2024-01-25 458 瀏覽
有羊!腩!煲!放題,仲有其他煲同小食都係100分鐘任食🤩,而家咁凍🥶,真係啱晒100分鐘🐐古法羊腩煲、🐥麻辣雞煲、🐽南乳豬手、台式小食放題 $399(2位價)🐐羊腩用大煲上用爐滾住🔥,羊肉啖啖肉有少少肥膏好正🤤,腐皮、馬蹄、冬菇、荀等等嘅配料都係勁多,而且個湯底亦夠濃😋羊腩追加質素都係咁高,食兩轉應該經已返本👻火鍋配料:有肥牛、鴨血🦆、芋頭條、花枝丸、蔬菜等,賣相味道都唔錯👍🏻🐥麻辣雞煲、🐷南乳豬手:用鐵鍋仔上,雞煲微辣帶麻味道惹味🌶️,雞件有肉同入味🐥👍🏻,豬手南乳味好香,肉質彈牙Q彈,有膠質感🐽👍🏻基本上兩個都好味😋台式小食:有阿宗麵線、蚵仔滷肉飯、鹽酥雞、爆汁貢丸、芋圓仙草🍱每款都有誠意,質素好唔錯,正🥰overall一個價錢100分鐘任食上面咁多樣嘢,仲要質素唔錯,真係抵💰一個羊腩煲🐑出面到個本身都要$1xx到$2xx,另外黎緊新年,佢地仲有外賣羊腩煲等套餐

火鍋配料:
有肥牛、鴨血🦆、芋頭條、花枝丸、蔬菜等,賣相味道都唔錯👍🏻

🐥麻辣雞煲、🐷南乳豬手:

台式小食:

overall
2024-01-20
2024-02-29 154 瀏覽
之前已經係呢間餐廳食過好幾次,每次都係食任食大閘蟹🦀🤤今次都係食蟹🦀不過係韓國韓國束草紅蟹🦀+烤魚🐟 $299坐低先揀之後想食咩煲/烤魚(揀兩款)煲類:古早酸菜白肉煲,台式香辣鮑魚雞煲,花膠胡椒雞煲,台南南乳豬手煲烤魚:正宗麻辣味烤魚,古早酸菜味烤魚,農場番茄味烤魚我地揀左花膠胡椒雞煲🐓同古早酸菜烤魚🐟餐廳會先上紅蟹,慢慢幫隻蟹起肉拆骨之後就可以慢慢食雞煲同烤魚啦😌雞煲方面好足料花膠好幾塊,啲雞亦都醃得好夠味👍🏻烤魚方面都好正,落酸菜唔手軟🤤🤣魚亦有預先醃好調味😋餐廳資料:等等HEA (九龍城)九龍城福佬村道41號地舖

韓國束草紅蟹🦀+烤魚🐟 $299
坐低先揀之後想食咩煲/烤魚(揀兩款)
烤魚:正宗麻辣味烤魚,古早酸菜味烤魚,農場番茄味烤魚
我地揀左花膠胡椒雞煲🐓同古早酸菜烤魚🐟

