2024-03-22 8 瀏覽
日前一行14人 .通宵十二點幾 到呢間位於莊士敦廣場嘅大窩口.打邊邊夜宵. 環境不過不失.目測只有三至四台人. 我哋 被安排 坐大廳 .🔉隔離台講啲乜嘢.我哋全部聽到曬🎤. 講嘢好嘈🔊. 全部都係啲硬膠嘢.我地 揀咗個198 任食 .🐔雞煲係送嘅. 呢個食評 .我只係想講 .其他食材 ok 但 當中 先上嘅雞煲. 開左兩煲比我地.煲裏面 只係得三至四舊😣(雞翼😳 .雞尾 及雞骨 🧐)大部分 超過四分之三都係乾蔥頭洋蔥. 我哋十幾人.每人都食唔到一嚿 點搞呀.... 希望認真改善改善!

超過 四分三係乾蔥頭及洋蔥嘅雞煲

麻辣雞煲 (得乾蔥頭洋蔥 一件雞翼一件雞骨)
大鍋口係佐敦出名嘅任食火鍋,真係值得一試!呢度嘅菜色種類繁多,我今次試咗佢哋嘅雞煲、手切肥牛、新鮮海蝦同帆立貝,仲有墨魚滑,好味之餘又保證飽肚!首先餐廳先上一個雞煲,呢個雞煲色香味俱全,雞肉彈牙得嚟好滑,最緊要係個汁,香濃得來唔會太鹹太辣,恰到好處 !食完雞煲就係時候打邊爐,當然唔少得手切肥牛啦,作為一個肉食愛好者,放題任叫肥牛片真係超滿足,而且呢度嘅肥牛鮮嫩juicy 入口即溶,放落湯烚10秒香氣四溢,咬咬口得來唔會韌,真係令人食到欲罷不能🤤除咗肉類之外,仲有好多海鮮嘅選擇~估唔到有海蝦同帆立貝呢啲高級食材任食,而且都鮮甜好食!口感唔錯,海蝦大大隻食過返尋味叫完又叫😋總括而言,大鍋口喺任食火鍋嚟講真係冇得輸,食到飽性價比高,價錢合理,無論係雞煲、手切肥牛、新鮮海蝦同帆立貝,定係墨魚滑等各樣食材都用料上乘。如果你同我一樣食出面嘅火鍋郁啲都4 5百蚊落樓,不妨考慮吓大鍋口,平靚正!

一間任飲任食火鍋店,性價比高!地理位置好方便~位於佐敦站附近,價錢親民,環境又舒適,食物種類繁多,用餐體驗絕對令人滿意。首先,價錢只需$228 一位,就可以享受到雞煲或羊腩煲,然後再打埋邊爐,再加上一碟驚喜的安格斯肥牛,物超所值!食得辣嘅,真係要試下呢到個四川麻辣湯底,麻香味越食越重,而且不會太辣,適合搭配各種食材食。火鍋配料齊全,有豉油、干蒜、青蔥、蒜頭、小辣椒等,任君選擇搭配。食物種類豐富,包括鮮蝦、牛柏葉、鮮鵝腸、手打丸、麻辣鴨血。牛柏葉同蝦都好新鮮,鮮蝦仲整好一串串方便食用~麻辣鴨血好惹味!蔬菜有叫萵筍、芋絲、金針菇、冬瓜等,萵筍同冬瓜都好鮮甜。另外我哋仲點左有紅薯粉和烏冬,每樣份量都唔係好多,食晒可以再叫,唔使浪費!飲品部分,可以任意選擇飲品櫃內嘅飲品,盡情暢飲!竹蔗茅根是我們的首選,清熱解毒,最適合搭配火鍋。自選海底有好多款式,包括有*四川麻辣湯底*新鮮豬筒骨湯底*花雕醉雞湯底*鯊魚骨猴頭菇湯底*沙爹湯底*胡椒豬肚湯底*椰子滑雞湯底*鮮蕃茄薯仔豬軟骨湯底*皮蛋芫荌湯底*川芎天麻魚頭湯湯底唔食得辣嘅朋友出去食吓其他唔辣嘅湯底!總括來說,無論是環境、食物還是服務都讓人滿意。想要

蔬菜有叫萵筍、芋絲、金針菇、冬瓜等,萵筍同冬瓜都好鮮甜。

自選海底有好多款式,包括有
*四川麻辣湯底
*椰子滑雞湯底
*鮮蕃茄薯仔豬軟骨湯底
*皮蛋芫荌湯底
*川芎天麻魚頭湯湯底

唔食得辣嘅朋友出去食吓其他唔辣嘅湯底!

