2024-02-18 183 瀏覽
本來去附近吃飯,因為太多人,見隔離孖寶去骨海南雞冇乜人,入到去原來佢都做好多外賣!外賣套餐$49,好抵,難怪咁多單!見啲人通常嗌海南雞飯,海南雞飯好大碟,就嗌海南雞飯,呢間嘢好耐之前已經見佢派傳單排到嚟屋企附近,但係好遠,一直都冇諗過會嚟食。一開始就上咗一人一個湯,雞腳有粟米紅蘿蔔,不過睇唔到湯渣,南瓜湯好甜,諗起上次響旺角食嗰間海南雞,又係有南瓜湯,唔通海南人鍾意飲南瓜湯?因為香港出街食飯好少會飲南瓜湯。老公嗰個係加大:我就標準口水雞,上枱以為攞錯,原來口水雞啲雞係普通海南雞,只係另外上一碟辣醬:唔係好辣,因為我叫小辣,飯係標準,佢可以加辣,分大中小,我係小辣,下次可以嗌個中辣,或者大辣,個套餐其實仲抵,有埋菜$65咋嘛,我嗰個細啲45,佢嗰個55,個女就食雞扒肉燥飯:都好多飯,雞扒即炸,所以等好耐,啲肉都OK,冇雪味,不過佢見我哋食得咁滋味,佢話下次都係食返海南雞飯!

老公嗰個係加大:

2024-01-27