2023-08-14 371 瀏覽
一早已經答應陪朋友去貓貓cafe,今日終於抽到時間去啦!!荃灣店好近地鐵站,响B出口經天橋行落嚟大河道,三分鐘就到!今日上去時唔算太多人,一入門有位置畀你換拖鞋,仲有酒精搓手液提供,清潔好雙手摸貓貓,啲貓貓都放心啲~店員好細心提醒曬所有要注意嘅地方,之後就安排好座位。佢會畀個大膠袋你袋住啲手袋雜物,以免被貓貓弄髒或者誤咬。店內只提供飲品同蛋糕,並無正餐供應,價錢比想像中便宜。店內的貓貓都十分可愛~雖然不是每一隻都會黏人,但全部都可以任摸任擼~基本上你嘅手機係冇乜時間可以放低,每一秒都可以影到可愛沙龍…店內會提供小食畀你購買嚟餵貓,但店員真係好細心,因為漸漸客人多咗,佢就只提供小份零食(有分大細),以免貓貓過飽~當然,佢哋都好有性格,有啲食飽咗就唔再so你,有啲就不斷問你攞嚟食~基本上店內清潔衛生情況比想像中優秀,地上基本沒有貓毛及貓砂,但因為貓貓數量多(有二十多隻),難免會有少許味道,但幾分鐘後已完全察覺不到了。店內以逗留時間計算,$58/小時,小朋友仲有折扣。我自己都有養貓,所以睇得出店員都是愛貓之人,整個體驗感覺非常良好!

2023-08-14
下午茶