2023-08-14 301 瀏覽
特登去左深水埗想搵Cafe探店,就揀咗呢間木製風的Kokoni☕️非常推介Egg drop龍蝦明太子🦞好好食😋👍🏻另外杯綠茶Latte不甜,岩哂唔鐘意飲太甜野既人🍵碟卡邦尼意粉都okay~店內環境okay舒服
2023-07-29
抹茶latte
溫泉蛋卡邦尼扁意粉
龍蝦明太子Egg  drop
  • 龍蝦明太子egg drop
2023-06-20 526 瀏覽
餐廳位於深水埗基隆街,距離地鐵站都有一定嘅距離,行過去大概都要七至八分鐘!我同朋友今日就嚟到呢一間Cafe,順便傾吓計!見到都有好多唔同嘅客人帶埋自己寵物,非常溫馨!店員亦都非常有禮貌,咁樣為我哋介紹餐牌!我哋就叫咗兩個唔同嘅蛋糕同埋兩杯嘢飲!個人嚟講比較鍾意食自己叫嘅朱古力蛋糕,佢係日式嘅嗰種,中間會有朱古力嘅cream,成個口味配搭都唔錯,整體上來講唔會話太甜,都有好香濃嘅朱古力味,配埋咖啡,簡直係非常一流!而且佢嘅價錢都唔係太貴,尚算合理!咖啡反而就冇乜特別中規中矩,不過整體環境坐得幾舒服,適合朋友聚會!

等,一碟意粉要等半小時,三文治耶菜飯要45分鐘,幾好食都冇用,冇厠所,要行十分鐘先有,佢哋真係當自己係米芝蓮餐廳,不知所謂,環境麻麻,服務差價錢貴,唔值,出咗門口一定唔返轉頭,好明白點解要收咗錢先

2023-06-04 337 瀏覽
⚚𝙆𝙤𝙠𝙤𝙣𝙞 𝘾𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚 ˖*這家咖啡店走日系木調風格 設有室內外座位室內樓頂高 空間感足夠 配上木製桌椅營造了一種悠閑舒適的感覺呢〰️而室外位置是𝘱𝘦𝘵-𝘧𝘳𝘪𝘦𝘯𝘥𝘭𝘺的可以帶小毛孩一起來唷(〃'▽'〃)▸ 𝘔𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢 𝘚𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘭 (ᴴᴷᴰ$60)抹茶•燕麥奶•豆腐 特別的配搭◔.̮◔✧香濃抹茶味之中帶有淡淡小麥香還可以喝到豆腐顆 很有驚喜♡゛▸ 𝘏𝘰𝘵 𝘏𝘰𝘫𝘪𝘤𝘩𝘢 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦 (ᴴᴷᴰ$50)採用京都焙茶粉 但感覺焙茶味不夠濃郁呢( •︠ˍ•︡ )▸ 85° 𝘋𝘢𝘳𝘬 𝘊𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦 𝘚𝘸𝘪𝘴𝘴 𝘙𝘰𝘭𝘭 (ᴴᴷᴰ$60)蛋糕濕潤鬆軟 口感不錯ꉂ ꉂ忌廉打得很滑 朱古力味剛好但份量偏小 定價有點進取了(,,•́.•̀,,)咖啡店除了甜點和飲品之外還提供主食以及韓國有名的𝘦𝘨𝘨 𝘥𝘳𝘰𝘱吐司的喔〰️⸝⸝⸝⸝ 深水埗基隆街156號地舖

𝙆𝙤𝙠𝙤𝙣𝙞 𝘾𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚 ˖*

這家咖啡店走日系木調風格 設有室內外座位
室內樓頂高 空間感足夠 配上木製桌椅
營造了一種悠閑舒適的感覺呢〰️
而室外位置是𝘱𝘦𝘵-𝘧𝘳𝘪𝘦𝘯𝘥𝘭𝘺的
可以帶小毛孩一起來唷(〃'▽'〃)

