2023-03-18 1344 瀏覽
出發前滿心歡喜黎到呢間cafe,其實主要都要想係帶小朋友同貓貓互動下,雖然店員係進店前有講到規則,而我地亦都了解明白的但兩位店員真係實在太刻意了,不停(噓…)噓到好煩,其實小朋友見到貓貓,好開心咁講:貓貓呀,總之在場所有小朋友一講野,兩位店員都會不停噓,又對住個兩歲小朋友講你嚇到啲貓走哂啦)成個過程好唔自在,淨係聽到兩個店員不停話在場小朋友,同不停噓噓聲不能好好咁放鬆全部捉住自己個小朋友唔敢俾佢摸你地啲貓,搞到好大壓力。其實啲大人同埋兩位店員講野同啲笑聲仲大聲過啲小朋友,最後我直頭將我小朋友堆埋角落頭唔敢俾佢出黎,再睇住店員不停話在場其他家長既小朋友,其實小朋友冇做錯到,但搞到好似小朋友一出聲就係錯咁所以我地都提早走了明白店員愛貓心切,既然如此建議你地不如貼住不準小朋友到場,咁樣大家都會舒服啲

但兩位店員真係實在太刻意了,不停(噓…)
噓到好煩,其實小朋友見到貓貓,
又對住個兩歲小朋友講
你嚇到啲貓走哂啦)

不能好好咁放鬆
全部捉住自己個小朋友唔敢俾佢摸你地啲貓,
所以我地都提早走了