聽過呢間餐廳好耐,最近見到做緊「三大名蟹宴」,作爲蟹迷嘅我即刻book去食😍❣️$598呢個價錢包了set內一系列食物之餘,包括3大名蟹(蟹粉、鱈場蟹、松葉蟹)仲可以任食生蠔同任飲,真係都幾抵(9pm前$698)❣️食物水準唔錯,仲用上備長炭串燒,幾香口!1️⃣名蟹菜式🦀&炭燒項目🔸炭燒佐酒鳕魚干- 係現場即燒,片片好薄脆滋味,係幾好嘅前菜🔸日式昆布汁煮翡翠螺- 入面肉粒鮮甜,口感唔錯🔸日本松葉蟹天婦羅- 高質之選,外面薄天婦羅皮脆香得來唔油膩,無expect入面係肥美松葉蟹肉,幾鮮甜🔸大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬- 邪惡得來好吸引,舖滿鮮拆蟹粉,勁香蟹膏蟹黃,連口感比較實嘅橙色大閘蟹都有,彈口烏冬沾滿蟹膏,啖啖滋味😋🔸炭燒串燒拼盤(廚師發板)- 呢到嘅串燒真心超級出色,用上備長炭🔥好有心機燒!😋- 雞軟骨,燒得超級香,仲要係剩軟骨無咩肥- 雞翼外皮脆香無曬油脂,熟度剛好仲有獨特的烤香味- 白鱔同樣出色,厚肉得來肉質juicy,外皮燒到脆香,令人回味- 翠玉瓜以辣味明太子舖面,燒香過夠惹味🔸炭燒日本鱈場蟹腳❤️- 係成晚最期待,亦都最impressive嘅一款,睇住司傅原條蟹腳燒已經覺得超吸引,食落去勁

❣️食物水準唔錯,仲用上備長炭串燒,幾香口!

1️⃣名蟹菜式🦀&炭燒項目
🔸炭燒佐酒鳕魚干

- 係現場即燒,片片好薄脆滋味,係幾好嘅前菜

🔸日式昆布汁煮翡翠螺

- 入面肉粒鮮甜,口感唔錯

🔸日本松葉蟹天婦羅

🔸大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬
大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬

🔸炭燒串燒拼盤(廚師發板)
炭燒串燒拼盤

- 呢到嘅串燒真心超級出色,用上備長炭🔥好有心機燒!😋
- 雞軟骨,燒得超級香,仲要係剩軟骨無咩肥
- 雞翼外皮脆香無曬油脂,熟度剛好仲有獨特的烤香味
- 翠玉瓜以辣味明太子舖面,燒香過夠惹味

🔸炭燒日本鱈場蟹腳❤️
炭燒日本鱈場蟹腳

- 係成晚最期待,亦都最impressive嘅一款,睇住司傅原條蟹腳燒已經覺得超吸引,食落去勁肥美多肉,好鮮甜爽口啖啖肉,正 😋😋😋

🦀炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰
炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰

- 好值得慢慢品嚐,司傅好用心去燒香飯糰3面,食落去焦香香脆,夾上滿滿蟹肉、蟹膏、超級香口juicy嘅厚身鵝肝,再加埋脆脆zi真心正!😋😋😋

2️⃣shabu shabu
🐮鹿兒島A5黑毛和牛(120g)

- 因為唔食牛嘅關係,訂座時講了,餐廳會安排轉鹿兒島豚肉,豚肉味香口,幾有水準
- 另外仲有雜菜盛盒可以shabu shabu

3️⃣無限追加項目
🦪日本時令牡蠣刺身(🈚️限追加!)

- 雖然係無限追加,但無expect過係好有水準,生蠔肉超級肥美鮮甜,可以成粒連帶子位起,海水味濃

🍺🍶sapporo啤酒、sake、黑糖薑茶都係無限追加,sake易入口,任飲來說質素幾好。

呢個價錢,就咁個set都值回票價,仲可以無限追加肥美生蠔🦪,幾抵食!

炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰
「‼️蠔飲蠔食🦪• 鹿兒島A5和牛火鍋🥩+三大名蟹宴🦀‼️」全部是我的最愛😍這裡,一次過滿足我三大訴求!🤤🥢大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬 🦀這道菜以大閘蟹的蟹粉和蟹黃作為主要調味料,搭配稻庭烏冬,呈現出濃郁的蟹味。蟹粉和蟹黃的質地滑順,回味無窮🤤🥢炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰🦀這道菜結合了蟹黃醬、鵝肝和蟹肉,製成了一個美味的飯糰。蟹黃醬和鵝肝的滑順口感與蟹肉的鮮甜風味相互融合,好正🤤🥢日本松葉蟹天婦羅🦀外層酥脆,內裡則保持了蟹肉的鮮嫩和甜味。🥢炭燒日本鱈場蟹腳🦀這道菜以炭燒的方式烹調日本鱈場蟹腳,帶來了獨特的炭燒香氣和口味。鱈場蟹腳肉質鮮嫩,搭配上炭燒的風味,給人一種極具滿足感的享受😋🥢日本時令牡蠣刺身🦪牡蠣的口感鮮嫩,味道鮮甜,海鮮愛好者必點!🥢炭燒佐酒鱈魚干🐟鱈魚干的肉質鮮嫩,搭配上炭燒的風味,增添了菜品的層次感。🥢日式昆布汁煮翡翠螺🐚翡翠螺經日式昆布汁煮熟,帶出了海鮮的鮮甜味道。質地嚼勁十足,口感豐富。🥢炭燒串燒拼盤(廚師發板) 🍢炭燒方式能夠賦予食材獨特的香氣和口感,讓每一口都充滿了風味。🥢Shabu Shabu鹿兒島A5黑毛和牛🐮🥩黑毛和牛的品質非常優秀,肉質鮮嫩多汁,融化在口中。Shabu

全部是我的最愛😍
這裡,一次過滿足我三大訴求!🤤

🥢大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬 🦀

🥢炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰🦀

🥢日本松葉蟹天婦羅🦀

外層酥脆,內裡則保持了蟹肉的鮮嫩和甜味。

🥢炭燒日本鱈場蟹腳🦀

🥢日本時令牡蠣刺身🦪

牡蠣的口感鮮嫩,味道鮮甜,海鮮愛好者必點!

🥢炭燒佐酒鱈魚干🐟
鱈魚干的肉質鮮嫩,搭配上炭燒的風味,增添了菜品的層次感。

🥢日式昆布汁煮翡翠螺🐚

🥢炭燒串燒拼盤(廚師發板) 🍢

🥢Shabu Shabu鹿兒島A5黑毛和牛🐮🥩
黑毛和牛的品質非常優秀,肉質鮮嫩多汁,融化在口中。Shabu Shabu的方式能夠保留牛肉的原汁原味,讓你可以品嚐到最純粹的牛肉風味🍲

如果你喜愛日本蠔🦪•A5和牛🥩•鱈場蟹腳🦀 ,這晚餐絕對能夠滿足你的味蕾🤤

蠔埕 Osyter Wild
地址📍:尖沙咀彌敦道176號The Nate2樓A

#尖沙咀美食 #尖沙咀放題 #香港放題 #A5和牛 #日本生蠔 #香港美食 #香港探店 #鱈場蟹腳【難以抵抗的美食誘惑🤤】 🍻
  • 炭燒鵝肝大閘蟹肉飯團
  • 日本松葉蟹天婦羅
  • 炭燒佐酒鱈魚干
  • 鮮拆蟹粉蟹黃蟹肉稻庭烏冬
一個價錢滿足三個願望🤩講緊系已經第二次來到尖沙咀嘅「蠔埕」最近見到佢推出咗呢個蠔飲蠔食🦪鹿兒島A5和牛火鍋🐮三大名蟹宴🦀套餐🤩餐我梗系即刻約埋蠔迷去刷返餐啦‼️先愛酒人士必食✨炭燒佐酒鱈魚乾香脆可口😊冷盤日式昆布汁煮翡翠螺☺️帶有昆布香味🤤翡翠螺剛熟有咬口😋日本松葉蟹天婦羅蟹肉肉質鮮美😬仲有日本甜番薯搭配薄薄酥脆天婦羅脆皮😍口感層次豐富😊炭燒串燒拼盤(廚師發板)有雞翼🐣脆脆雞軟骨、雞皮及明太子翠玉瓜🤩全部即點即燒☺️熱辣辣好好食😋🦀炭燒日本鱈場蟹腳啖啖肉🤩一絲絲蟹肉點埋蟹醋食夠哂鮮甜😍🍙炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯團一口咬下外層飯團燒至焦香脆口😊中間鵝肝燒到剛熟油香與蟹黃蟹膏結合😬令飯團變得更豐富和美味🤤🦀大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬將鮮甜蟹肉及蟹黃拌勻🦀令每條烏冬掛滿醬汁認真鮮味入魂😍既食到蟹既鮮甜及烏冬彈牙口感😋🐮Shabu Shabu方面有鹿兒島A5黑毛和牛🐮份量好足😊油脂分布均勻🤩輕輕放落湯拖兩三下就食得☺️牛味濃肉質嫩滑🤤🥬最後加入雜菜盛盒包捨香甜粟米🌽金菇及娃娃菜吸收哂湯底精華👍無限追加有日本時令牡蠣刺身🦪生蠔蠔身肥美鮮甜☺️我地每人食左一打咁多😋😋飲品🥰包左Sapporo Draft Beer🍺H

