2023-10-27 82 瀏覽
終於又一年食到大閘蟹🥹🥹🥹🥹每年食一次都可滿足一年🥴🤩🥰🥰今次試依間等等hea 係一間台式餐廳🩵食到蟹之餘仲可以食下啲台灣小食🤤🤤🤤🤤個蟹粥好surprise! 係煲到鮮甜又綿又有啲蟹味既粥,因為佢真係放左啲蟹膏同蟹肉係粥面!講返啲蟹,有4隻味揀:花雕,鹽焗,清蒸同麻辣既蟹🦀🦀🦀早啲黎啲其他味可以食多啲!最驚艷係鹽焗!原本驚好咸,但又唔會返面令到蟹肉更鮮甜同啲蟹膏更香🤤🤤整體食左幾轉啲蟹質素都係新鮮同足兩!啲蟹膏真係食唔停口最重要‼️老闆娘好nice,會得閒過黎問下夠唔夠食呀?o唔ok呀啲蟹?會好關心啲客人!啲員工又快手,落左單5分鐘到就上到枱!每年一次,都真係值得一試!!!👍🏻
終於又一年食到大閘蟹🥹🥹🥹🥹
每年食一次都可滿足一年🥴🤩🥰🥰
今次試依間等等hea 係一間台式餐廳🩵
食到蟹之餘仲可以食下啲台灣小食🤤🤤🤤🤤
講返啲蟹,有4隻味揀:花雕,鹽焗,清蒸同麻辣既蟹🦀🦀🦀
早啲黎啲其他味可以食多啲!
整體食左幾轉啲蟹質素都係新鮮同足兩!啲蟹膏真係食唔停口
每年一次,都真係值得一試!!!👍🏻
2023-10-27
  • 大閘蟹
2023-10-27 43 瀏覽
有麻辣、花雕、鹽焗、清蒸 四個口味隻隻都好新鮮!無怪味另外仲有好多小食, 我同朋友叫左蟹粉水餃、生滾大閘蟹粥、台式陽蟹粉糯米飯、蟹粉花枝丸、蟹粉爆汁貢丸、蟹油多春魚等既小食,當中我最鍾意蟹粥,好鮮甜,有蟹味!下年會再嚟多次!👍😆
有麻辣、花雕、鹽焗、清蒸 四個口味
隻隻都好新鮮!無怪味
下年會再嚟多次!👍😆
2023-10-26 67 瀏覽
大閘蟹隻隻爆膏,上菜快,服務好店員親切,食物質素滿意!大閘蟹有清蒸,醉,麻辣,鹽焗我同朋友款款都有試,食落有唔同風味其他食物同飲品都唔錯,下次會再來食過😋😋
大閘蟹隻隻爆膏,上菜快,服務好
店員親切,食物質素滿意!
大閘蟹有清蒸,醉,麻辣,鹽焗
我同朋友款款都有試,食落有唔同風味
其他食物同飲品都唔錯,下次會再來食過😋😋
  • 清蒸大閘蟹
  • 芋圓仙草豆腐花
2023-10-25 39 瀏覽
首輪出蟹幾乎坐低就有得食而後續添加蟹速度都好快 唔需要等太耐 基本上可以keep住不停食唔會有戥波鐘既感覺除基礎清蒸大閘蟹外 仲有三款口味 (麻辣、鹽焗、花雕)其中麻辣蟹唔會太辣 頗有特色
首輪出蟹幾乎坐低就有得食
而後續添加蟹速度都好快
唔需要等太耐 基本上可以keep住不停食
唔會有戥波鐘既感覺

