2020-08-22 453 瀏覽
一向都好鍾意食麵麵,上網見到有新既菜單😊😊我當然要去試下佢新既產品😋😋▫️之前好少食拌麵類,所以今次特別叫左涼拌麵麵,除左有彈力十足既魚麵做底,加上好多唔同嘅佐料😚😚包括左玉子,青瓜,火腿,泡菜同紫菜絲,配以香味十足既芝麻醬,撈起之後即刻惹味十足☺️▫️秘製脆雞扒濃湯魚烏冬,雞皮好薄又勁脆,而且佢雞肉既部分好嫩滑,魚烏冬一貫比麵更有魚香味,所以喜歡濃味既朋友一定要選擇魚烏冬🤟🏻▫️牛之戀濃魚湯魚麵,可以話係牛既盛宴❤️有安格斯牛啦,牛丸就分左3種唔同品種既牛丸😉可以一次過品嘗唔同地方既牛丸味道,牛丸,安格斯牛食落好重牛味,湯麵有別於一般用牛腩汁來做湯底,魚湯配合埋牛黎食別有一番風味😊▫️滷肉香菇飯拼Twins魚之脆卷,係麵麵嘅新產品🥳🥳滷肉真係做到台灣既味道,食落去肉味特別香,而兩種脆魚卷各有千秋,有一種就偏向脆皮既,而另一種就比較硬身,可以滿足唔同口感需求既人😊▫️飲品值得一提既係桂花薏米花茶😍😍薏米健康得來配合埋桂花嘅香味,所以唔會有好傳統薏米水咁單調,加埋桂花味令到味道層次即刻提升咗好多。

2020-08-22
  • 涼拌麵麵
2020-08-22 72 瀏覽
因為今日要出旺角,正在準備想吃什麼lunch 的時候,朋友說不如試試近旺角中心的店員亦很有禮貌帶我入座,餐牌很多選擇,也有很多套餐..先來杯凍奶茶和薄荷朱古力,很香的薄荷味再加上香濃朱古力👍🏻甜度適中!秘製脆香雞扒濃魚湯烏冬...濃魚湯很滑很甜和很香魚香味...不愧是匠心用秘製花膠蓉經9小時熬製而成的湯底🤤🤤烏冬爽滑煙韌👍🏻野菜本菇安格斯牛肉定食配魚麵,魚麵果然很有驚喜,不單止很爽滑..口感就像吃一條條的魚蛋😂😂小食拼盤也很出色!份量很足!值得一提現在做緊外賣自取八折,堂食正價也有八折...原本價格已經也不貴....份量很足⋯⋯真係很抵!
因為今日要出旺角,正在準備想吃什麼lunch 的時候,朋友說不如試試近旺角中心的[麵麵]因為那裡有我喜歡吃的魚麵😬

店舖裝修簡潔寛敞,雖然lunch 的時候人多,但每枱距離很遠⋯⋯感覺安全😝

店員亦很有禮貌帶我入座,餐牌很多選擇,也有很多套餐..

小食拼盤也很出色!份量很足!

• 花膠濃魚湯
  • 安格斯牛肉濃魚湯魚烏冬
2020-08-21 2214 瀏覽
前之前朋友帶過我食主打魚麵嘅麵麵,唔單止健康,魚麵比普通嘅麵更加彈口好食,原來而家外賣仲有八折,扣埋平時堂食個加一,真係平左幾多,冇飯開所以就買外賣返去慢慢食。麵麵而家6:30pm就last order,放工即刻黎啱啱趕得切。大約等左10分鐘倒就執齊啲外賣。湯麵都係湯同麵分開上,唔怕途中浸腍啲麵。魚之戀濃魚湯魚烏冬($72) - 魚之戀麵底可以揀魚烏冬或者魚麵都得,烏冬同魚湯係分開裝,食之前先將魚湯倒入魚烏冬入面,魚烏冬好彈口,魚湯好濃魚鮮味,但飲完又唔會覺得口渴。魚之戀入面有魚肉春卷、墨魚春卷、魚皮餃、魚蛋同魚片頭,麵量我覺得比堂食少左,不過8折後$60唔洗算係咁。所有魚麵都包三款前菜,有白蘿蔔、番薯仔同胡麻海帶。四川麻辣燒牛肉拌魚烏冬($92) - 烏冬上面都幾多牛肉,牛肉幾大塊,攪勻麻辣醬先食,烏冬辣辣地幾惹味,不過食到底就比較油,如果怕油嘅朋友建議點魚湯烏冬。流心芝士墨魚波($48) - 墨魚波幾彈牙,不過外賣關係,唔單止炸皮腍左,入面嘅流心芝士都已經近乎凝固,如果堂食應該唔錯。Twins魚之脆卷($38) - 脆卷外皮係腐皮,所以即使外賣返黎,脆度都影響不大,蘸埋另附嘅泰式甜