總括來說,無論是環境、食物還是服務都讓人滿意。想要一個物超所值的火鍋體驗,這裡絕對是個不錯的選擇!

2024-03-18
今次嚟到佐敦大窩口任食雞煲和打邊爐,呢間老店多年前已幫襯,一點都唔陌生,餐廳裝修整潔,有卡位一開始先吃雞煲,啲雞唔肥,似走地雞,肉質鮮嫩,雞大約有半隻,味道好惹味 😋, 可以再添雞煲,但我們急不及待轉戰打邊爐,湯底選了鯊魚骨猴頭菇湯底,凊甜濃鬱,打邊爐配料方面有好多選擇,有肉類,海鮮,蔬菜,菇類和瓜類,嘢食比以前更勝一籌,尤其是肥牛,塊塊都肥瘦適中,好鬼正 🤩我哋主打都係肉類和海鮮,肥牛,羊肉,海蝦,白鱔片,蝦滑,墨魚滑,吊桶仔,響鈴,炸魚皮,西洋菜等,這些都是無限輪迴,款款食材都好新鮮,上枱時間都好快,餐廳員工都很勤力收拾和上枱,服務質素好好另外嘢飲都係任飲的,我哋就選擇了竹蔗茅根冇咁熱氣最後我們還食了雪糕,佢係自助式軟雪糕形式,味道有雲呢拿,朱古力或者兩溝,另外亦有四款topping可以選擇,可以增添口感

另外嘢飲都係任飲的,我哋就選擇了竹蔗茅根冇咁熱氣

2024-03-20 9 瀏覽
呢日去左莊士倫敦廣場嘅大鍋口揀咗呢間港式火鍋店,環境寬敞,有大型卡位或大圓枱非常適合一班人打邊爐。任飲任食2小時$228+10%好抵食打邊爐有雞煲食,仲要係無限添加!充滿芫荽,芹菜、花椒,麻辣嘅香氣雞好惹味,附送極品肥牛,油花分佈均勻火鍋湯底有10款選擇揀咗川芎天麻魚頭湯湯底,大大個魚頭加上多款藥材,食到中段個香味好濃!火鍋材料過百款,剔紙落單,上菜速度都快,全程冇拖單情況👍🏻必食推介生猛海蝦🦐魚頭雲🐟白鱔片、九肚魚,仲有自家制韭菜餃🥟飲品方面除咗罐裝飲品更有自家製竹蔗茅根水清熱解渴
呢日去左莊士倫敦廣場嘅大鍋口

任飲任食2小時$228+10%好抵食

火鍋湯底有10款選擇
揀咗川芎天麻魚頭湯湯底,大大個魚頭
加上多款藥材,食到中段個香味好濃!
火鍋材料過百款,剔紙落單,上菜速度都快,全程冇拖單情況👍🏻

必食推介
生猛海蝦🦐魚頭雲🐟白鱔片、九肚魚,仲有自家制韭菜餃🥟

飲品方面除咗罐裝飲品
更有自家製竹蔗茅根水清熱解渴
2024-03-10
  • 麻辣雞煲
  • 生猛海蝦
  • 鱔片
2024-03-20 8 瀏覽
天氣涼浸浸,當然最適合就係去打邊爐難得約返大專朋友見面,當然要重拾大家的回憶這間海鮮火鍋放題店位於佐敦莊士倫敦廣場12樓,分三個時段收費;兩小時無限任飲任食🥳室內環境闊落寬敞;幸好我和朋友七點左右到達🙌🏻當時尚未坐滿~後來陸陸續續開始人多坐滿曬了 而火鍋材料,選擇豐富;各類海鮮、肉類、丸類、菜蔬齊全店員先來送上《麻辣雞煲》,而且可以無限追加雞件;炒香後香味撲鼻麻辣度剛剛好,雞件肉質鮮嫩價錢已包括一碟手切安格斯肥牛~肉味濃郁;與麻辣雞煲快抄同吃非常惹味做火鍋配料亦是不錯之選蔬菜類點了油麥菜、炸芋頭條、鮮淮山😄仲點少得打邊爐必食既炸魚皮😎仲有牛柏葉、一口魚腐、手切肥牛、四寶丸(墨魚丸、雞軟骨丸、蝦丸、鯪魚丸)、生猛海蝦,勁豐富🫶🏻每碟肥牛都非常之靚!丸粒粒真材實料,新鮮彈牙!當然必食海蝦,隻隻都肉質鮮甜,一叫再叫岩曬我😎而湯底方面選了方便椰子滑雞湯底,味道香滑清甜,配搭各類食材鮮味更加提升仲可以出去自取各類飲品,任飲任食真開心😍仲有好懷念既竹蔗茅根一渣渣咁飲,真係回憶返晒嚟🥰最後當然唔少得我最愛嘅甜品,一杯朱古力雪糕🍧大滿足😎我和朋友都食到好飽埋單只係加埋一後$251/人,非常抵食下次再約
天氣涼浸浸,當然最適合就係去打邊爐