除基礎清蒸大閘蟹外
仲有三款口味 (麻辣、鹽焗、花雕)
其中麻辣蟹唔會太辣 頗有特色
2023-10-25
2023-10-24 30 瀏覽
上蟹速度快, 除咗原味外,仲有花雕鹽焗同埋麻辣三種口味選擇。上蟹速度快, 除咗原味外,仲有花雕鹽焗同埋麻辣三種口味選擇。上蟹速度快, 除咗原味外,仲有花雕鹽焗同埋麻辣三種口味選擇。上蟹速度快, 除咗原味外,仲有花雕鹽焗同埋麻辣三種口味選擇。
  • 大閘蟹
2023-10-22 37 瀏覽
🦀大閘蟹放題黎啦‼️想食大閘蟹,放題就最啱我! 今日去左等等Hea食左佢地的88分鐘大閘蟹放題! 唔使擔心唔夠時間食,餐廳會於上第一輪大閘蟹後才開始計用餐時間架🥰🦀88分鐘大閘蟹放題🦀細▶️ 三至四两$469-$489中▶️ 四至五两$559-$579大▶️ 五至六两$659-$679特大▶️ 六至七两$819-$839我就揀左中size的蟹,有四款口味,分別係清蒸大閘蟹🦀、玫瑰露花雕醉大閘蟹🦀、秘製鹽焗大閘蟹🦀。台式麻辣大閘蟹🦀就剛剛賣晒試唔到。最愛清蒸,原汁原味,食到晒大閘蟹的鮮味,隻隻爆晒膏,真係大滿足🤩🦀88分鐘大閘蟹任飲任食放題🦀🌟蟹粉前菜及大閘蟹菜式🌟蟹粉水餃🥟,生滾大閘蟹粥🍲,蟹油香辣雞煲🐓,台式腸蟹粉糯米飯🍚 ,蟹粉澎湖花枝丸🍡,蟹粉爆汁貢丸🍢,蟹汁多春魚🐟,蟹粉滷肉時菜🥬🌟台式美食🌟一口麻辣鴨血🐥,萬華街蚵仔滷肉飯🍯,阿宗麵線( 正宗阿宗辣椒醬) 🍜士林鹽酥雞粒🐔 🌟台式甜品和飲品🌟196手工薑茶芋圓 ☕,196手工芋圓豆腐花🍥,黑糖珍珠系列🍹,芝士奶蓋🍼,汽水🥤全部任飲任食💯佢地的蟹係由🦀大閘蟹教主供應
🦀大閘蟹放題黎啦‼️

🦀88分鐘大閘蟹放題🦀

細▶️ 三至四两$469-$489
中▶️ 四至五两$559-$579
大▶️ 五至六两$659-$679
特大▶️ 六至七两$819-$839

🦀88分鐘大閘蟹任飲任食放題🦀

🌟蟹粉前菜及大閘蟹菜式🌟
蟹粉水餃🥟,生滾大閘蟹粥🍲,
蟹油香辣雞煲🐓,台式腸蟹粉糯米飯🍚 ,
蟹粉澎湖花枝丸🍡,蟹粉爆汁貢丸🍢,
蟹汁多春魚🐟,蟹粉滷肉時菜🥬

🌟台式美食🌟
一口麻辣鴨血🐥,萬華街蚵仔滷肉飯🍯,
阿宗麵線( 正宗阿宗辣椒醬) 🍜士林鹽酥雞粒🐔

🌟台式甜品和飲品🌟
196手工薑茶芋圓 ☕,196手工芋圓豆腐花🍥,
黑糖珍珠系列🍹,芝士奶蓋🍼,汽水🥤
全部任飲任食💯

佢地的蟹係由🦀大閘蟹教主供應
2023-10-21 91 瀏覽
一到秋季一定係食大閘蟹,已經想食咗成年,最後上網搵咗好多評價,最終揀咗‘等等hea',晏晝係主要食台灣嘢,夜晚就做大閘蟹放題,鍾意食大閘蟹嘅人真係要過嚟試一試!第一次食大閘蟹放題,真係嚇我一跳,冇諗過咁好質素,全部都係新鮮大閘蟹,啲膏好鮮甜,連蟹肉都好食,食到舔舔脷!個蟹粥同埋糯米飯都好好食!鹽焗同埋麻辣都好特別,尤其係鍾意食辣嘅人一定要試麻辣味,炸出嚟係特別香!而且老闆娘特別好人,好着重客人嘅意見,會特登過嚟問好唔好食,夠唔夠,感覺特別有人情味🥰

個蟹粥同埋糯米飯都好好食!