大約等左10分鐘倒就執齊啲外賣。
湯麵都係湯同麵分開上,唔怕途中浸腍啲麵。

魚之戀濃魚湯魚烏冬

所有魚麵都包三款前菜,有白蘿蔔、番薯仔同胡麻海帶。
前菜

流心芝士墨魚波

Twins魚之脆卷($38) - 脆卷外皮係腐皮,所以即使外賣返黎,脆度都影響不大,蘸埋另附嘅泰式甜辣醬,味道唔錯。
Twins魚之脆卷

Fish Nachos on the Boat($68) - Fish Nachos即係用炸魚皮代替栗米片,上面預先放左半融芝士,牛油果蓉同番茄粒就係分開裝,食之前先倒上去。炸魚皮外賣返黎只係腍左少少,仲幾脆口,因為有芝士同牛油果蓉,所以比想像中飽肚。
Fish Nachos on the Boat
Fish Nachos on the Boat

荔枝沙冰(跟餐加22) & 士多啤梨沙冰(跟餐加22) - 沙冰打得夠滑冇碎冰,味道偏甜,荔枝沙冰入面有一粒荔枝。
士多啤梨沙冰 & 荔枝沙冰

總結,魚烏冬好彈口,魚湯濃甜,冇另人失望,其他小食味道都可以,不過相比之下就冇魚烏冬咁出色。
Twins魚之脆卷
家人愛吃魚。今天去旺角購物便專誠去這店買有特色,健康又美味的魚麵魚烏冬回家做晚餐。外賣自取好抵,有8折。魚麵成分有70%是魚肉,魚烏冬則有50%由魚肉组成。兩者都含豐富蛋白質,维他命A及D和豐富DHA。魚烏冬和魚麵沒有腥味,口感佳,方便食用,減卻可能被魚骨刺到的問題,老少咸宜。咖哩吉列豬扒拌烏冬和牛肉拌烏冬都好味道。魚烏冬彈牙,比日本烏冬更好味。豬扒和牛肉味道肉質都不錯。秘製脆雞扒濃魚湯魚麵湯甜麵有咬口,雞扒調味適中有肉味。套餐送的奶茶咖啡不俗,前菜包括白蘿蔔,海帶和小番薯可口。小食包括炸魚皮,流心芝士墨魚波和魚之脆卷都有水準,令人吃得開懷。三個套餐加小食共$302。四個人分享大家吃得開心又滿足,抵食。魚麵魚烏冬菜式有創意,值得支持。此外,店員的服務態度好,值得一讚。

此外,店員的服務態度好,值得一讚。
外賣自取
2020-08-19 62 瀏覽
之前已經食過哩度嘅魚烏冬,因為嗰次去食撈麵,所以係冇湯嘅。今次專登再黎試一下呢度嘅湯烏冬。因為下午茶有優惠,所以叫咗魚餃子套餐試下。哩度嘅魚餃子應該係自己整,入邊包嘅係芫茜同魚肉。因為有芫茜喺度,所以都好香!個湯好濃好鮮,果然係招牌!魚烏冬嘅魚肉比例比較多,所以就彈牙啲!輕盈零負擔,好好味!佢嘅奶茶茶杯都係用馬卡龍嘅藍色,好鍾意,好啱打卡,超級靚!佢係卡位,大家都隔得好開,仲送咗1個口罩紙袋,就算係疫情都唔使擔心啦!

