2023-11-04 92 瀏覽
今日同朋友行街時經過銅鑼灣,見到一好chill既西餐店,我哋兩個二話不說,就決定入去嘆返個豐富午餐先🍽️⭐️經典之堡配薯條🍟漢堡包同埋個薯條份量好多,手打牛肉好厚身,肉質好Juicy,中間夾住一啲蕃茄🍅生菜🥬非常足料,薯條炸得内脆外香,加埋小小辣粉系面,味道更加惹味🤤⭐️美國封門柳配薯菜🐮五成熟肉質嘅封門柳,肉質非常嫰滑,牛肉味道好濃郁,分量都好多下,非常抵食😍⭐️MM+黃金蟹餅🦀每一件蟹餅炸到香脆可口,蟹餅切開之後,入面好多蟹肉絲,夾埋忌廉汁一齊食,口感好creamy😋⭐️香蒜蜜糖雞翼🧄雞翼外皮烤得好香脆,配上蜜糖同炸蒜片,味道非常好食😍⭐️蕃茄海鮮忌廉湯該🥣海鮮湯嘅味道好濃,忌廉味香甜🤤⭐️柚子雪葩🍧柚子既味道好香濃,食落口有種好清新嘅感覺🤩

⭐️蕃茄海鮮忌廉湯該🥣海鮮湯嘅味道好濃,忌廉味香甜🤤

⭐️柚子雪葩🍧柚子既味道好香濃,食落口有種好清新嘅感覺🤩
2023-10-27 51 瀏覽
有時放工會想放鬆下,就會想去海旁位行下,發現原來附近有間酒吧式嘅西餐廳都唔錯咁,所以想去試下。餐廳有好手工啤酒都勁出色❤️餐廳仲推出左套餐,有好多唔同款式嘅主食。🌸牛油果🥑柚子沙律,柚子香甜,配埋牛油果一齊食夾又有層次👍🏻沙律好fresh 🌸黃金蟹餅,蟹餅炸得外脆內嫩,入面有勁多蟹肉😋🌸卡邦尼扁意大利麵,e個芝士控必點❤️上面係滿滿嘅芝士😍意粉沾滿忌廉芝士汁😋食落香而不膩👍🏻🌸西班牙黑毛豬肩肉配無花果醬,黑毛豬肩肉口感香嫩帶甜甜嘅果醬味🍯味道好有層次🥰

🌸黃金蟹餅,蟹餅炸得外脆內嫩,入面有勁多蟹肉😋

2023-10-26 41 瀏覽
📍 MOO MOO Plus (百德新街) (銅鑼灣)銅鑼灣百德新街59-65號海濱大廈地下C&D號舖—Classic combo for 2 $798🥣 蕃茄湯- 蕃茄湯酸酸甜甜的很開胃 裡面加的一些香料讓整個湯很有層次🥑牛油果柚子沙律- 牛油果柚子沙律這個搭配第一次吃 柚子很甜 搭配生菜和牛油果 也很開胃🦀️ 黃金蟹餅- 蟹餅外表炸的很酥脆 裡面很綿密而且吃得到螃蟹肉 整體很好吃!🍝 卡邦尼義大利麵- 這個卡邦尼義大利麵很有水準 麵體的硬度剛剛好 醬汁很濃郁完美的包裹著義大利麵 醬汁有很多培根碎和蘑菇 還有一大片生火腿 很好吃!🐔 加勒比烤春雞- 烤春雞是一整隻的 已經有先分成4大塊 烤雞外表很香 但裡面還很多汁 雞胸肉也完全不會柴!-環境 ⭐️ 4.3/5食物 ⭐️ 4.3/5推薦指數⭐️ 4.3/5
📍 MOO MOO Plus (百德新街) (銅鑼灣)
銅鑼灣百德新街59-65號海濱大廈地下C&D號舖

