2024-03-02 26 瀏覽
連埋正價加一每位要$886,出蠔速度慢,而且好快就last order.不過蠔係大隻同新鮮。本身講係8:30 last order, 8;17就同我講last order, 咁好啦,last order 咁就諗住叫多啲叫夠一打,又同我講一次最多六隻,真係吹漲。菜單上的食物最出色係即燒鱈魚乾同埋和牛。其他都係普通平價嘢,個螺完全冇味;撈烏冬好Hea, 求其不pat醬上面,個烏冬痴埋一舊;雪場蟹好咸。。成個用餐體驗好似好趕咁,建議真係食到好多蠔嘅人士先好去。

成個用餐體驗好似好趕咁,建議真係食到好多蠔嘅人士先好去。

2024-03-01 42 瀏覽
之前網上睇到介紹😍期待越大失望越大🥲去前已睇價錢$698加一,不過到場至知佢哋係用原價($1888)加 一,咁都無問題嘅,好食的話都抵食😆然後餐牌上所有野都係一人一份,只係生蠔同啤酒清酒同薑茶係無限叫😨 咁都ok 始終如果係靚貨好食都可以但成餐飯恕我食唔到有一樣係值得我俾呢個價🙂全部都係一般平價居酒屋水平,蠔嘅新鮮度亦好一般,唯一優點叫算厚身🥹但佢哋服務係好嘅,兩個師傅係bar枱燒烤,一位女士負責樓面同門口招待,位樓面超忙無停手咁但除非佢質素可以再高嘅,唔係嘅話呢個價大把更好嘅選擇❤️
之前網上睇到介紹😍期待越大失望越大🥲

但成餐飯恕我食唔到有一樣係值得我俾呢個價🙂

但除非佢質素可以再高嘅,唔係嘅話呢個價大把更好嘅選擇❤️

天婦羅蟹腳  紫薯BB
燒飯團
燒蟹腳
2024-02-28
鱈魚乾
蠔埕最近推出了「蠔飲蠔食120分鐘半放題套餐」,套餐有齊名蟹菜式、多款炭燒品項、黑毛和牛Shabu Shabu、無限追加日本牡蠣刺身、及任飲清酒、Sapporo 手工啤和黑糖薑茶。率先奉上的前菜有昆布汁煮翡翠螺、炭燒鱈魚干及炭燒串燒拼盤,都是一些喝酒必備小吃。串燒雞翼外層燒得很香脆,肉質嫩滑帶肉汁,明太子翠玉瓜串表面燒過但內裡仍保持鮮嫩多汁,本身明太子味道又豐厚,好吃。蟹品菜式一共有四款,「大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬」有濃稠的蟹黃在上層,再撒上蔥花點綴,吃前混合一下,味道鮮嫩甘甜有蟹粉香。另有松葉蟹天婦羅、炭燒日本鱈場蟹腳及炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰,特別喜歡這款飯糰,飯糰有焦香感,加上靈魂嫩鵝肝和蟹肉,味道鮮美有雙重口感。當天的重頭戲是鹿兒島A5黑毛和牛,A5黑毛和牛油脂特別豐富,油花極緻均匀細密,肉質非常軟嫩鬆化,入口慢慢融化的幸福感覺實在無法抵擋,大推!最後吃忘了留肚吃無限追加日本時令牡蠣刺身!

2024-02-26 13 瀏覽
🔎 尖沙咀任食生蠔 🦪🔻日本時令生蠔生蠔新鮮!厚肉飽滿🤩任叫任食,食到舔舔脷👅🔻黑松露蟹黃炸魚餅蟹黃份量多,加埋黑松露😌估唔到味道可以咁夾,抵讚👍🏻🔻炭燒鵝肝大閘蟹肉飯團睇住師傅係你面前燒🔥燒到脆卜卜,又夠入味💯
🔎 尖沙咀任食生蠔 🦪

