📍經過荃灣地鐵站附近 好幾次都想試下呢間吉列料理專門店「豚本家」🙋🏻‍♀️ 今次就啱Dinner Time 就去試下啦! 餐廳環境簡潔光猛🌟 座位之間相當闊落 空間感十足💚 除咗主打吉列料理定食 亦有提供刺身丼飯/ 燒肉定食/ 鍋物套餐🍲 選擇多元化 價錢亦算實惠走親民路線😻🌀 吉列三文魚柳定食🔼 所有定食均配有白飯/ 麵豉湯/ 茶碗蒸及漬物 亦可+$15轉烏冬/蕎麥麵 仲可以無限追加椰菜絲同白飯吉列三文魚柳🐟並唔係間間餐廳都有得食! 三文魚厚身肥美 被金黃酥脆的炸粉包裹住🙊 做到外脆內軟 魚肉顏色漸層效果明顯👀 三文魚柳呈半生熟狀態 邊位肉質粉嫩 中間刺身位又夠嫩滑 營造咗2個層次既口感! 🌀 吉列豬斧頭扒定食餐廳推薦!✅ 豬斧頭扒好厚肉 份量十足🫶🏻 店員表示斧頭扒以慢煮方式烹調 故製作需時 所以食落肉質份外軟腍😻 豬扒油脂較少正合我意 唔會過於油膩 沾上秘製豬扒汁 相當開胃惹味🔥🌀 一口炸豆腐 & 抹茶紅豆大福灑上七味粉嘅炸豆腐 炸得相當香脆 豆腐滑捋捋 🍵抹茶紅豆大福外皮煙韌 蜜紅豆軟腍香甜 做飯後甜品很不錯~
📍

🌀 吉列三文魚柳定食

🌀 吉列豬斧頭扒定食

🌀 一口炸豆腐 & 抹茶紅豆大福
  • 吉列豬斧頭扒定食
👦🏻好鐘意食吉列豬扒,咁啱👧🏻見到荃灣豚本家新出咗吉列新品-吉列豬斧頭扒,咁吸引就帶👦🏻嚟試吓💕位置好近荃灣地鐵站,B2出口行一分鐘就到。豚本家主打吉列定食,亦有刺身定食、燒肉定食、燒物定食、小食同飲品。👦🏻👧🏻嗌咗兩個吉列定食做晚餐,推介叫吉列豬斧頭扒,外脆內嫩整得好出色👍🏻,男士食完都話好飽🤭~定食包白飯🍚、茶碗蒸🥚、麵豉湯🥣、漬物同椰菜絲🥬,另外可以加錢將白飯升級蕎麥麵或烏冬。茶碗蒸入面有冬菇同雞肉,蒸蛋蒸得好滑溜。椰菜絲加咗麻醬後,食落清新開胃,食完吉列嘢再食椰菜絲先可以減膩🫶🏻吉列豬斧頭扒定食 加自家咖喱汁 $178+$10吉列豬斧頭扒size巨型🤩,仲大過👧🏻嘅手掌🤣!切落去聽到外皮酥脆嘅聲音🔪,肉厚嫩滑juicy💦,沾埋佢地獨家特製嘅炸豬扒汁,酸酸地有開胃去膩感。吉列三文魚柳定食 加自家咖喱汁 $125+$10店員話呢款係豚本家「全港首創」🇭🇰,就嗌咗嚟試吓。估唔到三文魚用吉列做法去整又ok架喎🐟~ 外皮同樣酥脆,入面嘅三文魚好嫩滑,魚油香味係口腔內散發☺️。沖繩菠蘿乳酸梳打 $22乳酸酸酸甜甜,濃郁嘅沖繩菠蘿香氣🍍,唔會太甜,飲落好清爽。📍 豚本家 (荃灣)荃灣青山公路荃