▸ 𝘔𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢 𝘚𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘭 (ᴴᴷᴰ$60)
抹茶•燕麥奶•豆腐 特別的配搭◔.̮◔✧
香濃抹茶味之中帶有淡淡小麥香
還可以喝到豆腐顆 很有驚喜♡゛

▸ 𝘏𝘰𝘵 𝘏𝘰𝘫𝘪𝘤𝘩𝘢 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦 (ᴴᴷᴰ$50)
採用京都焙茶粉 但感覺焙茶味不夠濃郁呢( •︠ˍ•︡ )

蛋糕濕潤鬆軟 口感不錯ꉂ ꉂ
忌廉打得很滑 朱古力味剛好
但份量偏小 定價有點進取了(,,•́.•̀,,)

咖啡店除了甜點和飲品之外
還提供主食以及韓國有名的𝘦𝘨𝘨 𝘥𝘳𝘰𝘱吐司的喔〰️

⸝⸝⸝⸝ 深水埗基隆街156號地舖
  • 抹茶特調
這家位於深水埗南昌街的文青咖啡店,食評中評有待改善。食物選擇少,三文治只為拍攝,進食非常不方便。此外,座位相對不舒適。儘管店內環境工業風,日式風格燈光環境闊落,但這些優點並不能彌補其他缺點。在飲品方面,三位評論者都點了咖啡,但發現咖啡豆香味淡一般,並不令人印象深刻。此外,該店內沒有供應洗手間,這也是一個值得關注的問題。綜合以上種種,我們不能建議再光顧這家咖啡店。如果店家想要提高評價,他們可以考慮增加食物選擇,改進菜單,讓進食變得更加方便。此外,店家可以考慮改善座位的舒適度,讓顧客在用餐的同時感到更加舒適。在飲品方面,店家可以改善咖啡的品質,提高咖啡的香味和口感,讓顧客更加滿意。同時,店家也應該提供洗手間,這是一個基本的服務設施,能夠提高顧客的滿意度。總的來說,這家咖啡店在食物選擇、座位舒適度、飲品品質等方面都有待改進。如果店家能夠改進這些方面,提高顧客的滿意度,那麼評價也會隨之提高,吸引更多的顧客光顧。

2023-05-12 271 瀏覽
見有咁多好評,本身自己好鍾意抹茶,難得放假就去試吓平日到訪,只有1枱客。不需要等位。環境: 日系裝修,幾舒服。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。飲品:Dirty咖啡豆味幾香。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。Matcha latte 好淡同埋叫左熱都係室溫偏冷唔推介。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。matcha roll cake抺茶味非常濃郁但cake唔係好軟熟Cream 唔係好滑性價比不高個人覺得食物一般,唔會回頭的餐廳😀有好多更好選擇喺深水埗
見有咁多好評,本身自己好鍾意抹茶,難得放假就去試吓

平日到訪,只有1枱客。不需要等位。
環境: 日系裝修,幾舒服
。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
飲品:
Dirty
咖啡豆味幾香

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
Matcha latte
好淡同埋叫左熱都係室溫偏冷
唔推介

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
matcha roll cake
抺茶味非常濃郁
但cake唔係好軟熟
Cream 唔係好滑
性價比不高

個人覺得食物一般,唔會回頭的餐廳😀
有好多更好選擇喺深水埗

2023-05-12
2023-05-12 119 瀏覽
由一處到別一處,中間有1小時空檔。有點眼瞓,找間咖啡室,飲番杯咖啡提神。到了Kokoni Coffee,叫了cappuccino。這家咖啡店的cappuccino非常好喝,每一口都能感受到咖啡豆的香氣和奶泡的柔滑口感。首先是咖啡豆的選擇,Kokoni Coffee使用的是高品質的咖啡豆,讓每一杯cappuccino都有著濃郁的咖啡香氣和獨特的風味。而且咖啡師們將每一杯cappuccino做得非常用心。除了咖啡豆之外,奶泡也是Kokoni Coffee的一大特色,奶泡非常柔滑,口感非常舒服,讓人喝得非常愉悅。而且咖啡師們還會在奶泡上做出一些創意的圖案,讓每一杯cappuccino都有著獨特的風格和美感。
由一處到別一處,中間有1小時空檔。
有點眼瞓,找間咖啡室,飲番杯咖啡提神。

