6天前 0 瀏覽
等咗好耐 手機落單等咗6分鐘以上都唔理人唔好叫人等一陣 真係要等好耐先理你㗎員工淨係掛住搞外賣 唔會理堂食客人等一碗嘢比其他間慢 等到寂寞到深其他客人嚟到直接招應 對客人好一般
等咗好耐 手機落單等咗6分鐘以上都唔理人
唔好叫人等一陣 真係要等好耐先理你㗎
員工淨係掛住搞外賣 唔會理堂食客人
等一碗嘢比其他間慢 等到寂寞到深
其他客人嚟到直接招應 對客人好一般
2024-04-15 0 瀏覽
姐姐放假🏖️,譚仔外賣🥡自取七折,仲有外賣APP coupon code 🧑‍💻 $120減$30,落去落外賣🥡30分鐘攞得,同賣冇以前咁多單,應該同港人北上有關,俾個電話📞外賣APP號碼阿姐就攞得。叫咗清湯豬潤皮蛋($41.3),另一碗麻辣10小辣滷水豬大腸生菜🥬($39.2),豬大腸肥美,仲有蒜泥白肉小($24.5),蒜🧄泥正,撈米線🍜好味😋,紅油青瓜🥒($20.3),但唔知點解酸酸地😅
紅油青瓜
蒜🧄泥白肉小
豬大腸生菜十小辣
2024-04-15
30 分鐘 (外賣自取)
蒜🧄泥白肉小
豬大腸生菜十小辣
  • 十少辣
  • 生菜
  • 豬大腸
2024-03-18 42 瀏覽
姐姐🧍‍♀️放假🏖️,用埋外賣APP優惠,最後一日,揀咗譚仔,1.生菜🥬豬紅 🐷 🩸 麻辣10小 ($54)2.豬🐽膶皮蛋 🥚 清湯($59),小食叫咗香烤豬大腸(原味)($32)同蒜泥白肉小($35)。原本apps話等32分鐘外賣🥡自取,點知一落到去六國大封相咁,根本一個譚仔阿姐處理唔到咁多單,分咗三堆嘢,1.冇人分既嘢食2.冇人理既單3.起哄既人群,我以為耐心等候有好消息,點知阿姐用消極既態度,你唔催單佢唔理你,最後我等咗45分鐘忍唔住喺單堆搵返我張單隊俾阿姐俾佢跟,冇諗過食個譚仔都咁勞氣🤬唔怪之得個個返大陸消費同埋話香港🇭🇰玩完。餓到就嚟胃痛😣返屋企開譚仔,保持到質素,大腸皓似上次辣味皓食d,蒜🧄泥白肉大讚,蒜🧄泥世一,口臭😷都要食
香烤豬大腸(原味)
蒜泥白肉(小)
2024-03-18
45 分鐘 (外賣自取)
香烤豬大腸(原味)
蒜泥白肉(小)
  • 香烤豬大腸
2024-02-06 115 瀏覽
每次譚仔出新口味的湯底我都一定要去試一試🤤!這次是豬紅鳳爪麻辣燙米線!配香烤豬大腸一絕🤤🍜豬紅鳳爪麻辣湯米線確實沒有吃過鳳爪米線~ 鳳爪很辣!辣得很過癮😋豬紅也是辣的。湯底可以選,5小辣起跳。總之加在一起,就是很辣、很惹味!🐷香烤豬大腸老公不能吃辣~我點了一個辣的香烤豬大腸,他叫了一個不辣的香烤豬大腸,都很好吃😋!外面烤得很脆!非常煙韌(彈牙),一口接一口😋~還附了酸菜和椒鹽~ 搭配酸菜口感很特別。個人感覺味道已經很濃了😋,可以不用沾椒鹽而且是即叫即烤~ 上桌是熱的👍🏻🧋奶蓋西檸伯爵茶配蜂蜜爆珠酸甜酸甜的,奶蓋適中~ 不齁甜,剛剛好😋。而且有若隱若現的茶香🧋荔枝雪碧特飲陪著豬大腸吃味道很絕哈哈哈!超解辣😋btw 荃灣這家譚仔配著海景吃~ 超美的!
配香烤豬大腸一絕🤤

🍜豬紅鳳爪麻辣湯米線
確實沒有吃過鳳爪米線~ 鳳爪很辣!辣得很過癮😋
豬紅也是辣的。湯底可以選,5小辣起跳。
總之加在一起,就是很辣、很惹味!

