2024-02-02 263 瀏覽
呢間餐廳好評如潮,我同朋友都想試好耐㗎啦,擇日不如撞日,就今日啦!我哋點咗個二人餐,落單之後餐包好快就到咗啦!麵包嘅款式有三款,而且口感各有不同,配合埋餐廳特製酸酸地嘅醬,我同朋友好快就清晒個餐包。😋餐湯方面,我哋order咗一個南瓜湯同埋一個松露蘑菇湯。雖然我哋食晒麵包之後先至飲湯,但係個湯仲係好熱。南瓜湯好甜,仲妹到有南瓜蓉(其實係細細嘅南瓜絲);而松露蘑菇湯,聞落已經好香嘅松露味,一路飲一路食到啲蘑菇嘅粒粒,真係好享受。😋飲晒個湯之後,生牛肉他他就嚟到啦!上餐嘅速度剛剛好,賣相十分之精緻。成個菜式雖然都係生嘅,但一啲都唔腥,有蛋香同橄欖油香,仲食到碎洋蔥等等。牛肉他他搽喺法包上面一齊食,又係第二種口感😋 意粉到啦!我哋order咗蒜香白酒煮紐西蘭海鑽蜆扁意粉,海鑽蜆有六至七大粒,而且粒粒飽滿。雖然炒過,但海鑽蜆依然鮮味,唔會煮得過火。意粉口感軟硬適中,蒜蓉香味充滿每一條扁意粉,辣味慢慢湧出,只是微辣,值得一試。😋扒類我哋order咗美國極黑豬鞍扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾,其實每一道菜賣相都係非常之吸引,所以我同朋友都係影完相先再食,但係每一道菜式都keep到個熱度真係好值得讚😋👍

法式生牛肉他他伴鵪鶉蛋及法式多士

橄欖油蒜香白酒煮紐西蘭海鑽蜆扁意粉

扒類我哋order咗美國極黑豬鞍扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾,其實每一道菜賣相都係非常之吸引,所以我同朋友都係影完相先再食,但係每一道菜式都keep到個熱度真係好值得讚😋👍🏻

炭燒美國極黑豬鞍扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾

龍蝦尾肉好大嚿!香草牛油焗龍蝦非常入味,肉質爽口,滿口龍蝦鮮味,係高質素嘅龍蝦。😋 豬鞍扒同樣充滿肉汁,雖然餐廳跟咗個汁俾我哋點,但係我同朋友都冇用到🙈,因為就咁食都已經好好食😋。

飲品order咗兩杯Mocktail, 分別係TROPICAL FOREST同埋PRINCESS HEART。前者有陣陣菠蘿味,而後者有士多啤梨蓉同埋橙汁整成,我自己就鍾意PRINCESS HEART多啲啦😋。

連飲品都咁打卡able,唔怪得好評如潮啦🙈。

2024-01-24 210 瀏覽
呢間我哋多年嚟一直幫襯。佢哋一直保持高水準,每次都令人滿意!午市套餐有餐湯、沙律,主食有好多選擇,我揀咗香煎盲曹魚配牛油檸檬汁同牛肩胛板腱扒配燒汁,配菜係乾蔥百里香炒薯仔同蘆筍。餐湯南瓜湯好滑,南瓜味香濃,配牛角包好好食;沙律有蘋果、薯仔、沙律菜,醬汁酸甜好味牛肩胛板腱扒煎七成熟,份量好足夠,肉質嫩多汁,配燒汁好好味。香煎盲曹魚,外皮煎到香脆,魚肉鮮嫩。乾蔥百里香炒薯仔,外皮香脆,薯仔味香濃,好食!飲品呢,我哋揀咗熱拖肥薑鮮奶同玫瑰抹茶鮮奶沙冰。熱拖肥薑鮮奶有淡淡嘅薑味,奶味香濃。玫瑰抹茶鮮奶沙冰有獨特嘅花香加抹茶味,冰涼清爽!

香煎盲曹魚,外皮煎到香脆,魚肉鮮嫩。

乾蔥百里香炒薯仔,外皮香脆,薯仔味香濃,好食!