花雕大閘蟹
2023-10-21
花雕大閘蟹
2023-10-19 69 瀏覽
🍜🍜🍜九龍城有間台灣野,近排推出左個大閘蟹放題,本身都想試下,價錢每位大約$500左右起88分鐘任食,但等緊位就發現坐係度四分三枱客都係等緊大閘蟹,似乎廚房蒸得好慢,所以打消依個念頭,轉左食平價晚餐,所有野都係好普通,不過不失保庇四人套餐($438)包括兩個小食,三個主菜,四個飯或麵,四杯飲品小食:台式烤香腸+台式滷水雞翼烤香腸好香,入面有少少肥肉所以都幾juicy,唔覺好乾,小食黎講算唔錯雞翼大細適中,都有誠意,下面鋪左青瓜同花生主菜:戀上三杯雞+水蜜桃生炒骨+台式豆醬A菜三款主菜都唔似台灣做法三杯雞感覺無咩酒味,個樣都還好,普普通通生炒骨賣相比較難睇,同茶記差唔多,又唔覺有水蜜桃A菜就係蒜蓉少油麥菜,炒得比較油👎🏻👎🏻👎🏻刀削麵+陽春麵+魯肉飯(+$5)+蚵仔魯肉飯(+$15)四款當中刀削麵最好,有咬口,其次係蚵仔魯肉飯,加左幾隻蠔仔係面撈埋飯食,比魯肉飯多少少味道,但都唔算好突出飲品:古早冬瓜茶+菊花蜜+冷泡蜜香紅茶($11)冬瓜茶正正常常,加左錢要冷泡茶,唔覺有好特別既香味,都係普通紅茶一樣,係包裝特別少少
🍜🍜🍜

保庇四人套餐($438)
包括兩個小食,三個主菜,四個飯或麵,四杯飲品

小食:台式烤香腸+台式滷水雞翼

雞翼大細適中,都有誠意,下面鋪左青瓜同花生

主菜:戀上三杯雞+水蜜桃生炒骨+台式豆醬A菜
三款主菜都唔似台灣做法
三杯雞感覺無咩酒味,個樣都還好,普普通通

生炒骨賣相比較難睇,同茶記差唔多,又唔覺有水蜜桃

A菜就係蒜蓉少油麥菜,炒得比較油👎🏻👎🏻👎🏻

刀削麵+陽春麵+魯肉飯(+$5)+蚵仔魯肉飯(+$15)

飲品:古早冬瓜茶+菊花蜜+冷泡蜜香紅茶($11)

2023-10-18 55 瀏覽
又到了品嚐大閘蟹的季節,今次帶同壽星公爸爸到訪位於九龍城的台灣餐廳「等等HEA」,餐廳推出88分鐘任食大閘蟹、蟹粉前菜、台式美食、甜品及飲品放題當天點選中Size大閘蟹,19:00前離座,每位$559,餐廳會於上第一輪大閘蟹後才開始計用餐時間==========🔹大閘蟹公約4-5両、蟹乸約3両半▶清蒸大閘蟹食到食材最原始的味道,蟹肉鮮甜;公的蟹膏質地偏粘性,口感細膩綿密;乸的蟹黃質地偏硬,呈沙沙的顆粒感,味道類近重蛋香的蛋黃▶麻辣大閘蟹炸得香脆而麻辣香平衡,有類近避風塘的口味,夠惹味也特別▶鹽焗大閘蟹鹹香豐富又入味更有提鮮作用,有食奄仔蟹的感覺▶玫瑰露花雕大閘蟹入口淡淡怡人酒香,繼清蒸大閘蟹後最能食到原始的味道==========🔹蟹粉前菜及大閘蟹菜式有蟹粉水餃、生滾大閘蟹粥、蟹油香辣雞煲、合式腸蟹粉糯米飯、蟹粉澎湖花枝丸、蟹粉滷肉時菜、蟹油多春魚及蟹粉爆汁貢丸時菜翠綠鮮嫩;雞煲入味滋味;水餃皮滑餡鮮;多春魚香脆可口==========🔹台式美食一口麻辣鴨血、萬華街蚵仔滷肉飯、阿宗麵線 (正宗阿宗辣椒醬)、士林鹽酥雞粒蚵仔鮮甜,米飯為易入口的珍珠米;阿宗麵線口感濕潤==========
🔹大閘蟹公約4-5両、蟹乸約3両半
▶清蒸大閘蟹
▶麻辣大閘蟹
炸得香脆而麻辣香平衡,有類近避風塘的口味,夠惹味也特別
▶鹽焗大閘蟹
鹹香豐富又入味更有提鮮作用,有食奄仔蟹的感覺
▶玫瑰露花雕大閘蟹
入口淡淡怡人酒香,繼清蒸大閘蟹後最能食到原始的味道
🔹蟹粉前菜及大閘蟹菜式
時菜翠綠鮮嫩;雞煲入味滋味;水餃皮滑餡鮮;多春魚香脆可口
🔹台式美食
蚵仔鮮甜,米飯為易入口的珍珠米;阿宗麵線口感濕潤
🔹台式甜品
手工薑茶芋圓、手工芋圓豆腐花
芋圓煙韌Q彈,豆腐花細滑,又加入紅豆、仙草及椰奶,整體層次豐富而甜度適中
🔹台式飲品
包括珍珠系列、果茶、冷泡茶、健康養生茶及汽水
黑糖薑茶,熱度及薑份量十足,又可一解蟹之寒涼
2023-10-18
2023-10-16 46 瀏覽
又到一年一度既大閘蟹季節🦀蟹粉朋友已經急不及待帶我去拆蟹,今次最特別係揀左台式餐廳出嘅大閘蟹放題😳🔸88分鐘大閘蟹任飲任食放題🔸呢度最大特色係除左基本嘅清蒸大閘蟹外,仲有鹽焗、麻辣同玫瑰露花雕醉大閘蟹😍幾種味入面辣蟹最有驚喜,本身怕會好辣唔敢試,點知一食惹味得黎都保留到蟹入面嘅鮮味👍除左瘋狂食蟹,仲有十幾款嘅台式食品可以選擇,好似麵線同鴨血等都有👍有d款式仲加左蟹粉,啱晒我呢d想食蟹粉又唔想拆蟹嘅懶人😋任飲方面有好多款台式飲品,不過食咁多大閘蟹想驅下寒,熱辣辣嘅薑茶絕對係首選,亦可以加錢飲埋花雕酒🍶今晚食咗十幾隻大閘蟹,不論公乸質素都keep到隻隻爆膏🤤一問之下原來除左堂食,佢地仲有做大閘蟹送貨服務,今日落單,聽日就有得食好方便🦀

