————————————————————————Kokoni Coffee地址:深水埗基隆街156號地舖米質文青風cafe,pet-friendly,有各類食物,價格偏貴🟠推薦食物 Recommended 🔹甜品:可以自行倒入抹茶🍵,ig-able,抹茶雪糕紅豆mochi小丸子搭配的很好🟡不推薦食物 Not Recommended 🔹黑芝麻拿鐵☕️($55):黑芝麻味很淡🟠員工 Waitersnice🟡環境 Environment chill and relax🟠總評分Overall (8/10)💰$60/person#ezukokofood #ezukokoshamshuipo #ezukoko深水埗#ezukokowestern #ezukokocafe #ezukokofinedining#foodiehk #foodie #hkfood #美食 #食好西 #隱世美食 #深水埗餐廳
————————————————————————

🟠員工 Waiters
nice

🟡環境 Environment
chill and relax

🟠總評分Overall (8/10)

💰$60/person

2022-12-19 108 瀏覽
Kokoni coffee(深水埗)佢嘅室外座位好出名比靚女打卡影相🙈嗰日食咗正餐先去kokoni,所以淨係叫咗杯嘢飲同卷蛋-🍵matcha special (tofu+oat milk+matcha)幾好飲🥳個漸層都好打卡able!-甜品嘅抹茶卷就麻麻地,可以唔試,都係來貨嘢~遲啲可以再試下其他熱食~我想試Egg drop同pancake!😳佢入座亦都冇限時,平日唔多人都可以同朋友係度吹水坐好耐都得😍

Kokoni coffee(深水埗)
佢嘅室外座位好出名比靚女打卡影相🙈
嗰日食咗正餐先去kokoni,所以淨係叫咗杯嘢飲同卷蛋

Matcha  special

甜品嘅抹茶卷就麻麻地,可以唔試,都係來貨嘢~

Matcha  special
2022-12-17 64 瀏覽
又係深水埗區既café 咖啡☕️✅Cake ⭕️ 好細舊,果舊朱古力瑞士卷仔,看圖同咖啡☕️的比例,佢真係一小小舊仔~都半百蚊。雖然我一啲都唔大食所以唔太介意,但真心小貴😂。🍰味道一般,甜囉甜品嘛。抹茶卷蛋仔60蚊,小失望,無乜抹茶同埋生乳味。2019 年前周不時係東海堂買成卷小山園抹茶卷黎啪,真心雖連鎖但不錯也不貴,但黑心不可再。從此以佢作為合格標準,呢度既抹茶卷老實話俾唔到合格。❌咸食:黑松露薯條🍟👍,個醬加左小木魚絲,豬頸肉特飛麵(第一次聽同食特飛麵)👍另,café 好貓貓狗狗friendly,店員都好nice,後生仔女有禮貌,開心開工。
又係深水埗區既café

咖啡☕️✅
雖然我一啲都唔大食所以唔太介意,但真心小貴😂。
🍰味道一般,甜囉甜品嘛。

抹茶卷蛋仔60蚊,小失望,無乜抹茶同埋生乳味。
從此以佢作為合格標準,呢度既抹茶卷老實話俾唔到合格。❌

2022-05-09
2022-11-23 92 瀏覽
📍Kokoni Coffee🗺深水埗基隆街156號地舖之前一直都想黎試呢間cafe不過中午成日都好多人🙈 終於夜晚無咩人嘅時候去~⚡️Mentaiko Lobster Egg Drop $92呢個係明太子龍蝦egg drop,裡面有龍蝦肉、滑蛋、菜同醬等等,包鬆軟得黎少脆職員都好好幫我地切開一半share😝⚡️Red Bean Croffle $88呢個係當日special嘅甜品Croffle外脆內軟🤩配上甜甜嘅紅豆蓉同煙韌白玉都唔錯⚡️Matcha Special $60(Tofu + oat milk + matcha)見到呢個配搭幾特別就試下,都幾好飲😋底層係燕麥奶,中間係豆腐碎,上層就係抹茶🍵 抹茶同豆香都幾夾,而且豆腐碎增加左口感🥰⚡️Hojicha Latte $50焙茶奶味重過茶味
📍Kokoni Coffee
🗺深水埗基隆街156號地舖

