗我最愛嘅nuttea 堅果奶蓋茶外賣返公司慢慢嘆!

茉莉茶淡淡清香唔會太濃,飲落去好舒服。

茉莉綠鑽堅果奶蓋茶
茉莉綠鑽堅果奶蓋茶
2021-08-26 166 瀏覽
原來 #台式飲料 都可以好健康, 最近興純素飲品,台灣引入的 #Nuttea 係首間純素 #堅果奶茶 品牌,原來九龍灣都有,咁近就要試下啦😆店中出名 #堅果奶蓋,結合五種堅果🌰(腰果、核桃、杏仁、榛果、夏威夷果仁),以低溫萃取而成。飲落鹹鹹地甜甜地,質感香滑紮實。而 #堅果奶 充滿濃郁堅果香味,口感醇厚。2款同樣不含牛奶同奶精🙅‍♀️,適合乳糖不耐症朋友。店內亦有水果飲品,以 #新鮮水果 打成,不用濃縮果汁🧃,味道天然。而且可選甜度,以天然 #植物蔗糖 手工熬煮,沒有任何加工成份,特別健康。我試左2款 #堅果奶蓋茶:🍓 #粉紅莓好堅果奶蓋茶:以士多啤梨和綠茶製成,先試面層的士多啤梨 堅果奶蓋,鹹香中帶有士多啤梨甜味。再直接喝一口茶,莓果味香濃,感覺清新。之後混合飲用,感覺像士多啤梨奶昔,直接飲同混合飲都很好味。☕️ #台灣紅玉堅果奶蓋茶:用日月潭紅玉加上堅果奶蓋,同樣用鏟先試奶蓋,感受奶蓋鹹香。之後直接飲,喝到清新茶香,最後攪拌成順滑奶茶。一杯有齊三種不同口感,好飲又特別😋

我試左2款 #堅果奶蓋茶:
🍓 #粉紅莓好堅果奶蓋茶:

☕️ #台灣紅玉堅果奶蓋茶:

一杯有齊三種不同口感,好飲又特別😋
2021-08-18 173 瀏覽
路過見到有間飲品店主打堅果,覺得好似幾得意就試試。果陣天氣比較凍,見到有冬日限定,就叫左紫米堅果奶(熱,無糖,$40)。叫無糖果陣,店員提醒紫米有落糖煮,問我介唔介意,都幾貼心。等左陣,熱辣辣岩晒冬天拎住飲,堅果奶打到好綿密,好香,叫左無糖所以有少少淡口,但可以食到紫米本身嘅香甜味。紫米份量都幾多,我估至少有四份一杯,胃口細嘅人應該會可以當到一餐。舖頭內有紙飲管提供,自己無睇清楚就攞左,飲到最後飲管爛爛地但仲有紫米,唔方便係街食晒,介意嘅人可能就要攞普通飲管。
路過見到有間飲品店主打堅果,覺得好似幾得意就試試。

紫米堅果奶

2021-01-05
紫米堅果奶
2021-08-18 142 瀏覽
之前試過佢嘅榛子同抹茶堅果奶蓋😋今次就試下其他light d既嘢~牛油果堅果奶質地好smooth,牛油果分量好足料,食到啖啖牛油果蓉,堅果奶味亦都好出。一杯非常大杯飽肚,可以當一餐lunch😂同時又可以補充營養,係fit keep之選👍見到佢有就咁一杯堅果奶蓋賣($55),鍾意奶蓋嘅朋友可以要一杯返去配搭自己沖嘅嘢飲😋不過平日返工lunch時間都幾多人買,可能因為嗰頭全部都係office,如果想飲嘅話記住早啲order定啦~

牛油果堅果奶

外賣自取
2021-08-04 197 瀏覽
伯爵朱古力堅果奶蓋茶,可以話,飲過咁多間奶蓋,佢係最濃厚嘅一間,到e+為止沒有之一,堅果奶蓋個厚度目測有3cm高,口感似榛子醬嘅滑同埋厚實,味道都有輕微榛子味,伯爵茶叫左微糖,有中和到個奶蓋嘅膩,重點黎啦,由買到番公司,約15分鐘路程,個奶蓋冇溶曬落茶度!keep到挺身!粉紅莓好堅果奶蓋茶,佢個奶蓋係士多啤梨味嫁!草莓控識做呢~依個奶蓋空氣感重d,真係偏向cream狀,輕飄飄,怕上面果種太膩可以試依個,個冰沙夠草莓味,就算過左陣都冇變淡

2021-08-04
10 分鐘 (外賣自取)