百味堂雪糕真係好有人氣,我諗有好多朋友都比佢個樣燒到,所以食前一定要打卡🤤但佢唔只得個樣,雪糕奶香帶點冰感但好濃牛奶味,個感覺就好似固體嘅新鮮牛奶,質感係軟糯同細滑嘅,食過一次一定會記得個味 (因為真係好有記憶點) 同埋我鍾意佢甜度剛剛好,唔會甜到食完成個要搵水飲,而脆筒咬落卜卜脆,個設計仲唔會令溶咗嘅雪糕滴落手,打完卡影相都唔怕做污糟鬼~
2022-09-08 39 瀏覽
最近download左個app叫 kaikai, 入邊成日都有好多突發優惠 , 有日見到杯雪糕只係需要$9,毫不猶豫咁就買咗呢間舖頭已經喺香港屹立多年,但因為佢嘅價錢比較貴所以之前都冇諗住食,機緣巧合終於可以試吓啦喺皇室堡落一層就會見到呢間舖頭,唔使排隊好快已經有得食呢杯雪糕有豐富嘅奶味,可能因為咁所以比較軟身,夏日天時要盡快食,如果唔係可能就會溶雖然比較軟,但都好滑,我見到佢仲有其他唔同嘅口味例如朱古力,下次想再試下

喺皇室堡落一層就會見到呢間舖頭,唔使排隊好快已經有得食

用餐優惠
優惠券
2022-06-13 292 瀏覽
姨甥考試成績好,所以今日帶左佢黎銅鑼灣食雪糕。小朋友果然鍾意食蛋糕同雪糕。百味堂本身好多間分店,依加縮淨尖沙咀K11 musea、山頂、銅鑼灣三間分店。每次去親都會問下職員有冇椰子雪糕,自從之前食過一次就愛上那多重口感的椰子雪糕。結果是…没有的。 ⦁原味忌廉蛋糕 蛋糕鬆軟綿密,忌廉不多亦不甜,入口輕盈。但有種食完同冇食冇分別的感覺。 ⦁藍莓雪糕牛奶雪糕中間有層層藍莓果蓉,藍莓醬全是藍莓製成,本身沒有加糖同防腐劑,完全可以食到藍莓本身的甜味,配上原粒藍莓口感更加豐富。 ⦁Tiramisu雪糕牛奶雪糕上面倒了咖啡同加左朱古力粉,咖啡味好香。可能咖啡係液體的關係,最後變左奶味重的咖啡。 同場加映,大家經開百味堂分店,如果有尼款雪糕,必試!係我力推之作⋯ ⦁椰皇蛋白配原味牛奶雪糕顧名思義用了椰皇水燉蛋白,再配上濃濃牛奶香的雪糕,入面仲有椰汁西米、低溫烘烤的椰子脆片、椰肉等,多重層次勁滿足!(唔知幾時會再有得食呢⋯)

⦁原味忌廉蛋糕

椰皇蛋白雪糕
Tiramisu
熱情果芒果雪糕
  • 椰皇燉蛋白配牛奶雪糕
好耐無食百味堂,今日經過皇室堡見到有新口味,又去試試先。新鮮士多啤梨牛奶雪糕 $72呢個新鮮士多啤梨牛奶雪糕係細size,份量好細杯,同平時芒果味唔同。有機牛奶雪糕採用黎自韓國進口有機牛奶,一貫既滑而奶味香濃。上面有幾片普通士多啤梨片,紅彤彤賣相唔錯。好似灑左芝士粉,食落居然有芝士味。下面就加左勁多士多啤梨醬,一d都唔甜,似用新鮮士多啤梨整。都係個句,價錢唔平。呢個價錢同份量,都係芒果牛奶雪糕稍爲抵食少少。
好耐無食百味堂,今日經過皇室堡見到有新口味,又去試試先。