佢嘅奶茶茶杯都係用馬卡龍嘅藍色,好鍾意,好啱打卡,超級靚!

2020-08-19 2287 瀏覽
之前偶爾經過已試過一次佢既魚烏冬同湯,真係一試難忘🥰 今次再戰試下其他野食餐牌加左啲新野,我地兩個人叫左頗多食物🤭1️⃣咖哩魚皮餃濃魚湯烏冬 $72 + $8 凍斑蘭咖啡魚湯好濃,一啲都唔腥,飲落好鮮甜。魚烏冬質感彈牙,非常特別。怕食魚有腥味真係可以一試,佢可以補充下維他命A 同D、DHA 同蛋白質。另外佢咖哩辣味適中,魚皮餃數量多。2️⃣辛辣.瀛太子拌魚烏冬 $78 + $8 凍海鹽焦糖咖啡之前冇試過魚烏冬撈其他汁,作為明太子控必定要試一試。佢麵份量多,汁都好多,加埋隻溫泉蛋中和下明太子既辛辣味。 每個麵都會送上三款前菜,有酸酸地既蘿蔔,好開胃,仲有迷你甜薯仔同最愛既麻醬海帶😋3️⃣Fish Nachos on the Boat $68第一眼見到呢個fushion已經覺得特別,以魚皮代替nachos,即叫即焗芝士,加埋牛油果同蕃茄好開胃。魚皮就算有芝士蓋住都唔會林,依然好脆👍4️⃣明太子雞翼 $45好的骰, 已去骨,入面塞滿晒辛辣明太子,撈埋雞肉,口感唔錯👍👍😋5️⃣流心芝士墨魚波 $48熱辣辣,一咬啲流心芝士出晒黎。喜歡既點埋酸辣醬可以減低膩度。

餐牌加左啲新野,我地兩個人叫左頗多食物🤭

1️⃣

5️⃣
流心芝士墨魚波 $48
2020-08-17
2020-08-18 98 瀏覽
今日同媽媽出咗九龍之前見人哋打卡有個一格格嘅麵好得意於是想帶阿媽去食吓點知上到去先知原來個格格麵要晚市先有😂唔緊要個午市餐牌都幾吸引叫咗一個餐再加兩個小食見佢餐廳有魚麵同魚烏冬兩個都想試所以就叫咗個Twins個碗好特別😆問咗侍應姐姐邊款先係麵邊款先係烏冬等我哋可以試真啲個人嚟講覺得個麵特別啲個口感好似有啲一粒粒麥喺入面咁好好食!暫時咁大個女都未食過有一款麵係咁嘅咬口😹隨餐附送嗰三款小食都幾唔錯個小甜薯超甜媽媽話個湯都好好飲揭吓枱面個餐牌就知點解咁鮮了之後嚟嘅小食係越式豆腐同流心蛋流心蛋真係超流心豆腐都好滑就咁簡簡單單配個酸甜汁已經好出色我哋連啲沙律菜都食晒😆好爽脆凍朱古力係我叫🤫都幾濃不過叫咗少冰都仲係幾多冰🙈我哋仲叫咗個明太子雞翼雞翼應該半煎炸非常香口一咬開超多明太子🤤叫午餐加小食仲有八折如果好似我哋今日咁唔想食太飽咁食法都不錯!
今日同媽媽出咗九龍

雞翼應該半煎炸
非常香口
一咬開超多明太子🤤

叫午餐加小食仲有八折
如果好似我哋今日咁唔想食太飽咁食法都不錯!

