2019-10-30 2268 瀏覽
今晚收工後,同朋友黎左將軍澳食燒肉,哩間鋪都係我回憶之一,好多年無食啦,依家佢有好多個餐揀。我哋今次揀咗一個套餐 ss1 前菜有六款 夠晒開胃 酸酸甜甜辣辣地👍🏻👍🏻又可以試到啲唔同嘅前菜,特別鐘意芝麻醬salad獨特好食酸酸地,喺出邊食唔到。爐邊蛋入面加咗泡菜 好有口感爐邊蛋漿同前菜可以無限添加,唔使驚唔夠喉好鐘意脆卜卜有小小流心既蛋呀,好味呀。肉款我哋就揀咗特級霜降牛肉 牛既油脂分布均勻 食落有油香 入口即溶秘製牛肋排非常入味 配埋生菜食唔油膩仲有個部隊鍋 份量適合兩人 剛剛好。地址:新麻蒲 BBQ (將軍澳)將軍澳坑口重華路8號東港城二樓225號舖最高為(5/5)味道⭐⭐⭐⭐⭐️價錢⭐⭐⭐⭐環境⭐⭐⭐⭐⭐️服務⭐⭐⭐⭐推薦星數⭐⭐⭐⭐⭐️#hkfood#hkfoodie#hkfoodbloggger#hkfoodblog#hkrestaurant#foodphotography#openricehk#foodpic#foodporn#picoftheday#instafood#topcitybiteshk#hkig#foodie#foodgasm食評#相機食先#食好西#吃貨#燒肉推薦#

今晚收工後,同朋友黎左將軍澳食燒肉,
哩間鋪都係我回憶之一,好多年無食啦,依家佢有好多個餐揀

我哋今次揀咗一個套餐 ss1
前菜有六款 夠晒開胃 酸酸甜甜辣辣地👍🏻👍🏻

爐邊蛋入面加咗泡菜 好有口感
爐邊蛋漿同前菜可以無限添加,唔使驚唔夠喉
好鐘意脆卜卜有小小流心既蛋呀,好味呀

肉款我哋就揀咗特級霜降牛肉
牛既油脂分布均勻 食落有油香 入口即溶
秘製牛肋排非常入味 配埋生菜食唔油膩
仲有個部隊鍋 份量適合兩人 剛剛好。

地址:新麻蒲 BBQ (將軍澳)
將軍澳坑口重華路8號東港城二樓225號舖

最高為(5/5)
味道⭐⭐⭐⭐⭐️
價錢⭐⭐⭐⭐
環境⭐⭐⭐⭐⭐️
服務⭐⭐⭐⭐
推薦星數⭐⭐⭐⭐⭐️

#hkfood#hkfoodie#hkfoodbloggger#hkfoodblog#hkrestaurant#foodphotography#openricehk#foodpic#foodporn#picoftheday#instafood#topcitybiteshk#hkig#foodie#foodgasm食評#相機食先#食好西#吃貨#燒肉推薦#新麻蒲#bbq
2019-10-29
  • 部隊鍋
2019-10-20 168 瀏覽
於逛街的時候, 看到此食店有Happy hour 時段, 只要在晚上8時45分或之後入去, 就可以點選happy hour 套餐!!Happy hour 套餐有2款, 一款是可選3豬一牛的222元套餐! 另一款可3牛一豬的252套餐! 需我們選了252元這一款!!我們選了豬頸肉, 牛護心肉, 牛五花和牛肋排, 說實在肉的份量不多, 甚至可以用少來形容, 二個人食可能未必夠飽, 但肉醃得很入味, 就算不點醬油也覺得味道很入味!!另外這醬料酸酸甜甜, 味道配合得唔錯, 肉類點上這醬油後能將肉的鮮味進一步帶出來!!! 在4款肉類中, 個人覺得豬頸肉是最出色的,所以最後追加多一碟!!!來個食飽飽!!!最後加多一杯酸柑桔酸醋, 這杯醋的味道十分不錯

