2024-04-09 121 瀏覽
👍🏻餐前麵包,餐包餐廳係有焗,送上嚟嘅時候熱辣辣,加埋龍蝦湯都非常match, 加埋特別嘅sauce可以點,幾好食,呢個配搭上都幾特別,good!👍🏻龍蝦湯, 龍蝦湯嘅味道非常好食,絕對唔係用罐頭湯,我同朋友都非常欣賞,龍蝦湯味道非常濃郁,食得出餐廳嘅功架,入口充滿住龍蝦獨特既海鮮味,食到高級餐廳嘅味道!👍🏻牛乾菌湯,呢個湯味道入口非常特別,而且入口都可以話順滑, 湯帶有香濃菇味, 真係非常之正, 份量適中,鍾意牛肝菌嘅朋友絕對唔可以錯過呢一個湯👍🏻香煎法式比目魚 伴海鮮海皇湯,比目魚賣相靚仔,第一啖食落去肉質比較緊實,味道亦鮮美。餐廳係煎烹過程中火候掌握得非常出色,令到將魚肉兩面均勻咁煎至金黃色,外酥內嫩,個皮亦都保持到挺身,加埋海鮮海皇湯,味道更加昇華,同時呢個菜既煮法可以令到保持魚肉本身的水分和新鮮魚嫩滑既口感,呢個價錢嚟講性價比非常高,冇諗過食到咁高水準既法式比目魚👍🏻蕃茄汁鮮帶子海蝦意粉,餐廳用咗扁意粉,令到成個意粉更加容易吸入海鮮嘅精華,味道黎講呢個蕃茄汁同成個意粉配搭係幾好,再加上餐廳用咗新鮮嘅海鮮,令到口感更加昇華,無論帶子同埋海蝦都非常鮮甜,分量都幾多,每個人都差啲食

👍🏻蕃茄汁鮮帶子海蝦意粉,餐廳用咗扁意粉,令到成個意粉更加容易吸入海鮮嘅精華,味道黎講呢個蕃茄汁同成個意粉配搭係幾好,再加上餐廳用咗新鮮嘅海鮮,令到口感更加昇華,無論帶子同埋海蝦都非常鮮甜,分量都幾多,每個人都差啲食唔晒!
  • 黑松露牛肝菌蘑菇濃湯
和朋友慶祝生日,選了這一間一向質素不錯的西餐廳🍽️一行三人這次吃了很多不同菜式。少不了必叫的牛扒🥩睇相都知道好吃😋青口配包是絕配👍🏻另外他他也給我們別樣的警喜,沒想到這樣好吃😱還有那一個果酒,非常易入口,亦很好喝🍹卡位非常舒適,每張枱之間的有適當空間,很有私密度😊特別推介以下這個隱藏服務:我們提早打電話來預訂,告知餐廳我們有朋友生日,只要我們叫一份Tiramisu,即可在上面寫字。生日的朋友非常驚喜,我們也過了一個非常快樂的晚上🎂
和朋友慶祝生日,選了這一間一向質素不錯的西餐廳🍽️

特別推介以下這個隱藏服務:
2024-01-11
2024-04-08 0 瀏覽
說到元朗的西餐廳,相信沒有人不認識Chef's Stage, 這天帶朋友來到一嚐這裡的晚餐。這裡的裝修走浪漫風,位與位之間十分闊落,感覺舒服。▶️ 餐前麵包Order食物後店員會送上餐前麵包,餐前麵包會有三款,每款都有不同口感,朋友和我都很喜歡。▶️餐湯(薯仔忌廉湯/法式龍蝦湯)薯仔忌廉湯十分Creamy, 龍蝦湯吃得出很足料,裏面有滿滿的龍蝦肉。兩款餐湯配以餐前麵包吃十分合襯。▶️法式生牛肉他他生牛肉他他選用紐西蘭生牛肉,廚師用秘製香料調味,再與鵪鶉蛋拌在一起。吃的方法是把生牛肉他他放在餐廳提供的法式多士上一起吃,口感十足。▶️ 香煎法式比目魚拌海鮮海皇湯這個菜式非常有驚喜,法式比目魚魚皮煎得很香脆,魚肉很鮮嫩。海鮮海皇湯裏面的海鮮份量十足,有虎蝦、鑽石蜆、藍青口、八爪魚以及雜菜。▶️菠菜牛肝菌意大利雲吞配羊肚菌及雜菌忌廉汁意大利雲吞的火候剛剛好,牛肝菌及雜菌忌廉汁包裹每粒意大利雲吞,味道十分香濃。▶️餐飲Flat White 這裏的鮮奶咖啡選用明治奶,咖啡味與牛奶的味道很融洽。Peach Tea聞起來有香濃的桃子味,吃完西餐過後喝一杯肚子茶十分解膩

