2023-08-07 313 瀏覽
今日又去屯門練箭,練習前都搵d野食下,呢間孖寶海南雞好耐之前都試過唔錯,今日又黎食佢啦。店面細細,得幾張枱一眼望晒,人多時會比較迫d,今日中午1點左右黎都唔算好多人,但都有幾枱食客,地方細細就唔方便影個環境啦。坐底後都睇下餐牌,除左海南雞都仲有其他飯餐,價錢都係5-60蚊左右,不過都無包飲品,如加飲品就加6蚊,都合理。去骨口水雞飯(中)飯有得揀大或中,價錢差10蚊,由於不是太肚餓所以就揀個中size,黎到飯量就約1個飯碗左右,唔太肚餓當茶餐食都ok,先講講飯可揀白飯同油飯,我就揀油飯,佢地都係我鍾意既黃薑飯,黃薑味少少唔太濃,飯既質量偏硬身少少,我個人就ok,好過食濕飯,口水雞都係用返去骨海南雞,辣汁同雞係分開上,雞俾左脾位都幾滑,雞皮都爽口係差咁d啫喱,辣汁就少少酸辣同平時食開既口水雞辣汁有分別,都缺咁d花生香,我個人如果當海南雞點酸辣汁食係ok既,但如果一心想食正式既口水雞個感覺就會差d。凍檸茶跟餐加6蚊,叫左少甜但都朗偏甜dd,如果無少甜可能會更甜,要留意下,茶味輕微,凍飲水準普通無特別出色。整體黎講海南雞小店質素都叫唔錯,價錢都算合理,行開附近想食海南雞我都會再食。

凍檸茶

凍檸茶