玫瑰抹茶鮮奶沙冰有獨特嘅花香加抹茶味,冰涼清爽!
2024-01-19 136 瀏覽
呢度啲座位寬敞,坐低好舒服嘅感覺,我叫咗佢哋嘅幾個菜都唔錯!首先,蘑菇忌廉湯,啲湯嘅香氣同濃郁口感,令我覺得好溫暖心窩。配上好食餐前面包,食得好滋味。白酒煮青口就係啲青口新鮮得嚟彈牙,再配上啲白酒嘅香氣,正!味道係咁啱啱好,青口好新鮮。於墨汁海鮮意粉呢個係真係驚喜!意粉彈牙,墨汁醬汁同啲豐富嘅海鮮組合,味道層次豐富,啲海鮮嘅鮮味充滿口腔!🍝最後,煎三文魚扒, 三文魚魚肉鮮嫩,外皮香脆,啲醬汁啱啱好,完美嘅平衡!每一口都係美味嘅享受。😋Chef's Stage Kitchen 唔論係環境、味道,都係一個值得再黎嘅好地方啊!🌟

2024-01-17 133 瀏覽
元朗千色店後面富達廣場有一間高質素的西餐廳「Chef’s Stage Kitchen」,位置非常方便就腳,環境舒適。BreadMango Shrimp Salad $158芒果很甜,一啲都唔酸,大蝦新鮮,這個沙律🥗很醒胃。PAN FRIED FOIE GRAS 法式香煎鵝肝伴黑醋汁配焦糖菠蘿及紅酒蘋果蓉 $168鵝肝煎得金金黃黃,濃郁獨特的鵝肝味道,配上多士一同吃,一啲都唔油膩。焦糖菠蘿甜甜的細細粒好好味。SEAFDOD & LDBSTER RISDTTO 波士頓龍蝦尾,帶子,藍青口及海鎖蜆龍蝦汁燴意大利飯 $268我最喜歡意大利飯的Creamy口感,配上幾款鮮味的海鮮,真係食到唔停口。Roasted chicken $208燒春雞的外皮脆脆的,肉質鮮嫩,配埋甜甜的南瓜蓉,味道更突出。FROZEN ROSE GREEN TEA LATTE $58玫瑰抹茶鮮奶沙冰,淡淡的抹茶香,滑滑的奶香,不太甜。FROZEN TOFFEE GINGER MILK LATTE拖肥姜奶沙冰,薑味不濃,不會遮蓋奶香味。餐牌內選擇很多。

Bread

Mango Shrimp Salad $158
芒果很甜,一啲都唔酸,大蝦新鮮,這個沙律🥗很醒胃。

Roasted chicken $208

玫瑰抹茶鮮奶沙冰,淡淡的抹茶香,滑滑的奶香,不太甜。

拖肥姜奶沙冰,薑味不濃,不會遮蓋奶香味。

餐牌內選擇很多。
2024-01-07 193 瀏覽
唔知係咪大概10年前chefstage仲係一間蚊型西餐廳已經有幫襯,到今時今日屹立喺元朗,一直係元朗西餐頭幾名,所以有時晚餐或者朋友生日都會揀佢,因為食物偽份量/質素同服務穩定,一定唔會失望。

2024-01-05 134 瀏覽
凍朱古力&熱朱古力 $58不論係凍定熱嘅朱古力味道都好濃郁,熱朱古力嘅拉花仲好靚添😋燒烤菇未來漢堡扒配薯條及酸椰菜 $128燒烤菇味道唔錯,未來漢堡扒嘅味道同咬落去嘅質感有啲特別,配埋酸椰菜一齊食味道就岩岩好😋炭燒美國豬肉眼扒伴蜜糖烤黃甜薯、椰菜花配燒汁 $148塊美國豬肉眼扒煮得啱啱好,食落去肉汁豐富加埋個配菜&燒汁,好味道😋
凍朱古力&熱朱古力 $58
不論係凍定熱嘅朱古力味道都好濃郁,熱朱古力嘅拉花仲好靚添😋