👍 魚烏冬健康又好味👍 環境舒服,工作人員友善一直都好想試魚烏冬,高蛋白質低澱粉質仲要含有維他命A同D,今日就嚟到旺角呢一間麵麵去試吓佢嘅魚烏冬❤️1️⃣咖喱吉列豬扒魚烏冬· 鮮炸吉列豬扒,香脆可口· 香濃咖喱汁唔太辣,魚烏冬十分幼滑· 三款前菜值得推介,味道清新有驚喜(最鍾意食佢嘅麻醬海苔,同埋甜薯)· 整體新鮮好味,味道剛剛好2️⃣Twins魚之脆卷.鮮魚以兩種不同的做法去炸,之前未試過,很香口好味,食完都唔油膩嘅感覺❤️終於食魚烏冬同埋魚麵嘅朋友可以嚟依家試一試,仲見到有滷肉飯同埋湯漬飯🍚選擇,價錢算公道,亦有下午茶餐可以選擇。
👍 魚烏冬健康又好味
👍 環境舒服,工作人員友善

1️⃣咖喱吉列豬扒魚烏冬
· 鮮炸吉列豬扒,香脆可口
· 香濃咖喱汁唔太辣,魚烏冬十分幼滑
· 整體新鮮好味,味道剛剛好

2️⃣Twins魚之脆卷

咖喱吉列豬扒魚烏冬
咖喱吉列豬扒魚烏冬
  • 咖喱吉列豬扒拌魚烏冬
  • 前菜
2020-08-18 275 瀏覽
疫情嘅關係,6點後冇得堂食,所以我選擇外賣自取。🌟如果用網上外賣平台訂購仲可以有8折優惠架🌟外賣自取回家,14:30-18:00係休閒下午茶餐時段麻辣牛肉泡菜拌魚烏冬🐮 (下午茶餐) $58麻辣牛肉肉質多嫩滑,口感夠惹味,配上辣泡菜,拌彈牙魚烏冬好鮮味好好食蟹肉拌魚烏冬🦀 (下午茶餐) $56超級多又足料又鮮甜既蟹子及蟹肉,拌彈牙魚烏冬,鮮甜魚烏冬口感特別,混合胡麻醬一齊食套餐後補 (下/晚市餐飲)蜜桃椰果綠茶🍑 +$22香濃既蜜桃綠茶配上椰果避風塘雞翼沙律🐣 $42因為無哂雞翼,所以轉雞槌,新鮮炸起金黃色避風塘雞槌,外層非常鬆脆,又香又好味,肉質夠嫩滑又JuicyTWINS 魚之脆卷🐟 $38炸到酥酥既春卷皮,裡面包住魚肉餡料,春卷炸到好香脆,食落每一啖都有魚既鮮味因為唔夠食,所以追加魚肉春卷一份 $8流心蛋越南豆腐🥚 $30好滑既流心蛋配上軟綿綿既越南豆腐,配合甜酸醬一齊食。特別既配搭,食完仲好開胃流心芝士墨魚波🦑 $48用咗墨魚滑包住芝士一齊炸,咬一口就流哂啲芝士出黎追加花膠濃魚湯🥣 $20 x2熱辣辣既花膠濃魚湯,魚湯濃郁又夠哂鮮甜好飲,仲有陣陣花膠香味,夠哂滋潤。湯中既油份已