2023-03-15
下午茶
2023-05-01 156 瀏覽
假日去左深水埗搵cafe,經過見到呢間人氣最旺就走入黎試下環境木系,好舒服比人感興趣,空間感夠。有個outdoor可放狗,好多情侶同埋毛孩黎食野chill chill。食物方面叫咗carbonara 同一杯cold brew。先講左cold brew☕️顏色深到好似可樂咁但唔苦,好濃滑,零酸度,有點天然的啡甜味,好啡!Carbonara 🧀🥓意粉賣相唔錯,蛋應該係用咗日本蛋,煙肉係用pancetta煙肉,有煙肉口感味度濃厚鹹鮮,意粉調味落左好少鹽,要撈埋D芝士同煙肉先夠味。有下次既cafe,有興趣試埋佢既甜品今次分享住咁多先
假日去左深水埗搵cafe,經過見到呢間人氣最旺就走入黎試下

食物方面叫咗carbonara 同一杯cold brew。

Cold  brew

有下次既cafe,有興趣試埋佢既甜品

今次分享住咁多先
Cold  brew
餐廳主打簡約木系,平日去無咩人,環境大又清靜,坐得幾舒服🐛,岩哂黎chill下~·焙茶蛋卷 $60 🍰唔錯的蛋卷·v· 雖然茶味唔算好濃,但都有茶味,蛋糕質地偏濕潤唔乾,整體甜度岩岩好唔會好甜~ ·抹茶特調 $60🍵依杯野飲有漸層好靚😛!very 打卡able🤍 佢係抹茶燕麥奶加豆腐,抹茶味夠濃,甜度岩岩好中和左抹茶既苦澀味,飲落唔會太甜又唔會苦☺️👍🏿另外既豆腐好滑~ 飲落去多左層次無咁悶。··榛子特濃可可拿鐵 $55🍫可可味同榛子味都好濃!加左榛子比起出面普通既朱古力latte特別好多~ 甜度唔會過甜,朱古力fans可以黎試下😛。·味噌豬頸肉特飛麵 $98🍝未聽過特飛麵,突登嗌黎試伏😛。原來就係比較短同幼既意粉,食落口感幾煙韌😛。豬頸肉好香,食落肉質好嫩滑🤍,不過整體偏咸,食到一半咸到唔想食🤣。🤍 Kokoni Coffee  ·深水埗基隆街156號地舖

焙茶蛋卷

·焙茶蛋卷 $60 🍰
抹茶特調

·抹茶特調 $60🍵
榛子特濃可可拿鐵

··榛子特濃可可拿鐵 $55🍫
味噌豬頸肉特飛麵

·味噌豬頸肉特飛麵 $98🍝
未聽過特飛麵,突登嗌黎試伏😛。
原來就係比較短同幼既意粉,食落口感幾煙韌😛。

🤍 Kokoni Coffee
 ·深水埗基隆街156號地舖
2023-03-30
焙茶蛋卷
抹茶特調
最近好多新派餐廳都對寵物非常友善 歡迎客人帶埋寵物一齊光臨而kokoni更可以話係寵物友善既表表者!! kokoni 推出一系列狗狗菜單🐶🦴「ここに」有日文「在這𥚃」既意思等狗狗黎到呢度都可以同主人一樣 享受美食chill 下🤭相信呢點可以吸引到唔少主人🤓***\ 🍨 抹茶雪糕 + 紅豆 $58 / 抹茶味雪糕🍵 x 日本紅豆🫘 x 白玉 x 抹茶醬Kokoni 出名抹茶產品 所以點都要叫其中一款試下🍵🍵抹茶香濃 同紅豆勁match 加埋我最中意食白玉 煙煙靭靭~💓見隔離枱叫左杯凍抹茶latte 都好吸引呀!! 下次要試下先😋😋\ 🥪 龍蝦沙律egg drop $92 /香濃牛油面包🧈 內餡係滑蛋同🦞龍蝦沙律餡料好多 食到唔少龍蝦肉不過味道就中規中矩 唔算太特別\ hojicha roll $60 /焙茶蛋卷 中間有超厚實既焙茶cream!! 好味 不過細細件 幾啖已經食完 CP值有少少低*** 總括覺得茶類食品比較出色推薦抹茶控要黎試下佢D抹茶食物🥰Kokoni 亦有推出一系列簡約風自家品牌例如 咖啡豆 / 咖啡杯 / 沖咖啡配備好日系feel 有興趣都可以去睇下
最近好多新派餐廳都對寵物非常友善
歡迎客人帶埋寵物一齊光臨