🔻日本時令生蠔
生蠔新鮮!厚肉飽滿🤩
任叫任食,食到舔舔脷👅

🔻黑松露蟹黃炸魚餅
蟹黃份量多,加埋黑松露😌
估唔到味道可以咁夾,抵讚👍🏻

🔻炭燒鵝肝大閘蟹肉飯團
睇住師傅係你面前燒🔥
燒到脆卜卜,又夠入味💯
2023-12-13
2024-02-24 18 瀏覽
新年前同老公去撐枱腳!我同我老公超鐘意食蟹同和牛,知道呢間蠔埕有鹿兒島A5和牛火鍋+三大名蟹宴半放題,令人回味無窮,性價比高,大家值得去試下!呢間餐廳係開放式廚房,廚師佢係中間位置即場燒串燒,我地一邊食一邊睇住,都係一種享受!我地係可以揀幾種飲品,清酒同生啤,薑茶,無限再添加架!啱哂我老公可以任飲清酒同生啤!首先會有幾款小食,日式昆布汁煮翡翠螺,配埋清酒都幾夾!炭燒佐酒鱈魚干,勁香脆,點啲蛋黃醬汁仲好食,仲食到停唔到口日本松葉蟹天婦羅,鮮甜蟹肉,天婦羅紫薯,外脆內暖甜甜地!大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬,烏冬上面鋪滿哂啲蟹粉, 好有蟹既鮮味!炭燒日本鱈場蟹腳,自己加上青檸汁,帶到蟹肉鮮味。炭燒串燒拼盤(廚師發板)德島縣產阿波尾手羽先,燒到金黃,雞翼皮脆肉嫩;牛舌厚切口佳;和牛舌心 豚肉鬆軟味豐富;燒汁雞髀菇柔韌夠味日本時令牡蠣刺身,如一般做法,以酸汁調味,爽口肥美鮮甜,食完六隻,可以無限再添加。Shabu Shabu鹿兒島A5黑毛和牛重點在幾片和牛上,脂肪豐富,入口即化炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰,外面用慢火煎,煎到外好脆,裡面鵝肝肥美,加上紫菜原來好夾!炭燒本地三黃雞提燈最值得一試!用新鮮三黃雞腸,

首先會有幾款小食,日式昆布汁煮翡翠螺,配埋清酒都幾夾!

炭燒佐酒鱈魚干,勁香脆,點啲蛋黃醬汁仲好食,仲食到停唔到口

日本松葉蟹天婦羅,鮮甜蟹肉,
天婦羅紫薯,外脆內暖甜甜地!

炭燒日本鱈場蟹腳,自己加上青檸汁,帶到蟹肉鮮味。

炭燒串燒拼盤(廚師發板)
德島縣產阿波尾手羽先,
燒到金黃,雞翼皮脆肉嫩;
牛舌厚切口佳;和牛舌心
豚肉鬆軟味豐富;
燒汁雞髀菇柔韌夠味

Shabu Shabu鹿兒島A5黑毛和牛
重點在幾片和牛上,脂肪豐富,入口即化

炭燒本地三黃雞提燈
最值得一試!用新鮮三黃雞腸,提燈十分罕見,唔係每間舖有得賣架!
  • 鹿兒島A5黑毛和牛
  • 炭燒串燒拼盤(廚師發板)
  • 日本松葉蟹天婦羅
  • 炭燒佐酒鱈魚干
  • 鮮拆蟹粉蟹黃蟹肉稻庭烏冬
2024-02-22 9 瀏覽
$7xx就食到蟹宴😮有靚A5和牛、蟹粉、鱈場蟹、生蠔🦪等等優質美食,《蠔埕》全新推出咗「蠔飲蠔食- 鹿兒島A5和牛火鍋+三大名蟹宴」而且日本時令牡蠣刺身🦪可以無限refill🤭& 任飲sake🍶及生啤🍺 及黑糖薑 🫚茶真係超級抵食啊!😍😍有成10款菜式:𑁍炭燒佐酒鱈魚干超級香脆,好似食薯片一樣~𑁍日式昆布汁煮翡翠螺新鮮肥美螺肉,味道鮮甜可口 ~𑁍日本松葉蟹天婦羅松葉蟹鮮味而嫰滑以及香脆口感,絕對是上佳滋味~𑁍大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬煙韌嘅烏冬上面沾滿蟹粉蟹黃,飽滿濃郁,鮮香傾瀉而出~𑁍炭燒串燒拼盤(廚師發板)有雞翼,牛脷,雞髀菇等,燒出嚟嘅串燒火喉夠,調味得好惹味~𑁍炭燒日本鱈場蟹腳好香炭燒味,蟹肉飽滿、鮮美~𑁍炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰飯糰一口咬下外層飯糰燒至焦香,內裏鵝肝配合蟹黃醬好食~𑁍鹿兒島A5黑毛和牛(120g)和牛用來Shabu Shabu一流,入口即溶,滑到不得了😋肉味濃厚~𑁍日本時令牡蠣刺身, 肥厚肉質鮮嫩,味道甘甜爽口,非常新鮮😋𑁍三黃雞提燈人生第一次食,非常罕有,獨特口感,爽脆、鮮嫩,味道都幾澎湃🤪𑁍雜菜盛盒⇨ 新年優惠:15/2(四)至7/3(四)期間惠顧3大名蟹宴會有以

