今日放假去屯門碼頭海邊行下,區內老牌商場啟豐園商場有間幾出名嘅Cafe店Fantasy Coffee,聽唔少朋友講質素都唔錯🤩Flat White & Hot Hazelnut Latte咁難得先捱到去放假,當然整返杯咖啡,享受一下假日嘅時光🥳英式炸魚薯條經典英式地道食品,外層香脆而魚柳嫩滑,做到外脆內軟嘅要求😎魚柳質素高,炸完都保留到魚肉鮮味👍醬汁係TarTar Sauce,成功呈現到正宗嘅英倫風味🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿薯條嘅份量好多,呢碟邪惡食品非常適合放假嘅時間享用!手撕德國鹹豬手薄餅非常之有特色嘅Pizza,主要材料係德國鹹豬手,配上惹味芝士😍餅底焗得好脆,真係難以抵擋嘅美食😋香辣蒜片欖油大蝦意粉好鍾意呢碟意粉嘅麵質軟硬度,唔會太硬身亦唔會太淋👍意粉調味做得好出色,食到蒜片香味,大蝦真係大大隻冇呃人😝
咁難得先捱到去放假,當然整返杯咖啡,享受一下假日嘅時光🥳
英式炸魚薯條
手撕德國鹹豬手薄餅
香辣蒜片欖油大蝦意粉
💛Fantasy Coffee (屯門)🫶🏻Affogato $38雪糕有甜甜既雲呢拿味~透心涼💖配上濃郁既Espresso~超夾呀😆炎炎夏日食/飲一杯Affogato🍨勁爽🧊☀️.👍🏻蘋果覆盆莓餡餅 $20味道酸酸甜,有啲似山楂餅😋餡餅皮焗到脆脆地+香軟餡料價錢只係$20,性價比極高!✨📸31.05.2023.💁🏻‍♀️ #大推有Heart小店💗木係裝修風格,令人覺得好Relax😙仲設有室外露天~如果冇甘熱應該會好chill😆.初夏☀️一出門口已經成身汗💦行左陣,就想搵間café 坐下🥵.平時去Café,一杯咖啡一件cake閒閒地都要$100左右🥹💸呢度只係$58仲要冇加一👍🏻.揀餡餅既時候🤵🏻‍♀️店員就問我要熱定凍岩岩入黎甘熱,又想食凍,但又覺得熱會好味啲1516之際,就問下🤵🏻‍♀️意見,🤵🏻‍♀️建議熱食會正啲真係多謝佢既建議,熱食好正💓
💛Fantasy Coffee (屯門)
🫶🏻Affogato $38
雪糕有甜甜既雲呢拿味~透心涼💖
配上濃郁既Espresso~超夾呀😆
炎炎夏日食/飲一杯Affogato🍨勁爽🧊☀️
👍🏻蘋果覆盆莓餡餅 $20
味道酸酸甜,有啲似山楂餅😋
餡餅皮焗到脆脆地+香軟餡料
價錢只係$20,性價比極高!✨
📸31.05.2023
💁🏻‍♀️ #大推有Heart小店💗
木係裝修風格,令人覺得好Relax😙
仲設有室外露天~如果冇甘熱應該會好chill😆
初夏☀️一出門口已經成身汗💦
行左陣,就想搵間café 坐下🥵
平時去Café,一杯咖啡一件cake
閒閒地都要$100左右🥹💸
呢度只係$58仲要冇加一👍🏻
揀餡餅既時候🤵🏻‍♀️店員就問我要熱定凍
岩岩入黎甘熱,又想食凍,但又覺得熱會好味啲
真係多謝佢既建議,熱食好正💓
蘋果覆盆莓餡餅
抵受唔住美食嘅誘惑🤤家住屯門嘅朋友話呢間cafe 好食又好chill,所以我假日專登入嚟體驗一下😚Cafe位於屯門碼頭海濱長廊旁邊,呢排雖然好熱,但係海濱長廊嘅海風吹過嚟都幾舒服😌🤣不過最後我哋都係選擇咗坐室內,因為當日33度🤣而且我係好怕熱之人💦呢到室內採用簡約工業風格,水吧位置上面寫咗同畫咗一系列嘅咖啡飲品比例同menu,幾特別😍🤣睇唔明都唔更要,因為呢到係用QR code 手機落單,我哋點菜都用咗十幾分鐘😂因為好多都想食🤤而且選擇種類好多,最後我哋選擇咗一啲比較特別同埋冇咁飽肚,咁就可以食多幾款喇!🦀🥗蟹肉飛魚籽蟹棒沙律 $98😋食後感:-📷賣相好吸引🤩好colourful🌈-大條蟹棒多蟹肉,仲有沙律菜、洋蔥、蕃茄仔同埋黃色甜椒,豐富開胃🤤🧀🥓🍄芝士煙肉焗啡菇 $68😋食後感:-芝士煙肉不嬲都係絕配🙌🏻同埋啡菇一齊焗可以中和其濃味,好味😋👍🏻仲有沙律做伴菜,輕食之選👍🏻🐷🖐🏻🍕手撕德國鹹豬手薄餅 $128😋食後感:-估唔到德國鹹豬手都可以放落pizza度,第1次試呢種新口味😋表示好味🤤👍🏻👍🏻-📷同樣賣相吸引🤩好colourful🌈-手撕德國鹹豬手同pizza上嘅配料味道好夾,豬