最後加多一杯酸柑桔酸醋, 這杯醋的味道十分不錯

2019-10-19
2019-10-13 2058 瀏覽
我在上手手提電話還未報銷之前,已經光顧過位於將軍澳坑口「東港城」二樓,「一田超市」旁邊舖位裡面韓國燒烤餐廳「新麻蒲BBQ」,還曾經試食「新麻蒲BBQ」裡面的雪花冰甜品。可惜好景不常,現在坑口分店的「新麻蒲BBQ」,已經再沒有辦法製造和提供雪花冰甜品,我拿着上手「開飯喇」戶口第一次光顧坑口「新麻蒲BBQ」的時候,當時還有雪花冰提供。而且「新麻蒲BBQ」製造的雪花冰甜品「紅豆豆粉雪花冰」,一次過同時能夠提供來自黃豆豆粉、紅豆跟牛奶裡面的甜味。雖然「新麻蒲BBQ」「雪花冰」份量不算最大,但是已經夠食。可惜現在的將軍澳坑口分店「新麻蒲BBQ」裡面,再不可能食到「雪花冰」甜品,是非常可惜的事。不過話說現在很多有提供韓國風格牛奶「雪花冰」甜品的食店,還多食店都經常因為機器故障而停售,問題殊途同歸,都是在於製冰機器和政府衛生監管。由上手「開飯喇」戶口至今,我都已經食了很多次跟韓國「雪花冰」有關的「閉門羹」。機器故障這個問題看似是很正常的事,但是我對我來說卻是難以置信。相反地,現在有些不屬於提供韓國菜的餐廳,例如以前西環的「半X主義」,還有尖沙咀的「2DX」,反而能夠提供牛奶「雪花冰」甜品,食店跟「雪

相反地,現在有些不屬於提供韓國菜的餐廳,例如以前西環的「半X主義」,還有尖沙咀的「2DX」,反而能夠提供牛奶「雪花冰」甜品,食店跟「雪花冰」的表現,有時還比韓國菜餐廳來得更可靠。

說回坑口分店的「新麻蒲BBQ」,我最後即食不到「雪花冰」,但是始終也需要食晚飯。所以我點了跟「炑X韓烤」類似的肉類,包括一碟「秘製牛五花肉」,另加一碟「春川烤雞肉」。

我為免重蹈上次在調景嶺「炑X韓烤」,食到價錢超出預算,需要依靠提款卡和「銀聯」方式付款結賬的覆轍,所以選擇燒烤食品的過程,就變得更加小心翼翼。幸好「新麻蒲BBQ」不需要限定食客最低消費。

結果我選擇了一碟「牛五花肉」加一碟「春川烤雞」,再加上食店自己版本的倒插果味雞尾酒沙冰飲品「Cocktail Rita - I'm Fine」,總價錢已經需要港幣二百元左右,我才剛剛好夠錢付款而已。

如果我不是忽然想飲汽酒倒插沙冰飲品的話,其實我本來想找預算,用點「新麻蒲BBQ」的「冷麵」。星期日晚餐偶然食一碗冰涼的韓國水冷麵,感覺會比較舒暢一點。

「Cocktail Rita - I'm Fine」雖然屬於韓式的倒插雞尾酒飲品,但是飲品實際上的酒精感覺不算很強烈,飲品進入到食道,也沒有任何不舒服的感覺出現。

至於「Cocktail Rita - I'm Fine」沙冰實際的味,跟選擇的雞尾酒味道相若,都是蜜桃味雞尾酒,飲品裡面充滿了濃厚的蜜桃甜味,甜味足夠暫時掩蓋雞尾酒的酒精濃度。