▶️ 餐前麵包

▶️餐湯(薯仔忌廉湯/法式龍蝦湯)

▶️法式生牛肉他他

▶️ 香煎法式比目魚拌海鮮海皇湯

▶️菠菜牛肝菌意大利雲吞配羊肚菌及雜菌忌廉汁

▶️餐飲
Flat White
這裏的鮮奶咖啡選用明治奶,咖啡味與牛奶的味道很融洽。

Peach Tea
聞起來有香濃的桃子味,吃完西餐過後喝一杯肚子茶十分解膩

2024-04-04
2024-04-08 0 瀏覽
今日同老婆仔女去街街,推住個仔行下元朗,行到攰就揾左間pet friendly餐廳食個晚餐。因為有竉物關係,所以坐左外面,餐廳放左好多部風扇,完全唔怕夏天會好熱。前菜我哋點左個墨西哥玉米脆片,上面有酸忌廉同牛油醬,配上焗到香脆既粟米片,相當惹味,不過今次焗耐左少少,有啲扣分。主菜叫左炭燒穀飼澳洲肉眼牛扒,餐包同餐湯都好出色,餐包有三種麵包,有脆口有軟淋,搭配香草牛油食,餐湯係薯仔培根湯,每匙都係香濃既薯仔味,加上培根脆粒既調味,的確係飲完一碗都唔夠喉。肉眼扒上佈滿燒烤紋,肉質有口感又唔會咬唔開,每一口都係炭燒味同濃濃肉味,廚師都做到五成熟既要求,值得一讚。另外我哋叫左炭燒手打美國安格斯車打芝士漢堡伴脆洋蔥圈,洋蔥圈脆香唔會太多油,而且配菜仲有橄欖同酸青瓜解膩,漢堡肉味濃而且有炭香,配上生菜蕃茄呢個黃金組合點會唔好食。餐廳店員既服務態度都係一亮點,每一個都好友善招呼我哋成家,仲好鐘意我哋個仔,成晚食得好舒服,適合有竉物人士光臨。

2024-04-05 0 瀏覽
元朗區有質素又有氣氛既西餐廳唔多,呢間包保會試過番尋味,個人認為係最高CP值的餐廳;而且每到假期時都一定要Book位先食到,可見人氣爆登!長期有回頭客係有原因架,食過幾次,都可以保持水準,今次係同老公既紀念日去幫襯! 叫左幾樣野食黎慶祝: 每樣主食轉套餐都只係+$38就配前菜/湯,再另加餐飲!餐湯會定期轉款,今次唔記得影相。之前試過唔同的湯,佢啲湯係落足料同好creamy ! 德國香脆鹹豬手配薯仔沙律,酸椰菜及蜜糖芥未醬$298大大舊,上枱前會幫手切開,方便易食。皮脆,粉粉嫩嫩的顏色,但又係熟! 雖然大大舊,但唔會焗到好硬好難咬!配蜜糖芥末汁是絕配。炭燒美國天然極黑厚切豬鞍扒,配南瓜蓉$288豬扒厚身,但口感不會鞋身。外面好多餐廳的豬扒都會燒到好韌,但chef stage 一直保持水準,個廚師好勁。南瓜蓉好重南瓜味, 真材實料!炭燒美國頂級1855西冷牛扒$328叫左medium Rare ,西冷網紋好出色!生熟控制得岩岩好,咬落係Juicy 有牛汁 。炭香味都好重!好期待再試埋佢其他既扒類!

每樣主食轉套餐都只係+$38就配前菜/湯,再另加餐飲!