雞煲方面好足料花膠好幾塊,啲雞亦都醃得好夠味👍🏻
烤魚方面都好正,落酸菜唔手軟🤤🤣魚亦有預先醃好調味😋

餐廳資料:等等HEA (九龍城)
九龍城福佬村道41號地舖
𓐃 𓐃 𓐃過兩天就是大寒,下星期市區只得九度,在這個寒氣來襲的時節,最適合來一煲雙冬羊腩煲暖身!九龍城的等等Hea主打台式料理,但每次都因應時節,推出極具心思的時令菜式。這次他們推出了古早雙冬羊腩煲 / 台式麻辣雞煲 / 台南南乳豬手煲 的「100分鐘任食放題」,只是$399/2位,性價比極高!𓎩古早雙冬羊腩煲店家選用紐西蘭草飼羊腩,膠質特別豐富,腍而不羶,肥瘦適中。配料除了雙冬 (冬菇、冬筍) 外,還有馬蹄。在中醫角度,是有健脾開胃、平衡羊肉燥性之效。一看這些配料就知道店家是懂的。𓎩台南南乳豬手煲豬手皮肉均勻,膠質滿滿,配上台灣出產的南乳,惹味中帶甘甜,令人忍不住一口接一口!𓎩台式香辣雞煲店家特意挑選新鮮三黃雞,加入秘製辣醬、洋蔥、指天椒爆炒,香辣惹味。無限追加的項目包括有:美國肥牛、台式芋頭條、麻辣鴨血、水餃、貢丸、冰豆腐、西洋菜、唐生菜、娃娃菜、蘿蔔、萵筍,當然還有店家的招牌小吃:士林鹽酥雞、阿宗麵線、萬華街小碗蚵仔滷肉飯和台式仙草芋圓等。真的可以100分鐘吃到飽!羊腩煲、豬手煲和雞煲還可以外賣自取。安坐家中,和朋友家人圍著吃羊腩煲,暖身又暖心。𓐃 𓐃 𓐃

𓐃 𓐃 𓐃

𓎩古早雙冬羊腩煲

𓎩台南南乳豬手煲

𓎩台式香辣雞煲

羊腩煲、豬手煲和雞煲還可以外賣自取。
安坐家中,和朋友家人圍著吃羊腩煲,暖身又暖心。
𓐃 𓐃 𓐃
台式仙草芋圓
2024-01-16
台式仙草芋圓
  • 台式香辣雞煲
  • 台南南乳豬手煲
  • 秘製古早羊腩煲
2024-01-18 179 瀏覽
九龍城出名多泰國菜,不過我地今次唔食泰國野,我地去食台灣野!呢間台式小店除左可以任食秘製古早羊腩煲、仲可以任叫台式香辣雞煲和南乳豬手煲!兩位只係$399,非常之抵😍呢個套餐仲可以任食唔同種類嘅台式小食同飲品,包括台式麵線、滷肉飯同珍珠奶茶。火鍋配料方面,我就好鍾意食枝竹同埋肥牛🥰另外,佢哋仲有外賣服務,嚟緊新年仲有好豐富嘅盆菜,價錢都好抵食!🟠秘製古早羊腩煲羊腩炆得好入味,同腐乳一齊食最正。羊腩煲配料好多,包括冬菇、馬蹄、枝竹和竹筍,全部都吸曬羊腩湯汁👍🏻🟡台式香辣雞煲辣味和麻味好足,雞肉算鮮嫩,吸收曬雞煲的醬料,好滋味!🟤台南南乳豬手煲南乳味夠濃,豬手彈牙!有超多骨膠原😝

🟠秘製古早羊腩煲羊腩

🟡台式香辣雞煲
辣味和麻味好足,雞肉算鮮嫩,吸收曬雞煲的醬料,好滋味!

🟤台南南乳豬手煲
南乳味夠濃,豬手彈牙!有超多骨膠原😝
上星期又轉凍,食羊腩保暖最適合但又好耐無食雞煲,南乳豬手又想試下~~等等hea 而家推出$399 買一送一 兩位 100分鐘古早秘製羊腩煲台式麻辣雞煲+南乳豬手任食放題,店員話3款都可以做鍋底打邊爐,隨自己中意~溫馨提示:轉發優惠去社交平台就可無限量台式飲品唔洗額外加錢梗係要埋台式小食:士林鹽酥雞阿宗麵線(配阿宗辣椒醬)萬華街小碗蚵仔滷肉飯火鍋配料:美國肥牛台式芋頭條澎湖貢丸花支丸秘製冰豆腐西洋菜唐生菜娃娃菜新鮮枝竹白蘿蔔萵筍甜品:台式芋圓店內有單點台式晚飯供應,亦有推出節日盆菜預訂整體呢間食物唔錯,最緊要係真心覺得呢間服務態度好好有一種人情味在!!!
上星期又轉凍,食羊腩保暖最適合
但又好耐無食雞煲,南乳豬手又想試下~~