吉列豬斧頭扒定食 加自家咖喱汁 $178+$10

吉列三文魚柳定食 加自家咖喱汁 $125+$10

沖繩菠蘿乳酸梳打 $22
乳酸酸酸甜甜,濃郁嘅沖繩菠蘿香氣🍍,唔會太甜,飲落好清爽。

📍 豚本家 (荃灣)
荃灣青山公路荃灣段210號富華中心2樓B號舖
2024-01-08
2023-12-25 799 瀏覽
butahonke specializes in tonkatsu teishoku in generous portions at valuable prices 🐖 sashimi and grilled options are available 🍱 teishoku includes chawanmushi, miso soup, and tsukemono 🍵 upgrade rice to soba or udon 🍜 and add on your choice of sides and drinks 🥤butahonke 主打吉列定食 大份足料 價錢親民 🐖 仲有魚生同燒物可以揀 🔥 定食包括茶碗蒸 麵豉湯 漬物 🍵 白飯仲可以升級蕎麥麵或烏冬 🍜 多款小食同飲品可以加配 🥤🐖 吉列厚切豬扒定食 午餐 HKD$98吉列金黃酥脆 豬扒大塊厚肉 香而不膩定食配茶碗蒸 麵豉湯 漬物 白飯▫️ 轉蕎麥麵 (熱) +$15 麥香彈牙 清甜暖胃🐟 燒錆魚定食 午餐 HKD$68錆魚燒香 細緻綿密定食配茶碗蒸 麵豉湯 漬物 白飯🍞 一口炸豆腐+$18 香脆嫩滑 鋪滿七味粉 香辣惹味🎃

🐖 吉列厚切豬扒定食 午餐 HKD$98

🍊 西柚梳打 +$12 酸甜解膩

⭐️ 午市不設加一服務費

📍 荃灣青山公路荃灣段210號富華中心2樓B號舖 🇭🇰
2023-12-24 435 瀏覽
//17 12 23 晴天🌞19:30 荃灣 富華中心@butahonke勝利丼 ☺︎「吉列豬扒」大家都知道係日本其中一種最常見嘅料理,但原來佢真正嘅發源地並唔係喺日本㗎~「吉列」源自法文𝘊𝘰𝘵𝘦𝘭𝘦𝘵𝘵𝘦,意思指一種經油炸嘅肉片,最早由明治時期從西方傳入。初時洋食店亦參考咗「奧地利」名菜「維也納牛肉」;將一片片牛肉蘸上麵包糠,然後透過炸熱,再配襯麵包及薯條食用。但後來「銀座」有一間洋食老店,為咗迎合更多人嘅口味,於是將牛肉變做豬肉,麵包變做白飯,薯條就變為椰菜沙律。亦正因為呢次轉變,更成功令到「吉列豬扒」成為風靡全球嘅日式料理啊!𖤐ˊ會有加一服務費🔻吉列豬斧頭扒定食 HKD$178ꕀ各款定食都會贈送麵豉湯及茶碗蒸斧頭扒非常之大塊同厚肉拎起手好重 望住佢係咁滴啲肉汁 本人都已經流晒口水而且即點即炸 咬起嚟熱辣辣 出晒煙食嗰陣同時會有酥脆、啖啖肉、𝘫𝘶𝘪𝘤𝘺嘅感覺加埋側邊連住少少嘅脂肪位 每當夾雜埋啲油香 嗰種滋味真係難以形容再蘸上日式吉列醬 酸酸甜甜 開胃之餘 仲大大中和肉膩感無論賣相定味道 都接近我喺東京食過嘅老字號吉列豬扒店 整體性價比相當高🔻吉列三文魚柳定食 HKD$125轉蕎麥
17 12 23 晴天🌞

斧頭扒非常之大塊同厚肉
拎起手好重 望住佢係咁滴啲肉汁
本人都已經流晒口水

而且即點即炸 咬起嚟熱辣辣 出晒煙
食嗰陣同時會有酥脆、啖啖肉、𝘫𝘶𝘪𝘤𝘺嘅感覺
加埋側邊連住少少嘅脂肪位
每當夾雜埋啲油香 嗰種滋味真係難以形容

再蘸上日式吉列醬 酸酸甜甜
開胃之餘 仲大大中和肉膩感
無論賣相定味道
都接近我喺東京食過嘅老字號吉列豬扒店
整體性價比相當高

🔻吉列三文魚柳定食 HKD$125
轉蕎麥麵 + HKD$15|冷泡炭燒烏龍茶 + HKD$18

三文魚入口鮮嫩柔滑 外層炸皮酥脆、鬆化
而三文魚柳內層更保留輕輕嘅半生熟
證明廚師對控制火喉喺非常講究、純熟
所以由外、中、內都會有唔同層次及味道
重點喺全港首創 其他地方一定食唔到