燒烤菇未來漢堡扒配薯條及酸椰菜 $128

炭燒美國豬肉眼扒伴蜜糖烤黃甜薯、椰菜花配燒汁 $148
2023-10-23
2024-01-02 124 瀏覽
已黎過好幾次,食物質數都唔錯。平時節日日子一定要預早 book 位。如果想靜靜地不妨平日去食,人流無咁多。今日晚餐約6點多不用排隊已經可以直接入座。點了個2人餐,前菜都係選擇沙律,份量足夠蔬菜亦新鮮。小食點了水牛城辣雞翼及炸車打芝士辣椒。 唔食辣朋友亦可放心,辣汁另上,炸辣椒可能有芝士關係,食落唔多覺辣,仲好好味。主菜:黑松露卡邦尼意粉 (鍾意依陣味既朋友必試,我覺得好好食😆)及肉眼扒配龍蝦尾(一貫以往有香香炭燒味,半成熟就最好)另再配餐飲2杯。
已黎過好幾次,食物質數都唔錯。
今日晚餐約6點多不用排隊已經可以直接入座。
點了個2人餐,前菜都係選擇沙律,份量足夠蔬菜亦新鮮。
及肉眼扒配龍蝦尾(一貫以往有香香炭燒味,半成熟就最好)
另再配餐飲2杯。
2023-12-14 162 瀏覽
Happy tea at Chef’s Stage Kitchen朋友難得嚟元朗搵我,帶咗佢黎喺元朗都幾出名嘅西餐廳食tea🥰喺呢度晚餐我就食過幾次,放假lunch time又多人,所以比較少中午嚟食飯Tea set menu好多選擇又抵食叫咗一份Chef Special (Ribs)同一份all day breakfast 一人一杯紅白sangria 傾咗幾個鐘🥹🥹🥹每人$200買單食物質素高,有酒飲,環境又舒服👍🏻

Tea set menu好多選擇又抵食

一人一杯紅白sangria

傾咗幾個鐘🥹🥹🥹
每人$200買單
食物質素高,有酒飲,環境又舒服👍🏻
2023-12-06 141 瀏覽
約了朋友在Chief's Stage享用晚餐,餐廳裝潢時尚簡約,氣氛輕鬆舒適。我們點了二人餐,有龍蝦湯和蘑菇湯,帶子三文魚酥皮餡餅,松露忌廉汁蘑菇扁意粉和豬鞍扒波士頓龍蝦。每道菜的味道都很出色,讓人口感滿足。特別要提到的是松露忌廉汁蘑菇扁意粉,這道菜的味道非常迷人,每一口都充滿了濃郁的松露忌廉汁,還有香氣四溢的蘑菇味,讓人回味無窮。豬鞍扒波士頓龍蝦也是一道非常特別的菜式,豬肉質地鮮嫩,配上美味的波士頓龍蝦,味道非常豐富,讓人驚喜不已。我們還嘗試了特色飲品:班蘭菠蘿特飲,這款飲品非常清涼,非常適合炎熱的天氣。

2023-12-01 150 瀏覽
走入元朗國搵食 朋友係地膽今晚帶我黎「Chef”s Stage Kitchen」嘆西餐🍽️選了二人精選晚餐 包括沙律/餐湯🥣 +頭盤+主菜+飲品🍸是日餐湯係南瓜忌廉湯和升級加配法式龍蝦濃湯🦞南瓜香甜幼滑 龍蝦濃湯夠濃稠✨麵包夠軟熟🫧頭盤五選一🫧升級選了芒果蟹肉牛油果塔 一層芒果一層蟹肉一層牛油果🥑堆砌成塔模樣 滋味到震🥰🫧主菜三選二🫧牛肉闊條麵 肉味香濃 闊條麵掛汁力強 炭燒美國極黑豬鞍扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾 🦞龍蝦尾已拆肉 啖啖肉好滋味 每一口爽甜彈牙 令人垂涎欲滴🤤巨型豬鞍扒飽滿肉汁 超滿足Summer Frozen Rose Tea 加配兩杯特飲 清爽解渴💥