等等hea 而家推出$399 買一送一 兩位

溫馨提示:轉發優惠去社交平台就可無限量台式飲品

唔洗額外加錢梗係要埋

台式小食:
士林鹽酥雞

阿宗麵線(配阿宗辣椒醬)
萬華街小碗蚵仔滷肉飯

白蘿蔔
萵筍

甜品
台式芋圓

店內有單點台式晚飯供應,亦有推出節日盆菜預訂

整體呢間食物唔錯,最緊要係真心覺得呢間服務態度好好
有一種人情味在!!!
2023-12-28
  • 台式香辣雞煲
2024-01-14 104 瀏覽
今日嚟到九龍城搵食,我哋經過見到門口大大個餐牌仲寫住「$399買一送一🔥100分鐘任食放題」咁著數決定試吓呢度先!我地叫了一個套餐古早秘製羊腩煲🐑古早羊腩嚴選紐西蘭羊膠質豐富、燜得入味、腍而不散、肥瘦適中、入口煙韌彈牙!台式麻辣雞煲🐔低晒全部經過香煎,再同雞煲嘅醬汁一齊煮得好入味同時亦好惹味!大人食落口香香辣辣🌶️南乳豬手任食🐷件件豬手燜得好捻,一咬入口滿滿嘅膠質!再加埋南乳汁,非常開胃,一啲都唔漏。最吸引係100分鐘內無限追加:🔥美國肥牛、台式芋頭條、

我地叫了一個套餐
古早秘製羊腩煲🐑

台式麻辣雞煲🐔

南乳豬手任食🐷

最吸引係100分鐘內無限追加:🔥
美國肥牛、台式芋頭條、
Let me share my dining experience with their tantalizing secret recipe lamb pot—a nostalgic dish that transports you back in time.Unveiling the Secret Recipe Lamb Pot:The secret recipe lamb pot is a true masterpiece. The succulent lamb, combined with shiitake mushrooms, bamboo shoots, and water chestnuts, creates a symphony of flavors. Each bite is a tender explosion of authenticity. And the best part? It's incredibly affordable. For just $399, two people can indulge in a 100-minute all-you-can-

The secret recipe lamb pot is a true masterpiece. The succulent lamb, combined with shiitake mushrooms, bamboo shoots, and water chestnuts, creates a symphony of flavors. Each bite is a tender explosion of authenticity. And the best part? It's incredibly affordable. For just $399, two people can indulge in a 100-minute all-you-can-eat feast, which includes the secret recipe lamb pot and various other mouthwatering options.

An Abundance of Delights:
Alongside the secret recipe delight, you can savor the aromatic Taiwanese-style spicy chicken pot, featuring perfectly stir-fried chicken with a delightful kick. The Taiwanese fermented bean curd pork knuckle pot is also a treat for the taste buds. Furthermore, the restaurant provides an array of unlimited add-ons, such as American Wagyu beef, Taiwanese taro strips, Penghu fish balls, squid balls, and the famous Shilin salt and pepper chicken. The options are bound to satisfy any craving.

