2024-03-07 313 瀏覽
呢間係近屋企,成日經過但開咗幾年都無試過。終於搵日兩公婆帶埋兩個小朋友一齊食晚餐。芝士白汁雞燴飯勁好味,好香芝士味,食到我個囡豎起手指公。黑松露沙律醬炸薯條當然係小朋友最愛。我兩個女都未試過咁專心食嘢。我哋仲叫咗青醬意粉同烤羊架都係好好味。我個好有要求嘅老公都話性價比好高。環境好舒服,同隔離枱都有距離。價錢同附近食肆比較真係唔貴,份量好足。我好期待下次再去希望多啲人幫襯佢啦,平日晚市好似唔係好多人,好擔心佢做唔做得住
2024-02-15
看到了OpenRice上的正面食品評論後,我決定一試,卻感到失望和不滿。被讚譽有加的牛扒令我極度失望,它用梳打粉醃製得過度,帶有嚴重的鹼水味道,更糟糕的是,它過於鹹了。這樣的味道令我感到沮喪和失望。接下來是意大利飯,它既不出色也不糟糕。然而,伴隨著它的雞肉稍微過鹹,這使整道菜的享受受到了影響。這是一次普通的體驗,既不出眾也不難以忘懷。當我們的期望沒有得到滿足時,特別是當我們依賴他人的意見來指導我們的選擇時,這讓人心灰意冷。這次用餐經歷提醒我們,個人的口味和偏好在形成對食物的意見時起著重要作用。對某些人來說可能令人愉悅的東西,不一定能讓其他人滿意。將來,我會對餐廳評論持保留態度,更多地依靠自己的判斷和味覺。重要的是要記住,口味是主觀的,對某些人來說可能被視為出色的東西,不一定符合我們自己的喜好。

紐西蘭西冷牛
黑松露野菌雞肉意大利飯
2024-01-07
生日
2023-12-24 406 瀏覽
平安夜,一家兩大兩細諗住出街吃飯開開心心,六點多少少不少食店已滿,小朋友肚子餓不想等,唯有找間客人不多的食店,當天晚餐選擇不多,每個餐約二佰多元,我兩個小朋友(6嵗)各點一個餐,即共四個餐,沒有幫襯小小阻住人做生意,但感覺此店對客人毫無禮貌,正常要求會黑面,講明要全熟豬鞍,但給生豬鞍,6歲小朋友要求走辣也黑面,難怪香港食市越來越難做,自己做衰自己,做壞香港形象,此風不可長,政府幫助推廣也沒用,唉😞
唉😞
2023-12-11 453 瀏覽
每次諗唔到想食咩 就會諗起呢間餐廳 見咁耐冇食過 又過黎食下 餐牌依舊都係有咁多選擇 今次叫左個午市套餐 跟餐係香烤南瓜湯 好香好濃既南瓜味 飲落好creamy 主菜叫左個香草蕃茄雞肉扁意大利麵 份量好大份 好香蕃茄味 但食落又唔會話好酸 雞肉都有好多 味道唔錯 飲品叫左杯蜜桃石榴香橙梳打 酸酸甜甜 幾好味另外仲單叫左個伊比利亞黑毛豬鞍配薯條 黑醋沙律 豬鞍揀左七成熟 煎到岩岩好 唔會太熟 食落好淋好嫩滑 有肉汁 薯條同之前一樣炸到金黃色熱辣辣好好味 沙律菜好新鮮整體黎講 食物高質 價錢合理 值得一試

整體黎講 食物高質 價錢合理 值得一試
香草蕃茄雞肉扁意大利麵
伊比利亞黑毛豬鞍配薯條  黑醋沙律
香草蕃茄雞肉扁意大利麵
伊比利亞黑毛豬鞍配薯條  黑醋沙律
2023-12-08 388 瀏覽
姨甥女將會到加拿大工作, 為她餞行, 約佢吃西餐!呢度一向出品精美, 正所謂用料靚口感正😉今晚都唔例外, 保持水準👍🏻 Lamb chop同和牛肉質都好嫩, 扁意粉彈牙啱啱好, 巨型漢堡加粗薯條絕對好過其他貴價品牌多倍, 直頭冇得輸😋之後小老闆請我哋試新品炸魷魚鬚, juicy & yummy 😋其實呢度環境同食物質素一流, 收費係中等, 勝價比高👍🏻但係可能位置唔夠好, 始終唔見佢大旺, 可惜😌
2023-10-04 455 瀏覽
餐廳所走的是簡約和型格路線, 灰白色的雲石餐枱和黑色皮革餐椅, 牆上還掛了一些型格裝飾, 另外, 桌與桌之間亦有一定距離, 在這裡用餐真是十分舒適。當天到訪是晚餐時段。他們提供了十多款的主菜, 有意大利粉, 漢堡, 烤雞, 烤羊架, 牛扒等等, 而每款主菜另加$20便可以成為套餐, 配有湯或沙律和飲品, 主菜由一百元左右至二百多元, CP 值很高。食物質素亦很好。當天我們點了南瓜雞肉長通粉, 香煎虎蝦白汁扁意粉和安格斯牛肉漢堡, 三款主菜都十分美味。餐湯椰菜花湯口感幼滑, 味道非常好。期待下次再來試他們其他食物😋

