2019-09-21 127 瀏覽
約了朋友到將軍澳午餐,這是家韓國燒烤店,有地址有名字的,但來到坑口的東港城,都係搵咗好耐先至搵到間舖頭,事關將軍澳唔係我地頭,而且确實啲舖頭號碼好多都唔show出來,因此……禮拜一至禮拜五都有午市套餐,估唔到今日禮拜六都有,當然同平日的菜式有啲唔同。今天點咗两個套餐同一份韓式醬油醃生蟹伴飯。烤肉與冷麵每份82蚊,有已烤好同埋入味的肉類及大大份的冷麵,口感非常好,又爽又冰滑,係呢個極度熱辣嘅秋天實在是一大恩物,清走啲『熱』氣。另一份豬肉套餐有需要自己燒的生肉,包括有護心肉,秘製豬頸肉及什錦菇類,花咗少少時間换來美味的食物,满足感倍增。而酱油蟹係我哋鍾意的韓國食物,當然没有我哋失望。跟餐嘅飲品藍天檸檬汽水及石榴果醋亦满足了我同朋友的不同口味,正。

而酱油蟹係我哋鍾意的韓國食物,當然没有我哋失望。