Cocktail Rita - I'm Fine

至於「新麻蒲BBQ」的「秘製牛五花肉」,就有點讓我感到有點失望了,因為「秘製牛五花肉」牛肉實際的厚度很弱,每塊牛肉實際製成品只有薄薄的感覺,很容易就能夠燒熟。

即使像我這種沒有耐性的人,都發現「新麻蒲BBQ」的「秘製牛五花肉」,很容易就能夠完全燒熟,食客可能要小心把牛肉燒得太熟,牛肉一旦燒得太熟,可能會影響口感。

我就自問我的「秘製牛五花肉」燒得不會過熟,因為我的耐性驅使我,想儘快把「秘製牛五花肉」直接放入口享用,燒到九成熟的「秘製牛五花肉」口感偏韌,但又不是韌得難以咀嚼。
新麻蒲秘製牛五花肉

而且「新麻蒲BBQ」「秘製牛五花肉」本身已經預先醃製預備好,所以「新麻蒲BBQ」「秘製牛五花肉」不用再點醬汁調味料,牛肉味道已經有足夠的鹹味。

至於「新麻蒲BBQ」的「春川烤雞」,「春川烤雞」裡面的味道還是跟我以食過的「新麻蒲BBQ」「春川烤雞」一模一樣,味道都是偏甜,因為食店在雞肉醃料裡面加入類蜜糖的材料。

至於「春川烤雞」的口感方面,「新麻蒲BBQ」安排了一件來自去骨雞上髀的雞扒肉,加一件雞中翼提供給我燒烤。
春川烤雞

雞扒肉比雞中翼更加容易燒熟,原來「新麻蒲BBQ」採了類似「炭火爐」的方式,作為店舖裡面的燒烤爐,然後在燒烤爐上方加上一層鋼製燒烤網。

所以「春川烤雞」跟「秘製牛五花肉」,都很容易被「新麻蒲BBQ」的炭火燒熟,燒烤時間控制不妥的話,甚至有可能會意外燒燶,幸好我沒有類似問題發生。

「春川烤雞」的味道因為有類似蜜糖的調味料醃漬,所以烤雞雞肉的味道變得很甜,再把甜味的烤雞肉點鹹味醬油,鹹甜兩種味道反而未必能融合。

所以我覺得直接享用「新麻蒲BBQ」已經燒熟的「春川烤雞」雞肉,已經是最好的選擇,不用再點醬油了。
2019-09-15
Cocktail Rita - I'm Fine
新麻蒲秘製牛五花肉
春川烤雞
  • CocktailRita-I'mFine
2019-10-08 167 瀏覽
好想去韓國,但又冇假期,唯有食住韓燒頂住先~呢間餐廳好隱閉,去到東薈城,上L2,見到Watson’s ,轉右,行到最尾就到!近排裝修,搞到我揾左好耐!入到餐廳,我同媽媽被安排坐4人位,好寬敞!由於太肚餓,就先食下前菜,有昆布,芽菜,泡菜。。。仲有沙律🥗都幾開胃,份量都好夠!主菜-特級霜降牛肉望落紋路清淅分明,油花較多,而且好滑,佢溶雪後,冇血水味,而且幾厚切,吾會太薄,好有口感!果然係師傅精心挑選的A++牛肉!火山芝士泡菜炒飯賣相幾靚!泡菜吾算好重泡菜味,吾夠辣,所以吾夠惹味!不過,好多芝士,十分邪惡⋯⋯炒飯都好夠乾身,一粒一粒,不錯!最有驚喜係爐邊免費送嘅蛋,少少泡菜味,吾會太單調!整體來說,環境幾舒服,都乾淨衛生。
好想去韓國,但又冇假期,唯有食住韓燒頂住先~

入到餐廳,我同媽媽被安排坐4人位,好寬敞!