德國香脆鹹豬手配薯仔沙律,酸椰菜及蜜糖芥未醬$298
大大舊,上枱前會幫手切開,方便易食。
德國香脆鹹豬手

德國香脆鹹豬手
炭燒美國天然極黑厚切豬鞍扒
西冷牛扒
2024-04-04 0 瀏覽
放假去咗元朗食晚飯朋友帶咗我去Chef’s Stage Kitchen 黑松露牛肝菌蘑菇濃湯飲落好creamy 黑松露味香法式龍蝦濃湯飲咗一啖好香濃既龍蝦味仲有幾款麵包配上。香煎法式比目魚伴海鮮海皇湯大大塊香煎法式比目魚皮脆肉鮮嫩,仲有多好款海鮮。虎蝦、鑽石蜆、藍青口、八爪魚同雜菜。新鮮美味。油封鴨髀鵝肝意大利飯鵝肝口感細膩滑嫩,油封鴨髀煎烤過肉質軟嫩鹹香味濃。朱古力心太軟心太軟火喉到位食落有朱古力味既香濃。茉莉花玫瑰百菊花茶柚子蜜糖伯爵茶叫咗兩杯特色茶慢慢嘆吓。

放假去咗元朗食晚飯
朋友帶咗我去Chef’s Stage Kitchen

黑松露牛肝菌蘑菇濃湯
飲落好creamy 黑松露味香

法式龍蝦濃湯
飲咗一啖好香濃既龍蝦味
仲有幾款麵包配上。

香煎法式比目魚伴海鮮海皇湯

大大塊香煎法式比目魚
皮脆肉鮮嫩,仲有多好款海鮮。
虎蝦、鑽石蜆、藍青口、八爪魚同雜菜。
新鮮美味。

油封鴨髀鵝肝意大利飯

鵝肝口感細膩滑嫩,油封鴨髀煎烤過肉質軟嫩
鹹香味濃。

朱古力心太軟

心太軟火喉到位食落有朱古力味既香濃。

茉莉花玫瑰百菊花茶
柚子蜜糖伯爵茶
叫咗兩杯特色茶慢慢嘆吓。

• 油封鴨髀鵝肝意大利飯
  • 香煎法式比目魚伴海鮮海皇湯
2024-03-31 72 瀏覽
今年的周年紀念晚餐決定試下位於元朗富達廣場的Chef's Stage Kitchen。訂枱及上網揾menu遇到小小問題,FB揾唔到menu,打去訂位問原來IG有full set menu。但無論於FB或IG查詢,都係無回覆,呢方面相信餐廳係可以做得更加好。至於晚餐當晚,整體的體驗係滿意的,我地點咗個2人餐,然後再加咗個藍青口頭盤,主菜方面就upgrade要12oz US ribeye。黑松露磨菇湯都算香濃煎帶子煙三文魚OK藍青口肉質較細,味道OKMain course: Ribeye要medium well, 肉質都算夠嫩,12oz份量滿足Main course: 鮮藍蟹肉露筍risotto, 陣陣香味撲鼻,份量亦OK正價叫甜品,餐廳可因應要求而準備朱古力慶祝句語於碟上,整得好靚。甜品的質素都算OK。餐廳整體的服務亦滿意,我訂枱時有註明2人再加1架BB車,而餐廳亦預留一個較為寬敞的位置。另外,上菜時間方面亦算用心。對於晚餐整體的體驗係滿意,會繼續支持!希望餐廳於social media方面的溝通會做得更加完善。備註:周末務必訂枱

黑松露磨菇湯都算香濃
煎帶子煙三文魚OK
藍青口肉質較細,味道OK

對於晚餐整體的體驗係滿意,會繼續支持!

備註:周末務必訂枱

2024-03-16
紀念日
  • 肉眼牛扒配龍蝦尾
  • 蟹肉意大利飯
2024-03-28 82 瀏覽
平日放假,今次嚟到呢一間屋企附近最有名嘅美式西餐店食下晝。一嚟到侍應好親切咁招呼我哋坐低,午市除咗有漢堡肉之類,仲有一啲素食人士方便嘅意大利飯。不過今次都係揀返最招牌嘅牛扒同埋漢堡包。是日餐湯南瓜湯入面有蝦肉,南瓜嘅香味撲鼻,南瓜蓉嘅口感面滑,每次嚟到必飲。仲有沙律同埋牛角包,大方到爆。炭燒紐西蘭牛肉眼扒 (伴百里香乾蔥炒著仔,法邊豆 配燒汁)牛扒叫咗七成熟,配埋特製嘅燒汁。一切開入口油香充足,鮮嫩。配菜嘅發邊豆係好食版嘅豆角,出邊唔多見有。炭燒手打美國安格斯車打芝士牛肉漢堡伴洋蔥圈一個出色嘅美式漢堡,就係由塊包開始講究,呢度嘅包看得啱啱好牛肉同埋芝士嘅配搭一流,牛肉嘅份量厚厚好滿足。醃製青瓜好細心咁擺埋一邊,任食客選擇。抹茶咖啡面頭有啲玫瑰花,玫瑰嘅香味配埋抹茶,估唔到咁夾。提拉米蘇呢度招牌嘅提拉米蘇水準一貫咁creamy,同朋友慶生嚟就一流。
平日放假,今次嚟到呢一間屋企附近最有名嘅美式西餐店食下晝。

