荃灣嘅朋友仔想去索下主子都唔一定要出翻旺角或者銅鑼灣,甚至觀塘先有嘅,其實荃灣一樣有貓貓cafe架🐱貓之茶房就係荃灣地鐵站附近🚇,地點都幾方便,上面嘅貓貓超可愛超乖,真係任摸唔嬲呀~想帶主子翻屋企就唔得啦,但係臨走前可以係門口買到唔同貓貓嘅小紀念品🐱比你帶翻屋企,好貼心呀呢度仲有好多boardgames🧩同飲品🧋比你坐低慢慢chill下(有主子做你嘅boardgame軍師,今次仲唔sure win!)✌🏻

2023-09-17 386 瀏覽
原本只想體驗一個小時,叫左小食,但啲小食過左55分鐘後先黎。。。。等到餓扁。 唔知啲店員係咪特登想我地坐超過一小時定係點。最後我地唔要啲野食就咁付費一個鐘,冇俾到野食錢步走左。🙄 成粒鐘係餓住個肚摸下貓🙄
2023-09-10
2023-09-07 444 瀏覽
今日個人行街行到累咁岩見到貓cafe、諗住入去玩貓+輕鬆坐下去過其他分店覺得吾錯、今次去荃灣覺得中伏⋯首先店員都Nice既、好似無其他人講到咁差但係入到去陣味道比較重、環境需要改善下有塵、我坐左陣開始身痕(利申我無任何敏感、一向都去吾同貓cafe坐都無事)叫左兩杯野飲 講真吾抱有期望 但真係我自己沖粉都好飲過佢但係最伏位係啲貓吾多活躍無咩生氣咁重點係我坐係到飲野時有隻貓佢自己行左過黎我隔離我伸手摸左佢兩下佢就出手爪左我一野我隻手背留低左幾條花痕 好彩未去到流血程度我又吾係追住佢黎搞佢 只係摸左兩下平時啲貓吾鐘意都係行開 佢咁大反應 搞到我咩心情都無晒夾硬飲完野 坐左一個鐘就走了 真係無興趣再黎⋯
今日個人行街行到累
咁岩見到貓cafe、諗住入去玩貓+輕鬆坐下
去過其他分店覺得吾錯、今次去荃灣覺得中伏⋯
首先店員都Nice既、好似無其他人講到咁差
但係入到去陣味道比較重、環境需要改善下
叫左兩杯野飲 講真吾抱有期望

搞到我咩心情都無晒
夾硬飲完野 坐左一個鐘就走了
真係無興趣再黎⋯
2023-09-01 298 瀏覽
第一次來,之前都有去過其他貓咖入場時有個身形微胖嘅職員同我倆講解收費同場內注意事項但佢講到好似急口令咁講得太快導致一半以上嘅內容都聽唔清楚😅淨係聽到除鞋消毒手想問清楚收費嘅時候個職員已經走返入去惟有自己睇返counter上面個收費表自行理解入到去一坐底就已經分別有兩隻貓坐左係枱同訓係我大脾上面(讚😍)之後叫左野飲同蛋糕因為要出位拎嘅關係拎完返位貓已經走曬🥹食食下蛋糕突然有隻貓走過嚟痾尿係我地個袋上面😭好彩一開頭有個透明袋比我地裝手袋睇職員們清理尿嘅速度同手法就知道D貓已經唔係第一次咁痾食完野之後再次離開座位去搵下其他貓玩睇到天花板同牆上面嘅假草裝飾勁多灰塵😰唔知係咪因為咁我開始係咁打乞次打到唔知係咪鼻敏感發作所以啱啱夠一個鐘就走對比先前去過嘅貓咖雖然呢度嘅貓係最親人嘅一間但係環境都比較殘舊同多灰塵建議裝一裝修
第一次來,之前都有去過其他貓咖