而kokoni更可以話係寵物友善既表表者!!
kokoni 推出一系列狗狗菜單🐶🦴

抹茶味雪糕🍵 x 日本紅豆🫘 x 白玉 x 抹茶醬
Kokoni 出名抹茶產品 所以點都要叫其中一款試下🍵🍵
抹茶香濃 同紅豆勁match
加埋我最中意食白玉 煙煙靭靭~💓
見隔離枱叫左杯凍抹茶latte 都好吸引呀!!
下次要試下先😋😋

龍蝦沙律egg drop

\ 🥪 龍蝦沙律egg drop $92 /
香濃牛油面包🧈 內餡係滑蛋同🦞龍蝦沙律
餡料好多 食到唔少龍蝦肉
不過味道就中規中矩 唔算太特別

hojicha roll

\ hojicha roll $60 /
焙茶蛋卷 中間有超厚實既焙茶cream!!
好味 不過細細件 幾啖已經食完 CP值有少少低

例如 咖啡豆 / 咖啡杯 / 沖咖啡配備
好日系feel 有興趣都可以去睇下
抹茶雪糕 + 紅豆
2023-03-03 263 瀏覽
嗌咗一個明太子lobster egg drip ,好足餡料,好juicy,必試!甜品方面嗌咗homemade pancake ,估唔到會有雪糕,個pancake味道中和。建議坐係出面既枱,可以一路望街景一路享受yummy brunch / lunch / tea~ 不過個人認為價錢少貴 ! 兩個人食lunch 預人均 $150-200

2023-03-02 86 瀏覽
嗌咗一個明太子lobster egg drip ,好足餡料,好juicy,必試!甜品方面嗌咗homemade pancake ,估唔到會有雪糕,個pancake味道中和。環境空間好大,好啱同frd 或者自己chill 成個下晝~ 而且cafe 唔會好嘈,walkin 見到人流唔多建議坐係出面既枱,可以一路望街景一路享受yummy brunch / lunch / tea~ 不過個人認為價錢少貴 ! 兩個人食lunch 預人均 $150-200
2023-03-01
  • Lobster Egg Drip
係一間想去咗好耐既木系𝐜𝐚𝐟𝐞 睇相見到佢地有杯抹茶特調好似好吸引咁 今次終於黎到𝐥𝐮 ⚗︎·̫⚗︎🫧ᵕ̈ 抹茶特調 $𝟔𝟎🫧ᵕ̈ 榛子特濃可可拿鐵 $𝟔𝟎🫧ᵕ̈ 龍蝦明太子𝐄𝐠𝐠 𝐃𝐫𝐨𝐩 $𝟗𝟐🫧ᵕ̈ 味噌豬頸肉特飛麵 $𝟗𝟖首先要講咗杯抹茶特調先♥︎ 佢係用咗豆腐+ 抹茶 + 𝐨𝐚𝐭𝐦𝐢𝐥𝐤整成既!!🍵 因為我飲奶有時會肚痛(懷疑係𝐥𝐚𝐜𝐭𝐨𝐬𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐨𝐥𝐞𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞),所以呢杯用𝐨𝐚𝐭𝐦𝐢𝐥𝐤沖既𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞就幾啱我~比較特別係裏面仲有啲打碎咗既豆腐粒,飲落豆味幾香濃,抹茶味就相對淡少少,係幾特別既一杯𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞~另一杯我地叫咗榛子特濃可可𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞,榛子味幾香濃,用咗比較濃味既可可粉,飲落唔會覺得甜,仲落咗啲黑朱古力碎碎喺面,飲落個層次豐富啲🍫見隔離枱枱都叫𝐄𝐠𝐠 𝐝𝐫𝐨𝐩,我地都跟住叫咗個龍蝦明太子𝐄𝐠𝐠 𝐃𝐫𝐨𝐩,龍蝦肉係偏向似龍蝦沙律既,個𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞係𝐦𝐢𝐱咗啲明太子醬同帶少少𝐰𝐚𝐬𝐚𝐛𝐢既辣味幾得意,上面仲鋪滿咗炒蛋,炒蛋好嫩滑份量都好足,配埋用牛油烘到熱辣辣既𝐭𝐨𝐚𝐬𝐭真係唔錯~而味噌豬頸肉特飛麵用咗幾少見既𝐭𝐫𝐨𝐟𝐢𝐞,因為𝐭𝐫𝐨𝐟𝐢𝐞形狀捲捲地咁比較