🔸88分鐘大閘蟹任飲任食放題🔸

2023-10-16 28 瀏覽
上年就朝留意到這家九龍城台式餐廳有推出大閘蟹放題,那天下郵輪時就去了,沒想到那天除了我們之外,居然也有人下午就來吃大閘蟹在吃薦蒸之前會先上三款特別的口味:鹽焗大閘蟹、玫瑰露花雕醉大閘蟹跟麻辣大閘蟹,我自己就暖喜歡吃麻辣口味🌶️ 不會太辣但非常惹味,然後才開始慢慢吃暖基本的清蒸,然後當然要配一壺古月陳年花雕酒,或是店鋪自家煮的薑茶驅寒除了一碟碟的大閘蟹之外,還有很多不同以蟹粉做成的美食,蟹油香辣雞煲、生滾大閘蟹粥,味道好鮮甜 ,有點像吃清蒸海鮮暖後那粥底。還有蟹粉糯米飯,調味是偏甜的,我喜歡~ 蟹粉水餃 、蟹油多春魚、蟹粉澎湖花枝丸、蟹粉爆汁貢丸,還有各種台式美食:鹽酥雞粒、麻辣鴨血、萬華街蚵仔滷肉飯、可以加阿宗麵線辣醬的麵線、芋圓豆花等等✨優惠分享✨▫️只要大閘蟹上載FB / IG @店家,即減$20▫️加$39即可任飲話梅花雕王或青島純生啤酒現在除了可以堂食大閘蟹之外更可以找 @hk.mrcrab 預定,新鮮送到家中~今天落單明天送貨💲每位$468~$898(視乎大閘蟹重量及時段)