WaitWait HEA is a treasure trove for those seeking an authentic Taiwanese dining experience. The secret recipe lamb pot stands out as the star of the show, offering an explosion of flavors and tender goodness. With its affordable price of $399 for two people and a 100-minute all-you-can-eat feast, including the buy one get one free promotion, here is a must-visit destination.
2024-01-07
九龍城福佬村道有秘製古早羊腩煲、台式香辣雞煲、台南南乳豬手煲任食放題,兩位都只係$399!超級抵食,仲要有台式小食、台式麵線、台式滷肉飯、同珍珠奶茶等任食任飲!真係搵唔到第二間都咁抵食‼️正呀🤤週末晚市🍽️人均:$199🕰️時間:100分鐘任食首先食咗台式香辣雞煲,可以添加!辣辣地但係都可接受!然後食台南南乳豬手,豬手好夠腍又入味❤️我哋追加咗2次士林鹽酥雞、阿宗麵線(配阿宗辣椒醬)、萬華街小碗蚵仔滷肉飯、同爆汁貢丸,全部都好好食。火鍋配料方面,美國肥牛同枝竹十分好味道。最後食咗台式仙草手工芋圓,圓滿嘅句號😝Bible rating: 9/10

週末晚市
🍽️人均:$199
🕰️時間:100分鐘任食

首先食咗台式香辣雞煲,可以添加!辣辣地但係都可接受!

然後食台南南乳豬手,豬手好夠腍又入味❤️

火鍋配料方面,美國肥牛同枝竹十分好味道。

最後食咗台式仙草手工芋圓,圓滿嘅句號😝

Bible rating: 9/10
今日黎到九龍城探索呢間小店,之前做大閘蟹放題就比佢吸引咗,不過緣慳一面,唯有今次趁佢做新主題既時候一嘗究竟,餐廳裝修走年輕活力風,幾啱做學生同街坊客今晚我地黎任食秘製古早羊腩煲、台式香辣雞煲同台南南乳豬手煲,明顯係一間主打台式風味既小店,而且佢地仲有做埋外賣,可以將成個煲送上門,新年仲可以叫埋盆菜,慳返自己好多功夫備料熬煮堂食價錢係$399買一送一,埋單連加一就每位200出頭,只要follow社交平台就包埋任飲台式飲品例如珍珠奶茶、冬瓜檸檬同埋青島啤酒,性價比都唔錯成日聽到雙冬羊腩煲呢個名,其實即係代表用咗冬菇同冬荀去炆,大煲內仲有入味既新鮮枝竹,羊腩比較香,唔會好羶,同醬汁配合有驚喜,店家腐乳醬採用台灣名店江記,食落有濃香,呢個基底加湯打邊爐濃淡都適中話明三煲任食,大煲拎咗黎食羊腩,餐廳都會提供小煲食豬手同雞煲,包保無損失,如果啱食仲可以再轉大煲食完再打邊爐。最好食就係南乳豬手,南乳香氣十足炆得入味,豬手彈牙有膠質,雞煲食落麻香較淺,唔食辣既人都會覺得過癮既水準,雞肉火喉就重咗,食落有嚼勁台式小食包括鹽酥雞、炸貢丸、蚵仔滷肉飯同阿宗麵線,鹽酥雞外脆內軟有肉汁,阿宗麵線有埋正宗辣椒醬,

台式小食包括鹽酥雞、炸貢丸、蚵仔滷肉飯同阿宗麵線,鹽酥雞外脆內軟有肉汁,阿宗麵線有埋正宗辣椒醬,食落麻油香爆棚

火鍋料有十幾種,走簡而精路線,有齊肉、丸、餃同埋菜等等,唔會太複雜,用料平實

2023-12-27
天氣咁凍就最啱食返個羊腩煲暖返下,小編今次就去左九龍城食羊腩煲,雞煲,南乳豬手煲100分鐘任食放題。仲有台式小食同火鍋料任食。🍲🍲秘製古早羊腩煲羊腩炆得好入味,又唔會羶,點埋個腐乳啱啱好。🤩羊腩煲用料都好足,除左羊腩仲有冬菇,馬蹄,枝竹,竹筍,全部都入曬味。尤其枝竹吸滿汁,餸白飯一流。🤤🥘台式香辣雞煲雞煲炒到好香好惹味,夠麻夠辣,夠曬濃味。😋洋蔥亦炒到好軟身,吸曬雞煲既醬料。台南南乳豬手煲豬手勁香南乳味,豬手足滿膠質,食得好滋味。🤩台式小食士林鹽酥雞 炸得香脆得黎又唔會乾,仲可以配埋千島醬一齊食,一定要試下。🤤阿宗麵線 好似真係去左台灣食麵線,最緊要一定要加埋個辣椒醬食就最完美。😍飲品方面都好多選擇,除左一般汽水之外仲可以揀珍珠奶茶🧋,仲有唔同既果茶同冷泡茶。

