餐廳: 天 · 悠蔬食
資訊:

2024-03-30 26 瀏覽
之前已經同屋企人黎過呢間餐廳,大家對食物都讚不絕口。過左一排再黎,餐牌換左,keep住有新鮮感。今次一個人黎,因為新一年想每星期食一天素,於是唸起呢間餐廳。餐廳一邊用粉紅色少女風做主調,靠窗一邊就係湖水綠的卡位,有空間感又夠光猛。前菜點了甘筍蕃茄桃膠忌廉濃湯配香脆法包湯真材實料,而且夠creamy,加上桃膠來增加口感,有創意又好味。法包面頭加上香草油,食落脆卜卜又夠香。葡汁芝士菠菜猴菇焗黃金蛋炒飯呢個一上枱,d醬汁仲係度滋滋作嚮,絕對是新鮮焗制。面頭的芝士層超厚,葡汁味亦都十分香濃。黃金蛋炒蛋仲加入了菠菜,菇,甘筍,薯仔和西芹等材料,十分豐富。猴菇有調味,咬落去一絲絲,跟肉的口感超似。雖然已經很飽,但忍唔住叫埋呢個宇治抹茶千層班戟。抹茶餅皮夠薄又軟熟,每層都加上忌廉薄層,食落去時,抹茶味係口腔慢慢併出,真係超級滿足。餐廳的食物有心思,制作用心,味道超出期望。無論素食或非素食,都應該可以係呢度搵到岩自己的野食。
之前已經同屋企人黎過呢間餐廳,大家對食物

都讚不絕口。過左一排再黎,餐牌換左,keep住有新鮮感。

今次一個人黎,因為新一年想每星期食一天

素,於是唸起呢間餐廳。餐廳一邊用粉紅色少

女風做主調,靠窗一邊就係湖水綠的卡位,有空間感又夠光猛。

前菜點了甘筍蕃茄桃膠忌廉濃湯配香脆法包

食落脆卜卜又夠香。

葡汁芝士菠菜猴菇焗黃金蛋炒飯

味,咬落去一絲絲,跟肉的口感超似。

雖然已經很飽,但忍唔住叫埋呢個宇治抹茶千

層班戟。抹茶餅皮夠薄又軟熟,每層都加上忌

廉薄層,食落去時,抹茶味係口腔慢慢併出,真係超級滿足。

餐廳的食物有心思,制作用心,味道超出期

望。無論素食或非素食,都應該可以係呢度搵到岩自己的野食。
2024-03-26 29 瀏覽
平時出街食飯都係大魚大肉多,好少光顧素食餐廳,總覺得素食餐廳嘅食物種類選擇少,而且以中式餸菜為主。今日我同朋友去咗荃灣呢間素食餐廳食晚飯打破咗我對素食餐廳嘅刻板印象。一入到餐廳見到餐廳設計好夢幻,牆身擺放咗不同嘅公仔,中間天花板仲懸掛咗好多熱氣球,好適合用黎打卡。而且,餐廳環境舒服,係約朋友食飯傾計嘅好地方。餐牌上有好多不同種類嘅料理。我地叫咗兩個晚市套餐,跟餐各自叫咗杯蘋果蘆薈冰茶,而主菜分別係:金沙羊肚菌露筍燴扁意粉配金沙腐皮卷($198)賣相好趣緻,意粉上上面擺放咗一舊「雞髀」,拆開後發現原來係腐皮卷!扁意粉配鹹蛋黃醬,加上好多金沙羊肚菌同露筍,味道吸引!風乾蕃茄野菜松子燴意大利飯配天婦羅美國蘆筍($188)番茄醬非常濃郁,番茄甜甜酸酸好醒胃!飯入面有好多菇菌,義大利飯唔會怕太硬,飯入面嘅松子同天婦羅蘆筍好香脆,配飯食帶黎豐富口感。而呢間素食餐廳都有好多甜品選擇,我地加錢叫咗:赤莓紅蓮(加$38)好精美嘅士多啤梨撻!撻嘅餅皮好鬆脆,一片片嘅草莓鋪喺撻上面,水果都新鮮,好好味。宇治抹茶千層班戟(加$28)蛋糕都算大件,抹茶味香濃,層層疊疊嘅千層蛋糕好吸引!今晚同朋友喺素食餐廳食野,

金沙羊肚菌露筍燴扁意粉配金沙腐皮卷($198)
金沙羊肚菌露筍燴扁意粉配金沙腐皮卷

風乾蕃茄野菜松子燴意大利飯配天婦羅美國蘆筍($188)
風乾蕃茄野菜松子燴意大利飯配天婦羅美國蘆筍

而呢間素食餐廳都有好多甜品選擇,我地加錢叫咗:
赤莓紅蓮;宇治抹茶千層班戟

赤莓紅蓮(加$38)

宇治抹茶千層班戟(加$28)
蛋糕都算大件,抹茶味香濃,層層疊疊嘅千層蛋糕好吸引!

