2024-03-22 725 瀏覽
天氣凍凍的最好就係打邊爐,今日揀咗位於佐敦莊士敦廣場12樓嘅大窩口海鮮專門店火鍋,放題都係$200左右一位,超級抵食,全部飲食出邊嘅醬料雪櫃嘅飲品都係任飲,肉類,海鮮,丸類,蔬菜雞煲乜都齊晒肥牛肉質非常鮮嫩,嘴裡咀嚼,越食越出味,肥牛肉質入口非常細膩,牛肉肉片的柔軟,口感豐富,肥牛的肉質與脂肪,融合了牛肉香和脂肪的滋味美味的牛肉,又鮮嫩、又多汁豬肉片的肉質鮮嫩,入口在嘴中咀嚼,嚼勁十足。豬肉片中含有油脂,雪花脂肪紋,肥瘦適中,口感豐富。豬肉片入口帶有柔軟嫩滑的質感,鮮嫩、香氣四溢和多汁鮮蝦串,選用食材新鮮,鮮蝦入口爽脆鮮甜,而且蝦肉十分彈牙,蝦膏甘香,好正還有很多食材有白鱔片,非常新鮮切到有夠薄,手打墨魚丸拼雞軟骨,鮮鵝腸,鮮蝦滑,墨魚滑,還有非常之多的丸類,講得出都有,蔬菜類,菇類等,飲品汽水多選擇麻辣雞煲香氣撲鼻,入口香香麻麻,辣得來又很惹味,雞肉入口嫩滑,配上醬汁非常好食。這個價錢有那麼多選擇,性價比很高,食到最尾加湯打邊爐,再放入蔬菜吸晒湯底入邊嘅濃湯,令到味道非常出眾
天氣凍凍的最好就係打邊爐,今日揀咗位於佐敦莊士敦廣場12樓嘅大窩口海鮮專門店火鍋放題都係$200左右一位,超級抵食,全部飲食出邊嘅醬料雪櫃嘅飲品都係任飲,肉類,海鮮,丸類,蔬菜雞煲乜都齊晒

• 醬料
  • 鱔片
2024-03-16 534 瀏覽
天氣唔隱定, 呢幾日又凍返, 打邊爐癮即起, 唔想自己又買又洗, 出街食就最好不過, 特別係火鍋火題, 唔洗就住就住。之前同同事去過佐敦呢間大鍋口, 價錢唔貴, 兩小時任飲任食雞煲+火鍋, 火鍋配料選擇多, 好過自己買料返屋企打邊爐!餐廳環境企理, 座位闊落, 通風好, 唔會感覺焗促。自由混醬:飲品自助, 全部任飲。入座隨即送上麻辣雞煲, 無辣度選擇, 辣度超微, 大部份人都可以接受到。雞件已預熟, 上檯好快滾起食得, 雖然雞件未至於嫩, 不過微辣汁醬配上大量配料, 包括有洋蔥、乾蔥、辣椒同芫荽, 味道都唔錯。之後自選湯底打邊爐, 侍應將雞煲換上了另一煲湯底, 我揀咗沙爹湯底, 沙爹味幾出, 好香。首先送一碟安格斯肥牛(非任食), 色澤嫩紅, 油脂分佈均勻。牛魔王嘅我期後再點任食項嘅手切肥牛, 質素亦唔錯。肉類、海鮮、丸類、蔬菜, 款式多, click order紙落單, 因應人數而配給, 全晚都冇漏單。海鮮:海蝦串, 蝦肉鮮味爽口。魚雲新鮮, 充滿魚香味。鮮蝦滑: 微彈, 口感好滑。白鱔片冇骨, 爽口有鮮味, 大愛!!魷魚、牛柏葉好爽。鵝腸雖然連帶多餘油脂, 不過厚身幾爽。粟米清甜。

餐廳環境企理, 座位闊落, 通風好, 唔會感覺焗促。

自由混醬:

飲品自助, 全部任飲。

之後自選湯底打邊爐, 侍應雞煲換上了另一煲湯底, 我揀咗沙爹湯底, 沙爹味幾出, 好香。

牛魔王嘅我期後再點任食項嘅手切肥牛, 質素亦唔錯。

海鮮:
海蝦串, 蝦肉鮮味爽口。
魚雲新鮮, 充滿魚香味。
鮮蝦滑: 微彈, 口感好滑。
白鱔片冇骨, 爽口有鮮味, 大愛!!

