餐廳: 火水爐冰室火鍋
資訊:

餐廳: 火水爐冰室火鍋
資訊:

1K
位於旺角煙廠街的火鍋店「火水爐俱樂部」每晚人氣滿滿,排隊等食嘅食客多的是,今晚我就係其中一個,點解?就係為咗佢哋嘅招牌沙嗲湯底同埋任食手切牛肉火鍋放題,真係大癲,牛肉全部都係靚牛,加上其他火鍋配料都經過精心挑選絕不怯場,食好嘢梗係要等㗎啦🤣🤣🌟▪️招牌雞煲、手切牛肉,火鍋放題120分鐘分別有三個套餐由$ 328 ~ $ 398我就梗係揀咗CEO套餐 $ 398,全部食材都可以任點任食,真心抵到癲🔥🔥▪️湯底選擇方面分別有六款,招牌濃郁沙嗲湯鍋、特濃皮蛋芫茜湯鍋、胡椒豬肚湯鍋、麻辣蕃茄湯鍋、麻辣鴨血湯鍋、養生野菌湯鍋,我哋就係為咗沙嗲湯底而嚟,暫時我食過嘅沙嗲湯底,我認為呢間係世一,再加多個胡椒豬肚湯底,就係我最愛嘅鴛鴦鍋🐓▪️招牌麻辣雞煲首先出場嘅係佢哋最新推出嘅豬雜雞煲,我哋點咗中辣,醬汁加上麻辣嘅味道,簡直係越食越上癮,材料有豬腸、豬肚、豆卜、豬皮、雞件,食雞煲有呢啲材料,我都係第一次,配合醬汁真係超級惹味😋🔥▪️主角出場招牌濃郁沙嗲湯配胡椒豬肚湯鍋基本上呢兩個湯底,食材滾完之後基本上唔需要再點任何醬汁已經好夠味,胡椒豬肚湯底要先飲一啖湯,胡椒味特別香濃,豬肚夠腍,沙嗲湯底唔使講,濃郁到不

🌟▪️招牌雞煲、手切牛肉,火鍋放題120分鐘
分別有三個套餐由$ 328 ~ $ 398

🐓▪️招牌麻辣雞煲

🔥▪️主角出場招牌濃郁沙嗲湯配胡椒豬肚湯鍋
基本上呢兩個湯底,食材滾完之後基本上唔需要再點任何醬汁已經好夠味,胡椒豬肚湯底要先飲一啖湯,胡椒味特別香濃,豬肚夠腍,沙嗲湯底唔使講,濃郁到不得了,記得一定要叫一個公仔麵,每樣材料掛滿湯汁真係人間美味👍🏻👍🏻
以下四款手切牛肉和豬肉款款高質,口感和味道各有不同,全部任點任食,絕對啱晒所有牛魔王
🐮手切安格斯三角肩肉
🐮手切穀飼牛板腱
🐮手切極上牛小排
🐮手切極品封門柳
🐷西班牙黑毛豬肉

▪️另外當然仲有大量火鍋配料一樣係隨便叫
前菜脆皮午餐肉、椒鹽燒賣、鹽酥雞香口惹味,都係必點項目、其他餃類、丸類、牛柏葉、鵝腸、鴨血、豆腐、豬紅、炸魚皮、蔬菜、公仔麵、特飲、飲品等等過百款食材任你選擇,包你飽到上心口🤣

🍯▪️最尾幾飽都好一定要食佢哋嘅自家製糖水,有仙草、三色芋圓、紅豆蓉、台灣果子、再加上鮮奶,味道滿滿台灣風味,芋圓又煙靭,加上紅豆蓉嘅天然甜味,非常好食

• 安格斯牛小排
  • 仙草芋圓糖水