🐷香烤豬大腸
老公不能吃辣~
外面烤得很脆!非常煙韌(彈牙),一口接一口😋~
還附了酸菜和椒鹽~ 搭配酸菜口感很特別。
個人感覺味道已經很濃了😋,可以不用沾椒鹽
而且是即叫即烤~ 上桌是熱的👍🏻

🧋奶蓋西檸伯爵茶配蜂蜜爆珠

🧋荔枝雪碧特飲
陪著豬大腸吃味道很絕哈哈哈!超解辣😋
btw 荃灣這家譚仔配著海景吃~ 超美的!
2024-01-27 67 瀏覽
透過大玻璃一邊睇住出面嘅靚景一邊食米線真係爽,路過睇見出咗新品,拿拿臨去試翻碗😆🍜香辣豬紅鳳爪麻辣湯米線聽到口水都要流出嚟啦!鳳爪好大只又入味🤤香辣豬紅duang duang嫩滑,下次我要多加一份😋五小辣嘅麻辣湯底就算我呢種廣東辣都覺得好過癮😝🐷香烤豬大腸豬大腸有分原味同辣味,最愛豬大腸,兩款都點咗試下水😝豬大腸外面有一層香氣四溢嘅烤皮,內部仲保持嫩滑嘅口感☺️同酸菜和椒鹽一起上,搭配豬大腸嘅噍勁,突然就惗起暴龍哥嗰句話🤣即叫即烤,可能會耐d😆🧋荔枝雪碧特飲/奶蓋西檸伯爵茶配蜂蜜爆珠雪碧嘅氣泡同甜味好大程度上減輕辣味,搭配面和豬大腸,清爽嘅口感瞬間好幸福🥰杯底下嘅爆珠真係多😍甜甜咁好好飲,就係希望奶蓋多d,哈哈😆下午慢慢品嘗一碗米線,睇住出面嘅景色好舒服,出面有好多人喺度放狗狗,狗狗都好得意哦,話時話,哩度d靚姐都態度好好,好耐冇享受到溫柔嘅服務啦🤣

🍜香辣豬紅鳳爪麻辣湯米線

🐷香烤豬大腸
豬大腸有分原味同辣味,最愛豬大腸,兩款都點咗試下水😝

🧋荔枝雪碧特飲/奶蓋西檸伯爵茶配蜂蜜爆珠
杯底下嘅爆珠真係多😍甜甜咁好好飲,就係希望奶蓋多d,哈哈😆

2024-01-24 41 瀏覽
食評,譚仔米線譚仔米線是一家採用自助落單的餐廳,讓客人可以通過掃描QR code來下單,以減輕繁忙時間的等待。然而,我認為它的自助落單方式有一點不方便,因為我必須安裝一個應用程式並註冊會員才能夠下單。在這次的用餐體驗中,我點了一碗三餸米線,還有兩款小食:蒜泥白肉和涼拌雲耳。另外,我還嘗試了新出的爆珠檸檬茶。其中,爆珠檸檬茶給我帶來了驚喜,值得一試。首先,我要稱讚譚仔米線的三餸米線。它的米線煮得剛好,口感綿軟細緻。三餸的選擇非常豐富,有滷豬腳、牛腩和滑嫩的魚卷,每一種都帶有獨特的風味,令人回味無窮。蒜泥白肉是我另外一個推薦的小食。肉質鮮嫩,每一片都充滿著濃郁的蒜香,讓人垂涎三尺。而涼拌雲耳則帶來了清新的口感,讓我感受到餐前涼爽的享受。最後,讓我來分享一下爆珠檸檬茶的驚喜。這杯茶擁有新鮮的檸檬香氣,令人提神。而爆珠的存在讓它更加有趣,每一口都能夠咀嚼出微爆的口感,讓我喝得格外愉悅。總體而言,譚仔米線提供了便捷的自助落單方式,讓客人節省等待的時間。然而,必須安裝應用程式和註冊會員來下單的要求,可能稍微不方便一些客人。不過,店內的美食,特別是三餸米線和蒜泥白肉,以及驚喜的爆珠檸檬茶,絕對值得一
食評,譚仔米線

