餐廳: 火水爐冰室火鍋
資訊:

餐廳: 火水爐冰室火鍋
資訊:

1K
位於旺角煙廠街的火鍋店「火水爐俱樂部」每晚人氣滿滿,排隊等食嘅食客多的是,今晚我就係其中一個,點解?就係為咗佢哋嘅招牌沙嗲湯底同埋任食手切牛肉火鍋放題,真係大癲,牛肉全部都係靚牛,加上其他火鍋配料都經過精心挑選絕不怯場,食好嘢梗係要等㗎啦🤣🤣🌟▪️招牌雞煲、手切牛肉,火鍋放題120分鐘分別有三個套餐由$ 328 ~ $ 398我就梗係揀咗CEO套餐 $ 398,全部食材都可以任點任食,真心抵到癲🔥🔥▪️湯底選擇方面分別有六款,招牌濃郁沙嗲湯鍋、特濃皮蛋芫茜湯鍋、胡椒豬肚湯鍋、麻辣蕃茄湯鍋、麻辣鴨血湯鍋、養生野菌湯鍋,我哋就係為咗沙嗲湯底而嚟,暫時我食過嘅沙嗲湯底,我認為呢間係世一,再加多個胡椒豬肚湯底,就係我最愛嘅鴛鴦鍋🐓▪️招牌麻辣雞煲首先出場嘅係佢哋最新推出嘅豬雜雞煲,我哋點咗中辣,醬汁加上麻辣嘅味道,簡直係越食越上癮,材料有豬腸、豬肚、豆卜、豬皮、雞件,食雞煲有呢啲材料,我都係第一次,配合醬汁真係超級惹味😋🔥▪️主角出場招牌濃郁沙嗲湯配胡椒豬肚湯鍋基本上呢兩個湯底,食材滾完之後基本上唔需要再點任何醬汁已經好夠味,胡椒豬肚湯底要先飲一啖湯,胡椒味特別香濃,豬肚夠腍,沙嗲湯底唔使講,濃郁到不

🌟▪️招牌雞煲、手切牛肉,火鍋放題120分鐘
分別有三個套餐由$ 328 ~ $ 398

🐓▪️招牌麻辣雞煲

🔥▪️主角出場招牌濃郁沙嗲湯配胡椒豬肚湯鍋
基本上呢兩個湯底,食材滾完之後基本上唔需要再點任何醬汁已經好夠味,胡椒豬肚湯底要先飲一啖湯,胡椒味特別香濃,豬肚夠腍,沙嗲湯底唔使講,濃郁到不得了,記得一定要叫一個公仔麵,每樣材料掛滿湯汁真係人間美味👍🏻👍🏻
以下四款手切牛肉和豬肉款款高質,口感和味道各有不同,全部任點任食,絕對啱晒所有牛魔王
🐮手切安格斯三角肩肉
🐮手切穀飼牛板腱
🐮手切極上牛小排
🐮手切極品封門柳
🐷西班牙黑毛豬肉

▪️另外當然仲有大量火鍋配料一樣係隨便叫
前菜脆皮午餐肉、椒鹽燒賣、鹽酥雞香口惹味,都係必點項目、其他餃類、丸類、牛柏葉、鵝腸、鴨血、豆腐、豬紅、炸魚皮、蔬菜、公仔麵、特飲、飲品等等過百款食材任你選擇,包你飽到上心口🤣