先愛酒人士必食✨炭燒佐酒鱈魚乾香脆可口😊

冷盤日式昆布汁煮翡翠螺☺️帶有昆布香味🤤翡翠螺剛熟有咬口😋

🦀炭燒日本鱈場蟹腳啖啖肉🤩一絲絲蟹肉點埋蟹醋食夠哂鮮甜😍

🍙炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯團

🦀大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬

飲品🥰包左Sapporo Draft Beer🍺House Sake🍶及暖胃黑糖姜茶😊任飲‼️

另外仲有多款日料可加錢散點☺️選擇非常豐富‼️
  • 炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯團
  • 炭燒串燒拼盤
大閘蟹季節仲未食夠喉🙈難得最近早收工 同👦🏻去左呢間蠔埕食秋冬限定 食鹿兒島A5和牛火鍋+炭燒大閘蟹宴🦀仲可以無限追加任食日本時令牡蠣刺身🦪同任飲 SAPPORO DRAFT BEER & HOUSE SAKE 🥂鍾意美食嘅千祈唔好錯過🥰餐廳一向逢星期日休息 但12月24日平安夜如常開放 記得提早訂位‼️《蠔飲蠔食-鹿兒島A5和牛火鍋+炭燒大閘蟹宴》$688💓蟹黃蟹肉香蔥玉子燒 💓 黑松露蟹黃鮮炸魚餅細細粒既蟹黃蟹肉鮮甜 柔軟喺玉子燒綿密開胃炸魚餅唔會好油膩 黑松露同蟹黃增加咗魚餅嘅口感💓鮮拆蟹粉蟹黃蟹肉稻庭烏冬烏冬上面鋪滿左蟹粉同蟹黃蟹肉😍烏冬爽口彈牙又有幼身 撈埋一齊食 鮮味十足‼️💓炭燒串燒拼盤(廚師發板)每日都有唔同嘅款式 師傅喺你面前即席燒 當日有甜番薯,雞翼,雞肉,雞軟骨 燒得香口唔乾 而且好新鮮 個人覺得雞軟骨系最爽口惹味👍🏻Shabu Shabu-包括以下材料💓鹿兒島A5黑毛和牛120g 💓雜菜盛合💓鮮拆蟹粉蟹腿肉鮮蝦豬肉餃子黑毛和牛每一片都油花均勻 顏色粉嫩 烚一烚就食得 食落肥瘦均勻 會配有麻醬 但唔落任何醬汁味道都好濃郁 肉味好重 味道一流🤤而且鮮蝦豬肉餃子 裏面滿佈

《蠔飲蠔食-鹿兒島A5和牛火鍋+炭燒大閘蟹宴》$688
💓蟹黃蟹肉香蔥玉子燒 💓 黑松露蟹黃鮮炸魚餅
細細粒既蟹黃蟹肉鮮甜 柔軟喺玉子燒綿密開胃
炸魚餅唔會好油膩 黑松露同蟹黃增加咗魚餅嘅口感

💓鮮拆蟹粉蟹黃蟹肉稻庭烏冬

💓炭燒串燒拼盤(廚師發板)

Shabu Shabu-包括以下材料
💓鹿兒島A5黑毛和牛120g 💓雜菜盛合
💓鮮拆蟹粉蟹腿肉鮮蝦豬肉餃子
黑毛和牛每一片都油花均勻 顏色粉嫩 烚一烚就食得 食落肥瘦均勻 會配有麻醬 但唔落任何醬汁味道都好濃郁 肉味好重 味道一流🤤而且鮮蝦豬肉餃子 裏面滿佈蟹粉同蟹肉 啖啖肉 又新鮮 食落口感豐富👍🏻

💓炭燒江蘇大閘蟹1隻(5兩)
💓清蒸江蘇大閘蟹1隻(5兩)
而家食大閘蟹都仲未太過時 五兩既大閘蟹好大隻 除咗平時食開嘅清蒸仲有炭燒口味 咬落去嘅時候比較香脆 味道比較濃郁入味 蟹肉鮮香擁晒出嚟🤤

💓炭燒鵝肝大閘蟹肉飯團
師傅即場燒製 香脆嘅紫菜包住飯團🍙飯團燒至有飯焦 入邊有一片鵝肝同埋有蟹黃蟹肉內餡 咬落口感好豐富 雖然邪惡但係一啲都唔油膩❣️

《蠔飲蠔食》無限追加項目:

2023-12-15
紀念日
  • 鮮拆蟹粉蟹黃蟹肉稻庭烏冬
  • 鹿兒島A5黑毛和牛
作為一個working mum 放工後除左歸心似箭想快啲返屋企見吓寶貝仔外 閒時我都會安排下Me Time同朋友仔食下飯chill下同慰勞吓自己☺️近排試咗間可以一次過滿足我幾個願望嘅高質餐廳 生蠔 串燒 日本A5鹿兒島和牛火鍋 再加任食鱈場蟹 聽落係咪好正先?講下呢個120分鐘FREE FLOW半放題有咩正野食先: 🪹日式磯煮凍鮑魚「磯煮」就係用日式醬油同昆布慢火炆煮 除咗可以保持鮑魚鮮嫩的肉質 而且醬汁鮮甜香濃 雪凍當前菜特別開胃 👍🏻🦪日本三式牡蠣刺身一共三款味道 鱘魚子海膽醬 /三文魚子拖羅魚蓉 /原味香蔥辣蘿蔔蓉 生蠔海水味重 肥美鮮甜 超新鮮 我自己最鍾意鱘魚子海膽醬 🦀蟹粉蟹肉炒年糕蟹粉同蟹肉佈滿年糕 滿口都係蟹粉香🍢炭燒串燒拼盤 (廚師發板)今次既廚師發板有燒粟米、黑豚肉、鵝肝釀雞翼同埋串燒界既限量珍品提燈 提燈其實係雞既卵巢同未孵化既蛋 食起黎有雞蛋既口感 有啲咬口 質感幾得意🍘炭燒蟹黃醬蟹肉飯團飯團係燒過 所以會食到脆脆飯焦感覺 出面包左紫菜 入面包住蟹黃醬同蟹肉 好match🥩🥘鹿兒島A5黑毛和牛Shabu ShabuA5等級係日本和牛評分既最高等級 代表住肉質最優

講下呢個120分鐘FREE FLOW半放題有咩正野食先:

🪹日式磯煮凍鮑魚

🦪日本三式牡蠣刺身

🦀蟹粉蟹肉炒年糕
蟹粉同蟹肉佈滿年糕 滿口都係蟹粉香

🍢炭燒串燒拼盤 (廚師發板)

🍘炭燒蟹黃醬蟹肉飯團

🥩🥘鹿兒島A5黑毛和牛Shabu Shabu
A5等級係日本和牛評分既最高等級 代表住肉質最優 肌肉纖維細膩 脂肪分布均勻 果然肉質入口即溶 非常高質 配埋蔬菜併盤 可以順便解解膩

🦀鱈場蟹腳
鱈場蟹腳絕無欺場 隻隻腳都飽滿充滿海水鮮味 仲可以無限追加 岩哂蟹迷

仲有FREE FLOW任飲
Sapporo Draft Beer house sake 汽水 黑糖薑茶任飲

2個時段:
[日本鹿兒島A5和牛火鍋 + 任食鱈場蟹宴]
8:30PM前入座 $738/位
9:30PM後入座 $688/位
2024-05-10 0 瀏覽
份量驚人!我同老婆都食到攬住個肚走,重點有A5和牛🐮鱈場蟹、酒餚同Beer 🍻Sake🍶都可以無限追加!同老婆最鍾意就係睇住師傅整串燒。Menu:🔹日本磯煮冷鮑魚🔹日本三色牡蠣刺身(時令產地)🔹蟹粉蟹肉炒年糕🔹炭燒串燒拼盤(廚師發辦)🔹炭燒蟹黃醬蟹肉飯團🔹火鍋:-鹿兒島A5和牛🐮(120g)-雜菜盛盒-稻庭烏冬🔹任食鱈場蟹🦀!!!🔹任飲項目:-特製生啤-清酒-各種汽水-黑糖薑茶
份量驚人!我同老婆都食到攬住個肚走,重點有A5和牛🐮
鱈場蟹、酒餚同Beer 🍻Sake🍶都可以無限追加!