有成10款菜式:
𑁍炭燒佐酒鱈魚干
超級香脆,好似食薯片一樣~

𑁍日式昆布汁煮翡翠螺
新鮮肥美螺肉,味道鮮甜可口 ~

𑁍日本松葉蟹天婦羅
松葉蟹鮮味而嫰滑以及香脆口感,絕對是上佳滋味~

𑁍大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬
煙韌嘅烏冬上面沾滿蟹粉蟹黃,飽滿濃郁,鮮香傾瀉而出~

𑁍炭燒串燒拼盤(廚師發板)
有雞翼,牛脷,雞髀菇等,燒出嚟嘅串燒火喉夠,調味得好惹味~

𑁍炭燒日本鱈場蟹腳
好香炭燒味,蟹肉飽滿、鮮美~

𑁍炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰
飯糰一口咬下外層飯糰燒至焦香,內裏鵝肝配合蟹黃醬好食~

𑁍鹿兒島A5黑毛和牛(120g)

𑁍三黃雞提燈

𑁍雜菜盛盒

⇨ 新年優惠:
15/2(四)至7/3(四)期間惠顧3大名蟹宴會有以下優惠:
❶ 2位起:每位隨機奉送炭燒本地
三黃雞提燈/雞皮或雞腸1串(視乎供應而定)提燈非常罕見,不是每間舖有得賣~

❷ 4位起:優惠價後每位再88折(設原價加一服務費)
$698~> 88折後加埋原價加一=$803/位
$598 〜> 88折後加埋原價加一=$705/位
📍蠔埕 尖沙咀彌敦道176號The Nate2樓A號舖最近趁住農曆新年食好啲,食咗一餐高質嘅蟹宴🩷試左位於尖沙咀山林道嘅蠔埕蠔飲蠔食-鹿兒島A5和牛火鍋+三大名蟹宴(120分鐘半放題)用料上乘!$7xx食到蟹宴仲有得任食生蠔同埋暢飲啤酒Sake真係好抵😚一入到餐廳感覺以為自己食Omakase😂座位格局都係圍住師傅坐,可以睇住師傅準備菜式🩷🔅前菜🐟燒佐酒鱈魚干非常香脆!飲酒人士必愛💛🍴日式昆布汁煮翡翠螺非常爽口!🦀蟹宴主菜🩷🍤日本松葉蟹天婦羅熱辣辣食非常爽口彈牙! 炸粉唔會過多👍🏻🦀大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬每啖烏冬都沾上了蟹黃醬💛非常入味🦀炭燒日本鱈場蟹腳咬落去啖啖肉好食又滿足枱🍙炭燒螌黃醬鵝肝蟹肉飯糰燒飯團口感幾特別,外脆內軟。蟹黃同鵝肝兩者一齊食原來都幾夾!🍢炭燒串燒拼盤(廚師發板)有雞翼、雞髀菇、牛脷、雞肉!調味亦都剛剛好😋🍲鹿兒島A5黑毛和牛(120g)火鍋配雜菜盛盒上乘嘅黑毛和牛真係好正,入口即溶!😋😋🛎️無限追加項目💛🦪日本時令牡蠣刺身🍺Sapporo Draft Beer🍶House Sake☕️黑糖薑茶
📍蠔埕
尖沙咀彌敦道176號The Nate2樓A號舖