主菜-特級霜降牛肉

火山芝士泡菜炒飯
最有驚喜係爐邊免費送嘅蛋,少少泡菜味,吾會太單調!
整體來說,環境幾舒服,都乾淨衛生。
2019-10-08
2019-09-28 244 瀏覽
很久沒有吃韓國菜,突然非常想吃,上openrice找了找,找了一家距離比較近的餐廳來試試,就是shinmapo bbq,中文名新麻浦bbq。一來到,差點找不到地方,它坐落在東港城二樓的一個小角落裡,在一田超市旁邊,有點難找,這也可能是為什麼我雖然一直住在附近但從來都沒試過的原因吧。這裡的設計是非常典型的韓式燒烤設計,因為不算太餓的原因我和家一只點了一個人蔘雞湯套餐($92),包一個飲料(青梅果醋)和一份單點的霜降牛肉($99)來烤,打算嘗嘗鮮。如果是真的想來烤肉的話建議可以點它的烤肉套餐,會更化算。霜降牛肉未燒時看它的賣相已經覺得是挺吸引的,牛肉的色相和紋理很漂亮,吃下口不會太肥太油,點了醬汁之後挺不錯。燒烤盤旁還有蛋漿,隨著你烤肉之後會變成蛋餅,可以吃,挺新奇。比較喜歡的是它的吸風管設計,可以拉到很低,不怕渾身都是烤肉味。人蔘雞湯也是挺不錯的,鹽是自己加的所以可以自己調味,雞肉很嫩,給個贊。湯也挺足料,還有鮑魚。

1K
2019-09-23 223 瀏覽
星期六同朋友去左食韓燒,呢間餐廳之前都食過,覺得好好食,所以今日就同朋友再黎食午餐。呢度既午市套餐真係好抵食,價錢唔貴,跟埋野飲,仲要買三送一,最岩約埋一班朋友,四個人一齊食,抵到爛。食韓國菜最正就係有任食既前菜!我地點左兩個午市套餐,其中一個係烤肉伴冷麵。韓國既水冷麵係我既至愛啊,水冷麵既質地好彈牙,而且冷麵既湯有啲酸酸地,好清新同開胃!另一個套餐就係豬肉套餐,啲豬肉就自己燒,仲有任食既爐邊蛋,食到勁飽,好抵食啊!我地仲點左個豉油蟹。豉油蟹仲跟埋個韓式飯,上面有啲泡菜同埋其他料,豉油蟹上面仲有生雞蛋,將啲蛋汁撈埋白飯一齊食真係好惹味。豉油蟹既蟹肉亦都好正,夠juicy!跟餐仲有特飲。食得咁豐富,埋單都唔使四百蚊。

食韓國菜最正就係有任食既前菜!
跟餐仲有特飲。
食得咁豐富,埋單都唔使四百蚊。
  • 前菜
  • 豬肉套餐
2019-09-22 128 瀏覽
😋😆初開店時,水準及味道也可以,午市是四送一優惠,但是最近幫襯發現,食物質量下降了,泡菜豬肉飯的豬肉,只是薄簿的幾片,份量也少了很多!要求不高,也可以接受!我给食物整體評分5.5😉
2019-09-21 127 瀏覽
約了朋友到將軍澳午餐,這是家韓國燒烤店,有地址有名字的,但來到坑口的東港城,都係搵咗好耐先至搵到間舖頭,事關將軍澳唔係我地頭,而且确實啲舖頭號碼好多都唔show出來,因此……禮拜一至禮拜五都有午市套餐,估唔到今日禮拜六都有,當然同平日的菜式有啲唔同。今天點咗两個套餐同一份韓式醬油醃生蟹伴飯。烤肉與冷麵每份82蚊,有已烤好同埋入味的肉類及大大份的冷麵,口感非常好,又爽又冰滑,係呢個極度熱辣嘅秋天實在是一大恩物,清走啲『熱』氣。另一份豬肉套餐有需要自己燒的生肉,包括有護心肉,秘製豬頸肉及什錦菇類,花咗少少時間换來美味的食物,满足感倍增。而酱油蟹係我哋鍾意的韓國食物,當然没有我哋失望。跟餐嘅飲品藍天檸檬汽水及石榴果醋亦满足了我同朋友的不同口味,正。

