2023-11-25 82 瀏覽
好多朋友仔都同我介紹過元朗Chef’s stage 係元朗名物好好食😂之前試過佢哋嘅lunch set,今次終於都有機會過嚟試吓佢哋嘅晚餐餐廳分別有室內同埋室外,外牆以紅磚做主題,座位寬敞舒適,成個感覺乾淨企理,食物味道亦都一流👏法式香煎鵝肝伴黑醋汁配焦糖菠蘿🍍及紅酒蘋果蓉 $168鵝肝真係好似手掌咁大🤚🏻 咬落去啲油脂分布晒成個口,完全係啖啖肉😂😚香濃芝士薯條 $88🧀 🍟 薯條炸到金黃色好香脆,另外面層鋪滿左芝士碎,另外擺盆隔離會有三個醬料俾你點,分別係芝士醬沙律醬,食落去充滿邪惡感🥹🥹黑松露卡邦尼長通粉 $148卡邦尼個口感非常Creamy,松露味亦都好突出鮮藍蟹肉及蘆筍燴意大利飯配鮮蝦頭膏 $188燴飯煮得好淋,食落去好有口感,而且識到嗰個蝦汁,味道好濃郁,而且仲食到蟹肉 🦀 嘅鮮甜味,同埋蝦膏嘅Juicy☺️☺️炭燒豬腩肉 $278豬腩肉配咗千層忌廉薯🥔,椰菜苗,鮮蕃茄同埋椰菜花🥦,豬腩肉食落去啖啖肉🐽,同埋佢個炭燒味好突出,食到好香嘅烤味,仲要有入口即溶嘅感覺🐷 Cream Brûlée $58燉蛋好滑溜,表層係燒咗嘅焦糖,有好重嘅奶香同埋蛋香味 🤤 Tiramisu $68酒

法式香煎鵝肝伴黑醋汁配焦糖菠蘿🍍及紅酒蘋果蓉 $168

香濃芝士薯條 $88

黑松露卡邦尼長通粉 $148
卡邦尼個口感非常Creamy,松露味亦都好突出

鮮藍蟹肉及蘆筍燴意大利飯配鮮蝦頭膏 $188

炭燒豬腩肉 $278

Cream Brûlée $58
燉蛋好滑溜,表層係燒咗嘅焦糖,有好重嘅奶香同埋蛋香味 🤤

Tiramisu $68
酒味同埋咖啡味嘅濃度啱啱好,texture同口味比例Perfect💯