野食👌,但環境真係好嘈,啲侍應真係好嘈,成日丫大個口係咁講野,係咁傾私人野。真係好想靜靜地食個飯。唔係唔比講野,但都唔係係咁講係咁講大佬,把聲又尖,有時都係想安靜地食個飯啫。
2024-02-18 183 瀏覽
本來去附近吃飯,因為太多人,見隔離孖寶去骨海南雞冇乜人,入到去原來佢都做好多外賣!外賣套餐$49,好抵,難怪咁多單!見啲人通常嗌海南雞飯,海南雞飯好大碟,就嗌海南雞飯,呢間嘢好耐之前已經見佢派傳單排到嚟屋企附近,但係好遠,一直都冇諗過會嚟食。一開始就上咗一人一個湯,雞腳有粟米紅蘿蔔,不過睇唔到湯渣,南瓜湯好甜,諗起上次響旺角食嗰間海南雞,又係有南瓜湯,唔通海南人鍾意飲南瓜湯?因為香港出街食飯好少會飲南瓜湯。老公嗰個係加大:我就標準口水雞,上枱以為攞錯,原來口水雞啲雞係普通海南雞,只係另外上一碟辣醬:唔係好辣,因為我叫小辣,飯係標準,佢可以加辣,分大中小,我係小辣,下次可以嗌個中辣,或者大辣,個套餐其實仲抵,有埋菜$65咋嘛,我嗰個細啲45,佢嗰個55,個女就食雞扒肉燥飯:都好多飯,雞扒即炸,所以等好耐,啲肉都OK,冇雪味,不過佢見我哋食得咁滋味,佢話下次都係食返海南雞飯!

老公嗰個係加大:

2024-01-27
2023-09-16 389 瀏覽
今日係附近工作,係屯門周圍行下搵外賣,見海南雞都幾吸引。今次叫左一份例牌海南雞。部分位置有骨,雞既肉質幾滑,醬料都算味濃,職員好有禮貌,如果下次有多d quota會想幫襯海南雞飯。
2023-09-16
2023-09-13 291 瀏覽
今日lunch經過孖寶去骨海南雞,之前聽人講話呢間啲雞唔錯,所以入去試下。點咗個海南雞飯套餐$65,包一碟生菜同雞腳湯,凍飲要另加$6, 即$71埋單。上菜上得幾快,幾分鐘就上晒全部嘢。個雞湯飲到有南瓜,好濃郁,隻雞腳啲腳甲未剪,睇到都唔開胃,所以冇吃。海南雞飯啲雞份量算多,佢仲俾咗隻脾我,但啲雞唔夠嫩滑,其中有幾件雞仲食到有骨,好一般。個飯好黃,但冇乜味,名過其實。啲嘢食麻麻都算,仲要越食越熱,好似冇開冷氣咁,我食到彪標晒汗,我後面檯的女士都同店員講話好熱。總括來說,試一次就夠。

上菜上得幾快,幾分鐘就上晒全部嘢。

總括來說,試一次就夠。
2023-08-07 313 瀏覽
今日又去屯門練箭,練習前都搵d野食下,呢間孖寶海南雞好耐之前都試過唔錯,今日又黎食佢啦。店面細細,得幾張枱一眼望晒,人多時會比較迫d,今日中午1點左右黎都唔算好多人,但都有幾枱食客,地方細細就唔方便影個環境啦。坐底後都睇下餐牌,除左海南雞都仲有其他飯餐,價錢都係5-60蚊左右,不過都無包飲品,如加飲品就加6蚊,都合理。去骨口水雞飯(中)飯有得揀大或中,價錢差10蚊,由於不是太肚餓所以就揀個中size,黎到飯量就約1個飯碗左右,唔太肚餓當茶餐食都ok,先講講飯可揀白飯同油飯,我就揀油飯,佢地都係我鍾意既黃薑飯,黃薑味少少唔太濃,飯既質量偏硬身少少,我個人就ok,好過食濕飯,口水雞都係用返去骨海南雞,辣汁同雞係分開上,雞俾左脾位都幾滑,雞皮都爽口係差咁d啫喱,辣汁就少少酸辣同平時食開既口水雞辣汁有分別,都缺咁d花生香,我個人如果當海南雞點酸辣汁食係ok既,但如果一心想食正式既口水雞個感覺就會差d。凍檸茶跟餐加6蚊,叫左少甜但都朗偏甜dd,如果無少甜可能會更甜,要留意下,茶味輕微,凍飲水準普通無特別出色。整體黎講海南雞小店質素都叫唔錯,價錢都算合理,行開附近想食海南雞我都會再食。

