屯門碼頭呢邊有好多餐廳選擇~今次就揀咗呢間cafe。食物選擇夠多,環境都舒服,而且係pet friendly!..✅ 燒迷迭香羊西冷伴原隻大虎蝦配薯菜紅酒汁🐑 $198呢到嘅羊扒唔騷,都易入口😜份量都夠2個人share。值得一讚係好多伴菜,薯蓉都好大份👍🏻..✅ 飛魚籽蟹肉忌廉汁意大利粉🍝 $138呢個意粉可能落左好多忌廉關係,所以好香口!不過可能有啲人就會覺得膩~佢份量都夠2個人share!飛魚同籽蟹肉都算對得住個價錢👌🏻..✅ Black Sesame Latte ☕️ $38呢杯lattee因為有黑芝麻關係,所以唔會有咖啡苦味,好啱咖啡新手~而且黑芝麻味都幾特別,下次會再叫呢☺️..✅ Hot Latte ☕️ $38(+$5 for larger size)呢杯latte不過不失,奶味偏重~
✅ 燒迷迭香羊西冷伴原隻大虎蝦配薯菜紅酒汁🐑 $198

✅ 飛魚籽蟹肉忌廉汁意大利粉🍝 $138

✅ Black Sesame Latte ☕️ $38

呢杯latte不過不失,奶味偏重~
2023-05-09 31 瀏覽
屯門好少有這類型咁Chil的cafe,這家餐廳臨近海邊,環境一流,座位闊落,好岩聚會放鬆一下。餐廳的菜式眼花撩亂,幾乎大部份的西式食物都有。我們點了黑松露野菌薄餅薄餅底是薄身帶脆的,綴以豐富的野菌和淡淡的黑松露,加上兩款不同款色的芝士,味道濃郁,大人小朋友都吃到停不了口。芝士焗肉醬千層麵它的層次豐富,千層麵煮得剛剛好,芝士和肉醬的比例也非常均衡,味道十分美味。加上茄醬微微帶酸,食落不會過油膩。作為一個愛吃肉的人,我當然不能錯過燒迷迭香羊西冷伴薯菜配紅酒汁。羊肉煎得嫩滑,外表金黃,微微帶騷,配上香濃的紅酒汁,非常高質。薯蓉幼滑量多。這道菜很有驚喜。飲品的芒果沙冰,上枱時已經被它的份量所驚豔。飲得出是用新鮮的芒果製成的,非常清新,口感十分柔滑。它不會太甜,2個人share都得。餐廳每道菜都經過精心製作,味道達標,而且價錢非常合理。這裡環境舒適又有靚景,值得推介。
屯門好少有這類型咁Chil的cafe,

