餐廳: 天 · 悠蔬食
資訊:

2024-01-26 93 瀏覽
我有位素食既朋友,超級推介呢間餐廳,所以當日既晚餐就去左食。呢間餐廳既特色就係好適合各位既素食者!前菜會有麻醬沙薑豆絲粉皮,粉皮好爽滑!同埋日本黑豆亞塔子黑木耳,黑木耳酸酸甜甜好開胃!白松露椰菜花忌廉濃湯飲落有淡淡既松露味,再配合忌廉,整體上很濃厚。猴頭菇竹笙黃耳雪蓮子燉湯燉湯好清潤,好岩呢個天氣飲!素臘腸猴菇花菇煲仔飯佢地煲仔飯係有飯焦!而且啲飯較淋身,好岩食開素既朋友仔。係一個超級有特色既煲仔飯。和風照燒汁素鰻魚薄餅呢個pizza 既鰻魚係師傅自家製既,係街外食唔到架!個pizza 皮係薄皮,不過咬落啖啖都係香脆同滿意既感覺!因為佢好好好足料!飲品雪梨青檸蘆薈冰茶(凍)同鹹柑橘蜜(熱),好飲落又開胃又暖胃栗子千層班戟(+$28)呢個千層班戟真係無得頂,唔會好甜,一層一層既cream 好薄!巧克力蜜糖吐司遇上香草雪糕(+$38)蜜糖吐司好脆,再加埋香草雪糕,好有豐富嘅口感。📍地址:天 · 悠蔬食 (荃灣)荃灣楊屋道18號荃新天地2地下G08-11號舖

白松露椰菜花忌廉濃湯

飲落有淡淡既松露味,再配合忌廉,整體上很濃厚。

猴頭菇竹笙黃耳雪蓮子燉湯

燉湯好清潤,好岩呢個天氣飲!

素臘腸猴菇花菇煲仔飯

和風照燒汁素鰻魚薄餅
呢個pizza 既鰻魚係師傅自家製既,係街外食唔到架!

栗子千層班戟(+$28)

巧克力蜜糖吐司遇上香草雪糕(+$38)

蜜糖吐司好脆,再加埋香草雪糕,好有豐富嘅口感。

📍地址:

天 · 悠蔬食 (荃灣)
荃灣楊屋道18號荃新天地2地下G08-11號舖