魷魚、牛柏葉好爽。
鵝腸雖然連帶多餘油脂, 不過厚身幾爽。
粟米清甜。

皇帝菜同埋鮮腐竹索咗湯底味道, 更為美味。

甜品有兩款口味軟雪糕, 極之香滑, 仲可以自加配料。
2024-03-14
天氣涼返點可以唔去打邊爐呢,最好就有埋麻辣雞煲食🤩!佐敦莊士倫敦廣場上12樓嘅「大鍋口海鮮火鍋店」做緊火鍋放題$228一位,7點半前入座或者9點半後入座$198炸!雞煲🐤、肉類🐮、海鮮🦐、丸類🧆、蔬菜🥬全部任食!出面仲有醬料區同雪櫃入面嘅飲品都係任飲🧃。🌶️麻辣雞煲雞煲辣度固定,可以無限追加。材料豐富有洋蔥、乾蔥、辣椒同芫荽,雞件嫩滑入味,麻度同辣度適中,炒得好香口,非常惹味!另外仲送咗一碟安格斯肥牛,油脂分佈均勻,用嚟打邊爐一流啊!🥥椰子滑雞湯底呢度嘅打邊爐湯底有十款咁多,我地揀咗椰子滑雞湯底,裏面有椰子肉、杞子同雞件,椰子味香濃鮮甜,雞件鮮嫩。✨火鍋材料推介✨🐮手切肥牛:任食質素叫做唔錯!雪花分佈比例唔會全部都係肥膏,肉味濃郁,入口軟腍,一定要encore😋。🐷黑豚肉片:每片都大大塊,瘦肉同脂肪嘅紋路分佈均勻,入口柔嫩多汁。🧆手打墨魚丸拼雞軟骨丸:真材實料有粒粒雞軟骨粒係入面,好有口感。🐟白鱔片:味道鮮甜無腥味,口感爽彈。🦐生猛海蝦:海蝦新鮮,肉質爽口彈牙,帶有鮮甜。🪿鵝腸:每條都長身,口感爽脆。🥟自家製韭菜餃:包到餡料滿滿,咬落去有豐富嘅韭菜同豬肉碎。📍 大鍋口海鮮火鍋店 (佐敦)

🌶️麻辣雞煲

🥥椰子滑雞湯底

火鍋材料推介✨

🐟白鱔片:味道鮮甜無腥味,口感爽彈。

🦐生猛海蝦:海蝦新鮮,肉質爽口彈牙,帶有鮮甜。

🪿鵝腸:每條都長身,口感爽脆。

🥟自家製韭菜餃:包到餡料滿滿,咬落去有豐富嘅韭菜同豬肉碎。

📍 大鍋口海鮮火鍋店 (佐敦)
佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場12樓
2024-03-06
.佐敦· 那些年最愛嘅火鍋放題. 大鍋口海鮮火鍋店📍佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場12樓.➰轉眼間已經過完農曆新年,2024年都已經嚟到2月,以前中學時代嘅朋友都已經各有發展,好少再相聚,記得那些年成班細路要多野食,要性價比高,成班同學仔出完街最鐘意圍威喂一齊嚟依間火鍋店打邊爐放題,仲要提早訂位,經常滿座。依幾日放完假,有少少掛住以前回憶嘅味道,特登相約左位朋友重臨舊地,睇下搵唔搵得返回憶嘅味道!.➿火鍋放題 💲228/1 (7點半前入座/9點半後入座💲198)❀麻辣雞煲 ⭐️4.2/5⭐️就座後店員會先上雞煲開開胃,4位以上仲可以揀羊腩煲添,雞件可以無限追加,唔洗擔心唔夠食,嚟到之後開火再炒熱幾分鐘,將雞煲香氣逼哂出黎,非常惹味,仲有一碟安格斯肥牛,肉紋油脂均勻,配上雞煲醬炒熟,份外經典惹味。.❀沙嗲湯底 ⭐️4.1/5⭐️食完雞煲,可以係10款湯底入面揀湯底打邊爐,雙拼就加多💲48,正式進入恰下恰下嘅階段。.➿火鍋配料推薦𖥕手切肥牛 ⭐️4/5⭐️✥鮮蝦滑 ⭐️4.2/5⭐️✥墨魚滑 ⭐️4.2/5⭐️✥手打墨丸 ⭐️4.2/5⭐️✥手打蝦丸 ⭐️4.2/5⭐️𖥕帆立貝 ⭐️4.1/5⭐️✥生猛海蝦 ⭐️4.2/5
佐敦· 那些年最愛嘅火鍋放題