🦀🥗蟹肉飛魚籽蟹棒沙律 $98
-📷賣相好吸引🤩好colourful🌈

🧀🥓🍄芝士煙肉焗啡菇 $68

🐷🖐🏻🍕手撕德國鹹豬手薄餅 $128
-📷同樣賣相吸引🤩好colourful🌈
-手撕德國鹹豬手同pizza上嘅配料味道好夾,豬手比較肥膩配燈籠椒、洋蔥啱晒,加上芝士,pizza 味道更豐富😍
-成日都會覺得食成個豬手太heavy 或者經常食唔晒,呢個輕食豬手嘅配搭真係perfect🙌🏻

🍫☕️Ice Mocha (大)$54
😋飲後感:
-咖啡味比朱古力味濃,幾好飲😋
-勁大杯🤩飲咗幾個鐘🤣味道都唔會變到太啖,啱晒chill住嚟飲

❄️☕️Frozen Caramel Latte (走忌廉)$56
😋飲後感:
-呢款係我第2選擇,我朋友選咗,飲咗一啖試味😋沙冰底勁涼,焦糖味好香,啖啖哋咖啡味,好啱夏天飲❄️瞬間涼快😌

🍨☕️Affogato $38
😋食後感:
-第1次品嚐呢款雪糕咖啡,味道都唔錯👍🏻又食得又飲得,愈食到底咖啡味愈濃,咖啡控必點嘅甜品🤤

🍨雲尼拿雪糕 $30
🥃百利甜酒( 1oz)($20)
😋食後感:
-呢款係兩球雲尼拿雪糕加1 shot Baileys,喜愛甜酒嘅一定會喜歡💕個人表示好飲🤤又係又食得又飲得,份量都幾多😂飲完mocha 再食呢款甜品都等同飲多杯酒精飲品🍸

最後我哋喺cafe 一邊食一邊chill 咗成個下午(4個鐘)🤣果然如朋友所言,好食又好chill呢!
2023-06-04
  • 蟹肉飛魚籽蟹棒沙律
  • 芝士煙肉焗啡菇
  • 手撕德國鹹豬手薄餅
  • Ice Mocha (大)
  • Affogato
  • 雲尼拿雪糕 +百利甜酒( 1oz)
2023-06-05 17 瀏覽
去到屯門碼頭食嘢,見到有間Fantasy Coffee 木系裝潢,有文青風格嘅氣息,坐露天茶座位置就可以望到海景,感覺好舒服。日式海鮮炒烏冬🍜上枱時已聞到香噴噴,有大蝦、日式魚蛋、木魚絲,烏冬嘅口感爽滑,配搭日式醬汁,令整體味道更加提鮮。手撕德國鹹豬手薄餅🍕脆卜卜薄餅薄批,舖滿手撕豬國鹹豬手同埋紅黃綠椒,加入千島醬,非常足料,口感豐富。迷迭香春雞伴薯菜配燒汁🍗燒春雞好大隻,雞肉厚身而且用香料醃製過特別入味,配菜豐富有薯蓉、脆肉瓜粒、茄子粒、蕃茄仔,口感好鮮美;加配煙韌嘅意粉,yummy 😋。Fantasy Coffee @fantasycoffeetm屯門湖翠路138號啟豐商場地下1A9號舖