🍲秘製古早羊腩煲

🥘台式香辣雞煲

台南南乳豬手煲
豬手勁香南乳味,豬手足滿膠質,食得好滋味。🤩

台式小食

• 阿宗麵線
  • 花膠胡椒雞煲
2024-01-10 38 瀏覽
冬天最啱就係食羊腩煲,食完暖笠笠,近排去咗一間性價比超高嘅小店,有齊秘製古早羊腩煲、台式香辣雞煲、台南南乳豬手煲放題($399買1送1),追蹤等等Hea同埋大閘蟹教主,上傳食物內文仲可以無限添飲台式飲品及啤酒汽水。秘製古早羊腩煲用咗英國威爾斯、紐西蘭草飼羊腩,肉質鮮嫩,帶適量既脂肪,油脂令湯汁更加濃郁,慢火燉煮後肉質漸漸變得柔軟,入口煙韌彈牙,而且非常入味,配搭台灣江記腐乳,有微微酒香味。食完羊腩煲再打邊爐,可無限追加:美國肥牛、台式芋頭條、一口麻辣鴨血、白蘿蔔、萵筍、澎湖花枝丸、爆汁貢丸、秘製冰豆腐、西洋菜、唐生菜、娃娃茶、新鮮枝竹、台式水餃。台式香辣雞煲用咗新鮮三黃雞,肉質鮮嫩,雞肉香氣四溢,再加上秘制麻辣醬料、指天椒,口感刺激又過癮。台南南乳豬手煲豬手皮肉比例恰到好處,膠質豐富,口感Q彈有勁,用上台灣本土生產嘅南乳,南乳嘅微甜與豬手嘅鹹香結合,非常完美嘅配搭。食完吾夠飽可以叫埋台灣小食:阿宗麵線 (配阿宗辣椒醬) 、士林鹽酥雞、萬華街小碗蚵仔滷肉飯、台式仙草手工芋圓 。

秘製古早羊腩煲

食完羊腩煲再打邊爐,可無限追加:

食完吾夠飽可以叫埋台灣小食:
台式仙草手工芋圓
台式仙草手工芋圓
呢排天氣咁凍,個人成日都手腳冰冷,係時候又要食番d暖笠笠既野驅下寒、暖下胃😜小朋友先做選擇,秋冬必備既羊腩煲、雞煲、打邊爐我都想食,點算好🤣好彩九龍城有間餐廳可以滿足哂我呢幾個願望👍🏻👍🏻佢入面有個限時100 分鐘既放題本身$399 一位 ,而家做緊買一送一,人均都只係2百蚊咋 🤣呢100分鐘內可以無限追加古早秘製羊腩煲、台式麻辣雞煲、台式南乳豬手煲之外,仲有其他火鍋配料、台式小食同甜點都係可以任食加多幾十蚊仲可以享受埋台式飲品任飲添👍🏻真係超抵👍🏻今日既主角:✨秘製古早羊腩煲✨煲入面既羊腩系採用嚴選過既紐西蘭羊,羊羶味唔太重,全部大大舊啖啖肉;食落膠質豐富,肉質緊實有彈性得梨完全唔韌👍🏻燜到好夠火候入哂味;仲要唔肥唔瘦啱啱好👍🏻湯底仲用左台灣江記既豆腐乳同竹蔗調味,腐乳味好濃之餘又帶d甘甜味,滋味到冇得彈👍🏻👍🏻✨台式香辣雞煲 ✨呢個雞煲系用左秘制麻辣醬加上新鮮三黃雞、洋蔥同指天椒煮成;雞肉鮮香嫩滑好入味;佢個麻辣醬麻辣兼備、唔系死辣個種,食落幾過癮,超惹味👍🏻其他可以無限追加既食物包括有:美國肥牛、台式芋頭條、士林鹽酥雞、一口麻辣鴨血、白蘿蔔、萵筍、澎湖花枝丸、萬華街小碗蚵仔滷肉飯