這家餐廳臨近海邊,環境一流,

座位闊落,好岩聚會放鬆一下。

餐廳的菜式眼花撩亂,幾乎大部份的西式食物都有。
我們點了
黑松露野菌薄餅

味道濃郁,大人小朋友都吃到停不了口。

芝士焗肉醬千層麵

它的層次豐富,千層麵煮得剛剛好,

芝士和肉醬的比例也非常均衡,

味道十分美味。加上茄醬微微帶酸,
食落不會過油膩。

作為一個愛吃肉的人,我當然不能錯過
燒迷迭香羊西冷伴薯菜配紅酒汁。

羊肉煎得嫩滑,外表金黃,微微帶騷,
配上香濃的紅酒汁,非常高質。
薯蓉幼滑量多。這道菜很有驚喜。

飲品的芒果沙冰,上枱時已經被

餐廳每道菜都經過精心製作,味道達標,

而且價錢非常合理。這裡環境舒適又有靚景,值得推介。
2023-05-09 22 瀏覽
同🐨黎到屯門碼頭 搵到間好Chill嘅Cafe😍12點鬆啲已經見到有啲人係門口排隊😎外面仲有好靚好舒服嘅室外座位可以吹住海風嘆下✨仲係動物友善嘅餐廳 同寵物係到一齊食野都幾寫意嫁❤️蟹肉牛油果大蝦沙律$ 128好大隻凍蝦😋仲要兩隻❤️再加埋又鮮又香嘅蟹肉🦀️配埋蟹籽 同埋 牛油果沙律食落味道夠香得黎 仲帶香滑加埋車厘茄 食落更開胃✨冬陰功海鮮意大利飯$ 128好多料嘅海鮮意大利飯✨配上香辣嘅冬陰功 好正😍食到更香更惹味嘅海鮮意大利飯得黎每一啖嘅醬汁都好香好正有埋青口 又有大蝦😎 再加埋木魚❤️增加左口感🍽️手撕德國咸豬手法包三文治配沙律薯條$ 138佢嘅德國咸豬手食落好香 唔會好韌配埋沙律菜同埋香香嘅醬汁原來好夾嫁😍再加埋香脆嘅法包 食落脆卜卜😋又多料配埋沙律菜同薯條夠飽得黎 仲可以減低膩感😎👍🏻Ice Caramel Latte $49小妹今次叫左Medium size🐨飲得好開心好正咁😎飲落好香滑 仲有香香嘅焦糖味加埋香滑嘅Cream 又不失咖啡味 飲落好正✨Black Sesame Latte $ 38飲落真係好香濃黑芝麻味😍 飲落好滑唔會話好稠身
同🐨黎到屯門碼頭 搵到間好Chill嘅Cafe😍

加埋香滑嘅Cream 又不失咖啡味 飲落好正✨

Black Sesame Latte $ 38
飲落真係好香濃黑芝麻味😍 飲落好滑
唔會話好稠身
51黃金週四圍都係人,放假都係喺返屯門活動比較舒服!☺️瞓到自然醒先慢慢喺 OP 搵下有咩 Brunch 好食,估唔到碼頭呢邊搵到間又大份夾抵食,🥰又坐得 chill 嘅 cafe!落咗輕鐵,沿住海邊一路行都係有室外位嘅茶記,以為自己行錯路🚶🏻‍♀️,估唔到啟豐商場嘅盡頭有間自成一角嘅 cafe!有室內同室外位,都係一間 pet friendly 嘅餐廳。🐶室外出面就係行人路同海邊,有唔少人散步同踩單車,唔算太嘈,吹下海風應該都幾舒服。不過今日天氣麻麻,都係坐返室內好。⚒️室內走工業風路線,水泥牆配原木色嘅枱,採光度都幾高,裝修有啲似紅橋間 BYOB,感覺不錯!以 cafe 嚟講,呢間嘅性價比都幾高,🥗沙律、主食樣樣都好大份,而且多選擇。🍰蛋糕 $30幾蚊有交易,想飲少少酒嘅🍸,一杯 Cocktail 最平 $50 幾蚊就有,唔一定去正餐,🍻食個 tea 飲杯嘢,hea 一個下晝都唔錯!🥖手撕德國威豬手法包三文治配沙律薯條 $138法包比想像中大件,入面都好多豬手肉,沙律同薯條都好多,真係可以食到好飽!豬手肉唔會太鹹太乾,法包脆卜卜,唔會太硬,性價比好高!🥘香煎鴨胸件薯菜配黑椒汁 $128鴨