有文青風格嘅氣息,坐露天茶座位置就可以望到海景,
感覺好舒服。

日式海鮮炒烏冬🍜

手撕德國鹹豬手薄餅

🍕

迷迭香春雞伴薯菜配燒汁🍗

屯門湖翠路138號啟豐商場地下1A9號舖
2023-06-04 26 瀏覽
2023。6。4不經意在屯門碼頭海邊見到呢間有格調的小店,諗住意食個午餐,原來是間用心用力默默堅持的良心店。- 黑魚籽燒刺身帶子白汁意大利粉帶子超大粒,好香好入味!意粉好creamy好滑😋😋- 燒迷迭香羊西冷伴薯菜配紅酒汁掛住羊酥味,果然好正😋唔會太勁酥,好好咬口,份量好充足,成碟好靚,冇得彈👍🏻👍🏻👍🏻- Frozen Mango & Ice Americano好大杯,係新鮮芒果香,飲唔停口!咖啡都好香濃,夏日必點之選😋😋愛啡唔愛啡都有好選擇!- 檸檬撻酸酸甜甜,薄薄地食一d都唔漏,餅底都好夠脆!餐廳裝潢好舒服,有戶外戶內既座位,天氣好時外面望住無敵大海,非常舒服!整體黎講,係100分既餐廳!!無論內在環境、職員服務質素、食物色香味,都係100分!值得去😋
2023。6。4

- 黑魚籽燒刺身帶子白汁意大利粉
帶子超大粒,好香好入味!意粉好creamy好滑😋😋

- 燒迷迭香羊西冷伴薯菜配紅酒汁

- 檸檬撻
酸酸甜甜,薄薄地食一d都唔漏,餅底都好夠脆!

2023-05-27 31 瀏覽
利申先,經常幫襯呢間餐廳,本身無諗住寫食評,所以亦無影相。但可能餐牌改咗,今日叫嗰兩樣之前未食過,好有驚喜,所以食咗一半先記得打咭。照片有啲難睇,個意粉直頭唔敢比大家睇😅希望其他人有影到靚靚上菜相。😂呢間Cafe我經常幫襯,成日好想飲佢哋杯菠蘿梳打,有菠蘿肉,好好味!今日本身好飽,但已經掛咗杯菠蘿梳打幾日,所以諗住去食少少野,但見到餐牌又好想食唔同嘢,結果都係叫咗兩個main一個side😅帶子忌廉意粉夠creamy,味道剛剛好。鴨胸幼嫩,紅菜頭汁甜甜地,好配好味,薯蓉好軟好滑但唔油膩。仲有脆薯條,脆!菠蘿梳打之前改細杯咗,所以叫咗每人兩杯。但我以前一杯大剛剛好,衣家一杯又唔夠喉,兩杯又飲唔哂……不過佢衣家嗰杯已經比茶餐廳嗰啲大少少。唯一真係唔鐘意用QRcode落單,成個格調即刻低級咗。不過佢哋人手都多,無因為用咗自助落單就少咗人做嘢。佢哋有望海Bar 枱,下午去好chill,食完飯好飽又可以行下海邊,聽下雀仔聲浪聲,好舒服!