入場時有個身形微胖嘅職員同我倆講解收費同場內注意事項

但係環境都比較殘舊同多灰塵
建議裝一裝修
2023-08-28
2023-08-29 230 瀏覽
📍 貓之茶房(荃灣)瘋狂影相📸到走個陣,全個相簿都係貓貓嘅樣同埋唔同姿態🐱好滿足😌今日嚟到貓貓cafe 🐱第一次嚟到嘅感覺,好舒服。而且好窩心,店員服務態度好好,會主動介紹每一隻貓,有啲貓唔俾掂pat pat會發脾氣,好有個性🙋🏻‍♀️場內冇主食,只有蛋糕甜品飲品🥤可以俾各位愛貓人士專心玩貓😊我哋就叫咗兩杯嘢飲,價錢非常便宜,$7-18左右一杯🥃🔸香濃熱朱古力甜度適中,好重朱古力味,口感細膩入微,每飲一啖,口腔都充滿著濃郁朱古力味😘🔸冷炮白桃烏龍茶偏重白桃味,用冷炮既做法,令茶更清爽,入口有回甘,清甜感覺,可以去除油膩感🤭場內差唔多,有二十隻貓,主要都係流浪貓,仲可以買零食比貓咪{$20/全份 ‘$12/半份}一有零食味道,佢哋就一窩蜂沖曬過嚟,好可愛😍每買一份都捐款比流浪貓之家,幫助其他浪浪,好温暖既行動🥰每個客人入黎玩貓都好安靜🤫記得唔好太大聲,嚇親啲貓咪🐱每隻貓貓性格都不一樣,記得要好好愛護佢地❤️
📍 貓之茶房(荃灣)

場內冇主食,只有蛋糕甜品飲品🥤可以俾各位

🔸香濃熱朱古力

🔸冷炮白桃烏龍茶

每個客人入黎玩貓都好安靜🤫記得唔好太大聲,嚇親啲貓咪🐱
每隻貓貓性格都不一樣,記得要好好愛護佢地❤️

2023-08-14 371 瀏覽
一早已經答應陪朋友去貓貓cafe,今日終於抽到時間去啦!!荃灣店好近地鐵站,响B出口經天橋行落嚟大河道,三分鐘就到!今日上去時唔算太多人,一入門有位置畀你換拖鞋,仲有酒精搓手液提供,清潔好雙手摸貓貓,啲貓貓都放心啲~店員好細心提醒曬所有要注意嘅地方,之後就安排好座位。佢會畀個大膠袋你袋住啲手袋雜物,以免被貓貓弄髒或者誤咬。店內只提供飲品同蛋糕,並無正餐供應,價錢比想像中便宜。店內的貓貓都十分可愛~雖然不是每一隻都會黏人,但全部都可以任摸任擼~基本上你嘅手機係冇乜時間可以放低,每一秒都可以影到可愛沙龍…店內會提供小食畀你購買嚟餵貓,但店員真係好細心,因為漸漸客人多咗,佢就只提供小份零食(有分大細),以免貓貓過飽~當然,佢哋都好有性格,有啲食飽咗就唔再so你,有啲就不斷問你攞嚟食~基本上店內清潔衛生情況比想像中優秀,地上基本沒有貓毛及貓砂,但因為貓貓數量多(有二十多隻),難免會有少許味道,但幾分鐘後已完全察覺不到了。店內以逗留時間計算,$58/小時,小朋友仲有折扣。我自己都有養貓,所以睇得出店員都是愛貓之人,整個體驗感覺非常良好!

2023-08-14
下午茶
2023-05-11 1347 瀏覽
平時小編都幾鍾意同貓貓一齊玩㗎😍,見佢哋咁得意,心情即刻好返晒🥳,有朋友介紹呢一個地方環境舒適,而且有咁多可愛嘅貓貓陪住大家🫶🏻,點都要嚟一次釋放下大家嘅壓力先🥰貓之茶房嘅地理位置都幾方便👍🏻,由地鐵站行過嚟都唔使10分鐘🤩,一嚟到店員會會提提大家消毒雙手同埋更換即棄拖鞋,令場內既環境都夠晒乾淨衛生,入到去會有一個大袋俾大家放個人物品👍🏻,等大家可以放心咁去玩咁多可愛既貓貓嫁😁呢度提供左貓小食比大家購買👏🏻,可以享受同貓貓玩嘅樂趣,每購買七份貓小食,就會捐一份小食幫助既浪浪,一路餵佢地都覺得幾正嫁😍估唔到餐廳既食物質素高🤩,而且飲品同食物都幾多選擇,今次都叫左幾款一齊試下👍🏻🧊冷泡白桃烏龍茶☕️茶味香濃,少左平時熱茶既苦澀味,白桃味慢慢滲出來,夠晒解渴🤤🧊冷泡玫瑰紅茶🌹玫瑰味幾突出,飲落去都香濃,啱晒鍾意玫瑰花既大家嚟試一試👍🏻🧊凍燕麥奶Mocha $20咖啡味都幾香濃,朱古力🍫嘅甜味配搭啱啱好,唔會太甜,加埋燕麥奶飲落更加順滑,整體嚟講都幾好味嫁,呢一杯飲品都有少少驚喜嫁,值得一試🫶🏻整體嚟講呢度嘅環境都幾好😍,又可以同咁得意嘅貓貓🐱一齊玩下,令大壓力既大家都可以嚟減下壓,比貓貓自癒下