🥖手撕德國威豬手法包三文治配沙律薯條 $138

🥘香煎鴨胸件薯菜配黑椒汁 $128
鴨胸都好大舊,每片都好厚肉多汁!偏鹹少少,不過連埋薯蓉一齊食就啱啱好!
焦糖芝士蛋糕

🍮焦糖芝士蛋糕 $35
芝士蛋糕上面嘅焦糖花紋幾靚,蛋糕都夠滑,甜而不膩!
Ice Mint Chocolate

🍹Ice Mint Chocolate $37
朱古力唔算太濃,而唔會過甜,加咗忌廉更滑,就算啲冰溶晒都唔淡!
Pudding

🍸Pudding $58
呢杯真係好抵似!酒精濃度唔會太高,入口偏甜,又有可可香,入喉有少少苦味,層次豐富!
2023-04-29
焦糖芝士蛋糕
Pudding
2023-04-29 628 瀏覽
今天來到屯門碼頭找到這家位於啟豐園商場臨海位置這家Fantasy Coffee的小店,店內下午主要提供飲品,蛋糕及小食等,餐廳同時提供靠近海邊的室外座位, 在一些天氣唔熱的下午和朋友對住個海飲下野傾下偈其實都chill.我們大約接近六時入座,六時後餐廳亦開始提供一些晚餐的主食如pizza, 意粉及意大利飯等。餐廳由幾位有熱誠的年輕人運作, 整個用餐過程中都為客人提供殷勤有禮的服務,值得支持一下。蟹肉牛油果大蝦沙律, 有三隻大蝦配合蟹肉,牛油果及沙律菜, 大蝦夠大隻,而且爽口彈牙有咬口,沙律菜夠新鮮,食落好fresh好清爽的感覺, 既健康又滋味。脆炸椒鹽雞軟骨, 份量好多, 以我們兩個人來説,甚至可以話有點過多添,雞軟骨炸得十分香脆可口,油香四溢, 非常有咬口, 建議店家可調整一下餐牌,把價錢稍為降低,同時份量減半,相信會吸引更多人去點這味菜式。飛魚籽蟹肉忌廉汁意粉,蟹肉十分多,忌廉汁非常creamy,意粉煮得軟韌適中,而且非常掛汁, 每一口都充滿了濃郁的香味。手撕德國鹹豬手薄餅, 出面真係好少見到有用德國鹹豬手做意大利薄餅的餡料, 所以決定一試, 顧名思議, 餡料用上了一塊塊手撕鹹豬手

手撕德國鹹豬手薄餅, 出面真係好少見到有用德國鹹豬手做意大利薄餅的餡料, 所以決定一試, 顧名思議, 餡料用上了一塊塊手撕鹹豬手肉, 豬手肉的鹹香味配合千島醬及三色椒,餅邊焗得香脆, 食落十分惹味。

Frozen Blueberry, 藍莓沙冰大大杯,夠曬解渴透心涼, 唔會太甜又唔會太淡, 好味。
2023-04-28
-🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍝🍝🍝🍝🍝🍴🍽🍴🍽🍴🍽-餐廳同屯門市中心大概要10-15分鐘輕鐵車程,但星期日lunch 都差唔多full house, 好多屯門/新界牛嚟捧場😆。喺正海旁,食飽去行吓望吓海,真係幾chill 😌。🥢 飛魚籽蟹肉忌廉汁意粉 $128 🆙蟹肉超多,意粉好creamy,兩樣加埋一齊口感好滑🤤。🥢 冬陰功海鮮意大利飯 $108 🆙海鮮份量好足,除咗蝦同青口,仲有好多硯肉同八爪魚仔,差唔多每啖都食到海鮮。冬陰功汁唔會太重口味得嚟又酸又辣好開胃🤓。小店嚟講算係做得好唔錯👍。🥢 手撕德國鹹豬手沙律 $68 🆗Salad dressing 係蜜糖芥末,同手撕鹹豬手都幾夾,肉嘅份量都係好足但偏乾身,沙律菜都算新鮮。🥢 黑松露炒野菌 $58 🆗野菌落咗好多紫洋蔥同油去炒所以幾香,但略嫌黑松露味唔夠出。🥢 Ice caramel latte $44 🆗🥢 Ice banana chocolate latte $44 🆗嘢飲可以揀大中細size好flexible ,我地嗌咗細size 都好夠飲,但如果預咗坐耐啲傾下計可以嗌大杯啲,咁就冇咁口乾🤣。📌晚市六點後食主菜會每道+$10,但就可以加少少

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍝🍝🍝🍝🍝🍴🍽🍴🍽🍴🍽

🥢 飛魚籽蟹肉忌廉汁意粉 $128 🆙
蟹肉超多,意粉好creamy,兩樣加埋一齊口感好滑🤤。

🥢 冬陰功海鮮意大利飯 $108 🆙

🥢 手撕德國鹹豬手沙律 $68 🆗

🥢 黑松露炒野菌 $58 🆗
野菌落咗好多紫洋蔥同油去炒所以幾香,但略嫌黑松露味唔夠出。

🥢 Ice caramel latte $44 🆗

📌晚市六點後食主菜會每道+$10,但就可以加少少錢配嘢飲。午市冇收加一,但服務都算唔錯(有主動俾sharing plates同好密咁收碟),所以食午市係比較抵🤩。