環境 ⭐️ 4.3/5
食物 ⭐️ 4.3/5
推薦指數⭐️ 4.3/5
2023-10-25 32 瀏覽
自費!!!銅鑼灣百德新街的這間美式餐廳,面對避風塘,裝修採用型格工業風,更設有室外座位,可以帶同毛孩一起欣賞維港海景,邊吹著海風邊享受美食。相比觀塘Moo Moo本店,除了提供漢堡外,還有各款美式食物及酒類。Lunch Set 有好多選擇,每個套餐均配餐湯或沙律及茶或咖啡,還可以優惠價加配其他小食或甜品。我和朋友一共點了兩個Set,餐湯和沙律各一份來分享。沙律菜夠新鮮,而餐湯蘑菇忌廉湯配料十足,除了磨菇碎之外還吃到一根根的雞絲。ꗯ̤̮醬燒美國豬肋骨配薯菜🐖 ($168)美國菜特色就是分量大,豬肋骨佔據餐碟的三分二,伴菜的薯條和沙律菜份量亦毫不吝嗇。豬肋骨肉質鬆軟嫩滑,塗上厚厚的BBQ醬,酸酸甜甜好開胃,食慾大增。最特別是附上一把迷你斧頭刀,一刀入肉,立即骨肉分離。ꪔ̤̮招牌美國封門柳配薯菜🥩 ($208)美國封門柳是牛的橫膈膜肌肉,特點是肉質鬆軟,不易變韌,而且牛肉味極為濃郁。點了七成熟,牛柳外皮燒到焦香,內裡呈粉嫩顏色,口感相當嫩滑。

ꗯ̤̮醬燒美國豬肋骨配薯菜🐖 ($168)

ꪔ̤̮招牌美國封門柳配薯菜🥩 ($208)
2023-10-24 9 瀏覽
餐廳環境好chill😜.▪️$798 Classic (Combo for 2)📍牛油果柚子沙律牛油果的奶油口感柚子粒酸酸甜甜咁😇兩樣夾埋沙律菜一齊食幾fresh🥰.📍黃金蟹餅蟹餅入面都係滿滿的蟹肉塊,食落蟹味十足外層就炸到金黃酥脆🥳配埋個芥末醬真係幾惹味.📍秘製芝士醬長通粉今日MVP,個芝士醬真係超級濃郁而且佢焗到面頭的芝士同煙肉粒焦焦脆脆咁😍每一啖都充滿住奶香和煙肉的風味😋.📍西班牙黑毛豬肩肉配無花果醬黑毛豬肩肉食落口幾嫩滑🤩而無花果醬則帶有一點點甜味和微微的果香同豬肩肉相當搭配🤪

餐廳環境好chill😜
▪️$798 Classic (Combo for 2)

📍牛油果柚子沙律
牛油果的奶油口感
柚子粒酸酸甜甜咁😇
兩樣夾埋沙律菜一齊食幾fresh🥰

📍黃金蟹餅
蟹餅入面都係滿滿的蟹肉塊,食落蟹味十足
外層就炸到金黃酥脆🥳
配埋個芥末醬真係幾惹味

📍秘製芝士醬長通粉
今日MVP,個芝士醬真係超級濃郁
而且佢焗到面頭的芝士同煙肉粒焦焦脆脆咁😍
每一啖都充滿住奶香和煙肉的風味😋

📍西班牙黑毛豬肩肉配無花果醬
黑毛豬肩肉食落口幾嫩滑🤩
而無花果醬則帶有一點點甜味和微微的果香
同豬肩肉相當搭配🤪
今天到訪了銅鑼灣Moo Moo plus,絕對是一個令人驚艷的美食之旅!坐落於避風港前,擁抱著維多利亞海港的美景,實在是太強了。我們二人點了CLASSIC set 798元首先,我點了牛油果柚子沙律,這道沙拉的外觀色彩繽紛,充滿了新鮮的生機。牛油果的滑順口感和柚子的清新風味完美融合,給我的味蕾帶來了一場饗宴。接著,我品嘗了MM-黃金蟹餅,這個菜品絕對是視覺和味覺的雙重享受!金黃酥脆的外殼包裹著鮮嫩多汁的蟹肉,每一口都散發出濃郁的海洋風味,令人回味無窮。主菜是MM+ 秘制芝士醬長通粉,這道料理絕對是奢華與美味的結合!通粉煮得剛剛好,彈牙的口感讓人愛不釋手。而濃郁的芝士醬與通粉完美融合,散發出迷人的香氣,每一口都讓我陶醉其中。最後,我品嚐了西班牙黑毛豬盾肉配無花果醬,這道菜給了我驚喜的美味組合!黑毛豬盾肉的肉質鮮嫩多汁,搭配上甜美的無花果醬,帶出了豐富的層次感。這道菜展現了東西方烹飪的精髓,絕對是一場味覺的盛宴。總而言之,這裡給我留下了難以忘懷的美食體驗。每一道菜品都展現了精湛的廚藝和創意,而餐廳的環境和服務也相當出色。如果你追求美食和享受,這裡絕對是一個值得一試的地方!💯🍽️——————為