✥手打蝦丸 ⭐️4.2/5⭐️
𖥕帆立貝 ⭐️4.1/5⭐️
✥生猛海蝦 ⭐️4.2/5⭐️
𖥕麻辣鴨血 ⭐️4.1/5⭐️
依間火鍋店同以前一樣都係提供約70-80款任點任食火鍋配料,相當豐富多款,最愛嘅必定係無限任食肥牛,成班男仔以前最鐘意幾碟幾碟一齊落去鬥快食,非常過癮。而加仲有台式火鍋之中常見麻辣鴨血,口感幾好,唔會一夾就散。
手切肥牛
麻辣鴨血

依間火鍋店嘅係我印象中係少有提供手打丸類滑類嘅港式火鍋店,當年正正係俾佢依點吸引,蝦丸墨丸入口彈牙,好出色。另外仲有生猛海蝦,帆立貝都係依度特色,蝦肉唔會霉之餘仲彈牙有鮮味,性價比極高。
手打蝦丸

➰總結
餐廳主打超高性價比任食火鍋放題,頭盤嘅惹味雞煲,中段任食火鍋肥牛及丸滑海鮮都係令人回味三番,尋找地道港式火鍋嘅滋味,值得大家再次回味。

➿➿➿
# 大鍋口海鮮火鍋
#佐敦美食#hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodporn #852eats #hkiger
#食好西 #相機食先 #香港美食

手切肥牛
麻辣鴨血
手打蝦丸
生猛海蝦
一個價錢包麻辣雞煲/雙冬羊腩煲,二選一,麻辣雞煲無限添加,羊腩煲4位或以上會免費送一份,添加羊腩就每份$58先食雞煲,雞件香辣惹味,同埋係入味嘅食完雞煲就開始打邊爐,揀左個比較清熱嘅湯底,就係皮蛋芫荽湯底🍲其餘湯底包括四川麻辣湯底、新鮮豬筒骨湯底、花雕醉雞湯底、鯊魚骨猴頭菇湯底、沙爹湯底、胡椒豬肚湯底、椰子滑雞湯底、鮮蕃茄薯仔豬軟骨湯底同川芎天麻魚頭湯湯底,其實款款都好吸引😆價錢包左一碟手打安格斯肥牛,呢碟牛好高質,係散叫火鍋嘅質素嚟👍🏻啲雪花紋好靚,牛味超濃另外火鍋配料就揀左手打蝦丸拼鯪魚丸、墨魚滑、白鱔片、鯇魚片、生猛海蝦、黑松露水餃、魚皮餃等等,我覺得呢啲比較吸引打港式邊爐最鍾意係一邊打一邊喪飲竹蔗茅根馬蹄水,呢度可以成jar咁喺雪櫃自己拎,仲有其他各式各樣嘅飲品雪糕都係自己出去嗞,有牛奶味同朱古力味,仲可以加唔同toppings,滿足😌餐廳面積好大,啲枱都好闊落🥢任飲任食2小時入座時間:7:30pm前(離座計)成人$198 小童$1189:30pm前(入座計)成人$228小童$1289:30pm後(入座計)成人$198 小童$118