職員都好好幫我地切開一半share😝

⚡️Red Bean Croffle $88
呢個係當日special嘅甜品
Croffle外脆內軟🤩
配上甜甜嘅紅豆蓉同煙韌白玉都唔錯

⚡️Matcha Special $60
(Tofu + oat milk + matcha)
見到呢個配搭幾特別就試下,都幾好飲😋

⚡️Hojicha Latte $50
焙茶奶味重過茶味
2022-10-20 162 瀏覽
Avocado egg drop 🥪 $78 (8.5/10)這個有點像韓國很有名的Isaac吐司 牛油果很熟 口感很軟 炒蛋很有厚度 大概有2cm吧 蛋香味也蠻重的 但不像茶餐廳那種滑蛋 吐司帶點牛油香 不過我不太喜歡表面放的那一片乾檸檬 超級酸跟苦呢Matcha special (iced) 🍵 $60 (7.5/10)這杯跟一般的抹茶拿鐵不一樣 外觀很漂亮 做到多重的漸層效果 很適合拍照呢 換了比較健康的配料 包括豆腐跟oatmilk 但個人還是比較喜歡一般的抹茶拿鐵 感覺這一杯的豆味太重了 不過抹茶的味道蠻濃郁的 而且帶點回甘OVERALL: 推薦 😆 (8/10)這家咖啡店是走日系木調的 很喜歡呢 而且店鋪比我想像中大 不過大部分都是小圓桌 有一點點擠 食物也不能點太多 不然放不下呢 這家也是寵物友善的 還有一個半戶外位置 可惜當天沒有看到很多毛孩呢 因為咖啡店採用開放式廚房的關係 我們坐在旁邊 一直聞到食物的味道 超級誘人呢 幸好油煙味不重 另外看到很多人推薦這一家的蛋卷呢 不過當天太飽了 只能留待二訪吧

OVERALL: 推薦 😆 (8/10)
2022-10-20
2022-10-11 132 瀏覽
[#kwfoodiecafe]🍽Kokoni Coffee這天小編再次來到位於深水埗的Kokoni Coffee🫶🏻聽聞推出了新的餐單🤣所以小編朝著新的餐略特意前來💕餐廳設有的寵物餐單吸引了不少毛孩家長前來,可以跟毛孩渡過一個愉快的下午👍#白玉善哉牛角窩夫 $88店舖新推出的甜品🍮之一,總共有兩塊牛角窩夫,烤至外層十分香脆,但牛油🧈味不算十分突出,一旁會有紅豆蓉🫘和白玉配搭牛角窩夫🧇喜歡日式宇治金時可以一試~味道小評分:😋😋😋😋😋/5#龍蝦明太子eggdrop $92十分足料的Egg drop~ 外層麵包鬆脆而且熱騰騰的😍炒蛋仍然充滿蛋汁🤤牛油果🥑味道清香,與整體亦十分配合~不過如果想與朋友分享的話會較麻煩,因為餡料太多很容易掉出來🤣味道小評分:😋😋😋😋😋/5#榛子特濃可可拿鐵 $60(Cold)榛子🌰味十分濃郁,比想像中的榛子朱古力味道較不甜,可能是特濃可可的關係,中和了可可的苦味~味道小評分:😋😋😋😋/5#抹茶特調 $60餐廳把抹茶、燕麥奶和豆腐配合成全新的飲品🤩額外添加上的豆腐增加了飲料的口感,燕麥奶較為健康,抹茶🍵仍然香濃~味道小評分:😋😋😋😋/5🌟喜歡可以Like&Follo
[#kwfoodiecafe]
🍽Kokoni Coffee

