1K
2024-04-21 54 瀏覽
嗌咗3個外賣share食 3樣嘅份量都幾少黑松露大啡菇野菌意大利飯 $148$148一個飯 仲要咁細份 貴到呢🫣Risotto口感唔錯嘅 味道方面就菇味比較重 但就無乜黑松露味🤔燒汁羊肉意粉 $71依個食落淨係得黑椒 好濃味🫠濃到有啲唔係好頂得順茄汁海鮮意粉 $67普普通通嘅茄汁意粉 茄汁味少少酸cafe嘅份量 但係茶餐廳質素🤫之前去堂食過一次 印象中好似都幾好食㗎但今日依個外賣lunch真係搞唔掂 又貴又唔好食
嗌咗3個外賣share食 3樣嘅份量都幾少

之前去堂食過一次 印象中好似都幾好食㗎
但今日依個外賣lunch真係搞唔掂 又貴又唔好食
2024-03-25
外賣送餐
4個人叫左4個餐食羊西冷好食既,個汁好入味羊亦嫩滑Pizza叫左水牛芝士,味道唔錯千層麵協議麵粉城ok不過呢到最大缺點係份量偏少最後埋單668蚊人均167蚊呢間食物係好食既,但份量就偏少4個人4個餐都唔夠食咁雖然呢到唔使加一但晚餐計都算貴下我覺得呢到考慮價錢定平d,人均120-130左右然後野食大碟d,應該會多返d人幫襯總結: 食物:85/100 款式:78/100環境:80/100 性價比:76/100
4個人叫左4個餐食

羊西冷好食既,個汁好入味羊亦嫩滑

Pizza叫左水牛芝士,味道唔錯

千層麵協議麵粉城ok

不過呢到最大缺點係份量偏少

最後埋單668蚊
人均167蚊
呢間食物係好食既,但份量就偏少
4個人4個餐都唔夠食咁
雖然呢到唔使加一
但晚餐計都算貴下
我覺得呢到考慮價錢定平d,人均120-130左右
然後野食大碟d,應該會多返d人幫襯

總結: 食物:85/100 款式:78/100
環境:80/100 性價比:76/100
2024-04-08
  • 羊西冷
2024-04-01 134 瀏覽
首先飲品冇味,就連普通嘅朱古力都冇味。。之後啲意粉真係難食到放唔到入口。香辣蒜片欖油大蝦意粉:用辣椒油炒,剩係得個辣椒油味,辣椒都冇,全部都係辣椒渣。。。黑松露大啡菇野菌意大利飯and飛魚籽蟹肉忌廉汁意大利粉又係冇味嘅。其實意粉呢個價錢係正常,但難食就好唔正常。真係好伏!

2024-03-31 112 瀏覽
位於屯門海濱花園嘅Fantasy coffee,肥雞真係第一次去,佢係沿着海旁嘅一間Cafe店,夜晚啲海風吹埋嚟其實幾好feel。肥雞試咗佢嘅大蝦牛油果蟹肉沙律,真係超超超正,佢嘅大蝦比得一啲都唔吝嗇,配埋香甜嘅牛油果同埋蟹肉嘅鮮味,仲有卜卜脆嘅蟹籽,真係超正。嗌咗佢嘅火箭菜Parma Ham Pizza ,呢個Pizza係簡直深得肥雞心,鹹香嘅火腿配埋薄薄嘅批底,食落一啲都唔飽肚,麵粉嘅香味再加埋新鮮嘅火箭菜,真係一啲都唔輸蝕Pizza Hut。再嗌多個香口炸雞軟骨,配啤酒一流。
再嗌多個香口炸雞軟骨,配啤酒一流。
2023-07-07
2024-01-10 422 瀏覽
香辣蒜片欖油大蝦意粉真係超級正!蝦大大舊 同煮得彈口,同埋有啲香口嘅蒜片同欖油醬汁一齊,味道真係一流!每一口都有鮮美嘅感覺,真係食完仲想再嚟一碟!而草莓沙冰真係好正呀!草莓鮮甜Juicy,沙冰冰涼爽口,每一口都好解渴又滋味十足。
Frozen Strawberry

香辣蒜片欖油大蝦意粉真係超級正!