先食雞煲,雞件香辣惹味,同埋係入味嘅

餐廳面積好大,啲枱都好闊落

🥢任飲任食2小時
入座時間:
7:30pm前(離座計)成人$198 小童$118
9:30pm前(入座計)成人$228小童$128
9:30pm後(入座計)成人$198 小童$118
2天前 0 瀏覽
好耐無黎莊士敦廣場食野lu~以前打邊爐都會黎呢邊,係火鍋放題熱點任飲任食🌟先上雞煲🌟再食火鍋🌟今次叫個▪️皮蛋芫荽湯底先上一碟極品肥牛,唔夠皮可以自費再點。肥牛脂肪均勻,牛脂味重,夠哂脂香🥩任食都有包本地肥牛,脂肪比例無咁多,肉質結實啲💪🐂其中間💥海蝦有驚喜💥,好新鮮,顏色橙紅之餘,肉質好扎實,又彈牙🦐叫埋個蝦滑,一樣咁彈牙呀😃推介既仲有脆鯇魚腩同台灣❗最後都要叫番個公仔麵,食埋啲精華佢🤭
好耐無黎莊士敦廣場食野lu~
以前打邊爐都會黎呢邊,係火鍋放題熱點

任飲任食🌟先上雞煲🌟再食火鍋🌟
今次叫個▪️皮蛋芫荽湯底

先上一碟極品肥牛,唔夠皮可以自費再點。
肥牛脂肪均勻,牛脂味重,夠哂脂香🥩

任食都有包本地肥牛,脂肪比例無咁多,肉質結實啲💪🐂

叫埋個蝦滑,一樣咁彈牙呀😃

推介既仲有脆鯇魚腩同台灣❗

最後都要叫番個公仔麵,食埋啲精華佢🤭

3天前 0 瀏覽
佐敦呢一間雞煲火鍋店 性價比都幾高 嘢食嘅選擇好多🤣而且位置闊落 非常適合 大家可以同屋企人或者朋友一齊嚟.先講吓個雞煲 小編覺得雞肉幾嫩 同埋份量都非常之對得住個價錢🙂‍↕️一嚟到就聞到超級香🤣小編好鍾意食芫荽見到咁多芫荽真係好開心😂 個醬汁好入味 啖啖雞肉都食到🤣之後就係火鍋嘅部份🍲 首先我哋就揀咗新鮮豬筒骨湯底 小編覺得真係有驚喜嘅 因為冇諗過入面會有咁大條豬骨喺到😆 真係用咗真材實料㗎😆然後可以喺點餐紙上面任揀任叫 點餐紙上面有四隻顏色 下面三隻顏色嘅都係無限任叫🤣 上面最頂嗰格都可以叫 不過有啲就要額外再加錢🤣個火鍋仲配咗一碟 本身係要加錢嘅極品肥牛🐮 牛肉嘅質素唔錯 食落去唔會韌 牛味都尚算香濃👍🏻其他配料方面 啱啱都有講過就係好多選擇 小編好鍾意食丸… 呢度真係滿足到小編🤪 仲有好多魷魚、魚肉等等 鍾意食海鮮嘅人都可以食到🤣 豬頸肉、五花肉都有👍🏻 而且質素都唔錯 最搞笑係連牛筋都有🤣 唔係好多火鍋店會提供👍🏻最後仲可以去唧雪糕 🍦 有幾款配料可以配搭 收尾食個雪糕真係啱啱好🤣總括而言 小編都幾滿意 🤣 個價錢都幾公道🥰 而且咁多嘢食真係咩都抵返晒👍🏻.大鍋口海鮮火鍋專門

大鍋口海鮮火鍋專門店
📍佐敦彌敦道219號莊士敦廣場12樓
#吃貨日常#香港#茶餐廳#Cafe#麵包#西餐#中餐#日本菜#韓國菜#泰國菜#堂食#好西#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk
今日再訪呢一間港式火鍋店覺得別有一番風味,好耐之前都食過,依家都仲有雞煲加打邊爐嘅組合,好食抵食又好有回憶🤣今晚平日晚上收費係每位$228~ 首先食雞煲,濃郁嘅雞煲醬炒起咗雞件再用鑊上枱。叫咗麻辣小辣好惹味香口,二人份量啱啱好,雞件肉質都幾嫩👍🏻火鍋有十款湯底可以揀,有惹味又有養生嘅選擇。我哋揀咗椰子滑雞湯,湯底有陣陣椰子清香,幾特別!套餐跟一份極品肥牛,油花唔會太過肥,肉味濃郁幾好食😋 火鍋料方面選擇都幾多,海鮮點咗海蝦、白鱔片同帆立貝,質素唔錯~ 另外仲有一啲比較地道打邊爐嘅材料,我哋就叫咗蝦膠、貢丸、蟹柳、豚肉片同烏冬😚 兩個人都食到好飽好滿足~

