2024-02-02 268 瀏覽
呢間餐廳好評如潮,我同朋友都想試好耐㗎啦,擇日不如撞日,就今日啦!我哋點咗個二人餐,落單之後餐包好快就到咗啦!麵包嘅款式有三款,而且口感各有不同,配合埋餐廳特製酸酸地嘅醬,我同朋友好快就清晒個餐包。😋餐湯方面,我哋order咗一個南瓜湯同埋一個松露蘑菇湯。雖然我哋食晒麵包之後先至飲湯,但係個湯仲係好熱。南瓜湯好甜,仲妹到有南瓜蓉(其實係細細嘅南瓜絲);而松露蘑菇湯,聞落已經好香嘅松露味,一路飲一路食到啲蘑菇嘅粒粒,真係好享受。😋飲晒個湯之後,生牛肉他他就嚟到啦!上餐嘅速度剛剛好,賣相十分之精緻。成個菜式雖然都係生嘅,但一啲都唔腥,有蛋香同橄欖油香,仲食到碎洋蔥等等。牛肉他他搽喺法包上面一齊食,又係第二種口感😋 意粉到啦!我哋order咗蒜香白酒煮紐西蘭海鑽蜆扁意粉,海鑽蜆有六至七大粒,而且粒粒飽滿。雖然炒過,但海鑽蜆依然鮮味,唔會煮得過火。意粉口感軟硬適中,蒜蓉香味充滿每一條扁意粉,辣味慢慢湧出,只是微辣,值得一試。😋扒類我哋order咗美國極黑豬鞍扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾,其實每一道菜賣相都係非常之吸引,所以我同朋友都係影完相先再食,但係每一道菜式都keep到個熱度真係好值得讚😋👍

法式生牛肉他他伴鵪鶉蛋及法式多士

橄欖油蒜香白酒煮紐西蘭海鑽蜆扁意粉

扒類我哋order咗美國極黑豬鞍扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾,其實每一道菜賣相都係非常之吸引,所以我同朋友都係影完相先再食,但係每一道菜式都keep到個熱度真係好值得讚😋👍🏻

炭燒美國極黑豬鞍扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾

龍蝦尾肉好大嚿!香草牛油焗龍蝦非常入味,肉質爽口,滿口龍蝦鮮味,係高質素嘅龍蝦。😋 豬鞍扒同樣充滿肉汁,雖然餐廳跟咗個汁俾我哋點,但係我同朋友都冇用到🙈,因為就咁食都已經好好食😋。

飲品order咗兩杯Mocktail, 分別係TROPICAL FOREST同埋PRINCESS HEART。前者有陣陣菠蘿味,而後者有士多啤梨蓉同埋橙汁整成,我自己就鍾意PRINCESS HEART多啲啦😋。

連飲品都咁打卡able,唔怪得好評如潮啦🙈。