2022-05-27 187 瀏覽
蕃茄湯腩肉米線正常,酸酸甜甜,腩肉好多土匪雞翼正常玫瑰🌹草莓Tonic飲品味道有啲啲奇怪🤔,可能自己唔慣口職員服務態度好好,有禮貌整體而言,係唔差嘅唔明點解拎食物帶紅色膠手套🧤
蕃茄湯腩肉米線正常,酸酸甜甜,腩肉好多
土匪雞翼正常
玫瑰🌹草莓Tonic飲品味道有啲啲奇怪🤔,可能自己唔慣口
職員服務態度好好,有禮貌
整體而言,係唔差嘅

唔明點解拎食物帶紅色膠手套🧤
2022-05-17 115 瀏覽
#譚仔雲南米線今次講嘅係人為熟悉嘅譚仔💕今次推出佐新嘅烤豬柳芝士泡菜撈米線🍜身為芝士控嘅小編就想試下 所以就去試下🧏🏻‍♀️🧏🏻‍♀️烤豬柳芝士泡菜撈米線 $44💰(6 /10)一送上枱就見到成碗都佈滿芝士🧀🧀都幾香芝士味☺️☺️面頭都放滿佐泡菜 仲有蔥蔥💚撈埋一齊都幾香🤤🤤而烤豬柳就有4條 略嫌有少少咸🤏🏻🤏🏻但又唔會好柴 反而都叫好食😋😋而芝士質感都幾稠身 濃郁‼️‼️ 仲加配雞肉墨丸 兩款加佐芝士都好好食✨✨但小編覺得有樣嘢有啲接受唔到係 芝士底下啲米線係仲有湯㗎🍜同我聯想嘅芝士撈米線有啲唔同🥵🥵有啲似湯米線加芝士🤏🏻🤏🏻荔枝青檸寒天特飲 $13💰 (7/10)飲落去幾清爽🤤🤤荔枝味同青檸味兩者都幾夾🤞🏻🤞🏻💕仲有啲寒天係到 有啲咬口 幾有咀嚼感🧏🏻‍♀️🧏🏻‍♀️飲落去好Fresh ✨✨好解渴☺️☺️睇到呢度 快啲約埋朋友一齊去‼️‼️推薦指數🌟 6.5 / 10 🌟📍#巨B覓食荃灣 #巨B覓食元朗 #巨B覓食觀塘 #巨B覓食旺角譚仔雲南米線 (荃灣)⚜️荃灣路德圍14-18號德仁樓地下A號舖⚜️旺角豉油街50號富達大廈1樓B號舖⏱星期一至日 1130-2200

#譚仔雲南米線

烤豬柳芝士泡菜撈米線 $44💰(6 /10)

荔枝青檸寒天特飲 $13💰 (7/10)

睇到呢度 快啲約埋朋友一齊去‼️‼️

推薦指數🌟 6.5 / 10 🌟

譚仔雲南米線 (荃灣)
⚜️荃灣路德圍14-18號德仁樓地下A號舖
⚜️旺角豉油街50號富達大廈1樓B號舖
⏱星期一至日 1130-2200

2022-04-30 95 瀏覽
是日茶市時間經過買個米線外賣, 你話廚房煮得耐都話可以接受, 但係出晒餐都可以等成四個字時間先有人去打包真係唔多順氣。話說等外賣起碼等咗25+mins, 見住所有外賣都單出晒嚟, 睇住職員見到都係橫行掂過, 有20mins都係等你呀姐埋嚟包...好多人咩?又唔覺喎🥸 堂食客人四分一都未有咁你不如close咗佢啦👍🏻 樓面職員情願打牙骹都唔願意去處理廚房出咗既外賣, 咁不如叫顧客自己包外賣啦👐你哋又唔係包得好啲靚啲衛生啲。
外賣自取
2022-04-11 98 瀏覽
職員態度麻麻,講解一般,仲大大聲川辣木耳黑柏葉勁差,又大條,又咀嚼唔到,得過辣唔香。以後都不會再來吃😓😓😓😓😓😓差差差差差差差差差差差差差差差差差差
職員態度麻麻,講解一般,仲大大聲
川辣木耳黑柏葉勁差,又大條,又咀嚼唔到,得過辣唔香。
以後都不會再來吃😓😓😓😓😓😓
差差差差差差差差差差差差差差差差差差
2022-04-11
2021-11-09 563 瀏覽
由於我真係好鍾意食米線所以都成日去食譚仔😛今次就食咗新出嘅滷汁牛肚蜂巢豆腐香辣鮮蕃茄湯米線🍅仲有蒜椒雞腳筋🧄同埋凍陳皮檸蜜愛玉冰😛滷汁牛肚滷得入味又唔會話好咸😗蜂巢豆腐夠哂索湯😛仲要係平時我都鍾意嘅蕃茄湯🍅成碗嘢都比想像中夾到👍🏻另外仲加咗雞肉墨演🤪蒜椒雞腳筋有驚喜😻平時都好鍾意蒜味🧄呢款再有埋椒麻味😻雞腳筋唔難咬🙌🏻另外有啲雲耳仔佈滿哂汁好好味🤪陳皮檸蜜愛玉冰有啲似陳皮燉檸檬嘅味不過冇咁濃味🤔個人覺得陳皮燉檸檬好飲啲😌🥲
由於我真係好鍾意食米線所以都成日去食譚仔😛