套餐跟一份極品肥牛,油花唔會太過肥,肉味濃郁幾好食😋

🐣麻辣雞煲香料充足 有齊芫荽 洋蔥 芹菜 辣椒等等雞被切成一小小件🙌🏻令雞肉更入味 也方便吃味道香辣🌶️.🍲任食火鍋10+款湯底今次選擇了椰子雞湯湯底🥥內有雞肉 椰子肉條 杞子 湯底充滿椰香😽.🙌🏻加超過70+款火鍋配料供選擇🤩🔥肉類-肥牛雞件豬頸肉豬肉🥩牛肉色澤均勻 肉質頗軟.🔥滑類魚片海鮮魚滑彈牙🐟.🔥丸類和餃子魚皮餃是偏細粒的那類 油脂豐富 不錯🥟韮菜餃足料好吃😋.🔥各種蔬菜和麵款式齊全🥬✅超級豐富 上菜超快.🧋還設有任拎任飲雪櫃紙包茶 汽水還有竹蓆茅根/環境寬敞乾淨適合一大班朋友聚會
🐣麻辣雞煲
紙包茶 汽水
還有竹蓆茅根
環境寬敞乾淨
適合一大班朋友聚會
《大鍋口海洋火鍋專門店の食評》 by@ihungry.hk大鍋口海洋火鍋專門店主打任食任飲任點火鍋▶️🔥,低至$198就可以任食麻辣雞煲同打邊爐,超過10款任點湯底選擇,配料超過100款任你點,款款新鮮,想食乜都得!想知到底有幾高CP值,以下分享唔好錯過🥰!🔸『任點、任食、任飲 - $198/位』▶️任食麻辣雞煲呢隻雞煲先係正啊🐔!先講個肉質,全係新鮮嘅走地雞肉,鮮甜有嚼勁,煲到半焗半生嘅程度最啱食,肉質軟滑又唔會太老,配埋獨有秘製嘅麻辣醬汁,辣辣地咁滲入肉質入面,每口都係麻痺香辣滋味,真係好正呀👍👍👍!▶️任點火鍋除咗麻辣雞煲之外,仲有超過10款唔同口味嘅湯底俾你揀!餐廳提供超過百款新鮮配料任你揀,有牛肉、豬肉、雞肉、羊肉、各款海鮮、時令蔬菜、手卡丸等,選擇非常之豐富🥳!🔥推薦:椰子雞湯,清甜又香口!▶️任飲店仲有提供唔同飲品任飲添啦,無論係啤酒或各款汽水都應有盡有🍻!🤪iHungry肚餓指數:8/10
《大鍋口海洋火鍋專門店の食評》 by@ihungry.hk

🔸『任點、任食、任飲 - $198/位』

▶️任食麻辣雞煲

▶️任點火鍋

🔥推薦:椰子雞湯,清甜又香口!