🍯▪️最尾幾飽都好一定要食佢哋嘅自家製糖水,有仙草、三色芋圓、紅豆蓉、台灣果子、再加上鮮奶,味道滿滿台灣風味,芋圓又煙靭,加上紅豆蓉嘅天然甜味,非常好食

• 安格斯牛小排
  • 仙草芋圓糖水
  • 手切極品封門柳
今日同老公出左去睇模型,行到街尾就見到間幾懷舊嘅餐廳,睇到餐牌原來係食火鍋,咁老公就話上去睇睇。餐廳在閣樓,上到黎就聽到70-90年代嘅歌。裝修吹懷舊風,全部都係70-80年代老香港擺設,真係幾有風味。餐牌有三款套餐,套餐有好多嘢食,我哋叫左個CEO套餐。飲品:罐裝飲品在外面自取,同樣是任飲。另外仲有特飲,我哋就叫左巨蜂乳酸梳打同青蘋果梳打,夠凍,都幾好飲。前菜:有脆皮午餐肉、椒鹽燒賣同鹽酥雞,剛炸起熱辣辣。午餐肉厚切,夠份量夠脆。燒賣同鹽酥雞味道都好好,好好食。招牌麻辣雞煲:叫左小辣,雞好入味,越食越辣,越食越惹味。招牌濃郁沙嗲湯底:揀左人氣No. 1湯底,沙嗲味道好濃,花生醬味道重,食到有好多花生粒,估唔到旺角都食到咁出色嘅香港沙嗲火鍋。 手切牛肉:有穀飼牛板腱、安格斯三角肩肉、極上牛小排同埋封門柳,每板份量超多,好有睇頭。牛味濃,好有口感,超正。呢度牛肉全部都係高級手切,出面食散叫都起碼幾百蚊一碟,而呢度都係$300~400蚊。任食嘅價錢,食到散叫高質牛切牛肉,真係無得輸。火鍋配料:有爐魚片、雲吞、鴨血、牛柏葉、水魷魚、金菇菜同唐生菜,每款配料新鮮,洗得乾淨,同埋每樣都大大塊。其