外賣自取回家,14:30-18:00係休閒下午茶餐時段

麻辣牛肉泡菜拌魚烏冬🐮 (下午茶餐) $58

蟹肉拌魚烏冬🦀 (下午茶餐) $56

套餐後補 (下/晚市餐飲)
蜜桃椰果綠茶🍑 +$22
香濃既蜜桃綠茶配上椰果

避風塘雞翼沙律🐣 $42

TWINS 魚之脆卷🐟 $38

因為唔夠食,所以追加魚肉春卷一份 $8

流心蛋越南豆腐🥚 $30

流心芝士墨魚波🦑 $48
用咗墨魚滑包住芝士一齊炸,咬一口就流哂啲芝士出黎

追加花膠濃魚湯🥣 $20 x2
熱辣辣既花膠濃魚湯,魚湯濃郁又夠哂鮮甜好飲,仲有陣陣花膠香味,夠哂滋潤。湯中既油份已經除去。

追加溫泉蛋🥚 $10 x4
滑捋捋嘅溫泉蛋

追加香口脆魚皮🐟 $10 x2
脆卜卜又香口,餐前小食就最正

麻辣牛肉泡菜拌魚烏冬
流心蛋越南豆腐
避風塘雞翼(槌)沙律
TWINS 魚之脆卷+追加魚肉春卷一份
花膠濃魚湯2碗 + 香口脆魚皮2盒
溫泉蛋4隻及蜜桃椰果綠茶
蟹肉拌魚烏冬
2020-08-17
5 分鐘 (外賣自取)
麻辣牛肉泡菜拌魚烏冬
  • 香口脆炸魚皮
  • 魚肉春卷
  • 花膠濃魚湯
2020-08-17 50 瀏覽
假日就係要出去食好野。今次黎到依間鋪頭就係有朋友介紹食過話好食。推介比我。見咁岩又係果頭就上去試一試佢。環境都算OK。可能早黎唔使等位。正。依間鋪頭係SELL魚湯。魚烏冬做主打。一D都唔好魚既朋友都有其他選擇。既然魚係主打就緊係ORDER返個關於魚有關既麵黎試下啦。於是嗌左個。秘制脆烤雞扒配魚湯加魚烏冬。特色前菜小食(冷盤).魚烏冬都係第一次食。入口彈牙。又有魚味係烏冬入面。真材實料。而個魚湯唔腥。又清甜又香。因為魚麵先主題。所以配菜(雞排)都變成次要。雞排咬落鬆軟。唔會太油膩。不過不失。總括黎講魚烏冬加魚湯唔腥又有益。一定會反食。
環境都算OK。可能早黎唔使等位。正

特色前菜小食(冷盤)

因為魚麵先主題。所以配菜(雞排)都變成次要
。雞排咬落鬆軟。唔會太油膩。不過不失。

總括黎講魚烏冬加魚湯唔腥又有益。一定會反食。
2020-08-17 138 瀏覽
2020年8月13日 星期四見疫情放緩左唔少,所以今日專登出到去旺角行吓街,行咗一陣見個肚有啲肚餓,就諗住搵吓附近有咩好嘢食咁啱就比我見到呢一座大廈嘅2樓有呢一間舖頭,招牌寫住主打魚麵同魚烏冬,之前完全未食過,所以就直接入去睇吓係咩嚟嚟到嘅時候已經係下午茶時間,所以有下午茶餐嘅餐牌,同時間亦可以叫其他餐牌嘅嘢食,大部份食物都好吸引,而且因為我哋太肚餓嘅關係,所以決定每人叫一個正餐之外,再叫多個下午茶餐首先嚟嘅係我叫嘅凍朱古力,上面仲有一層忌廉添,飲落好幼滑,仲有好濃嘅朱古力味,完全飲唔到朱古力粉,代表已經融化晒之後就有主菜附送嘅特色前菜小食,有浸蘿蔔、蕃薯仔、同麻醬海帶,全部食完之後都好開胃,特別係浸蘿蔔,煮得好腍同入味呢個係我叫嘅魚之戀,全部都係要魚肉整成嘅食品,有魚蛋、魚皮餃、魚腐等等,當中我覺得最出色嘅係魚肉春卷,因為外皮炸得好脆,而裡面仲有好多魚肉。另外魚烏冬當然係舖頭既招牌,因為食落去真係好彈牙,而且有魚味,好快就已經食晒,好想再叫多一碗至於老婆就叫咗秘製脆烤雞扒魚烏冬,雞扒烤得好香脆,但係裏面嘅雞肉仲係好嫩滑。其中佢最欣賞嘅就係個湯底,花膠豚骨濃魚湯,因為湯底好鮮甜,充滿魚
2020年8月13日 星期四

至於老婆就叫咗秘製脆烤雞扒魚烏冬,雞扒烤得好香脆,但係裏面嘅雞肉仲係好嫩滑。其中佢最欣賞嘅就係個湯底,花膠豚骨濃魚湯,因為湯底好鮮甜,充滿魚味,佢用超快嘅速度飲晒碗湯添