2024-01-10
Frozen Strawberry
2023-12-28 333 瀏覽
同朋友嚟到屯門碼頭呢邊看下海散下心,行去沙灘果陣,沿途經過見到呢間Cafe環境唔錯,就決定要嚟呢到食晚餐啦~香煎煙鴨胸伴薯菜配紅菜頭汁💰HK$148煙鴨胸賣相同色澤都唔錯,但一食落口就感受到好咸,撈埋啲薯菜都仲係好咸,好失望~紅酒汁蒜片牛柳粒💰HK$98味道正正常常,牛肉唔會乾唔會韌~Black Sesame Latte (Hot)💰HK$38見到咁特別即刻叫嚟飲下,點知飲落去冇乜牛奶味,個味道似係一碗得個甜字嘅芝麻糊,有啲伏~Ice Lemon Tea💰HK$28正常味道,穩陣之選~

香煎煙鴨胸伴薯菜配紅菜頭汁💰HK$148

紅酒汁蒜片牛柳粒💰HK$98
味道正正常常,牛肉唔會乾唔會韌~

Ice Lemon Tea💰HK$28
正常味道,穩陣之選~

香煎煙鴨胸伴薯菜配紅菜頭汁
紅酒汁蒜片牛柳粒
Black Sesame Latte (Hot)
Ice Lemon Tea
2023-11-26
Ice Lemon Tea
2023-12-27 204 瀏覽
//Fantasy cafe//位於屯門啟豐商場旁邊嘅Fantasy cafe @fantasycoffeetm 係小編住喺屯門嘅朋友極力推薦😆店內嘅裝潢簡潔偏工業風🍕煙鴨胸蜜糖芥末醬薄餅配料非常豐富上面有芝士、番茄醬、大大塊的鴨胸肉,份量十足酸酸甜甜嘅蜜糖芥末好開胃令人可以胃口大增佢有別於普通嘅pizza薄批皮脆卜卜 口感超豐富🍝卡邦尼意粉係小編認為食過最好食嘅卡邦尼意粉😋麵條彈牙醬汁超濃郁香滑🤩配上煙肉同洋蔥依個組合組合口感同味道都超級正!🥰完全停唔到口🤪絕對係會令人上癮嘅美食享受!😍強烈推薦俾所有意粉愛好者!🍝🫶🏻⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶ ⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶ ⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆評分(五星為滿分)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
//Fantasy cafe//

係小編住喺屯門嘅朋友極力推薦😆
店內嘅裝潢簡潔偏工業風

🍕煙鴨胸蜜糖芥末醬薄餅
配料非常豐富上面有芝士、番茄醬、大大塊的鴨胸肉,份量十足
酸酸甜甜嘅蜜糖芥末好開胃令人可以胃口大增

口感同味道都超級正!🥰
完全停唔到口🤪
絕對係會令人上癮嘅美食享受!😍
強烈推薦俾所有意粉愛好者!🍝🫶🏻
評分(五星為滿分)
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
  • 🍕煙鴨胸蜜糖芥末醬薄餅
  • 🍝卡邦尼意粉
2023-10-22 298 瀏覽
趁假期天氣好,當然要周圍搵下好野食,屯門碼頭高質的Café不多,今日就發現附近有間隱世的餐廳,咖啡香!🌟#水牛芝士蕃茄薄餅配料非常豐富,讓人食慾大增。上面有芝士、番茄醬、大大塊,份量十足。薄批皮脆卜卜,yummy~ 🌟#芝士焗肉醬千層麵麵口感煙韌,份量剛好,每層都豐富的肉醬及芝士,十分香口。🌟#冬蔭公海鮮意大利飯青口唔算大隻,清甜爽口,唔錯。海鮮份量唔算多,一樣都係兩隻,但勝在爽口彈牙,飯粒吸滿晒茄汁及高湯的精華,軟硬適中,有嚼勁,食慾大增。🌟#飲品:Hot Hazelunt Latte拉花每位都不同,有驚喜,大大杯,好好飲。整體而言,食物質素唔錯,價格合理,服務周到,但咖啡就貴左少少!

🌟#水牛芝士蕃茄薄餅

🌟#芝士焗肉醬千層麵
麵口感煙韌,份量剛好,每層都豐富的肉醬及芝士,十分香口。

🌟#冬蔭公海鮮意大利飯

🌟#飲品:Hot Hazelunt Latte
拉花每位都不同,有驚喜,大大杯,好好飲。

屯門啟豐商場隱世cafe✨屯門人都無發現啟豐會有間甘高質的餐廳位置比較入小小,係商場地下最入環境舒服,有特色叫左2個set 其一係,鮮茄醬牛柳粒意大利飯 $108跟一杯飲品D飯軟硬適中,酸酸地第2,香辣蒜片欖油大蝦意粉 $128跟一杯野飲意粉+辣+蒜片好惹味食得辣仲可以加辣!飲品選擇左Pineapple soda同lychee soda唐揚炸雞塊(8塊) $62佢本身配泰式辣醬不過我問佢拎左沙律醬即刻100分
屯門啟豐商場隱世cafe✨
屯門人都無發現啟豐會有間甘高質的餐廳