茶碗蒸十分滑溜 裏面加咗豬肉
食起嚟會帶陣陣肉嘅鹹鮮 味道有驚喜 絕對係出色之作

2023-12-17
  • 吉列三文魚柳定食
  • 吉列厚切豬扒定食
  • 茶碗蒸
這家也太方便了吧 !!MY GOD 就真的在地鐵🚇  的對面1分鐘的路程(好可怕😱吉列厚切豬扒定食 $115這個也真的太好拍了吧(而且和餐單上 還真的長得一模一樣豬扒們也真的好厚好厚 薄薄的脆皮 1/9、2/8比例的脂肪和豬肉紮實咬好咬滿 沾上豬扒汁 再一口飯~ 下飯(他們的米也真有越光米 概有的米香味 粒粒分明還另加了$10 咖哩 馬上憶起日本🇯🇵 放題的咖哩醬 偏甜 小孩🧒的愛吉列竹莢魚+$18他們都是認認真真的 吉列外皮包實實 每口都一定再以吃到他們的脆皮魚🐟 肉紮紮實實 整隻都沒有骨頭 ’小孩也可以吃,燒花魚一夜千定食$108想不到在這裡也能吃到 日式烤魚感(居酒屋🏮燒烤但又不是乾柴的 反而還有點油在上面的~~軟軟 皮脆(旁邊大部分客人 要不吉列厚切豬扒;就是燒魚們😋唐揚魷魚鬚 $58這個要送酒~~薄脆皮 醃漬魷魚🦑 味鹹香、香濃~(應該要再點個大杯 Asahi (還送個唐揚炸雞🍗))豚本屋 真的很適合🈴️一家人👨‍👩‍👧‍👧 去~他們的食物都非常溫和 不辣 魚🐟 又沒什麽骨頭而且從地鐵 站走過對面就是了 地理位置真的太方便了~下次和家人👨‍👩‍👧‍👧在荃灣逛累了 也可以試試看
1分鐘的路程(好可怕😱
吉列竹莢魚
吉列竹莢魚+$18

他們都是認認真真的 吉列外皮包實實 每口都
一定再以吃到他們的脆皮
魚🐟 肉紮紮實實 整隻都沒有骨頭 ’小孩也可以吃,
燒花魚一夜干定食
燒花魚一夜千定食$108
想不到在這裡也能吃到 日式烤魚感(居酒屋🏮燒烤
但又不是乾柴的 反而還有點油在上面的~~軟軟 皮脆
(旁邊大部分客人 要不吉列厚切豬扒;就是燒魚們😋
唐揚魷魚鬚
唐揚魷魚鬚 $58
這個要送酒~~薄脆皮 醃漬魷魚🦑 味鹹香、香濃~
(應該要再點個大杯 Asahi (還送個唐揚炸雞🍗))