餐牌有三款套餐,套餐有好多嘢食,我哋叫左個CEO套餐。
招牌麻辣雞煲:叫左小辣,雞好入味,越食越辣,越食越惹味。

火鍋配料:有爐魚片、雲吞、鴨血、牛柏葉、水魷魚、金菇菜同唐生菜,每款配料新鮮,洗得乾淨,同埋每樣都大大塊。其中手包雲吞真係幾新鮮,配料包到漲卜卜。每款火鍋配料都配上沙嗲,又幾夾,幾好味。
甜品:仙草芋圓糖水賣相唔錯,整體味道甜甜地,連糖水都咁有水準,唔錯。
2023-11-05
2024-04-12 66 瀏覽
旺角任飲任食真手切牛肉火鍋120分鐘放題 招牌濃郁沙嗲湯底 麻辣雞煲 多款手切牛肉 如果沙嗲控黎到一定鐘意 簡單記錄一下.呢間平時夜晚比較多人 如果中午嚟到會抵食啲最平$298-$368有三款套餐最主要分別係每加$30多一款手切牛肉如果CEO套餐 可以任點⭐️手切安格斯三角肩肉 ⭐️手切穀飼牛板腱 ⭐️手切極上牛小排 ⭐️手切極品封門柳 ⭐️西班牙黑毛豬肉🥰幾款肉類都高質 同埋任食近40款火鍋配料必點 雲吞 水餃 魚皮餃 水魷 牛柏葉 紫菜響鈴.店員會先上炸物小食⭐️椒鹽燒賣 脆皮午餐肉 鹽酥雞3款都係熱辣辣即炸 可以點泰式辣醬同埋沙律醬之後會上⭐️招牌麻辣雞煲除咗雞肉之外 雞煲入邊仲有豬皮 豬腸 豬肚 豆卜吸完底下個雞煲汁之後都係超惹味.重點一定係佢哋個沙嗲湯底🥰超級濃郁 湯底好掛汁 基本上唔使再點其他醬料感受到花生粒粒 沙嗲控黎到一定鐘意記住一定要加多個公仔麵 絕配.最後一定要叫番個⭐️仙草芋圓糖水🥰配料有三色芋圓 紅豆 自家製仙草等等 幾滑.飲品方面 選擇都足夠如果加$68 可以任飲酒精類飲品 生啤 威士忌梳打 各款燒酎 好適合同朋友嚟飲番杯.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfu
呢間平時夜晚比較多人 如果中午嚟到會抵食啲
味道:4.5/5
環境:4/5
服務:4.5/5
抵食:4.5/5
#飲食 #美食 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #香港美食 #旺角必食 #旺角美食 #油尖旺美食 #油麻地必食 #油麻地美食 #黃埔必食 #紅磡必食 #紅磡美食 #深水埗美食 #太子美食 #太子必食 #火鍋 #任飲任食 #火鍋放題 #放題 #沙嗲
2024-04-11 44 瀏覽
今次試左佢既花膠雞湯邊爐任食套餐 人頭價 : 288$ 野飲另叫.湯底幾甜 好重雞湯味 幾好飲🤣 仲有雞件 同花膠兩人食 湯料都好足夠 .前菜 有炸燒賣 ,海鮮盤有蠔 蜆 4隻大蝦 鯇魚 魚滑 兩隻蠔蠔 係未解凍就拎左出黎 有點不太好其他都好正常 無雪味 任食材料 竟然有墨汁墨魚丸 好好味😋 .環境懷舊 裝潢都不錯 幾有feel-不得不提 套餐有甜品 估唔到有紅豆涼粉冰 幾正 .
湯底幾甜 好重雞湯味 幾好飲🤣 仲有雞件 同花膠
兩人食 湯料都好足夠 .
蠔 係未解凍就拎左出黎 有點不太好
環境懷舊 裝潢都不錯 幾有feel
不得不提 套餐有甜品 估唔到有紅豆涼粉冰 幾正 .
2024-02-01
生日
用餐優惠
信用卡優惠
2024-03-19 173 瀏覽
又想食雞煲?又想食放題?依到幫到哂你!行入去好似去翻80年代香港🇭🇰裝修佈置充滿懷舊風,火鍋最多人叫招牌沙嗲湯底,有超過80款配料,包你食到夠😎—— 經理套餐 $328 全店總共3個套餐,主要分別喺牛肉種類,今次就係揀咗最平依款,有牛板腱、封門柳同黑毛豬,牛肉兩款都係手切,最鍾意牛板腱,脂肪唔係好重,但肉味比平時放題食嗰啲更加燶,肉質有彈性偏嫩,就算係最平呢個餐都覺得好OK!對牛肉有更高要求,可以揀其他套餐另外有安格斯同牛小排一開始先上椒鹽燒賣同鹽酥雞,包你全程唔會冇野食😂鹽酥雞又真係唔係hea幾好味!之後再上麻辣雞煲,好有誠意有大量豬皮豆卜索吓汁,如果個麻辣再出啲就更好;食到差唔多就會轉火鍋,沙嗲牛湯好香濃,質地上就唔係好杰身嗰種。配料超齊,基本上你諗到平時邊爐食嘅都會有!最後仲送埋仙草甜品,飽到捧住個肚出黎😂🌟推薦指數:8/10▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️📍 火水爐冰室火鍋 (旺角)旺角煙廠街33號朗廷軒1樓