總體而言,譚仔米線提供了便捷的自助落單方式,讓客人節省等待的時間。然而,必須安裝應用程式和註冊會員來下單的要求,可能稍微不方便一些客人。不過,店內的美食,特別是三餸米線和蒜泥白肉,以及驚喜的爆珠檸檬茶,絕對值得一試。如果你願意花點時間下載這個應用程式,那麼你一定會品味到這裡獨特的美味。
2024-01-08 71 瀏覽
姐姐🧍‍♀️放假🏖️,叫咗譚仔,得有外賣🥡自取,本身滿$100有6折,加埋code滿$100減$20,餐具🍴要加$1所以冇加,計埋d師奶數仲難過返工。外賣APP叫咗魚腐墨魚🦑春卷皮蛋清湯米($68)、生菜米麻辣10小辣($46)同小蒜泥白肉($35),去到先知有新出既香烤豬大腸($23),有辣同原味㨂,我外賣🥡加單揀咗辣。返到屋企拆出嚟先知有兜酸菜,但我走酸所以冇食,蒜🧄泥白肉同新出既香烤豬大腸都正,香烤豬大腸外脆內軟,送米線🍜正,但怕肥既就唔好叫
香烤豬大腸(辣)
蒜泥白肉
酸菜
魚腐墨魚🦑春卷皮蛋清湯米
生菜🥬米線10小辣
2024-01-08
10 分鐘 (外賣自取)
香烤豬大腸(辣)
蒜泥白肉
魚腐墨魚🦑春卷皮蛋清湯米
生菜🥬米線10小辣
  • 香烤豬大腸
  • 蒜泥白肉(小)
  • 10小辣
  • 生菜10小辣
  • 麻辣
2023-12-16 86 瀏覽
每次去荃灣西工作,海之戀就是我午餐好地方。尤其這間譚仔可以讓我一邊看海景🌊,一邊食雲南米線😋,好寫意~~今日食咗🍜新出的黃金魚湯米線配烤魚柳.魚肚💛,酸酸辣辣,惹味開胃,魚湯十分清甜🐟。兩大件金黃色的烤魚柳很香,肉質結實中帶嫩,魚味濃郁,又有口感。魚肚吸收湯汁後,在爽口中有鮮味😋。小食點了期間限定的涼拌姜蔥爽辣魚皮🐟,魚皮夠厚夠大,又晶瑩,口感爽彈,配搭姜蔥&花生,辣得過癮🤤~行到好熱,嗌了凍烏龍白桃蜜🍑,茶香中有清甜味,喜歡大大粒的蘆薈啫喱🥰!朋友的荔枝干姜特飲酸酸的,正好解辣~這間譚仔雲南米線環境舒適,食米線有海景😆,性價比真👍🏻,跟朋友兩個吃了滿足的一餐,快樂快樂。