🧊冷泡白桃烏龍茶☕️

🧊冷泡玫瑰紅茶🌹

🧊凍燕麥奶Mocha $20

整體嚟講呢度嘅環境都幾好😍,又可以同咁得意嘅貓貓🐱一齊玩下,令大壓力既大家都可以嚟減下壓,比貓貓自癒下大家嘅心靈,都幾推薦大家經過嘅時候嚟玩下嫁😋

人均消費💵: $100-130
性格比: 9/10
好食程度😋:8.5/10
回頭指數💓:9/10

📍貓之茶房 (荃灣)
荃灣大河道45號樹勳樓1樓
2023-04-01 1372 瀏覽
落雨濕濕,不能去戶外活動唯有去cafe,做下貓奴🐱 今日去咗貓之茶房荃灣分店,地點十分方便, 地鐵站行過去都唔使10分鐘。黃昏時間去到,人流唔算多, 可以靜靜地同貓貓交流一下~ 始終貓同小朋友唔算好friend,所以入場之前店員都有好多提示,教小朋友點同貓貓相處,做一個合格嘅小貓奴😌入場前要消毒雙手同換紙拖鞋,確保場內清潔衛生! 入場之後,可以將個人物品放喺大膠袋入面。每張枱都放有一支貓棒可以同貓貓玩,但記住只可以大人用,小朋友未必控制到,所以小朋友唔可以玩!貓之茶房每個月都會捐錢俾流浪貓團體,每幫襯七包貓小食,佢地就會捐出一份俾流浪貓架,我哋都支持下,買咗一份貓小食餵貓貓。Café 入面有飲品同埋簡單小食,不過我哋掛住玩淨係叫咗飲品。呢度環境好乾淨舒服,摸住啲貓貓真係好療癒☺️☺️☺️除咗貓貓,呢度仲有書同唔同種類嘅broad game,大家可以一邊玩貓貓,一邊同朋友chill下。
落雨濕濕,不能去戶外活動唯有去cafe,做下貓奴🐱

2023-03-31
2023-03-18 1342 瀏覽
出發前滿心歡喜黎到呢間cafe,其實主要都要想係帶小朋友同貓貓互動下,雖然店員係進店前有講到規則,而我地亦都了解明白的但兩位店員真係實在太刻意了,不停(噓…)噓到好煩,其實小朋友見到貓貓,好開心咁講:貓貓呀,總之在場所有小朋友一講野,兩位店員都會不停噓,又對住個兩歲小朋友講你嚇到啲貓走哂啦)成個過程好唔自在,淨係聽到兩個店員不停話在場小朋友,同不停噓噓聲不能好好咁放鬆全部捉住自己個小朋友唔敢俾佢摸你地啲貓,搞到好大壓力。其實啲大人同埋兩位店員講野同啲笑聲仲大聲過啲小朋友,最後我直頭將我小朋友堆埋角落頭唔敢俾佢出黎,再睇住店員不停話在場其他家長既小朋友,其實小朋友冇做錯到,但搞到好似小朋友一出聲就係錯咁所以我地都提早走了明白店員愛貓心切,既然如此建議你地不如貼住不準小朋友到場,咁樣大家都會舒服啲

但兩位店員真係實在太刻意了,不停(噓…)
噓到好煩,其實小朋友見到貓貓,
又對住個兩歲小朋友講
你嚇到啲貓走哂啦)