今晚同朋友喺素食餐廳食野,估唔到都可以食到款式多樣嘅主食同甜品,打破咗我對素食餐廳嘅刻板印象~
蘋果蘆薈冰茶

2024-03-18
風乾蕃茄野菜松子燴意大利飯配天婦羅美國蘆筍
蘋果蘆薈冰茶
2024-03-26 21 瀏覽
今天晚上 ,我們去到荃灣荃新天地第二期地下 G08至11號舖, 天悠蔬食餐廳晚飯。天悠蔬食是一間素食餐廳, 從掛在餐廳大門口上面的招牌-悠字和 veggie都是綠色, 可以理解店主的用意,素食為主 。 進入餐廳,可以見到主要以粉紅色為主色, 例如全部粉紅色的餐椅和粉紅色的餐牌;天花板畫上藍天白雲的壁畫,與素食的主題互相配合;加上播放的輕音樂,環境令我們覺得十分舒服。 首先來了一份前菜-四喜烤夫 、一碗姬松茸椰子黃耳竹笙燉湯和兩杯飲品,凍蘋果蘆薈冰茶 及青嶺百香果梳打, 全部都能提神醒胃。侍應然後送上主菜: 金沙羊肚菌露筍燴扁意粉,配上金沙腐皮卷 和泰式鳳梨炒飯; 燴意粉很有特色,炒飯 炒得十分乾爽。 最後侍應送上甜品, 就是赤莓紅蓮 , 特別要一讚 ,這份甜品真是色香味俱全, 頂呱呱 ,好味道! 我們十分享受這次晚餐的體驗,又感謝侍應們的熱誠招待。 #leisurelyveggie # 荃灣楊屋道18號荃新天地二期地下G08 至11號舖 #maphk2021

我們十分享受這次晚餐的體驗,又感謝侍應們的熱誠招待。

#leisurelyveggie
# 荃灣楊屋道18號荃新天地二期地下G08 至11號舖
#maphk2021
金沙羊肚菌露筍会扁意粉 泰式凤梨炒饭
2024-03-21
金沙羊肚菌露筍会扁意粉 泰式凤梨炒饭
  • 赤梅红莲
2024-03-24 30 瀏覽
天.悠蔬食位於荃灣荃新天地二期地下餐廳外觀好引人注目因為天花位置用左藍天白雲的裝飾設計坐位擺放滿洋娃娃,粉紅坐位,非常少女風細看餐牌先知道原來係素食餐廳近年身邊既朋友,同事都講緊食素除左關注健康,又會關注到生態環境等餐廳晚餐時段推出日式素鰻魚薄餅,主角素鰻魚以淮山打成蓉,再加入紫菜及海草味黃咖哩藜麥野菜燴猴菇,薄餅同白飯$198大大碗咖哩蔬菜有西蘭花,椰菜花特別係炸芋頭 非常鬆化猴菇索晒咖哩汁非常入味薄餅非常脆而且好似酥皮質地白飯加黑芝麻拌咖喱一流春日限定甜品赤莓紅蓮 另加$38純素士多啤梨甜品皮脆士多啤梨新鮮,分量多估唔到食素都可以咁美味
天.悠蔬食位於荃灣荃新天地二期地下