新鮮士多啤梨牛奶雪糕 $72
新鮮士多啤梨牛奶雪糕

新鮮士多啤梨牛奶雪糕

2022-05-22
2022-01-26 152 瀏覽
因為人地比左年呢間店的蘿蔔糕換取卷, 所以跟住換取卷上的address 同時間去取蘿蔔糕. 但係去到點知個店員去左食LUNCH, 仲要超過一個鐘先返來, 令到要係門口等左個幾鐘. 無錯, 係超過一個鐘先返來!!!!!!!!!!!!!! 點解換取卷唔寫有LUNCH時間????? 你可以話我可以係附近行下等下, 但係每個人的時間都好寶貴!!!!!!!!!!!!! 加上, 已經要坐車去唔近, 仲有, 唔係你張卷免費, 我係唔會等, 大把其他牌子都有得買蘿蔔糕仲好味過你!!!!!!!!!!一肚氣, 寫comment都浪費時間, 但係唔寫唔得!!!!!!!!!!

點解換取卷唔寫有LUNCH時間?????

2022-01-25
90 分鐘 (外賣自取)
用餐優惠
優惠券
食完晚餐又想食甜品,經過皇室堡就不如去百味堂食返杯雪糕。見到呢個新口味,即試!香芋牛奶雪糕 $68店員先加芋泥落杯底,之後就喺上面擠有機原味牛奶雪糕,再上面倒啲明治鮮奶,再用槍燒一燒,所以見到個表面有少少燶燶地。牛奶雪糕採用黎自韓國進口有機牛奶,一貫既滑而奶味香濃。明治鮮奶好似忌廉,不過有少少膩。燶燶地既鮮奶就有少少似焦糖。下底既芋泥分量都好多。整體味道都唔錯,唔會過甜,不過個人覺得都係芒果牛奶雪糕好食d。食完好飽,價錢唔平。
食完晚餐又想食甜品,經過皇室堡就不如去百味堂食返杯雪糕。

見到呢個新口味,即試!
香芋牛奶雪糕

香芋牛奶雪糕 $68

香芋牛奶雪糕

2021-11-30
5 分鐘 (外賣自取)
$68 (宵夜)
近排食左勁多百味堂既雪糕同其他食品。熱情果芒果牛奶雪糕 $72經過百味堂見到呢款新口味,未試過,即試!牛奶雪糕採用黎自韓國進口有機牛奶,一貫既滑而奶味香濃。熱情果醬味道唔會過甜,仲有粒粒熱情果籽增加口感。下底既芒果布丁堅有粒粒芒果肉,好滑又唔甜。食完好飽足,當然價錢好貴。意大利芝士咖啡牛奶雪糕 $78呢款意大利芝士咖啡口味(右)係我第一次試,其實係有機牛奶雪糕上面倒左堅咖啡同加左朱古力粉,咖啡味好香,不過我唔係咁鍾意太多液體,最後變左鮮奶咖啡。想食多d雪糕,其實呢杯新鮮芒果雪糕量仲多。新鮮芒果 $72有機牛奶雪糕上面加左芒果肉同芒果醬,味道幾好又唔會過甜。新鮮紅豆 $58呢杯新鮮紅豆最抵食,因爲雪糕份量一樣多,但係價錢平$20!見到店員先落紅豆,再加少少明治全脂奶,再加雪糕,最後灑上黃豆粉,黃豆粉好香。新鮮藍莓 $68新鮮藍莓既雪糕份量係少d架!呢杯極多藍莓醬,重手左。不過味道都係ok。朱古力奶昔 $58我第一次飲呢度既朱古力奶昔,朱古力味好香濃,又超滑。上面撒上少少朱古力片。黑芝麻穀物豆乳奶昔 $58黑芝麻殼物豆乳奶昔香滑帶有微微芝麻味,略嫌芝麻味太淡,不過都係好飲嘅。最正係面頭有多
近排食左勁多百味堂既雪糕同其他食品。