✨優惠分享✨
▫️只要大閘蟹上載FB / IG @店家,即減$20
▫️加$39即可任飲話梅花雕王或青島純生啤酒

💲每位$468~$898(視乎大閘蟹重量及時段)
睇完食神韜韜嘅大閘蟹星級推薦,即刻嚟「等等HEA」歎返餐豪華大閘蟹放題先!放題除了清蒸大閘蟹外,更有三款秘製口味:🌶️麻辣、🥃玫瑰露花雕 同 🧂鹽焗。另外仲有一系列蟹粉前菜、台灣夜市小食甜品飲品🍧~ 絕對回本,物超所值,一次過滿足哂所有願望吖!🍽️🅕🅞🅞🅓♦️ 大閘蟹3~7両都有,分唔同收費,但無論咩size都係超級爆膏流油!清蒸好鮮甜,肉汁滿載,蟹乸嘅蟹黃夠橙紅,硬身香口,帶點顆粒感;蟹公嘅糯白蟹膏,細滑綿密。♦️三款新口味各有特色,都預先拆左蟹腮,更加入味,食落亦較方便~ 麻辣味炸過,感覺似避風塘,屬於小辣,勝在香口惹味;鹽焗則鹹香十足,蟹肉入味乾身;玫瑰露花雕就香醇juciy。放題都願意研發唔同口味同質感,餐廳真係誠意十足👍🏻! ♦️蟹粉美食:蟹粉水餃、生滾大閘蟹粥、蟹油香辣雞煲、台式陽蟹粉糯米飯、蟹粉花枝丸、蟹粉爆汁貢丸。😋食左蟹粥同糯米飯都好正宗足料。♦️台式美食:蟹油多春魚、萬華街蚵仔滷肉飯、阿宗麵線(正宗阿宗辣椒醬)、士林鹽酥雞粒、蟹粉滷肉時菜、一口麻辣鴨血。🤤一定要多春魚同雞粒吖!即叫即炸,熱辣辣脆卜卜,惹味香口!♦️台式飲品&甜品珍珠奶茶系列,果茶系列,超少甜冷泡系列同健康系列,仲

🍽️🅕🅞🅞🅓

♦️台式飲品&甜品
珍珠奶茶系列,果茶系列,超少甜冷泡系列同健康系列,仲有手工芋圓豆腐花!而且足料美味,絕對要encore!自家製薑茶都超正,辣度剛好,又微甜,配大閘蟹一流~

💸 🅕🅔🅔
大閘蟹放題每位$468~$898(收費視乎大閘蟹重量選擇及時段)

💁 🅢🅔🅡🅥🅘🅒🅔
環境台灣feel餐廳提供一次性手套,拆蟹用具,枱下仲有垃圾桶,方便及時清理。店員好熱情,第一次見放題店可以保持到咁積極熱心嘅服務,見食客冇再落order,會主動問夠唔夠,使唔使幫你加單。
又到了一年一到的嘅大閘蟹季節了🦀今次呢間餐廳除咗有大閘蟹食外仲有台灣食物🙌🏻而不同時段去食價錢都會有所不同😙餐廳都有提供送貨服務(可以睇吓最後menu)🤓🔺蟹公約4兩-5兩,蟹乸約3兩半放題 $579大閘蟹包括有清蒸,鹽焗同麻辣三種選擇🦀每一隻大閘蟹都有頗多膏係入面而且蟹味都好出🤍個人就最鐘意清蒸可以食到蟹最原始嘅味道🥰鹽焗大閘蟹就相對咸啲但會重口味啲,個人第二名鐘意🥈麻辣味就真係頗辣下,但食蟹蓋會啖啖食到蟹膏只係會辣啲💦🔺蟹粉美食有6款美食,包括有蟹粉水餃,生滾大閘蟹粥🍚蟹粉爆汁貢丸,蟹粉澎湖花枝丸,台式腸蟹粉糯米飯同蟹油香辣雞煲🦀其中大推大閘蟹粥,粥好綿密都食到蟹肉係面🫶🏻而貢丸,花枝丸同水餃🥟就係表面有蟹粉~🔺台式美食本身餐廳就係主打台灣食物🇹🇼所以大閘蟹放題都有得叫~包括有最普遍嘅滷肉飯,麵線🍜小食方面有一口麻辣鴨血,士林鹽酥雞粒,多春魚等🥰鹽酥雞粒炸得好脆仲有千島醬🐣🔺甜品有兩款選擇,同朋友都揀咗手工芋圓豆腐花❤️入面有芋圓,仙草,豆腐花同一樣係類似果涷,而底係椰汁🥥芋圓就硬少少,豆腐花都好滑身👅食完大閘蟹再食呢個真係好爽😆🔺飲品有台式飲品,果茶,冷泡茶等等🍵叫咗黑糖珍珠奶茶,