同老婆最鍾意就係睇住師傅整串燒。

Menu:
🔹日本磯煮冷鮑魚
🔹日本三色牡蠣刺身(時令產地)
🔹蟹粉蟹肉炒年糕
🔹炭燒串燒拼盤(廚師發辦)
🔹炭燒蟹黃醬蟹肉飯團
🔹火鍋
-鹿兒島A5和牛🐮(120g)
-雜菜盛盒
-稻庭烏冬
🔹任食鱈場蟹🦀!!!
🔹任飲項目:
-特製生啤
-清酒
-各種汽水
-黑糖薑茶
2024-05-01 19 瀏覽
前排去咗食「蠔飲蠔食-鹿兒島A5和牛火鍋+三大名蟹宴」,食材勁豐富,有齊我最愛嘅日本和牛、生蠔同埋蟹蟹蟹,係free flow嘅半放題名蟹菜式&炭燒包括:炭燒佐酒鱈魚干日式昆布汁煮翡翠螺日本松葉蟹天婦羅大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬炭燒串燒拼盤(廚師發板)炭燒日本鱈場蟹腳炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰一次過食到三款靚蟹👍🏻日本松葉蟹天婦羅好鮮甜、大閘蟹粉蟹黃烏冬夠哂濃香啖啖蟹粉💕仲有炭燒日本雪場蟹腳,原汁原味好鬼正!就連炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰都充滿驚喜,鵝肝肥美,蟹黃濃郁!Shabu Shabu包括:鹿兒島A5黑毛和牛(120g)雜菜盛盒鹿兒島A5黑毛和牛油香十足,質感軟腍仼食任飲包括:日本時令牡蠣刺身Sapporo Draft BeerHouse Sake黑糖薑茶最期待嘅日本時令牡蠣刺身,超肥美,隻隻都好飽滿,好鮮甜又富海水味,encore 咗好多次,正!

名蟹菜式&炭燒包括:
炭燒佐酒鱈魚干
日式昆布汁煮翡翠螺
大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬
炭燒串燒拼盤(廚師發板)

Shabu Shabu包括:
鹿兒島A5黑毛和牛(120g)
雜菜盛盒

鹿兒島A5黑毛和牛油香十足,質感軟腍

仼食任飲包括:
日本時令牡蠣刺身
Sapporo Draft Beer

2024-04-20 32 瀏覽
800元一個人食啲低質素食材真係呃錢和牛無牛脂味,蟹腳得個咸味,蠔一般俾啲串燒飯團年糕人食😡無景無食物質素 你想捱到幾時仲邊有人推介同回頭客職員服務差,好似唔想人再order 蟹腳,但你點解要寫放題蟹腳,如果唔係因為800個人 我都唔想再order 蟹腳 你估真係好好食呀
800元一個人食啲低質素食材真係呃錢
和牛無牛脂味,蟹腳得個咸味,蠔一般
俾啲串燒飯團年糕人食😡
無景無食物質素 你想捱到幾時
仲邊有人推介同回頭客
星期五Happy Friday辛苦左成個星期即刻約左好姊妹出黎食返餐好😋我地就去左蠔埕食佢地新出既「日本鹿兒島A5和牛火鍋+任食鱈場蟹宴」🦀$738就可以食到120分鐘高質食材free flow半放題大餐(9:30p.m.後入座$688)最吸引一定係無限追加日本鱈場蟹腳同埋無限任飲Sapporo Draft Beer🍺,House Sake,各款汽水仲有黑糖薑茶,岩晒三五知己聚會可以食同飲得超盡興🥳日式磯煮凍鮑魚用磯煮方式令到濃郁既湯汁鎖住係鮑魚入面,而且肉質保持得非常鮮嫩彈牙,令人回味無窮,有機會都好想再食多隻日本3式牡蠣刺身(鱘魚子海瞻醬、三文魚子拖羅魚蓉、原味-香蔥辣蘿蔔蓉)🦪生蠔非常之新鮮肥美,三款口味各有特色,最有驚喜既係鱘魚子海膽加落生蠔上面令鮮味更加豐富,鮮上加鮮🥰 炭燒串燒拼盤(廚師發板)🍢鵝肝釀雞翼,汁燒五花腩,燒粟米,而最特別嘅係新鮮三黃雞提燈,即係未孵化嘅雞蛋同埋輸卵管,雞蛋味好香濃食落似糖心蛋,雞輸卵管就爽口感覺好特別😆炭燒蟹黃醬蟹肉飯糰🍙飯糰燒到外脆內軟而且有炭燒香味,配合埋蟹黃醬蟹肉真係非常之享受😌鹿兒島A5黑毛和牛🐮套餐提供左鹿兒島A5黑毛和牛用黎Shab
炭燒串燒拼盤(廚師發板)🍢
炭燒蟹黃醬蟹肉飯糰🍙
鹿兒島A5黑毛和牛🐮
套餐提供左鹿兒島A5黑毛和牛用黎Shabu Shabu食,牛肉油脂分布較重,食落入口即溶好鮮嫩
日本鱈場蟹腳🦀
重頭氣係無限追加既日本鱈場蟹腳,蟹腳尺寸大食落啖啖肉,而且好鮮甜,任食黎講質素真係算好好!
  • 日式磯煮凍鮑魚
  • 日本3式牡蠣刺身
  • 炭燒蟹黃醬蟹肉飯糰
  • 日本鱈場蟹腳
2024-04-16 19 瀏覽
星期五、放縱夜所以由港島區出發跟朋友來到尖沙咀吃120分鐘free flow半放題的日本鹿兒島A5和牛火鍋+任食鱈場蟹宴。-餐廳外的五光十色眼淚型燈飾,絕對是女孩子打卡的絕佳場所。餐廳內只有一張U型吧檯,客人們親密地坐在一起很快打成一片。-海鮮菜式和炭燒項目:日式磯煮凍鮑魚~冰凍的日式磯煮鮑魚做開胃小吃。日本3色牡蠣刺身~餐廳是按時令產地供客人享用。每款口味獨特分別是鱘魚子海瞻醬、三文魚子拖羅魚蓉及原味-香蔥辣蘿蔔蓉。多被蟹粉掩蓋着的蟹粉蟹肉炒年糕,喜愛吃蟹粉的朋友怎不會心動呢!?廚師發板炭燒串燒拼盤,分別有燒粟米、鵝肝釀雞全翼、鹽燒五花肉、比較特別的提燈雞肉串。最後是炭燒蟹黃醬蟹肉飯糰🍙。Shabu Shabu~日本鹿兒島A5和牛如雲石般漂亮,輕輕一灼就可以品嚐。我們還搭配了雜菜盛盒的蔬菜,以減低油膩感。最後,我們放入稻庭烏冬,讓烏冬吸收牛肉的精華。最後壓軸登場的鱈場蟹終於上場,嘩,看到鄰座食客盛滿盤的鱈場蟹,場內的氣氛瞬間高漲。另外無限暢任飲有Sapporo Draft Beer、House Sake、各款汽水及黑糖薑茶。今次第一次打邊爐竟然放棄汽水而選擇黑糖薑茶,我越來越注重養生
星期五、放縱夜
餐廳外的五光十色眼淚型燈飾,