我們二人點了CLASSIC set 798元

——————為食分界線——————
📍 Moo Moo plus
銅鑼灣百德新街59-65號Fashion Walk地下C&D號舖

人均消費: $300
#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
2023-10-20 24 瀏覽
今日同同事嚟到百德新街lunch~~每個lunch set都有沙律同飲品招牌美國封門柳配薯菜 $208 一上枱有啲嚇親 塊扒會唔會太大份😂再加埋一堆沙律同薯條 份量滿滿 好滿足耶封面柳每片都好粉嫩 食落肉味相當香濃而薯條夠熱夠香脆再配上Cajun seasoning 真係會食上癮🦦經典之堡配薯條 $138 🍔 塊漢堡好厚耶~幾香幾juicy加埋鬆軟嘅麵包 唔錯唔錯MM+ 黃金蟹餅 $98 香脆嘅外層下 入面全都是蟹肉有少少surprised😂😂再簡單配少少醬 已經好好食心太軟蛋糕 $48另外咁啱嗰日好好天 望住藍天白雲☁️好舒服耶~
今日同同事嚟到百德新街lunch~~
每個lunch set都有沙律同飲品

MM+ 黃金蟹餅 $98
香脆嘅外層下 入面全都是蟹肉
有少少surprised😂😂再簡單配少少醬 已經好好食

心太軟蛋糕 $48
另外咁啱嗰日好好天 望住藍天白雲☁️好舒服耶~
2023-10-12
2023-10-20 14 瀏覽
呢間餐廳位於銅鑼灣百德新街,係一間西式餐廳同酒吧,主打美式食物,例如漢堡包,意粉。二人餐 $798,有唔少野食同選擇,今次我就點左以下呢啲。1.龍蝦湯 🦞 -湯底質感濃稠,啖啖充滿鮮味-配上洋蔥及歐芹碎,口感豐富同時帶來視覺的享受。2.牛油果柚子沙律 🥗 -使用了柚子汁拌制,味道酸甜,口感清新-花之戀攞法的牛油果,好似一朵花咁-牛油果軟滑-因為味道酸甜唔會太齋, 平時唔鐘意食沙拉的都可以接受到3.墨西哥脆片 -脆片的外層烤到酥脆 qqq-上撒滿了熱融芝士,忌廉芝士,牛油果-口味十分豐富,令人食完一塊又想食多塊4. Mac and cheese 🧀 -濃郁的芝士味道-配上大量的煙肉碎-咸香味道十足5. 加勒比烤春雞 🍗 -香味濃郁-四大塊雞,咁岩全部都係雞脾 (勁好彩🥹)-雞皮和雞肉都很入味,肉質嫩滑套餐仲包兩杯咖啡或茶/檸茶, 套餐份量多。如果唔係大胃王,記住留肚👍🏻環境:餐廳主要分酒吧區同餐飲區,裝潢以酒吧格調,座位舒服寬闊。食煙人士都有戶外位。

1.龍蝦湯 🦞
-湯底質感濃稠,啖啖充滿鮮味
-配上洋蔥及歐芹碎,口感豐富同時帶來視覺的享受。

2.牛油果柚子沙律 🥗
-使用了柚子汁拌制,味道酸甜,口感清新
-花之戀攞法的牛油果,好似一朵花咁
-牛油果軟滑
-因為味道酸甜唔會太齋, 平時唔鐘意食沙拉的都可以接受到