餐廳外觀好引人注目

因為天花位置用左藍天白雲的裝飾設計

坐位擺放滿洋娃娃,粉紅坐位,非常少女風

細看餐牌先知道原來係素食餐廳

近年身邊既朋友,同事都講緊食素

除左關注健康,又會關注到生態環境等

餐廳晚餐時段推出

日式素鰻魚薄餅,主角素鰻魚以淮山打成蓉,再加入紫菜及海草味

黃咖哩藜麥野菜燴猴菇,薄餅同白飯$198
大大碗咖哩
蔬菜有西蘭花,椰菜花
特別係炸芋頭 非常鬆化

春日限定甜品

赤莓紅蓮 另加$38
純素士多啤梨甜品
皮脆
士多啤梨新鮮,分量多

估唔到食素都可以咁美味

2024-03-21
  • 咖哩
  • 赤莓紅蓮
都市人追求健康,身邊茹素的朋友日漸增多,BeautySearch 雖然不是素食者,但偶然也會吃素,素食的豐富膳食纖維,容易產生飽足感, 可以控制食量,同時為環保出一分力。  放工後,身心疲倦,在街市逛了好一會,也想不到吃甚麼,心血來潮便與蝦子餅來到《天 · 悠蔬食》吃一餐健康素食。這裡的裝潢與一般素食餐廳大不同,既時尚,又充滿童畫的夢幻感覺,環境雅緻舒適。食物選擇相當多,中西合壁,猶如多國菜,加上精緻外型,十分吸睛。我們揀選了晚市套餐,愛喝湯的我選擇 加$20 試試當中的周打黃耳桃膠忌廉濃湯,濃濃的忌廉湯中,加入黃耳、桃膠,更添口感,同時有助加強骨質堅韌度,更有健脾胃的作用。  搭配前菜羅馬番茄藜麥伴胡麻醬,清新口感,細細店,少食添滋味。白松露美國蘆筍南瓜紫薯鮮豆包焗千層闊麵,即叫即焗,上桌時熱烘烘的,上層鋪上一層濃香的芝士,相當芝味,下層的蘆筍、南瓜、紫薯鮮、豆包餡料,夾於千層闊麵中,透出甜甜的味道,十分特別。和風照燒汁素鰻魚薄餅,批餅薄脆,上層散滿各式餡料,口感豐富,素鰻魚的口感與味道像真度超高,配上照燒汁,充滿和風滋味,最難忘那芝士的濃香,與吸睛的拉絲效果!蘋果蘆薈冰茶,甜美的蘋

蘋果蘆薈冰茶,甜美的蘋果搭配Q彈的蘆薈果粒,再搭配新鮮蘋果切片,每一口都是滿滿蘋果香  鹹柑橘蜜,鹹中帶甜,味道芳香,暖笠笠的,正好舒緩喉部不適。
杏汁椰香紅豆糕,滿滿紅豆粒粒,透出淡淡杏汁椰香,美肌又甜美。  紫薯乳酪蛋糕,加$5 品嘗濃濃紫薯香味,不屬太甜,正合我心意。
2024-03-09 73 瀏覽
最近食得太多肉肉🌝便​來荃灣這一間新派素食館來試試🍄在荃新天地2期,會看到這家門面白綠色調的餐廳,而店內則是充滿童心的粉色設計,帶點夢幻,環境有花心。這先都是卡位,座位不少,很寬敞,蠻適合一家大小🩵🩷🤍-🍽️晚市餐點:和風照燒汁素鰻魚薄餅 -$188沙嗲金菇素G粉絲煲 配羽衣甘藍菜飯(微辣) -$198跟餐附送:🫕猴頭菇竹笙黃耳雪蓮子燉湯,配前菜四喜烤夫+$20🥃凍蘋果蘆薈冰茶、熱鹹柑橘蜜🍰甜品(跟餐):藍莓乳酪蛋糕 +$5綠茶千層蛋糕 +$28-✨推薦✨ 和風照燒汁素鰻魚薄餅🍕餅皮是薄批,烤得脆口剛好🫶🏻熱辣辣配著許多芝士🧀每一口都好滿足👍🏻豆干紫菜是素鰻魚🐟上面還鋪滿滿滿的紫椰菜和生菜,味道清新、口感豐富!中湯裡的料給很足,湯品清甜不濁,足料燉煮!朋友喜歡羽衣甘藍菜飯,從未吃過,搭配有心思🤍沙嗲粉絲煲的素菜不少,滿滿的一個風味煲,份量很多,配飯也是不錯的。
最近食得太多肉肉🌝
便​來荃灣這一間新派素食館來試試🍄

🍽️晚市餐點:
和風照燒汁素鰻魚薄餅 -$188
沙嗲金菇素G粉絲煲 配羽衣甘藍菜飯(微辣) -$198

跟餐附送:
🫕猴頭菇竹笙黃耳雪蓮子燉湯,配前菜四喜烤夫+$20
🥃凍蘋果蘆薈冰茶、熱鹹柑橘蜜

🍰甜品(跟餐):
藍莓乳酪蛋糕 +$5
綠茶千層蛋糕 +$28

✨推薦✨ 和風照燒汁素鰻魚薄餅🍕

中湯裡的料給很足,湯品清甜不濁,足料燉煮!