—— 經理套餐 $328

🌟推薦指數:8/10
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📍 火水爐冰室火鍋 (旺角)
旺角煙廠街33號朗廷軒1樓
  • 雞煲
  • 仙草芋圓糖水
  • 甜品
  • 炸魚蛋燒賣
  • 餐前小食
2024-03-19 143 瀏覽
真係好嬲,未試過要嬲到寫食評!!!明明book咗枱5個人搭正入,咁我都係遲咗十分鐘啫,都算數喇其實你未當我walk in囉,反正你間鋪一條友都冇, 入到去就話我遲到扣我時間???你間舖都冇人嘅。跟住就係咁sell佢中間個套餐, 試咗出嚟又唔係特別好食仲要貴勁多。啲服務態度仲要超差,個經理(應該係上級啲嘅員工或者老闆?)畀咗張卡我哋話要咩遵守啲咩規則(好似寫咩落單嗰時淨係可以一部手機跟住就唔記得咗)咁我睇完咪放枱面囉,佢又冇收走佢,跟住就上菜啦,啲嘢多咁就放到成枱都係㗎啦,跟住佢跑過嚟用勁差嘅語氣同我哋講唔好攞佢張卡墊枱,阿姐其實你張卡都過咗膠啦,你最多咪抹下佢,我又唔係將啲嘢食壓咗你張卡度,只係佢畀啲碟覆蓋咗啫,講到好似我做錯嘢咁樣🤣,唔講以為你先係個客。係有一個侍應好啲,係咁幫個經理兜,唔停咁幫我哋出菜,跟住食完嘅嘢又幫我哋執返好,本來到呢一刻都好啲,咁我哋其實都仲有十分鐘差唔多夠鐘,但係個經理當住我哋面指住我哋煲嘢話「佢哋夠鐘喇快啲收埋個煲!!!」咩事呀!??!?!!使唔使咁呀!你真係搏唔會有人返嚟再食㗎喎!係嗰個員工好啲,應該都唔敢唔聽佢講嘢,跟住就等我哋攞咗個碗即刻夾曬入面啲餸
真係好嬲,未試過要嬲到寫食評!!!
啲服務態度仲要超差,個經理(應該係上級啲嘅員工或者老闆?)畀咗張卡我哋話要咩遵守啲咩規則(好似寫咩落單嗰時淨係可以一部手機跟住就唔記得咗)咁我睇完咪放枱面囉,佢又冇收走佢,跟住就上菜啦,啲嘢多咁就放到成枱都係㗎啦,跟住佢跑過嚟用勁差嘅語氣同我哋講唔好攞佢張卡墊枱,阿姐其實你張卡都過咗膠啦,你最多咪抹下佢,我又唔係將啲嘢食壓咗你張卡度,只係佢畀啲碟覆蓋咗啫,講到好似我做錯嘢咁樣🤣,唔講以為你先係個客。係有一個侍應好啲,係咁幫個經理兜,唔停咁幫我哋出菜,跟住食完嘅嘢又幫我哋執返好,本來到呢一刻都好啲,咁我哋其實都仲有十分鐘差唔多夠鐘,但係個經理當住我哋面指住我哋煲嘢話「佢哋夠鐘喇快啲收埋個煲!!!」咩事呀!??!?!!使唔使咁呀!你真係搏唔會有人返嚟再食㗎喎!係嗰個員工好啲,應該都唔敢唔聽佢講嘢,跟住就等我哋攞咗個碗即刻夾曬入面啲餸出嚟先收。
好心你啦,間舖連隻烏蠅都冇呀洗吳洗要做到禁絕呀幾分鐘都同我計好似驚死蝕咗畀我咁😥,都唔知佢點做生意嘅。係好感謝嗰個好心嘅員工但係我絕對唔會再返去食,恃住自己網上面有人幫佢sell(我都係睇到fxxdie 個post先去,都唔知係咪買嘅,中曬伏🤮)就當曬自己係大佬咁!

我睇你可以做到幾時如果你仲係咁樣。
2024-01-28
2024-03-14 220 瀏覽
朋友從英國番黎指定要食呢間餐廳因為地址方便 環境都有特式幾年前我已經食過 覺得食物一般不過朋友既然想試 即管俾多次機會當日我同朋友去到餐廳 有位女侍應即刻趕我哋走 話呢家唔做生意 啱啱要拍攝 我哋表示一早預約咗佢依然態度惡劣 冇打算同我哋解釋 其實一早預約咗店主應該有責任通知客人取消booking咁簡單既安排都可以有錯漏仲用呢種方式趕客人走搞到我朋友失望而回 求其揀咗一間食 唔知係咪呢間舖頭係咪好好生意唔憂做 飲食業服務同食物都好重要 但偏偏佢哋兩樣都冇
朋友從英國番黎指定要食呢間餐廳