選了二人精選晚餐 包括沙律/餐湯🥣 +頭盤+主菜+飲品🍸

Summer Frozen
Rose Tea

加配兩杯特飲 清爽解渴💥
2023-12-01 105 瀏覽
Long weekend前夕來Chef’s stage chill chill 🍹🍺🍻飲酒吹水必叫Beef Nachos加埋芝士肉醬係好食啲!仲好大份好抵食~跟餐加錢叫咗Lobster soup味道非常濃郁!有真龍蝦肉🤣果然重口味人士都鍾意飲龍蝦湯🤭🤭Ribeye medium 牛扒好味,五成熟啱啱好肉味濃,肉質唔鞋,呢個價錢算幾好!薯條都炸得好好食🍟Kiwi mojitoBlack suntory premium
飲酒吹水必叫Beef Nachos
加埋芝士肉醬係好食啲!仲好大份好抵食~

跟餐加錢叫咗Lobster soup
味道非常濃郁!有真龍蝦肉🤣
果然重口味人士都鍾意飲龍蝦湯🤭🤭

Ribeye medium 牛扒好味,五成熟啱啱好
肉味濃,肉質唔鞋,呢個價錢算幾好!
薯條都炸得好好食🍟

Kiwi mojito
Black suntory premium
2023-11-30 100 瀏覽
元朗小食多就出哂名,今日係離商場遠小小的位置搵到一間寶藏西餐廳,環境同食物質素都拍得住市區,好值得試下。臨近12月餐廳已經佈置得好有聖誕氣氛,餐牌上的食物單價落係百幾二百元,我哋揀左2人餐,有齊前菜主食飲品,價錢算抵食!湯我哋叫左2款,周打蜆湯好creamy ,食落會feel到有蜆肉係入面。而黑松露牛肝菌湯的牛肝菌味亦幾濃郁,冇比黑松露蓋過。前菜既帶子鮮甜超大粒,食落唔似係一般餐廳比既急凍貨,有少少刺身口感。三文魚小餡餅都係一口size,煙三文魚好香,配埋餅仔同沙律食幾開胃。蟹肉risotto 味道有驚喜,飯既口感適中偏硬,係傳統意大利飯應有既質感,蟹肉完美溶入risotto,食落有蟹既鮮味👍🏻豬鞍既炭燒味好出好好食,而最欣賞既係豬鞍雖然係全熟,但係肉質仍然好鮮嫩有肉汁,喱個係近期食幾間其他餐廳都做唔到既效果。餐廳有頗多特色飲品供應,我同朋友揀左水果酒同一杯kiwi mojito ✌🏻酒味唔重,好適合想淺嚐酒精又唔係好飲得既朋友。

2023-11-29 85 瀏覽
這間西餐廳高質又好味,已經變咗自己經常去的飯堂黑松露牛肝菌蘑菇濃湯離遠已經聞到很香的黑松露味,湯的質感較棉,入口香濃順滑嘅菇湯,菇蓉好足料,黑松露蘑菇湯-原來蘑菇和黑松露這麼夾,食得出廚師的心機。有三款不同口味餐包,加上酸忌廉醬,這個配搭很好味,份量也剛剛好。沙拉調味包括酸味的醋和橄欖油,這些調味料能夠帶出沙拉菜的清甜味道,又清新又清甜的風味。龍蝦意大利粉-入口香濃的龍蝦汁,掛滿每一條意大利粉,意大利粉煮得剛剛好,入口軟硬適中有囗感,龍蝦肉很新鮮,煮得很到位,龍蝦肉入口爽脆,原條龍蝦尾完整開邊送上,份量十足非常飽滿,咬落口感爽滑彈牙,肉感滿滿,龍蝦的鮮香四溢,鮮甜又多汁,十分高質。德國豬手,大大隻,入口表層卜卜脆,中間肉質嫩滑爽口有口感,外層可做到又脆又煙韌,熱辣辣真係冇得彈,正!加上特色飲品,好好飲,今餐十分滿足。
這間西餐廳高質又好味,已經變咗自己經常去的飯堂