▶️任飲

🤪iHungry肚餓指數:8/10

6天前 28 瀏覽
男朋友真係好鍾意打邊爐,所以佢又話要去打邊爐,好耐無食過大鍋口放題火鍋,咁就過去啦!呢間火鍋店的裝潢係典型地道style,環境闊落,座位坐得都幾舒服。除了四人枱,亦有五六人大枱,適合一班人聚餐打邊爐👍呢間火鍋店只做晚市,愈夜愈多人✨️任飲任食2小時 (9:30pm前入座) $228/人麻辣雞煲 (半隻)入座後,店員隨即端上雞煲🥰雞煲都係無限添加的👍🏻食雞煲點都要有啲辣先夠惹味,雞煲汁好濃郁,味道香辣而不失麻,雞肉肉質唔「柴」,燜煮後仍然嫰滑多汁,好惹味!食完個雞煲就開始加湯打邊爐,有10款湯底可以揀🥘任點任食的食材逾80款,包括肉類、海鮮、蔬菜、火鍋配料、麵食同多款飲品汽水,連調味料都超過6款任君選擇😊仲可以去自助雪糕吧唧軟雪糕食呢☺️如果想飲啤酒及食和牛,亦有另外的價錢選擇。湯底揀左鮮蕃茄薯仔豬軟骨🍅 蕃茄味濃郁又鮮味👍🏻肉類有手切肥牛🐮、黑豚肉片🐷、羊肉片🐑、豬頸肉、雞件等🐓,肥牛味道濃郁,且富有嚼勁的口感、黑豚肉入口軟嫰。海鮮有🦐白鱔片、脆肉鯇、魚雲、海蝦、墨魚滑、蝦滑、吊桶仔等,海蝦新鮮彈牙、墨魚滑入口有一粒粒咬口、脆肉鯇入口爽脆👍🏻火鍋配料有手打墨魚丸、雞軟骨丸、魚皮餃、腐、午餐

任飲任食2小時 (9:30pm前入座) $228/人

麻辣雞煲 (半隻)

如果想飲啤酒及食和牛,亦有另外的價錢選擇。

湯底揀左鮮蕃茄薯仔豬軟骨🍅 蕃茄味濃郁又鮮味👍🏻

手切肥牛、黑豚肉片

火鍋配料有手打墨魚丸、雞軟骨丸、魚皮餃、腐、午餐肉、各種丸類等😛雞軟骨丸入口有粒粒咬口,口感豐富。

蔬菜方面有唐生菜,油麥菜,菜心苗、冬瓜、粟米等🥬全部都好新鮮。
仲有仲有出前一丁、稻庭烏冬、紅薯粉等等🤩飲品係自助放題,出去雪櫃自己揀🫶
飲品雪櫃

最後,去自助雪糕吧唧軟雪糕食呢,超級滿足!
軟雪糕
2024-04-29
手切肥牛、黑豚肉片
飲品雪櫃
軟雪糕
約咗好友聚聚,我哋兩個邊爐怪🤭揀咗去食雞煲火鍋,係佐敦站一出過對面馬路就係好方便,環境好闊落舒服,有卡位同埋圓枱。呢度係一個價錢任飲任食,先食雞煲再打邊爐,麻辣雞煲可無限添加,個雞煲🌶️好惹味,雞肉都幾嫩滑。食完雞煲可以再揀款湯底打邊爐,我哋叫咗⭐️胡椒豬肚湯底⭐️,湯底胡椒味幾香又唔會太搶口,豬肚夠淋身又唔會有陣臭味好好食😋火鍋配料有成80 款可以任點任食,下單後上菜速度都好快手,亦冇漏過單👍🏻另外有啲靚牛肉/ 蠔/ 蚌/ 帶子就需要額外收費。基本任食會送一份一次性「極品肥牛」,就算任食叫果D肥牛都質數幾好呀。✨必點火鍋配料推介:✨🔶手切肥牛🔶生猛海蝦🔶自家製韮菜餃🔶炸魚皮總括來說,晚市二百幾蚊一位任飲任食真係性價比高,咁多樣嘢食抵過自己買材料返屋企打邊爐,坐得又舒服😌,員工做嘢又快手。

✨必點火鍋配料推介:✨
🔶手切肥牛
🔶生猛海蝦
🔶自家製韮菜餃
🔶炸魚皮

2024-05-02
  • 生猛海蝦
2024-05-02 0 瀏覽
大鍋口海鮮火鍋店 地址: 佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場12樓 =====================香港生活指數高,衣食住行也貴,但震肯搵點都會搵到間良心老闆,二百多有任食雞煲邊爐。先雞煲,好多芫茜香噴噴。仲送一碟肥牛,湯底有十款,要了皮多芫茜湯。食幾多叫幾多,食任食都要唔好浪費,做一個乖食客。海鮮狂食,由鱔片,吊桶,魚片叫了很多,任食火鍋只要客多流量快,食物都新鮮。菜類今次叫了很多,令腸道健康。仲有雪糕,有埋topping 比你任落,酸酸甜甜食完好醒胃。#life #foodie #dining #cuisine #instafood #traveller #restaurant #吃貨 #手機食先 #foodpic #foodig #美食 #dinner #香港必食 #香港旅行 #foodinstagram #delicious #yummy #foodgasm #foodporn #必食推介 #keto#lchf #生酮 #好去處 #igable #假日好去處
大鍋口海鮮火鍋