而酱油蟹係我哋鍾意的韓國食物,當然没有我哋失望。

2019-09-11 184 瀏覽
這家韓國餐廳都開了頗久的,但今天第一次幫襯。質素都幾好。環境來講的話,雖然店面不算大(因為跟nene chicken合併)但坐起來還是挺舒服的,不會覺得很擠。服務生都好nice,會時不時幫你整理食物的擺放位子,讓你用餐時方便點。這次點了三款肉類。特級霜降牛肉牛肉超厚實!烤起來香香的,用生菜包肉然後點醬更美味。份量大概4大塊左右,2個人吃剛剛好,價錢也不算太貴牛舌的話個人覺得還算不錯,咬起來感覺有一點燒得過熟,還是挺香的!新麻浦五花肉五花肉簡直必點,厚度跟份量一點都不吝嗇,而且味道不輸在韓國吃的五花肉。必推必推!春川辣味烤雞這個烤雞很特別,味道甜甜辣辣的,而且雞肉超嫩的!本人不是很能吃辣,但這個辣度我覺得剛剛好。藍天檸檬汽水烤肉一定得配汽水喝才爽啊!這個外觀已經夠值得打卡了,而且味道酸酸甜甜的,好好喝,也很解膩!除了這些之外,他還有送最基本的韓式前菜。然後烤盤的邊邊還可以無限添加蛋漿!蛋漿配泡菜煮的話會更好吃!總之整體體驗很滿足!下次再去試試看他的冰點,看起來好吸引人呢!
特級霜降牛肉
新麻浦五花肉
春川辣味烤雞
藍天檸檬汽水
  • 藍天檸檬汽水
2019-09-09 799 瀏覽
今日放工同朋友黎東港城shopping呢度好多餐廳試下呢間新麻蒲先我地兩個女仔唔係叫左好多野食不過都好夠食首先有前菜 酸海帶 同 泡菜兩款都好好食 酸海帶昆布 好開胃爐邊蛋勁正 有蛋漿+泡菜 熟左記得快d撈起如果唔係太熟就唔嫩可以免費任加 店員主動問我地加唔加 幾貼心主菜方面叫左芝士泡菜炒飯熱辣辣上到黎 拉芝 好正呀!炒飯炒得好香入面有小小泡菜 有d細細粒青椒紅椒咁 個底有d蛋 口感一流 好豐富叫左幾款肉黎燒:薄切特級牛舌春川辣味烤雞五花肉春川辣雞好推介 葉得好入味 食落去唔辣 反而係甜甜地 好似平時bbq 雞排不過佢係更加滑 叫一份有一塊雞排一隻雞翼五花肉 一大條 燒到差不多就剪開佢黎再燒中間好有油香 脂肪比例適中 特級霜降牛 好靚,有4塊脂肪分佈平均食落好有油香 入口即溶酸話梅汽水🥤 走冰幾好飲 酸酸地既汽水 好開胃 第一次飲不過冇中伏 真係幾好飲呢間都幾抵食呀 ~可以一試
今日放工同朋友黎東港城shopping