難得約返大專朋友見面,當然要重拾大家的回憶

後來陸陸續續開始人多坐滿曬了

火鍋材料,選擇豐富;各類海鮮、肉類、丸類、菜蔬齊全

麻辣度剛剛好,雞件肉質鮮嫩

火鍋配料亦是不錯之選

蔬菜類點了油麥菜、炸芋頭條、鮮淮山😄

岩曬我😎

仲可以出去自取各類飲品,任飲任食真開心😍

仲有好懷念既竹蔗茅根一渣渣咁飲,真係回憶返晒嚟🥰

最後當然唔少得我最愛嘅甜品,一杯朱古力雪糕🍧大滿足😎

我和朋友都食到好飽
埋單只係加埋一後$251/人,非常抵食
下次再約多啲朋友一齊再食👍
  • 生猛海蝦
  • 麻辣雞煲
  • 椰子滑雞湯底
  • 炸魚皮
記住香港這個地方!就在佐敦可以吃放題!先食雞煲!再打邊爐!!麻辣雞煲🌶️吃不夠,還可以無限添加!火鍋湯底選了香港特色🇭🇰沙爹湯底‼️湯味濃郁,色澤金黃幾乎不用配料,也很入味真的很有沙爹那味!🥹配火鍋當然要點肉食這些都是無限量吃的哈!!歡迎大胃王來挑戰👏✅手切肥牛✅墨魚滑✅新鮮魚雲✅花雕醉雞件✅滑雞柳✅鵝腸✅吊桶仔✅魚皮餃✅炸響鈴卷✅生根✅炸芋頭條記住這個牛肉片真的好嫩好香啊吃過真的忘不了😋~

記住香港這個地方!
就在佐敦可以吃放題
先食雞煲!再打邊爐!!
麻辣雞煲🌶️
吃不夠,還可以無限添加!

火鍋湯底選了香港特色🇭🇰
沙爹湯底‼️
湯味濃郁,色澤金黃
幾乎不用配料,也很入味
真的很有沙爹那味!🥹

火鍋當然要點肉食
這些都是無限量吃的哈!!
歡迎大胃王來挑戰👏
✅生根
✅炸芋頭條

記住這個牛肉片
真的好嫩好香啊
吃過真的忘不了😋~

好多年前呢一間已經好出名,事隔多年突然之間好想食。超級平,兩個人埋單$500 ,任食。呢度仲可以食咗雞煲,再揀湯底食火鍋。有幾十種火鍋配料可以揀,湯底都有差唔多10種選擇,我哋揀咗椰子雞湯,好香椰子味,雞肉都嫩滑。仲送咗一碟手切肥牛,呢個價錢食真係超級抵。仲要有新鮮蝦可以揀,食咗10隻,真係超級鮮甜,呢個價錢邊度搵?仲有多款飲品可以任飲。呢度仲有任食雪糕,仲可以揀配料,配料有好多年都冇見過嘅糯米糍,忍唔住食咗勁多🤭
好多年前呢一間已經好出名,事隔多年突然之間好想食。

超級平,兩個人埋單$500 ,任食。

呢度仲可以食咗雞煲,再揀湯底食火鍋

仲送咗一碟手切肥牛,呢個價錢食真係超級抵。

仲有多款飲品可以任飲。

2024-03-12 14 瀏覽
餐廳位置闊落,坐低一陣間店員就會將雞煲放喺面前,雞煲惹味, 而且食完啲雞仲可以再添嫁😍食完雞煲就開始打邊爐,今次就叫椰子雞湯底, 椰子雞湯味道清甜💓配料有好多嘢食選擇, 而且每一台都會送一碟高質肥牛, 配料方面手切肥牛、打墨魚丸拼雞軟骨丸都好吸引, 呢度仲有唔少嘅海鮮任食例如帶子、水魷魚,而且仲有好足料嘅韭菜餃😍另外飲品方面仲有一榨竹蔗茅根、 汽水茶任飲甜品仲有雪糕添二百幾蚊呢個價錢食到肉類同海鮮,價錢超抵、環境好闊落,啱晒鍾意任食邊爐嘅朋友仔啊👍🏻😍