最近趁住農曆新年食好啲,食咗一餐高質嘅蟹宴🩷

一入到餐廳感覺以為自己食Omakase😂
座位格局都係圍住師傅坐,
可以睇住師傅準備菜式🩷

每啖烏冬都沾上了蟹黃醬💛非常入味

🦀炭燒日本鱈場蟹腳
咬落去啖啖肉好食又滿足

🍙炭燒螌黃醬鵝肝蟹肉飯糰

🍢炭燒串燒拼盤(廚師發板)
有雞翼、雞髀菇、牛脷、雞肉!調味亦都剛剛好😋

🍲鹿兒島A5黑毛和牛(120g)火鍋配雜菜盛盒
上乘嘅黑毛和牛真係好正,入口即溶!😋😋

🛎️無限追加項目💛
🦪日本時令牡蠣刺身

🍺Sapporo Draft Beer
🍶House Sake
☕️黑糖薑茶

朋友生日,跟她吃餐蠔的慶祝一番(≧∇≦)嘆下鹿兒島A5和牛火鍋+三大名蟹宴 120分鐘半放題也不過是$698一位!日本時令牡蠣刺身大大隻,放了辣椒蘿蔔蓉點綴,而且可以無限encore ,任食生蠔真是值回票價!Sake 、啤酒、薑茶也是無限任飲,爽🫚! 日式昆布汁煮翡翠螺新鮮爽甜炭燒佐酒鱈魚干香脆可口,佐酒一流日本松葉蟹天婦羅🍤即叫即炸~新鮮鮮甜,外脆內軟大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬 🍜 蟹粉蟹皇🦀精華所在! ! 烏冬煙韌有口感,吸收了滿滿的濃郁蟹粉蟹黃醬汁,口感creamy !炭燒日本鱈場蟹腳 鮮甜,滿滿的炭燒香~蟹味濃郁! 炭燒串燒拼盤(廚師發板)阿波美雞翼🐥皮脆肉嫩牛舌芯🐮細嫩juicy ,有口感,想無限encore !! 雞脾菇厚切爆汁,爽口滑溜!燒白鱔厚肉多汁!和牛shabu shabu、雜菜盛盒鹿兒島A5黑毛和牛肉味香濃,入口即化,質地嫩滑,雜菜盛盒配上柚子醋及芝麻醬~健康又有風味!炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰🍙不得了,大愛(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)外焦脆,内香濃!飯糰上有蟹黃醬、鵝肝、蟹肉,充滿鹹香,滋味十足!餐廳大概有十幾個座位,可以欣賞到師傅燒烤準備美食~新春期間仲有以下優惠:15/2(四)-7

日式昆布汁煮翡翠螺
新鮮爽甜

炭燒佐酒鱈魚干
香脆可口,佐酒一流

日本松葉蟹天婦羅🍤
即叫即炸~新鮮鮮甜,外脆內軟

大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬 🍜

炭燒日本鱈場蟹腳
鮮甜,滿滿的炭燒香~蟹味濃郁!

炭燒串燒拼盤(廚師發板)
阿波美雞翼🐥皮脆肉嫩
牛舌芯🐮細嫩juicy ,有口感,想無限encore !!
雞脾菇
厚切爆汁,爽口滑溜!
燒白鱔
厚肉多汁!

和牛shabu shabu、雜菜盛盒

炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰🍙

餐廳大概有十幾個座位,可以欣賞到師傅燒烤準備美食~

新春期間仲有以下優惠:
15/2(四)-7/3(四)惠顧3大名蟹宴會有以下優惠:
1️⃣2位起:每位隨機奉送炭燒本地三黃雞提燈 /雞皮 或雞腸1串(視乎供應而定)

重點: 雞提燈非常罕見!吃到賺到!~

2️⃣4位起:優惠價後每位再88折(設原價加一服務費)
$698 ~> 88折後加埋原價加一 =$803/位
$598 ~> 88折後加埋原價加一 =$705/位

3️⃣🔥重點🔥
$7xx就食到高質蟹宴,有齊A5和牛、蟹粉、鱈場蟹、生蠔,非常抵食,生蠔、sake 、啤酒任fill
2024-02-19 7 瀏覽
去完迪士尼玩又想食好西,而我嗰位澳門朋友又好鍾意食蟹嘅,於是就提議去呢度食最近推出嘅三大名蟹宴,一次過可以食晒三款蟹炭燒鱈魚乾:經過炭燒後嘅鱈魚乾變得脆口,好岩配酒日式昆布汁煮翡翠螺:淡淡嘅昆布汁帶出螺肉嘅鮮味日本松葉蟹天婦羅:簡單用鹽帶出蟹肉嘅淡雅風味,外脆內軟,食到一絲絲蟹肉大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬:蟹粉蟹黃嘅味道非常濃郁,而烏冬非常沾汁,每啖都充滿大閘蟹嘅香味炭燒日本鱈場蟹腳:經過炭燒後嘅蟹腳水份會變得較少,加強左蟹本身嘅鹹鮮味日本時令生牡蠣(可任叫):每隻生蠔都係脹卜卜,入口鮮甜,點解仲好細心將帶子部份起肉,以任食嚟講,質素非常高炭燒串燒拼盤:師傅為我哋燒咗幾款串燒,牛舌厚實,肉味香濃,杏鮑菇滲汁,鱔味道一流,而且口感綿密,雞翼燒得啱啱好,入面仲保留咗肉汁。另外仲試左雞腸串,內臟嘅味道非常濃郁。Shabu Shabu:先食鹿兒島A5黑毛和牛,和牛脂肪感比較重,配以柚子醬油可帶來清新嘅感覺,後用帶油脂既清湯烚雜菜,可謂令人回味無窮炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰:炭燒嘅時候塗上一層醬油,燒到微焦,鵝肝脆口