凍檸茶

凍檸茶

2023-06-01 421 瀏覽
聽聞呢間海南雞飯好出名,但小弟都唔覺有什麼吸引力!原因好簡單,睇雞及飯已經沒什麼吸引動力!直至有一日,有一位鄰居 買飯返黎,買多左盒!覺得味道普通,就請我食!打開一看,d飯黃到咁既顏色一係就好重味,一係就完全冇味!試左一啖,完全冇味,都唔明整到d飯咁黃做乜鬼!你比白飯黎咪算囉,見到d飯咁黃又冇味,真係擔心廚房究竟落左乜野去煲呢d飯....食左一啖就算難怪鄰居會比我食到雞方面,係正常既去骨雞,偶然有一兩舊有少少碎骨,擺到明廚房人手方面偷懶...雞肉係幾滑,不過係正常應該要有既!如果連呢一點都做唔到真係執左佢啦仲有既就係乜野醬都冇?齋食呢d去骨雞去送飯?真係好好笑,我去買燒味飯都有薑蓉送啦!坦白講,呢碟飯如果賣50蚊以上真係好過去搶!好采唔係用自己錢去買,否則喊出黎都似
聽聞呢間海南雞飯好出名,
但小弟都唔覺有什麼吸引力!
原因好簡單,睇雞及飯已經沒什麼吸引動力!

直至有一日,有一位鄰居 買飯返黎,買多左盒!
覺得味道普通,就請我食!

打開一看,d飯黃到咁既顏色
一係就好重味,一係就完全冇味!

試左一啖,完全冇味,都唔明整到d飯咁黃做乜鬼!

食左一啖就算
難怪鄰居會比我食

到雞方面,係正常既去骨雞,
偶然有一兩舊有少少碎骨,
擺到明廚房人手方面偷懶...

雞肉係幾滑,不過係正常應該要有既!
如果連呢一點都做唔到真係執左佢啦

仲有既就係乜野醬都冇?齋食呢d去骨雞去送飯?
真係好好笑,我去買燒味飯都有薑蓉送啦!

坦白講,呢碟飯如果賣50蚊以上真係好過去搶!
好采唔係用自己錢去買,否則喊出黎都似

2022-09-04 940 瀏覽
今晚屋企人懶得煮飯 所以我地叫左外賣食揀來揀去 最後大家決定揀呢間孖寶去骨海南雞而我就揀左呢個去骨海南雞飯(大)配白飯 仲可以揀配油飯添$63 去骨海南雞飯(大)配白飯薑黃雞飯係有d乾身,啲飯係一粒粒,好有薑黃味啲雞好滑 雞皮唔會有好多肥膏 大細適中個人覺得配甜豉油最夾 而薑蔥油嘅薑就真係太過搶味😢 我個人會覺得有點兒咸添份量算正常大小,會送一個普通餐湯我估個湯係南瓜粟米湯 味道5錯 好清甜~好有誠意 抵讚  都夠曬飽肚可惜5記得影相!算係幾滿足既一餐
今晚屋企人懶得煮飯 所以我地叫左外賣食
揀來揀去 最後大家決定揀呢間孖寶去骨海南雞
而我就揀左呢個去骨海南雞飯(大)配白飯
仲可以揀配油飯添
去骨海南雞飯(大)
$63 去骨海南雞飯(大)配白飯
薑黃雞飯係有d乾身,啲飯係一粒粒,好有薑黃味
啲雞好滑 雞皮唔會有好多肥膏 大細適中

份量算正常大小,會送一個普通餐湯
我估個湯係南瓜粟米湯 味道5錯 好清甜~
好有誠意 抵讚  都夠曬飽肚
可惜5記得影相!