海鮮菜式和炭燒項目:
日式磯煮凍鮑魚~冰凍的日式磯煮鮑魚做開胃小吃。

最後是炭燒蟹黃醬蟹肉飯糰🍙。

Shabu Shabu~日本鹿兒島A5和牛如雲石般漂亮,

另外無限暢任飲有Sapporo Draft Beer
、House Sake、各款汽水及黑糖薑茶。今次第一次打邊爐竟然放棄汽水而選擇黑糖薑茶,我越來越注重養生了。

在這個放縱的夜晚,最後我們棒著大肚腩離開餐廳。
2024-04-11
🦀鹿兒島A5和牛火鍋 + 任食鱈場蟹 $738 (9:30後入席$688)🔸今次去嘅居酒屋啱啱推出咗任食鱈場蟹腳,好癲!!除咗呢個特色之外,佢哋嘅呢個套餐菜單亦都相當豐富多樣😚我個人特別推薦包括日本鹿兒島A5和牛火鍋、磯煮凍鮑魚、生蠔同師發板串燒拼盤🔸鹿兒島A5和牛火鍋嘅牛肉質地鮮嫩多汁,入口即化,配上鮮美嘅湯底,味道更加濃郁✌🏻跟火鍋嘅仲有蔬菜拼盤同烏冬🔸磯煮凍鮑魚係一道簡單但令人驚艷嘅菜式,鮑魚鮮甜彈牙,帶有淡淡嘅海鮮風味,非常開胃😙🔸生蠔新鮮肥美,鮮味十足,三款味分別係原味,鱘魚子海膽醬,三文魚子拖羅蓉🤓另外有款蟹粉蟹肉炒年糕,年糕彈牙有嚼勁,蟹粉同蟹肉嘅鮮味融入其中🔸廚師發板串燒拼盤包含多款串燒,每一款都烤得香嫩多汁,味道豐富❤️我果日去就食到好珍貴嘅提燈,然後有五花腩,釀雞翼同粟米。另外仲有款炭燒蟹黃醬蟹肉飯團🔸最後重點講返餐廳提供任食鱈場蟹腳同飲品,令客人可以盡情品嚐新鮮美味嘅蟹腳💖🫡全部新鮮同熱辣辣上枱,全部都係進擊的巨蟹腳!而飲品係唔馬虎,任飲晒日本生啤,清酒,薑茶同汽水