2024-02-21 98 瀏覽
我媽咪好鍾意食齋,所以我嚟過好多次,午餐同晚餐都同朋友試過,食物ok環境舒服👍態度都叫做可以,今日再同朋友食午餐,食物都keep到,但係態度差,侍應做到好似生無可戀咁🙄當時又唔多客,女經理埋單連多謝一句都冇🙄仲要望都唔望下你遞張單畀你就算😑
2024-02-21
2024-02-12 112 瀏覽
平時極少寫食評,今次真係不吐不快。大年初一同屋企人一齊食齋,一行七人連埋一個三歲小朋友訂咗7:30枱。7:30準時到,話有枱賣緊單。明白嘅年初一實多人食齋啦!好快見到有兩張吉枱,但係成10分鐘都冇人執,於是就輕輕咁問櫃檯阿姐,可唔可以睇吓幾時入得,因為小朋友都肚餓。個阿姐答我「小朋友肚餓咪買個包俾佢食囉。」全句原文一字不漏。我完全唔識俾反應,當堂想掉頭走。但係年初一去邊度搵另一間食齋嘅呢?又唔想老人家再頻頻撲撲。相信佢哋都係好清楚呢一點,所以態度先咁惡劣再等多一陣依然都係冇人有執枱,7:45-50我就問再問櫃檯幾時可以入得,佢話你係咪要門口嗰張坐得逼夾啲。另外一張就得㗎喇你等唔等?到佢終於執完嘢嗰「另一張枱」,其實係同之前嗰張一樣嘅,都係四人卡位,加一張二人枱係三面加三張凳,其中一張坐走廊。我已經冇嘢好講,淨係想快啲食完走。食物水平唔評價,咁嘅心情意見有機會有偏頗。到埋單,無啦啦張單度多左一個完全冇叫過亦都冇上過嘅餸,同收銀講,佢去完確認之後將張"改咗"嘅單就咁掉喺櫃檯。唔奢望一句唔好意思,仲好似我要道歉麻煩到佢咁。而張單仍然都係錯。如是者又擾攘多5分鐘。臨走時候見到餐廳外邊寫住「年初
平時極少寫食評,今次真係不吐不快。
7:30準時到,話有枱賣緊單。明白嘅年初一實多人食齋啦!
我已經冇嘢好講,淨係想快啲食完走。
食物水平唔評價,咁嘅心情意見有機會有偏頗。
臨走時候見到餐廳外邊寫住「年初一堂食加二作員工福利」。明白嘅初一邊個唔想同屋企人團聚?佢哋要開工要俾加二我完全冇問題。
但係如果加埋二都係咁嘅服務態度,我只可以話祝君好運,我哋就一定冇下次。
2024-02-11 99 瀏覽
平時極少寫食評,今次真係不吐不快。

7:30準時到,話有枱賣緊單。明白嘅年初一實多人食齋啦!

我已經冇嘢好講,淨係想快啲食完走。

食物水平唔評價,咁嘅心情意見有機會有偏頗。

2024-02-06 82 瀏覽
一個餐有前菜,有湯,有飲品,主菜,全部都比我想像中好食,作為一個食肉獸都覺得好好食,係會想再食多次,我今次食咗串燒炒飯,條串燒好好食,有沙嗲醬,撈埋落啲飯簡直係絕配!
用餐優惠
試食活動
2024-02-01 94 瀏覽
街外食肆實在多肉及油膩,不論系雙餸抑或fancy restaurant都好,難以搵到好食既素食,於是就同個朋友仔黎到#天悠蔬食 清下腸胃。環境少女心主題餐廳,除左天花掛著可愛的熱氣球,仲播放着純音樂,非常放鬆。晚市套餐前菜會有麻醬沙薑豆絲粉皮,粉皮筆直順滑,沾點麻醬,胃口大增!同埋日本黑豆亞塔子黑木耳,味道酸酸甜甜!白松露椰菜花忌廉濃湯非常濃郁嘅忌廉湯,用咗好多菇菌打成蓉,清甜充滿香菇味。猴頭菇竹笙黃耳雪蓮子燉湯無肉嘅燉湯,燉湯飲落有少少藥材香,濃得黎唔會覺得係味精湯。素臘腸猴菇花菇煲仔飯賣相好吸引,火喉啱啱好,當中素臘腸同冬菇不會焗到好乾,咬到汁出黎。米飯乾身,而精髓就係食到熱辣辣嘅飯焦,非常香脆。和風照燒汁素鰻魚薄餅鰻魚即使系,素質感幾似真的,主要用紫菜同埋淮山蓉制作,薄餅有厚厚既芝士配照燒汁,有日系pizza既感覺。飲品雪梨青檸蘆薈冰茶(凍)鹹柑橘蜜(熱)兩杯飲品都不過不失,鹹柑橘無死甜,唔錯!!甜品椰香紫薯千層糕玫瑰荔枝乳酪蛋糕總結,呢間餐廳一改我對素食死悶嘅印象,素菜都可以做到fine din既模樣,仲要咁好食!