黑松露牛肝菌蘑菇濃湯

加上特色飲品,好好飲,今餐十分滿足。
2023-11-29 57 瀏覽
餐前餐包配松露醬,餐包有3款,3款口味各有𣎴同,各有特色。法式龍蝦濃湯好正,好濃郁的龍蝦味,入口香甜,帶有龍蝦鮮汁製作,而且湯身順滑,真係出色,一絕!肉眼扒配龍蝦龍蝦煮得剛剛好, 入口爽口唔會太老, 鮮甜爽脆,啖啖肉,表面芝士很香口,廚師把龍蝦肉分開,方便進食,廚師很細心,7成熟肉眼扒,肉質唔會好老, 牛味濃郁,入口慢慢食,牛脂甘香,切開肉汁滲出來,肉質細嫩,食得出食材之質素,上乘!加上薯條都是剛剛炸好,脆卜卜好香薯仔味,冇得彈!芒果蟹肉牛油果塔牛油果、蟹肉、芒果而組成,蟹肉鮮甜加上牛油果醬,十分夾,而且加上洋蔥調味過,好好味飲品都很有特色,而且味道很好,細心到將咖啡雪到變冰粒,從而不影響到飲品的味道而變淡,好出色。一定會有下次,我還會經常光顧!
餐前餐包配松露醬,餐包有3款,3款口味各有𣎴同,各有特色。

法式龍蝦濃湯

肉眼扒配龍蝦

芒果蟹肉牛油果塔

2023-11-25 80 瀏覽
好多朋友仔都同我介紹過元朗Chef’s stage 係元朗名物好好食😂之前試過佢哋嘅lunch set,今次終於都有機會過嚟試吓佢哋嘅晚餐餐廳分別有室內同埋室外,外牆以紅磚做主題,座位寬敞舒適,成個感覺乾淨企理,食物味道亦都一流👏法式香煎鵝肝伴黑醋汁配焦糖菠蘿🍍及紅酒蘋果蓉 $168鵝肝真係好似手掌咁大🤚🏻 咬落去啲油脂分布晒成個口,完全係啖啖肉😂😚香濃芝士薯條 $88🧀 🍟 薯條炸到金黃色好香脆,另外面層鋪滿左芝士碎,另外擺盆隔離會有三個醬料俾你點,分別係芝士醬沙律醬,食落去充滿邪惡感🥹🥹黑松露卡邦尼長通粉 $148卡邦尼個口感非常Creamy,松露味亦都好突出鮮藍蟹肉及蘆筍燴意大利飯配鮮蝦頭膏 $188燴飯煮得好淋,食落去好有口感,而且識到嗰個蝦汁,味道好濃郁,而且仲食到蟹肉 🦀 嘅鮮甜味,同埋蝦膏嘅Juicy☺️☺️炭燒豬腩肉 $278豬腩肉配咗千層忌廉薯🥔,椰菜苗,鮮蕃茄同埋椰菜花🥦,豬腩肉食落去啖啖肉🐽,同埋佢個炭燒味好突出,食到好香嘅烤味,仲要有入口即溶嘅感覺🐷 Cream Brûlée $58燉蛋好滑溜,表層係燒咗嘅焦糖,有好重嘅奶香同埋蛋香味 🤤 Tiramisu $68酒

法式香煎鵝肝伴黑醋汁配焦糖菠蘿🍍及紅酒蘋果蓉 $168

香濃芝士薯條 $88

黑松露卡邦尼長通粉 $148
卡邦尼個口感非常Creamy,松露味亦都好突出

鮮藍蟹肉及蘆筍燴意大利飯配鮮蝦頭膏 $188

炭燒豬腩肉 $278

Cream Brûlée $58
燉蛋好滑溜,表層係燒咗嘅焦糖,有好重嘅奶香同埋蛋香味 🤤

Tiramisu $68
酒味同埋咖啡味嘅濃度啱啱好,texture同口味比例Perfect💯