🥳今次同寶寶約會好開心,梗係要食好啲,生蠔?和牛定蟹?最好一次過滿足所有願望啦!🔥呢間主打頂級任食,今次任食日本鱈場蟹腳,講緊係大到手臂咁長,真係物超所值,成個餐有11道菜,日本生蠔、日本A5和牛、蟹粉炒年糕、炭燒串燒,仲有任飲生啤、Sake、薑茶同汽水!🦀日本鹿兒島A5和牛火鍋+任食鱈場蟹宴 120分鐘半放題✨20:30前入座 $738/位✨21:30後入座 $688/位無限追加項目 (任食)🦀日本鱈場蟹腳巨型大隻得誇張,有手臂咁長,用鉸剪輕輕剪開就食得,啖啖肉極Juicy,任食真係好Crazy!🌟日式磯煮原隻凍鮑魚 厚肉飽滿,入口香甜彈牙,好正呀!🦪日本三式牡蠣刺身配上三款唔同調味,分別係鱘魚子海膽醬、三文魚子拖羅魚蓉、原味香蔥辣蘿蔔蓉,由淡至濃食起,非常肥美Creamy!🥘蟹粉蟹肉炒年糕 金黃蟹粉啖啖甘香,年糕煙韌好味!🍲Shabu Shabu 🥘鹿兒島A5黑毛和牛 (每位120g)🥬雜菜盛盒 A5和牛油花肥美誘人,入口鮮嫩多汁,非常滿足。🍱炭燒串燒拼盤 即燒即食,火喉十足水準好高!🍙炭燒蟹黃醬蟹肉飯糰 表皮焦香吸引,非一般嘅飯團!
🥳

🔥

🦀
日本鹿兒島A5和牛火鍋+任食鱈場蟹宴 120分鐘半放題
✨20:30前入座 $738/位
✨21:30後入座 $688/位

無限追加項目 (任食)
🦀日本鱈場蟹腳

🌟日式磯煮原隻凍鮑魚
厚肉飽滿,入口香甜彈牙,好正呀!

🦪
日本三式牡蠣刺身

🥘蟹粉蟹肉炒年糕
金黃蟹粉啖啖甘香,年糕煙韌好味!

🍲Shabu Shabu
🥘鹿兒島A5黑毛和牛 (每位120g)
🥬雜菜盛盒
A5和牛油花肥美誘人,入口鮮嫩多汁,非常滿足。

🍱炭燒串燒拼盤
即燒即食,火喉十足水準好高!

🍙炭燒蟹黃醬蟹肉飯糰
表皮焦香吸引,非一般嘅飯團!

• 炭燒日本鱈場蟹腳
可以話是今年食過最推介的晚餐✨簡直是俾眼睛同舌頭雙重震撼‼️1️⃣2️⃣0️⃣分鐘 日本🇯🇵鹿兒島A5和牛🥩 加 鱈場蟹宴 加任飲 半放題超豐富呀!同美女朋友食得飲得好開心🥳 生蠔好新鮮仲有海水味~ 🌊 串燒食完又想encore!全晚最出色一定是A5和牛和鱈場蟹🦀 和牛油脂感豐富,牛味濃郁,入口即化;蟹腳超高質,勁大隻真係啖啖肉,非常鮮甜!一邊任食又一邊任飲sake,無限♾️refill,成件事勁抵食!性價比極高呀🥰 一定會回頭🫶🏻 🥢 海鮮菜式 + 炭燒日式磯煮凍鮑魚日本三式牡犡刺身🦪 (鱘魚子海膽醬、蟹粉蟹肉炒年糕炭燒串燒拼盤(廚師發板)炭燒蟹肉醬黃飯團🍙🍲 Shabu Shabu鹿兒島A5和牛(120g)雜菜盛盒稻庭烏冬🍶 Free flow 任飲Sapporo Draft BeerHouse Sake各項汽水黑糖薑茶期間限定優惠分8:30pm 及9:30pm前入座計
可以話是今年食過最推介的晚餐✨
簡直是俾眼睛同舌頭雙重震撼‼️