唔知係咪呢間舖頭係咪好好生意唔憂做
飲食業服務同食物都好重要
但偏偏佢哋兩樣都冇
2024-03-13 121 瀏覽
裝修有特色,食物不過不失,但員工對客人甚有特色,是特權吧~用餐打邊爐限時衹有2小時多次催促實在反感!!!!!而幾位員工在2小時多次催促準時交枱,中間多次過耒施壓力提醒準時,全程被催,十分過份,由於台上放滿食物,於是最後耒的甜品我們放在藍色食物車仔上,那女店員走過耒說,話甜品不要放在車仔上,費事忘記給下一枱客人。此話甚荒謬,此員工多次催促及說話不友善,趕客就不要做食肆吧。最後每人消費$400, 可以說是這餐完全食錯。
最後每人消費$400, 可以說是這餐完全食錯。
2024-03-08
食完一次之後 呢間任食手切牛肉餐廳 絕對係必食火鍋之一🤩🤩餐廳裝修好有舊式風味 好似去左8,90年代咁😆 店員態度都好有禮貌👍🍲 CEO套餐 $398有齊哂👇👇手切穀飼牛板腱手切極品封門柳手切安格斯三角肩肉手切極上牛小排一坐低就俾左前菜:炸午餐肉 燒賣 雞粒 全部都係新鮮炸起 熱辣辣 雖然好食 但建議留肚食牛肉🤣然後就上招牌麻辣雞煲幾足料 仲有埋豬皮 豬大腸 豬肚 味道唔錯👍 當然我都係冇食哂啲豬皮豬大腸🤣 都係留肚到重點邊爐🤩 叫咗沙嗲湯底 好足料 好重花生醬同沙嗲味 同牛肉好夾 建議試呢個湯底👍牛肉方面 我都唔記得叫左幾多碟🤣 總之就係不停叫不停車不停淥不停食個人最鍾意封門柳 因為油脂相對少 但食落唔會好嚡 重牛味😆牛肩肉同牛小排食落油脂平均 入口滑啲 自己都叫左好多嚟食🤤牛板腱會普通啲~除左牛肉 佢都有其他配菜 例如振興牛丸 手包雲吞韭菜餃 鵝腸 菜類菇類 絕對係好多嘢食揀🤓飲品除左一般茶類汽水 仲有特飲巨峰梳打 蜜桃梳打 呢啲飲品出面叫都唔平 淨係叫呢2杯飲都夠哂🙈最後仲有個芋圓糖水送🤩 有芋圓 涼粉 紅豆 晶球 用料唔馬虎 味道亦絕對唔俾出面差🫣呢個價錢有咁高質嘅手切牛肉食
食完一次之後 呢間任食手切牛肉餐廳 絕對係必食火鍋之一🤩🤩

手切極上牛小排

然後就上招牌麻辣雞煲

個人最鍾意封門柳 因為油脂相對少 但食落唔會好嚡 重牛味😆
牛肩肉同牛小排食落油脂平均 入口滑啲 自己都叫左好多嚟食🤤
牛板腱會普通啲~

呢個價錢有咁高質嘅手切牛肉食 仲要高質火鍋配料 飲品 真係好抵食😋

🖐️🖐️超大力推介
2023-12-31
星期五約一大班fd食飯即日book都book到👍嗌左沙嗲+胡椒豬肚湯🙆🏻‍♀️沙嗲湯好食唔會好咸落牛肉超夾💗胡椒豬肚湯好多胡椒粒少少辣落菜可能會辣左少少不過都好好食😝想講任食火鍋都有靚牛真係好出色嗌左勁多碟😳牛丸都好出色推介推介必嗌👍另推鹽酥雞都係超好食即炸熱辣辣調味啱啱好🤤嘢飲蜜桃梳打good💗 青蘋果梳打normal臨尾仲有芋丸仙草糖水都好好食💯力推配搭: 沙嗲湯+烏冬+牛佢啲烏冬系幼烏冬勁好食😳🤤
星期五約一大班fd食飯
臨尾仲有芋丸仙草糖水都好好食💯