🫧ᵕ̈ 抹茶特調 $𝟔𝟎
🫧ᵕ̈ 榛子特濃可可拿鐵 $𝟔𝟎
🫧ᵕ̈ 龍蝦明太子𝐄𝐠𝐠 𝐃𝐫𝐨𝐩 $𝟗𝟐
🫧ᵕ̈ 味噌豬頸肉特飛麵 $𝟗𝟖

而味噌豬頸肉特飛麵用咗幾少見既𝐭𝐫𝐨𝐟𝐢𝐞,因為𝐭𝐫𝐨𝐟𝐢𝐞形狀捲捲地咁比較掛汁,味噌味既醬汁偏濃味,個人就覺得淡返少少食落就會冇咁膩
2023-02-08 224 瀏覽
深水埗已經充滿着好多新cafe,今日先試吓呢間很熱門Kokomo Cafe🧡我身為抹茶愛好者,當然要去朝聖🤓Kokoni Coffee地址:深水埗基隆街156號地舖文青簡約設計,寵物友善餐廳💚抹茶特調💚 凍 $60𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙎𝙥𝙚𝙘𝙞𝙖𝙡入面係豆腐+燕麥奶+抹茶🍵白色綠色漸層色,望落去幾特別,口感方面有少少奇怪,對它有點失望,感覺似係豆腐花+抹茶🤮💚Avocado egg drop 🥪 $78 牛油果很熟,烘底麵包口感很軟,蛋香味也蠻重的 好味👍🏻👍🏻💚熱抹茶🍵不錯不錯👍🏻值得一試
深水埗已經充滿着好多新cafe,
今日先試吓呢間很熱門Kokomo Cafe🧡
我身為抹茶愛好者,當然要去朝聖🤓
Kokoni Coffee
地址:深水埗基隆街156號地舖

文青簡約設計,寵物友善餐廳

💚抹茶特調💚 凍 $60
𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙎𝙥𝙚𝙘𝙞𝙖𝙡

💚Avocado egg drop 🥪 $78
牛油果很熟,烘底麵包口感很軟,蛋香味也蠻重的 好味👍🏻👍🏻

💚熱抹茶🍵
不錯不錯👍🏻值得一試

2023-01-15 131 瀏覽
星期日諗住食個brunch 特地去ssp諗住歎杯matcha latte 叫咗2杯hot matcha latte 1個carbonara 1個豬頸肉意粉Hot matcha latte 4/10 冇乜抹茶味 好淡Carbonara 1/10可能係食過最難食嘅carbonara 完全冇味道 好似水咁淡 冇cream味都冇奶味 係一個好失敗嘅意粉

Hot matcha latte 4/10
冇乜抹茶味 好淡