酸話梅汽水🥤 走冰

呢間都幾抵食呀 ~可以一試

• 前菜
2019-08-30 245 瀏覽
我之前從未食過呢間餐廳果日去探親友,而親友介紹下試一試食午餐點知中伏!呢間餐廳係我食過最污糟,服務態度最差既一間唔好講啲食物好唔好食,雖然好老實味道只屬一般而份量亦都唔多,濃牛骨湯是極清淡,湯內竟有台式牛展以呢個價錢絕對有其他更好選擇!但衛生情況係極度惡劣!我同老公去食飯,台面有支水放左係到我地就倒水來飲,支水應該唔係滿哂既所以飲完水我地想叫職員加水/換過支水比我地點知慣手打開個蓋,發現蓋多極多黑色污跡而呢啲污跡係可以用手抺得甩!到底要幾耐無清潔既情況下先可以咁污糟?我地見到已經好驚,再無掂過支水&飲水食完飯無耐,我老公先發現有肚痛情況繼而我亦都有肚痛&肚瀉情況因為我懷孕中,我已確定進食既野係絕對全熟但竟然都會有肚瀉問題?!我絕對懷疑係飲左啲污糟/受污染既水引致我事後聯絡店家,告知呢個情況點知店家態度傲慢,愛理不理,不想回覆我!已經講左,我正在懷孕,我食完呢間餐廳唔舒服,肚痛肚瀉但都毫無關心客人情況可說係一間好涼薄既餐廳同時我亦都已報食環署跟進呢個情況因為我真無未遇過每人咁嬲既用餐體驗!
點知中伏!呢間餐廳係我食過最污糟,服務態度最差既一間
唔好講啲食物好唔好食,雖然好老實味道只屬一般
而份量亦都唔多,濃牛骨湯是極清淡,湯內竟有台式牛展
以呢個價錢絕對有其他更好選擇!

但衛生情況係極度惡劣!
我同老公去食飯,台面有支水放左係到
我地就倒水來飲,支水應該唔係滿哂既
所以飲完水我地想叫職員加水/換過支水比我地
點知慣手打開個蓋,發現蓋多極多黑色污跡
而呢啲污跡係可以用手抺得甩!
到底要幾耐無清潔既情況下先可以咁污糟?
我地見到已經好驚,再無掂過支水&飲水

食完飯無耐,我老公先發現有肚痛情況
繼而我亦都有肚痛&肚瀉情況
因為我懷孕中,我已確定進食既野係絕對全熟
但竟然都會有肚瀉問題?!
我絕對懷疑係飲左啲污糟/受污染既水引致

我事後聯絡店家,告知呢個情況
點知店家態度傲慢,愛理不理,不想回覆我!
已經講左,我正在懷孕,我食完呢間餐廳唔舒服,肚痛肚瀉
但都毫無關心客人情況
可說係一間好涼薄既餐廳

同時我亦都已報食環署跟進呢個情況
因為我真無未遇過每人咁嬲既用餐體驗!
2019-08-27 200 瀏覽
夏天想食韓燒最好就是去商場,有冷氣唔怕熱。今次去東港城新麻薄BBQ,其實平時成日經過都未食過,但今次見到有個summer set幾吸引,所以就試下啦!一坐低就已經見到有好多前菜,正好我好肚餓,可以食住燒!沙律菜用上較高級既菜,加上一些甜甜地既粟米汁,好好食,被我一個KO晒。我認為最好食既前菜就係海帶,醋味重,但又帶有甜味,好開胃,可以食好多!其餘三款前菜都唔錯,泡菜唔會太辣太鹹!等左一陣,主角終於出場啦。嘩,牛仔骨好大件,卷到好似瑞士卷,所以燒時一定要剪開。好有牛味,有咬口,只有一支骨在未端,食時都好方便!霜降牛肉較牛仔骨軟身,容易咬,雪花紋好靚,好食!我認為最好味係牛肋排,超腍身,一咬即斷,份量亦好多,愛食牛的必點!燒完再用菜包住食落好清新,菜好新鮮爽脆丫!

一坐低就已經見到有好多前菜,正好我好肚餓,可以食住燒!

其餘三款前菜都唔錯,泡菜唔會太辣太鹹!

水源特級牛仔骨

霜降牛肉較牛仔骨軟身,容易咬,雪花紋好靚,好食!
水源霜降牛肉

水源牛肋排

燒完再用菜包住食落好清新,菜好新鮮爽脆丫!