期待下次再來試他們其他食物😋
星期日打算外出晚飯,見這家餐廳開業多年,因此想嚐試,預先致電餐廳留位,店方亦可安排。 裝修走灰色和白色格調及簡約風格,亦有空間感,算舒適。 晚餐主菜以意大利飯、意粉/天使麵以及扒類為主,價錢約百多至二百多元,相當合理,另加$20可以有餐湯及飲品作套餐。 我們點了三個套餐如下: 餐湯 – 意大利栗子湯 溫度極高,很滾燙,入口立即暖胃。第一次品嚐到栗子湯,有鮮甜的栗子味道,亦可咀嚼到粒粒栗子碎,極有口感。 北海道帆立貝南瓜意大利飯 ($138) 意大利米飯煮得濕潤可口,每一啖沾滿了甜美的南瓜汁,一入口鮮味動人。北海道帆立貝有四隻,火喉控制得很好,內裡呈半生熟,沒有破壞它軟腍的質感。 香煎虎蝦忌廉芝士意大利麵 ($128) 表面放有一片芝士,虎蝦有五隻,忌廉汁極濃郁,令人回味。虎蝦新鮮爽口,肉質彈牙,意大利麵軟硬度適中。 香烤紐西蘭嫰羊架・薯蓉・蒜香野菌 ($208) 羊架有四塊,份量十足,令我們有意外驚喜。下單時選了七成熟,羊肉鮮嫰亦鎖住了肉汁,齒頰留香,亦沒有帶半點羶味,加上香滑的薯蓉以及充滿芳香的野菌,這道主菜相當不俗。 用膳過後,邊喝熱飲邊聽著輕快的音樂,環境

裝修走灰色和白色格調及簡約風格,亦有空間感,算舒適。

我們點了三個套餐如下:

餐湯 – 意大利栗子湯

北海道帆立貝南瓜意大利飯 ($138)

香煎虎蝦忌廉芝士意大利麵 ($128)

香烤紐西蘭嫰羊架・薯蓉・蒜香野菌 ($208)

用膳過後,邊喝熱飲邊聽著輕快的音樂,環境又不算嘈雜,十分寫意。店員勤快效率高,服務亦貼心周到,加上近乎完美的食物,感覺性價比相當高。
2023-09-10
2023-08-20 689 瀏覽
搬咗附近兩年,行過過好多好多次,終於同家人入去-試,三個人兩大一細食晚飯⋯首先上枱係南瓜湯,味幾濃但唔濁,幾好飲之後個沙律跟上,老婆話淡咗少少,但都👌之後阿仔嗰個全日早餐上枱,望落幾ok,攪到老婆少少心郁想同阿仔調轉食,阿仔話好食👍跟住老婆嘅意粉上枱,啲汁味唔係好濃嗰隻,幾好👍最後,意大利飯上枱,個汁唔係好鹹但幾夠味,個牛仔肉幾冧身,幾好👍杯香橙菠蘿梳打唔錯,有幾嚿菠蘿,入口唔太死甜,幾fresh 👍相信有機會有回頭,尚可尚可👍
首先上枱係南瓜湯,味幾濃但唔濁,幾好飲

之後個沙律跟上,老婆話淡咗少少,但都👌

跟住老婆嘅意粉上枱,啲汁味唔係好濃嗰隻,幾好👍

相信有機會有回頭,尚可尚可👍
2023-08-19
2023-08-05 613 瀏覽
每次去荃灣諗唔到食乜 就會諗起呢間餐廳 食過幾次都唔會失望 餐牌多選擇 咩都有啲 有意大利飯 意粉 全日早餐 漢堡包 班尼迪蛋 扒今次叫左個南瓜野菌雞肉長通粉 賣相不錯 份量幾大 食落好重南瓜味 好Creamy 不過雞肉份量得好少 得幾舊 仲要係好細舊 不過整體味道都不錯?另外仲叫左個每次都會叫既伊比利亞黑毛豬鞍配薯蓉蒜香野菌 揀左七成熟 有兩大舊黑毛豬鞍 賣相好靚 煎到岩岩好 好香口 食落好多肉汁 好juicy 薯蓉打到好香滑軟綿 整體黎講 環境舒服 食物高質素 多選擇 價錢合理 值得一試