地址: 佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場12樓

=====================

食幾多叫幾多,食任食都要唔好浪費,做一個乖食客。

菜類今次叫了很多,令腸道健康。

位於佐敦嘅大鍋口係我中學時代已經光顧嘅任食火鍋店🤞🏼今次嚟發現依家仲有得先食雞煲再打邊爐人均二百蚊左右就可以食飽飽喺油尖旺區嚟講絕對抵食🍴雞煲火鍋放題🔸麻辣雞煲坐底店員就會隨即上雞煲雞煲雖然冇得揀辣度 但係絕對係大家都會得到嘅微辣用芫茜 洋蔥 辣椒炒過嘅雞特別香口同入味雞件份量都唔小㗎🔹椰子雞火鍋湯底食完雞煲就可以揀湯底有十款湯底可以選擇除咗普遍嘅豬骨/皮蛋芫茜/沙嗲湯比較特別嘅有川芎魚頭/蕃茄薯仔豬軟骨/胡椒豬肚湯重點係免費~揀鴛鴦就另外收費椰子雞湯底有鮮雞同椰子塊 好鮮甜🔸安格斯肥牛每枱都會送一碟安格斯肥牛🐄色澤紅潤 肉味香濃 油脂豐富🔹任食火鍋配料呢度係採取用劃紙形式落單肉類 海鮮 丸類 蔬菜配料多達60種以上手切肥牛偏瘦 但食落都軟腍手打四寶丸細細粒夠彈牙自家制韮菜餃 菜同肉比例啱啱好中意食魚嘅 呢度有魚腩 魚雲 鯇魚片 白鱔種類比坊間多🐟飲品方面除咗罐裝飲品仲有自家製竹蓆茅根 可以下下火🚩大鍋口海鮮火鍋店 佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場12樓
人均二百蚊左右就可以食飽飽

飲品方面除咗罐裝飲品
仲有自家製竹蓆茅根 可以下下火

🚩大鍋口海鮮火鍋
佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場12樓
同男朋友突然間想打邊爐,於是揀咗間二百零蚊好似幾抵食打算嚟試吓,印象中係我細個嘅時候都幾出名嘅任食邊爐餐廳。一嚟到梗係揀嘢飲先啦,竹蔗茅根水應該係每日限定,我哋嚟到嘅時候已經得返三支,同埋佢擺喺最低爭啲Miss咗佢🤣火鍋豉油嘅配料都算齊全,麻醬同埋沙嗲醬都有,應該都滿足到大家嘅需求。餐廳首先會上咗個雞煲先,個人覺得雞煲份量適中,大概有10件左右,如果人多嘅話食完可以再添加。不過雞煲預設一定係小辣,可能未必啱啲唔食辣嘅朋友仔。免費嘅湯底選擇都有好多,我哋揀咗個特別啲嘅魚頭湯湯底,上到嚟估唔到真係有原個魚頭喺入邊好驚喜。每台會送的一碟價值148嘅極品肥牛,啲牛嘅油脂分布平均咬落去完全唔韌。為咗測試吓佢同就咁嗌嘅手切肥牛有咩唔同,所以我哋都係有嗌手切肥牛嚟做比較。手切肥牛嘅感覺比較碎同薄,同埋神奇地兩碟牛一碟肥啲一碟就正常,不過都係唔韌嘅牛🙌🏻蝦食落去一啲都唔梅,應該真係新鮮嘅。嚟呢度打邊爐都食到麻辣鴨血好開心🤭🤭整體感覺店員都幾helpful,會主動走埋嚟幫你加湯,見到餐廳都keep住八成滿,可能都係佢旺區嘅優勢。228嚟講都抵食過自己喺屋企預備咁多唔同配料。

蝦食落去一啲都唔梅,應該真係新鮮嘅。

嚟呢度打邊爐都食到麻辣鴨血好開心🤭🤭
2024-04-18