水源霜降牛肉
水源牛肋排
2019-08-23 176 瀏覽
我最喜愛食物之一就是韓燒啦,所以一兩個月總會去一次。今次去新麻蒲BBQ,佢有好幾間分店,之前食過都唔錯。估唔到平日夜晚都幾多人,大部分都食韓燒。餐廳環境及設計都幾好,坐位亦闊落,幾舒服。未點肉類前已有五種前菜及生菜,可以無限任添。個人最愛泡菜及海帶,泡菜不太辣、易入口。海帶酸酸甜甜、好開胃。開完個胃就係食肉時候,我超愛食牛,無牛不歡,所以點了summer set!有三款牛,牛仔骨、牛肋排及霜降牛。牛仔骨有嚼口,好有牛味,而且好大塊!牛肋排好嫩滑,脂肪比例剛好,食多多都得,個人認為唔包生菜更享受,超讚!霜降牛都好腍,這款牛味最重,食完會回味一番!生菜加上前菜及牛肉都幾特別哦,酸酸加鹹鹹的。爐邊蛋亦是我愛食的,可以無限任添,食左三轉,抵晒!食完發現有將軍澳職人專享,可以慳幾十蚊,唔錯!食完美味既牛肉已經無肚再食甜品,但見到雪花冰真的好吸引,下次吃吧!

未點肉類前已有五種前菜及生菜,可以無限任添。

生菜加上前菜及牛肉都幾特別哦,酸酸加鹹鹹的。

爐邊蛋亦是我愛食的,可以無限任添,食左三轉,抵晒!

食完發現有將軍澳職人專享,可以慳幾十蚊,唔錯!

2019-08-22 2205 瀏覽
之前聽朋友講東港城有兩間食韓國嘢嘅係姊妹店 係一邊食韓燒可以叫另外隔離間店嘅炸雞😂 另外間Nene chicken 之前係朗豪坊食過 好唔錯!而呢間都新麻蒲話自己係韓國最多分店嘅燒肉 黎食下係咪真係咁ok 先😆 有個新出嘅夏日套餐 2 人份量 我地3 個女仔唔係話咁大食 所以就叫黎share 食🤤 先上左d 任fill 嘅前菜 有辣辣地嘅泡菜、清爽嘅青瓜、海草、腸仔😎 個腸仔同埋海草都幾好味我哋都有refill 到👍🏻然後上左3 碟菜 d 生菜可以用嚟包肉食 另外個兩個係沙拉 比較鍾意好似酸奶粟米味嘅 好特別👍🏻😂 呢個夏日套餐有三款牛,分別係水原霜降牛肉、水原牛肋扒、水原特級牛仔骨。水原霜降牛肉較重牛肉味 特別juicy 有咬口;水原牛肋扒就比較嫰口,係我地最鍾意食嘅;水原特級牛仔骨份量最多 較厚身 拉出黎成條骨都見到係中間🤣👍🏻 雞蛋都可以refill!熟得比較慢 入面仲有d 泡菜更有口感🤤 點肉推介點一點呢個麻油 好香!然後先再點豉油~

點肉推介點一點呢個麻油 好香!然後先再點豉油~

2019-07-17
2019-08-11 275 瀏覽
呢度嘅lunch set平到喊,$78已經有一個,最平$68就有添🥰1️⃣火山芝士泡菜炒飯🍛 $78芝士🧀嘅份量好多,同埋一定要親熱嘅時候撈埋啲泡菜炒飯🥢,咁樣啲芝士🧀先做到拉絲嘅效果。唔食得辣嘅朋友就會覺得泡菜炒飯有微辣嘅感覺,而且都幾飽肚👻🙆🏻‍♀️美味指數:7/10💡整體來講,食物質素中規中矩,想平平哋食個韓式料理就晏晝來呢度食都幾唔錯😬
[坑口~新麻浦BBQ]
1️⃣火山芝士泡菜炒飯🍛 $78