🌟評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🌟
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7.5/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7.5/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 8/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.5/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍝🍝🍝🍝🍝🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 Fantasy Coffee (屯門)
屯門湖翠路138號啟豐商場地下1A9號舖
2023-04-21 28 瀏覽
有室內和室外,個人喜款室外環境,感受置身在熱帶風情的亞熱帶地區,伴隨陣陣海風,感受放慢步調,生活寫意🌿。1 迷迭香🌿燒羊🐑西冷伴薯菜紅酒汁$148欣賞旁邊的伴菜燒茄子也很香甜2 迷迭燒春雞🐤伴薯菜燒汁$168熱辣辣燒春雞,蘸獨特的迷迭香醬汁,迷迭香本身具有強具有強烈香草味,香氣濃郁,好適合配合肉類品嚐。3 Hot mint chocolate ☕️$424 Blueberry milkshake $465 紅絲絨蛋糕😍$38原來红絲絨蛋糕是因為天然的可可粉中含有花青素,當花青素碰到酸性物質便會呈現紅色,讓蛋糕體形成漂亮的鲜红色。每層蛋糕上有薄薄的cream,甜度適中。6 芝士煙肉焗啡菇$52

1 迷迭香🌿燒羊🐑西冷伴薯菜紅酒汁$148
欣賞旁邊的伴菜燒茄子也很香甜
2 迷迭燒春雞🐤伴薯菜燒汁$168
3 Hot mint chocolate ☕️$42
4 Blueberry milkshake $46
5 紅絲絨蛋糕😍$38
6 芝士煙肉焗啡菇$52
2023-04-21 28 瀏覽
今日唔使番工,去屯門碼頭附近逛逛,友人帶我去呢間cafe,餐廳空間感大,設有室內同室外位置,今日天氣清涼,揀左坐户外,望到海景,吹住海風,一邊食一邊傾計實在太享受!👉🏻迷迭香燒羊西冷伴薯菜配紅酒汁 $148切件上,好方便!羊味濃,肉質夠嫩夠厚!伴碟薯菜亦好入味,最中意係炒熟嘅茄子、翠玉瓜同埋蘆筍!👉🏻迷迭香春雞伴薯菜配燒汁 $168原隻燒春雞好大隻,好香!雖然雞皮唔係好薄脆,但勝在肉質唔乾唔鞋!迷迭香令味道更提昇!薯蓉份量多,夠哂飽肚!👉🏻Hot Mint Chocolate $42揀左中size(+$5)同埋燕麥奶(+$5) 心型拉花靚!薄荷味清新,味道突出!👉🏻Blueberry Milkshake $46不會太甜,感覺健康!👉🏻紅絲絨蛋糕 $38賣相吸引,有兩層蛋糕,好中意d cream!糕底夠濕潤!👉🏻芝士煙肉焗啡菇 $52精緻又惹味,大大個啡菇,配煙肉同芝士非常夾,仲有沙律菜,讚!

👉🏻迷迭香燒羊西冷伴薯菜配紅酒汁 $148

👉🏻迷迭香春雞伴薯菜配燒汁 $168

👉🏻Hot Mint Chocolate $42

👉🏻Blueberry Milkshake $46
不會太甜,感覺健康!

👉🏻紅絲絨蛋糕 $38
賣相吸引,有兩層蛋糕,好中意d cream!糕底夠濕潤!

👉🏻芝士煙肉焗啡菇 $52
2023-04-21 25 瀏覽
☕️屯門Fantasy Coffee🍸作為屯門牛牛對於屯門碼頭嘅美食一啲都唔陌生平時最鍾意趁放假坐喺咖啡店 食個意粉啦喂傾吓計打牙骹吹吓水🍽️同行朋友話想試吓佢嘅小食即場叫咗個墨魚咀無諗過又幾惹味幾有日式風味(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)是日午餐有✨煙三文魚檸檬意粉✨香煎挪威三文魚扒伴薯菜配檸檬牛油汁✨凱撒沙律賣相得✅味道都得✅加多杯oatly latte仲有tequila sunrise🍹what a good Sunday 🌈☀️📍Fantasy Coffee @fantasycoffeetm 屯門湖翠路138號啟豐商場地下1A9號鋪#屯門美食 #hkfoodie #coffee #cafe #hkcafe #hkcoffee