#白玉善哉牛角窩夫 $88
味道小評分:😋😋😋😋😋/5

#龍蝦明太子eggdrop $92
味道小評分:😋😋😋😋😋/5

#榛子特濃可可拿鐵 $60(Cold)
味道小評分:😋😋😋😋/5

#抹茶特調 $60
味道小評分:😋😋😋😋/5

🌟喜歡可以Like&Follow, 有你的支持是小編的動力🌟
整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
性價比:💰💰💰💰/5
環境:💕💕💕💕💕/5
服務:✅✅✅✅/5
打卡指數:📸📸📸📸/5
2022-10-09 85 瀏覽
深水埗一向好多Cafe,今次就同朋友嚟咗呢間 @kokoni_co ~ Cafe都幾大,樓頂高,仲係pet-friendly,可以帶寵物嚟💕🍭龍蝦明太子egg drop ($92)一場嚟到一定要試吓佢哋嘅egg drop!! 我地揀咗呢款~ 賣相打卡,真係食到龍蝦肉,幾有驚喜~ 明太子唔算好出唔會搶味,仲有蔬菜、滑蛋同芥末醬,整體配搭唔錯💕🍭Red bean Croffle ($88)Menu 沒有的一個dessert, 大家想食要點餐時同店員講~ 兩塊Croffle 擺得幾靚~ 另有紅豆蓉同白玉~ 個人覺得就咁食Croffle 都好食,外脆內軟~ 加埋紅豆蓉甜度會高少少~🍭焙茶latte ($50)🍭Matcha Special ($60)焙茶latte 奶味較出,如果多少少焙茶就好~ Matcha special 係店鋪嘅signature~ 係豆腐+燕麥奶+matcha~ 抹茶味濃郁富豆香,仲飲到少少豆腐碎,賣相綠白相間,打卡able!

🍭龍蝦明太子egg drop ($92)

🍭Red bean Croffle ($88)

🍭焙茶latte ($50)
🍭Matcha Special ($60)

📍地址: 深水埗基隆街156號地鋪✿😋味道😋:3/5✿👀賣相👀:3/5✿🏙️環境🏙️:4/5✿🤵🏻服務🤵🏻‍♂️:3/5✿💰價位💰:3/5↠⏰時段:16:00 ↞ ❀❀☞Pet Friendly🐶🐾❁深水埗不停開好多唔同嘅小店 Coffee shop,呢間以日本風格,以木系裝修。☕️❝Coffee Combo ❞ $55☞ Espresso + Piccolo ,可以試到原本咖啡嘅味道,再加杯奶啡。🍵🧁❝Green Tea Sundae❞
📍地址: 深水埗基隆街156號地鋪

☕️❝Coffee Combo ❞ $55
Coffee  Combo

Coffee  Combo

🍵🧁❝Green Tea Sundae❞
📍深水埗日系咖啡室Kokoni 之前已經嚟過一次 今次再試係因為我覺得味道真係唔錯🥹🥹而且店員服務態度好!環境亦都舒適 琴日咁岩係喺黃昏嘅時候去 所以就冇食太多嘅嘢 淨係飲咗兩杯嘢飲🍺☕️Iced Latte $50 上次黎都冇試過佢嘅咖啡 今次試我覺得佢嘅咖啡豆味幾香☕️不過本身冇落糖漿或者糖之類 所以唔飲得苦嘅朋友仔 就可能試其他飲品(。・ω・。)🍵Matcha Affogato $58 講真Espresso加雪糕嘅Affogato就食得多 綠茶espresso除咗自己整之外 真係第一次喺出邊食到(。・ω・。)!我覺得佢哋自家製嘅抹茶好香同埋好滑 另外雪糕嘅quality都幾高 唔會係嗰種一食落去就覺得係好平價嘅雪糕!呢個夏天食我覺得唔錯😋😋 總括而言,我覺得呢間Cafe真係完全冇令我失望 琴日影得太多靚相 所以出咗兩個Post🥹麻煩得閒就Like埋另一個post吧!🫶🏼💕📍深水埗小店KOKONI深水埗基隆街156號地舖Ground Floor, Ki Lung St 156, Shum Shui Po, Kowloon, Sham Shui Po(港鐵深水埗站 A2 出口, 步行約6
📍深水埗日系咖啡室Kokoni