陳皮檸蜜愛玉冰有啲似陳皮燉檸檬嘅味不過冇咁濃味🤔
個人覺得陳皮燉檸檬好飲啲😌🥲
蒜椒雞腳筋
2021-11-04 256 瀏覽
近年米線飲食大行其道 , 譚仔分店衆多, 相信也是最受歡迎的, 今天也特意去就近譚仔順應潮流, 果然厲害, 門口己有多人排隊等候坐位, 最後等約十多分鐘, 幸運地被安排坐在窗邊, 全海景位置, 十分開揚; 譚仔出名選擇多, 由於大家不是太肚餓, 最後我先點了一碗魚片頭併牛丸嘅清湯米線; 牛丸彈口, 魚片頭爽滑有濃厚魚味, 湯底鮮甜, 味精很少, 米缐確實彈口, 整體而言真的美味可口. 我朋友就點了肉片和墨魚春卷, 配以十小辣米缐, 同樣相當美味, 特別是墨魚春卷, 更是特別和爽脆無比; 當然跟清爽油菜和冰凍可樂, 確是一頓豐富的晚餐.

2021-10-17 157 瀏覽
今日嚟到荃灣西 去食譚仔米線叫咗個蕃茄湯底個蕃茄個湯底幾鮮甜跟住叫我啲負氣同埋火腿呼氣啲皮太亂太又幾好食 下次我一定會帶一家大細過嚟食 你個孫泥白肉好大蒜泥 精選推介好食
2021-10-16
2021-09-06 199 瀏覽
今日放工自己一個喺荃灣海之戀,唔知食咩好,跟住行行吓見到譚仔就決定食佢。之後睇吓有冇啲咩特別嘢食,就見到烤雞撈米線,同皮蛋芫荽脆魚鯇米線。糾結咗一陣,決定食啲冇咁熱氣嘅嘢。皮蛋芫荽脆魚鯇 + 冷檸茶一嚟到見到個樣中規中矩,開頭驚d魚好霉,點知d魚幾脆,美中不足嘅係唔夠多魚片!食食吓後悔冇加芫荽山,睇唔到幾震撼,同埋越食越想食多啲芫荽,因為好耐無食芫荽,想回味下耐d,同降下火都幾好😋題外話,我麻麻哋譚仔用紙飲管,因為浸得太耐支飲管會林,希望譚仔可以諗吓有咩其他方案,環保得來,唔會影響飲嘢嘅感覺😛
皮蛋芫荽脆魚鯇 + 冷檸茶
2021-08-21 149 瀏覽
🐝🤩今日第一次泥海之戀呢間譚仔雲南米線, 亦都係第一次嗌香茜皮蛋魚湯米線配脆肉鯇。٩۹(๑•̀ω•́ ๑)۶🤍個人覺得個香茜山唔夠大份,嗰份量有啲少,但好重茜味。o(*///▽///*)q🤍魚湯好重魚味,有鮮味,幾清甜。(〃'▽'〃) 🤍脆肉鯇冇骨,幾脆,又彈牙,正啊,令我大開眼界,好驚訝譚仔做到呢個水準,完全唔洗吐骨。✧٩(ˊωˋ*)و✧🤍皮蛋正正常常,不過不失啦。 (๑ʘ̅ д ʘ̅๑)!!! 🤍大家都可以試下啊。(σ°∀°)σ..:*☆🐝🐝
🤍魚湯好重魚味,有鮮味,幾清甜。(〃'▽'〃)
🤍皮蛋正正常常,不過不失啦。 (๑ʘ̅ д ʘ̅๑)!!!
🤍大家都可以試下啊。(σ°∀°)σ..:*☆
🐝🐝
2021-06-27 300 瀏覽
衛生意識好好好差既譚仔!首先本人坐「出餐」附近的位置,正正可以望到「出餐」過程! 落單十分鐘後,望到廚房一位姐姐準備放一碗米線喺出餐嘅枱面,但唔小心將碗米線倒瀉大概三份一,之後佢竟然用佢唔知用咗幾耐嘅手套,「徒手」將倒瀉咗嘅食物放返係個碗入面🤢🤢,再倒返d湯入去!而樓面既姐姐都目睹整個過程!但都若無其事將碗米線放係我面前!我立刻講:「我唔會要碗米線!」佢只不過好冷淡咁講:「我換另一碗俾你啦。」之後我當然係無要(點知佢係唔係又係換湯不換藥)唔好講依家疫情!d食物跌係枱面(仲要係枱面下面/ 仲要用唔知用左幾耐既手套隨手拎起😨)都唔好俾客人,將心比心自己都唔會食! *住附近一定唔會再去!
衛生意識好好好差既譚仔!