2023-12-03 31 瀏覽
姐姐🧍‍♀️放價,叫譚仔雲南米線🍜,網上外賣平台優惠已完,網上外賣平台竟然冇譚仔雲南米線🍜,得譚仔三哥😅,最後唯有download返delete咗既譚仔apps,冇coupon,有三餸送小食優惠,但限定兩款又唔啱我,後來發現Payme有coupon減$15。最後apps揀咗生菜🥬豬大腸米線🍜麻辣十小辣,加小食蒜泥白肉(細)。apps加嘢飲冇特價,落到樓去咗Kiki面order皇牌珍珠奶茶先去譚仔攞外賣🥡,難得星期日都冇乜人去譚仔,應該好多香港人返咗大陸。返到屋企將d米線🍜倒返落d湯度,打開蒜泥白肉,賣相一般,但pat蒜泥好開胃🤤,d肉都入味。
蒜泥白肉(細)
蒜泥白肉(細)
豬膶墨魚🦑春卷清湯
生菜🥬豬大腸麻辣十小辣
2023-12-01 49 瀏覽
好耐冇食譚仔又想食返碗所以lunch黎左食叫左過橋米線湖南酸辣湯底水準一般般,d餸好似冇以前咁多米線質感正常總括冇以前咁好食~不過香港人總係間唔時要食返一碗譚仔可能係土身土長既情懷啦
好耐冇食譚仔又想食返碗
所以lunch黎左食
叫左過橋米線湖南酸辣湯底

水準一般般,d餸好似冇以前咁多
米線質感正常
總括冇以前咁好食~
不過香港人總係間唔時要食返一碗譚仔
可能係土身土長既情懷啦
2023-11-26 51 瀏覽
在海之戀附近工作完,有點餓了去了覓食一波,發現譚仔推出了新品😍,就決定去試試看。 店舖位於1樓,環境是木系裝修。 原本想坐在窗邊吃東西,因為有海景感覺挺享受💕,可惜去的時間太曬了,感到有點可惜😭。 - ▪︎凍烏龍白桃蜜 HKD$13|荔枝乾薑特飲 HKD$14 飲品有跟餐優惠價,兩杯也想試試看🤭,飲品帶漸層賣相。 烏龍白桃蜜味道清甜,茶味清香味道不會太甜。 荔枝乾薑顏色較吸引,酸酸甜甜帶點薑的辣味挺特別😚。 - ▪︎涼拌薑蔥爽辣魚皮 HKD$23 味道挺惹味的小吃,魚皮晶瑩剔透的賣相。 魚皮口感爽脆,味道微辣惹味。 這個辣度剛好,不用怕太辣吃不到😝。 -▪︎黃金魚湯米線佐烤魚柳魚肚 HKD$48 純白色的魚湯味道鮮甜,不會感到腥味。 在這個天氣喝一口,感覺很暖胃呢🫶。 烤好的魚柳味道挺香,肉質感嫩滑,魚肚口感爽口,兩個也很入味😝。 -