位置比較入小小,係商場地下最入
環境舒服,有特色

叫左2個set
其一係,鮮茄醬牛柳粒意大利飯 $108
跟一杯飲品
D飯軟硬適中,酸酸地

第2,香辣蒜片欖油大蝦意粉 $128
跟一杯野飲
意粉+辣+蒜片好惹味

食得辣仲可以加辣!

飲品選擇左
Pineapple soda同lychee soda

唐揚炸雞塊(8塊) $62
佢本身配泰式辣醬
不過我問佢拎左沙律醬

即刻100分
Fantasy Coffee@屯門朋友介紹先知原來屯門碼頭啟豐商場有間咁有格調嘅Cafe餐廳,上網睇下嗰menu 我覺得都幾值得推薦比大家,咁就同朋友相約去試下😆順帶一提,我見餐廳有室外雅座,如果大家帶毛孩可以問問店員可唔可坐outdoor😍我見環境都好似唔差,不過我都係等秋天先試喇🤣💥 香辣蒜片欖油大蝦意粉HK$128呢個意粉未上枱巳經聞到廚房炒緊嘅蒜香辣味,四隻大蝦爽口彈牙,意粉有得揀辣度,而我揀左加辣🌶其實我覺得都幾辣兼好惹味。如果唔食得辣嘅你地記得揀少辣。意粉內仲有三色椒同蒜片,食落真係好香口好食👍👍🏻 評分 : 8/ 10💥 唐揚炸雞塊(8塊)HK$62金黃色炸雞,唔會好乾好油,外脆內軟,雞肉嫩滑配埋泰色辣醬好惹味👍👍🏻 評分 : 7/ 10💥鮮茄醬牛柳粒意太利飯HK$108最愛risotto🤣今次揀左蕃茄醬,甜酸甜酸幾好味。醬汁唔會太酸太濃,啱啱好👍食落仲有洋蔥三色椒香味,飯嘅質感都有做到軟稔中帶點煙韌,而牛柳都唔錯唔會乾柴,下次會試埋其他risotto😍👍🏻 評分 : 7.5/ 10💥 荔枝Soda &菠蘿Soda(午餐跟配)兩杯嘢都好好飲😋不過菠蘿味重啲出啲飲落唔會太
Fantasy Coffee@屯門

💥 香辣蒜片欖油大蝦意粉HK$128
呢個意粉未上枱巳經聞到廚房炒緊嘅蒜香辣味,
四隻大蝦爽口彈牙,意粉有得揀辣度,而我揀左加辣🌶
其實我覺得都幾辣兼好惹味。
如果唔食得辣嘅你地記得揀少辣。
意粉內仲有三色椒同蒜片,食落真係好香口好食👍

👍🏻 評分 : 8/ 10

💥 唐揚炸雞塊(8塊)HK$62
金黃色炸雞,唔會好乾好油,外脆內軟,雞肉嫩滑
配埋泰色辣醬好惹味👍

👍🏻 評分 : 7/ 10

💥鮮茄醬牛柳粒意太利飯HK$108
最愛risotto🤣今次揀左蕃茄醬,甜酸甜酸幾好味。
醬汁唔會太酸太濃,啱啱好👍食落仲有洋蔥三色椒香味,
飯嘅質感都有做到軟稔中帶點煙韌,
而牛柳都唔錯唔會乾柴,下次會試埋其他risotto😍