3.墨西哥脆片
-脆片的外層烤到酥脆 qqq
-上撒滿了熱融芝士,忌廉芝士,牛油果
-口味十分豐富,令人食完一塊又想食多塊

4. Mac and cheese 🧀
-濃郁的芝士味道
-配上大量的煙肉碎
-咸香味道十足

5. 加勒比烤春雞 🍗
-香味濃郁
-四大塊雞,咁岩全部都係雞脾 (勁好彩🥹)
-雞皮和雞肉都很入味,肉質嫩滑

2023-10-10
  • 加勒比烤春雞
  • 墨西哥脆片
2023-10-20 30 瀏覽
星期六和老公到銅鑼灣MOO MOO Plus 吃晚餐。我們叫了Classic Combo for 2,直接了當。是日餐湯是番茄忌廉湯,香料味很重,很惹味。牛油果柚子沙律醬汁很加分,尤其是加了柚子和橙皮,酸酸甜甜的,起了開胃的作用。MM+黃金蟹餅蟹餅的餡料飽滿,外皮炸得夠脆。卡邦尼扁意大利麵卡邦尼夠creamy,還加了Parma ham,變得高級起來。西班牙黑毛豬肩肉配無花果醬豬肉軟嫩,有沙律伴碟,不錯。餐飲叫了凍檸茶和熱檸茶。
星期六和老公到銅鑼灣MOO MOO Plus 吃晚餐。
我們叫了Classic Combo for 2,直接了當。
是日餐湯是番茄忌廉湯,香料味很重,很惹味。
番茄忌廉湯

MM+黃金蟹餅
蟹餅的餡料飽滿,外皮炸得夠脆。
MM+黃金蟹餅

西班牙黑毛豬肩肉配無花果醬
豬肉軟嫩,有沙律伴碟,不錯。
西班牙黑毛豬肩肉配無花果醬
餐飲叫了凍檸茶和熱檸茶。
檸茶
2023-10-14
$438.5 (晚餐)
2023-10-19 5 瀏覽
銅鑼灣行街街後要揾返個舒適好地方,食晚餐之餘又可以同朋友 chill 下😍**ℂ𝕠𝕞𝕓𝕠 𝕊𝕖𝕥 𝕗𝕠𝕣 𝕋𝕨𝕠Combo Set 有2人或4人都有,餐湯飲品都包在內,沙律小食,再加兩個主菜,唔錯嘅選擇👍🥑牛油果柚子沙律套餐包個開胃沙律,牛油果加柚子鮮甜,配合得好味道🦀MM黃金蟹餅新鮮脆炸蟹餅,外面好香脆,而且充滿蟹肉好juicy😋🍝卡邦尼意大利粉主菜可以選擇兩款美食,其中一款係 Pasta , 揀左 Carbonara 意粉,白汁充滿芝士香味,意粉好有彈性,仲有菇類嘅香味🐥加勒比烤春雞另一款主菜選擇了全隻烤燒春雞,香味濃郁,還有沙律菜加黑醋汁