2023-05-26
  • 香煎煙鴨胸薯蓉配紅菜頭汁
  • 飛魚子剌身帶子忌廉汁意粉
  • 菠蘿梳打
2023-05-25 28 瀏覽
#燒汁牛柳粒洋蔥法包三文治配沙律薯條 ⭐️⭐️⭐️⭐️#燒迷迭香羊西冷伴原隻大虎蝦配薯菜紅酒汁 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#EspressoTonic ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#ChocolateMilkshake ⭐️⭐️⭐️⭐️天氣熱最岩去沙灘玩水曬個太陽,去沙灘前要先嘆個靚咖啡,於是我地再戰呢間位於屯門碼頭嘅西餐廳,嘆完直接行去隔離沙灘玩!⭕️羊西冷好juicy⭕️全部餐都可以加配大虎蝦同刺身級帶子⭕️薯條炸得好脆好岩送酒/咖啡⭕️燒汁牛柳同洋蔥炒得好惹味⭕️配個法包中和番唔會覺得油膩⭕️咖啡高質而且抵飲有時行過都會買番杯拎走
#燒汁牛柳粒洋蔥法包三文治配沙律薯條 ⭐️⭐️⭐️⭐️

⭕️燒汁牛柳同洋蔥炒得好惹味
⭕️配個法包中和番唔會覺得油膩
⭕️咖啡高質而且抵飲有時行過都會買番杯拎走
2023-05-20 37 瀏覽
沿屯門碼頭岸邊走走,搵到呢間唔錯嘅cafe。除了咖啡唔錯,有意粉pizza外,仲有西餐主食都幾好,同妹妹嚟到叫了兩個特色主食。🌟 燒迷迭香羊西冷伴薯菜配紅酒汁牛西冷食得多,羊西冷真係少啦。以全熟程度來講只係略為有咬口感算幾好,要讚讚羊肉騷味唔算太重,配搭紅酒汁調味更易入口。另外薯菜是薯蓉和雜瓜,配搭得好靚和健康,好正!🌟 燒汁牛柳粒洋蔥法包三文治配沙律薯條法包在cafe shop算常見但呢個份量真心讚!沙律量多,薯條幼身又脆口,好好食!法包外脆又有煙韌感,整得好好食啊!牛柳竟然一點都不老!🌟 蟹肉飛魚籽蟹棒沙律餐牌提到的蟹肉飛魚籽和蟹柳都滿足放在表面,都算足料!除沙律菜外仲有蕃茄仔、彩椒,好多顏色好合我心意!

🌟 燒迷迭香羊西冷伴薯菜配紅酒汁

🌟 燒汁牛柳粒洋蔥法包三文治配沙律薯條

🌟 蟹肉飛魚籽蟹棒沙律
2023-05-19 29 瀏覽
🌟輕鐵屯門碼頭總站 5分鐘路程🌟座落舊式商場内屯門碼頭ge海濱一直都好出名呢度亦有間cafe 令人好有驚喜😍😍🤭🤭🌼#煙鴨胸柚子蜜糖沙律 $68- 煙鴨胸ge鹹香味 加沙律菜 配上酸甜柚子汁 好開胃 😀😀🌼#香煎三文魚扒伴薯菜柚子汁 $178- 三文魚扒煎得金黃香脆 - 本身三文魚扒 冇好濃魚味 但用左少少鹽煎香 再加埋柚子汁 又幾好味!好清新🍃🌼#燒迷迭香羊西冷伴原隻大虎蝦配薯菜紅酒汁 $198- 羊西冷有陣陣迷迭香味 仲好羶 😌😌亦煎得好稔 👍🏻👍🏻- 大虎蝦好新鮮❣️值得一提 就算只係薯菜 都做得好出色 - 蘆筍 茄子 翠玉瓜 車厘茄 好豐富- 薯蓉 更加係用咗新鮮薯仔做👍🏻🥤跟餐有飲品- Iced Americano- Iced Latte (+$10)🙆🏻‍♀️下次係呢度 可以慢慢嘆咖啡同cake都幾正!而家呢度仲要係pet friendly,,有戶外座位😌
🌟輕鐵屯門碼頭總站 5分鐘路程