豚本屋 真的很適合🈴️一家人👨‍👩‍👧‍👧 去~
他們的食物都非常溫和 不辣 魚🐟 又沒什麽骨頭
而且從地鐵 站走過對面就是了 地理位置真的太方便了~

下次和家人👨‍👩‍👧‍👧在荃灣逛累了 也可以試試看
2023-11-21
吉列竹莢魚
燒花魚一夜干定食
唐揚魷魚鬚
  • 燒花魚一夜千定食
4天前 0 瀏覽
唔講唔覺豚本家偷偷地開左啦🥰超近地鐵站🚉主打吉列料理定食,一個餐有齊晒前菜,主食,麵豉湯🥣滿足晒所有人既要求.🍱吉列厚切豬扒定食吉列豬扒定食絕對係招牌菜之一㊙️豬扒嘅份量十足,而且厚度相當飽滿😍外衣炸至金黃酥脆👍🏽但係內裏仍然保持住豐富嘅肉汁‼️一口咬落去,外脆內軟,啖啖嘅肉汁滿溢出嚟,配上白飯絕對係食唔停口😋.🍣吉列三文魚柳定食吉列三文魚柳就係另一款比較少見嘅菜式🤣同樣都係炸得酥脆嘅外衣,內裏包住嘅係油脂豐富嘅三文魚柳😇經過精心烹調嘅吉列魚柳,外脆內嫩🥰每一口都能夠感受到魚肉🐟嘅鮮甜和細膩。呢道特別嘅菜式係肉食愛好者嘅另一種選擇🤪.🐣照燒雞翼雞翼嘅外表呈現出誘人嘅色澤😌散發着香濃嘅照燒香氣。雞肉咬落去鮮嫩多汁💦醬汁非常入味。非常適合加點,令到用餐可以多一點滿足感。
🍱吉列厚切豬扒定食

🍣吉列三文魚柳定食

🐣照燒雞翼
2024-04-14 30 瀏覽
平時好少會打評價,除非間餐廳質素奇差或者極好,豚本家屬於後者。食物質素幾好,價錢正常,而家香港食飯呢個價錢不過不失,最值得一提的是員工的服務態度非常好!由落單、上菜、收銀三個唔同的員工都好好招呼,我地叫左個燒牛肉定食,唔係好識燒搞到痴哂底,員工主動過來(我地坐最入面位置)話俾我地知應該點燒才是對的同埋換個新鐵板俾我地。之後見我地食完就好快來收野,以為催我地交枱(香港飲食業文化係咁….分秒必爭),但係佢叫我地慢慢坐,跟住飲埋杯野就去埋單啦,原來出面其實係有人等緊位既,呢一點真係抵讚👍🏻👍🏻 到埋單收銀員亦滿面笑容問我地用餐感想,令我一度以為我唔係身處香港😆😆 我想講香港咁既市道大家應該要好好珍惜呢d咁有心做既餐廳,所以專登上來打咁多字。

2024-04-13
2024-03-27 51 瀏覽
***🏡 豚本家 Butahonke📍 荃灣青山公路 - 荃灣段210號富華中心商場2樓B號舖💰 人均100-200位於荃灣的親民日式料理🍱一出荃灣地鐵站行幾步就可以見到啦 餐廳環境乾淨 座位設計闊落 坐得非常舒服 同時提供多款日式料理🍣包括刺身定食、煮物定食、吉列定食、燒肉定食 超級適合有選擇困難症噶朋友😜同朋友試左以下幾款⬇️各款定食套餐都配有前菜、沙律菜、茶碗蒸、味噌湯同白飯⭐ 吉列豬斧頭扒定食 轉蕎麥麵 $196超大超厚噶一塊斧頭扒🥩份量無得輸即點即炸 非常香脆 仲好juicy 搭配秘製吉列醬汁 唔會太膩食完仲可以食埋芝麻醬加椰菜絲🥬中和翻個口感⭐ 四色刺身丼定食 $128成碗鋪滿刺身 分別有三文魚 吞拿魚 油甘魚 吞拿魚蓉同時滿足多個願望🥳刺身夠新鮮 食落鮮甜 搭配芥末口感更佳⭐ 波子汽水 $18簡直係童年回憶🥹⭐ 蘋果梳打 $22大大一杯🍃非常清新噶味道 #香港美食 #eatwhatulike #九龍美食 #荃灣美食 #綠楊新邨美食 #香港日本餐廳 #香港過江龍 #香港刺身飯 #hkfoodie #hkig #hkblogger #香港探店 #香港日料 #吉列豬 #荃灣便當
***
🏡 豚本家 Butahonke