☕️屯門Fantasy Coffee🍸

坐喺咖啡店 食個意粉啦
喂傾吓計打牙骹吹吓水🍽️

同行朋友話想試吓佢嘅小食
即場叫咗個墨魚咀
無諗過又幾惹味幾有日式風味(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

是日午餐有
加多杯oatly latte
仲有tequila sunrise🍹
what a good Sunday 🌈☀️

屯門湖翠路138號啟豐商場地下1A9號鋪

呢日嚟到屯門碼頭附近嘅海邊cafe,以工業風水泥裝修為主。用QR code落單,選擇好多,而且啲嘢食大份又唔貴,仲要唔洗加一🤓 餐廳仲有室外既位置,可以帶埋寵物去😆 🔸🥐全日早餐 $138豐富嘅全日早餐🥹 大啡菇烤得好香,炒蛋好滑,最鍾意個薯餅💖 🥑牛油果水牛芝士蕃茄法包三文治配沙律薯條 $128法包好脆,夾住牛油果同水牛芝士,仲配埋好多蛋黃醬,好邪惡😝 薯條都好脆😆🍋檸檬芝士餅 $35檸檬味重,芝士唔會好漏😋🍫朱古力撻 $20好抵食😆!! 朱古力味濃👍🏻🐔唐揚炸雞 $52超級好食🥹 用嘅係雞腿肉,多肉而且嫩滑多汁,外層炸得好脆!!🤤🥛Ice Hazelnut Latte $54嗌咗杯中size,同埋轉燕麥奶🤣 咖啡採用深度烘焙的巴西豆,有種獨特嘅炭燒回甘濃香🥰 仲有好多cream,d cream又唔會好甜👍🏻🧊Frozen Mocha $56超級大杯🤣 係mocha沙冰,但唔會令mocha味道好淡😌 個日好熱,飲完杯嘢之後真係好冰涼,爽🥹!
🔸
全日早餐

🥐全日早餐 $138
豐富嘅全日早餐🥹 大啡菇烤得好香,炒蛋好滑,最鍾意個薯餅💖

牛油果水牛芝士蕃茄法包三文治配沙律薯條

🥑牛油果水牛芝士蕃茄法包三文治配沙律薯條 $128

檸檬芝士餅

🍋檸檬芝士餅 $35
檸檬味重,芝士唔會好漏😋

朱古力撻

牛油果水牛芝士蕃茄法包三文治配沙律薯條
檸檬芝士餅
朱古力撻
2023-04-19 14 瀏覽
【屯門•Fantasy Coffee 】🐝————————————————————————悠閒假日chill之選 海旁邊既綠洲 環境舒適 舒服海風伴碟 傾計談心 性價比高嘅cafe🍯|煙三文魚田園沙律|HKD 58👍🏻👍🏻 沙律蔬菜清新嘅感覺 食落口感層次豐富伴隨煙三文魚🐠 性價比高 作為前菜覺得唔錯✌️🍯|芝士煙肉焗啡菇|HKD 52👍🏻大大隻嘅大啡菇 🍄上面鋪上濃厚芝士及煙肉 食落一啲都唔膩 週邊仲有沙律小蕃茄伴碟 賣相優雅🌞🍯|白酒忌廉汁煮藍青口|HKD 98食落有濃厚忌廉同埋紅酒汁💦 醬汁非常特別 味道一試難忘😋 配搭新鮮嘅青口 食過返尋味 賣相精緻📸🍯|迷迭香燒羊西冷伴薯菜配紅酒汁|HKD 148羊肉厚度分明肉質鮮嫩😊食落有啖啖嘅羊味 碟上附上蒜蓉、翠肉瓜、蕃茄子、蘆筍🌿,整體感覺賣相靚👍好味👍又有唔同配菜👍 作為主菜 令你味蕾豐滿 🥺🍯|冬陰功海鮮意大利飯|HKD 108呢個飯食落非常特別 米飯粒粒豐滿且分明😆 每粒米飯都畀冬陰功醬汁包圍住 醬汁味道濃郁🦐 附設有大蝦、新鮮青口作配搭🦐 整體食落特別 要讚讚大蝦真係十分大 啱曬鍾意食辣又鍾意食海鮮同飯既我🤤。免加一,50
【屯門•Fantasy Coffee 】🐝
————————————————————————