炭燒鱈魚乾:經過炭燒後嘅鱈魚乾變得脆口,好岩配酒

日式昆布汁煮翡翠螺:淡淡嘅昆布汁帶出螺肉嘅鮮味

新年食蠔啲!🦪▫ 前菜日式昆布汁煮翡翠螺:肉質幾爽口炭燒佐酒鱈魚干:好脆好香口,點沙律醬吃個不停!▫ 日本時令牡蠣刺身🦪:兵庫縣的生蠔肉質肥美,新鮮柚子酸汁把生蠔本身的甘甜味帶出,而且任叫任食,配埋任飲清酒🍶同啤酒🍺,認真飲飽食醉!▫ 名蟹菜式🦀大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬:是晚亮點✨金黃色蟹粉蟹黃沾滿每條烏冬,份量定能滿足蟹黃控的心炭燒日本鱈場蟹腳:一絲絲蟹肉雪白又鮮甜🤤日本松葉蟹天婦羅:炸過的蟹肉仍然好滑嘟嘟,如果大舊啲就好😗炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰:表面飯粒燒到變飯焦,非常脆口,裡面軟熟,而且濃郁又鮮味的鵝肝和蟹黃醬充滿口腔,超想encore🤤除此之外,套餐還有炭燒串燒拼盤(隨機4串)、Shabu Shabu 鹿兒島A5黑毛和牛 (120g) 、雜菜盛盒等,和牛質素都ok, 但唔係入口即溶好驚艷個種炭燒本地三黃雞腸一串好有咬口,有驚喜
新年食蠔啲!🦪

▫ 前菜
日式昆布汁煮翡翠螺:肉質幾爽口
炭燒佐酒鱈魚干:好脆好香口,點沙律醬吃個不停!

▫ 名蟹菜式🦀

炭燒日本鱈場蟹腳:一絲絲蟹肉雪白又鮮甜🤤

日本松葉蟹天婦羅:炸過的蟹肉仍然好滑嘟嘟,如果大舊啲就好😗

除此之外,套餐還有炭燒串燒拼盤(隨機4串)、

炭燒本地三黃雞腸一串好有咬口,有驚喜

2024-02-06
  • 鮮拆蟹粉蟹黃蟹肉稻庭烏冬
  • 炭燒蟹膏和牛飯團
2024-02-17 15 瀏覽
提早慶祝情人節👩‍❤️‍💋‍👨,我想食蟹,但老公想食和牛, 推出的「鹿兒島A5和牛火鍋 + 三大名蟹宴」可一次過滿足到我兩公婆的食慾,套餐包有蟹宴、A5靚和牛、蟹粉、鱈場蟹、生蠔等,共有9️⃣道菜式,任食生蠔2️小時,任飲Sake、Sapporo啤酒、黑糖薑茶,CP值超高,餐廳裝潢以日式居酒屋設計,客人可圍繞開放式廚房坐, 近距離欣賞師傅精湛的廚藝🍽️ 蠔任蠔食·鹿兒島A5和牛火鍋·三大名蟹宴半放題🦀 名蟹菜式 & 炭燒項目🔆 炭燒佐酒鱈魚干鱈魚干燒至卜卜脆非常香口,令人食唔停口🔆日式昆布汁煮翡翠螺有5-6粒翡翠螺,粒粒彈牙新鮮,飽滿又肥美,帶有昆布香味🔆日本松葉蟹天婦羅松葉蟹天婦羅外層酥脆,內裡則保持鮮嫩🔆炭燒串燒拼盤(廚師發板)有雞翼、雞軟骨、明太子醬燒翠玉瓜、鰻魚,全部即叫即燒,熱辣辣好好食尤其燒鰻魚,外皮燒至酥脆可口,肉質鮮嫩彈牙🔆大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬有驚喜,蟹粉蟹黃舖滿烏冬上,份量非常康慨,蟹粉蟹黃味道香濃,稻庭烏冬入口軟滑彈牙,每一條烏冬都掛滿蟹粉,每一啖都好滋味,回味無窮🔆炭燒日本鱈場蟹腳鱈場蟹腳肉質飽滿好鮮甜,入口帶有炭香味和蟹肉咸香味🔆炭燒螌黃醬鵝肝蟹肉飯糰飯糰外層焦香脆口,中
提早慶祝情人節👩‍❤️‍💋‍👨,我想食蟹,但老公想食和牛,[蠔埕] 推出的「鹿兒島A5和牛火鍋 + 三大名蟹宴」可一次過滿足到我兩公婆的食慾,套餐包有蟹宴、A5靚和牛、蟹粉、鱈場蟹、生蠔等,共有9️⃣道菜式,任食生蠔2️小時,任飲Sake、Sapporo啤酒、黑糖薑茶,CP值超高,餐廳裝潢以日式居酒屋設計,客人可圍繞開放式廚房坐, 近距離欣賞師傅精湛的廚藝