📍 荃灣青山公路 - 荃灣段210號富華中心商場2樓B號舖
💰 人均100-200

超級適合有選擇困難症噶朋友😜

同朋友試左以下幾款⬇️

各款定食套餐都配有前菜、沙律菜、茶碗蒸、味噌湯同白飯

⭐ 吉列豬斧頭扒定食 轉蕎麥麵 $196

大大一杯🍃非常清新噶味道

2024-03-27
  • 吉列豬斧頭扒定食
2024-03-18 57 瀏覽
一班姐妹聚會去了這家,巨多選擇,出奇地每個菜都好食喔,特别推五花腩,真的好好吃,我地食左2碟。炸三文魚好特别好好食,刺身飯也好吃,新鮮,份量足。價格也很平民,下次來荃灣也要再去吃
2024-03-14 79 瀏覽
今日同朋友去咗食lunch,呢一間餐廳距離荃灣地鐵站好近,出咗站只需要行一兩分鐘就到-🌟吉列豬扒厚切定食 |$98呢一個吉列豬扒定食超級推薦,豬扒好厚切好有份量,個脆粉做得好好,炸得好脆脂肪同埋肉嘅比例均勻好香油脂味😋-🌟南蠻炸雞定定食 |$58呢個價錢相對平啲,但係冇厚切豬扒咁好食,但係水準都唔差,啲雞都好大份,啖啖肉,而且有好多配菜,食到好飽好滿足。我今次加咗錢轉做蕎麥麵,啱晒唔鍾意食飯嘅我。
🌟吉列豬扒厚切定食 |$98
🌟南蠻炸雞定定食 |$58

2024-03-13 49 瀏覽
聽人介紹有間吉列厚切豬排飯🐖定食好平,一於跟同事去試吓。手機落單有得自訂特別選項,都幾貼心。炸豬扒飯賣相相當不錯,有茶碗蒸麵豉湯🥣沙律前菜,講返主角炸粉有啲厚,反而豬扒比較薄身,咬幾啖先至有啲肉食吓,如果可以改善下就好。另外其他配菜一般,但係埋單$58優惠價錢食到咁豐富嘅午餐,相對性價比算好好👍🏻☺️,但係下次可能唔再嚟叫豬扒飯。地點:荃灣富華中心商場係一間唔起眼嘅商場,估唔到原來佢都有餐廳喺上邊,行一層樓梯就見到餐廳。環境:地方闊落裝修企理,私隱度高,枱面夠闊,但係通風比較差,聞到一浸浸嘅油煙味。價錢:原來做緊優惠,先至$58食到,平時要$98,可以考慮正價嘅時候先至再嚟試吓,可能正常返😂。服務:QR code手機落單,出counter俾錢,手機app UI可以改善下,定食套餐同埋單點原來要分開揀。

地點:

環境:

價錢:

服務:

今天試試返工附近新開的日本豚本家,它只有荃灣這家分店。以為是吃豚肉,但眼見menu原來都有好多選擇。例如吉利炸物定食,燒肉/牛舌/牛腹肉/牛小排定食,小食也有大約10款。財政有點緊張,只能叫點平野。叫了個最普通的三文魚飯,味道正常發揮。芥末給不少,可以帶出三文魚的鮮味。但質素就有點像爭鮮的三文魚壽司吧~還有點不夠喉,叫了小食茶碗蒸。裡面有雞肉和冬菇。蛋挺滑呀。一個人食埋單80幾,這個價錢,不過不失呀!