🍯|煙三文魚田園沙律|HKD 58👍🏻👍🏻

🍯|芝士煙肉焗啡菇|HKD 52👍🏻

🍯|白酒忌廉汁煮藍青口|HKD 98

🍯|迷迭香燒羊西冷伴薯菜配紅酒汁|HKD 148

🍯|冬陰功海鮮意大利飯|HKD 108

免加一,500蚊內食到咁多 食物質素唔差既食物 好滿足Fantasy Coffee
2023-04-17 13 瀏覽
今日約咗朋友去屯門碼頭行吓傾吓偈影吓相,都幾好feel❤️我哋揀咗呢間西餐廳。餐廳環境都唔錯,地點都好方便。我哋坐長凳吧枱,傾偈傾到人哋關門先捨得走🤣🤣我哋叫咗以下食物白酒忌廉汁煮藍青口$98新鮮嘅青口經過白酒同忌廉煮熟,令佢嘅鮮味更為突出,白酒奶油汁好濃郁滑溜,食完一隻又一隻,停唔到口。唐揚炸雞 $52外層香脆,內裏鮮嫩,好夠味,整得好好食,出色👍🏽迷迭香燒羊肉伴薯菜配紅酒汁$148香氣四溢嘅迷迭香燒羊肉,每一片都有啲厚度,薯菜有好香嘅牛油味,再加上紅酒汁,味道醇厚。黑松露大啡菇野菌意大利飯 :意大利飯中加入黑松露,令味道更加濃郁,配上大啡菇同埋野菌,令飯菜更加豐富多樣,味道美味可口。😋Ice Hazelnut Latte (榛果拿鐵):凍凍嘅牛奶加上香氣濃郁嘅榛果糊同濃郁嘅咖啡,一飲而盡,啱哂熱天飲用。我哋想健康啲就叫咗少甜,更加飲到咖啡嘅香味,但如果怕苦嘅朋友就唔好叫少甜喇。Ice Mint Chocolate Latte (薄荷朱古力拿鐵):凍凍嘅牛奶加上清新嘅薄荷同香濃嘅朱古力,一飲就感到好涼爽
今日約咗朋友去屯門碼頭行吓傾吓偈影吓相,都幾好feel❤️

我哋叫咗以下食物
白酒忌廉汁煮藍青口$98

唐揚炸雞 $52
外層香脆,內裏鮮嫩,好夠味,整得好好食,出色👍🏽

迷迭香燒羊肉伴薯菜配紅酒汁$148

Ice Hazelnut Latte (榛果拿鐵):

2023-04-16 15 瀏覽
Fantasy Coffee設有望海景嘅outdoor位💕可以帶寵物去Chill下✨水牛芝士蕃茄薄餅滿滿芝士🧀睇到拉絲就開心芝士味香濃👍🏻配有酸甜蕃茄仔可以中和芝士鹹香味😋唔怕有滯嘅感覺薄批香脆可口👏🏻小芙一口氣食咗3件🤭✨卡邦尼意粉小芙至愛嘅經典嘅意大利粉濃郁蛋香味🤩醬汁細緻豐盈煮咗嘅惹味煙肉🥓釋放油脂令成個意粉香味更突出🤤✨脆炸椒鹽雞軟骨人見人愛嘅雞軟骨❤️炸得外酥內脆👏🏻加埋惹味椒鹽食到停唔到口✨✨熱榛子咖啡口感順滑,濃濃嘅榛果香味甜香十足👍🏻✨熱朱古力小芙至愛🤣又係飲熱朱味道甜而不膩😚我哋去嗰日戶外位置爆🈵想坐outdoor位記得預約呀🤭
Fantasy Coffee設有望海景嘅outdoor位💕