🍽️ 蠔任蠔食·鹿兒島A5和牛火鍋·三大名蟹宴半放題
🦀 名蟹菜式 & 炭燒項目
🔆 炭燒佐酒鱈魚干
鱈魚干燒至卜卜脆非常香口,令人食唔停口

🔆日式昆布汁煮翡翠螺
有5-6粒翡翠螺,粒粒彈牙新鮮,飽滿又肥美,帶有昆布香味

🔆日本松葉蟹天婦羅
松葉蟹天婦羅外層酥脆,內裡則保持鮮嫩

🔆炭燒串燒拼盤(廚師發板)
尤其燒鰻魚,外皮燒至酥脆可口,肉質鮮嫩彈牙

🔆大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬

🔆炭燒日本鱈場蟹腳
鱈場蟹腳肉質飽滿好鮮甜,入口帶有炭香味和蟹肉咸香味

🔆炭燒螌黃醬鵝肝蟹肉飯糰
飯糰外層焦香脆口,中間融合了鵝肝、蟹黃醬和蟹肉,味道鮮美且口感豐富

🥘 Shabu Shabu項目
🔆鹿兒島A5黑毛和牛 +🔆雜菜盛盒
A5黑毛和牛油脂豐富,每片都油花分佈均匀細密,充滿濃郁牛肉香,肉質鮮嫩多汁,入口慢慢融化的幸福感覺實在美妙,雜菜盛盒有多款蔬菜配料,全部都好新鮮

🦪 無限追加項目
🔆日本時令牡蠣刺身
生蠔好鮮甜,而且好飽滿肥美,我倆每人食了一打,CP值好高

🔆3款飲品任飲
Sapporo Draft Bee、House Sake、黑糖薑茶

(餐廳設原價加一服務費)

💸 9:00pm 前離座 $698 (原價:$1,888)
原價加一服務費後 👉$886/位

💸 9:15pm 後入座 $598 (原價:$1788)
原價加一服務費後 👉$776位

✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️

🧧💕餐廳新年優惠💕🧧
15/2(四)- 7/3/2024(四)期間
凡惠顧3️⃣大名蟹宴會有以下優惠:
✅️2位起:每位隨機奉送炭燒本地三黃雞提燈、雞皮或雞腸1串,提燈唔係間間居酒屋都會有
✅️4位起:優惠價後每位再88折(設原價加一服務費)
💸 9:00pm 前離座 $698 x 88折 (原價:$1,888)
原價加一服務費後 👉$803/位