整體黎講 環境舒服 食物高質素 多選擇 價錢合理 值得一試
南瓜野菌雞肉長通粉
伊比利亞黑毛豬鞍配薯蓉野菌
南瓜野菌雞肉長通粉
伊比利亞黑毛豬鞍配薯蓉野菌
2023-06-11 950 瀏覽
食過咁多次呢間西餐廳 依然都係會每隔一排想再返黎食一次 今次晏左好多黎食 已經過晒食午餐既時間 大約係晏晝四點幾到達餐廳 當時已經得返一枱客人 之後就得返我地 餐牌都係有咁多選擇 每次都係會叫既伊比利亞黑毛豬鞍配薯蓉 蒜香野菌 揀七成熟 豬鞍有兩大件 煎到好香口 入面呈粉紅色 七成熟係岩岩好 食落肉質好嫩滑 有肉汁 薯蓉打得好綿滑 幾好味另外今次仲叫左個法式香草青檸烤半雞配薯條 沙律 呢個揀左轉午市套餐 有餐湯有野飲 今日餐湯係香烤南瓜湯 好香南瓜味 飲落好creamy 飲品揀左蜜桃石榴香橙梳打特飲 飲過咁多次 都係呢杯最好飲 飲落酸酸甜甜 好好味 主菜係半隻烤雞 一上到枱已經聞到烤雞好香口 賣相好靚 烤雞烤到金黃色 烤到雞皮好香脆 雞肉好嫩滑 有肉汁 好juicy 好好味 薯條依舊炸到熱辣辣金黃色脆卜卜既粗薯條整體嚟講 食物高質 多選擇 價錢合理 值得一試

整體嚟講 食物高質 多選擇 價錢合理 值得一試
蜜桃石榴香橙梳打特飲
伊比利亞黑毛豬鞍配薯蓉  蒜香野菌
法式香草青檸烤半雞配薯條  沙律
蜜桃石榴香橙梳打特飲
伊比利亞黑毛豬鞍配薯蓉  蒜香野菌
法式香草青檸烤半雞配薯條  沙律
2023-06-01 1061 瀏覽
玻璃外貌餐廳設在人來人往嘅通道一角,我夫婦二人經常往來荃灣廣場、如心廣場此帶覓食,經過多次也提不起興趣走入試試,唔見有隊龍,眼見入座率不高,故睇睇門口嘅餐牌後仍冇意欲試試,今天突然想嚟試試 ; 入內食客唔多,按侍應指示坐下,QR code點餐,order咗两個set lunch, 有湯或沙律、主菜及飲品; 稍等一陣便上餐湯(香味撲鼻、味濃郁夠份量)、菠蘿沙律(油醋汁沙律菜加幾片菠蘿); 主菜一係魚柳全日餐(感覺好用心處理嘅一道菜,色、香、味俱全、還熱辣辣,即時增添食慾),另一道煙肉忌廉芝士意粉都唔錯,飲品有我老公啱飲嘅Zero coke,杯上仲加片檸檬及我嘅凍檸茶。我俩均滿意嘅午餐,會再嚟㗎!
我俩均滿意嘅午餐,會再嚟㗎!
餐湯或沙律
魚柳全日餐
煙肉忌亷芝士扁意粉
2023-06-01
餐湯或沙律
魚柳全日餐
煙肉忌亷芝士扁意粉
2023-04-11 1179 瀏覽
星期日一家大細佢呢度食午飯,其中有一個長頭髮嘅女侍應,抓住馬尾,服務態度極之差張枱污糟,叫佢抹唔理。小朋友講嘢大聲咗少少,我已經叫小朋友細聲啲,佢即刻走來話我哋騷擾其他客人,如果唔歡迎小朋友就set age limit,個女侍應全程黑面。唔明點解佢哋會請啲咁嘅人,從來都未試過響街外邊食食吓飯會有人走來話我哋騷擾人,該名女侍應仲有叫其他小朋友收聲,完全唔明白佢做乜嘢。其他男侍應態度OK ,食物質素都還可以,但全程食得好唔開心。但係egg benedict係凍冰冰嘅。
張枱污糟,叫佢抹唔理。

