聽過呢間餐廳好耐,最近見到做緊「三大名蟹宴」,作爲蟹迷嘅我即刻book去食😍❣️$598呢個價錢包了set內一系列食物之餘,包括3大名蟹(蟹粉、鱈場蟹、松葉蟹)仲可以任食生蠔同任飲,真係都幾抵(9pm前$698)❣️食物水準唔錯,仲用上備長炭串燒,幾香口!1️⃣名蟹菜式🦀&炭燒項目🔸炭燒佐酒鳕魚干- 係現場即燒,片片好薄脆滋味,係幾好嘅前菜🔸日式昆布汁煮翡翠螺- 入面肉粒鮮甜,口感唔錯🔸日本松葉蟹天婦羅- 高質之選,外面薄天婦羅皮脆香得來唔油膩,無expect入面係肥美松葉蟹肉,幾鮮甜🔸大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬- 邪惡得來好吸引,舖滿鮮拆蟹粉,勁香蟹膏蟹黃,連口感比較實嘅橙色大閘蟹都有,彈口烏冬沾滿蟹膏,啖啖滋味😋🔸炭燒串燒拼盤(廚師發板)- 呢到嘅串燒真心超級出色,用上備長炭🔥好有心機燒!😋- 雞軟骨,燒得超級香,仲要係剩軟骨無咩肥- 雞翼外皮脆香無曬油脂,熟度剛好仲有獨特的烤香味- 白鱔同樣出色,厚肉得來肉質juicy,外皮燒到脆香,令人回味- 翠玉瓜以辣味明太子舖面,燒香過夠惹味🔸炭燒日本鱈場蟹腳❤️- 係成晚最期待,亦都最impressive嘅一款,睇住司傅原條蟹腳燒已經覺得超吸引,食落去勁

❣️食物水準唔錯,仲用上備長炭串燒,幾香口!

1️⃣名蟹菜式🦀&炭燒項目
🔸炭燒佐酒鳕魚干

- 係現場即燒,片片好薄脆滋味,係幾好嘅前菜

🔸日式昆布汁煮翡翠螺

- 入面肉粒鮮甜,口感唔錯

🔸日本松葉蟹天婦羅
日本松葉蟹天婦羅

🔸大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬
大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬

🔸炭燒串燒拼盤(廚師發板)
炭燒串燒拼盤

- 呢到嘅串燒真心超級出色,用上備長炭🔥好有心機燒!😋
- 雞軟骨,燒得超級香,仲要係剩軟骨無咩肥
- 雞翼外皮脆香無曬油脂,熟度剛好仲有獨特的烤香味
- 翠玉瓜以辣味明太子舖面,燒香過夠惹味

🔸炭燒日本鱈場蟹腳❤️
炭燒日本鱈場蟹腳

- 係成晚最期待,亦都最impressive嘅一款,睇住司傅原條蟹腳燒已經覺得超吸引,食落去勁肥美多肉,好鮮甜爽口啖啖肉,正 😋😋😋

🦀炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰
炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰

- 好值得慢慢品嚐,司傅好用心去燒香飯糰3面,食落去焦香香脆,夾上滿滿蟹肉、蟹膏、超級香口juicy嘅厚身鵝肝,再加埋脆脆zi真心正!😋😋😋

2️⃣shabu shabu
🐮鹿兒島A5黑毛和牛(120g)

- 因為唔食牛嘅關係,訂座時講了,餐廳會安排轉鹿兒島豚肉,豚肉味香口,幾有水準
- 另外仲有雜菜盛盒可以shabu shabu

3️⃣無限追加項目
🦪日本時令牡蠣刺身(🈚️限追加!)

- 雖然係無限追加,但無expect過係好有水準,生蠔肉超級肥美鮮甜,可以成粒連帶子位起,海水味濃

🍺🍶sapporo啤酒、sake、黑糖薑茶都係無限追加,sake易入口,任飲來說質素幾好。

呢個價錢,就咁個set都值回票價,仲可以無限追加肥美生蠔🦪,幾抵食!

日本松葉蟹天婦羅
大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