算係幾滿足既一餐
2022-08-22
去骨海南雞飯(大)
2022-08-04 595 瀏覽
今日食左孖寶海南雞飯嘅外賣,50蚊到有一個套餐連湯連飯。首先講下佢個海南雞飯,個薑黃雞飯係十分之乾身,啲飯係一粒粒,好有薑黃味。另外啲雞好滑,同埋佢今日比左雞脾肉我,啖啖肉好正好juicy,個雞都冇咩雪味,下面墊著D芽菜索哂啲雞汁,好好味。最後要重點講既係佢既木瓜雞腳湯,超濃超好味超甜,嗰啲雞腳好高骨膠原,食落好脆皮,木瓜亦都好甜,飲完會好滿足,最緊要係冇味精,飲完唔會口渴。呢個餐俾50蚊比得好開心。
2022-06-27 487 瀏覽
外賣2人餐1. 無味精湯 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻南瓜粟米湯 南瓜味十分湯 啱我口味2.去骨海南雞👍🏻👍🏻👍🏻肉多 但有啲雪味 3. 油飯👍🏻👍🏻飯身偏硬4.油菜👍🏻👍🏻👍🏻5.糖醋排骨👍🏻👍🏻👍🏻唔錯 份量多2個人食好夠飽!!!
外賣2人餐

飯身偏硬

4.油菜👍🏻👍🏻👍🏻
5.糖醋排骨👍🏻👍🏻👍🏻
唔錯 份量多

2個人食好夠飽!!!
2022-06-27
外賣送餐
孖寶去骨海南雞(Tuen Mun)哩間係主打無味精嘅海南雞舖頭🐔 雖然舖頭細細 但係招牌同餐牌都幾搶眼👀 一於去試下佢~⌖ 去骨海南雞飯(中)跟湯🐔🍚💰$44海南雞都幾嫩滑 雞皮唔會有好多肥膏😙 大細適中 油飯嘅雞油味同埋香茅味都幾出😋 只係略嫌乾咗少少🤏 隔離配有三色醬(薑蔥油,甜豉油,泰式甜辣醬)個人覺得配甜豉油最夾 而薑蔥油嘅薑就真係太過搶味😢 整體份量來講就爭咁啲 大食少少嘅朋友應該要嗌大啲嘅份量嚕😌最後附送嘅湯真係超驚喜😳😳 係好濃郁嘅豬骨南瓜粟米湯🐖🎃🌽 飲落好清甜又足料 完全係住家湯嘅感覺 好有誠意 抵讚🥰☻ 回頭指數:8 / 10 #Fatshit_ami #Lunchtime #屯門美食 #港式美食 #香港美食 #食好西 #去骨海南雞 #去骨海南雞飯 #油飯 #豬骨南瓜粟米湯 #住家湯
孖寶去骨海南雞(Tuen Mun)

⌖ 去骨海南雞飯(中)跟湯🐔🍚
💰$44

☻ 回頭指數:8 / 10

孖寶曾海南雞飯係我十分喜歡甚至說最喜歡的一間海南雞飯店,因為它不同於其他海南雞飯,他的薑蔥蓉味道較淡油飯味道較濃十分好吃!再加上價格便宜,即是我不是住在附近,也會專門過去買但是最近一個月,可能來了一個新廚師,味道都變了首先薑蓉變得極鹹,好像在吃鹽,完全掩蓋了蔥的香味和薑闢腥的作用而油飯只有色沒有味,沒有了原來咸鮮的感覺希望這篇食評能反映到給他們知道,讓我能再品嚐到原來的味道,否則即是推出了全屯門送餐服務,也難以挽留我😔加上其中一位送餐小哥態度欠佳,請正視