💸 9:15pm 後入座 $598 x 88折(原價:$1788)
原價加一服務費後 👉$705/位

🇯🇵日式優質蟹宴surf n turf🇯🇵-農曆新年食得好着得靚 利是錢🧧進賬唔少 自然要對自己好啲😬 趁「蠔埕」做promo 同朋友食餐好嘅-⭐️鹿兒島A5和牛火鍋+3大名蟹宴⭐️四人同行有八八折🤭 折實計埋加一 每位七至八百蚊 食勻靚A5和牛/蟹粉/鱈場蟹/生蠔refill日本清酒🍶 生啤🍺又仼飲 坐足一晚慢慢嘆🤤 -🐚日式昆布汁煮翡翠螺🦪日本時令牡蠣刺身翡翠螺小巧彈牙 牡蠣刺身肉大柔滑 充滿海水同濃厚蠔味 唔食番幾個round 對唔住個肚皮🤣-🦀日本松葉蟹天婦羅🦀炭燒日本鱈場蟹腳🍜大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬靚蟹三食 天寒地凍食蟹粉撈烏冬暖胃 確係唔錯 我最欣賞炭燒鱈場蟹腳 啖啖蟹肉味道又鮮甜👍-🍢炭燒佐酒鱈魚干🍢炭燒串燒拼盤(廚師發板)🍢炭燒本地三黃雞提燈 /雞皮 串燒充滿炭香 有肉有菜 二人同行一樣有優惠‼️ 當晚餐廳贈送雞提燈🐔 食材罕見 又幾有特色喎😌-🥘Shabu Shabu鹿兒島A5黑毛和牛🥗雜菜盛盒湯頭甜 薄切和牛肥瘦均勻 入口暖烘烘 牛味濃有油脂甘香 加上多款雜菜 暖胃窩心嘅一品鍋-🍘炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰食到最後階段 我依然K.O. 呢個燒飯團😅 蟹黃醬鵝肝燒到有少少流心 外
🇯🇵日式優質蟹宴surf n turf🇯🇵
⭐️鹿兒島A5和牛火鍋+3大名蟹宴⭐️
🐚日式昆布汁煮翡翠螺

🦪日本時令牡蠣刺身

🦀日本松葉蟹天婦羅
🦀炭燒日本鱈場蟹腳

🍜大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬
🍢炭燒佐酒鱈魚干

🍢炭燒串燒拼盤(廚師發板)

🍢炭燒本地三黃雞提燈 /雞皮

🥘Shabu Shabu鹿兒島A5黑毛和牛
🥗雜菜盛盒

🍘炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰

食到最後階段 我依然K.O. 呢個燒飯團😅 蟹黃醬鵝肝燒到有少少流心 外皮飯粒脆卜卜 口感相當唔錯
📍蠔埕 Osyter Wild
尖沙咀彌敦道176號The Nate2樓A
享受😌日本🇯🇵生蠔🦪和牛蟹🦀蠔飲蠔食嘅鹿兒島A5和牛火鍋同三大名蟹宴可以任食120分鐘半,除咗可以食2小時生蠔之外仲有任飲Sake嘅選擇。如果唔飲Sake,你都可以揀啤酒或者黑糖薑茶頭盤係日式昆布汁煮翡翠螺同鱈魚乾,鱈魚乾好香脆炭燒串燒拼盤,有牛舌、雞翼、雞鮫軟骨同炸番薯🍠如果你鍾意火鍋,可以試下Shabu Shabu嘅鹿兒島A5黑毛和牛,每120克一份。仲有雜菜盛盒可以搭配。黑毛和牛🐮一流💗鹿兒島A5和牛火鍋用咗頂級嘅鹿兒島A5和牛肉,肉質鮮嫩多汁,一入口就即刻融化。每片牛肉都散發住濃郁嘅牛肉香氣💗三大名蟹宴~大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬,呢道菜結合咗鮮美嘅大閘蟹肉同豐富嘅蟹黃,再加上Q彈嘅烏冬麵,口感好豐富。佢地嘅組合令味道層次更加豐富飯糰🍙炭燒日本鱈場蟹腳配日本松葉蟹天婦羅蟹肉,仲有炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糲
享受😌日本🇯🇵生蠔🦪和牛蟹🦀