一嚟到侍應好親切咁招呼我哋坐低,

是日餐湯

炭燒紐西蘭牛肉眼扒 (伴百里香乾蔥炒著仔,法邊豆 配燒汁)

炭燒手打美國安格斯車打芝士牛肉漢堡伴洋蔥圈

抹茶咖啡

面頭有啲玫瑰花,玫瑰嘅香味配埋抹茶,估唔到咁夾。

提拉米蘇

2024-03-21 83 瀏覽
今日星期六男朋友帶我去元朗行街食飯, 睇完戲佢book咗間西餐廳,氣氛同食物質素都好好。Chef's Stage Kitchen,地址喺元朗西菁街23號富達廣場地下。餐廳地方闊落環境整潔,燈光偏暗 ,好有格調,整體氣氛浪漫。西式餐包有三款,麵包好鬆脆,配埋麵包醬酸酸甜甜,食完特別清新開胃。法邊豆,蘆筍及風乾蕃茄羅勒青醬長通粉一個好獨特嘅意式風味,味道清新口感獨特。每一條長通粉高吸收咗羅勒青醬嘅香味,加上蘆筍同乾蕃茄增添口感同埋味道嘅層次,顏色翠綠食落去又好好味,色香味俱全。法式燒春雞 伴南瓜蓉.燒花椰菜苗.燒蕃茄,燒椰菜花燒春雞賣相勁吸引,雞皮燒到金黃色脆卜卜,入口雞肉嫩滑juicy,火喉控制得啱啱好將雞嘅肉汁完全鎖住,食落去特別香口惹味,配埋餐廳嘅醬汁同埋蔬菜,可以解油膩感,又增添口感同味道。最後一杯香濃cappuccino作為結尾,真係好滿足。

法邊豆,蘆筍及風乾蕃茄羅勒青醬長通粉

法式燒春雞 伴南瓜蓉.燒花椰菜苗.燒蕃茄,燒椰菜花

最後一杯香濃cappuccino作為結尾,真係好滿足。
2024-03-13 173 瀏覽
上星五突然想食西餐,諗起Chef’s stage , 5:30 pm 打電話嚟訂位,屋企人仲話唔使訂位啦,實有位。6:30 pm 去到,嘩,應該有8 成滿坐,屋企人話好彩有打嚟訂位 之前嚟過食lunch, 食過一次晚餐,今次再嚟試其他野。 我哋叫咗個二人餐再加其他嘢先叫薯條香煎珍寶帶子及釀煙三文魚酥皮餡餅 (餐 +$18)黑松露薯條,幾好味😋我最鐘意呢個蒜香白酒煮紐西蘭蜆扁意粉,辣辣地幾惹味,意粉整得好好 👍卡邦尼長通粉好濃味,食幾啖都飽了 呢杯偽鴛鴦味就淡d炭燒美國豬鞍拼波士頓龍蝦尾配南瓜蓉,豬鞍好味 甜品叫左Tiramisu, 好香滑👍上生日甜品時會播生日歌,係幾開心既每隔一排就嚟呢度食,衣家香港食肆難做,希望佢keep 住水準,繼續長做

先叫薯條

香煎珍寶帶子及釀煙三文魚酥皮餡餅 (餐 +$18)

黑松露薯條,幾好味😋

卡邦尼長通粉好濃味,食幾啖都飽了

呢杯偽鴛鴦味就淡d

炭燒美國豬鞍拼波士頓龍蝦尾配南瓜蓉,豬鞍好味

甜品叫左Tiramisu, 好香滑👍
上生日甜品時會播生日歌,係幾開心既

2024-03-08
生日
  • 初榨純橄欖油蒜香白酒煮紐西蘭海鑽蜆扁意粉
  • Tiramisu
2024-03-13 111 瀏覽
食物質素:整體食物都幾好,上枱時間比較急,枱太細,唔夠位放,要食快d才可以。價錢:偏貴,2個人約$800。食飯時間:太短,只有1. 5小時,本來想坐耐一陣都唔可以。