晚市套餐

白松露椰菜花忌廉濃湯
非常濃郁嘅忌廉湯,用咗好多菇菌打成蓉,清甜充滿香菇味。

猴頭菇竹笙黃耳雪蓮子燉湯
無肉嘅燉湯,燉湯飲落有少少藥材香,濃得黎唔會覺得係味精湯。

素臘腸猴菇花菇煲仔飯

和風照燒汁素鰻魚薄餅

飲品
雪梨青檸蘆薈冰茶(凍)
鹹柑橘蜜(熱)
兩杯飲品都不過不失,鹹柑橘無死甜,唔錯!!

甜品
椰香紫薯千層糕
玫瑰荔枝乳酪蛋糕

2024-01-26 92 瀏覽
我有位素食既朋友,超級推介呢間餐廳,所以當日既晚餐就去左食。呢間餐廳既特色就係好適合各位既素食者!前菜會有麻醬沙薑豆絲粉皮,粉皮好爽滑!同埋日本黑豆亞塔子黑木耳,黑木耳酸酸甜甜好開胃!白松露椰菜花忌廉濃湯飲落有淡淡既松露味,再配合忌廉,整體上很濃厚。猴頭菇竹笙黃耳雪蓮子燉湯燉湯好清潤,好岩呢個天氣飲!素臘腸猴菇花菇煲仔飯佢地煲仔飯係有飯焦!而且啲飯較淋身,好岩食開素既朋友仔。係一個超級有特色既煲仔飯。和風照燒汁素鰻魚薄餅呢個pizza 既鰻魚係師傅自家製既,係街外食唔到架!個pizza 皮係薄皮,不過咬落啖啖都係香脆同滿意既感覺!因為佢好好好足料!飲品雪梨青檸蘆薈冰茶(凍)同鹹柑橘蜜(熱),好飲落又開胃又暖胃栗子千層班戟(+$28)呢個千層班戟真係無得頂,唔會好甜,一層一層既cream 好薄!巧克力蜜糖吐司遇上香草雪糕(+$38)蜜糖吐司好脆,再加埋香草雪糕,好有豐富嘅口感。📍地址:天 · 悠蔬食 (荃灣)荃灣楊屋道18號荃新天地2地下G08-11號舖

白松露椰菜花忌廉濃湯

飲落有淡淡既松露味,再配合忌廉,整體上很濃厚。

猴頭菇竹笙黃耳雪蓮子燉湯

燉湯好清潤,好岩呢個天氣飲!

素臘腸猴菇花菇煲仔飯

和風照燒汁素鰻魚薄餅
呢個pizza 既鰻魚係師傅自家製既,係街外食唔到架!

栗子千層班戟(+$28)

巧克力蜜糖吐司遇上香草雪糕(+$38)

蜜糖吐司好脆,再加埋香草雪糕,好有豐富嘅口感。

📍地址:

天 · 悠蔬食 (荃灣)
荃灣楊屋道18號荃新天地2地下G08-11號舖
2024-01-20 75 瀏覽
隨著現代人越嚟越關注健康, 素食潮流帶初著新嘅飲食文化, 香港近年也開設咗好多素食餐廳, 這間餐廳位於荃新天地二期, 裝修清雅,兒童玩具嘅擺設與人活潑嘅感覺,富有童話風味, 晚餐選擇也很多。晚餐加$20加配餐湯和前菜, 餐湯中西款式都有。牛肝菌桃膠忌廉濃湯湯底稠厚濃郁, 牛肝菌桃膠夠曬滋補養生。茶樹菇竹笙黃耳百合燉湯湯底好清潤。前菜有青瓜雲耳和蔬菜沙律, 口感好清新。意大利牛肝菌乾燒伊麵伊麵爽滑彈牙, 掛滿牛肝菌嘅濃郁香氣, 令人回味。菠菜栗子野菌忌廉燴意大利飯 配 香脆腐皮卷意大利飯加上忌廉菜蓉非常香滑,意大利飯好軟糯, 腐皮卷香脆可口, 蔬菜餡料好爽脆。甜品椰汁糕椰汁味濃厚, 香滑又煙韌。巧克力蜜糖吐司遇上香草雪糕吐司好脆口, 加埋蜜糖和幼滑香草雪糕, 香脆甜滑, 口感好豐富。飲品冰茶清甜潤喉, 香芋珍珠芋泥濃厚甜滑, 珍珠煙韌綿密。