不能好好咁放鬆
全部捉住自己個小朋友唔敢俾佢摸你地啲貓,
所以我地都提早走了

2022-11-09 2482 瀏覽
仔仔講咗好耐想去貓貓Cafe,今日有時間就同佢去玩下啦🥰-價錢都唔算貴,閒日首小時$60,學生仲要平$5~次小時$38-入到去店員好有禮貌帶位講解一下呢度只提供飲品同其他注意事項⚠️☺️環境都幾舒適、無味👍🏻-亦都可以餵下嘢食俾啲貓貓,半份貓零食$12/份,仲好有愛心每售7包,會捐出1包比流浪貓💗全場每小時限賣三份,控制分量除左貓貓唔會食濟之餘仲會保持熱愛☺️仲要有得借逗貓棒😍-我哋要叫左兩杯飲品仲可以轉燕麥奶😍朱古力夠濃甜度剛剛好,好好飲😋-抹茶鮮奶好香抹茶味👍🏻-環境幾乾淨,店員時不時都會拎個碌,碌地下啲貓毛,貓🐱好乾淨啲毛都好順無打結,帶小朋友嚟玩得放心😊衛生意識高🧡貓既種類都多,我地都玩得好開心😁
仔仔講咗好耐想去貓貓Cafe,今日有時間就同佢去玩下啦🥰
價錢都唔算貴,
閒日首小時$60,學生仲要平$5~
次小時$38
環境都幾舒適、無味👍🏻

亦都可以餵下嘢食俾啲貓貓,
半份貓零食$12/份,
仲好有愛心每售7包,會捐出1包比流浪貓💗
仲要有得借逗貓棒😍

我哋要叫左兩杯飲品
仲可以轉燕麥奶😍
朱古力夠濃甜度剛剛好,好好飲😋
抹茶鮮奶好香抹茶味👍🏻

帶小朋友嚟玩得放心😊衛生意識高🧡
貓既種類都多,我地都玩得好開心😁

2022-10-18 1610 瀏覽
今日又去咗貓貓Cafe啦😻😻呢間貓cafe好舒服 氣氛比較安靜啲貓貓一啲都唔怕人會喺身邊不停經過有啲仲要幾痴人添🥰🥰呢間Cafe首小時$60入場之後每小時$38都有飲品提供,價錢都唔貴味道都唔錯。食物就冇提供,但可以買貓糧比貓貓🐱😸呢隻貓嘅外型好特別啲貓貓好嘆呀~一睇就知好食好住啦😆😆呢隻要減肥呀😂買左零食 呢隻最捧場但為咗佢健康忍住咗🥹勁有氣勢😂😂洗唔洗咁有型先!跳咗上我張枱😂😂一望上去 笑死我😆呢間𝐜𝐚𝐟𝐞, 有棋類提供,一堆朋友玩吓見吓面或者一兩個人嚟坐吓休息吓都好適合👍🏼👍🏼但最好著褲唔好著裙,因為係坐地下的,如果女仔著裙就唔係咁方便喇:)
今日又去咗貓貓Cafe啦😻😻
呢間貓cafe好舒服 氣氛比較安靜
啲貓貓一啲都唔怕人
會喺身邊不停經過
有啲仲要幾痴人添🥰🥰
呢間Cafe首小時$60入場
之後每小時$38
都有飲品提供,價錢都唔貴
味道都唔錯。
食物就冇提供,但可以買貓糧比貓貓🐱😸
呢隻貓嘅外型好特別

啲貓貓好嘆呀~
一睇就知好食好住啦😆😆

呢隻要減肥呀😂買左零食 呢隻最捧場
但為咗佢健康忍住咗🥹

勁有氣勢😂😂洗唔洗咁有型先!