至於另外一份下午茶套餐嘅主菜係fish nachos on the boat,其實即係炸魚皮上面加咗蕃茄粒同牛油果醬,仲鋪滿左芝士添,比起用粟米片更加脆口同惹味

最後仲有一杯芒果沙冰,啲冰打得好碎,每一啖都食到芒果嘅味道,而且融得唔太快,夏天食簡直係一流

冇諗過呢間餐廳咁有驚喜,最衰今次店員話魚麵已經賣晒,希望下次嚟嘅時候可以嘗試
2020-08-13
2020-08-16 40 瀏覽
限聚令之下,夜晚無得堂食,唯有早啲去食下午茶。今日就去左旺角彌敦道726既麵麵,餐廳主打魚麵、魚烏冬,14:30-18:00提供下午茶,價錢由三十幾蚊起,算合理。我點左一份白玉魚丸鴛鴦春卷花膠濃魚湯稻庭烏冬,另外一份蟹肉伴魚烏冬白玉魚丸鴛鴦春卷花膠濃魚湯稻庭烏冬($38)由於轉魚麵或者魚烏冬要加$10, 所以我就照食返稻庭烏冬,其實味道口感都好唔錯,煙煙韌韌。湯底味道都幾重魚味,不過有啲油。另外白玉魚丸非常彈牙。蟹肉伴魚烏冬($56)伴魚烏冬雖然價錢稍貴,但用料十足,而且配魚烏冬。魚烏冬口感彈牙,配埋醬汁同蟹籽口感好豐富。
限聚令之下,夜晚無得堂食,唯有早啲去食下午茶。

白玉魚丸鴛鴦春卷花膠濃魚湯稻庭烏冬($38)

蟹肉伴魚烏冬($56)
已經係我第3次食🤪覺得魚面少啲澱粉質,想減下肥(;´༎ຶД༎ຶ`)其實本身好驚魚湯好腥,但佢個湯真係好濃好好飲又唔腥(●°u°●)​ 」次次都專登黎飲湯-🐟魚之戀(花膠豚骨濃魚湯)|💰72(每次都食,私心大推)🌟有魚皮餃、魚蛋、魚腐、魚片頭、魚肉春卷✔️魚肉做既魚皮餃皮特別彈牙,重魚味✔️魚湯唔腥又香濃.🐟辛辣 • 瀛太子拌魚烏冬|💰78🌟有好好食嘅魚皮餃✔️木魚碎令成個麵更香✔️明太子辣辣地好開胃⭕️可惜明太子味唔夠出.✔️仲有前菜小食甜蕃薯、柚子蘿蔔、芝麻醬海帶👉🏻魚麵70%,魚烏冬50%係魚肉👉🏻魚麵比魚烏冬彈牙,個人比較愛魚麵-🐟Twins魚之脆卷|💰38覺得浸左湯之後會更加好食-🥚流心蛋越南豆腐|💰30配上泰式辣醬,又有沙津菜,涼浸浸,酸酸甜甜好開胃清新😌-🌟依家網上外賣平台訂或者外賣自取都有8折-

🐟魚之戀(花膠豚骨濃魚湯)|💰72
(每次都食,私心大推)
🌟有魚皮餃、魚蛋、魚腐、魚片頭、魚肉春卷
✔️魚肉做既魚皮餃皮特別彈牙,重魚味
✔️魚湯唔腥又香濃

🐟辛辣 • 瀛太子拌魚烏冬|💰78
🌟有好好食嘅魚皮餃
✔️木魚碎令成個麵更香
✔️明太子辣辣地好開胃
⭕️可惜明太子味唔夠出

✔️仲有前菜小食甜蕃薯、柚子蘿蔔、芝麻醬海帶
👉🏻魚麵70%,魚烏冬50%係魚肉
👉🏻魚麵比魚烏冬彈牙,個人比較愛魚麵
🐟Twins魚之脆卷|💰38
覺得浸左湯之後會更加好食