加多幾十蚊仲可以享受埋台式飲品任飲添👍🏻真係超抵👍🏻

今日既主角:✨秘製古早羊腩煲✨

✨台式香辣雞煲

其他可以無限追加既食物包括有:

美國肥牛、台式芋頭條、士林鹽酥雞、一口麻辣鴨血、白蘿蔔、萵筍、澎湖花枝丸、萬華街小碗蚵仔滷肉飯、爆汁貢丸、秘製冰豆腐、西洋菜、唐生菜、娃娃菜、新鲜腐竹、台式水餃、阿宗麵線配阿宗辣椒醬、台式仙草手工芋圓…⋯種類都幾豐富😀

而家出街剩係食煲羊腩煲都幾百蚊落樓啦,所以呢個價錢可以任食到咁高質重料既羊腩煲之餘,仲可以任食埋雞煲火鍋配料同台式野,真系抵到爆😍食完之後真係好滿足,當堂成個人都暖哂☺️

臨走既時候見到佢地而家仲有埋新年聚會唔少得既盤菜可以訂,價錢唔貴、料又多,睇落好吸引🤩;等我都訂番盤同屋企人開心share先😚

🎑等等HEA

📍九龍城福佬村道41號地舖

港鐵宋皇臺站B3出口,步行約5分鐘
2024-01-09 16 瀏覽
由即日起至2024年3月31日提供$399任食放題買一送一🎊超級抵食~。古早秘製羊腩煲/台式麻辣雞煲/南乳豬手。多款火鍋配料 小食 阿宗麵線 滷肉飯 芋圓。Follow social media + 轉發 可無限追加台式飲品三款煲都可以外賣返去食🥡嚟緊仲有盆菜添 ⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯🐑古早秘製羊腩煲羊腩燜得入味 口感更是柔韌彈牙 肥瘦適中膠質豐富 食完成個人暖笠笠 岩哂冬天食啊再蘸上江記麻辣豆腐乳🏅讓羊肉更香更濃煲內的腐竹 冬菇等更吸滿湯汁 值得encore·🐓台式麻辣雞煲用上新鮮三黃雞 加入秘制麻辣醬料 炒至乾身配上洋蔥 指天椒🌶️香氣撲鼻 非常惹味嫩滑任食由上羊雞豬煲開始計時 份量按人頭計算·🐖南乳豬手店內座無虛席 深受街坊歡迎 當天豬手已售罄幸好還可以無限追加火鍋配料 食得十分盡興推介:美國肥牛|澎湖貢丸|一口麻辣鴨血台式水餃|澎湖花枝丸|新鮮枝竹|冰豆腐⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯100分鐘任食放題🥢🧆台式小食及甜品阿宗麵線 配阿宗辣椒醬|士林鹽酥雞|爆汁貢丸萬華街小碗蚵仔滷肉飯|台式仙草手工芋圓必吃阿宗麵線 附大量豬腸🍜辣椒醬增鮮提味·🧋台式飲品分別
由即日起至2024年3月31日
提供$399任食放題買一送一🎊超級抵食~
。古早秘製羊腩煲/台式麻辣雞煲/南乳豬手
。多款火鍋配料 小食 阿宗麵線 滷肉飯 芋圓
三款煲都可以外賣返去食🥡嚟緊仲有盆菜添
星期五至日 公眾假期及其前夕另收每位$28
📍等等HEA
九龍城福佬村道41號地舖
2024-01-07 19 瀏覽
冬天來到,我除了喜歡吃火鍋之外,羊腩煲和雞煲我也很喜歡,這次找到一間可以任吃羊腩煲和雞煲之外,同時更可以任吃豬手煲的台式放題餐廳「等等Hea」現時做緊$399 買一送一,每位$199 就可以吃到以上3款煲之餘,還可以吃到多款台式小吃、台式仙草手工芋圓,和台式飲品、麵線和滷肉飯,100分鐘無限追加,加$28更可無限追加多款台式飲品,真係好抵食✨台式香辣雞煲選用新鮮三黃雞,炒入秘製麻辣醬料,配上指天椒和洋蔥,香辣又美味✨台南南乳豬手煲豬手嚴選皮肉均勻比例,每吃一口都充滿骨膠原,配上台灣出產的南乳醬,味道香甜十足,令人一試難忘✨秘製古早羊腩煲羊腩燜得軟腍入味,肥瘦適中,入口煙韌彈牙,配上正宗台灣江記腐乳,充滿酒香和香甜味,食完暖笠笠食完煲還可以追加火鍋配料打邊爐,美國肥牛、鴨血、澎湖花枝丸、台式水餃、爆汁貢丸、當然唔少得菜啦不夠飽肚?更可試試台灣西門町排隊名店阿宗麵線,建議加酸醋和阿宗辣椒醬更滋味,一小碗蚵仔滷肉飯更吃到台灣的味道👅最後要記得留肚試試台式仙草手工芋圓,非常滿足的一餐📢提提大家追蹤Waitwaithea 等等Hea 及 Mr.Crab大閘蟹教主、羊腩煲盆茶教主,上傳食物照片 t