- 蘆筍 茄子 翠玉瓜 車厘茄 好豐富
- 薯蓉 更加係用咗新鮮薯仔做👍🏻

🥤跟餐有飲品
- Iced Americano
- Iced Latte (+$10)

🙆🏻‍♀️下次係呢度 可以慢慢嘆咖啡同cake都幾正!
而家呢度仲要係pet friendly,,有戶外座位😌
2023-05-19
2023-05-15 34 瀏覽
已多次幫襯過呢間屯門碼頭地膽cafe👉🏼Fantasy Coffee,平日經過唔少人坐係戶外,chill 住咁食野。今日試多幾樣之前無點過嘅嘢食:▫️芝士焗肉醬千層麵|$148面層舖滿厚厚嘅芝士,十分邪惡,不過食落芝士同肉醬嘅味道啱啱好,唔會太咸👍🏼口喊綿綿地,一啖接一啖😋▫️手撕德國咸豬手薄餅|$128食到咸豬手嗰種咸香味道,有青椒、洋蔥一齊配撘🧅,中和咸肉嘅味道,帶點清新口感👏🏼▫️燒芥末籽豬肉眼扒伴薯菜|$178厚厚嘅豬肉眼🐖,但口感一啲都唔會乾同韌,厚實得黎口感軟熟,略有肉汁💦點埋個燒汁醬都不錯👍🏼▫️酥脆單骨雞翼|$68熱辣辣咁上枱,炸至香脆juicy,無油益味,點埋泰式辣醬食又得,份量自多,兩個人差啲食唔曬😅由於唔太好飲咖啡,所以今次只係叫咗Tonic Wate同凍檸茶,見唔少打工仔入到黎專登飲杯咖啡就走,咖啡先係主打👍🏼下次可考慮下飲Latte嗰啲🤪

今日試多幾樣之前無點過嘅嘢食:

▫️芝士焗肉醬千層麵|$148
面層舖滿厚厚嘅芝士,十分邪惡,不過食落

▫️手撕德國咸豬手薄餅|$128

▫️燒芥末籽豬肉眼扒伴薯菜|$178

▫️酥脆單骨雞翼|$68

2023-05-10 24 瀏覽
Fantasy Coffee (屯門)屯門湖翠路138號啟豐商場地下1A9號舖-飛魚子蟹肉忌廉意大利粉$138蟹肉非常足料,仲有幾條完整嘅蟹柳,sauce好creamy充滿咸香,意粉軟硬適中,好掛汁~~-配芒果梳打Mango soda 好refreshing,宜家天氣開始熱飲呢個一流🫶🏻-燒迷迭香羊西冷配原隻大虎蝦配薯菜紅酒汁 $198羊西冷大大份,配有多種蔬菜,兩個人一齊食都食唔晒~-白酒忌廉汁煮藍青口 $108Creamy 又帶少少酒味嘅sauce好開胃,有好多隻青口,足料!^^-特濃朱古力蛋糕 $42朱古力味好濃,味道甘甜
Fantasy Coffee (屯門)
屯門湖翠路138號啟豐商場地下1A9號舖
飛魚子蟹肉忌廉意大利粉$138
配芒果梳打
燒迷迭香羊西冷配原隻大虎蝦配薯菜紅酒汁 $198
羊西冷大大份,配有多種蔬菜,兩個人一齊食都食唔晒~
白酒忌廉汁煮藍青口 $108
特濃朱古力蛋糕 $42
朱古力味好濃,味道甘甜
2023-05-10 17 瀏覽
🔹️Fantasy Coffee🔹️  天氣涼爽好岩到屯門碼頭附近走一轉再訪Fantasy Coffee質素依然保持水準今次下午去食個Tea,同朋友休閒輕鬆一下有寵物既朋友仔都歡迎到來有室外位置提供🐶🐶🐶  🥢蟹肉牛油果大蝦沙律 ($128)大蝦沙律內既大蝦真係好大隻🦐肉質飽滿同彈牙蟹肉、牛油果、沙律醬及已切小塊既沙律菜配搭好清新好健康,擺盤都幾靚  🥢燒迷迭香羊西冷伴薯菜配紅酒汁 ($168)我平時好少食羊西冷怕羊產品會有陣羊膻味但餐廳把羊西冷處理得好好西冷肉質好厚實,味道濃郁得黎無膻味點上紅酒醬汁食,味道很棒薯菜亦已預先調味及煎炒過熟成度及味道剛好😊👍🥢芝士焗肉醬千層麵 ($138)香噴噴既芝士肉醬味切開千層麵仲會霧煙 熱辣辣食真係好正千層麵內層有芝士、肉醬、菇類、肉碎真係好足料多重豐富既口感,味道好濃郁芝士既份量我覺得好足夠🍹Mango Soda ($30)🍹Frozen Chocolate ($52)朱古力沙冰上層仲有忌廉同朱古力粉攪拌飲 味道真係無得輸呀放置左一段時間仲keep住冰凍大大杯 飲落去真係好爽
🔹️Fantasy Coffee🔹️