人見人愛嘅雞軟骨❤️
炸得外酥內脆👏🏻加埋惹味椒鹽
食到停唔到口✨

✨熱榛子咖啡
口感順滑,濃濃嘅榛果香味
甜香十足👍🏻

✨熱朱古力
小芙至愛🤣又係飲熱朱
味道甜而不膩😚

我哋去嗰日戶外位置爆🈵
想坐outdoor位記得預約呀🤭
2023-04-07 30 瀏覽
今晚就好似打機開拓新地圖咁🗺️,去到遙遠屯門碼頭一帶發掘美食,係眾多嘅茶餐廳同大排檔嘅身後,隱藏咗一間又😎chill又📸打卡able嘅cafe——✨Fantasy Cafe✨。餐廳環境方面都幾舒服,講緊唔止座位擺設寬鬆,仲有佢地昏暗柔和燈光下營造嘅舒適感,入到去個人都幾relax😌! 因為餐廳係處於屯門碼頭旁邊,🌞白天天氣好時,坐係出面嘅藤椅位,可以chill 埋條🌉港珠澳大橋同🌊海景。食物方面分別叫咗3款,有廚師推介嘅🐷✋🏻脆炸德國鹹豬手、🐔🔥迷迭香燒春雞伴薯菜配燒汁、🐟🍋煙三文魚檸檬意粉🍝:🐷✋🏻德國鹹豬手皮脆肉嫰,唔會太重味鹹到入唔到口,但仍然做得出鹹香味道,皮下骨膠原亦係入口即溶,食完嘴唇會有種黐立立嘅感覺。🐔🔥燒春雞比想像中大隻,雞皮好薄,肉質唔柴,配燒汁食一流😋。旁邊仲有薯蓉,同埋炒過嘅茄子同車厘茄伴碟,滿足到要高蛋白,低澱粉嘅朋友仔🏃🏻‍♀️👩🏻‍❤️‍👩🏻🐟🍋煙三文魚檸檬意粉方面,我個人覺得幾特別,本身掛係意粉上嘅醬汁酸酸地之餘,仲會一粒粒好似”青豆” 嘅酸菜,整個意粉都有別於傳統好膩嘅感覺,反而係清爽同開胃😯💕。另外都要推介一下飲品,唔好以為正係飲咖啡,其實佢地仲有好多唔

另外都要推介一下飲品,唔好以為正係飲咖啡,其實佢地仲有好多唔同特色嘅飲品,比如哩杯🍫🍌Frozen Banana Chocolate,佢係除咗將香蕉同冰一齊打碎外, 上層加咗個有🥛鮮奶味嘅cream, 所以無論口感味道都好有層次。🍹Lychee Soda 果味自然帶氣泡口感。

All in All 講,先唔好用連登最憎嘅「隱世好物」去形容哩間餐廳,其實小妹我覺得碌到咁遠食係無悔之餘,質素甚至係好過出面(e.g. 厚福街/觀塘工慶.etc) 餐廳。
🐷✋🏻脆炸德國鹹豬手
  • 煙三文魚檸檬意粉
  • 迷迭香燒春雞伴薯菜配燒汁
  • Frozen Banana Chocolate
  • Lychee Soda
屯門碼頭一帶平時唔多新式餐廳,近排發現有間新開既西餐廳,裝修得幾fancy,緊係要試試佢啦~~凱撒沙律頭盤叫左個沙律,份量都幾大,兩個人食岩岩好,沙律入面啲麵包粒都幾多,另外加左錢要三隻大蝦,食落都幾新鮮,唔錯迷迭香燒羊西冷配薯菜平昤好怕羊肉啲羶味,估唔到呢個羊西冷煮得一啲都唔羶,食落有少少香口,另加大量烤蔬菜同薯蓉,絕對足料水牛芝士番茄薄餅高質薄批,食落香口但唔會燶,水牛芝士好豐富,咬落有芝士同香草味再加juicy既番茄中和,好味Fruit Punch比起出面既Fruit Punch冇咁甜,飲落幾fresh, I like it~

凱撒沙律

迷迭香燒羊西冷配薯菜