晚餐加$20加配餐湯和前菜, 餐湯中西款式都有。

牛肝菌桃膠忌廉濃湯湯底稠厚濃郁, 牛肝菌桃膠夠曬滋補養生。
意大利牛肝菌乾燒伊麵

伊麵爽滑彈牙, 掛滿牛肝菌嘅濃郁香氣, 令人回味。
菠菜栗子野菌忌廉燴意大利飯 配 香脆腐皮卷

飲品冰茶清甜潤喉, 香芋珍珠芋泥濃厚甜滑, 珍珠煙韌綿密。
2024-01-18 76 瀏覽
今日又約左好閨蜜👭一齊食lunch~網上見到間好似好夢幻餐廳~又想食啲健康野~~素食都係一個唔錯嘅選擇🤪蜜汁素叉燒配黑松露炒蛋~羽衣甘藍菜飯一道具有豐富口味和營養價值的素食菜餚。蜜汁素叉燒的甜味和香脆口感,與黑松露炒蛋的口感非常惹味,而羽衣甘藍菜飯則為整道菜餚增添了健康元素😗墨西哥薄餅底薄而酥脆,給整道菜增添了一種輕盈的觸感薯角的外層酥脆,內裡綿密,帶有濃郁的香氣。紅菜頭和蘋果的組合帶來了一種自然的甜味和微酸感,與藜麥的堅果口感完美契合。這道沙律提供了豐富的纖維和營養素,為整餐增添了均衡的營養價值😁椰汁紫米糕的質地綿密而有嚼勁,入口時能感受到紫米的口感和椰汁的香甜配2杯飲品~柚子青檸蘆薈冰茶檸檬蜂蜜環境營造出一種神奇和奇幻的體驗,讓顧客能夠在用餐的同時感受到一種夢幻的情境。這種環境可以讓人放鬆身心,享受美食的同時進入一個獨特的世界🌍好多公仔🧸可以打卡😛少女心爆發

蜜汁素叉燒配黑松露炒蛋~羽衣甘藍菜飯

墨西哥薄餅底薄而酥脆,給整道菜增添了一種輕盈的觸感

薯角的外層酥脆,內裡綿密,帶有濃郁的香氣。

焗烤牛油果墨西哥薄餅配薯角紅菜頭藜麥沙律

椰汁紫米糕
的質地綿密而有嚼勁,入口時能感受到紫米的口感和椰汁的香甜

配2杯飲品~
柚子青檸蘆薈冰茶
檸檬蜂蜜

好多公仔🧸可以打卡😛

少女心爆發
2024-01-15
焗烤牛油果墨西哥薄餅配薯角紅菜頭藜麥沙律
2024-01-13 75 瀏覽
今次講述嘅,係一間啱晒大衆口味嘅食堂。洗碗水嗰種香酥麵包🍞,外皮脆得嚟,一咬落去,「卡滋卡滋」嘅音樂即刻奏響,入面嘅芝士就似隱身嘅英雄,軟綿綿溶喺口,真係夠曬心水。跟住,啱啱好嘅香辣滋味爆谷雞🍗,唔使驚辣得你喊天喊地,啱啱好刺激到味蕾,外皮粉衣鬆脆得嚟帶啲辣味,啖啖肉嘅雞肉又嫩又多汁,真係「口水流晒一地」。到咗主菜,佢哋家嘅傳統漢堡包🍔,肉餅煎到金黃但仍然保持咗肉汁,你話唔滋味都難。啲醬汁搞到我手指頭都想埋嚟舔清潔。薯條?又香又脆,啱晒我哋嘅喜好,唔肥膩又唔會過鹹。最後甜品嘅部分,就同之前嘅料理一樣,冇話咁「失水准」。夠摩登嘅水果雪芭,酸酸甜甜,清新哂,每一匙都令人「心情舒暢」。嚟呢度食,你會發現普通嘅食材都可以變成驚喜。這家餐厅夠曬「地道豪情」,想要大快朵頤嘅你,記得黎呢度試吓!👌🎉