✨台式香辣雞煲

✨台南南乳豬手煲

✨秘製古早羊腩煲
雙冬羊腩煲

不夠飽肚?

最後要記得留肚試試台式仙草手工芋圓,非常滿足的一餐

📢提提大家
追蹤Waitwaithea 等等Hea 及 Mr.Crab大閘蟹教主、羊腩煲盆茶教主,上傳食物照片 tag 小店及轉發內文
每位轉發即贈送無限任飲
台式飲品和汽水啤酒
2023-12-30
雙冬羊腩煲
入冬後經常手腳冰冷,進食補元陽益血氣的羊肉除了大飽口福之餘更可以讓全身暖和曾到訪九龍城的台灣餐廳「等等HEA」最近推出100分鐘任食雙冬羊腩煲、台式香辣雞煲、台南南乳豬手煲、一系列台式美食、蔬菜及甜品==========🔹秘製古早羊腩煲嚴選採用英國威爾斯及紐西蘭草飼羊腩,口感緊實而柔韌彈牙、膠質豐富、肥瘦適中、肉質嫩滑又入味而不帶羊羶味;加入台灣江記特式腐乳,甜口及酒香味的結合,非常滋味又暖胃配料也絕不馬虎,包括枝竹、竹蔗、馬蹄、冬菇、筍、紅椒及香蔥等==========🔹台式香辣雞煲用上新鮮三黃雞,炒入秘制麻辣醬料,配上洋蔥及指天椒等,辣得過癮;件件肉厚緊實,非常惹味==========🔹台南南乳豬手煲豬手嚴選皮肉均匀比例,充滿膠質,配搭台灣本士出產南乳,足夠香甜,富骨膠原==========🔹其他美食,包括:美國肥牛、台式芋頭條、士林鹽酥雞、一口麻辣鴨血、白蘿蔔、萵筍、澎湖花枝丸、萬華街小碗蚵仔滷肉飯、爆汁貢丸、秘製冰豆腐、西洋菜、唐生菜、娃娃菜、新鮮枝竹、台式水餃•、阿宗麵線(配阿宗辣椒醬)、台式仙草手工芋圓
🔹秘製古早羊腩煲
🔹台式香辣雞煲