Fantasy Coffee@屯門朋友介紹先知原來屯門碼頭啟豐商場有間咁有格調嘅Cafe餐廳,上網睇下嗰menu 我覺得都幾值得推薦比大家,咁就同朋友相約去試下😆順帶一提,我見餐廳有室外雅座,如果大家帶毛孩可以問問店員可唔可坐outdoor😍我見環境都好似唔差,不過我都係等秋天先試喇🤣💥 香辣蒜片欖油大蝦意粉HK$128呢個意粉未上枱巳經聞到廚房炒緊嘅蒜香辣味,四隻大蝦爽口彈牙,意粉有得揀辣度,而我揀左加辣🌶其實我覺得都幾辣兼好惹味。如果唔食得辣嘅你地記得揀少辣。意粉內仲有三色椒同蒜片,食落真係好香口好食👍👍🏻 評分 : 8/ 10💥 唐揚炸雞塊(8塊)HK$62金黃色炸雞,唔會好乾好油,外脆內軟,雞肉嫩滑配埋泰色辣醬好惹味👍👍🏻 評分 : 7/ 10💥鮮茄醬牛柳粒意太利飯HK$108最愛risotto🤣今次揀左蕃茄醬,甜酸甜酸幾好味。醬汁唔會太酸太濃,啱啱好👍食落仲有洋蔥三色椒香味,飯嘅質感都有做到軟稔中帶點煙韌,而牛柳都唔錯唔會乾柴,下次會試埋其他risotto😍👍🏻 評分 : 7.5/ 10💥 荔枝Soda &菠蘿Soda(午餐跟配)兩杯嘢都好好飲😋不過菠蘿味重啲出啲飲落唔會太
Fantasy Coffee@屯門

💥 香辣蒜片欖油大蝦意粉HK$128
呢個意粉未上枱巳經聞到廚房炒緊嘅蒜香辣味,
四隻大蝦爽口彈牙,意粉有得揀辣度,而我揀左加辣🌶
其實我覺得都幾辣兼好惹味。
如果唔食得辣嘅你地記得揀少辣。
意粉內仲有三色椒同蒜片,食落真係好香口好食👍

👍🏻 評分 : 8/ 10

💥 唐揚炸雞塊(8塊)HK$62
金黃色炸雞,唔會好乾好油,外脆內軟,雞肉嫩滑
配埋泰色辣醬好惹味👍

👍🏻 評分 : 7/ 10

💥鮮茄醬牛柳粒意太利飯HK$108
最愛risotto🤣今次揀左蕃茄醬,甜酸甜酸幾好味。
醬汁唔會太酸太濃,啱啱好👍食落仲有洋蔥三色椒香味,
飯嘅質感都有做到軟稔中帶點煙韌,
而牛柳都唔錯唔會乾柴,下次會試埋其他risotto😍

👍🏻 評分 : 7.5/ 10

💥 荔枝Soda &菠蘿Soda(午餐跟配)
兩杯嘢都好好飲😋不過菠蘿味重啲出啲
飲落唔會太甜👍好飲,下次會試下啲咖啡😍

Fantasy Coffee @屯門
📍屯門湖翠路138號啟豐商場地下1A9號舖