👍🏻 評分 : 7.5/ 10

💥 荔枝Soda &菠蘿Soda(午餐跟配)
兩杯嘢都好好飲😋不過菠蘿味重啲出啲
飲落唔會太甜👍好飲,下次會試下啲咖啡😍

Fantasy Coffee @屯門
📍屯門湖翠路138號啟豐商場地下1A9號舖
2023-08-03
鮮茄醬牛柳粒意太利飯
🌟去到屯門碼頭,除咗睇海景日落之外,一路都收藏咗呢間Cafe,終於黎食到🌟 Fantasy coffee喺啟豐商場地下,有戶外座位,營造左露營風嘅感覺,可以好chill咁享受碼頭風景🌟亦都有室內位,室內氣氛唔同,營造左工業水泥feel🍟英式炸魚薯條 ($138)-黎到嘅份量大得驚人😦-有好多炸到香脆嘅幼薯條🍟-香炸魚柳,係傳統英式厚身嘅魚,裹左麵粉胡去炸,脆醬薄身,炸起外脆內嫩-魚柳厚身,啖啖肉,絕對鮮嫩,冇Overcooked-配埋自家調製嘅他他醬,英式風味一流,🍝飛魚杍蟹肉忌廉汁意大利粉 ($148)-忌廉汁調配唔會過膩,加埋飛魚子增加口感,醬汁出色-蟹肉比嘅份量唔少,食得出海鮮味-意粉煮到 Al Dante, 還原傳統意大利意粉風味🥩燒迷迭香羊西冷伴原隻大虎蝦配薯菜红酒汁 ($208)-一上枱,淨係睇分量同擺盤,已經覺得CP值好高-羊西冷煎到完美嘅粉嫩色-口感軟腍,肉質細嫩,唔鞋口-羊西冷本身羊肉味味濃郁,用迷迭香醃製後燒,香氣更突出,同紅酒醬汁好夾-建議夾埋薯蓉,同烤蔬菜一齊食-仲有一隻煎到好香嘅大隻虎蝦🦐-好高質,超級推介🥤凍檸茶 (跟餐加$10)

🌟亦都有室內位,室內氣氛唔同,營造左工業水泥feel

🍟英式炸魚薯條 ($138)

-黎到嘅份量大得驚人😦

-有好多炸到香脆嘅幼薯條🍟

-魚柳厚身,啖啖肉,絕對鮮嫩,冇Overcooked

-配埋自家調製嘅他他醬,英式風味一流,

🍝飛魚杍蟹肉忌廉汁意大利粉 ($148)

-忌廉汁調配唔會過膩,加埋飛魚子增加口感,醬汁出色

-蟹肉比嘅份量唔少,食得出海鮮味

-意粉煮到 Al Dante, 還原傳統意大利意粉風味

🥩燒迷迭香羊西冷伴原隻大虎蝦配薯菜红酒汁 ($208)

-一上枱,淨係睇分量同擺盤,已經覺得CP值好高

-羊西冷煎到完美嘅粉嫩色

-口感軟腍,肉質細嫩,唔鞋口

-建議夾埋薯蓉,同烤蔬菜一齊食

-仲有一隻煎到好香嘅大隻虎蝦🦐

-好高質,超級推介

🥤凍檸茶 (跟餐加$10)

海邊走走🚤屯門碼頭Fantasy Coffee🍹周末想搵個地方靜靜地Chill & Relax,充一充電🔋朋友帶我黎到屯門碼頭附近一間頗有格調的小店「Fantasy Coffee」Cafe室內走工業風裝修,水泥牆配黑板Menu📜坐在窗邊高枱更可望到對出的海景🌊黃昏傍晚嚟到,建議可以坐在室外,一邊享受美食,一邊吹吹海風,🐱🐶都可以帶埋一齊放風🍴燒迷迭香羊西冷伴薯菜配紅酒汁羊有少少驚喜,內質幾嫩一啲都唔肥,而且膻味不重,配埋特製的紅酒醬汁,味道剛剛好!身為薯控既我,見到巨型的薯蓉球成座山咁⛰️好開心😍食落好幼滑creamy。伴菜的份量都比得超級多,翠肉瓜、茄子、蘆筍煎炒過,又甜又新鮮🍴香辣蒜片欖油大蝦意粉四大隻虎蝦鋪於意大利粉上夠哂吸睛,虎蝦彈牙又鮮甜🦐意粉可選辣度, 揀左少辣,配埋蒜片、洋蔥、三色椒同蕃紅花,好惹味,做到色香味俱全🍴唐揚炸雞塊雞塊都幾大粒,炸到金黃金黃的,內裡雞肉嫩滑,記得要趁熱食!泰式辣醬係靈魂所在,十分開胃,推介👍🏻🍸Long Island Iced Tea望落似檸檬茶,但其實係酒精飲品黎,調酒師調配得吾錯,不過要小心飲醉啊!🍹Fresh Limes Soda青檸加梳打
海邊走走🚤屯門碼頭Fantasy Coffee🍹