🥢 海鮮菜式 + 炭燒
日式磯煮凍鮑魚
日本三式牡犡刺身🦪 (鱘魚子海膽醬、
蟹粉蟹肉炒年糕
炭燒串燒拼盤(廚師發板)
炭燒蟹肉醬黃飯團🍙

🍲 Shabu Shabu
鹿兒島A5和牛(120g)
雜菜盛盒
稻庭烏冬

🍶 Free flow 任飲
Sapporo Draft Beer
各項汽水

期間限定優惠分8:30pm 及9:30pm前入座計

• 炭燒日本鱈場蟹腳
2024-04-12 8 瀏覽
日本鹿兒島A5和牛火鍋+任食鱈場蟹宴除咗主角和牛、鱈場蟹,仲有多款食物,120分鐘全程冇停過日式磯煮凍鮑魚大隻,醬汁入味,彈牙美味。日本3色牡蠣刺身新鮮又肥美,肉質滑嫩,有清新海水味加上清爽蠔味。3色係指原味·香葱辣蘿蔔蓉、拖羅三文魚子魚蓉、鱘魚子海膽醬,各有特色。蟹粉蟹肉炒年糕年糕沾滿蟹粉蟹肉蟹汁,濃郁撲鼻,上海菜餐館會成日食到,無諗過日本餐廳都食到,有驚喜。炭燒串燒拼盤即時望住師傅燒串燒,心情一直都好期待。今日款式有燒粟米、黑豚肉、鵝肝釀雞翼、提燈。鵝肝釀雞翼,令普通的雞翼升級咗,油脂滿溢。另外,我第一次食提燈,原來係母雞的輸卵管、卵巢和未成熟未有殼的雞蛋黃!我接受到個味道,一啲都不腥,半熟蛋黃係口裡面爆漿,幾難忘。估唔到串燒拼盤會食到特別部位~並非普通的串燒!炭燒蟹黃醬蟹肉飯糰造型似手卷,紫菜脆身,包住燒過的飯糰,有飯焦,更有蟹黃醬蟹肉調味。Shabu Shabu環節:鹿兒島A5黑毛和牛,有霜降,質地細膩,肉味濃厚。仲有雜菜盛盒、稻庭鳥冬,食到呢到我已經8成飽🤭🤭🤭最後,當然要勁食鱈場蟹腳回本。蟹腳內藏滿滿的鮮甜蟹肉,配以蒜蓉牛油、蕃茄黑椒汁,多種滋味。飲品都係仼飲,有汽水、啤酒
日本鹿兒島A5和牛火鍋+任食鱈場蟹宴

除咗主角和牛、鱈場蟹,仲有多款食物,120分鐘全程冇停過

日式磯煮凍鮑魚
大隻,醬汁入味,彈牙美味。

日本3色牡蠣刺身

蟹粉蟹肉炒年糕

炭燒蟹黃醬蟹肉飯糰

Shabu Shabu環節:

飲品都係仼飲,有汽水、啤酒、薑茶、sake。加分位有薑茶可以幫助驅寒解毒,食多多蟹肉都唔怕😆😆😆
2024-04-11 15 瀏覽
呢度既<帝皇鱈場蟹腳宴>可以食齊日本生蠔、A5和牛同鱈場蟹腳,而且蟹腳仲可以任食✨️磯煮鮑魚鮑魚好厚身,肉質彈牙,鹹味之中仲食到鮑魚既鮮甜味🦪生蠔蠔肉爽口,味道鮮甜,搭配左拖羅三文魚子、鱘魚子海膽醬等不同醬汁,各有風味🍢串燒🌽粟米燒得焦香,內裡仍然軟糯多汁🐽黑豚外焦內嫩,肉質鮮味🐔鵝肝釀雞翼,鵝肝肥而不膩,雞翼肉質鮮嫩,外皮香脆🐣提燈即係輸卵管同未成形既蛋黃,配埋甜甜既醬汁,味道一流🍙炭燒蟹黃飯糰的蟹黃濃郁鮮香,米飯軟糯可口。🍛蟹粉蟹肉炒年糕蟹粉同蟹肉鮮美,同年糕的軟糯口感完美融合。🥩鹿兒島A5黑毛和牛火鍋A5和牛肉質爽口鮮嫩,牛味濃郁,shabushabu做法可以食到和牛既原汁原味,另外既離菜拚盤除左消滯之外,仲可以令湯底更鮮甜🦀鱈場蟹腳到今餐既主角,任食鱈場蟹腳,蟹腳size長過我手臂,入口啖啖肉滿滿既海水鮮味。另外佢地仲有2款醬汁蕃茄黑椒汁酸甜可口,同蟹肉既鮮甜相得益彰蒜蓉牛油汁香濃可口,為蟹肉增左了獨特既風味

✨️磯煮鮑魚
鮑魚好厚身,肉質彈牙,鹹味之中仲食到鮑魚既鮮甜味

🦪生蠔

🍢串燒
🌽粟米燒得焦香,內裡仍然軟糯多汁

🐽黑豚外焦內嫩,肉質鮮味

🐔鵝肝釀雞翼,鵝肝肥而不膩,雞翼肉質鮮嫩,外皮香脆

🐣提燈
即係輸卵管同未成形既蛋黃,配埋甜甜既醬汁,味道一流

🍙炭燒蟹黃飯糰的蟹黃濃郁鮮香,米飯軟糯可口。

🍛蟹粉蟹肉炒年糕
蟹粉同蟹肉鮮美,同年糕的軟糯口感完美融合。

🥩鹿兒島A5黑毛和牛火鍋

🦀鱈場蟹腳
蕃茄黑椒汁酸甜可口,同蟹肉既鮮甜相得益彰
蒜蓉牛油汁香濃可口,為蟹肉增左了獨特既風味