☕️Iced Latte $50

🍵Matcha Affogato $58

📍深水埗小店KOKONI
深水埗基隆街156號地舖
(港鐵深水埗站 A2 出口, 步行約6分鐘)
深水埗岀名多Cafe,呢間又係一間日系木色調Cafe,主打Egg drop🥪有室內室外兩邊,室外仲可以帶寵物㗎🐶龍蝦明太子Egg Drop $92呢份三文治好充料,大大份塞滿晒龍蝦沙律同蛋,食起上嚟好滿足😋龍蝦沙律加上明太子,鹹鹹香香,雞蛋整得幾嫩滑,仲有少少生菜夾雜係中間,感覺上都健康啲🤣抹茶特調 $60呢杯真係必叫,佢係用豆腐,燕麥奶同抹茶整成,比一般嘅抹茶latte更有口感,豆腐絕對係呢杯野既靈魂人物,令到杯飲品更加有層次🍵攪勻佢啲豆腐就好似布甸咁,好順滑,仲有抹茶既甘香添!Kokoni Coffee深水埗基隆街156號地舖[⭐️5分為滿分]味道⭐️⭐️⭐️⭐️環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務⭐️⭐️⭐️⭐️價錢⭐️⭐️⭐️推薦⭐️⭐️⭐️⭐️

龍蝦明太子Egg Drop $92

價錢⭐️⭐️⭐️
推薦⭐️⭐️⭐️⭐️
  • 龍蝦明太子egg drop
  • 抹茶特調
Cafe走木系文青風 特別喜歡樓底夠高的日系舒適感♪由開業已經留意到好多人帶狗狗🐶去之前同frd黎過食甜品傾下計覺得幾舒服 今次就黎食主食 份量都幾多好飽🤪主打egg drop/pasta/dessert&特調飲品igable得黎仲好高質 我跟友人都表示好喜歡!.▫龍眼明太子egg drop $92Ho igable ge egg drop box🥪包身好軟腍有點像甜方包滿滿的龍蝦沙律夾雜明太子 充滿鹹香口感(ᯅ̈)蛋身整得偏日式好滑溜鬆軟 帶陣陣蛋香仲夾左層生菜解膩 口感豐富 frd大讚吐司好吃耶ദി ᷇ᵕ ᷆ )♡.▫味噌豬頸肉特飛麵 $98好特別既扭扭粉 質地好煙韌卦汁(՞•֊•՞)好creamy配搭左蘑菇有d似牛肝菌醬 幾香口豬頸肉有一定厚度有咬口且滋味 唔會乾巴巴!.▫dirty $50Dirty漸層感整得好靚 沖得幾好 好滑順啡同奶互相平衡 啡味尤其香醇( ˶ˊᵕˋ).▫nocciola cacao latte $60好靚 杯邊畫得好似髒髒fu🤎 富有層次感古古力味好濃郁但又唔會過甜 約60%濃度仲加左d古古力粒增加口感~
Cafe走木系文青風 特別喜歡樓底夠高的日系舒適感♪
由開業已經留意到好多人帶狗狗🐶去

之前同frd黎過食甜品傾下計覺得幾舒服
今次就黎食主食 份量都幾多好飽🤪
主打egg drop/pasta/dessert&特調飲品
igable得黎仲好高質 我跟友人都表示好喜歡!

▫龍眼明太子egg drop $92

Ho igable ge egg drop box🥪
包身好軟腍有點像甜方包
滿滿的龍蝦沙律夾雜明太子 充滿鹹香口感(ᯅ̈)

蛋身整得偏日式好滑溜鬆軟 帶陣陣蛋香

▫味噌豬頸肉特飛麵 $98
味噌豬頸肉特飛麵

好特別既扭扭粉 質地好煙韌卦汁(՞•֊•՞)
好creamy配搭左蘑菇有d似牛肝菌醬 幾香口
豬頸肉有一定厚度有咬口且滋味 唔會乾巴巴!