▪︎凍烏龍白桃蜜 HKD$13|荔枝乾薑特飲 HKD$14
飲品有跟餐優惠價,兩杯也想試試看🤭,飲品帶漸層賣相。

烏龍白桃蜜味道清甜,茶味清香味道不會太甜。

荔枝乾薑顏色較吸引,酸酸甜甜帶點薑的辣味挺特別😚。

▪︎涼拌薑蔥爽辣魚皮 HKD$23
味道挺惹味的小吃,魚皮晶瑩剔透的賣相。 魚皮口感爽脆

,味道微辣惹味。 這個辣度剛好,不用怕太辣吃不到😝。

▪︎黃金魚湯米線佐烤魚柳魚肚 HKD$48
純白色的魚湯味道鮮甜,不會感到腥味。

2023-11-19
2023-11-16 45 瀏覽
今次黎譚仔輕食😚下午茶時間又過咗,叫一碗米線又太多,所以叫左兩款小食,過下口癮🥰🥰豬耳,係好食過三哥好多!啲辣醬都毫不吝嗇👍🏻👍🏻叫左細份量,岩岩好!另外,再叫左木耳,平衡番豬耳嘅邪惡🤣木耳都好爽口,亦都係叫細份,份量亦都恰到好處!!而且價錢方面都係震撼價!🤭🤭豬耳係$13蚊,木耳就係$11蚊😚真係好抵食!食下午茶一流!如果想食濃味野,又要輕食,又唔想咁貴,呢個都係一個唔錯嘅選擇!🥰👍🏻👍🏻
今次黎譚仔輕食😚
另外,再叫左木耳,平衡番豬耳嘅邪惡🤣
木耳都好爽口,亦都係叫細份,份量亦都恰到好處!!
而且價錢方面都係震撼價!🤭🤭
豬耳係$13蚊,木耳就係$11蚊😚
真係好抵食!食下午茶一流!
2023-10-30 49 瀏覽
譚仔成日食,佢近日有個優惠係會員3餸有一份小食,真係好抵。3餸、小食、茄湯、凍飲都係$59🤤係豐富既午餐👏🏻不過佢嘅茄湯唔係太濃,如果可以再重蕃茄味啲就會更加好味啦!三個餸,我揀咗雞肉、炸醬同埋生菜!生菜吸晒啲湯,其實都幾好味!而佢嘅小食真係好出色,佢依個係口水汁既皮蛋,佢既口水汁好麻辣,係我鍾意既味道,我都有試下啲雞肉沾下啲口水汁,都真係幾正!好想問佢係用邊一隻嘅口水汁😋😋😋😋 奶茶係正常發揮。不過可能佢呢一間好多人食,等嘅時候就會等得耐少少。

約咗🤴🏻又嚟試新嘢,今次係林雪+張繼聰,應該都冇咩出錯啦!😉😉~~~黃金魚湯米線配烤魚柳,魚肚~~~今次湯底有少少泡椒嘅辣味,但唔會好多😆😆,另外會有兩塊中型size嘅烤魚柳,肉質就一般冇咩魚肉味,係唔錯嘅新嘗試,魚肚有魚肚味,但唔夠爽口,我同🤴🏻就鍾意呢個湯底多啲!😄😄~~~涼拌薑蔥爽滑魚皮~~~薑蔥味就麻麻哋,唔係好覺,不過魚皮超級爽脆,唔會失望😁😁~~~香蒜翠玉帶子~~~翠玉瓜及帶子面上都有厚厚嘅蒜蓉,香蒜味充足,帶子同翠玉瓜都一樣咁厚,正👍🏻👍🏻~~~凍烏龍白桃蜜~~~烏龍同白桃味道都好飲,飲落口會有蜜糖嘅微微嘅甜味滲出黎,幾特別、討好😊😊~~~荔枝乾薑~~~有少少荔枝味,杯底會有薑味嘅果凍,唔會好辣甜甜地,兩杯飲品我同🤴🏻都好鍾意!☺️☺️

~~~黃金魚湯米線配烤魚柳,魚肚~~~

~~~涼拌薑蔥爽滑魚皮~~~
薑蔥味就麻麻哋,唔係好覺,不過魚皮超級爽脆,唔會失望😁😁

~~~香蒜翠玉帶子~~~

~~~凍烏龍白桃蜜~~~
~~~荔枝乾薑~~~

2023-10-07
2023-09-02 73 瀏覽
#譚仔雲南米線꧁可能係全港最好view既譚仔꧂“木系裝修簡潔舒服窗邊海景可遠眺汀九橋“#KakaEat食在香港#KakaEat荃灣西#KakaEatX湯麵類—- —-✄—- —- —- ✄—- —- —-“✿自選米線 $42魚腐,炸醬,蕃茄湯底酸辣開胃番茄湯,有辣有唔辣吸晒湯汁嘅魚腐好入味最抵食係炸醬,份量夠多一羹炸醬配一啖米線口感勁夾,下次嚟可以試吓“✿凍奶茶 $10港式日常點少得杯凍奶茶少冰多奶係我最愛嘅配搭“😋味道:4/5✨環境:5/5👍🏻服務:4/5❤️‍🔥抵食:5/5👧🏻回頭:4/5
#譚仔雲南米線

#KakaEat荃灣西
#KakaEatX湯麵類
—- —-✄—- —- —- ✄—- —- —-

✿自選米線 $42
魚腐,炸醬,蕃茄湯底
酸辣開胃番茄湯,有辣有唔辣
吸晒湯汁嘅魚腐好入味
最抵食係炸醬,份量夠多
一羹炸醬配一啖米線
口感勁夾,下次嚟可以試吓

✿凍奶茶 $10
港式日常點少得杯凍奶茶