跳咗上我張枱😂😂一望上去 笑死我😆
2022-09-22 1462 瀏覽
位於荃灣嘅貓之茶房地點好方便,我地坐巴士喺大河道落車行兩分鐘就到😁呢間分店亦只係提供飲品,但種類比尖沙咀分店多,今次我地點咗朱古力咖啡同荔枝梳打,質素好高wo!特別一讚係朱古力咖啡夠濃味 ☕️ 呢間分店有十幾隻貓貓,其中一隻仲識俾手手,好叻🐱場內亦可以購買急凍真空雞肉比主子們餵食,不過要注意身上有寫住要減肥嘅貓貓係唔食得架😛順帶一提,茶房招待4歲以上小朋友,4歲以下如果唔會嘈吵都可以嘅 👶🏻場內每位大人一定要跟住小朋友行走呀👀

食盡荃灣之貓cafe — 貓之茶房—————————————————星期五係荃灣食完晚飯見8點都未夠,於是去左一間平時行日行天橋都會望到既樓上貓cafe 貓之茶房hea下 呢間貓cafe只賣飲品,平日收場費係首小時$60,次小時$38,飲品另買,不過都係10蚊左右😇夜晚8點入場,人數唔多只有3,4個,場地都幾大,而且職員會講解收費同埋俾紙拖鞋我地換,仲有索繩袋放包包,好貼心!黎貓Cafe當然係想同貓貓玩啦! 貓之茶房既貓貓好多都好痴人,有隻一坐底仲即刻自動波坐上我大腿😍😍坐左足足20分鐘😂場內可以免費借逗貓棒同埋買貓零食喂貓,真係玩得好滿足!野飲方面叫左凍芒果乳酪特飲,味道偏甜,都幾大杯,唔錯!😬熱蜂蜜生薑茶,有淡淡薑味微甜幾暖身,味道小朋友都岩飲唔會有薑辣味😙
食盡荃灣之貓cafe — 貓之茶房
—————————————————

場內可以免費借逗貓棒同埋買貓零食喂貓,真係玩得好滿足!

野飲方面叫左
凍芒果乳酪特飲,味道偏甜,都幾大杯,唔錯!😬

2022-09-17 767 瀏覽
🐈 貓之茶舍 🍵評分:🌕🌕🌕🌕🌖今日去荃灣行街~咁啱有一個靚鐘嘅Gap Hour唔知做咩好~見到大河街好大個招牌寫住「貓之茶舍」😺 不如想去休息下同玩下貓啦✨🐈 貓舍入場時數收費的,不過價錢都係幾十蚊,好適合家長帶小朋友來親親小動物 👶🏻🐱 呢度貓貓我見有超過十隻,好似好多都係收養返嚟㗎😃 大家可以坐喺度叫杯嘢飲🍹一杯嘢飲十零蚊,絕對係成本價‼️ 我叫咗杯熱菊花蜜,都係十幾蚊,邊飲邊比貓貓啤住都幾好笑㗎!😆如果大家想感受俾貓貓圍🐈🐈‍⬛ 不妨買一包貓貓零食,可以幫補貓貓生活、又可比貓貓寵幸🥰 真係太治癒了✅✅.
🐈 貓之茶舍 🍵

評分:🌕🌕🌕🌕🌖

2022-09-17 563 瀏覽
🐱之前去過旺角店 覺得貓貓都好活潑可愛所以再到訪荃灣店相對旺角店 荃灣店就比較細同埋舊少少🪵茶房座位主要都係日式座墊同小枱子, 店員每日都會碌走毛毛同消毒 , 保持清潔。💰收費閒日首小時$60,次小時$38假日首小時 $70,次小時$48🐱我哋去到大概有10幾隻貓,大部份都好肯俾摸摸,仲會自己坐上你大髀,好可愛剛好預上開飯時間,都係第一次見咁多貓一齊食飯,好搞笑(最後有片),店員會為比較善良爭唔到野食嘅貓提供專屬飯飯。🍗另外有貓零食可以買,$12/半份,半份都好多。為食嘅貓貓好現實,一聞到有零食就會行過黎,有一隻仲會伸手手想係你手入面拎野食,超級為食但勁可愛。不過舖頭都會驚貓貓食得太多嘢所以每小時限售3份。🥤茶房暫時冇食物提供,但有飲品,飲品種類都好多。我哋揀咗抹茶牛奶同桂圓紅棗茶,飲品大概都係$8-$15 象徵式收費。如果將來有番食物就會方便d

🐱之前去過旺角店 覺得貓貓都好活潑可愛所以再到訪荃灣店

相對旺角店 荃灣店就比較細同埋舊少少