熱情果芒果牛奶雪糕 $72

熱情果芒果牛奶雪糕

熱情果芒果牛奶雪糕

熱情果芒果牛奶雪糕,意大利芝士咖啡牛奶雪糕

熱情果芒果牛奶雪糕,意大利芝士咖啡牛奶雪糕

意大利芝士咖啡牛奶雪糕 $78

想食多d雪糕,其實呢杯新鮮芒果雪糕量仲多。

新鮮芒果

新鮮芒果 $72

新鮮芒果

有機牛奶雪糕上面加左芒果肉同芒果醬,味道幾好又唔會過甜。

新鮮紅豆 $58

新鮮藍莓

新鮮藍莓 $68
新鮮藍莓

朱古力奶昔

朱古力奶昔 $58

黑芝麻穀物豆乳奶昔

黑芝麻穀物豆乳奶昔 $58

黑芝麻殼物豆乳奶昔香滑帶有微微芝麻味,略嫌芝麻味太淡,不過都係好飲嘅。最正係面頭有多款唔同殼物加黑芝麻,為成個飲品增加左多重口感同味道。

第一次試百味堂非雪糕奶昔類食品。

原味牛奶忌廉麵包 $28

原味牛奶忌廉麵包

呢款原味牛奶忌廉麵包可以擺兩日先食。於是第二日我就當早餐食。

原味牛奶忌廉麵包

其實個包真係無特別,好似饅頭,不過唔太硬。而入面既牛奶忌廉就真係又厚又滑溜,不過$28一個實在係太貴。

百味堂既雪糕同奶昔有質素保證,不過價錢絕對唔平。
2021-09-22
$72 (宵夜)
黑芝麻穀物豆乳奶昔
2021-09-20 144 瀏覽
呢間韓國過江龍牛奶雪糕係香港都開咗好幾年,雖然唔平但係因為幾好食所以耐唔耐都有幫襯下,以下跟排名總結下除咗原味我試過嘅其他口味:-🍫黑朱古力 $68好濃朱古力味,食得出真係黑朱古力,唔會覺得好甜但唔係苦,面頭仲有朱古力碎,同牛奶雪糕係perfect match🤎牛奶雪糕口感都幾實淨唔會溶得好快。因為自己係朱古力lover所以覺得呢款比抹茶好,如果無私心其實兩款同樣出色😛順帶一提佢杯凍朱都係呢隻黑朱古力味,唔想食雪糕又想試朱古力系列都好推薦飲品🧊🍫-🍵濟州抹茶 $68甜度同茶味balance得啱啱好,食落唔會覺得過甜或者過苦,平時好抗拒抹茶野嘅朋友都覺得呢個唔錯🥰牛奶雪糕口感一樣幾實淨唔會溶得好快。-🍑日本白桃 $98好多白桃肉😍又甜又juicy💦不過其實變咗有少少喧賓奪主,白桃同雪糕比例好似差唔多50/50,而且呢款個雪糕溶得好快,口感好流質,反而無平時啲普通款咁好食。-總結:好食不過偏貴,性價比嚟講推薦regular menu款已經有好多選擇,耐唔耐會encore🍦
🍫黑朱古力 $68
🍵濟州抹茶 $68
🍑日本白桃 $98

• 黑朱古力
2021-09-10 105 瀏覽
最近他們全新推出熱情果芒果牛乳雪糕🍦完全就是夏天的味道🥭☀️之前已吃過很多次他們家的牛乳雪糕,味道還好~這次在牛乳雪糕上再淋上熱情果和芒果醬,酸酸甜甜很開胃👍🏼最底層還有芒果布甸😲覆天熱辣辣時吃一杯超降溫🥵➡️😃
熱情果芒果牛乳雪糕
2021-09-05 78 瀏覽
雖然呢間雪糕店已經進駐左喺度一段時間,我都經過好多次,但都係第一次試,因為始終覺得$48 少貴,但今日突然好想食雪糕,所以買咗🙈🤣拎上手發現好墜手,入口牛奶味真係好重🤩🤩🤩味道同甜啲嘅鮮牛奶無分別,鐘意飲牛奶嘅人一定唔會失望!🤩但如果係衝住雪糕黎嘅就唔一定,因為佢唔係如creamy 嗰種,甚至有啲沙沙嘅口感但筒同麥當勞嘅有異曲同工之妙🤣好鬆化好脆,但就厚少少🤣食完都幾飽感想係:我覺得$48 係值嘅,但就唔一定會encore🙈