力推配搭: 沙嗲湯+烏冬+牛

佢啲烏冬系幼烏冬勁好食😳🤤

2024-01-03 714 瀏覽
首先我想講嘅係呢間餐廳,食物質素係唔差,選擇都有好多,但係就算係咁,都唔會再有下一次!呢間餐廳有三個價錢餐牌可以選擇,分別係貴,中,平。一坐低個侍應就推介我哋揀佢哋中價嘅餐牌,咁我哋都有聽佢嘅建議最後揀咗中間價位嘅餐牌,之後佢再upsell 我哋,佢話不如揀埋鴛鴦湯底,好平㗎咋,都係加$48,咁我哋都聽咗佢講揀咗鴛鴦湯底,最後埋單原來係人頭計$48,我哋一行五人,揀咗個鴛鴦湯底等於總共加大約$250,真係O晒嘴。咁嘅餐廳要用啲咁嘅招數誤導人,是否很唔掂?另外佢限時兩個鐘,qr code點菜,上菜勁慢,我哋7:30入座,8:10先上打邊爐嘅餸俾我哋,9:00已經催我哋埋單,0925埋單,就算我哋成枱都仲係嘢食,0930已經趕咗我哋出門口。所以勸大家,如果要喺度食要諗清楚!趕時間到好似冇食過嘢咁滯,而且埋單都唔平一個人差唔多五舊水。

2023-11-17
2023-12-31 250 瀏覽
呢間嘢社交平台講到好好, 不過今日倒數過嚟食之後永遠唔會再嚟… 個雞煲遲咗半個鐘嚟, 然後打邊爐食咗唔夠一個鐘, 就已經即刻截單. 啲嘢又上得唔齊, 然後最尾話嚟埋個甜品. 最後甜品未嚟就即刻吹我哋走. 有錢都真係唔好嚟…
2023-12-28 367 瀏覽
火水爐冰室火鍋旺角煙廠街33號朗廷軒1樓食物推介:CEO套餐 $298,包招牌雞煲、手切牛肉及多種火煱配料火水爐有招牌濃郁沙嗲湯鍋,湯底實在一流,估唔到旺角都可以食到咁出色嘅香港沙嗲火鍋,非常驚喜!今日叫左個CEO套餐,只收任食嘅價錢,但係有散叫嘅高級質素,十分划算!套餐的牛肉全部都係高級手切牛肉,因為出邊散叫一碟手切牛肉通常都要幾百蚊碟,火水爐只需要$300-400就可以任食高級手切牛肉,抵到爆!推介前菜:椒鹽燒賣、脆皮午餐肉及鹽酥雞,香噴噴,脆卜卜,好味道!招牌麻辣雞煲:叫左個大辣,夠哂大煲,既惹味,也辣得過癮,好在凍飲任飲,再辣也不用怕!高質手切牛肉和豬肉:竟然一次過有哂手切榖飼牛板腱、手切極品封門柳、手切安格斯三角肩肉、手切極上牛小排及西班牙黑毛豬肉,肥瘦柔嫩各不同,而樂亦無窮也!最後叫多個仙草芋圓糖水,滑溜潤喉賣相好,真正大滿足!
火水爐冰室火鍋
旺角煙廠街33號朗廷軒1樓

最後叫多個仙草芋圓糖水,滑溜潤喉賣相好,真正大滿足!
2023-12-27 261 瀏覽
其實除左港女cafe之外,雞煲半鍋都係我麻甩一面既最愛,聽朋友講呢間火鍋放題竟然有手切牛肉,啱晒我個肉食獸嘅老公,而且依度採用懷舊香港風裝修,都好適合打下卡,所以放工就去快閃we time一下。CEO套餐 ($398)包雞煲,四款手切牛肉!仲有一西班牙黑毛豬肉同埋3款特飲任叫另加$68 可享特色酒精飲品放題🔹招牌麻辣雞煲服務員熱情地介紹,根據我嘅食辣程度介紹咗我食微辣,啱啱好有辣味又唔會太搶重點雞煲仲有豆卜豬皮同豬肚,超級入味我瘋狂吸入左廿舊。🔹招牌沙嗲湯底火鍋+麻辣蕃茄打邊爐都食到正宗沙嗲湯,好香花生味,而且好濃郁,用佢打邊爐,帶出食物本身既鮮甜。🔹手切牛肉安格斯三角肩肉:好新鮮,重牛味,口感比較靭牛板腱:最重肉味,岩食得濃味人士極上牛小排:推介,好淋易入口,多食不會膩極品封門柳:屬於有趙頭啲,第二推介另外仲有超過30款火鍋配料可以任叫任食,樣樣都新鮮好味,個人建議大家先點大量鴨血放入沙嗲湯底,臨尾先食真係超級正。🔹特飲和芋圓放題打邊爐都有荔枝梳打,巨峰提子梳打,青蘋果特飲,最啱打邊爐可以瘋狂嗌唔使睇住個荷包;臨尾仲有芋圓甜品埋齋,今餐又捧住個肚落樓梯了。