🔺蟹公約4兩-5兩,蟹乸約3兩半放題 $579

🔺蟹粉美食

🔺台式美食

🔺甜品

🔺飲品
有台式飲品,果茶,冷泡茶等等🍵叫咗黑糖珍珠奶茶,黑糖味都好重下,珍珠口感就正常🧋朋友叫咗荔枝烏龍,最後店員都比咗黑糖薑母茶我地,真係好適合😙
2023-10-10 47 瀏覽
又到大閘蟹旺季係時候去黎個華麗「蟹」逅!·等等Hea推出大閘蟹放題幫你實現大閘蟹自由· 瘋狂怒拆蟹♡88分鐘大閘蟹任飲任食放題($579/中size)任食大閘蟹有3款口味清蒸大閘蟹|麻辣大閘蟹|花雕醉大閘蟹無論邊款味道· 隻隻大閘蟹都爆哂膏蟹乸橙黃色蟹膏相當誘人甘香醇厚· 每口都非常幸福蟹公同樣肥美·金黃蟹膏在口中慢慢溶化如果啫哩膏同白膏再肥厚點· 就是完美!清蒸最能品嚐蟹鮮·最原汁原味麻辣口味有輕輕先炸過· 香辣惹味而口感層次豐花雕酒香不會太衝撞· 反而帶出蟹鮮味除了大閘蟹· 還有多款蟹粉前菜同台式小食大推蟹粉滷肉飯同鹽酥雞粒·還有蟹粉花枝丸每款都絕不馬虎· 用來換換口味也不錯!記得臨走要飲杯薑茶同食碗台式甜點我最後飽到完全忘記吃甜點:)
又到大閘蟹旺季
係時候去黎個華麗「蟹」逅!
等等Hea推出大閘蟹放題
幫你實現大閘蟹自由· 瘋狂怒拆蟹

♡88分鐘大閘蟹任飲任食放題($579/中size)
任食大閘蟹有3款口味
清蒸大閘蟹|麻辣大閘蟹|花雕醉大閘蟹

無論邊款味道· 隻隻大閘蟹都爆哂膏
蟹乸橙黃色蟹膏相當誘人
甘香醇厚· 每口都非常幸福
蟹公同樣肥美·金黃蟹膏在口中慢慢溶化
如果啫哩膏同白膏再肥厚點· 就是完美!

清蒸最能品嚐蟹鮮·最原汁原味

除了大閘蟹· 還有多款蟹粉前菜同台式小食
大推蟹粉滷肉飯同鹽酥雞粒·還有蟹粉花枝丸
每款都絕不馬虎· 用來換換口味也不錯!

記得臨走要飲杯薑茶同食碗台式甜點
我最後飽到完全忘記吃甜點:)
2023-10-08 79 瀏覽
秋天又係食大閘蟹嘅季節,今次揀咗一間九龍城餐廳,餐廳聯乘大閘蟹教主,由揀蟹方面已經落足功夫,確保蟹嘅質素。店主仲有食神韜哥教路,不斷改良做法,非常有心。大閘蟹88分鐘放題分咗3個時段、以及4個size (小、中、大、特大)收費,今次試咗中size,一坐低店員會先上一轉大閘蟹先開始計時,最驚喜嘅係大閘蟹除咗清蒸,仲有玫瑰露花雕醉、鹽焗、麻辣味道。清蒸大閘蟹最傳統既做法,完全保留左大閘蟹既原汁原味,蟹膏鮮甜,口感豐腴,品嚐到大閘蟹最真膏既滋味。玫瑰露花雕醉大閘蟹花雕醉大閘蟹都係第一次試,香氣馥郁而清甜,非常入味,值得一試。鹽焗大閘蟹店主改良咗好多次,鹽焗過嘅大閘蟹完全唔乾身,食落去有少少鹹香味,非常惹味。麻辣大閘蟹大閘蟹炸至香脆,每一口都充滿住麻辣既刺激和大閘蟹既鮮美,鍾意辣嘅朋友一定要試。另外仲有多款小食:蟹粉水餃、生滾大閘蟹粥、蟹油香辣雞煲、合式腸蟹粉糯米飯、蟹粉澎湖花枝丸、蟹粉爆汁貢丸、一口麻辣鴨血、萬華街蚵仔滷肉飯、阿宗麵線、士林鹽酥雞粒、蟹粉滷肉時菜、蟹油多春魚,選擇非常豐富。推介生滾大閘蟹粥,加入左蟹膏、蟹黃一齊滾,口感軟綿綿,每一啖都非常有鮮味。蟹粉澎湖花枝丸/蟹粉爆汁貢丸炸

麻辣大閘蟹

推介生滾大閘蟹粥,加入左蟹膏、蟹黃一齊滾,口感軟綿綿,每一啖都非常有鮮味。蟹粉澎湖花枝丸/蟹粉爆汁貢丸炸至非常香脆,咬落去非常Q彈可口,肉汁濃郁。

食完大閘蟹之後,店員會送上自家製嘅薑茶驅寒,非常貼心。

阿宗麵線

————————————————————