財政有點緊張,只能叫點平野。

一個人食埋單80幾,這個價錢,不過不失呀!
2024-03-04
2024-03-03 63 瀏覽
"豚本家"看店名就知這家店是主打賣豬,但我同小絲入店後沒有點豬的打算。我們平日晚上6時30分到,可能尚算早,店內客人不多,我們坐了在一張四人的卡位,蠻舒適的。小絲曾經在日本吃過很好味的南蠻炸雞,所以就點了南蠻炸雞定食看看能不能在香港都找到日本的味道。而我就點了燒牛小排定食,再單點一客三文魚剌身(3件)。點餐的時候我還按錯了,免費點多了一碗飯。我那個牛小排油脂蠻多的,所以即烤的時候有很多油份不停滴出來,幸好這個有點像韓燒的圓形烤爐設計,烤盤的中心點高,周邊底,所以烤牛肉時,油份會斜落到下邊,吃的時候就比較健康。但要留意烤的時候,油還是會彈出到爐的外邊,而且是非常多,吃完後周圍都是油。牛的份量還可以,但覺得這個價錢,肉的質量要再高些才對。因為我下單時點錯加了一個飯,幸好我是收工來吃,很肚餓,所以仍然可以吃完這個餐,但實在是超飽。小絲的南蠻炸雞定食份量超激大,再加上小絲是麻雀肚子,食量很小。目測要2個小絲才可以消化到。炸雞大得來,肉都厚,味道有點淡。包著雞排的炸麵包糠都有點淡味。所以點醬汁是必須的。最後小絲真的吃不完,又給了我吃幾件雞,真的很飽X 2。每個定食都會跟一茶杯的荼碗蒸。內有香菇片

牛的份量還可以,但覺得這個價錢,肉的質量要再高些才對。

最後小絲真的吃不完,又給了我吃幾件雞,真的很飽X 2。

每個定食都會跟一茶杯的荼碗蒸。內有香菇片和肉碎,味道都是偏淡口,若有些醬油配來吃會更加好。

三文魚剌身,厚切,油脂分佈很好,鮮度一般。不算很抵食,可以不點。

阿偉評價:
價錢少貴,份量大搭夠。味道可以接受。若想吃得飽,這店是必選之一。
5.5/10
(此為自費食評,無收任何優惠,酬勞)
全港首創吉列三文魚柳🍤🍣親民價高質日式定食🇯🇵😍地鐵站一出就到🥳🥳#sdm荃灣 #sdm日本菜 #sdm小店 💎 吉列三文魚柳定食 $125必食💯💯 (😋:8.5/10)👍🏻:全港首創咁勁‼️‼️所以嗌咗嚟試吓🤭平時吉列牛就食得多🥩吉列三文魚柳真係第一次!原來好正😍😍少少嘅三文魚油香味🍣炸咗嘅脆皮加埋生生熟熟嘅三文魚口感🍤正!我覺得仲好食過三文魚刺身🤤👎🏿:。💎 吉列豬斧頭扒定食 $178值得一試‼️ (😋:7.9/10)👍🏻:鍾意食肉嘅你一定好鍾意呢個🥩超大塊嘅吉列豬斧頭扒🍖完全係大過我手掌🤚🏻而且非常厚肉,肉質係厚實未算超級Juicy,但係唔會乾爭爭🦴大份一定係賣點🤣最後我哋係食唔晒~👎🏿:。㊙️每個定食都會跟 麵豉湯🍲茶碗蒸🥚沙律菜🥗同埋白飯一碗🍚我覺得茶碗蒸🥚係全個餐嘅重點‼️超好食🤤啲蛋超滑🍳而且真係落足料整💎 芝士年糕 (套餐追加+$18)值得一試‼️(😋:8.1/10)👍🏻:平時我唔太食年糕呢啲煙煙韌韌嘅鹹食(偏食嘅我淨係鍾意食甜嘅煙韌🤭)但係呢個芝士年糕,估唔到都幾高質芝士味濃郁🧀年糕煙靭程度啱啱好🍡係我鍾意嘅口感😙 👎🏿:。💎 三文魚腩刺身 (套餐追加+$38)值得一試‼️(😋:7

#sdm荃灣 #sdm日本菜 #sdm小店

💎 吉列三文魚柳定食 $125
必食💯💯 (😋:8.5/10)

💎 吉列豬斧頭扒定食 $178
值得一試‼️ (😋:7.9/10)

㊙️每個定食都會跟 麵豉湯🍲茶碗蒸🥚沙律菜🥗同埋白飯一碗🍚

💎 芝士年糕 (套餐追加+$18)
值得一試‼️(😋:8.1/10)
👎🏿:。

💎 三文魚腩刺身 (套餐追加+$38)
值得一試‼️(😋:7.8/10)
👍🏻:都切得厚身嘅,食落都算新鮮🍣

💎 Asahi 生啤 $58
可以一試✅(😋:7.5/10)
👍🏻:每嗌一杯Asahi生啤🍺就會送一份炸雞🍗即刻覺得好抵!

