2019-08-23 176 瀏覽
我最喜愛食物之一就是韓燒啦,所以一兩個月總會去一次。今次去新麻蒲BBQ,佢有好幾間分店,之前食過都唔錯。估唔到平日夜晚都幾多人,大部分都食韓燒。餐廳環境及設計都幾好,坐位亦闊落,幾舒服。未點肉類前已有五種前菜及生菜,可以無限任添。個人最愛泡菜及海帶,泡菜不太辣、易入口。海帶酸酸甜甜、好開胃。開完個胃就係食肉時候,我超愛食牛,無牛不歡,所以點了summer set!有三款牛,牛仔骨、牛肋排及霜降牛。牛仔骨有嚼口,好有牛味,而且好大塊!牛肋排好嫩滑,脂肪比例剛好,食多多都得,個人認為唔包生菜更享受,超讚!霜降牛都好腍,這款牛味最重,食完會回味一番!生菜加上前菜及牛肉都幾特別哦,酸酸加鹹鹹的。爐邊蛋亦是我愛食的,可以無限任添,食左三轉,抵晒!食完發現有將軍澳職人專享,可以慳幾十蚊,唔錯!食完美味既牛肉已經無肚再食甜品,但見到雪花冰真的好吸引,下次吃吧!

未點肉類前已有五種前菜及生菜,可以無限任添。

生菜加上前菜及牛肉都幾特別哦,酸酸加鹹鹹的。

爐邊蛋亦是我愛食的,可以無限任添,食左三轉,抵晒!

食完發現有將軍澳職人專享,可以慳幾十蚊,唔錯!