▫dirty $50
Dirty漸層感整得好靚 沖得幾好 好滑順
啡同奶互相平衡 啡味尤其香醇( ˶ˊᵕˋ)
▫nocciola cacao latte $60
nocciola cacao latte

好靚 杯邊畫得好似髒髒fu🤎 富有層次感
古古力味好濃郁但又唔會過甜 約60%濃度
仲加左d古古力粒增加口感~
nocciola cacao latte
  • dirty
2022-09-26 785 瀏覽
💛💚🧡日系文青喺依度🍵ここに深水埗啲Café 真係多到數唔晒🤣今次想搵啲文青啲,嘆吓茶食吓嘢😛行過見到依間木系café,有室內外😆價錢方面都合理,下午茶就決定喺度啦!💛龍蝦明太子Egg Drop💛 $92𝙈𝙚𝙣𝙩𝙖𝙞𝙠𝙤 𝙇𝙤𝙗𝙨𝙩𝙚𝙧 𝙀𝙜𝙜 𝘿𝙧𝙤𝙥Egg Drop其實就係滑蛋厚三文治🥪中間嘅餡料變化萬千,今次呢個就係龍蝦明太子🦞份量都足夠,食得到入邊有龍蝦肉😝同埋滿滿嘅明太子!味道帶鹹香,有蛋蛋同生菜🥬中和,令整體唔會太膩或重口!🧡松葉蟹肉意粉🧡 $138𝙌𝙪𝙚𝙚𝙣 𝘾𝙧𝙖𝙗 𝙈𝙚𝙖𝙩 𝙋𝙖𝙨𝙩𝙖見到係松葉蟹,緊係要嗌啦!依個價錢食到松葉蟹肉同埋蟹膏🤤都真係幾抵!意粉嘅份量剛剛好,入邊仲有滿滿蟹肉同埋蟹膏,每條意粉都沾上蟹味🦀味道方面,個人認為單食偏鹹,不過呢個時候就輪到飲品出場啦!(飲品中和鹹味,令整體更鮮味更岀😙💚抹茶特調💚 凍 $60𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙎𝙥𝙚𝙘𝙞𝙖𝙡佢哋嘅抹茶特飲,真係必嗌!入面係豆腐+燕麥奶+抹茶🍵白色綠色漸層色,未飲先享受🥰除咗味覺上豐富,視覺上都有種享受!口感方面,其實仲會食到少少豆腐滑溜嘅感覺😍確實有驚喜!🤎榛子特濃可可拿鐵🤎 凍 $60𝙉𝙤𝙘𝙘𝙞𝙤𝙡𝙖
💛💚🧡

𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙎𝙥𝙚𝙘𝙞𝙖𝙡
抹茶特調

🤎榛子特濃可可拿鐵🤎 凍 $60
𝙉𝙤𝙘𝙘𝙞𝙤𝙡𝙖 𝘾𝙖𝙘𝙖𝙤 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚
飲之前攪勻佢先🍫咁樣就可以飲到淡淡朱古力香,「特濃」呢個名真係冇改錯🤣每一啖入口都係有好香濃嘅榛子可可🌰好欣賞佢哋topping仲有朱古力碎🤪連口感更加豐富!
榛子特濃可可拿鐵

依間Café喺深水埗基隆街嗰面,認住木系裝修就搵到㗎啦!喺室內食完嘢都可以喺室外飲吓嘢,都可以同寵物一齊打卡㗎!😆 BTW記得save post,方便向店員查詢有關餐點啦❣️