**ℂ𝕠𝕞𝕓𝕠 𝕊𝕖𝕥 𝕗𝕠𝕣 𝕋𝕨𝕠

🥑牛油果柚子沙律
套餐包個開胃沙律,牛油果加柚子鮮甜,配合得好味道

🦀MM黃金蟹餅
新鮮脆炸蟹餅,外面好香脆,而且充滿蟹肉好juicy😋

🍝卡邦尼意大利粉

🐥加勒比烤春雞
另一款主菜選擇了全隻烤燒春雞,香味濃郁,還有沙律菜加黑醋汁

2023-10-18 15 瀏覽
Moo Moo Plus 喺銅鑼灣Fashion Walk嘅盡頭,對面就係海旁,夜晚入到去覺得特別有feel,入面超有酒吧氣氛,亦都有室外座位,啱晒同朋友收咗工之後過嚟吹水🤩今次叫咗佢哋嘅二人classic set,Soup of the day係蘑菇湯,飲落超重蘑菇味,入面有好多一粒粒蘑菇碎可以咬下,幾鍾意呢個湯🥰沙律就有牛油果柚子沙律🥗面頭有好多一粒粒柚子,可以將佢哋同底嘅柚子沙律醬撈勻,個味道就會啱啱好,牛油果食落都好新鮮好滑🥑MM+黃金蟹餅🍘超級鍾意呢個黃金蟹餅,食落外脆內軟,入面有超多嘅蟹肉撈左忌廉,鮮甜綿滑,好足料🦀卡邦尼意大利麵一上枱已經見到個意大利麵有好多煙肉碎同埋雜菌,面頭仲有嚿Parma Ham,扁意粉食落好入味,仲有啲脆嘅蒜片,而且入面真係有好多煙肉🥹又係好足料!西班牙黑毛豬肩肉配無花果醬黑毛豬用咗半肥瘦嘅肉,食落好腍唔會鞋,而且佢外層燒得脆脆地,配埋呢個無花果醬,覺得幾特別🤓

MM+黃金蟹餅🍘

卡邦尼意大利麵

2023-10-11
  • 西班牙黑毛豬肩肉配無花果醬
🍽️ MOO MOO Plus 📍銅鑼灣百德新街59-65號海濱大廈地下C&D號舖-今晚去bookmark左好耐既Moo Moo plus,同男朋友撐枱腳🥰🥰我地揀左個combo for 2($798),好飽好滿足🤣🤣💫是日餐湯-牛肝菌湯牛肝菌味濃郁,質感香滑,飲落仲要有少少牛肝菌嘅粒粒,好有口感😍😍😍💫牛油果柚子沙律沙律醬偏甜,有香濃嘅柚子蜜味,同牛油果都幾夾👍🏻👍🏻酸酸甜甜幾開胃😍😍沙律菜種類多而且好新鮮🌿🌿💫MM+黃金蟹餅金黃色既蟹餅切開係大量既蟹肉絲😍😍外脆內軟既口感,鮮甜再加埋香草既香味🌱成件事層次好豐富💫MM+秘製芝士長通粉芝士拉絲超邪惡😈😈而且長通粉表面有微微燒焦痕跡,好香口啊🔥🔥另外有好多配料😍😍包括有香脆嘅煙肉、金黃濃郁嘅蒜片、吸曬味既菇菌😋😋😋雖然食落有唔少芝士,但係完全唔會膩!👍🏻👍🏻💫西班牙黑毛豬肩肉配無花果醬豬肩肉肉味香濃,多汁又軟稔😍😍😍個人認為就由黑椒同鹽嘅調味已經好足夠,可以食到本身肉嘅鮮味🤭🤭🤭無花果醬嘅果味香濃,而且非常濃稠😋😋😋豬肩肉點埋無花果醬,可以好好咁樣中和左豬肉嘅油潤👍🏻👍🏻-🌟飲品方面,我哋揀咗兩杯凍檸水🍋🍋,健康啲呀嘛🤣🌟餐廳座位寬敞,坐
🍽️ MOO MOO Plus
📍銅鑼灣百德新街59-65號海濱大廈地下C&D號舖