但是最近一個月,可能來了一個新廚師,味道都變了

而油飯只有色沒有味,沒有了原來咸鮮的感覺

加上其中一位送餐小哥態度欠佳,請正視
外賣自取
2022-01-27 378 瀏覽
咖哩牛肉飯 $51咖哩香味濃沃,聞到都增添食慾,但係外賣送到嚟嘅外觀就偏差少少, 啲咖哩汁濕曬邊,一打開個蓋就 整污糟隻手。而且望落去係偏多油,女仕們揀呢個飯可能要三思下。牛肉分量適中,咬落軟淋,咖哩味道香辣,個辣度應該每個人都食到。整體味道其實唔錯,啲咖哩汁撈落飯度食真係好好送飯。份量算正常大小,會送一個普通餐湯。
咖哩牛肉飯 $51

2021-12-08 237 瀏覽
今晚又嚟試下孖寶去骨海南雞餐廳。平時淨係嗌開佢啲海南雞飯食,今日就轉下口味,試下佢嘅五香牛肉肉燥飯。外賣送餐速度同平時一樣咁準時,返嚟到嘅時候都仲係暖嘅,唔會變咗食冷飯。不過佢個盒飯嘅飯量其實齋睇落去都覺得比較細,一個正常男人晚飯嚟講可能會唔夠食,雖然個飯先49蚊唔算貴,但係呢點應該值得改善下。但係盒飯嘅味道就有水準嘅,牛肉夠淋夠容易咬,啲肉燥都唔會話太咸,味道啱啱好,撈埋落啲飯度一齊食簡直食唔停口,而且仲有個湯送,邊食邊飲唔會太口乾。
2021-12-08
10 分鐘 (外賣送餐)
2021-11-25 319 瀏覽
今日同同事一齊買孖寶去骨海南雞, 咁我哋其中一個就嗌咗下午茶餐嘅去骨海南雞,另一個就嗌咗正常晚餐嘅去骨海南雞,價錢相差十五蚊左右,主要係雞嘅份量唔同。味道嚟講係十分之好味嘅,啲雞夠曬嫩滑, 醬汁亦十分之出色,令人食唔停口,可惜個份量就細咗少少,以正常男性嘅晚餐黎講可能唔夠你食。另一個遺憾嘅就係去送錯咗,原本個下午茶真係叫咗油飯嘅,可惜畀咗個普通飯,呢點完全扣曬分。我哋同時都嗌咗個拍青瓜,呢個拍青瓜就好抵食啦,麻辣味夠過癮,分量都十足。
2021-11-24
2021-11-17 434 瀏覽
📍孖寶去骨海南雞飯孖寶係屯門區亦係出左名嘅海南雞飯,佢哋主打去骨海南雞,今日晏晝就同朋友去咗食個二人餐。二人餐超扺食🙈二人餐有半隻無骨海南雞/口水雞+一個小菜+一個油菜+油飯/白飯+超級靚湯😍呢度嘅員工好好,為我哋介紹+$28可以要多一樣小菜非常之抵。不過我哋兩個都比較細食所以就冇嗌啦😚今日我哋就叫左海南雞半隻+梅菜扣肉+油菜+白飯配南瓜湯😍海南雞真係一條骨都冇👍🏻今次食有啲鞋冇平時咁嫩滑,有三個唔同嘅醬料可以俾你配黎食😉呢到呢南瓜湯真係好足料,唔止有好多湯渣,分別有雞腳、紅蘿蔔、巨量南瓜🎃超級鮮甜☺️⼀定要試❗️小菜我哋就叫咗梅菜扣肉,今次有少少鞋,但係扣肉唔會太肥啱晒女仔食,之前有試過其他肉餅覺得太鹹,食過唔同嘅小菜之後,都係覺得梅菜扣肉最好食😋 梅菜仲可以拎嚟撈飯🙌🏻佢哋油菜就正常水準,佢啲飯亦好大碗,唔知點解我覺得油飯食得濟啲同埋乾好多☹️都係鍾意食白飯多啲🥰評分時間❣️ (最多五顆星,如不推薦會打交叉)食物質素⭐️⭐️⭐️環境⭐️⭐️服務質素⭐️⭐️⭐️⭐️價錢💸:埋單$158
📍孖寶去骨海南雞飯

評分時間❣️ (最多五顆星,如不推薦會打交叉)
食物質素⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️