🥚流心蛋越南豆腐|💰30
配上泰式辣醬,又有沙津菜,涼浸浸,酸酸甜甜好開胃清新😌

🌟依家網上外賣平台訂或者外賣自取都有8折
外賣自取
2020-08-16 39 瀏覽
呢間主打魚麵嘅餐廳健康好味自從之前試過一次就愛上咗喇!🍜土匪雞鎚濃魚湯魚烏冬($68)一碟三件雞鎚,份量ok嘅雞鎚皮脆肉嫩,幾惹味喔😋魚烏冬口感爽滑係以50%魚肉製成嘅麵條喔!魚湯底鮮甜,落埋呢度自家製既魚辣醬香而不辣,鮮味更突出呀👍🏻🥤熱泡沫奶茶(跟餐+$10)似有還無嘅拉花,唔算靚但始終唔係專業cafe, 還不錯喇👌🏻奶茶味道較似日式奶茶,味道偏甜喔!🍜 Twins 魚之脆卷濃魚湯魚烏冬($72)魚之脆外層腐皮薄身香脆分別包住魚肉同墨魚,香脆可口喔💕🌹 熱泡沫玫瑰奶茶(跟餐+$10)玫瑰花味唔算好突出但對比起之前果杯奶茶..的確係多咗層清幽玫瑰花香味呀!🍗 避風塘雞翼沙律一碟4隻雞翼,面頭加咗炸蒜賣相唔錯呀😍一般避風塘雞翼都會較重口味&辣但呢碟避風塘雞翼就一d都唔辣喔!身為辣控,有點失望呢!🐟漁人樂脆以Twins 魚之脆卷做主角再配以香脆嘅粗薯條&蕃薯條🍠份量都幾多,炸物控一定滿足呀😆而且仲伴有黑松露醬,認真滋味邪惡!
呢間主打魚麵嘅餐廳健康好味
自從之前試過一次就愛上咗喇!
🍜土匪雞鎚濃魚湯魚烏冬($68)
一碟三件雞鎚,份量ok嘅
雞鎚皮脆肉嫩,幾惹味喔😋
魚烏冬口感爽滑
係以50%魚肉製成嘅麵條喔!
魚湯底鮮甜,落埋呢度自家製既魚辣醬
香而不辣,鮮味更突出呀👍🏻
🥤熱泡沫奶茶(跟餐+$10)
似有還無嘅拉花,唔算靚
但始終唔係專業cafe, 還不錯喇👌🏻
奶茶味道較似日式奶茶,味道偏甜喔!

🍜 Twins 魚之脆卷濃魚湯魚烏冬($72)
魚之脆外層腐皮薄身香脆
分別包住魚肉同墨魚,香脆可口喔💕
🌹 熱泡沫玫瑰奶茶(跟餐+$10)
玫瑰花味唔算好突出
但對比起之前果杯奶茶..
的確係多咗層清幽玫瑰花香味呀!

🍗 避風塘雞翼沙律
一碟4隻雞翼,面頭加咗炸蒜
賣相唔錯呀😍
一般避風塘雞翼都會較重口味&辣
但呢碟避風塘雞翼就一d都唔辣喔!
身為辣控,有點失望呢!
🐟漁人樂脆
以Twins 魚之脆卷做主角
再配以香脆嘅粗薯條&蕃薯條🍠
份量都幾多,炸物控一定滿足呀😆
而且仲伴有黑松露醬,認真滋味邪惡!
2020-08-15 35 瀏覽
偶爾掛住呢間餐廳嘅魚麵同埋魚烏冬,星期六特登嚟會一會佢,估唔到一點幾已經排晒長龍。.🐟照燒鯛魚柳濃湯魚烏冬 $78甜甜地嘅照燒醬好開胃,同嫩滑嘅鯛魚好夾。花膠魚湯味道香濃鮮味,魚烏冬爽口彈牙。.🥬野菜本菇安格斯牛肉定食 $80牛肉肥瘦均勻,肉味香濃。野菜令到呢個定食更加營養均衡,亦都吸收咗壽喜燒醬汁,食落甘甜美味。.🍟漁人樂脆 $58呢個拼盤包括有蕃薯條、薯條、魚肉春卷、墨魚春卷。.🍗明太子雞翼 $45雞中翼嘅部份釀入咗明太子,食落鹹香美味。雞中翼部份肉質嫩滑,雞翼尖則香脆可口。

🐟照燒鯛魚柳濃湯魚烏冬 $78

🥬野菜本菇安格斯牛肉定食 $80

🍟漁人樂脆 $58
呢個拼盤包括有蕃薯條、薯條、魚肉春卷、墨魚春卷。
🍗明太子雞翼 $45
2020-08-15