📍Kokoni Coffee
📍深水埗基隆街156號地舖
Lobster  Egg  Drop
松葉蟹肉意粉
Crab  Meat  Pasta
抹茶特調
榛子特濃可可拿鐵
2022-09-25 56 瀏覽
-近年嘅深水埗 開咗好多咖啡店 間間都成日爆滿為咗去呢間cafe食egg drop我特登weekend黃昏黎食個early dinner😋-🥪牛油果egg drop $78韓式三文治多士 喺cafe餐牌上 比較少見🤤egg drop有成吋厚 中間部位有流心蛋漿配多士牛油果蓉一齊食 有口感 味道豐富如果麵包用brioche就好啦🤤🤤-🍝松葉蟹肉意粉 $138蟹肉起晒骨 食得方便😬意粉掛汁 有忌廉滑同蘑菇香 唔會蓋過蟹肉嘅甘甜鮮味-🍨Matcha affogato $58甜品好睇又好食🥰 抹茶倒入雲呢拿雪糕之後苦澀味大大減低 剩低嘅茶香同雪糕甜度滑溜 糅合得好-🥤Cold brew $60夜晚飲咖啡唔想太傷胃 所以揀咗冷萃咖啡食完意粉飲兩啖 味道清爽唔酸澀-📍Kokoni深水埗基隆街156號地下

近年嘅深水埗 開咗好多咖啡店 間間都成日爆滿

食完意粉飲兩啖 味道清爽唔酸澀
📍Kokoni
深水埗基隆街156號地下

2022-09-22 47 瀏覽
出開深水埗諗住去買布 但天氣實在太熱行到攰之際竟然發現到有間Cafe 即刻雙眼發光店面裝修簡約 都係以木同暖色系為主係間日式小清新Cafe☕️ 門口位專for寵物🐶🐱龍蝦明太子Egg Drop $92麵包用牛油微微煎香 入面既饀料仲要好多係龍蝦明太子沙律咁 炒蛋都好厚身好滑真係食到龍蝦仔肉架 啖啖都勁滿足食到底都無漏到出黎 包得幾好😂抵讚焙茶蛋卷 $60焙茶味濃郁 中間既Cream都厚實蛋卷質地濕潤綿密😌好食呀抹茶特調(豆腐+燕麥奶+抹茶) $60試左呢杯特調 將豆腐加落抹茶又幾夾喎抹茶味都好重 相對比較light既選擇😙打卡必點 有層次漸變 影相好靚Dirty $50呢度啲咖啡都好易入口 唔會太酸太苦鮮奶夠凍是必須的 有機會要試下其他
出開深水埗諗住去買布 但天氣實在太熱

鮮奶夠凍是必須的 有機會要試下其他
  • 抹茶特調
  • 龍蝦明太子egg  drop
2022-09-15 66 瀏覽
格局走日式風格,以白色及木色貫穿全店。設有半室外座位,毛孩可跟主子一同悠閑🫶🏻 室內則只有坐單邊座位、吧枱及只有一張大長格,加上樓底高,空間感十足。店內只提供輕食、咖啡、甜品。不過是否假日有關,我倆下午3點來到,意粉已經售罄😳😳🍂士多啤梨香蕉乳酪 飲落有少少沙冰感覺,幾健康清新💚💚香蕉🍌味突出,加上乳酪+士多啤梨🍓所以會偏酸一點。🍂 抹茶特調 含抹茶、燕麥奶、豆腐。抹茶味比燕麥奶更突出,飲到有豆花✨✨ 口感幾特別。如果豆花再多少少,會更豐富😙🍂 龍蝦明太子Egg Drop龍蝦肉明太子餡啖啖肉,香口美味✨ 麵包稍稍烘烤,配以蛋香及新鮮沙律菜,有營又好味😋😋🍂 宇治抹茶蛋卷本來意屬焙茶蛋卷,但剛好焙茶口味沒有了🥴 幸好🍵抹茶蛋卷也不錯❤️ 中間抹茶忌廉香滑,抹茶味濃。環境太舒服了,不知不覺坐近2小時👻

🍂士多啤梨香蕉乳酪

🍂 抹茶特調