🍴燒迷迭香羊西冷伴薯菜配紅酒汁

🍴香辣蒜片欖油大蝦意粉

🍴唐揚炸雞

🍸Long Island Iced Tea

🍹Fresh Limes Soda
青檸加梳打水,消暑解渴
2023-07-20 55 瀏覽
今日放假同朋友一齊去大澳,最快梗係喺屯門碼頭出發,出發之前醫一醫肚先,見依間cafe幾吸引,一於試下☺️☺️唐揚炸雞塊🍗🍗大大件嘅雞塊炸得一啲都唔乾身,炸完之後仲保持到嫩滑嘅口感,加埋泰式辣醬更加惹味。😋😋香煎煙鴨胸伴薯菜配紅菜頭汁煙鴨胸嫩滑又多汁,煎完之後更加突出油香。另外配紅菜頭汁可以減少油膩感,再加埋伴碟嘅薯蓉,蔬果好滿足🤣🤣🤣🍕冬陰功海鮮薄餅Pizza 好驚喜,出面少有食到嘅味道,冬陰功再加芝士味又出奇地夾。Pizza餅底唔算厚,但都幾脆身。海鮮份量亦都幾多,仲有啲木魚絲係pizza面頭😆😆😆大大杯凍檸茶檸茶茶味濃,唔算太甜,特別係夏天飲一流,清新又解渴👍👍👍Hot Banana Chocolate Latte帶有淡淡香蕉味嘅Latte 幾特別,可以減少左咖啡嘅苦味,我仲另外轉左燕麥奶,更加健康😙😙
唐揚炸雞塊🍗🍗
😋😋香煎煙鴨胸伴薯菜配紅菜頭汁
🍕冬陰功海鮮薄餅
大大杯凍檸茶
檸茶茶味濃,唔算太甜,特別係夏天飲一流,清新又解渴👍👍👍
Hot Banana Chocolate Latte
2023-07-16 77 瀏覽
屯門碼頭海邊浪漫Cafe我周不時都會去屯門碼頭逛~貪呢個地方比較安靜舒適 今日仲比我發現到一間性價比幾高嘅西餐廳 呢間餐廳位於屯門碼頭啟豐商場地下 平日都好多年輕人/文青 過嚟呢度朝聖打卡 入到舖頭 可以選擇坐外面或者室內 餐廳亦都歡迎客人帶狗隻進場 食物方面我哋今日叫咗一個啤酒炸薯條🍟用呢個方法炸薯條特別外脆內軟 幾十蚊嘅價錢份量亦不少 新鮮炸出嚟非常熱辣辣!真係啱晒小朋友再黎就叫咗一款黒松露野菌溥餅Pizza未到已經聞到陣陣嘅黑松露味 芝士好多 每一啖都有拉絲嘅口感 煙三文魚檸檬意粉唔知係咪落左啲醋去烹調檸檬酸酸既口味好特出 同煙三文魚好夾🐟今次係我第二次回訪呢間餐廳 水準非常高~絕對推介俾大家

屯門碼頭海邊浪漫Cafe

再黎就叫咗一款黒松露野菌溥餅
今次係我第二次回訪呢間餐廳 水準非常高~絕對推介俾大家

2023-07-14 63 瀏覽
一到假期成日都會想出去睇下海 望下靚景 而住係屯門嘅我 又唔想大長征🙈就會去屯門碼頭🙈望下海放鬆之餘🙈當然要搵下野食🙈🙈今次就去左Fantasy Coffee (屯門)📍屯門湖翠路138號啟豐商場地下1A9號舖門口有個靚嘅戶外坐位🙈當然甘熱就唔會想坐室外🙈今次揀左坐室內🙈🙈入到去就點左煙鴨胸蜜糖芥茉醬薄餅飛魚籽蟹肉忌廉汁意大利粉紅酒汁蒜片牛柳粒鮮茄醬牛柳粒意大利飯我自己會大推飛魚籽蟹肉忌廉汁意大利粉 望落好似細細碟 但其實份量都幾多 汁 同意粉比例 岩岩好 煙鴨胸蜜糖芥茉醬薄餅會愈食愈開胃🙈 本身諗住甘大個pizza會食唔曬🙈點知🙈🙈🙈好食到食唔停口🙈價錢唔算貴 之餘 環境唔錯 同埋想同朋友傾多陣計都ok 🙈
一到假期成日都會想出去睇下海 望下靚景

而住係屯門嘅我 又唔想大長征🙈
就會去屯門碼頭🙈望下海放鬆之餘🙈當然要搵下野食🙈🙈

今次就去左
Fantasy Coffee (屯門)
📍屯門湖翠路138號啟豐商場地下1A9號舖
門口有個靚嘅戶外坐位🙈