但係egg benedict係凍冰冰嘅。
2023-04-05 765 瀏覽
呢間玻璃屋又好耐冇食 每隔一排就會想再食 難得今日係紅日 見咁耐冇食 又去食吓 今日係公眾假期 所以個餐牌同平時唔同 有少少分別 不過都係咁多選擇 有漢堡包 天使麵 意大利飯 全日早餐 豬扒牛扒 好多選擇好豐富 我哋叫咗一個套餐 有前菜有主菜有嘢飲 今日嘅餐湯係法式栗子濃湯 一上到枱好香濃栗子香味 係一個好濃味嘅湯 入邊好多栗子蓉 好香甜 主菜揀咗煙三文魚班尼迪蛋芝士烤雞全日早餐 呢個全日早餐同平時嗰個唔同 望落感覺上比較豐富 好多嘢食 有一個班尼迪蛋 一塊芝士雞扒 一條腸 兩個迷你薯餅 炒野菌 煙肉蘆筍 扒茄 新鮮沙律菜 整體味道不錯 飲品揀咗蜜桃石榴香橙梳打 酸酸甜甜好開胃 唔會太甜 幾好味另外仲單點咗一個主菜 伊比利亞黑毛豬鞍 薯蓉 蒜香野菌 呢個主菜每次必叫 不過今次唔係跟薯條 轉咗薯蓉 賣相依然都係咁靚 不過今次感覺上唔夠香口 豬鞍煎得太熟 食落有啲鞋 但個薯蓉好好味 好嫩滑整體黎講 環境舒服 座位坐得舒服 食物質素不錯 價錢合理 值得一試

法式栗子濃湯
煙三文魚班尼迪蛋芝士烤雞全日早餐
伊比利亞黑毛豬鞍薯蓉蒜香野菌
法式栗子濃湯
煙三文魚班尼迪蛋芝士烤雞全日早餐
2023-03-08 1173 瀏覽
星期六想喺荃灣食晚餐,周圍都有好多人。今次朋友帶路去荃灣西如心廣場食一間抵食西餐,左穿右插,終於嚟到呢間西餐廳。地方唔算太大,環境都幾靚,如果坐窗邊仲可以睇到街景。出奇地唔算太多食客,冇排隊嘅現象,大概都係得兩三台,入邊仲要有好多位。有set dinner,價錢都唔算貴。湯有得揀忌廉湯,或加錢轉有蘑菇湯。而朋友極力推介蘑菇湯,咁就試一試。又真係好飲喎,大大碗,仲要啖啖蘑菇粒喺入邊。真係有驚喜。—北海道帆立貝蕃茄蟹籽天使麵,帆立貝太太粒,麵偏淋。味道都唔錯。—香煎虎蝦忌廉芝士扁意大利麵,大蝦有五六隻,份量唔少,味道不過不失。—法式香草青檸烤半雞,得半隻,熱呼呼,賣相好靚。雞肉嫩滑,少少青檸的酸味。但都好好食。加錢要特飲,味道都唔錯。—自家製蟹餅。份量都幾多。好多蟹肉。不過咸咗啲。總括嚟講,想要平平哋又舒舒服服地食個西餐晚餐,絕對可以接受。
星期六想喺荃灣食晚餐,周圍都有好多人。

地方唔算太大,環境都幾靚,如果坐窗邊仲可以睇到街景。

有set dinner,價錢都唔算貴。

加錢要特飲,味道都唔錯。

—自家製蟹餅。份量都幾多。好多蟹肉。不過咸咗啲。

意式野菌濃湯
北海道帆立貝蕃茄蟹籽天使麵
香煎虎蝦忌廉芝士扁意大利麵
法式香草青檸烤半雞
自家製蟹餅
意式野菌濃湯
法式香草青檸烤半雞
2023-02-25 845 瀏覽
2人星期六諗住去撐枱腳,點知第1次去呢間野服務差到鐵地!!有位長頭髮扎辮女侍應全程黑面、玩手機,入到去冇人招呼,餐牌都冇,直到我地問佢攞餐牌,個女侍應竟然反白眼!!!!講到野食牛扒仲硬過橡筋,仲要我地叫7成熟嘅西冷,竟然出咗份5成熟血淋淋刀都切唔開,擺明係3成,最後叫佢換過份扒,等咗成半粒鐘。講到服務真係仲差過茶記👎👎👎食完叫埋單,個女侍應仲係度玩緊手機,又係黑面,多謝都冇句,就咁隊張單埋嚟,何謂service charge?不如叫例牌加一,唔好叫服務費,難怪成日見間野冇乜人,絕對唔會再去,垃圾👎👎👎
2023-02-25