價錢:偏貴,2個人約$800。

食飯時間:太短,只有1. 5小時,本來想坐耐一陣都唔可以。
2024-03-12
生日
2024-03-10 103 瀏覽
這一間餐廳西餐很有實力,真的每一碟都與同行的朋友食到嘩嘩聲!我本身好唔鍾意食長通粉,但係原來整得好食,我係鍾意食㗎😍我們點了其中一碟法邊豆、蘆筍及風乾蕃茄羅勒青醬長通粉,真係食到好驚喜!同埋呢間用料好好,價錢又好合理 !而且環境坐得舒服又有室外嘅座位選擇!席間仲聽到餐廳會幫生日嘅客人播生日歌過生日😆👍🏻

我本身好唔鍾意食長通粉,但係原來整得好食,我係鍾意食㗎😍
2024-03-09 69 瀏覽
首先,晚上去食的時候非常多人,等了二十多分鐘才可以入坐。然後叫了人下單,接著便等了接近一小時,經歷三次催單才上餐。平心而論墨魚汁意粉的確幾好食,但兩個牛扒也確實不好食,我們叫了五成熟但牛扒上有烤焦,吃下去也是一般焦味,苦味濃郁。另外我們還點了一個二人海鮮拼盤,海鮮不夠新鮮,螺肉非常硬,生蠔也不新鮮,牛油果拼的不知道什麼汁,什麼味道都沒有。最後,平常西餐通常是湯和麵包一起上,但我們卻是上了麵包過了十多二十分鐘才上餐湯,接著我們便催了一次,過了一陣便上了海鮮拼盤,到最後是新自到收銀枱找人催才上餐。我們7:30左右入坐,八點四個字左右才上餐。本身已經很餓還等這麼久,同時亦是因1480元食一餐卻這樣令我十分氣憤才打下這篇文。

2024-02-29 118 瀏覽
新正頭放假,約埋幾位好友聚聚吹吹水,朋友住元朗,約左去元朗比較邊皮呢間chef stage食個brunch。我叫咗個是日精選薯仔沙律,朋友就分別叫咗個豬扒同埋All day Breakfast。每個brunch 加28 元都可以有個餐湯同牛角包!個餐湯係海鮮薯仔,夠料兼好味;個牛角包雖然細但夠熱好味。我個沙律份量非常充足,但我就稍嫌佢太多醬,雞肉係減肥之選,但醬太多我個人就吾多喜歡。下次記住要叫佢醬分開上。朋友個煎豬扒份量亦不少,加個薯餅同雜菜brunch嚟講都好夠。至於另一位好友個all day Breakfast都冇令人失望,有相為證。食完個餐意猶未盡加78蚊加咗個窩夫雪糕甜品,三個人share啱啱好。吹左成2 粒鐘都無催埋單,今時今日算係咁。
2024-02-08 222 瀏覽
初榨純橄欖油,蒜香白酒,煮紐西蘭海鑽蜆扁意粉微辣$188意大利粉煮得剛剛好,軟硬度適中,有口感,意粉吸收蒜香和白酒味道,蜆的蜆汁特別多和鮮甜,蜆肉好飽滿肥美,放入意粉吸收蜆汁超好吃,意大利粉帶一點點微辣,食落很開胃。煎三文魚扒$238三文魚表面煎到金黃色,不僅肉質鮮甜味美,嫩滑細膩,完全沒有腥味,選用新鮮蝦肉,蝦肉入口爽口有彈性,味道鮮甜,沙律菜用青檸油醋汁調味,酸酸地好開胃,能夠引起食慾 龍蝦湯濃稠程度適中,龍蝦湯味道香濃, 忌廉好香滑、龍蝦肉好彈牙, 飲落口感豐富,正!牛肝菌湯'⼝感豐富,菇味有層次,配上香氣四溢的⽜肝菌,湯頭清甜,飲完很滋潤。薑茶入口有種辛辣口感,飲落肚全身暖笠笠,入口微甜,很適合這種寒冷天氣。玫瑰花茶味道甘甜,散發著淡淡玫瑰幽香,聞著清香,飲落有很濃的花香味。
初榨純橄欖油,蒜香白酒,煮紐西蘭海鑽蜆扁意粉微辣$188

煎三文魚扒$238