💫是日餐湯-牛肝菌湯

💫牛油果柚子沙律

💫MM+黃金蟹餅

💫MM+秘製芝士長通粉

💫西班牙黑毛豬肩肉配無花果醬

🌟飲品方面,我哋揀咗兩杯凍檸水🍋🍋,健康啲呀嘛🤣

🌟餐廳座位寬敞,坐得舒服之餘,音樂亦都好有氣氛,令人好放鬆🥰🥰

🌟即使係星期四,都見到有唔少食客係一班朋友黎聚會👍🏻👍🏻👍🏻餐廳仲有提供combo for 4🫶🏻🫶🏻

推薦指數:4/5
抵食指數:4/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#銅鑼灣 #CausewayBay #銅鑼灣好去處 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣美食地圖 #銅鑼灣必食 #MooMooPlus
👩🏻‍🤝‍👨🏼Combo For Two 2人餐 $798 (+10%)🍄蘑菇忌廉湯蘑菇湯超香濃,食到粒粒蘑菇粒好足料,個湯少少酸酸地好開胃,又夠熱夠滑🥗牛油果柚子沙律柚子加好似yogurt 嘅dressing 酸酸甜甜好開胃,仲有啲新鮮嘅西柚果肉,加埋啲沙律菜同面頭嘅牛油果🥑好豐富🦀黃金蟹餅2揀1揀左蟹餅,唔食海鮮嘅另外有墨西哥脆片NACHOS揀,蟹餅剛炸起金黃金好香脆,切開中間係爆滿蟹肉絲好鮮甜🤩加埋個芥茉醬好夾🍝秘制芝士醬長通粉2揀1另外有卡邦尼扁意大利麵揀,焗芝士長通粉有煙肉粒嘅咸香吊一吊埋個芝士味好正,啲煙肉仲粒粒脆卜卜,通粉有al dente 煙韌口感好食👍🏻🐗西班牙黑毛豬肩肉配無花果醬2揀1另外有加勒比全隻烤春雞,有驚喜嘅豬肩真係好出色😳一上台已經切好見到一片片粉紅色,咬開肉汁飽滿,盤邊仲有啲肉汁流緊出嚟🤭肉質好鮮嫩,肉味香濃,油脂分佈平均唔柴又唔過肥😋🍹Lemond Tea🍺Moo Moo Bear +$38Moo Moo Bear 有陣花香味嘅啤酒,幾岩女仔飲,冇咁苦
🍄蘑菇忌廉湯

🥗牛油果柚子沙律

🦀黃金蟹餅

🍝秘制芝士醬長通粉

🐗西班牙黑毛豬肩肉配無花果醬

🍹Lemond Tea
🍺Moo Moo Bear +$38
2023-10-15 34 瀏覽
這間位於銅鑼灣的西餐廳,晚市有單點外,還有套餐供應,包了餐湯、沙律、頭盤、意粉及主菜等,十分豐富。牛肝菌忌廉湯餐湯充滿牛肝菌香味,十分濃郁且幼滑。牛油果柚子沙律沙律菜新鮮爽脆,有些柚子酸甜味及牛油果香。黃金蟹餅蟹餅炸至金黃香脆,中間啖啖蟹肉,送酒一流。卡邦尼扁意大利麵意粉有很多的煙肉碎及蘑菇,咸味感較重,每條意粉都沾滿了醬汁,十分爽口。西班牙黑毛豬肩肉配無花果醬豬肩肉帶點油脂,入口甘香,而且表面燒至焦脆,加上無花果醬可減輕油膩感。

牛肝菌忌廉湯
餐湯充滿牛肝菌香味,十分濃郁且幼滑。

牛油果柚子沙律
沙律菜新鮮爽脆,有些柚子酸甜味及牛油果香。

黃金蟹餅
蟹餅炸至金黃香脆,中間啖啖蟹肉,送酒一流。

西班牙黑毛豬肩肉配無花果醬
Moo Moo Plus 幾年前食過都係食burger多。 事隔多年,menu 已經upgrade咗。呢排工作壓力 小大,決定返嚟同同事摸住酒杯仔,吹下海風超一超~🥂 《Classic Combo Set for 2 $798+1》有餐湯、飲品(+$38 可升級 House White / House red / beer 啱曬~)、牛油果柚子沙律、黃金蟹餅、卡邦尼及 🌟西班牙黑毛豬肩肉配無花果醬。 是日餐湯係蟹肉蕃茄湯,蟹肉超豐富,啖啖都係。 蟹餅炸得金黃香脆,切開一梳梳蟹肉,份量十足又唔dry。 卡邦尼好creamy,勁cheesy。有足料煙肉菇菇同2塊Parma ham 擺盤, 算食過嘅中上質素。 🌟MVP係黑毛豬肩,畫龍點睛更加係個無花果醬! 🐖燒得小粉紅,但入口一啲唔韌,橡果香越𑁻越有,配合無花果醬,味甜小清新,巧巧味呀~~

是日餐湯係蟹肉蕃茄湯,蟹肉超豐富,啖啖都係。

蟹餅炸得金黃香脆,切開一梳梳蟹肉,份量十足又唔dry。