天氣涼爽好岩到屯門碼頭附近走一轉
再訪Fantasy Coffee質素依然保持水準
今次下午去食個Tea,同朋友休閒輕鬆一下
有寵物既朋友仔都歡迎到來
有室外位置提供🐶🐶🐶

🥢蟹肉牛油果大蝦沙律 ($128)
大蝦沙律內既大蝦真係好大隻
🦐肉質飽滿同彈牙
蟹肉、牛油果、沙律醬及已切小塊既沙律菜
配搭好清新好健康,擺盤都幾靚

🥢燒迷迭香羊西冷伴薯菜配紅酒汁 ($168)
我平時好少食羊西冷
怕羊產品會有陣羊膻味
但餐廳把羊西冷處理得好好
西冷肉質好厚實,味道濃郁得黎無膻味
點上紅酒醬汁食,味道很棒
薯菜亦已預先調味及煎炒過
熟成度及味道剛好😊👍

🥢芝士焗肉醬千層麵 ($138)
香噴噴既芝士肉醬味
切開千層麵仲會霧煙 熱辣辣食真係好正
千層麵內層有芝士、肉醬、菇類、肉碎
真係好足料
多重豐富既口感,味道好濃郁
芝士既份量我覺得好足夠

🍹Mango Soda ($30)
🍹Frozen Chocolate ($52)
朱古力沙冰上層仲有忌廉同朱古力粉
攪拌飲 味道真係無得輸呀
放置左一段時間仲keep住冰凍
大大杯 飲落去真係好爽
2023-05-09 22 瀏覽
趁住假日,黎屯門碼頭Chill下,睇下海望下雲!為左配合一下氣氛,揀左呢間好chill既Cafe食晚餐,呢間Cafe可以邊嘆邊望海架!🏖️燒迷迭香羊西冷伴薯菜配紅酒汁👍🏻羊西冷比較特別,慢煮令肉淋身但唔會有霉爛既口感,啖啖肉唔會有筋,配既紅酒汁甜甜地,味道豐厚。伴既薯蓉係自家制唔係開粉,明顯有薯仔本身既味道,配菜有我最鍾意蘆筍,用心製作!蕃茄水牛芝士薄餅🍕薄餅算大尺寸,兩個人食非常飽,餅底好脆,芝士拉絲。Ice Mint Chocolate Latte(大)& Iced Americano (中)☕呢間出名咖啡,咁一定要試下!大杯好抵 加$15蚊勁大杯,兩個飲都得!我鍾意佢有薄荷朱古力味,但唔會蓋左本身既咖啡味,平衡唔錯!唔好甜既,飲杯Americano 都好享受!美國啤酒味脆漿薯條&自家醬汁板燒墨魚咀串 🍟薯條即炸,佢外層都左脆漿,爆脆double up!小朋友至愛!墨魚咀大大粒,有口感但唔會硬!醬汁有日式feel!底既係沙律菜,可以食埋。下次會再踩單車入黎, 望住個海嘆杯咖啡,chill一chill!😋