感想係:我覺得$48 係值嘅,但就唔一定會encore🙈
Original
Original
  • original
2021-08-20 72 瀏覽
// assam milk tea ice cream // Nothing better than delicious ice cream on these scorching hot summer days!! Got their milk tea ice cream and it was so yummy! The milk tea was so rich and didn’t taste artificial like some ice creams😍👍. The flavour wasn’t too overpowering either, it tasted so nice and cool after mixing. The ice cream itself was soft and creamy too. Definitely gonna revisit. 💗

2021-08-09 60 瀏覽
After the movies, there was still some time before my late lunch/afternoon tea so I came here for a snack as I remembered how rich there milk ice cream were. I initially wanted to order their coconut flavor but it was sold out so I ordered their Iced Tiramisu. Their shot of espresso was added to the rich ice cream just like an affogato. The milk ice-cream was dense and rich. On top they have sprinkled on chocolate powder and added a bit of mascarpone cheese. I would have wished that they added a
Iced Tiramisu
I initially wanted to order their coconut flavor but it was sold out so I ordered their Iced Tiramisu. Their shot of espresso was added to the rich ice cream just like an affogato. The milk ice-cream was dense and rich. On top they have sprinkled on chocolate powder and added a bit of mascarpone cheese. I would have wished that they added a bit more mascarpone cheese to make it taste even closer to Tiramisu given its price tag but overall it was still a good dessert.
2021-08-08
Iced Tiramisu
食完飯想食返個甜品,就黎左呢間皇室堡既百味堂,Counter附近有三張枱自己霸位坐。百味堂既雪糕一向都好貴,上次買一送一試過招牌牛奶雪糕waffle cone,今次試試其他。日本白桃牛奶雪糕 $98呢款日本白桃牛奶雪糕係夏日期間限定,係原個日本白桃系列之一,用左原個日本白桃製造。首先用白桃打成果蓉,配搭招牌有機牛奶雪糕, 再鋪上半個白桃。 牛奶雪糕既牛奶味的確好重,又滑溜,不過融得超快,好快小半杯牛奶雪糕就變左凍奶可以直接飲。上面既日本白桃就當然又甜又淋,切好一塊塊好易食,高質!反而中間個d白桃果蓉味道就唔突出。因爲日本白桃本身都唔平,所以感覺上呢款雪糕價錢都可以接受。新鮮藍莓牛奶雪糕 $78Again,牛奶雪糕融得超快,藍莓醬本身係ok既,一d都唔假或過甜,而撈雪糕之後令到雪糕更好味道。上面有三粒新鮮藍莓。不過given呢d用料,呢個價錢真心貴。總括而言,雪糕係好食既,不過融得超快。但係價錢就真係太太太貴啦。
日本白桃牛奶雪糕
日本白桃牛奶雪糕 $98

新鮮藍莓牛奶雪糕

新鮮藍莓牛奶雪糕 $78

百味堂新鮮藍莓牛奶雪糕, 百味堂日本白桃牛奶雪糕

百味堂新鮮藍莓牛奶雪糕, 百味堂日本白桃牛奶雪糕

2021-08-01
5 分鐘 (外賣自取)
2021-07-12 91 瀏覽
今日實在係太熱啦,既然買咗K11雪糕券,咁就要喺K11入入邊覓食啦,今次嚟到K11地庫,呢間來自台灣嘅過江龍-百味堂😚😚朱古力脆皮牛奶雪糕$68佢哋嘅牛奶雪糕好濃郁好滑,朱古力脆皮亦都唔會喧賓奪主,但$68黎講份量略嫌過少,比麥當勞既朱古力新地更加少雪糕,如果份量加多少少就好啦
朱古力脆皮牛奶雪糕$68

2020-11-12 401 瀏覽
又系我最鍾意嘅雪糕時間😆😆。呢個系韓式原味牛奶雪糕,傳聞系用100%有機牛奶製造架😍😍。$48@1,平時用筒裝,打卡會比較靚,不過唔想咬同埋唔鍾意食個筒,改做杯裝🤣🤣。份量都唔少架,幾重手。滑嘟嘟漲卜卜嘅造型令人好想meet下佢。牛奶味真系好重,比起香港一般嘅雪糕香好多。不過質感就無日本cremia咁綿密,會比較水,但系都算幾厚實。主要系個奶味拎好高分😍😍。座位得一枱,仲有啲企位。