另外飲品方面仲有一榨竹蔗茅根、 汽水茶任飲甜品仲有雪糕添

2024-03-12 18 瀏覽
今日突登過去佐敦,同朋友一齊試下依間性價比極高嘅港式任食邊爐🤤🤤🤤 入到去環境都幾新淨👍 座位走廊夠曬闊落😙 帶多d 人黎一齊打邊爐都坐得好舒服🤭 一黎先俾個醬油盆我哋自己任加火鍋醬料👍 香蔥、蒜蓉、辣椒、沙茶醬等應有盡有🤩 好惹味🤭 之後㨂湯底,我地鐘意清清地,就㨂咗個鮮蕃茄薯仔豬軟骨湯底🍅 一上黎已經勁香蕃茄味😚 飲落清新中又幾惹味🥴❤️ 裡面仲有豬軟骨食下tim🤩 火鍋配料全部用紙mark 低落單👍 佢都幾多選擇🤩 肉類豬、牛、雞樣樣有D, 另外仲有海鮮、丸類、滑類、水餃、炸品、麵食等等,真係超級豐富😋😋😋 樣樣食D 飽到上心口🤣👍 最後仲可以係出面自助區攞雪糕😋 有兩款口味任唧唔嬲🥴 仲可以加棉花糖粒粒等配料tim 😋 超級大滿足🤭 飲品都係出面雪櫃任攞🤩 好多款式超有誠意👍 絕對會黎再食過😋😋😋😋

2024-03-10 24 瀏覽
相信大家都食過呢間任飲任食嘅火鍋店🍲 平日晚市價錢只係$228/1,可以揀雞煲或者羊腩煲,另外可以揀一款湯底,再打邊爐🍲估唔到呢個價錢仲包咗一碟安格斯肥牛,真係好抵食🫶🏻講真個雞煲都幾好食,唔會太過重口味,雞肉都好嫩滑!朋友好醒目,預先叫定水魷,連雞煲一齊炒熟,好入味,大可以試吓!自選海底都有5-6種可以揀,有辣有唔辣,估唔到有新鮮豬筒骨嘅湯底,係個清清哋嘅湯底,又無咁熱氣😂火鍋配料好齊全,海蝦要叫!好新鮮!鵝腸、白鱔同魚雲都係我最愛😍

2024-03-06 22 瀏覽
食咗好幾日 #西餐,又係從頭我至愛懷抱 #烚吓烚吓 嘅時候🤤 兩個鐘嘅 #任食火鍋 + #雞煲 雖然係趕啲,不過勝在地方夠麻甩,而且火鍋料都幾多選擇,所以呢日我哋又再次返到嚟「大鍋口海鮮火鍋專門店」。坐低冇幾耐,#雞煲 已經放到我哋面前,外貌唔算吸引😅 可能係少咗啲 #芹菜、#芫荽 之類嘅配料,而且份量都比較少,三兩下手勢已經俾我哋清晒😅 好在雞煲都係無限添加嘅,遲嚟嘅同學仔都仲可以食到😃 湯底我哋揀咗 #椰子雞湯,貪咗夠晒清(任食火鍋唔好預佢太足料),口感都唔使咁漏😄 任食嘅 #火鍋料 除咗 #海鮮 之外,都幾多選擇😉 講到 #打邊爐 又點少得 #肥牛、#響鈴 仲有手打 #肉丸,仲有我每次必叫嘅 #水魷魚 🦑 食物質素總是中規中矩,不過加錢叫嘅 #桶蠔 就麻麻哋,質感未至於霉,不過就唔夠Q彈囉,但係份量ok嘅😉至於飲品方面,都係任飲嘅,#汽水、#果汁 … 仲有為熱氣嘅我至設嘅 #竹蔗水 😉 總之你食/飲得落都會無限供應。想平平地搞個朋友聚餐,都係一個唔錯嘅選擇😉📍 大鍋口海鮮火鍋店 (佐敦)彌敦道219號莊士倫敦廣場12樓