燒迷迭香羊西冷伴薯菜配紅酒汁👍🏻

蕃茄水牛芝士薄餅🍕
薄餅算大尺寸,兩個人食非常飽,餅底好脆,芝士拉絲。

美國啤酒味脆漿薯條&自家醬汁板燒墨魚咀串 🍟

屯門碼頭呢邊有好多餐廳選擇~今次就揀咗呢間cafe。食物選擇夠多,環境都舒服,而且係pet friendly!..✅ 燒迷迭香羊西冷伴原隻大虎蝦配薯菜紅酒汁🐑 $198呢到嘅羊扒唔騷,都易入口😜份量都夠2個人share。值得一讚係好多伴菜,薯蓉都好大份👍🏻..✅ 飛魚籽蟹肉忌廉汁意大利粉🍝 $138呢個意粉可能落左好多忌廉關係,所以好香口!不過可能有啲人就會覺得膩~佢份量都夠2個人share!飛魚同籽蟹肉都算對得住個價錢👌🏻..✅ Black Sesame Latte ☕️ $38呢杯lattee因為有黑芝麻關係,所以唔會有咖啡苦味,好啱咖啡新手~而且黑芝麻味都幾特別,下次會再叫呢☺️..✅ Hot Latte ☕️ $38(+$5 for larger size)呢杯latte不過不失,奶味偏重~
✅ 燒迷迭香羊西冷伴原隻大虎蝦配薯菜紅酒汁🐑 $198

✅ 飛魚籽蟹肉忌廉汁意大利粉🍝 $138

✅ Black Sesame Latte ☕️ $38

呢杯latte不過不失,奶味偏重~
2023-05-09 31 瀏覽
屯門好少有這類型咁Chil的cafe,這家餐廳臨近海邊,環境一流,座位闊落,好岩聚會放鬆一下。餐廳的菜式眼花撩亂,幾乎大部份的西式食物都有。我們點了黑松露野菌薄餅薄餅底是薄身帶脆的,綴以豐富的野菌和淡淡的黑松露,加上兩款不同款色的芝士,味道濃郁,大人小朋友都吃到停不了口。芝士焗肉醬千層麵它的層次豐富,千層麵煮得剛剛好,芝士和肉醬的比例也非常均衡,味道十分美味。加上茄醬微微帶酸,食落不會過油膩。作為一個愛吃肉的人,我當然不能錯過燒迷迭香羊西冷伴薯菜配紅酒汁。羊肉煎得嫩滑,外表金黃,微微帶騷,配上香濃的紅酒汁,非常高質。薯蓉幼滑量多。這道菜很有驚喜。飲品的芒果沙冰,上枱時已經被它的份量所驚豔。飲得出是用新鮮的芒果製成的,非常清新,口感十分柔滑。它不會太甜,2個人share都得。餐廳每道菜都經過精心製作,味道達標,而且價錢非常合理。這裡環境舒適又有靚景,值得推介。
屯門好少有這類型咁Chil的cafe,

這家餐廳臨近海邊,環境一流,

座位闊落,好岩聚會放鬆一下。

餐廳的菜式眼花撩亂,幾乎大部份的西式食物都有。
我們點了
黑松露野菌薄餅

味道濃郁,大人小朋友都吃到停不了口。

芝士焗肉醬千層麵

它的層次豐富,千層麵煮得剛剛好,

芝士和肉醬的比例也非常均衡,

味道十分美味。加上茄醬微微帶酸,
食落不會過油膩。

作為一個愛吃肉的人,我當然不能錯過
燒迷迭香羊西冷伴薯菜配紅酒汁。

羊肉煎得嫩滑,外表金黃,微微帶騷,
配上香濃的紅酒汁,非常高質。
薯蓉幼滑量多。這道菜很有驚喜。

飲品的芒果沙冰,上枱時已經被

餐廳每道菜都經過精心製作,味道達標,

而且價錢非常合理。這裡環境舒適又有靚景,值得推介。