💎 炸雞 🍗 免費🆓
可以一試✅(😋:7.5/10)
👍🏻:以免費嘅價錢嚟講就完全冇投訴嘅🤭🤭份量有三嚿,而且嚿嚿都大件,不過略嫌肉質唔夠鮮嫩(如果要俾錢的話😂)

㊙️所有定食餐都可以‼️免費追加‼️白飯🍚及沙律菜🥗

環境:8/10
服務:8.8/10
價錢:人均$100-200
性價比:8/10

本店:📍 豚本家 (荃灣)
荃灣青山公路 - 荃灣段210號富華中心商場2樓B號舖

可以 follow @sikdmeh_foodie 支持下我哋😙 每星期都會更新唔同餐廳📍🍽帶大家喺香港周圍食💛
#香港 #香港好去處 #香港美食 #荃灣好去處 #荃灣美食 #荃灣cafe #荃灣黃店 #cafe #香港cafe #hkcafe #荃灣海之戀 #荃灣食咩好 #豚本家
🧧新年去荃灣行個大運, 揀咗🚇地鐵站對出的日式定食🇯🇵📍餐廳位置方便易搵, 於荃灣站B2出口, 對面的富華中心🔦店內環境光明寬敞, 木色為主, 有種日本家庭感覺🏠😌🌟主打吉列系列定食, 亦有燒肉🥓燒物,刺身🍣等選擇🔆定食均配有:麵豉湯|牛蒡絲漬物|茶碗蒸|白飯🍚🉑加+$15轉湯烏冬或蕎麥麵🥢🔸吉列三文魚柳定食🐟 $125 7/10🤩餐廳首創的吉列三文魚🧡近外層的三文魚為全熟, 其餘部分係全生(刺身)🤤先是酥脆外層, 繼而是嫩滑三文魚肉🐟🙌🏻口感層次豐富~🍚採用日本米, 粒粒分明煙韌🥚茶碗蒸十分滑溜, 有鮮冬菇同雞肉🔸燒花魚一夜干定食 $108 7/10🛎️現叫現燒製, 等約15-20分鐘🕐魚肉經鹽水🫙浸泡風乾後💨, 🔥在爐上燒至表面金黃香脆挑起中間大骨同側邊細骨, 就可以啖啖肉啦🥳魚肉鮮嫩, 唔會過咸👌🏻🔸油甘魚刺生🐠 $38 7/103片厚切魚生片, 魚油香口🔸巨峰梳打🍇 $22 7/10
🧧新年去荃灣行個大運,
揀咗🚇地鐵站對出的日式定食🇯🇵
📍餐廳位置方便易搵,
於荃灣站B2出口, 對面的富華中心
🔦店內環境光明寬敞,
木色為主, 有種日本家庭感覺🏠😌

🌟主打吉列系列定食,
亦有燒肉🥓燒物,刺身🍣等選擇
🔆定食均配有:
麵豉湯|牛蒡絲漬物|茶碗蒸|白飯🍚
🉑加+$15轉湯烏冬或蕎麥麵🥢

🔸吉列三文魚柳定食🐟 $125 7/10
🤩餐廳首創的吉列三文魚🧡
近外層的三文魚為全熟,
其餘部分係全生(刺身)🤤
先是酥脆外層, 繼而是嫩滑三文魚肉🐟
🙌🏻口感層次豐富~

🍚採用日本米, 粒粒分明煙韌
🥚茶碗蒸十分滑溜, 有鮮冬菇同雞肉

🔸燒花魚一夜干定食 $108 7/10
🛎️現叫現燒製, 等約15-20分鐘🕐
魚肉經鹽水🫙浸泡風乾後💨,
🔥在爐上燒至表面金黃香脆
挑起中間大骨同側邊細骨, 就可以啖啖肉啦🥳
魚肉鮮嫩, 唔會過咸👌🏻

🔸油甘魚刺生🐠 $38 7/10
3片厚切魚生片, 魚油香口