蠔飲蠔食嘅鹿兒島A5和牛火鍋同三大名蟹宴
可以任食120分鐘半,除咗可以食2小時生蠔之外
頭盤係日式昆布汁煮翡翠螺同鱈魚乾,鱈魚乾好香脆

炭燒串燒拼盤,有牛舌、雞翼、雞鮫軟骨同炸番薯🍠

💗鹿兒島A5和牛火鍋

《蠔埕の食評》 by@ihungry.hk想平食蟹宴,到底有冇可能?小編話你知❗係❗有❗今日小編會同大家介紹一間位於尖沙咀嘅蠔埕,只需要用$705😱就可以食到超豐盛蟹宴🦀,當場仲唔少得超靚A5和牛打邊爐,仲有無限追加任食日本生蠔、仼飲sake同生啤😱,超豐富超抵食超高質🤩!🔸『蠔飲蠔食 - 鹿兒島A5和牛火鍋 + 三大名蟹宴(120分鐘半放題)』15/2(四)-7/3(四)期間惠顧3大名蟹宴會有以下優惠:🔥2位起:每位 隨機 奉送炭燒本地三黃雞提燈 /雞皮 或雞腸 1串 (視乎供應而定) 重點: 提燈罕見,非每間舖有得賣🔥4位起:優惠價後每位再88折(設原價加一服務費)🔸『名蟹菜式及炭燒項目等』🔥重點推薦大閘蟹蟹黃烏冬、炭燒日本蟹腳、炭燒串燒拼盤及蟹黃醬鵝肝蟹肉飯團等套餐包括7項名蟹菜式及炭燒項目,無論前菜、小食、串燒、天婦羅、蟹腳、以蟹烹調嘅主食都應有盡有,多項款式包保你食到食唔落,食物質素仲要超高質👏!重點推薦大閘蟹蟹黃烏冬🦀,結合鮮美的蟹黃和彈牙烏冬,口感超豐富。炭燒日本蟹腳則帶有炭燒的香氣和蟹腳鮮甜,絕對令你回味無窮🥰!🔸『Shabu Shabu 項目』▶️鹿兒島A5黑毛和牛▶️
《蠔埕の食評》 by@ihungry.hk

15/2(四)-7/3(四)期間
惠顧3大名蟹宴會有以下優惠:
🔥4位起:優惠價後每位再88折(設原價加一服務費)

🔸『名蟹菜式及炭燒項目等』

🔸『Shabu Shabu 項目』
▶️鹿兒島A5黑毛和牛
▶️雜菜盛盒

鹿兒島A5黑毛和牛🐮以其優質肉質和濃郁口感而著名,油脂分佈超完美,每一口都擁有濃郁牛香,仲有一種入口即融嘅感覺,加上新鮮嘅雜菜盛盒,食膩咗都唔怕!

🔸『無限追加項目 』
▶️日本時令牡蠣刺身
▶️Sappour Draft Beer、House Sake、黑糖薑茶

日本時令牡蠣刺身非常之鮮美肥美😍,小編直情食咗兩打,加上仲可以無限暢飲Sappour Draft Beer、House Sake、黑糖薑茶等飲品,同朋友暢飲就啱晒喇🍶(唔洗睇Budget😆)!

🤪iHungry肚餓指數:8/10
2024-02-16 15 瀏覽
最近朋友生日知佢鍾意食蠔又鍾意食好西,所以就嚟咗呢間餐廳慶祝一次過滿足晒佢嘅慾望,咁啱見到推出新年優惠,二位起每位隨機奉送雞提燈 / 雞皮 / 雞腸一串,雞提燈好罕見,唔係好多地方可以食到,而四位起就優惠價後每位再88折。鹿兒島 A5 和牛火鍋 x 三大名蟹宴半放題,分兩個時段不同收費,套餐每款食物都包含唔同嘅海鮮啱晒我哋,而且生蠔同Sake同生啤仲係無限追加。揀好飲品後店員好有效率出咗四道輕食,分別有鱈魚乾、翡翠螺、蟹粉蟹黃烏冬同松葉蟹天婦羅 ; 鱈魚乾又香又脆配啤酒一流 ; 翡翠螺通常食得最多嘅情況都係喺自助餐,通常都比較大隻而且肉質較厚實,但餐廳選用較年幼嘅翡翠螺,所以肉質相對嫩滑。串燒拼盤由廚師發板,當晚有明太子翠玉瓜、燒鰻魚、燒雞翼、燒五花腩,翠玉瓜超級正上面鋪滿勁多明太子,燒雞腸醬汁非常惹味,口感軟綿綿。生蠔大隻鮮甜所以叫咗好幾轉。自己超級鍾意食呢個飯糰,紫菜包住脆卜卜嘅飯焦飯糰,飯糰同紫菜之間夾住一件非常邪惡嘅鵝肝,而且飯糰裏面仲加入埋蟹肉,好味程度爆曬燈。雜菜盛合和牛火鍋,和牛選用鹿兒島 A5 黑毛和牛,和牛雪花紋都唔錯,牛味濃郁口感柔軟。最後就係鱈場蟹腳,食住和牛火鍋

生蠔大隻鮮甜所以叫咗好幾轉。

最後就係鱈場蟹腳,食住和牛火鍋睇住成個過程,廚師處理原隻蟹腳到燒完再擺盤上枱,蟹腳味道鮮甜。