2024-03-01
2024-03-05 21 瀏覽
去完旅行返咗嚟幾日減肥,今日終於放監😭即刻搵嘢食,見到佐敦莊士倫敦有任食火鍋,好耐冇去過,即刻諗住去大吃大喝!😋😍餐廳位置寬敞,卡位坐得非常舒服,人多嘅話都有多張圓台提供,啱晒傾偈👍🏻呢度首先食咗雞煲,然後先再打邊爐👍🏻雞煲方面調味非常特別,都好惹味😋雞件食完可以再添❤️之後打邊爐我哋揀咗椰子雞湯底😆配料方面選擇眾多,當中蝦滑墨魚滑同埋雞軟骨滑最吸引😍唔係度度任食邊爐都有,而且質素相當唔錯,非常彈牙👍🏻🤤另外仲有海蝦,非常新鮮,肉質爽口😋不得不提每台都會送一碟高質肥牛,肉味濃郁👍🏻當中打邊爐仲有豬頸肉揀,點埋啲醬汁非常入味😍市區收費嚟講呢度都算唔錯,而且9:30後仲有宵夜價錢,非常抵食👍🏻

2024-03-05 21 瀏覽
平時想打邊爐🔥,除咗而家好多分店嘅日式、台式火鍋店之外♨️,仲有一啲主打港式風情嘅舖頭🇭🇰。我哋今次就嚟多一間有得食雞煲或者羊腩煲配火鍋嘅餐廳😋,而且仲有好多火鍋配料、飲品雪糕等等任食😍。呢度雞煲加火鍋假日每個人$238💰 。.🐔麻辣雞煲有得揀食雞煲或者羊腩煲🐑,我哋揀呢款麻辣雞煲有得任食🌶️。上菜已經聞到超級香嘅麻辣香味😍,煮到啫啫聲,惹味嘅辣度入晒味😋,真係好吸引。.🐮肥牛套餐仲包埋一大盤肥牛💕, 烚出嚟肉質都唔錯,肉質鮮嫩🥩。而且食內肉味好濃郁,脂肪比例都算合理🙌🏻,唔會太過肥膩,點埋火鍋醬料好味。.🌊海鮮呢度仲有好多配料係放題任嗌,唔少得要嗌啲帶子、水魷🦑等等,配埋沙嗲湯底真係好夾🥘,煮到啱啱好,口感鮮嫩爽脆。.🥟韭菜餃超級飽滿,咬落去滿滿嘅餡料👅,好有韭菜香,咬落去熱辣辣、出晒煙♨️,真係好夾打邊爐。.☄️丸類打港式邊爐♨️,梗係唔少得大家由細食到大嘅唔同丸啦💕!唔同丸喺沙嗲湯底烚下烚下✌🏻,係大家都熟悉嘅味道。
平時想打邊爐🔥,除咗而家好多分店嘅日式、台式火鍋店之外♨️,仲有一啲主打港式風情嘅舖頭🇭🇰。我哋今次就嚟多一間有得食雞煲或者羊腩煲配火鍋嘅餐廳😋,而且仲有好多火鍋配料、飲品雪糕等等任食😍。呢度雞煲火鍋假日每個人$238💰 。
🐔麻辣雞煲
🐮肥牛
🌊海鮮
🥟韭菜餃
☄️丸類
2024-02-28
媽子話突然今日轉涼咗咁多~不如去打邊爐~收到聖旨當然即刻訂位出發~嚟到呢個佐敦站一出直上就到嘅火鍋店食晚餐~烚一烚暖一暖先☺️☺️.晚市九點半前入座只係$228@位(另加一服務費)~呢個價位可以無限暢汽水茶飲飲(😉啤酒要另計)兼任食雞煲火鍋兩小時~以九龍市中心地利嚟計絕對超值🙌🏻首先坐低之後店員會送上✨麻辣雞煲~非常惹味且雞件入味~食完唔夠喉仲可以任添😋😋仲要送咗碟✨牛肉~夠皮就可以自選埋湯底開始打邊爐啦~我哋揀咗✨川芎天麻魚頭湯底~滋補一下😀.火鍋料自行填紙仔~跟住轉個頭就會火速送上枱~有多款肉類,丸類,海鮮,蔬菜等等等等…重點推薦💁🏻‍♀️:✨手切肥牛(任食嚟講算質素唔錯~雪花紋清晰),✨鮮蝦滑✨墨魚滑(爽口紮實又彈牙),✨生猛海蝦(🦐新鮮甜美),✨白鱔片(軟滑鮮嫩),✨炙燒芝心丸(🧀一咬爆出流心芝士),✨麻辣鴨血(火鍋必吃哦),✨脆鯇魚片(鮮嫩彈口),✨超甜粟米(🌽真係超甜)......呢度確係滿足到火鍋魂又唔傷荷包之選哦🫰🏻🫰🏻