CEO套餐 ($398)
雞煲,四款手切牛肉!
仲有一西班牙黑毛豬肉
同埋3款特飲任叫
另加$68 可享特色酒精飲品放題

🔹招牌麻辣雞煲
服務員熱情地介紹,根據我嘅食辣程度
介紹咗我食微辣,啱啱好有辣味又唔會太搶
重點雞煲仲有豆卜豬皮同豬肚,超級入味
我瘋狂吸入左廿舊。

🔹招牌沙嗲湯底火鍋+麻辣蕃茄
打邊爐都食到正宗沙嗲湯,好香花生味,
而且好濃郁,用佢打邊爐,帶出食物本身既鮮甜。

🔹手切牛肉
安格斯三角肩肉:好新鮮,重牛味,口感比較靭
牛板腱:最重肉味,岩食得濃味人士
極上牛小排:推介,好淋易入口,多食不會膩
極品封門柳:屬於有趙頭啲,第二推介
🔹特飲和芋圓

• 沙嗲湯底
  • 雞煲
2023-12-25 175 瀏覽
天寒地凍,最好就是約埋三五知己去打邊爐。餐廳佈置好懷舊,音樂就播住八十年代英美流行曲,不過聲音較大。我們選了波士套餐,侍應先送上一些小食醫下肚,包括有椒鹽燒賣,脆皮午餐肉同鹽酥雞,個人覺得鹽酥雞最好食,細細粒又易入口。跟住就送上麻辣雞煲了,我們點了微辣,辣度剛剛好,辛好點了微辣,如果是小辣我怕我們頂唔住。雞很嫩滑,配菜有大腸同豬皮,很是惹味。食完之後就送上火鍋了,我們點了招牌濃郁沙爹湯底,味好濃,但又唔會太杰,很適合打邊爐。介紹下我們點左咩火鍋料先:-- 手切穀飼牛板腱:相對瘦且沒有太濃的牛肉味道。- 手切極品封門柳:也是瘦肉,但牛肉味道比較濃郁。- 手切安格斯牛肩肉:我個人推薦這款牛肉,有一點點肥肉,非常香而且有牛肉的風味。- 西班牙黑毛豬肉:這種肉脂肪比較多,雖然味道很香,但我個人不太喜歡。- 手包雲吞、手包水餃、手包韮菜餃和手包魚皮餃:全部都很大顆,料也很足,絕對物超所值。- 鱸魚片:沒有太多味道,可以不點。此外,我們還點了以下特色飲品:- 巨峰乳酸梳打- 青蘋果梳打- 白桃梳打我覺得最好喝是白桃梳打,搭配火鍋絕對是一絕,清涼解渴。由於是120分鐘的無限任食,我們一共點了三輪才滿

- 手切穀飼牛板腱:相對瘦且沒有太濃的牛肉味道。
- 手切極品封門柳:也是瘦肉,但牛肉味道比較濃郁。
- 鱸魚片:沒有太多味道,可以不點。

此外,我們還點了以下特色飲品:
- 巨峰乳酸梳打
- 青蘋果梳打
- 白桃梳打
我覺得最好喝是白桃梳打,搭配火鍋絕對是一絕,清涼解渴。由於是120分鐘的無限任食,我們一共點了三輪才滿足🤭,最後當然少不了一碗沙爹牛肉麵作為結尾。大約在最後15分鐘左右,侍應會自動送上仙草芋圓糖水,但我覺得芋圓稍微太淋了,唔太啱我。最後大家都很享受今餐,我朋友還笑說可以幾日唔使食野🤭。
鹽酥雞
椒鹽燒賣,脆皮午餐肉
麻辣雞煲(微辣)
招牌濃郁沙嗲湯底
手切穀飼牛板腱