首先本人坐「出餐」附近的位置,正正可以望到「出餐」過程!

*住附近一定唔會再去!
2021-05-04 595 瀏覽
平時返工一直都有食開港九新界分店嘅譚仔,海之戀E間分店簡直一流,永遠叫外賣唔會比齊嘢,講緊唔係餐具,叫六個餸永遠得五個餸,叫芫荽米線芫荽可以得一條係入面。但出邊其他分店唔會有呢個問題。 海之戀分店啲員工係正。 去譚仔投訴都係只會叫你下次補返俾你當你外賣拎走又點會返轉頭同佢拎返嗰一個餸佢又永遠唔會送嚟俾你,行嚟行去碗麵都凍啦。其實真係勁唔開心打開個麵同平時喺出邊分店食落差勁大,真係唔知點解得佢呢間分店先係咁其實點樣先可以令佢哋有進步
但出邊其他分店唔會有呢個問題。
海之戀分店啲員工係正。

去譚仔投訴都係只會叫你下次補返俾你

其實點樣先可以令佢哋有進步
外賣自取
2021-04-24 395 瀏覽
絶對港式米線,係得呢兩間雄霸整個米線市場,它們叫餸的讀音方法真係一種特色,我很少幫襯,所以唔識點餸落order,唔知有冇比啲服務員笑我鄉下仔無食過港式叫法的米線呢!最初係比個「香茜」廣告吸引我入去食,杯飲品真係無得頂👍,估唔到香茜同雪碧非常之夾,有啲衝動想返屋企自己試下搞返杯自己飲。講真米線和車仔麵呢啲真係不是平價嘢,但我個人比較喜歡車仔麵,因為比較足料夠味,睇啱那樣餸就點那樣餸,同今次食米線的經驗很大分別,話明係酸菜,但碗內酸菜極少,肉有三四片,碗內最多係啲無謂嘢......牙菜和九菜。

泡椒酸菜脆肉鯇米線
腩肉腐皮湖南酸辣米線
香茜青檸雪碧
2021-04-09
香茜青檸雪碧
2021-03-20 387 瀏覽
剛剛幫襯完。時間大約lunch time 前,所以冇乜人。地方乾淨。肆應服務中規中矩。叫左個湖南麻辣湯底加腐皮同魚蛋。湯OK,唔太辣,冇得揀辣度。送都OK。但米線完全冇味道。湯完全冇掛到米線上邊。所以唔鍾意。短時間唔會再幫襯。
2021-03-14 289 瀏覽
終於試咗香港第一間自助式譚仔到店後沒人理,幾經辛苦終於拿到菜牌,又幾經辛苦之後找到人下單,點知下單中途店員跑開⋯⋯,又幾經辛苦終於有人理,唔理咁多下單先講、點知要重複講幾次,下單五種食物,記得分開五次第佢confirm咗先好講下一種你想order嘅嘢,如果你一次過講五樣,佢只記得第一樣,你千萬不要重複后面所有四樣,因為佢Confirm咗之後,佢會忘記曬後面三樣,千辛萬苦下單後,‘等了很久又冇餐具、唔該比杯水’之後店員回復我,自己黎、無言⋯⋯好、我自己黎,但一看,水旁邊有餐具,咁即係所有嘢自助式⋯⋯疫情期間叫客人自己黎,即是在譚仔病毒好容易交叉感染,任何人可以隨便觸碰餐具、水杯等等,無言,各位兄弟姊妹、各安天命了、如果你買了保險而package又包COVID-19而又想休息一段時間的話,不防過來碰下運氣吧⋯⋯AAD06
終於試咗香港第一間自助式譚仔
到店後沒人理,幾經辛苦終於拿到菜牌
,又幾經辛苦之後找到人下單
,點知下單中途店員跑開⋯⋯
,又幾經辛苦終於有人理

唔理咁多下單先講、點知
千辛萬苦下單後,‘
好、我自己黎,但一看,水旁邊有餐具,咁即係所有嘢自助式⋯⋯

,無言,各位兄弟姊妹、各安天命了
⋯⋯

AAD06
2021-03-14
下午茶
2021-01-29 503 瀏覽
譚仔都食左好幾年,喱款🐟脆肉鯇木瓜魚湯米線$43係我近期得寵食物之一✨爽口脆肉鯇+魚湯帶有少少木瓜甜味,所以令我食完一次又一次😋不過唔知係咪間間分店唔同😂呢間分店嘅份量好似少啲....不過海之戀分店個海景view唔錯!唔影響我心情😂